Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetroAnalóg

    kezdő

    válasz driv4r #262047 üzenetére

    " Engem az érdekelne a helyedben, mi a motivációja ennek a nagyon határozott óra karakternek, és hogy vajon valóban ez a karakter az, ami Rólad szól és Neked szól, mond valamit. "

    Ennek több oka is van. Kezdjük a szerkezettel. Kvarcóra. Tudom most egyszerre leszek felakasztva a bitófára, egy aktív villamosszékkel együtt, miközben nyomják belém a méreginjekciókat és mellette megköveznek 30 kilós sziklákkal az órafanok... de akkor is kimondom. :) Engem cseppet sem érdekelnek a mechanikus órák, semmiképpen sem vennék egyet sem.
    Kicsit sem csodálom meg az ilyen-olyan tourbillon szerkezeteket, nem érdekelnek sem a kézzel felhúzós, sem az automata órák. Én nem fogok óraforgatót vásárolni....stb. Csak a kvarc (lehet elkezdeni betárazni a gépkarabélyokat is :D)! Itt már kötök némi kompromisszumot, nem muszáj csak elemesnek lennie, lehet napelemes is. :)

    Másrészt, anno nekem a dédapám - isten nyugosztalja - órásmester volt. Volt is saját műhelye egy sétálóutcában, nagyon régen. Neki volt egy - szerintem Doxa, de nem rémlik már, lehet tévedek - nagyon szép öltönyórája. Ami nekem nagyon tetszett gyerekként is. De a dédfater aztán eladta. Az az óra, olyan volt kb. mint amit leírtam, mint amilyet szeretnék. Annyi, hogy az mondjuk éppen mechanikus volt. A tokja téglalap alakú volt és aranyszínű, a számlap csokibarna, római számlapos, maguk a római számok is aranyozottak (vagy aranyszínűek voltak), de amúgy nem egy akárhány karátos aranyóra volt, csak arany színű. Barna bőrszíjas volt. Nagyon bejött. Aztán az egyik barátomnak pedig lett egy Chronoswiss Cabrio-ja, ami szintén megtetszett. Talán most értem meg rá arra, hogy tetszenek az art deco stílusú szögletes karórák. Nekem ilyesmi lenne az öltönyóra ideálom. Nézegettem több órát ami szögletes. A vonalkás és az arabszámos számlapú szögletes órák nem tetszettek/tetszenek annyira. Viszont a római számlap + szögletes óratok kombója nekem ez adja valamiért az elegáns feelinget, az összhatást.
    De amúgy itt is kötök kompromisszumot. Mert a tok színe mindegy, a bőrszíj színe is mindegy. A mutatók formája is mindegy, nem érdekel, hogy lumibrite-os, kékített vagy sima. A számlap színe, hát itt inkább a fekete, fehér, pezsgő, bézs, barna színek legyenek. A másodpercmutatós órákat részesítem előnyben, de itt is tudok kompromisszumot kötni. Egye-fene. Ha nincs másodpercmutató, sebaj.

    https://www.orabirodalom.hu/karora/Albert_Riele/164116/t2/
    Kinéztem egy ilyet is, de az Albert Riele-t sem ismerem. :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés