Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122753) ratkaics


ratkaics
senior tag

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy hozzánk is elérkezett a telekom optikai kábele és elérhető a 2000/1000-es internet is. Be is fogom köttetni, de lenne még egy két technikai jellegű kérdésem, amit megrendelés előtt szeretnék tisztázni. Remélem jó helyre írom. :U

1. Szóval, ha rendelek IP TV-t is, és a házban már el van vezetve a LAN hálózat a TV-hez jelenleg is, akkor a meglévő hálózatot lehet használni, vagy mindenképpen "dedikált" kábel kell az ONT-től a TV-ig (illetve a setopbox-ig)?

2. Az optikai kábelt közvetlenül az ONT-be kell kötni, vagy van valamilyen médiakonverter
előtte? Esetleg erről van valami részletes leírás valahol, hogy milyen részegységekből áll?

3. Ha most beköttetem, akkor jelenleg légkábelen fogják tudni behozni a kábelt. De tervben a villamos betáp bővítése is, akkor viszont azt már földkábelre fogják cserélni. Olyat lehet csinálni, hogy egy már meglévő bekötést úgy módosítani, hogy átfűzzék a kábelt a földben lévő csatornába? Ha igen, akkor nagyságrendileg milyen ára van?

4.Alap esetben NAT-olt hálózatba kerül az ember, gondolom új előfizetés esetén. Van erre lehetőség, hogy publikus IP címet kapjak? Ha igen, annak van költsége?

Köszi előre is mindenki segítségét!

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.