Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32652) BigBear válasza peppe79 (#32651) üzenetére


BigBear
senior tag

Néhány apróság. A mai kétrétegű papír porzsákok már 1,5-3 μm szemcseméretig is szűrnek.
Persze ez még mindig elég messze van a jobb Hepa szűrőktől, ez igaz.
Viszont pl. a cementpor szemcsemérete nagyjából innen indul. Azaz egy sima porzsák is megfogja, ha nem is 100%-át, de a látható szemcseméretet biztosan.
Amiket belinkeltél, azok ipari felhasználásra szánt száraz porszívók. Nem labortisztasághoz, amit mostanában hazudnak sok porszívóra.
Amúgy tényleg tök jó, hogy a topic Szent Gráljára írtam valami negatív véleményt és mindjárt én vagyok a hülye, biztos, hogy nem figyeltünk a jelzésekre, tuti user error.
Nos, nem. Oké, hogy én is azt mondom, hogy nem ilyen felhasználásra tervezték. Oké, hogy elismerem, hogy kapják az ívet nálunk a dolgok rendesen. De ez nem azt jelenti, hogy ipari felhasználás lenne, vagy, hogy mindenki hülye és semmire sem figyelünk, egyszerűen csak - az átlagnál talán nagyobb - igénybevételnek vannak kitéve ezek az eszközök. Kisgyerek, akár napi szinten is sok használat. Ennyi.
A Szent Grál pedig kb. 15 perc porszívózás után mindenféle jelzés nélkül vonyítani kezdett, majd elhalálozott.
Mindenben akad hibás, ez ok. De szétszedtem és az egész belseje tele volt porral, azaz a csoda szűrőrendszere szart se ért. Na most egy hatvanezres porszívó esetén hadd mondjam, hogy ez gáz.
Nem az a célom, hogy lehúzzam a Miele termékeket. Jól összerakott, minőségi holmik. Csak éppen mára már ők se sokkal jobbak, mint az átlag, nekem ez a tapasztalatom. Nem dicsőítem a Karchert se. Őszintén, nagy, ronda, nehezen kezelhető, nem extra szűrőkkel ellátott csoda, nem igazán lakásba való, amolyan mindenes porszívó. Csak éppen pont az igénytelensége miatt egy igásló. Semmi több. Nem akar többnek látszani és nem is több.
Csak éppen sok felhasználónak ennyi elég is.
A takarítógép porszívóként tényleg gyengécske. Csak arra utaltam vele, hogy - bár nem egy nagy márka - mégis normálisan összerakott, majdnem 25 éve működik. Illetve egy ilyen alap takarítógép is brutál koszt tud kiszedni mosószerrel, porszívózás után.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.