Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz gzbotii #100986 üzenetére
Van ez a problémám Bluetooth eszközökkel... Gondoltam a Xiaomival van baja - pedig az előző, early 2015 MacBook Proval tökéletesen ment ez a füles - így vettem egy Skullcandy Cassette-et. Cikkra-pakkra ugyan az a hiba van jelen mindekettővel (egy pár órát jól működik, majd szakadozik a kapcsolat, nem játszik le rajta hangot, Slack/Zoom hívások alatt nem megy sem a beépített sem a füles mikrofonja).
"Elkeseredésemben" arra jutottam, hogy veszek egy Airpods 2-t - viszont felmerült bennem, hogy mi az esélye, hogy azzal ezek a problémák nem lesznek jelen? Mert amúgy Mi Airdots Pro 2 tökéletesen megfelelne napi 2-3 Slack-hívás lebonyolítására, ami a hangminőséget illeti..
MacBook Air M1, 16GB, macOS Monterey 12.1
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
blakey
titán
válasz gzbotii #102402 üzenetére
Inkább kipróbálnám Big Sur-el és ha azzal is gond van akkor jöhet alternatív megoldás. Nekem nincs problémám a BT fülesekkel, Airpods2-vel és egy Acme fülessel sem. Egyiket sem dobálja, hibátlanul működnek Inteles iMac-en.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gzbotii
nagyúr
-
Divinity
őstag
válasz Boss81 #102397 üzenetére
Szuper köszi! Jól hangzik
Mindkét monitort 60Hz-en hajtja?
Most van egy Dell WD19 -em amit “lenyúltam” a cégtől csak nagy eséllyel vissza kell majd adnom hamarosan és akkor már lehet úgy váltanék, hogy elvigye a kettőt szépen. A külön tápot szerintem megtudnám szokni, nem is baj ha nem lóg a töltőn állandóanreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
antocskin
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni macOS frissítéssel kapcsolatban
Néhány napja aktiváltam egy M1-es iMacet. Alapból Big Sur volt rajta.
A beállításoknál egyből feldobta a frissítés lehetőségét macOS Monterey rákattitottam, hogy mehet
Gyanús, hogy szinte gyök2-vel szedi le a 12,16 GB-s fájlt.
Ha újraindítom mindig más időpontot ír ki hogy mennyi idő van hátra (40 perc, 2 óra 8 óra)
A folyamatjelző nem megy, szinte egyhelyben áll. Gigabites nettel kb. 5 percbe telne, hogy leszedjen egy ilyen méretű fájlt. 30 percenként halad előre 0,01 GB-t
Azt szeretném kérdezni, hogy normális ez így? Mert lehet hogy csak türelmetlen vagyok.
Mennyi idő kellhet neki, hogy ez lemenjen?
Vagy esetleg valami más probléma lehet?Köszönöm!
-
Jaded
őstag
válasz antocskin #102411 üzenetére
Szerverterheltségtől is függhet, mostanában párszor olvastam, hogy vannak kimaradások az Apple szolgáltatásokban (mondjuk én pont nem vettem észre semmit). Nekem is nagyon lassú mindig (igaz a net is csak 10megás, Inteles Macbook Air egyébként).
Én úgy szoktam hagyni éjszakára, reggelre végez.Renault Megane IV Limited
-
SharpSA
veterán
válasz Boss81 #102409 üzenetére
Most, hogy nézem a specifikációkat, kicsit elbizonytalanodtam. Amit te is bemásoltál ide: Felbontás: 1 monitor csatlakoztatva 2 DP kábel segítségével - 5K 5120x2880@60Hz
Tehát akkor 2 db DP kábellel kell csatlakoztatni a monitort? Abból hogy jön ki ez a felbontás, illetve a monitor hogy kezeli egy képernyőnek a 2 kábelt?
Meg hogy nem tölti a hub a laptopot. Így akkor szintén nem lesz szabad USB-C csatlakozóm, ami néha kell. Bár a töltőt ki lehet húzni arra az időre…[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
aktív tag
Régebben láttam egy olyan állítási lehetőséget az OS-ben, hogy a bluetooth eszköz ébresztheti az alvó gépet. Meg tudnátok mondani, hogy ezt hol találom a beállításokban?
Köszi előre is! -
SharpSA
veterán
válasz Boss81 #102409 üzenetére
Ha közel laknánk egymáshoz, kipróbálnám a tiedet, mert erre a felbontásra egyelőre nem találok tesztet. Bár ez a monitor támogat egyszerre két bemenet megjelenítését is és akkor 2 db 2560x1440 képernyő van 1 monitoron. De ez így bonyolultabb.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
aktív tag
-
Jaded
őstag
válasz Janika--1982 #102427 üzenetére
De most ha használaton kívül van, nem ráér elszüttyögni?
Renault Megane IV Limited
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Hardveraprón hirdetett, bontatlan, jó áras macook air-ek
mennyire megbízható források?
Jan végéig vásárolnék egy db-ot...
Köszönöm! -
Sefter
veterán
válasz urbanjozsi #102429 üzenetére
Arra figyelj, ha szürkeimportos akkor csak 1 év garid lesz rá a 3 helyett...
Psn ID: sefter_hun
-
Jano_023
őstag
válasz urbanjozsi #102429 üzenetére
Nem tudom kitől és mennyiért vennél de szeritem a 1 év garancia vs a 3 év elég jó indok hogy boltban vedd és nem szürke importtal.
De ha ezt szeretnéd vannak jó értékelèsű eladók akik jó pár dolgot adtak el azokban meg lehet bízni.
De nézz körül a neten mert sok helyen van akcióban.
Valamint most már a márciusig event nincsen messze ha meg tudod várni lehet érdemes ha lesz új air bemutatva a réginek eshet az ára nem tudom milyen sürgős a vásárlás.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Kobe
veterán
válasz urbanjozsi #102432 üzenetére
10000% hogy szürkeimportos
nem feltétlen vásárolnék olyan bolttól amit az árukereső sem nagyon ismer.....főleg amikor emagnál és hasonló boltoknál pl 9ezerrel drágábban megkapod 3 év garival
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Elvileg jónak kell lennie, nem ismerem a céget...
Mivel nem hivatalos viszonteladó, ezért itt nem az apple, hanem a bolt adja a +2 évet (szürek import ez is, de mivel itthon árulja kötelező megadnia a 3 évet, amit Ő nem tud magáról tovább tolni..)....hozzá állás/szerviz háttér...ez lehet a kérdéses.szerk: Ekkora összegnél 10-20 ezres akció reális lehet, de csodák nincsenek! Sokkal olcsóbban hivatalos 3 év garival nem árulnak apple cuccot..
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
marsu.
senior tag
Edignél 390e ft.
Az általad linkeld oldal mögött egy 2019 végén alapított cég áll, aminek a fő tevékenysége: Épületépítési projekt szervezése... -
foxymaci
senior tag
[379-ért ] és tuti 3 év gari van rá
_FoxY_ / Iphone 14 Pro / PS5 / iPad Pro 11 M2 / Watch Ultra /
-
Jano_023
őstag
Én azt venném amit lejjebb linkeltek. Edigital, vagy Istyle nagyobb áruházaktól venném. A 379K ár szerintem nem rossz érte.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
bonyeszko
csendes tag
Sziasztok,
általános célra mennyire ajánlott az alap Macbook Air?
Egyetem miatt kellene, mellette sűrű Office használattal, játékra egyáltalán nem használnám.Köszönöm.
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
Van ötletetek esetleg?
M1 Pro 16" MacBook Pro naponta legalább 1x random kikapcsol sleepet követően. Ilyenkor nem enged bekapcsolni se.
Csak úgy tudom, hogy power button lenyomva 10mp, elenged, majd megint 10mp, elenged. Ezt követően tudom csak bekapcsolni.Logban nem ír semmit erre a parancsra:
"log show --predicate ’eventMessage contains "Previous shutdown cause"’ --last 24"Thunderbolt 3 dockról megy a töltés, monitor, külső hdd.
Előre is köszi!
-
waccamár
senior tag
válasz bonyeszko #102442 üzenetére
Ha a 2020-as M1-ről beszélsz és nem az előtte lévő intelekről, akkor 100%-ig tökéletes lesz arra amit írsz, sőt az ereje kis részét fogod csak kihasználni. Könnyű, jó gépelni rajta, baromi sokáig bírja (simán elmehetsz egy napot töltő nélkül), abszolút ajánlom egyetemre. Egyetem után is még évekig fogod használni, ha nem lesz semmi speckó, energiaigényes dolgod.
[ Szerkesztve ]
-
waccamár
senior tag
válasz bonyeszko #102445 üzenetére
Ha nem tárolsz rajta videókat, akkor szerintem bőven elég - én elvagyok rajta. Mellé van egy 1TB vinyóm kvázi dumpolni olyanokat, amik jó ha megvannak, de nem kell napi szinten + TimeMachine backupnak. Van még egy 100gb GDrive-om havi 890-ért. Jelenleg összesen 75Gb használt területem van a gépen ezzel a módszerrel (és a vele járó minimális odafigyeléssel).
Ha most kell a gép, akkor most vedd meg. Ha ráérsz, akkor várd meg az újat. Nem lesz olyan inkrementális ugrás, mint az intelről m1-re váltás. Nyilván jobb lesz, újabb lesz, de radikális változásra nem számítok.
[ Szerkesztve ]
-
mazsiii92
aktív tag
-
Jano_023
őstag
válasz bonyeszko #102442 üzenetére
Ahogy a többiek is írták ezekre nagyon jó lesz. Főleg az üzemidő miatt is.
Amire azért számíts hogy ha sok office kell használnod akkor Office 365 az egyetlen megoldás. És azért fizetni kell.
Amit én ajánlok neked hogy nézd meg mikor akciós a Office 365 (én 10K vettem 1 évre és kaptam mellé 1TB tárhelyet).
A tárhely kérdést szerintem külső HD Vagy SSD megoldható de ahogy írtam az offie mellé kaphatsz elég tárhelyet ahova tudsz pakolni.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest