- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
Pubszon #108099 üzenetére
Már többször volt erről szó a topikban korábban. Az ilyen, és ehhez hasonló esetekben nem hivatkozhat a szolgáltató a garantált sebességre, mivel műszakilag nincs akadálya annak, hogy az értékesített csomag meghirdetett sebessége rendelkezésre álljon. Ezt az is bizonyítja, hogy a csomagváltás előtt a gyorsabb csomagot is tudták közel maximális sebességgel szolgáltatni, most pedig a lassabbat sem tudják.
Az, hogy a szolgáltatónak nem érdeke egy kisebb csomaghoz bondingot adni, az ügyfélnek semmi köze nincs. Ha például az első pillanattól nem lenne bonding, mert elfogytak a szabad érpárak, akkor mondhatná azt a szolgáltató, hogy "műszakilag nem lehetséges". Itt erről szó nincs. Ez a lehetőség nem úgy működik, hogy amikor a szolgáltatónak az érdeke szelektíven azt kívánja, akkor bekummantja, hogy "ennyit tud a vonal", meg hogy "műszakilag nem lehetséges". Ez az eset azért is viszonylag egyszerű, mert van képi bizonyíték a korábbi állapotról, ami egyértelműen bizonyítja, hogy műszakilag igenis lehetséges a névleges sebességet nyújtani, ezt a szolgáltató egyszerűen nem szeretné megtenni.
-
Pubszon
veterán
válasz
gulupeti #108098 üzenetére
Sajnos rajtad ez így csattan, de a szolgáltató oldaláról másként néz ki.
Eddig a több TV miatt kellett a nagyobb sebesség (bonding), mert egy érpáron lehet nem ment volna több TV és az internetcsomag együtt stabilan.
Egy érpár meg megfelelő a garantált internet sebességhez és egy TV-hez egy időben.
Ha kötnél még egy TV előfizetést, akkor lehet visszakapnád a bondingot, mert lehet nem bírná az egy érpár. -
gulupeti
senior tag
válasz
Pubszon #108097 üzenetére
Igazából el tudom fogadni, hogy kisebb tv csomag mellé kisebb net jár. (Bár szerintem ilyen, számunkra is elérhető, olvasható szabály nincs.) Ugyanakkor azt már kevésbé, hogy tudom jól, hogy menne a net gyorsabban is, hiszen gyorsabb volt a szolgáltatás átváltásáig, csak most ugyanannyit kell fizetnem egy jóval gyengébb internetszolgáltatásért. Na, ez igazán dühítő.
Nyilván lemondani most semmit nem fogok, mobiltelefon vásárlás után még nem kevés kötbért is kellene fizetnem. Szóval lehetne dacolni, csak nem érné meg. -
Pubszon
veterán
válasz
gulupeti #108096 üzenetére
Szerintem nem tudsz mit csinálni.
Bosszúból visszamondhatod a Magenta 1-et, de ugye pont a kifogásolható szolgáltatást tartod meg belőle.
Józan ésszel válts, hogy neked mi a jobb, mert a Telekomnál senki sem fogja mondani, hogy "úr isten mit csináljunk mert gulupeti felmondta az interneten kívül az összes előfizetését!". -
gulupeti
senior tag
válasz
gulupeti #107971 üzenetére
A mai napon megjött a Telekom válasza a panaszlevélre. Kb. leráztak a francba:
"Megkeresés témája
Bejelentésében az Otthoni internet szolgáltatás sávszélességét kifogásolta.
Vizsgálat leírása
Ön rezes technológián Net Plusz csomaggal rendelkezik.
A Net Plusz csomag:
Kínált legnagyobb letöltési sebesség 30 Mbit/s. Garantált letöltési sebesség: 1 Mbit/s.
Kínált legnagyobb feltöltési sebesség 5 Mbit/s. Garantált feltöltési sebesség: 0,25 Mbit/s.
Műszaki vizsgálat alapján az internet szolgáltatatást a megadott értékeken belül stabilan biztosítjuk 1 vezetékes érpáron.
Vizsgálatunk alapján panasza nem jogos."
Szerintük rendben van, hogy ugyanazon a földrajzi helyen, ugyanazért a csomagért, ugyanazért az árért valaki 2 vonalat kap dupla sebességgel, míg én csak a felét.
Nem is tudom, hogy merre induljak tovább vagy van-e egyáltalán értelme?
Egy dolog biztos, jövőre lejár a magentám, a vezetékes interneten kívül semmi sem marad náluk. -
Braavos
tag
Sziasztok!
Már hetek óta a következő problémával küzdök:
Telekomos internet van nálunk néhány hónapja. A szolgáltatótól kaptunk egy Huawei EchoLife HG8245H típusú GPON terminált. Ugyebár ez router is egyben, ez az eszköz tökéletesen működik, akár lanon, akár wifin keresztül csatlakozunk rá.
Ez a terminál vezetékesen össze van kötve egy Dlink DIR-842-es routerrel, ami egy másik szobában van.
Hetek óta az a problémám, hogy változó időszakokban a Dlink routerről sugárzott net nagyon lassú lesz, vagy egyáltalán nem nincs kapcsolat. (Ezekben a helyzetekben a GPON tökéletesen működik.)
Ma reseteltem a routert, de a konfigurációk során elakadtam.
Le tudná írni valaki, hogy telekomos internetnél mi a konfiguráció menete? (Például milyen beállításokat kell alkalmazni (Dhcp, vagy Pppoe, kell-e valamilyen felhasználónév jelszó párost megadnom, hogyha működik a Huawei terminál..stb.)Egy link valamilyen leíráshoz is tökéletesen megfelel nekem, amelyet az én helyzetemben alkalmazni kell.
-
Atomantiii
addikt
Otthontól távol feljött a telefonomon a telekom fon, mint elérhető hálózat. Majd találtam benne egy olyat, hogy 15 percig ingyenesen használhatom, ha nem volt eddig hozzáférésem hozzá, de ehhez regisztrálni kell. Azt megtettem, majd a végén kiírta, hogy a beregisztrált adatokkal bárhonnan használható a fon hálózatot.
-
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
TV-ét szeretnénk venni és a Telekomnál is nézelődtem.
Meg is van a kiszemelt.
Azt szeretném megkérdezni,hogy ez az opció egészen pontosan mit takar?Kedvezményes árakon az alábbi feltételek teljesülése esetén vásárolhatsz:
mobiltelefon, laptop, tablet, játékkonzol és televízió vásárlásakor, online rendelés esetén, új vagy meglévő otthoni szolgáltatással rendelkező előfizetőknek, 2 éves hűségidő vállalássalEz azt jelenti,hogy ha megrendelem a TV-ét akkor 2 év hűséget kell vállaljak a meglévő IPTV és internet előfizetésemre,ez eddig okés.Amit nem értek,hogy a jelenlegi ár marad az előfizetéshez vagy nézzem meg külön,hogy 2 évre milyen árat kalkulálnak?
-
törölt tag
Sziasztok
Gigabites net mellett van IPTV, be is van állítva az 1SD és 2 HD stream, de az miért van, ha 1HD csati be van téve felvételre és elindul, nem enged nézni másik HD csatornát? -
IP1954
aktív tag
válasz
bucihost #108070 üzenetére
Így próbáltad:
\\IP\S
IP = megosztott gép IP címe
S = megosztás nevepélda:
\\192.168.1.10\4
név használatával ugyanaz:
\\A\4
Ez egy helyi háló IP címe, de elvileg ismerned kellene a távoli gépét IP címét is.
Ha így működik, újra felcsatolod és kész.Név alapján előfordulhat, hogy valami miatt egy ideig nem látszik.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
dchard #108076 üzenetére
Na jó ilyen mélységben én sem tudom, csak tapasztalati úton tudom hogy amikor elkezdem észlelni a losst az 25-30db közötti értéknél jelentkezik és igen ez átlagos érték, egyetlen egyszer volt eset amikor az egyik szerelő megnézte a minimum értéket is ami bizony néhány másodpercekre rendszeresen 20 alá eső érték volt ami már szerintük is több mint problémás, jelenleg sem folyamatosan volt ekkora veszteség hanem pár perces időszakokra majd pár percig egész elviselhető volt majd megint alig működő net. A lényeg hogy most már jó és remélhetőleg az is marad sokáig
-
dchard
veterán
válasz
Roland-87 #108074 üzenetére
"A 26db snr felfelé már erősen termeli a packet losst"
Most eljátszom, hogy nem értek hozzá, és kérek ehhez az információhoz forrást.
A viccet félretéve a Cisco meg a CableLabs szerint 26dB SNR mellett a 64QAM-nak 10-6 bithibát kéne produkálnia, és ez a pre-FEC érték. Post-FEC ennek hibátlannak kell lennie. Ha neked oldalt kell újratölteni, meg elszaródik a hang, akkor az nem 26dB, vagy nem állandóan annyi, amit az átlagolás könnyen elrejt a felügyeleti rendszerben. Ebben az esetben segíthet még a modem napló, amiből kiderül, hogy vannak-e T3/T4 hibák. Ha a modemed megmutatja, érdemes ránézni (központilag látják természetesen).
-
malor
aktív tag
válasz
malor #107962 üzenetére
Nagyon érdekes dolgot vettem észre a HGW vonalértékeiben:
- Október 17-én még ez volt
- Október 18-án este vettem észre, hogy valami történik
- Október 20-án már teljesen biztos voltam benne, hogy változás van
- Október 21-énMint ahogy azt korábban írtam, folyamatban van egy csomagváltás. Telefonos ügyfélszolgálat szerint még semmi sem történt, nincs semmi sem lezárva, aktiválva. Az online felületen és a Telekom appban is minden a régi, mintha misem történt volna.
Ehhez képest már az új iptv csomag fizikailag aktív az igénylés napjától (október 16), amire a telefonos ügyfélszolgálat semmit sem tudott mondani, hogy miért van így. Mondjuk úgy, hogy meglepődtek, mert ők nem látják, hogy így lenne. Elvileg mindennek a régi díjcsomagok szerint kellene működni.
A vonalértékeken is látszik, hogy valami folyik a háttérben péntek óta (október 18). Az ok, hogy nőtt a sávszél le/fel, de a Noise Margin bezuhant. Letöltésnél már láttam 4-5 dB közötti értéket is (közelebb a 4-hez), amiről ha jól tudom, akkor 6 dB alatt, nem túl "egészséges". Most is, ahogy írok, ránéztem, és láttam 4.3 dB értéket. Szóval még ingadozik is.
Nem tudom, hogy érdemes-e aggódnom, vagy csak várjak türelmesen, mert végülis minden működik egyelőre.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
A 26db snr felfelé már erősen termeli a packet losst csak mivel ez sok felhasználónak fel sem tűnik vagy csak nem veszi észre miért akadozik a hang és kell gyakran újratölteni az oldalt így szerintük ez még oké. Amúgy meg 30 alatt már vannak gondok. Szerencsére megint sikerült megcsináltatni de megint ismerős segítsége kellett hozzá... amúgy a fene tudja mennyit várhattam volna a csodára.
-
bucihost
senior tag
válasz
Beniii06 #108071 üzenetére
Adott egy linux szerver. Azon egy 1TB-os partíció megosztva Samba kiszolgálóval. Fájlkezelőben hozzá volt / van adva hálózati meghajtóként. \\domain.cim\NetworkShare\
Szóval nem név alapján csatlakozok. Nem használok VPN-t. Telekomos nettel az összes eszköz arra hivatkozik, hogy "a hálózati hely nem elérhető". Vissza dugom a régi netet (még nem kötötték ki), azzal meg simán megy... -
Beniii06
addikt
válasz
Valami nem tiszta a problémával kapcsolatban. Ha tényleg SMB(windows workgroup), akkor az azért nem működik, mert az csak egy hálózaton belülről érhető el, próbáld meg név helyett IP alapon elérni! Töröldd és add hozzá újra! Windowson megynyitsz egy "fájl kezelőt" pl számítógép és felülre a címbe \\NAS_neve\ helyett így írod be: \\NAS_ip_címe\
Másik helyen nem használsz VPN-t? Mert azzal elvileg megoldható lenne a név alapú csatlakozás, de ezt nem írtad le pontosan. -
bucihost
senior tag
sziasztok! Ma bekötötték a telekom optikát. Minden tuti vele, 1 dolgot kivéve. Van egy távoli SMB megosztás (dedikált szerver), ami fel van csatolva hálózati meghajtóként. Telekomos netről elérhetetlen a meghajtó. Mobilnetről, munkahelyi (telekom szintén) netről el lehet érni / csatolni, de itthon nem. Mi lehet az oka? Valami tiltva lehet?
-
dchard
veterán
válasz
Roland-87 #108068 üzenetére
A 26dB SNR felfelé még elfogadható, ezt jól mondta. Persze más kérdés, hogy az összes uplink csatornán ennyi-e, illetve hogy megnézte-e ezeket több napra is. Az, hogy a szerelő nem érti az uplink meg a downlink közötti különbséget, nem meglepő: nálunk egy bevallottan pék és ács úriember jött ki, annyi dolguk volt, hogy az előre kialakított helyre bekösség a kábelmodemet, ami nem jelentkezett fel a hálózatra, mert elfelejtették regisztrálni. Mondom nekik mi a baj (a LED-ekből megállapítható), erre jönnek azzal, hogy szint probléma van, beraknak egy MMWO-t. 20 percig szórakoztak, aztán felhívták a "központot" és láss csodát: a modem nem volt regisztrálva.
A másik: vicces hogy a telekomos technikusok megállás nélkül rinyálnak, hogy zajos a visszirány, de ha kimegyek az utcára, azt látom, hogy minden második üres TAP porton nincs lezárás... Most erre mit lehet mondani?
-
Roland-87
aktív tag
válasz
dchard #108067 üzenetére
Ezt én úgy értettem hogy számára nem kell nyoma legyen, tehát az előfizető nem csak akkor tapasztalhat ilyet ha láthatóan valaki ügyeskedett a lépcsőházban mert ugye elég házon belül is elkövetni valamit annak meg számára nincs nyoma, csak az okozott jelenséget fogja tapasztalni. Amúgy elég szomorú hogy még mindig ez a lerázós duma megy ilyenkor, nálam pl. a szerelőnek én mondtam hogy nézzen már rág a feltöltési értékekre is mert feszt a letöltési értékekkel jött nekem hogy de hát nézzem meg 41db felett vannak, és mint ha direkt nem akarta volna felfogni hogy a feltöltéssel van baj, aztán nagy nehezen megnézte és akkor megpróbálta beadni hogy a 26db snr még teljesen jó érték és hogy az nála sárgát jelez még semmit nem jelent, a csomagvesztést pedig még mindig nem is értik mit jelent és miért nem elfogadott manapság. Volt olyan eset amikor hasonló durva veszteséget a szerelő konkrétan úgy értelmezett hogy mit akarok én ezen bejelenteni hiszen 15% veszteségem van azaz 85%-osan jó a netem (kiégtem)
Nálam viszont elvileg megtörtént a zajmentesítés mert délelőtt óta megint minden rendben van, 0% loss 23,7 feltöltés stabilan. -
dchard
veterán
válasz
Roland-87 #108066 üzenetére
"Annak nem kell nyoma legyen hogy valaki zavarral tolja tele a feltöltési oldalt"
Ez tévedés. Ha a zaj viszonylag állandó, akkor a hibahely mögötti összes modem uplink SNR-e romlik. Ha erősítő hiba lenne, ebből még a pontos erősítőt is k lehet deríteni. Az más kérdés, hogy aprólékos munka, ezért egysezrűbb leárzni az előfizetőt ilyen mese beszéddel, amíg a szolgáltatás "csak" lassul.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
jzsolt11 #108050 üzenetére
Annak nem kell nyoma legyen hogy valaki zavarral tolja tele a feltöltési oldalt, annyi is éppen elég ha a szűrőt kiiktatva köt rá egy tv-t vagy bármilyen készüléket, de sok egyéb más is okozhat zajosodást akár egy hibás erősítő valahol, sőt nem is feltétlen a közeledben mókoltak hanem lehet több 100 méterre, a szegmensen belül bárki mókol az hatással lehet mindenkire, az ilyen hibát éppen ezért nehéz kideríteni is. Nálam a helyzet fokozatosan romlik, jelenleg már csak 5mbit a feltöltés és 15-20% a loss is és szintúgy az ügyfélszolgálat szerint minden jelszint jó.
-
viktorhu
veterán
válasz
csposta24 #108064 üzenetére
Most nézem, hogy iphone 11-en a 160MHz is menne, azzal meg tényleg nem lenne sebességproblémád. 20-40 MHz-en nem fogsz a mostaninál lényegesen többet mérni, talán 250 körül mehet, 20-on meg annyi sem. Amúgy tényleg a kábeles mérés lesz a mérvadó, a hatótávot meg második router kábeles bekötésével növelheted.
-
csposta24
csendes tag
válasz
viktorhu #108061 üzenetére
Egyedül vagyok, néha egy bizonyos ssid-t látok egy csatornával arrébb, de 5ghz-n senki nincs rajtam kívül. Kipróbáltam már külön nevekkel és ugyanazzal is. A sávszélesség azért van odaállítva, ahová, mert ott elviselhető a hatótáv. Ha átállítom sem nő a sebesség, maximum a lakás másik végében egy tized magabit lesz feltöltés. Nem a wi-fi beállítása itt a gond. Az eredeti kérdés is az volt, hogy ilyen csomag, meg olyan hgw esetén nem lassú- e egy kicsit az általam mért sebesség. Szpisti screenshotja alapján igen. Igazából meg kellene néznem LAN kábelen is, csak momentán nincs itthon olyan gép amiben nem 100 megás lan kártya van
-
IP1954
aktív tag
válasz
Locutus #108057 üzenetére
Vezeték nélküli - Professzionális:
Az Asus AC68 egy idő után besokall, ha ez nincs beállítva.
Határozatlan állapotba kerül.
A helyi hálózatodat úgy alakíts ki, hogy a belső adatforgalma ne menjen át a digitális elosztón, mert ezt meg a Sagemcom nem bírja.
(Ha IPTV is van a rendszerben.)
A két "szabály" betartásával problémamentes lesz a telekomos előfizetésed. -
Beniii06
addikt
válasz
Locutus #108057 üzenetére
+(#108051)
AC68 Mit értesz ez alatt? Én csak ilyet találtam, de ez nem router, hanem usb/pci wlan adapter.
Ismert hiba, sajnos nincs rá javítás, ha szoftveres eredetű, akkor azért mert a T hanyag munkát végez, ha hardveres eredetű, akkor pedig nem lesz cserélve egy jó darabig. Megoldás, hogy rákötsz egy saját routert(ahogy DJ. Ru$y is javasolta) és nem AP-módban, hanem router módban használod, beállítod, hogy a saját eszközöd építse fel a PPPoE kapcsolatot. Ehhez belépve a sagem felületén a connection triggert manualra kell állítani + esetleg a wlant is kompletten kikapcsolhatod, ha nem lesz rajta net, minek menjen alapon.
-
Pubszon
veterán
válasz
Beniii06 #108054 üzenetére
Nem arról beszélek, hanem ami a szüleimnél volt.
Az is egy Thomson volt Cisco címkés dobozban ami a gyári doboza volt. Wifi is volt benne.
Gyári reset után amíg nem állt át bridge módba, beláttam az ent hálózatába és rengeteg routert láttam.
Telefonnal a fing alkalmazással.Mivel nem PPPoE volt a csatlakozás hanem DHCP, ezért nem kell hitelesítés és az egész egy belső hálózat volt.
-
Beniii06
addikt
válasz
Pubszon #108049 üzenetére
Azért, mert az csak szimplán modem, ha a thomson-ra gondolsz. A HGW az router + modem egyben, a thomson nem az, mert nincs benne ilyen rész(ahogyan WLAN és switch sincs benne, csak egyetlen ethernet port van rajta pl.), de lényeget tekintve igaz, hogy "bridge"-ként funkcionál elvben.
-
Locutus
veterán
Sagemcom Fast 5655v2 AC-nél adnak már jobb eszközt 1Gb optikához?
Sajnos ha erősen terhelem rajta a wifit és a kábelt is egyszerre, akkor gyakran lebök, és újraindításig se tv se internet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- Advantech AIMB-782QG2 Q77 LGA 1155 ipari alaplap - Hibátlan, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest