Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109004) dchard válasza DJ. Ru$y (#108995) üzenetére


dchard
veterán

Igen, nagyon valószínű, hogy ott valami el van tolva. Az IPTV és az IP telefon QoS beállításai nem hozzáférhetőek a HGW-be, mivel nem cél, hogy a user elpiszkálja őket. Viszont egy-két típusban emlékeim szerint legalább azt meg lehet nézni, hogy a beállítások jók-e. Ami még eszembe jutott ezzel kapcsolatban az a következő: ha valakinek nagyon jó a vonala, akkor előfordulhat, hogy a HGW 100megás portja lesz a szűk keresztmetrszet, mivel a VDSL2 képes valamivel 100mega fölött összeállni jó vonalakon. Ebben az esetben a QoS nem segít, mivel a 100megás belső busz lesz a szűk keresztmetszet. A másik ami még előfordulhat, hogy a vonal nem tökéletes, és terhelés hatására elkezdi dobálni a csomagokat. Ez viszonylag egyszerűen kideríthető.

bupemko:

A feltöltésnek nincs köze az IPTV-hez, de ha lenne is, maximum a csatorna váltás lassulhatna tőle. Egyébként ha szar lenne az implementáció, akkor az IP telefon is lerohadna egy speedtest alatt.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.