Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24801) DM-Fan válasza mayday00 (#24799) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"De mire Japánból, vagy honnan ide ér a tv a gyárból, van arra garancia, hogy valahol nem volt fektetve szállítva?"

Komolyan gondolod, hogy Japánban gyártják a TV-t, amit megveszel? A Panasonic összeszerelő üzeme itt van a cseheknél, ha Samsung-ot veszel, nagy eséllyel itthon készül. A gyártó odafigyel a szállításra, egész a kereskedőhöz kerülésig.

"Pl ha én használt, de megbízható embertől, pl fórum tagtól szeretnék venni hibamentes tv-t arra lenne esélyem?
Csak kíváncsiságból kérdem.
"

Vajon milyen idő lesz jövő május 27-én? Csak kíváncsiságból kérdem! Na, erre a kérdésre kb. hasonló választ lehet adni, mint a tiedre. Plazmát én eleve nem vennék használtan, pláne 50"-ost vagy nagyobbat, meg pláne úgy, hogy addigra az 50ST50 ára szerintem le is esik 200 eFt környékére.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24802) milszab válasza mayday00 (#24799) üzenetére


milszab
senior tag

MIért ne lenne?? Én ha eladok valamit nem azért mer szar, hanem mer mondjuk újabbat akarok, vagy feleslegessé vált a cucc! De szerintem mindenki így van vele, kivéve aki tudatosan szart árul, de az meg b...a meg!

Pl. van most is egy eladó tv-m, alig volt használva, csak ugye a hagyományos nagy dobozos. :D Szép képe van meg minden, de jobban mutatna egy 2*ekkora, felfogatva a falra. :)

(#24803) Gabor970 válasza mayday00 (#24799) üzenetére


Gabor970
addikt

Persze, néha szokott lenni használt plazma eladó. Tavasszal volt pl 50VT20 250.000 áron.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#24804) Kernel válasza mayday00 (#24799) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha jól tudom a csomagoláson is van valami egyezményes jel, amiből minden profi szállítónak tudnia kell, ez szakmai kötelessége. De nagytételű mozgatásnál nem is nagyon tudná másképp.

Mindamellett azért az se mindegy, hogy amikor valaki mégis beteszi a saját autójába fektetve, vagy ferdén, utána mennyire vezet óvatosan. De honnan tudhatjuk, hogy egy idegen, akinek az egész nem olyan fontos, mennyire kerülgette a kátyúkat?

Persze, én sem szeretném túlmisztifikálni a dolgot, bontottam már plazmát, aminek betörték a kijelzőjét. (Az is egy jó poén lehetett, szobafestésnél beleborult a létra.) Úgyhogy nekem adták bontásra, ennek során meg tudtam figyelni a kijelző felépítését és merevítését. Annyira azért nem hímes tojás, sokkal stabilabb, mint az LCD.

Az LCD vékony üvege mögött ugyanis csak átlátszó műanyag lapok vannak (polarizátorok, fényelosztók), mögötte egy üregben a fénycsövek. (LED-est még nem bontottam.)

A plazmakijelző eleve két jóval vastagabb üveglap összeragasztásából áll, kettő között vannak ugyebár a gáztöltésű üregek, a foszfor, és a felgőzölt huzalozás.

Az üveg alatt 1-2 mm vastag, rugalmas, habosított jellegű, fekete anyag található, kétoldalú ragasztó lényegében. Alatta pedig egy alulemezen fekszik fel az egész kijelző, az is van vagy 2-3 mm, de további merevítések is vannak kiképezve, ami egyebek mellett hátlapra is felfekszik.

Ennek annyiból van jelentősége, hogy amikor a hátlemezt például középen alátámasztjuk, azzal végeredményben magát a kijelzőt is alátámasztottuk.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#24805) kolosszus87 válasza DM-Fan (#24755) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Te vagy a szakértő de nincs kizárva, hogy maydaynek is igaza lehet ebben a kérdésben. Valamelyik szintén szakmai oldalon olvastam, hogy a TV-k élesítésre vonatkozó "mércéje" nagyon nem egységes. Mert van TV ahol valóban a 0 érték az amikor nincs élesítés, de van tv ahol a közép pl. 50-es érték felel meg a 0-nak és attól lejjebb véve már elmos. Azt kell mondjam Blu-ray-nél valóban totál fölösleg az élesítés és a 0-ra levett értékkel sincs gond. Nekem jelenleg egy Pana E3-as led lcd-m van (tavasszal egy nagyobb plazmára cserélem), az élesítés alapból középértékre (5) van belőve, PS3 játéknál (pl. Dragons Dogma) ha leveszem az élesítést 0-ra akkor a földön levő részletek (kövek, egyéb elemek) egybemosódnak, nem igazán lehet kivenni h mi akar ott lenni. Szóval nekem is gyanús, hogy nem mindig jó az a 0-ás élesítés, vagy legalábbis nem minden tv-nél, legalábbis a PS3*as videójátékoknál ezt tapasztaltam.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#24806) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

"A PDP, egyszerűbb nevén plazmakijelzők első, monokróm típusát 1964-ben a Plató Computer System készítette el, Gábor Dénes plazmával kapcsolatos kutatásai nyomán. Később, 1983-ban az IBM készített egy 19" méretű monokróm, 1992-ben pedig a Fujitsu egy színes, 21 colos változatot. 1997-ben a Fujitsu bemutatta az első 42 colos plazma kijelzőt, felbontása 852x480 volt, még ugyanebben az évben a Pioneer elkezdte az első Plazma TV-k árusítását.

Működése: A plazma TV-k esetében minden egyes képpont (minden egyes pixel) három kicsi kamrából áll, a piros, a zöld és a kék alapszíneknek megfelelően. Ezek a kamrák két üvegtábla között vannak elhelyezve és egy speciális nemesgázkeverékkel (neon és xenon gáz keveréke) vannak megtöltve. (A megfelelő szín megjelenését a hátsó üvegtábla foszforrétegének színe adja.) A kamrák elektródájára elektromos impulzust bocsátva, a gázkeverék plazmaállapotba kerül (innen adódik a technológia neve) és a benne felszabaduló megfelelő töltésű ionok a foszfor gerjesztése által fényt bocsátanak ki. Az ilymódon kigyújtott többmillió – saját fénnyel rendelkező – pixel egy spontán, éles plazmaképet állít elő, ami se nem vibrál, se nem torzít."

[ Szerkesztve ]

(#24807) Kernel válasza Hsanyika1 (#24806) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ezt a szöveget te írtad, vagy más szellemi terméke? Illene idézőjelbe tenni, forrást megjelölni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#24808) Hsanyika1 válasza Kernel (#24807) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Bocsánat csak kutakodok gondolom megosztom :B [link]

(#24809) Mezga Aladár válasza DM-Fan (#24801) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"Plazmát én eleve nem vennék használtan"

Miért?
Én saját magamból kiindulva, megpróbálnám. Most egy éves a g30, de hibátlan karcmentes ghost-mentes.
Ha nálam lehet ilyen állapotban, akkor másnál miért nem?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#24810) mayday00 válasza kolosszus87 (#24805) üzenetére


mayday00
őstag

Pont erről beszéltem.
Hiába azt írja elő a szabvány, hogy vegyem le nullára. de nullán mosott a kép.
Miért jó a mosott kép, mikor van annál jobb is.Mert van egy szabvány aminek ez a része rossz?!
Direkt nézzem e rosszabb mosott képet, mikor van jobb is?
Lehet van olyan tv amin jó a 0 érték, de van olyan tv is amin nem..
Ahogy kolosszus87 írta.
de van tv ahol a közép pl. 50-es érték felel meg a 0-nak és attól lejjebb véve már elmos.

Szerintem az élességet mindenki maga állítsa be, s a szabvány ezen része hibás nem jó mert különböznek a tv-k nem egyformák.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24811) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

Ezzel a beállítással ugye 24p-be játssza le a filmet MPHC? Amint átraktam a képet hdmi-n keresztül a TV-re automatikusan átváltott 75Hz-ről 60Hz-re...
Ami még érdekes hogy KM player kiadja a DTS hangot, a MPHC pedig nem...nézegettem a hang beállításait de nem találtam ,hol lehetne átváltani DTS-re... :B

[ Szerkesztve ]

(#24812) Warpig válasza Kernel (#24795) üzenetére


Warpig
aktív tag

Állítva volt, ezzel a résszel nem volt gond.

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#24813) DM-Fan válasza mayday00 (#24810) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Istenem, hogy valaki ennyire ne tudjon elvonatkoztatni. Nem arról beszéltem, hogy egyik TV-n a középre állított csúszka minősül nullás élességnek, a másikon meg a teljesen balra tolt érték. Akkor mondom úgy: digitálisan rögzített, digitálisan tárolt anyagnál NINCS SZÜKSÉG ÉLESÍTÉSRE! Ha a TV-n ez középállásnál jön elő, akkor ott, ha balra toltnál, akkor ott. A lényeg, hogy ki legyen kapcsolva az élesítés. Ha ennek ellenére mosott képet látsz HD-anyagnál, játéknál, vagy bármi más digitális felvételnél, akkor ott vagy az anyaggal, vagy a szemeddel van gond. Élesítésre az analóg felvételeknél lehet szükség kompenzálásképp, a digitális rögzítés világában kvázi értelmezhetetlen a jelenléte. Egyszerűen arról van szó, hogy megszoktad az élesítési zajt, amit te részletnek vélsz. Ugyanezt látom a boltokban a TV-ket bambulóknál.

De mondtuk már párszor: állítsd be, ahogy neked tetszik, de ne keress itt önigazolást, hogy az elnyomkodott kalibrált érték jó lesz.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24814) Warpig válasza mayday00 (#24810) üzenetére


Warpig
aktív tag

De ha bekalibráltatod, akkor nem mind1, hogy az élesség/kontraszt stb stb milyen értéken van? Lehet akár 401321432423-n is. Lényegtelen. A kalibráló műszer és szaki szerint úgy jó, akkor úgy jó. Ez szerintem olyan dolog, mint az autók beállítása. A szerelő ért hozzá és beállítja. Ennyi. Nem nyúkálsz bele az injektorba, mert szerinted szarul megy alsó fordulatszámon.

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#24815) DM-Fan válasza Mezga Aladár (#24809) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Sose abból indulj ki, hogy Te mennyire vigyázol a cuccaidra! Ha mindeki úgy megkímélné a cuccait, ahogy pl. én, akkor én is bátran ajánlanám. TV-t nem merek így megvételre javasolni, pláne plazmát, ami mint tudjuk, kényes a felhasználói szokásokra. Erősítőt pl. simán, de egy fél-egymillió forint értékű erősítőt más réteg vásárol, mint egy 200 eFt-os TV-t és valószínű máshogy is vigyáz rá.

Ha jól láttam a másik topicban, akkor egyébként janos666 pont most nyúlt bele egy hibás használt erősítőbe.

Get Moded!

(#24816) Mezga Aladár válasza DM-Fan (#24815) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Én ebből indulok ki, és a vásárlás esetén(szigorúan személyesen), megpróbálok meggyőződni, hogy az eladó is ilyen habitusú.
Több használt terméket vásároltam, nagy értékű műszaki cikk is volt közöttük, eddig minden rendben volt. :)

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#24817) Dexar007 válasza DM-Fan (#24813) üzenetére


Dexar007
veterán

Pár napja egy újonc beírt a fórumba,hogy janos666 bekalibrálta az ST50-jét.Poénból megkérdeztem,hogy az élességet milyen értékre vette,és azt a választ kaptam privátban, hogy "5".Vagyis gondolom ennél a tv-nél ,,középállásnál jön elő". ;)
Csak kíváncsi voltam,mert nálam is alapból 5-ösön van,de mikor lehúztam 0-ra,akkor tényleg "mosott szar" volt,5-ösnél nagyobb értéknél pedig elkezdett zajosodni.

Give me your cum,bull!

(#24818) BBéci válasza mayday00 (#24810) üzenetére


BBéci
titán

Nem a szabvány írja elő a nullára állítást, hanem a műszer és a tesztábrák megjelenítése.
Volt nálam olyan tévé, amin nem nulla élesség adta az optimális képet. De amennyiben a tiéden János nullára állította, akkor biztos lehetsz abban, hogy az a jó.
Azt is tudnod kell, hogy a kalibrálás egy adott lejátszóra és bemenetre történik. A tévéadásokhoz nem biztos, hogy ugyanúgy megfelel, ezért ott lehet kicsit élesíteni, vagy mást változtatni, de csak gyakorlattal, tapasztalattal a hátad mögött és nem ész nélkül.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24819) M_AND_Ms válasza Hsanyika1 (#24806) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ha már kutakodsz, akkor nézz utána Tihanyi Kálmán munkásságának!
Neki köszönhetjük a ma is alkalmazott rendszerét a nagyfelbontású televíziózásnak és az infravörös kamerát.
De ő dolgozta ki, már 1936-ban(!) a lapos tv, egy korai plazma kijelző(!) szabadalmát.
(a Wikin most már egész jó a szócikk róla)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#24820) DM-Fan válasza Mezga Aladár (#24816) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Persze, nyilván így is lehet, sőt, műszaki cikket sehogy máshogy nem szabad használtan vásárolni. TV-t én így sem vennék használtan, de erősítőt, hangsugárzót pl. simán, pláne, ha még garanciális is.

Dexar007: nálam 5-ösön már megjelenik a zaj, úgyhogy a G20-on én szigorúan nullára húztam és semmi nem lett mosott szar. Minőségi anyagokat nézek minőségi lejátszóval, minőségi kábellel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24821) Mezga Aladár válasza DM-Fan (#24820) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"nálam 5-ösön már megjelenik a zaj, úgyhogy a G20-on én szigorúan nullára"

A g30 az 5 álláson nem zajosodik, ellenben ha csökkentem mos.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#24822) DM-Fan válasza Mezga Aladár (#24821) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ebbe gondolom nálad beleszólt a lánc valamely másik komponense is, illetve nyilván lehet eltérő az egyes panelek/elektronikák precizitása - ahogy ez más értékeknél is megvan. Viszont ha János mayday TV-jén 0-ra vette az értéket, akkor nyilván az volt a legmegfelelőbb. A lényeg, hogy nem kell élesíteni, jelentsen az akármilyen értéket is.

Get Moded!

(#24823) cdl


cdl
senior tag

Használt vásárláshoz annyit hozzátennék, hogy épp tegnap hoztam el 007007 kolléga Samsung PS51E6500-as gépét.
2 hónapos, tökéletes állapotban. Gyári gari, stb.
Természetesen elmentem érte, (550km)kipróbáltam, becsomagoltuk a gyári dobozába, és állítva elszállítottam.
Lehet vásárolni használtat, semmi gond ezzel. Természetesen körültekintően kell, ez nem kérdés.

(#24824) DM-Fan válasza cdl (#24823) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért tegyük hozzá azt is, hogy egy 2 hónapos gép még kvázi új! Nem az a jellemző általánosságban, hogy valaki ennyi idő után eladja a TV-jét. Viszont az az ilyen korú TV-re is igaz, hogy nagyon meg kell nézni, mert beégetni pár nap alatt is be lehet a panelt, le lehet amortizálni a bemeneteket, stb.

Get Moded!

(#24825) mayday00 válasza DM-Fan (#24824) üzenetére


mayday00
őstag

Igen ez mindenképpen furcsa, hogy miért adja el?2 hónap múlva...
Magamból indulva ki, valami nem ok a tv vel...Rosszul kezel valamit pl belső lejátszója a mkw-t..vagy mit tudom én..
Még anno vettem egy samu BD lejátszót.
2 hér múlva eladtam, buktam rajta de örültem így is hogy megszabadultam tőle.
Iszonyt hangos volt a tálcája mikor ki be ment..Mkv kat nagy nehezen játszotta, beletekerni is nagy nehezen lehetett, belső feliratot nem kezelte..Csak pár dolog.
Fizikailag nem volt baja a készüléknek minden jó volt rajta, rendesen vitte a lemezeket stb.Csak voltak ilyen hibái. Hanyagul tervezték stb..
Ehhez a Pio 150 --össze sem lehet hasonlítani..

2 hónapos 50ST50 et miért nem ad el senki...?:)

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24826) Mezga Aladár válasza DM-Fan (#24822) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Mi szólna bele?
Popi a210 közvetlenül a tv-re hdmi-n. Ami eltérhet, nekem egy tápszűrőre(nem 5000.- forintos) van dugva a tv és a popi.
Ez jóval zajtalanabb képet eredményez

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#24827) DM-Fan válasza mayday00 (#24825) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pl. megszorult anyagilag vagy rájött, hogy mégsem kell neki, stb. Ezer meg egy oka lehet, fölösleges találgatni. Nem azért írtam, mert gyanús lenne, hanem azért, hogy ézékeltessem, hogy az még kvázi új. Attól még lehet teljesen rendben, hogy ennyi idősen eladja és a vevő emg is győződött róla, hogyy működik, minden rendben vele.

Mezga Aladár: bármi. Akár a szűrőd, a HDMI-kábel, a TV-d egyedi eltérősége. Egy láncban minden apróságnak lehet szerepe, ezért kell készüléket készülékhez kalibrálni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24828) liszi70 válasza WhiteWalker (#24811) üzenetére


liszi70
nagyúr

Hát ez így a kép alapján alkalmatlan frekvenciaváltásra. Később visszajövök, most rohannom kell.

(#24829) anonym1s válasza DM-Fan (#24824) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.
Mi legtobbszor filmet nezunk az uj plazman, teve adast ritkan, es a filmeknel alul felul fekete csik van altalaban. Gondolom beeges emiatt nem lesz, mert a fekete kep reszeknel elvileg nincs aktivitas, de ebbol adodoan, ott nem is hasznalodik (vagy csak nagyon minimalisan) a kepernyo.

Ez mennyi ido utan latszodhat meg rajta?

Bejaratos a teve, 50 ora lehet benne max., es most unnepekre vendegek jottek hozzank, valaki mindig nez valami filmet.

Most epp E.T.-t nezi a gyerek, ami teljes kepernyos, de 2 nap alatt ez az elso aminel nincsenek csikok. Most meg nem latok semmi elterest, de kesobb sem lenne jo ha emiatt "csikos" lenne a kepernyo.

(#24830) BBéci válasza anonym1s (#24829) üzenetére


BBéci
titán

Ha sokkal többet mennek a tévén szélesvásznú filmek, mint 16:9-esek, akkor látszani fog a különbség, akár 25-30 órai használat után is.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24831) cdl válasza mayday00 (#24825) üzenetére


cdl
senior tag

Mert nem jött be neki.
Amit vesz helyette, nem ez az árkategória lesz.
Szerencsém volt, van akinek belefér ez is a költségvetésébe.
Amúgy hibátlan a tv.

(#24832) -HajTömeg- válasza anonym1s (#24829) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

"A szélesvásznú filmekre is figyeljünk oda az első 500 órában (ezekre később is), ugyanis az alul-felül látható fekete csíkok ugyan nem égnek be, viszont mivel itt nincs képtartalom, a panel integritását megváltoztatják, ezért célszerű az ilyen filmek után pár percnyi teljes képernyős tartalmat ráküldeni a panelra, elég 5 percnyi és a panel vissza is nyeri homogenitását."
1. hsz, bejáratás.
Nekem már volt,hogy látszódott alul-felül egy csík.

Alias: Júzer error

(#24833) mayday00 válasza BBéci (#24830) üzenetére


mayday00
őstag

De a filmek 90%ék a szélesvásznú.. :((
Ha zoomolok rossz lesz a kép...Akkor ne nézzek rajta majd folyamatosan szélesvásznút?
De ha a legtöbb ilyen akkor mi a teendő?
Beégés, széles vásznú filmet nem lehet rajta nézni..könyörgök akkor a plazmán mit lehet?
Tv adás logója beleéghet, filmet csak olyan szabad nézni ami 16:9..nézem az avatart egymás után 1000szer..
ott nincsenek csíkok..
Mit szabad s mit nem szabad nézni, s mennyi ideig?
Vagy az lcd men nézzem a szélesvásznú filmet s a plazmán a 16:9 et?
Tudom hülye vagyok hogy ilyeneket kérdezek de ezek érdekelnének.
Annyi hibát soroltok fel ami egy plazmán lehet hogy az már elrettentő, rémisztő.. :((

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24834) mayday00 válasza -HajTömeg- (#24832) üzenetére


mayday00
őstag

De ha a mostani filmek 90%éka ilyen??
A sorozatok pl szinte 100%ékban 16:9 esek..általában web dl-t nézek ezekből, de a sima hdtv felvétel is 16:9.
A filmekről ez nem mondható el..
Akkor 2tv kell?Egy a szélesvásznúra egy a 16:9 re?
Ennyi hiba egy lcd be sincs.
Bár újra nem akarok azt venni ez biztos.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24835) Gabor970 válasza mayday00 (#24834) üzenetére


Gabor970
addikt

de-de-de! Szerintem inkább LCD-t vegyél! ;]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#24836) Dexar007


Dexar007
veterán

Élvezet olvasni a hozzászólásaidat méjdéj ;]

Give me your cum,bull!

(#24837) mayday00 válasza Dexar007 (#24836) üzenetére


mayday00
őstag

De ha azt írjátok szélesvásznú film nézésre nem ajánlott??
Vagy 1 nap egy szélesvásznú filmet megnézhetem egyhuzamban?
Mondjuk egy 2 órás filmet/nap.
Következő nap újra lehet nézni?Vagy akkor teljes képernyőset?
Kell pihentetni?

Most olvasom..ez a megoldás...

panel integritását megváltoztatják, ezért célszerű az ilyen filmek után pár percnyi teljes képernyős tartalmat ráküldeni a panelra, elég 5 percnyi és a panel vissza is nyeri homogenitását."
1. hsz, bejáratás.

Szóval megnézem a szélesvásznú filmet majd ráküldök egy teljes képernyőst, s minden visszaáll.. :DD

megnyugodtam :D

Hányszor kell még figyelmeztetni, hogy használd a szerkesztést?

Mindig szerkesztem nézz utána :)

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24838) BBéci válasza mayday00 (#24833) üzenetére


BBéci
titán

Hányszor kell még figyelmeztetni, hogy használd a szerkesztést?

Ha 90 % a szélesvásznú filmjeid aránya, akkor a maradék 10-ben vidáman el fogod viselni, hogy nem tökéletesen homogén a panel. Egy LED-es LCD tévé már az első percben nem az, ráadásul a bevilágítás éppen a széleken okoz zavaró, világos foltokat.

A pihentetés semmit nem változtat, csak a másfajta képarányú műsorok nézése.
Ne foglalkozz vele, más sem aggódik emiatt, hanem élvezi a kiváló képminőséget.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24839) anonym1s válasza BBéci (#24830) üzenetére


anonym1s
őstag

Akkor erre is oda kell figyelnem. Bar nem lattam kulkonbseget, de gondolom a 2 oras E.T most rendbe hozza az elmult 2 napi mozizas "eredmenyet".

(#24840) StLui válasza mayday00 (#24834) üzenetére


StLui
veterán

mozifilmek általában szélesvásznúak, tv filmek (pl sorozatok főleg) 16:9, ha jól tudom

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#24841) BBéci válasza anonym1s (#24839) üzenetére


BBéci
titán

Majd vizsgáld meg különféle egyszínű képekkel.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24842) mayday00 válasza StLui (#24840) üzenetére


mayday00
őstag

Azért érdekes, hogy pl Terminátor -Remastered BD50 teljes képernyős..
a mai filmeket meg nem képesek így elkészíteni, vagy csak kevés mozi filmet..
A 30éves film meg tökéletes,,,

Ne foglalkozz vele, más sem aggódik emiatt, hanem élvezi a kiváló képminőséget.

Jövőre fogom is remélem..Csak mielőtt megvenném, mindent szeretnék tudni a plazmáról aprólékosan..
Akinek már hosszú évek óta van annak könnyű.
Nekem még sosem volt így nem értek annyira hozzá.

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24843) anonym1s válasza Dexar007 (#24836) üzenetére


anonym1s
őstag

En is ezt irtam tegnap, jokat szoktam derulni a hozzaszolasain :)
Persze azt is megertem, hogy a hozzaertobbeket meg inkabb idegesiti, de engem szorakoztat, es a jelek szerint nem vagyok egyedul :)
Hajra mayday00 :)

BBéci!

Ma delelott neztem fekete kepernyon, nem lattam kulonbseget. Remelhetoleg igy is marad :)

[ Szerkesztve ]

(#24844) kovadika válasza mayday00 (#24833) üzenetére


kovadika
őstag

Olvasd már el az első hozzászólást.

(#24845) b.lajos


b.lajos
tag

Írjál meg mayday, jó olvasni a véleményed, bár néha nem tudom szándékosan szívatod a jó népet vagy tényleg ennyire naiv vagy :U .
Ismerőseidnek meg véletlenül se adj plazma vásárló tanácsot :R

b.lajos

(#24846) mayday00 válasza kovadika (#24844) üzenetére


mayday00
őstag

Olvasom tényleg.
Rengeteg mindent megtudtam belőle.Kényes a plazma az biztos.Mire nekem is lesz, szinte mindent tudni fogok róla. :)

em tudom szándékosan szívatod a jó népet vagy tényleg ennyire naiv vagy :U .

Inkább naiv ebben a témában tudatlan sajnos.Új dolog még nekem.

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24847) KTTech válasza mayday00 (#24842) üzenetére


KTTech
veterán

Mert azt épp abban forgatták le... Olcsóbb kivitelezni, és bizony amikor az készült, a rendező még erősen kezdő volt, akinek nem akartak túl sok pénzt adni. Mára "kicsit" fordult a helyzet, de ha a második részt nézed az már szélesvásznúra lett forgatva (1:2,20), nem 1:1,85-ös, mint az első.

Attól függetlenül én továbbra is jobban szeretem az 1:2,35-1:2,40 közti képarányt, mint az 1:1,77 -1:85 köztit (és az továbbra is azonnali kukába való fércmunka lenne, ha valaki az eredeti 1:2,35-ből 1:1,85-öt csinálna...)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#24848) BBéci válasza anonym1s (#24843) üzenetére


BBéci
titán

Ne feketén nézd! Zöld, piros, sárga, kék, szürke képeket küldj rá!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24849) z123456789


z123456789
addikt

Sziasztok!

Hazahoztam a TV-t, szerelem fel éppen.
Kinek mik a tapasztalatok, milyen magason legyen a TV közepe?

Tudom hogy TV-közép=szemmagassággal, de hátha van még egyéb tényező, mondjuk döntési szög ami esetleg befolyásolja.

(Elolvastam az 1. hsz-t :) )

(#24850) DM-Fan válasza KTTech (#24847) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Egyébként Cameron szereti az 1.78:1 - 1.85:1 képarányt, később így forgatta az Aliens-t is, sőt, magát az Avatar-t is, de a Titanic 3D remake-je is ilyen képarányú lett. Amúgy több rendezőnél is megifyelhető a dolog: így forgatta Gibson az Apoclaypto-t, de az idei egyik nagy blockbuster, a Bosszúállók is ezzel a képaránnyal jött. Szóval használják ezt ma is sokan, csak ma már nem költségkímélés okán, hanem koncepcióval.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.