Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#111171) FrezeR


FrezeR
senior tag

Vélemény?

"A VÉRRÖGKÉPZŐDÉS A COVID HALÁLOZÁS FŐ OKA". Az első magyarországon kezelt COVID-19 betegen nem a tüdőgyulladása volt a feltűnő. A feltűnő a kis erekeben szemmel láthatóan megfigyelt trombózis (véralvadás) volt. Ez és a további hasonló esetek megfigyelése vezette Elek Jenő főorvos urat, akit egyébként egykori kollégája, Kásler Miklós a COVID-19 betegek intenzív osztályos ellátásának országos szintű vezetőjének nevezett ki, hogy a COVID-19 hatékony terápiájának egyik legkorábbi elemeként beemelje a véralvadásgátló ún. antikoagulációs (vagy, ha már a vérrög kialakult, akkor a fibrinolitikus) terápiát a COVID-19 betegek kezelésébe.

Elek főorvos hozzáértését jól tükrözi, hogy ezen elvek szerint kidolgozott kombinációs terápiát (ti. antikoaguláció + antivirális szerek + antibiotikumok a felülfertőződés ellen) alkalmazva Marischka Hahota és kollégái Pető Zoltán vezetésével a normál intenzív mortalitása alatti hatékonysággal (~27%) kezelték a COVID-os betegeket. Nem az ő hibájuk, hogy ezek a politikai okoból ill szimpla emberi ostobaságból elutasított elvek szinte alig kerültek itthon bevezetésre. (Ugye emlékszünk az EMMI ez elvek szerint kiadott iránymutatására a COVID betegek hatékony gyógyításához? És kik is köpködték?).

És mivel az ősz beköszöntével a magukat intellektuálisan felsőbbrendűnek tartó rettegők részéról egyre gyarapodnak a felebaráti aggodalomtól árulkodó "b@szd szájba a lélegeztetőgépre rakott anyádat" tipusú hozzászólások, így kérem, hogy ezeknek a másokat lélegeztetőgéppel riogató nagyszerű embereknek linkeljük be az alábbi tanulmányt a következő felhívással: "Az intrapulmonális tromboembóliát nem lélegeztetőgéppel gyógyítunk. Hanem antikoagulációs terápiával". Köszönöm előre is!"

Anatomical and Pathological Observation and Analysis of SARS and COVID-19: Microthrombosis Is the Main Cause of Death

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.