Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43801) Bad Pritt válasza Devid_81 (#43796) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ezt én a The Greyből ismerem Into the Fray néven. Jó zene nagyon. :K

A Divide-nak volt még hasonló depis zenéje, de az is jó.

Huma: Hát amíg Peter Jacksonon kívül más nem tud profitot termelni fantasy adaptációval, addig ne is reménykedj ilyesmiben.
Harry Pottereken meg a Narnián kívül minden más elhasalt nagyon csúnyán, de ezek is inkább a fiatalabb korosztályt célozták meg, olyat meg gondolom nem akarnál nézni. :P

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#43802) Huma válasza Bad Pritt (#43798) üzenetére


Huma
addikt

Ma épp arról beszélgettem a haverokkal (igen, vannak), hogy milyen sok jó fantasy regény van amit meglehetne filmesíteni. Pl A Kristályszilánkot. Vagy valami alaposan átírt Drizzt Do'Urden regényt/filmet.
Nem is értem, hogy pl a Solomon Kane-t miért filmesítették meg mikor szerintem sokkal kevésbé ismert karakter. Szerintem elég kevesen tudják (arányaiban), hogy ki is ő. Helyette inkább a Dragonlance-t kellett volna megfilmesíteni (a trilógiát). Vagy pl Lord Sothról kellett volna filmet készíteni. Vagy Ravasz Cugelről.

Tudom. Bilibe lóg a kezem. :D

Mindenesetre, ha már ekkora Marvel őrület van akkor reménykedem egy Deadpool filmben.

(#43801) HáGé:
Bizony hogy jó. Az Ink már csak a zenéje miatt is nagyon ütős. Ezt összekombinálták azzal a látványvilággal és valami nagyszerű lett a vége. Követendő példa az a film.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43803) devil-k


devil-k
nagyúr

A Bourne-csapda
5/10

Jason Borune mindent túlél? Amikor néztem a filmet, akkor úgy éreztem, mintha valami '98-as akciót néznék, pedig "csak" 10 éves. Kiszámítható volt és semmi se vinne rá, hogy 7.8-at adjak rá, mint az IMDB-n. Ha esetleg valaki elmagyarázza, hogy miért annyira csúcs ez a film, megköszönném.

- mozi bolondéria -

(#43804) hoffman_ válasza devil-k (#43803) üzenetére


hoffman_
nagyúr

...rontod itt a levegőt te is :U

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#43805) Huma válasza Bad Pritt (#43801) üzenetére


Huma
addikt

Ez a Divide zenéje? Elég pöpec. A film is jó volt. Tetszett a film hangulata.

Spoiler!

Ahogy becsavarodnak az emberek és elkezdik egymást mészárolni.

"Hát amíg Peter Jacksonon kívül más nem tud profitot termelni fantasy adaptációval, addig ne is reménykedj ilyesmiben."
Jah. Azt is kibeszéltük, hogy egyrészt drága a jó (minőségi) fantasy, másrészt arányaiban kicsi a rajongói réteg. Tehát nem nagyon éri meg ilyen filmet készíteni.

Harry Potter nekem bejött.

Sajnos a fantasy az egyik legmostohább műfaj. :(
Pedig szerintem nagyon jó. Az a baj, hogy régen, a kellő technológia hiányában lehetetlen volt jó fantasy-t készíteni. Ezért az emberek megszokták, hogy a fantasy mint műfaj szinte nem létező dolog a filmiparban.

És sajnos hatalmas baklövést követnek el mikor gagyi fantasy-kat hoznak ki mivel ezzel gátolják hogy bővüljön a rajongók száma. Pl Az Eragon. Egyértelmű, hogy a Harry Potter sikere szülte az ötletet, hogy filmesítsék meg. Kár volt. Erősen középkategóriás mű. Látszik hogy egy tini írta.
Szó se róla, tehetséges, de nagyon kiforratlan. Látszik hogy egy gyerek álmodozásairól szól az egész.

A Hobbit sikerét meglovagolva előrukkolhatnának egy újabb klasszikus fantasy-val. Valami D&D-vel. Az eléggé közismert az usákoknál. Szóval ha mindent jól csinálnak akkor kizárt hogy bukó legyen a film.

(#43804) hoffman_ :

Ő az új én. Utáljuk ki innen én meg átveszem a régi helyét. :K

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43806) devil-k válasza hoffman_ (#43804) üzenetére


devil-k
nagyúr

Bocs, hogy nem az új Marvel képekkel jöttem. :N

- mozi bolondéria -

(#43807) Huma válasza devil-k (#43806) üzenetére


Huma
addikt

Shame on you! :((( :(

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43808) Bad Pritt válasza Huma (#43805) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

D&D már volt. ;] Inkább felejtsük is el ezzel a lendülettel.
Nehezen választanak fantasy alapanyagot és rendszerint megmaradnak az egykaptafa, vagy épp középszerű sztoriknál (Boszorkányüldözés, Solomon Kane, Varázslótanonc, meg még franc tudja mi).
Régen is voltak jó fantasy-k ld.: Conan, Willow, Excalibur, vagy épp a két Harryhausen klasszikus, a Jason and the Argonauts vagy a Clash of the Titans. Kreativitás kellett, meg tengernyi idő, ami ma már annyira nincs, helyette kismillió reklámrendező meg director wannabe, akikhez hozzávágnak néhány tízmilliót, csak mert felraktak Vimeóra egy pár perces tech demót sztori nélkül.
Fantasynál én max abban reménykedem, hogy Jackson szépen végigmegy a teljes Tolkien munkásságon és akkora kövi 10-20 évre van betevő falat a műfajban. Ja, meg a Rowling féle bestia film, hajjaj, mekkora nagy királyság lesz (nope). :U

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#43809) Huma válasza Bad Pritt (#43808) üzenetére


Huma
addikt

Jó jó. Tudom hogy volt. Nem is egy. De még viccnek is rossz próbálkozások voltak. Még én is jobb filmet készítettem volna a telefonom kamerájának a segítségével a haveri körömmel.

Az a baj, hogy amiket felsoroltál azok sem valami nagy számok. A Conan pl nagyon jó volt a maga idejében. Én is szerettem, de ma már nem állja meg a helyét.
Manapság sokkal többre van szükség. De ezt meg is tudnák adni. Csak szokás szerint az összes hollywoodi pénzeszsák és befektető félti a pénzét és nem mer kockáztatni. Inkább kiadják a "Középszerű film 5"-öt ami nem lesz siker, de garantáltan növeli a bankszámlájukat pár millával mintsem hogy egy hajszálnyit is kockáztassanak.
A filmek döntő többsége klisés. Nem mernek újítani. Pedig vannak ám olyan emberek akiket annyira rázna meg 100 millió dollár elvesztése mint engem 10e Ft. (gyakorlatilag csődbe mennék)

No mindegy. Én szinte minden nap csalódok az emberiségben. Kapzsiság, önzés, sz@rrágás, gyávaság, stb. A valódi értékek, pl művészet szinte csak a csórókat érdekli. A gazdagok már túlléptek az ilyen "alantas" dolgokon.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43810) devil-k válasza Huma (#43809) üzenetére


devil-k
nagyúr

Amikor a haveri körödről írtál, eszembe jutott a Sötét lovagból Joker, aki 2 féle story-t is előadott arról, hogy lett a szája szétvágva. :) Múltkor még magányos lovag voltál. :P

Egyébként egyetértek minden szavaddal, amit leírtál.

Uodate:
Rég láttam minőségi fantasy filmet. :K

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#43811) Devid_81 válasza Huma (#43809) üzenetére


Devid_81
nagyúr

No mindegy. Én szinte minden nap csalódok az emberiségben. Kapzsiság, önzés, sz@rrágás, gyávaság, stb. A valódi értékek, pl művészet szinte csak a csórókat érdekli. A gazdagok már túlléptek az ilyen "alantas" dolgokon.

+1 :R

...

(#43812) Huma válasza Bad Pritt (#43808) üzenetére


Huma
addikt

Tolkien munkásságával egyébként az a bajom hogy mai szemmel nézve nem tartom túl jónak.

Úttörő volt a maga korában, de nekem vannak olyan fantasy írók az ő korából akiknek a műveit sokkal jobban kedvelem. Természetesen tisztelem a részletesen kidolgozott világért és azért hogy ő hozta össze az első klasszikus fantasyt amiből az összes többi (klasszikus fantasy) író merítkezett, de azóta már születtek sokkalta jobb művek. Igaz hogy nagyságrendekkel kevesebben ismerik ezeket a műveket, de csak egyszer-kétszer kellene rávezetni az embereket a minőségi fantasyra és utána már minden menne magától.

(#43810) devil-k:
"eszembe jutott a Sötét lovagból Joker"
Azon a jelenete(ke)n amit említesz én konkrétan behaltam. Mintha magamat láttam volna. Csak én nem szoktam embereket gyilkolászni. :D
Gyakran szoktam irl egymásnak ellentmondó infókat adni az embereknek aztán figyelni a reakciókat. Aztán ha rákérdeznek a dologra akkor előállok egy harmadik verzióval ami még jobban összezavarja őket. :DDD

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43813) Bad Pritt válasza Huma (#43812) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Tolkien b*szott nagy zseni volt. Maga az írástudománya szerintem sem volt korszakalkotó, de a végtelen precizitása, a költeményei, meg kompletten ahogy mindent a helyére tett, egyedülálló dolgot teremtett. Mondjuk szerintem annyira nem nehéz könyv a Gyűrűk Ura, de kétségtelen, hogy pl. a Narnia egy sokkal könnyedebb olvasmány és így könnyedebb film született belőle.
Amúgy ha már Gyárák Ura: egy ilyenre egyszer úgy elmennék. Szimplán lekeverték a zenét és élőben adják elő, de akkora feelingje van, hogy az nem igaz.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#43814) Huma válasza Bad Pritt (#43813) üzenetére


Huma
addikt

"Tolkien b*szott nagy zseni volt. Maga az írástudománya szerintem sem volt korszakalkotó, de a végtelen precizitása, a költeményei, meg kompletten ahogy mindent a helyére tett, egyedülálló dolgot teremtett."
Szerintem a precizitás inkább a kitartás és a mérnöki elme ismertetőjele. Nem pedig a zseniségé.
Csak egy fantáziadús író volt, költői vénával aki ismerte a régi legendákat. És természetesen úttörő a maga nemében.
A maga korában egyedülálló volt ez tény.

Én sem tartom nehéz olvasmánynak a Gyűrűk Urát. Vannak nála sokkal, de sokkal nehezebb irományok is. Számomra unalmas volt. A sok vers és a leírás meghaladta a tűréshatáromat. Ezért hagytam félbe a trilógiát.
Viszont elolvastam ezeket:
-A szilmarilok
-Giles, a sárkány ura
-A Babó

Egyébként a Giles tetszett a legjobban. Az legalább elég mókás volt.

szerk:
Egyébként minden rendben van veled? Hogy-hogy válaszolsz a hozzászólásaimra?

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43815) lenox


lenox
veterán

http://www.youtube.com/watch?v=mHy5kBlKooI

Nem tokeletes, de nem rossz, kifejezetten izgalmas.

(#43816) Kidus válasza bobalazs (#43776) üzenetére


Kidus
őstag

Lego? :F

Assuming Control

(#43817) Kidus válasza Devid_81 (#43790) üzenetére


Kidus
őstag

:K
Nekem a film is bejott, de a zene johet barmikor.

Assuming Control

(#43818) dokee78 válasza devil-k (#43803) üzenetére


dokee78
félisten

Bal lábbal keltél fel,amikor nézted?
Múltkor lehúztad a The rock-ot,most meg ezt.
Ki leszel végezve! :p

(#43819) devil-k válasza dokee78 (#43818) üzenetére


devil-k
nagyúr

Lehet, hogy egy kicsit fáradt voltam... Viszont a Port.hu-n megnéztem, hogy mit írnak erről a részről. Meglepően tapasztaltam, hogy a többségnek nem tetszett és a Bourne triológia leggyengébb láncszemeként jelölték meg ezt!!! Hoppá, akkor csak nem én vagyok ennyire elcseszett. :DDD

Nana, arról nem tehetek, hogy nem jött be a Szikla annyira, de azért a régi időkből felhoznék 1-2 mozit, ami viszont nagyon bejött, nehogy meg legyek kövezve.

A közellenség- 9/10
Con Air- A fegyencjárat- 7/10
A szajré- 8/10
Nincs alku- 8/10
Az utolsó esély- 7/10
Testvérbosszú- 7/10
A pusztító- 7/10
Célkeresztben- 7/10
Szemtől szemben- 10/10

stb. stb. ;]

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#43820) Samus


Samus
addikt

Akadna egy kérdésem. Tegnap megnéztük az új X-Men részt. Barátnőmmel szeretjük a szériát. De egyvalamit nem értek. Elvileg a harmadik rész után játszodik jóval. X-Professzor hogy élte túl? Már a Farkas második részének végén is érdekelt...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#43821) oriic válasza Samus (#43820) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Ajánlom megnézésre az X-men 3 stáblistás jelenetét.

X-men 3. stáblista utáni jelenet leirása

[SPOILER]
A profnak volt egy agyhalott ikertestvére, aki egy kórházban feküdt, az ő testébe helyezte át a tudatát.
[/SPOILER]

Live-Die-Respawn

(#43822) devil-k válasza oriic (#43821) üzenetére


devil-k
nagyúr

Basszus... ezt most elolvastam és még nem láttam a 3. részt. :O

- mozi bolondéria -

(#43823) Samus válasza oriic (#43821) üzenetére


Samus
addikt

Az szép...pedig tegnap is öt percig ültünk a moziban csak azért, hogy lássam a végén az öt másodperces rövid jelenetet...Mindegyik rész végén volt ilyen?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#43824) oriic válasza Samus (#43823) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Legtöbb Marvel film végén van extra jelenet a stáblista után.

(#43822) devil-k

Ott a spoiler tag.

(#43825) madgie

:DDD Igen, lehet érezni a zavart az erőben, de hát ezt a készítők cseszték el. :D

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#43825) madgie válasza oriic (#43821) üzenetére


madgie
titán

SPOILER részhez: és az ikertestvére is gerincsérült Magneto eltérített golyójától? ;]

(#43826) Huma válasza madgie (#43825) üzenetére


Huma
addikt

Lehet hogy idegi alapon béna.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#43827) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Her

Érdekes sztori, tökéletes megvalósítás. Színészi játék első osztályú.

9/10

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#43828) oriic válasza Huma (#43826) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Szomorú nap a Prohardver lapcsalád történelmében. Kérjük álljon fel mindenki és egy perces gyásszal gondoljon az eltávozotra.

;]

(#43830) aizen92

Fene tudja, állitólag sok olyan topicba beszállt ahol semmi keresni valója nem volt. Pl apás topic.

ON:

Megnéztem az új Robotzsarut.

Kap egy 7/10-et. Nem egy újranézős cucc, de egynek elment szerintem.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#43829) callmeakos válasza oriic (#43828) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

NOOO

Várható volt ez egyszer bekövetkezik. Isten véled, ha ezt olvasod :D

All→M8

(#43830) aizen92 válasza oriic (#43828) üzenetére


aizen92
addikt

Hol alkotott már megint ? :DDD

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#43831) Ace owner válasza aizen92 (#43830) üzenetére


Ace owner
addikt

Apás topic állítólag.. :DD
Egy fél ország lélegzett most fel. :C

Galaxy Fold 4

(#43832) devil-k válasza oriic (#43828) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én szomorú vagyok, csíptem, jó arc volt. Bár ki tudja, hogy hol garázdálkodott. Ez viszont érdekelne.

noxwill
Mi volt a baj ezzel a hozzászólásával? Mert szerintem semmi.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#43833) callmeakos válasza oriic (#43828) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Mondjuk csoda hogy ez után nem szólították fel őt a távozásra :DDD

All→M8

(#43834) oriic válasza devil-k (#43832) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Apás topicba beirni hogy nem szereti a gyerekeket? Szerinted?

OFF vége srácok jó?

(#43837) devil-k

Mondd te követed Huma életútját itt PH-n? :D (akarom mondani követted?)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#43835) bok92 válasza oriic (#43828) üzenetére


bok92
addikt

:Y

Akkor HáGé mostantól, hivatalosan is te vagy az avatár főkonzul... ;]

[ Szerkesztve ]

(#43836) madgie válasza callmeakos (#43833) üzenetére


madgie
titán

Miért, ebben mi volt a troll? :D

(#43837) devil-k válasza oriic (#43834) üzenetére


devil-k
nagyúr

Rosszul értelmezték amit beírt. Semmi uszítást nem írt a gyerekekről, semmi rosszat, semmi "büntetendőt". Sajnos, ez a tipikus magyar felfogás: itt mindig mindenki félre akar érteni mindig mindent, még akkor is, amikor nem kellene.

OFF vége.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#43838) callmeakos válasza madgie (#43836) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Háááénnemtudom, én biztos nem azt írnám be elsőnek egy Apás topicba hogy nekem is kéne alkotnom valamit.Mintha ez egy olyan dolog lenne, hogy ki kéne mennem a szabadba fotózni, és alkotni valamit :D

All→M8

(#43839) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Legyen egy kis ON is: Lego Movie - szpesöl edisön. Nem fogott el a Must Have érzés, de azért érdekes :D
Persze nem nekünk, magyaroknak :D

All→M8

(#43840) HuMarc válasza oriic (#43828) üzenetére


HuMarc
addikt

Kövezzetek meg ([link]), de én komáltam Humát.

(#43841) devil-k válasza HuMarc (#43840) üzenetére


devil-k
nagyúr

+1
Én is.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#43842) james001


james001
veterán

Bradley Cooper-től mely filmek ajánlottak? Másnaposok trilógia,A-Team,Csúcshatás és az American Hustle megvolt tőle.

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#43843) gyuromoj válasza james001 (#43842) üzenetére


gyuromoj
veterán

Napos oldal (Silver Linings Playbook)

[ Szerkesztve ]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#43844) oriic válasza HuMarc (#43840) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

Mint korábban írtam, én személyesen ismerem, nekem sincs gondom vele. :) Csak vicces. :)

Live-Die-Respawn

(#43845) devil-k válasza james001 (#43842) üzenetére


devil-k
nagyúr

Lopott szavak
Túl a fenyvesen (Bár ebben nem főszereplő "annyira)

orichalcos
És milyen személyesen?

james001
Szívesen!
Nekem a Lopott szavak jobban bejött, mint a Napos oldal. :DDD

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#43846) james001 válasza gyuromoj (#43843) üzenetére


james001
veterán

Köszi. Ez amúgy valami csöpögős romantikus vígjáték? :DDD

devil-k: Köszi neked is :R

[ Szerkesztve ]

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#43847) callmeakos válasza james001 (#43846) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Valami olyasmi. Lawrence néni ezért a filmjéért kapta az Oszkárt :D

All→M8

(#43848) oriic válasza devil-k (#43845) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nem tudom a kis rejtett titkait ha erre gondolsz. :D Párszor találkoztunk.

OFF vége.

Live-Die-Respawn

(#43849) madgie válasza devil-k (#43845) üzenetére


madgie
titán

Túl a fenyvesen szvsz zseniális, én nagyon-nagyon imádtam azt a filmet.

(#43850) devil-k válasza madgie (#43849) üzenetére


devil-k
nagyúr

Szerintem is nagyon jó! Tipikus olyan film, amit bizonyos időközönként meg fogok nézni mindig. :K

- mozi bolondéria -

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.