Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33764) #40553216 válasza #69059072 (#33758) üzenetére


#40553216
törölt tag

Hali! A leglényegesebb infókat már megkaptad: evőeszközfiók. Egy 45 cm szélességűnél ez különösen fontos, mert nem vesz még el az amúgy sem nagy helyből. Ha ez fontos, akkor kettő marad. Nekem 60-as Wh-van, egy bajom van vele: a 6. érzék program is jól mosogat ugyan, de ehelyett lehetett volna egy 70 °C-os, ami a gép tisztításánál lenne praktikus. Bár a 60 °C-os is elmossa a gépet. Ami még a Bosch SPS45MI02E mellett felhozható, hogy mindkét kosérban lehajtható a tányértartó tüskét, ami nagyobb szabadságot ad nem tányérok elmosogatásakor.
Konkrét típus azért nem igazán számít, mert ezek szög egyszerű gépek: vizet spriccelnek az edényekre.
A teszt megvásárlását azért nem javaslom, mert jó szándékú amatőrök készítették, még ha mittoménmilyen német laborra is hivatkoznak. Az ingyen letölthető mosógép teszthez pl. én is javasoltam néhány komolyabb változtatást, de még így sem a legjobb. Mert egy mosógép tesztnél számomra a mosás-öblítés-centrifugálás trió lenne a legfontosabb, a végső eredményben ezeket mindenképp nagyobb súllyal venném figyelembe, mint a nem túl egzakt „használhatóság” és „kézikönyv használhatósága” kategóriát. Nem is beszélve a víz- és áramfogyasztás összefüggéséről: amelyik kevés vizet használ, az kevés áramot is. Pl. az első LG ebben elég „jó”, hiszen 10 kg ruhához kevesebb vizet, így áramot használ, mint a 7 kg-s Mielék. Csakhogy ebből alig hihető, hogy jobban öblítene, mint a 9 kg-ra több vizet használó, de hátrébb sorolt Bosch. A 7, 9, 10 kg amúgy is csak a standard pamut programra igaz. Simán lehet (most nem nézem meg), hogy az egyéb programokban (ahol mindig kevesebb a ruha és több a víz) a 7 kg-os Mielébe és a 10 kg-os LG-be ugyanannyit szabad csak pakolni.
Így a sorrend is egy kicsit átalakításra szorulna.

(#33759) n_stolz
IKEA-ban 5 év a gari.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.