Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#186597) Gino20


Gino20
őstag

Tudna nekem valaki Arcam tulaj segíteni, akinek van UMIK-1 mikije is?
A kérdésem/kérésem az lenne, hogy valaki össze tudná nekem hasonlítani Dirac első lépéseinél, hogy azonos master output és azonos mic gain esetén egy adott csatornán milyen teljesítményeket kap Arcam és UMIK mikivel is? A 2 miki között mekkora az eltérés?

Az van, hogy egy ideje már szívok UMIK-1 mikivel. Azt vettem észre, hogy korábbi mérésekhez képest a csatornák teljesítményéből eltűnt 15-20dB. Ha ugyan ezt Arcam mikivel mérem, akkor ez a teljesítmény megvan. Pl output -48dB, mic gain 98% (a zaj miatt) ami korábban hozott a csatornákon mondjuk -20..-15dB-t, de most ez csak -35..-30dB.

Manapság megfordult nálam pár Arcam termék így többel is teszteltem, aztán van itthon 2db laptop, egyiknek win10, másikon win11, különböző dirac verziókat is próbáltam továbbá a mikrofon kábelt is cseréltem, így kizárásos alapon arra jutottam, hogy meghalt az UMIK miki, de végül beszereztem egy másikat és azzal sincs változás.
Megnéztem ezeket az opciókat is [link] .
Win10 eszközkezelőben volt 1db INTEL Smart Sound (win11 esetén nincs ilyen), amit kikapcsoltam.
Mikrofon tulajdonságaiban nekem nincs enhancements, így azt nem tudom kikapcsolni.

Valakinek van esetleg valami egyéb ötlete, hogy mi okozhatja a problémát?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.