Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz sityupityu #101041 üzenetére
Egyszer lenyomod, érzed a “kattanást”, majd onnan még erősebben nyomod és érezni fogod a másodikat is.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
pinnacle
nagyúr
válasz vadászcsiga #101054 üzenetére
Azt kérdezem, Alaplap a burkolatba földel. illetve amit te írsz enyhén vibrál. Azt jelenti, hogy enyhén megráz vagy csak rezonál. Mondjuk amit tboldi ír, hogy bizsereg, megrázást jelent, ami azért fura. Igaz én iPad 2-nél is éreztem. Most jut eszembe, azt talán azért volt, mert kicsit sorjás volt egy részen, és ha úgy ért hozzá az ujjam, teljesen olyan volt, mintha megcsípett volna az áram.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
Hali, régebben írtam, hogy vettem egy billentyűzet védőt az Air-re. Pontosan ezt a fajtát.
Ma mikor takarítottam a kijelzőt erre lettem figyelmes. Már meg van takarítva és mégis látom a billentyűzeteket. Szerintetek ezt le tudom takarítani, gondolom nedves rongy lehozza.
Kérdésem szerintetek ez károsíthatja a kijelzőt ?
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
pinnacle
nagyúr
válasz vadászcsiga #101057 üzenetére
Köszi! Ez nagyon ciki. Arra meg, hogy még billentyűzet védővel is staingate van, nem tudok mit mondani. Jano_023 ez mikori gép és milyen? Látom M1. A fenébe, azt hittem azzal nincs már ilyen gond. Ezt ki kell cserélniük. Remélem még garancia időn belül vagy. Hasznos lesz ez a hazai 3 év garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz pinnacle #101058 üzenetére
Hali, köszi ez mi ? Mi ez a Staingate ? Emiatt cserélik a gépet ?
De akkor ez nem a billentyűzet védő miatt van ?
Ja és amúgy Air M1. Kb 1 hónapos.[ Szerkesztve ]
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
bmakszim
senior tag
válasz Jano_023 #101059 üzenetére
Ez nem staingate, csak egy kicsit zsíros a kijelző. Egy képernyőtisztító simán leviszi.
Én ilyet használok. 4 éven át ezt használtam a 2017 MacBook Pro-mhoz is. Soha nem kopott le a kijelzője.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jano_023 #101059 üzenetére
Elég korán jött elő. Én is itt tudtam meg, hogy létezik ilyesmi, amikor megvettem az M1-et. Korábban én nem találkoztam ilyesmivel egyék gépemnél sem. Nekem itt azt mondták, hogy az emberi izzadságtól van. Pontosabban mert valakinek savasabb a lenyomata, és az okozza ezt. De mintha itt azt is mondták volna, hogy legalább 1-2 év kell ehhez. Ezért érdemes kijelzővédő fóliát tenni rá. Mondjuk még én sem raktam fel , de az enyémen még nincs is ilyen, szeptember elején vettem.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Lallerboy85
tag
válasz sityupityu #101061 üzenetére
Sztm meg pont amiatt lett ilyen,mert ratette a vedőt,ezzel megvastagodott a kijelző.Összecsukáskor rögtön nyomja a billentyűzet!Arra lennek kivancsi h a folia alatt milyen a kijelző…..
-
Jano_023
őstag
válasz bmakszim #101060 üzenetére
Hát most lemostam sima vízzel és át töröltem, talán egy kicsit jobb lett de nem tudom, más nincsen itthon jelenleg és mással nem is merem takarítani.
@sityupityu: igen ha én is tudom hogy ez lehetséges veszek fóliát, de hát most hallottam erről először. Írtam egy levelet az Istyle szerveznek.
A baj az hogy amíg ők ezt bevizsgálják és eldöntik hogy mi van én nem tudok dolgozni. Ez a melós gépem is.
Gondolom az Istyle nem biztosít csere gépet szerviznél.
Ha lesz valami beszámolok majd a fejleményekről. Addig is a kérdésem, ki mivel szokta és lehet takarítani a kijelzőt ?Köszi@Lallerboy85: a védő fólia a billentyűzeten van, nem a kijelzőn. vagy rosszul értem amit írsz?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Lallerboy85 #101062 üzenetére
A kijelzővédő fólia alatt? Szerintem semmi, nem hiszem hogy olyan anyag lenne a fólián, ami károsítaná a kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
válasz Jano_023 #101063 üzenetére
Én mikroszálas törlőkendővel és tiszta vízzel. Külön van kendő amit enyhén bevizezek, és külön van amivel szárazra törlöm.
Nekem ezekkel a kijelzőtisztító folyadékokkal csak rossz tapasztalataim vannak, csak maszáltam velük állandóan...--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Jano_023
őstag
válasz Lallerboy85 #101066 üzenetére
Igen jól érted.
Tisztában vagyok vele, hogy így kevesebb hely marad ott. Ez egy 0,3mm vastag szilikon amire rácsukom a kijelzőt. A kijelzőn elvileg üveg van aminek ettől a mérettől és ettől az anyagtól nem szabadna hogy baja legyen. Rosszul gondolom. Ha az Iphonomat teszem rá estére arcai lefelé akkor azon tuti nem marad rajta ilyen lenyomat.
Nekem ez elég fura. Meglátjuk a szerviz mit mond erre.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Lallerboy85
tag
válasz Lallerboy85 #101066 üzenetére
Bocsi most olvastam vissza!Sajnos a bill.védővel szepen megnyomtad a kijelzőt!Ha nem tudod letörölni ez mar olyan marad…sima vizen kivül massal sztm ne próbálkozz!
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz Lallerboy85 #101068 üzenetére
De mitől maradna ilyen ? Miért nyomná meg egy szilikon az üveget ilyen mértékben ez nem normális. Mármint a fizikáját nem értem. Ennek nem kellene sérülést okoznia a kijelzőben.
[ Szerkesztve ]
-
Lallerboy85
tag
válasz Jano_023 #101069 üzenetére
De!Korabban valahol irta egy srac h semmi vedo nem volt kijelzon,ill. billentyuzeten sem.Beletette taskaba a gepet,valamint mellepakolt cuccokat,feszes lett a taska.Mikor kivette a gepet,a kijelzo ugyanigy nezett ki mint nalad,de meg ott sem volt foton ennyire durva.Sok hsz volt ezzel kapcsban.Irtak is h nem ajanlottak pont emiatt foliak/vedok,mert meg ezek nelkül is konnyen megnyomodhat.Legyen szerencsed,de sztm latni fogjak h ez bizony mastol lett ilyen…..Ezt az a 0.3as vedo csinalta sajnos…Probaltad sima vizzel ovatosan letorolni?Roviden egy fos/erzekeny a kijelzo!!!
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz Lallerboy85 #101070 üzenetére
Értem, hát írtam a Moshinak is egy levelet, hogy nekik erről mi a véleményük. Majd kiderül.
Köszönöm mindenkinek. Esetleg ha valaki még holnap olvassa ezt és látott vagy hallott hasonlóról a kimenetelét és tapasztalatait ossza meg velem is pls. Köszönöm. Jó éjt.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
bmakszim
senior tag
válasz Jano_023 #101063 üzenetére
A kezedet, vagy az evőeszközeidet is csak sima vízzel tisztítod? Leviszi a zsírt?
Amit linkeltem tisztítót, az tényleg jó. Nem hagy foltot. Elég csak elolvasni a véleményeket. Egyébként érdemes még arra figyelni, hogy tiszta kendőt használjuk. Mert fújkálhatjuk bármivel, ha dzsuvás a rongy...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Jano_023 #101071 üzenetére
Csak egy tipp, de nem lehet véletlenül, hogy ez szilikon? Ami a védőből került a kijelzőre, amikor kissé hozzápréselődött. Azt sima víz meg törlő nem viszi le, max. elkeni. Kocsim szélvédőjén szoptam ezzel elég sokat, miután előző tulaj valami szilikonos cuccot használt, és jutott belőle az üvegre is.
Minden esetre, szerintem, ha valamelyest el tudod maszálni, akkor ez valami felületi szennyeződés. Ha nem, akkor lehet, hogy komolyabb a probléma.
Icewolf || kósza ||
-
CrAzY88
aktív tag
válasz Jano_023 #101071 üzenetére
Nekem inkább úgy tűnik hogy csak a szilikon csapódott ki (vagy a guminak valami alkotóeleme), és kellenne neki egy alaposabb tisztítás, pl kijelző-tisztitó folyadékkal.
Ha nem is ész nélkül, de azért én nekiesnék óvatosan.
Néha ablaktisztítóval is szoktam, de ezt nem ajánlom, mivel más ha magamnak okozok kárt vele, meg más ha más okoz magának, miattam...Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
nord_
veterán
Kijelző sztori n+1.
Urak, három fontos dolgot kell észben tartani.
1. Ha a kijelzőt meg szeretném védeni, akkor alapvető, hogy tiszta kézzel használjuk a billentyűzetet. Ez nyilván nem mindig sikerül: ebben az esetben azt a MacBook becsukása előtt megtisztítom.
2. Ha netán mégis piszkos maradt a klaviatúra és ez meglátszik a kijelzőn, akkor tisztítás előtt elolvasom, mit ír a gyártó.
3. Szutyok kőolaj-származékot SOHA nem teszünk a kijelző és a billentyűzet közé! Még akkor sem, ha a gyártó kisdobos becsszavát adja! Egyedüli védelemként egy dolog jöhet szóba: a lehető legvékonyabb, mikroszálas kendő. (Nem, a párszáz forintos DM konyhai törlő nem alkalmas…) Ez a kérdéses szilikon lap arra jó, hogy használat közben legyen a gépen, nem szállításkor, összecsukott állapotban.
Jah, és nem kell rögtön staingate-ezni, ha valaki egy zsírfoltot fényképez a kijelzőn.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz nord_ #101075 üzenetére
Szia, gondolhatod hogy utána néztem és nem valami gatyi aliexpresszes védőt rendeltem. De nekem akkor is magas hogy az üveget hogy teheti tönkre. Veszek én is valami tisztítót és át törlöm azzal is, hogy kiderüljön hogy mekkora a baj.
De nagyon nem értem akkor egy neves cég miért árul olyan terméket nem is olcsóért ami kárt tud okozni.Mindenkinek köszönöm aki írt nem akarom ezzel tele írni a forumot jelzek ha van változás vagy ha istlye vissza jelzett.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
nord_
veterán
válasz Lallerboy85 #101080 üzenetére
Így van.
-
Ator
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van valami tanácsotok arra, hogy milyen gyakran töltsem és meddig a Macbook Air M1-et, most szereztem be 2 napja és szerintem relatív sokat fogom használni monitorral tápról, de külön önmagában is, tudok segíteni azon, hogy minél tovább tartson az akksija?
Előre is köszi a visszajelzéseteket és segítségeteket.
Üdv,
Attila -
törölt tag
Miért kell a billentyűzetet védeni?
-
Parson
addikt
válasz Jano_023 #101077 üzenetére
Látod pont ez itt a gond, hogy hiába irod h utánanéztél, ha mégse érted a tönkremeneteli módokat. Ergo az utánanézésed semmit sem ért. Ezzel nem támadni akarlak, pont ellenkezöleg, segiteni. Legközelebb ne csak azt nézd, hogy ki gyártja, hanem h milyen hatásai lehetnek a meglévö termékre. Én értem, h sokba fájó dolognál elvárt lenne h minden csettintésre pöpec legyen, de ezek nem evidens dolgok. Figyelni kell. Széltöl is óvni. Mivel finom nyugati technika, és nem batár orosz…
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
moklys1
aktív tag
Ha asztali gépként a Macbook-ot lezárva + monitort rácsatlakoztatva is szeretnéd használni, töltőkábel csatlakoztatása nélkül, erre is van lehetőség.
Terminálba ezt illeszd be, jelszavadat fogja kérni.sudo pmset disablesleep 1
- alvás kikapcsolásasudo pmset disablesleep 0
- alvás visszakapcsolása -
Lallerboy85
tag
válasz Parson #101087 üzenetére
Érthető h védeni akarja....Az a baj, h nemcsak ennél a terméknél, hanem akár más elektronikai eszközöknél is, annyi felesleges, oda nem illő kiegészítőt gyártanak, h lehúzzák ezekkel az embereket...Legtöbb felesleges, és még árt is. A sok kecsegtető reklámnak sajnos sokan bedőlnek..Én pl sosem tennék tokot sem egy macbookra...minek? Gondoljatok bele, hogy az amúgy is melegedő gép h fogja érezni magát egy ráhúzott 'bundába'. Venni kell egy belebújos tokot ha vinni akarjátok valamerre, de más egyéb tok felesleges, sőt sztm árt is!
-
GreenGoblin
őstag
válasz Lallerboy85 #101089 üzenetére
Kivéve az M1 Air ahol nincs venti és alig melegszik. Ott van értelme toknak, bár én sem tennék rá sosem. Ezért is rendeltem skint az bőven elég. Meg egy cipzáros tok amibe bele teszem ha nem használom. Billentyűzet védőt meg kijelző védőt sem vennék tök felesleges... szerintem.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
kasee
aktív tag
Sziasztok, Macbook pro a kiszemeltem.van különbség a garanciában az istyle és a best byte vásárlás között?köszi
-
Lallerboy85
tag
válasz GreenGoblin #101090 üzenetére
Azért nekem több óra használat után az m1 air fel tud melegedni....
-
Silεncε
őstag
Srácok, van arra valami lehetőség, hogy a billkiosztás hasonlítson kicsit a windowshoz? Vettem múlthéten egy M1 Airt magyar billel, néha kódolgatnék rajta, de ez, hogy pl a < így el van dugva, kriminálisan szar
[ Szerkesztve ]
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
ha Parallels is lenne használva, akkor javasolt a 16gb verzió
vásárlása? ( air m1)
Köszönöm.® visions created with passion
-
Major Lion
senior tag
Mi a kulonbseg a "U.S." es a "U.S. International PC" kiosztas kozott? Amit eszrevettem hogy az utobbi ekezetes betukke konvertalja amit irok ha single quote-tal kezdem.
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest