Hirdetés

2024. július 1., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#125670) Pearce válasza Tibiajax (#125668) üzenetére


Pearce
aktív tag

Azért, mert egy Frankenstein film lett a sok utóforgatással, összehasonlítva egy BvS-sel meg egyszerűen egy vicc. Batman karakterét meggyalázták, olyan szövegeket adtak a szájába, amik karakteridegenek tőle /something is definitely bleeding, i'm not...not like you/, Superman arca egy förtelem a bajusz-ügy miatt, meg ott is egy olyat benyomni Lois-ra utalva, hogy thirsty, pár jelenettel később Lois meg kontráz egy jó a szagod-dal. Steppenwolf egy nulla gonosz, az Acélember fél perc alatt lenyomja, az orosz családi szál hót felesleges, Barry meg persze Diana melleire esik, mint Whedon egyik Avengers-es filmjében. A color grading egy hulladék - Affleck arca olyan rózsaszín tőle, mintha kifestették volna, Cyborg-ról alig tudunk meg valamit, az utóforgatások iszonyat feltűnőek, a költségvetéshez képest a cgi a film felében bűngyenge, a jelenetek átmenete nem zökkenőmentes, komplett átvezetők hiányoznak. A zene kb. semmi, nulla emlékezetes taktus van benne összehasonlítva egy Zimmer vagy egy Junkie Xl-el mérföldes a lemaradás, nekem egyedül a Sigrid-es feldolgozás tetszett, de hát arról lerí, hogy az az egész jelenet Snyder, a Heroes theme, de az kb. bent se volt a filmben, meg az a jelenet alatti zene, amikor Barry visszapöcköli WW-nek a kardot - az egy jó Flash téma. Ami szerintem működött, az a csapatdinamika, jól össze tudtak dolgozni a hősök és ahogy kezdődik a film Superman-nel: a fertelmesen megcsinált száj cgi-t fegyelmen kívül hagyva ott interakcióba került az emberekkel, gyerekekkel, nemcsak a mélabús pirosköpenyest láttuk.

Eredetileg Snyder filmje valami 214 perces, Cyborg volt a film lelke, a egész harmadik harmad más lett volna, elvileg Darkseid is feltűnt volna egy beköszönés erejéig.

Az a baj, hogy ha jobban sikerül a BvS, akkor nem ezt a förtelmet kapjuk, hanem az igazi JL-t és ha akkor a stúdió nem akarta volna Synder maradék 2 JL filmjét, akkor max elküldték volna. Ha nem lett volna a BvS-ben a killer Batman, csak a csonttörő Batman, ha a Martha jelenethez még írnak vagy 2-3 mondatot vagy totál dobják, mert Superman nem fogja a keresztnevén szólítani azt, aki felnevelte, ha nem ölik meg Clark-ot a második filmben, ha alapból tudni, hogy a JL-ben feltámad /és miért nem a szakállas verziót választották Snyderék se, mikor nem halt meg, csak regenerálódik/, ha egy 10 perces flashback jelenetben láttuk volna hogy az évek alatt Batman Robinnal karölte mennyire veszti el a hitét Gothamben, mennyire szikár lesz az ember, hogy Robin is kilép, jön a következő, őt megöli mondjuk a Leto féle Joker /Batman, jokes on you féle felirat a ruhán ugye/, mire erre Batman kiveri a fogát neki /bumm, meg is van, hogy az SS-ben miért vannak fémfogai/, de a bohóc végül kereket tud oldani.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.