Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29627) ribarszki


ribarszki
őstag

Néhány mondat 2 hét használat után a Xiaomi Soocas X3 szónikus fogkeféről.

Előtte egy Philips Sonicare EasyClean szónikus kefét használtam, azzal hasonlítom össze. (A Xiaomi 10.500Ft, a legolcsóbb Philips 14-15.000Ft)

Külső: A dolgok közepébe vágva, nincs mit ragozni, a termék elképesztően minőségi. Már a doboza is olyan, mintha egy telefont bontana ki az ember. A fej nagyon igényesen, külön vastagabb fóliában lehegesztve, a fogkefe fém fejét a kefe nélkül egy külön műanyag kupak védi a dobozban. A töltő nagyon igényes, formatervezett, egy lukas körbe helyezed a fogkefét, s indukcióval tölti. A kinézete élőben nagyon szép, hülyén hangzik, de dísze egy fürdőszobának. Összeszerelés minősége, anyaghasználat, kinézet, csillagos ötös. Sokkal minőségibb mint a Philips EasyClean. (Mondjuk az ismeri a Xiaomi márkát, neki ez nem meglepő, hogy külsőre, anyaghasználatban, összeszerelésben mennyire minőségi termékeket tudnak kiadni)

Használat közben: A fogkefe kellemes fogású, bár vizes-fogkrémes kézzel kissé csúszússá válik. Jobb lett volna egy kis vékony gumis markolat hátul, de egyáltalán nem vészes. Amit nehezen szoktam meg az a módválasztás. Volt egy régebbi komolyabb Philipsem, amin szintén voltak tisztítási módok. De azon volt külön programválasztó és bekapcsoló. A Xiaomin ezt egy gombbal kell megoldani. Bekapcsolni majd módot választani. Ezt egy kicsit szokni kell, mert néha csak leállítanám de akkor már programot ugrott. Hosszan kell nyomni a fogmosás szünetelteéséhez. De egy perc után már egy gombnyomásra is leáll. Ez kicsit logikátlan, barátkozom vele.
A programok közül egyébként csak az elsőt használom, a többi fokozat nekem teljesen felesleges (tanuló fokozat, masszázs, fogfehérítés)

A fogkefe ereje viszont megdöbbentő. Persze a Philipsem már 3 éves volt, és biztosan gyengült az évek alatt, de a Xiaomi olyan erővel kezdte rezegtetni a sörtéket amit még nem tapasztaltam. Tudom a rezgésszám papíron azonos, de sokkal erősebbnek érződik.

Fej: Ha jól vettem ki a leírásból, akkor a fogkefe a Dupont cég műanyag/szintetikus sörtéit használja a fogkefefejben. 2 hét után annyi már látszik, hogy a sörték nem gagyi minőségűek. Nem állnak széjjel, nagyon szépen tartják eredeti alakjukat. Itt is van indikátor, amikor kifehérednek a kék sörték, cserélni kell. Az alap fej kb közepes keménységű, de inkább a keméy felé billen. Viszont az utóbbi hetekben már lehet rendelni sensitive és fogköztisztítós fejeket is. Akcióban 3-4 dollár körül lehet megvenni egy fejet, ami teljesen elfogadható ár. Akción kívül 5-6 dollár. Ugyanakkor a Philips Sonicare fejet anatómiailag én kényelmesebbnek éreztem. Szerintem ott jobban ráfeküdt a fej a fogakra és természetesebbnek hatott. Noha a végeredmény itt is rendben van, a pontot itt a Philipsnek adnám. (Nem kompatibilisek egymással..)

Akkumulátor: 2 hét használat után, (feleségemmel együtt használjuk amíg az övé nem érkezik meg) tehát napi 4x fogmosással a töltöttségi mutatón egy pötty esett le a háromból. Vagyis egy ember esetén napi 2 fogmosással számolva 1 hónapot nagyon vidáman elmegy. Lítiumion akksi van benne.

Applikáció: A telefonnak van egy extra szolgáltatása, ugyanis felvértezték Bluetooth kapcsolattal, így az okostelefonnal párosítható és applikáción nyomonkövethető a fogmosások hossza, gyakorisága, stb.. Legalábbis elvileg. Mert odáig sem jutottam el, hogy az appot letöltsem, ugyanis a QR kód után egy full kínai oldalon találjuk magunkat, ahol nem kísérleteztem a kattingatásokkal. Utána lehet olvasni akit érdekel, de ennél fölöslgesebb funkciót el sem tudok képzelni. Ahogyan a visszajelzéseket olvasom, más is így van vele. :K Totálisan értelmetlen, így semmi plusz munkát nem fektettem bele, hogy telefonnal párosítsam.

Ennyi pénzért egy nagyon minőségi, nagyon jól összerakott szónikus fogkefét kapunk IPX7-es vízállósággal. A kefe kialakításán lehetne kicsit javítani, de kipróbálom a sensitive fejet is később, mert ezt kicsit keménynek érzem a fogínyemhez. Nagyon jó üzemidővel, erős, igényes fogkefe.

Nyilván az élettartamról nem lehet nyilatkozni, lehet itt is bármilyen hiba ami később jön elé. Erre gyönyörű példa a Philips, ahol 3 egyidős fogkefe (3éves) ment tönkre 3-4 hónapon belül. Mindhárom ugyan azzal a problémval, hogy nem tölt. Szétszedés után látszott, hogy tiszta víz volt belül. Vagyis a gumitömítés pont ennyi idő alatt ment tönkre és engedte beszivárogni a vizet. Hogy a Xiaomival mi a helyzet, ez csak később derül ki.

Én ennyi pénzért bátran ajánlom, a 2 hét próba után feleségemnek is rendeltem egy fehéret, így nem is kell megválaszolnom, hogy elnyerte-e a tetszésemet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.