Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#176731) VoidXs válasza Rp526 (#176726) üzenetére


VoidXs
nagyúr

PC-vel tudsz kodekenkénti késleltetést mérni, néhány hangkártya be tudja csomagolni Dolbyba és DTS-be a rendszerkimenetet (így a REW-t is), viszont azt is csak optikán, de ennek szintén megvan a saját késleltetése, szóval az eredmény nem helyes. Nem tudom, mi alapján jönnek a számok, de miután egy képkocka 40+ ms-ig tart, ezek nem problémásak. Ha láthatóan nincs szinkronban, ott sokkal nagyobb probléma lesz.

#176727 BIGi75: Csak méréssel tudod megállapítani:
1. Mérd meg SPL meter-ben, hogy egy film közben a neked tetsző hangerőn mi az abszolút maximum hangnyomás, amit kiad.
2. Kezdj el spektrumokat mérni egyszerre több csatornán (mondjuk L + R + C, az kb fair elvárás), egyre emelkedő hangerővel, mondjuk 10 dB-enként, egészen addig, ami a korábban mért maximum volt.
3. Ha a görbék ugyanúgy néznek ki, csak el vannak tolva függőlegesen, akkor az AVR megfelelő. Ha a felső görbék elkezdenek torzulni, vagy egyre kisebbek a távolságok, végfokra lesz szükséged, különben dinamikaveszteséged lesz.

#176728 skippper: Bárhogy tekergeted a master-t, marad az egyensúly.

#176730 foltang: Ha ez a program ki tudja köpni rendszerkimenetre, szinkronban a csatornákat, akkor megfelel. Lesz úgyis saját szoftverem rá, nem kell ilyenekért fizetni.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.