Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24751) Gabor970 válasza mayday00 (#24734) üzenetére


Gabor970
addikt

nem túl sokat vateráztam, de amit eladtam, azt mind előre utalással fizették ki. Én meg vaterafutárral küldtem az árút. Nem volt még semmi gond. Akkor sem, amikor én vásároltam. Nekem kimondottan jólesik, hogy lehet bízni az emberekben, és hogy bennem is megbíznak. Tényleg jó érzés. Emlékszem, minden esetben még azon a napon elkezdtem intézni az árú küldését, amelyen megjelent a pénz a számlámon. Mindenki örült a gyorsaságnak is. Jártatok már Kőszegen és környékén? A kistermelők kirakják a ház elé a portékát, ki van porciózva, nincs ott senki, mégis mindenki beteszi a becsületkasszába a pénz, amikor elveszi a doboz málnát, meggyet, egyebet. Számomra hihetetlenül jó érzés volt ez is. Valahol egy kis reményt jelent, hogy mégsem velejéig romlott még a világ.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#24752) Kernel válasza Octopus21 (#24718) üzenetére


Kernel
nagyúr

Azért arra kíváncsi lennék, mennyire szakszerűen volt beállítva, mert főleg azoknál szokott beégni, akik jól megtolják a kontrasztot. Főleg, akik a nappali fényt próbálják leküzdeni a TV-vel, és még akkor sem veszik vissza, amikor már este, illetve sötét van.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#24753) anonym1s válasza mp54 (#24746) üzenetére


anonym1s
őstag

Oke, megdumaltuk :)

(#24754) mp54 válasza anonym1s (#24663) üzenetére


mp54
senior tag

izles kerdese
Egy ilyen szakmai fórumnak "kötelessége" az ízlés formálása is...SZERINTEM

(#24755) DM-Fan válasza mayday00 (#24749) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Kalibrálás jó dolog, de aki azt a bizonyos szabványt csinálta, biztos nem volt akkor magánál."

Megint nem tudod, miről beszélsz!

"Hogy a élességet lehúzni nullára..Ja igen..Homályosítsunk be az a jó.
Többi beállítás jó szuper, de ez a élesség lehúzása ez marhaság.
"

Egyáltalán nem marhaság, csak te hozzászoktál a túlélesített szar képhez, amint azért nem csodálkozom, mert az üzletekben levő TV-ken is úgy feltolják az élességet, hogy a normális képhez szokott ember szemét kiüti az élesítési zaj, ami igencsak kerülendő, a tudatlan vásárló meg azt hiszi, hogy attól jó a TV.

Nálam 0 az élesség, 90%-ban BD-t nézek és egyáltalán nem homályos a kép, sőt! Elmondom még egyszer: a HD-anyagoknál egyszerűen nem értelmezhető az élesség opció. Digitális rögzítésről beszélünk, digitális adattárolásról, ugyanazt kapod vissza a 0 beállítás mellett, amit a kamera rögzített. Ha erre ráélesítesz, zajosodni fog, természetellenes képet fogsz látni. Nincs rá szükség, szigorúan 0-ra kell húzni az értéket, ahogy János meg is tette nálad!

Persze továbbra is igaz: úgy nézed, ahogy akarod, csak akkor nem értem, mi értelme volt pénzt kidobnod a kalibrálásra, ha azt követően, hogy János kitette a lábát az ajtón el is tekergeted az értékeit.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24756) anonym1s válasza Khelben (#24750) üzenetére


anonym1s
őstag

Akkor nem olvashattal eleget, mert nyilvanvaloan atbasztak!
Uj, garancias tevet adott el dexarnak, ehelyett kapott egy garancia nelkuli, hibas, angol import vackot, raadasul ra akarta venni dexart hogy hamisitson garancia papirt maganak!
Dexar bement a samsung szervizbe es szeriaszam alapjan megmondtak neki hogy ez angol import teve, es ha megcsinalta volna a garancia hamisitast, a samsung tuti jelentette volna a rendorsegen, es akkor nem csak 210 ezerrel lenne rovidebb most, hanem komolyabb problemaja is lenne. Az meg mar hab a tortan, hogy az elado latatlanban kijelentette hogy azert serult a teve mert dexar nem vart 4 orat a bekapcsolassal, hanem csak kettot, es a paralecsapodas miatt tonkrement.
Ha szamodra ez nem atbaszas, akkor magyarazd el nekem hogy te mit ertesz atbaszas alatt, mert valamelyikunk fogalomzavarban lehet.

(#24757) DM-Fan válasza Khelben (#24750) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem bizonyítja? Az szerinted smafu, hogy az eladó garanciális készüléknek hirdette a TV-t, amiről később kiderült, hogy nemhogy garancia nincs rá, de mégcsak nem is Magyarországra szánt modellről van szó (háromágú UK tápkábel járt a TV-hez)? Aztán kibújt a szög a zsákból, hogy a garancia annyiból áll, hogy vissza kell vinni a TV-t Debrecenbe, ahol az eladó haverja majd megjavítja, de nem ingyen ám, mert könnyen lehet, hogy belenyúlt a vevő. De még előtte megpróbálta rávenni az vevőt, hogy próbálkozzon egy biankó garanciapapírral a Samsung-nál, hátha! Szerintem ez már önmagában a vásárló félrevezetése, adott esetben csalásra való buzdítás és a minimum a negatív értékelés, de ez a legkevesebb.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24758) mayday00 válasza DM-Fan (#24755) üzenetére


mayday00
őstag

Csak a élességen állítottam kicsit, máson nem.
De mondjuk valahol igazad van, vannak képzajok.Remeg a hajszál pl, ami gondolom ennek tudható be.
Túlélesítésnek..
De szerintem leveszem nullára
Nagyon hamar megszoktam a film üzemmódot, hogy más mint a normális üzemmód.
Sötétebb stb, de már egyáltalán nem szokatlan, megszoktam.
Most meg normálison furcsa.Ha ezt meg tudtam szokni, a kevésbé éles képet is simán.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24759) slashing válasza Dexar007 (#24745) üzenetére


slashing
senior tag

ezek után hallod ha egy perc múlva megkapnám a pénzem vagy kicserélné vagy akármit csinálna is minden negatív és valószínű hogy több mondaton keresztül tagolnám hogy mennyit szarakodott velem az eladó, kezdve attól hogy nem azt hirdette ami és így tovább.... ne szórakozzunk már semlegessel, jóhogy nem már pozitívot adsz mert 3-4 hét alatt szét idegelted magad de a végén csak sikerült rendezni, a lóf...t ha kicseréli visszaadja akkor is negatív.

(#24760) DM-Fan válasza mayday00 (#24758) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Csak a élességen állítottam kicsit, máson nem."

Ja, meg a kontraszton, ahogy azt már vagy ötször leírtad. Innentől kezdve mindegy is, kuka a kalibrálás.

Persze, hogy a túlélesítés miatt remeg minden, ez teljesen egyértelmű. De neked úgy látom hiába magyarázzuk, hogy nem hülyeség a kalibrálás. Hidd el, hogy nem hülye emberek találták ki és nem véletlenül ajánlják a gyártók, szakemberek és mindenki, aki csöppet is konyít a témához.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24761) anonym1s válasza mayday00 (#24749) üzenetére


anonym1s
őstag

Komolyan mondom, hogy szeretem olvasni a hozzaszolasaidat :) Olyan jokat derulok rajtuk :)
Ha lehetne ertekelni itt a hozzaszolasokat, tolem piros pontot kapnal :)

(#24762) mayday00 válasza Khelben (#24750) üzenetére


mayday00
őstag

Akkor többért adtak mint 800.000ft s ezért szálltak rájuk a Navosok.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24763) mp54 válasza Octopus21 (#24731) üzenetére


mp54
senior tag

A pixel-csúsztatás annyit ér, mint halotnak a csók: kb 100 pixelnyi széles logót odébbtol mondjuk 5 pixellel....

(#24764) #49155328 válasza Dexar007 (#24741) üzenetére


#49155328
törölt tag

Tőle vetted a TV-t?
Inaktív a csávó már November 27-e óta. :((

(#24765) anonym1s válasza Dexar007 (#24745) üzenetére


anonym1s
őstag

Az lett volna az alap, hogy negativ ertekelest adsz neki (amiben leirod a kalvariad lenyeget roviden), rogton azutan amikor azt mondta hogy nem hajlando visszaadni a penzed mert garancia van ra es nem cseregarancia!
Semlegest akkor kellett volna, ha visszavette volna a tevet azonnal, de persze akkor is le kellett volna irnod a tenyeket, hogy masok ne jarjanak igy mint te! Mint ahogy mar emlitettek elottem is, abbol vannak a gondok, hogy sokan nem adnak negativot es nem irjak oda mi tortent veluk, csak mert sikerult ugy megegyezni az eladoval, hogy a vodor szarbol csak fel vodor lett a vegen.
Egyebkent latom hogy az elado inaktiv dexar esete ota. Valoszinuleg beregisztralt uj neven es folytatja a ketes ugyleteit amig ujra ki nem bukik egy ilyen ugy.
A 280 pozitiv egyaltalan nem azt jelenti hogy megbizhato es korrekt elado! Pl. a te esetedben azt jelenti a 280 pozitiv, hogy eddig tartott amig kiderult az ugyeskedese.

(#24766) mayday00 válasza anonym1s (#24765) üzenetére


mayday00
őstag

Akkor ha inaktív kiderült hogy szélhámos..Ezért nem veszek s nem is fogok semmit venni vaterán

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24767) BBéci válasza mayday00 (#24758) üzenetére


BBéci
titán

A nulla élesség az alapállapot, amikor érintetlenül, eredetiben nézed a filmet, ahogyan az elkészült. Tehát nem homályosan. Ha annak látod, a tévéddel, vagy a látásoddal van baj.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24768) Dexar007 válasza anonym1s (#24765) üzenetére


Dexar007
veterán

Muszáj értékelést adni,előbb vagy utóbb..szóval ez alól nem lehet kibújni.

Egyébként pedig azért is nem adtam még negatívat,mert akkor az is lehet,hogy még jobban leszarná az ügyet,így még dolgozik rajta egy kicsit,meg válaszolgat a mailjeimre.

2) Egy dolgot hallgatott el, mégpedig azt, hogy .: nem magyarországi a tv.

Garira 1 évet írt,vagyis eleve nem lehetett hivatalos gari,ezt nem is írta bele végül is..
Új a tv? Új.
Refurbished? Nem..axlrose utánanézett privátban.
Szart kaptam? Igen. Kiderült, hogy miért ? Az még nem..de már csak idő kérdése..(lehet az én hülyeségem miatt még mindig)

Ph-n hirdetem a saját,hibátlan panámat..valaki megveszi,előreutalással kifizeti,futárral elküldöm,és rögtön szól,hogy 80.000 fekete csík van a tv-n. Érdekel szerinted? Mert nagyon nem..miért nem jöttél el érte? Én pontosan tudom,hogy jót adtam el,innentől kezdve ügy lezárva részemről.Persze én nem is garanciával hirdetem. :)

Give me your cum,bull!

(#24769) b.lajos


b.lajos
tag

Érdekes dolog a kinek mi tetszik kérdés, de ugyebár erre mondják, kinek a pap, kinek a papné. Példának említeném jómagam, évekig néztem a helyi szolgáltató pocsék minőségű adásait, jó volt, megszoktam. Aztán jött a digi némiképp javuló adásokkal, de még mindig nem az igazi hála a 10 éves pana CRT tévének, az is jó volt, a megszokás nagy úr. Most jött a plazma és mikor nézek egy HD filmet, vagy délután néztem az arsenal meccsét, hát még mindig vigyorgok mint a fakutya. Komolyan mondom élmény így nézni, pedig nem is csúcs tévé és csak 42"-os "egér mozi".
Lcd VS Plazma: ismerőseim körének majd 90%-ka le akart beszélni a plazmáról, mert elavult, sokat fogyaszt és a led a király. Jobb esetben megjegyezte, hogy fogalma sincs mi a különbség a két technológia közt , de a led az keveset fogyaszt. Volt idő mikor kissé én is elbátortalanodtam a milyen is kellene ügyben, de a majd tíz éve látott és tapasztalt első "találkozás", élmény, képi világ nem feledtette magát, szerencsére.

Most pedig segítség kérés: valaki magyarázza el, hogy tudok egy 3D-és filmet megnézni. Bizonyára az én szerencsétlenkedésem, de sehogy nem tudom a laptopról átvinni, megjeleníteni normálisan:W . A megjeleníteni kívánt tartalom Avatar, Resident Evil 22Gigás BD. Mpc, Xbmc, Kmplayer és Totalmediával is csődöt mondtam. Talán jobb lenne privátban, ne szemeteljük tele a topicot. Kösz előre is minden türelmes emberkének

b.lajos

(#24770) WhiteWalker válasza mayday00 (#24762) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Komolyan nem hiszem el amit olvasok....hallasz fél információkat innen-onnan és abból osztod a sok blődséget... :U

anonym1s: ennyi :C

(#24771) Khelben válasza Dexar007 (#24768) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ph-n hirdetem a saját,hibátlan panámat..valaki megveszi,előreutalással kifizeti,futárral elküldöm,és rögtön szól,hogy 80.000 fekete csík van a tv-n. Érdekel szerinted? Mert nagyon nem..miért nem jöttél el érte?

Akkor min vagy felháborodva? Ugyanazt kaptad, amit adott esetben te is adnál. :)

(#24772) DM-Fan válasza Dexar007 (#24768) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Egy dolgot hallgatott el, mégpedig azt, hogy .: nem magyarországi a tv."

Ez már bőven elég, ugyanis ezt közölnie kellett volna, de egyébként:

"Garira 1 évet írt,vagyis eleve nem lehetett hivatalos gari,ezt nem is írta bele végül is.."

Miért ne lehetett volna hivatalos? Egy 60E530-ról volt szó emlékeim szerint. Lassan 1 éves modellről van szó, ha debütáláskor került megvételre, akkor még pont 1 év hivatalos garancia lehetne rá. De ezzel kapcsolatban nem írt semmit, csak annyit, hogy 1 év garancia van rá. Márpedig az 1 év garancia nem azt takarja, hogy majd a haverja jófejségből megcsinálja a sufniban, hanem azt, hogy garanciális, tehát ha bármi van 1 éven belül, akkor az ő közbenjárása nélkül is tudsz intézkedni - mert ugye mi van akkor, ha ő szépen eltűnik. Tehát ez már kettő.

"Új a tv? Új."

Ezt egyébként miből gondolod?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24773) mayday00 válasza Khelben (#24771) üzenetére


mayday00
őstag

Igaz... :C
Te miért nem mentél el megnézni?
Téged se érdekelt a másik.. :DD

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24774) Warpig


Warpig
aktív tag

Haverom most vett egy 42ST50-et. Panashop, Körúti bolt.
Hétfőn vette, kapott hozzá 3D szemüveget ajándékba. Tegnap este vitték ki neki. Le volt beszélve a 3k-s szállítási költség, ami telefonálás után felugrott 5k-ra... És egy személyautóval érkezett a tv...
A szemüveg lemaradt. Ma kiderült, hogy már hétfőn sem volt! Az eladó simán behazudta a dolgot. Nem volt túl korrekt. Viszont a tv hibátlan, nagy az elégedettség.
Kicsit furcsálom is az esetet, nekem jó tapasztaltom van/volt velük.
Csak gondoltam megosztom veletek.

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#24775) Dexar007 válasza Khelben (#24771) üzenetére


Dexar007
veterán

Na jóvan azért ne legyünk álszentek..jófejségből senki se fog visszavenni egy ilyen tv-t,ha egyszer tudja az eladó,hogy hibátlant adott el.Vagy szerinted az lenne a korrekt,ha 3.5 év hibátlan működés után,eladom (garancia nélkül!),másnap szól az eladó,én pedig kérdezés nélkül rögtön visszafizetem a vételárat,így legalább se pénzem nem lesz se tv-m. Mi vagyok én bolt?
(mondjuk ez akkor is más helyzet..én használtat hirdetek,garancia nélkül. Én pedig újat vettem garival)

DM-fan.

Tudtommal tavasztól kezdtél el forgalmazni az E530-asokat,vagyis az 1 év nekem sehogy sem jön ki..de az tény,hogy nem sufnigarit vár el az ember..ráadásul még a sufnigariról sincs papírom.

Give me your cum,bull!

(#24776) DM-Fan válasza Warpig (#24774) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Tudtommal a hétfői napon fogyott el az akciós szemüveg, szóval ez benne van, hogy neki már épp nem jutott. Mondjuk ne sajnálja nagyon, mert valami gagyi járt mellé grátisz, szóval nem vesztett semmit. A kiszállítási díj emelkedését viszont én is furcsállom, tudtommal 3 eFt szokott lenni és nem személyautós szállítást szokott takarni. Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj, ha szakszerű volt a szállítás. Lényeg, hogy hibátlan a készülék.

Dexar007: lényegtelen, 2 év garanciát már nem írhatott volna rá, tehát simán gondolhattad volna, hogy egy idén vásárolt, még minimum 1 év garis készülékről van szó. De nem, mivel nemhogy 1 év hivatalos gari, de semmilyen nincs rá.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24777) Dexar007 válasza DM-Fan (#24776) üzenetére


Dexar007
veterán

Értem én..erre csak annyit tudok mondani,hogy ha nem javul meg az Y-buffer cserétől (22 volt az alkatrész 4-ért kicserélik..ezt még lenyelem) akkor úgyis pereskedni fogunk..ott pedig elég hosszú lesz az eladónak az bizonyos "listája".

Ebből a szempontból még jobb is,hogy vaterán vettem,mivel az is egy bizonyos szerződés és nyoma van. Ha esetleg expresszen keresztül találok rá a hirdetésre akkor semmim se lenne,mondjuk akkor eleve csak kipróbálás után venném át,mivel akkor ugye értékelések sincsenek.

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#24778) Hsanyika1 válasza Warpig (#24774) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Én pedig kicsit furcsállom ,hogy majd fél fél millás sőt közel millás plazmáé szállítási díjat kérnek!Holott másutt már 15.000ft-tól ingyen kihozzák árút. :F

(#24779) anonym1s válasza Dexar007 (#24768) üzenetére


anonym1s
őstag

Na ezzel a hozzaallassal kezdodnek a bajok nalad. Mar a legelejen, 2 hettel ezelott megmondtam, hogy ilyen hozzaallassal nem fogod visszakapni a penzed.
Nem a sajat erdekeidet helyezed eloterbe, hanem az elado artatlansagat bizonygatod SAJAT MAGADNAK! Ugyanis rajtad kivul az itt levok kozel 100%-a szerint az elado saros, szoval nekunk nem kell es nem is tudod bebizonyitani hogy az elado artatlan baranyka.
En komolyan mondom hogy nem is ertelek teged, de a te penzed, a te idod, a te idegrendszered, azt csinalsz vele amit akarsz, ugy intezed ahogy jonak latod.

Ja, a rendorsegi feljelentes mar akkor megerett, amikor ra akart venni hogy garancia papirt hamisits, de azt sem tetted meg, es biztos vagyok hogy nem is fogod.

(#24780) moland007


moland007
tag

Hali !

Tesóm gondolkodik új tv-n ... LCD -t venne a hálóba ... tanácsoltam neki, hogy a Pana p42g30 at vigye fel, a nappaliba pedig kb egy ilyet LG 50PA6500. vagy fényévnyi a különbség a két plazma között ?

55A83J

(#24781) DM-Fan válasza Hsanyika1 (#24778) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért vannak csoda dolgok máshol is! Pl. az egyik legkedveltebb bútoráruház idén karácsony előtti akciója az volt, hogy ha 100.000 Ft (!) fölött vásároltál, akkor (és csak akkor) ingyenes volt a házhozszállítás. Ugyanakkor rákérdeztem: ezen összeg alatt Budapesten belül, két kerülettel odébb (bruttó 7-8 kilométer) egy sima kiszállításért 12.000 Ft-ot gomboltak volna le! Na, arra én is azt mondtam, hogy elmennek a p*csába! Maximum 5 eFt-ot tartanék ezért reálisnak, mert ennyiből már tehertaxi is elviszi. Úgyhogy a Panashop-os 3 eFt szerintem több, mint korrekt, de még az 5 eFt-ra sem lehet panasz! Szerintem.

De igazad van: simán ingyen kéne szállítaniuk a 200-300 eFt TV-t is. De inkább fizetek 3-5 eFt-ot, csak legyen szakszerű, odafigyelő a szállítás. Ezen már ne múljon!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24782) Warpig válasza Hsanyika1 (#24778) üzenetére


Warpig
aktív tag

Igazad van! Még akkor is elegánsabb lenne a dolog, ha benne van az árban. Nem ők lennének a legolcsóbbak, de mivel hivatalos forgalmazók, simán előnyben vannak (legalábbis nálam). Furcsa, no.

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#24783) DM-Fan válasza moland007 (#24780) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az LG-t nem javasolnám neki nappaliba! Inkább oda vegyen egy Panasonic 50ST50-et és a hálóba valami kis plazmát, pl. Panasonic Panasonic 42X50-et vagy 42UT50-et.

A 42G30 2011-es modell, sehol nincs már belőle csak bemutató, vagy visszavitt példány. Az említett LG pedig elég gyenge képminőségű. De egyébként kérdésedre válaszolva: a G30 és PA6500 között valóban fényévnyi a különbség előbbi javára.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24784) moland007 válasza DM-Fan (#24783) üzenetére


moland007
tag

köszi !

félreérthető voltam p42g30 van neki ... azt vigye fel

55A83J

(#24785) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

A korrekt szállítás minden pénzt megér.Ugye a kényelmet meg kell fizetni csak tényleg ,ha benne lenne árban jobban hangzana hogy ingyen hozzák. Más 0%thm azért van ,mert nem csökkentenek árakat kb. 20% van benne és ezt szét osztják 10% bank ,10% eladó cég.Tehát alku tárgya próba szerencse készpénz határozott fellépés eladó ,ezt nem bírálhatja el csak főnöke.

(#24786) DM-Fan válasza moland007 (#24784) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ja, értem, én meg figyelmetlen voltam. Hát, ezt meg semmiképp sem javaslom! Erős visszalépés lenne az LG a G30 után, hiába nagyobb a képátló, a minőségbeli visszalépés látványos lenne. Szánjon rá még egy keveset és vegyen inkább egy Panasonic 50ST50-et.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24787) amdk7


amdk7
aktív tag

A kalibrálásról:
Azt a beállítást jelenti, ami színhelyes képi megjelenítést jelent, a sugárzott anyaghoz képest.
Vagyis ha valaki életlennek, színtelennek látja, ott vagy a rendező kívánja így megjeleníteni (output), vagy a befogadó félnél (input) van egy kis hiba (pl.: rossz szem). :)
Természetesen (szerintem) ettől el lehet térni, de akkor tisztába kell lenni azzal, hogy nem ugyanazt kapjuk, mint amit a filmkészítő meg akar mutatni.
-igazából, akkor látom a problémát ebben, ha az egyik fimnél "felhúzzuk" a csúszkákat és a másiknál úgy marad, holott az a film nem végképp igényelné. :S

A netes vásárlásról:
Sok mindent adtam-vettem már ebay-en és vaterán is, de soha nem volt semmilyen gondom (kopp-kopp).
Pedig volt mikor egyszerre 3db laptop-ot rendeltem az ebay-ről! Inkább kérdezzen az eladó, minthogy később belefusson valamibe. ;)
-igaz hozzátartozik az ebay vs. paypal jobban védi az érdekeket (mind az eladóét, mind a vevőét), mint a vatera.

Ma volt bátorságom és megnéztem az 1éves 42G30 -am szerviz menüjét: ~1400h és ~1500 bekapcsolás. Nemrég írtam is, hogy szebbnek látom a feketét (Kb.:1-2 hónapja) és a színeket. Mintha mostanság "járatódott" volna be a panel...

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#24788) Warpig


Warpig
aktív tag

Hogy a tökbe kell letölteni a demo-world.eu-ról?

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#24789) spiky03 válasza Warpig (#24788) üzenetére


spiky03
veterán

A letölteni kívánt anyagnál a számra "Part" kell kattintani és után pedig a lap közepe felé a kép alatt a Trailer Download-re és megadod, hogy hova mentse a cuccot. Ha lejött kicsomagolod és már nézheted is.
Annyi ha több részes a demo akkor meg kell várni amíg leér az első, csak utána tudod indítani a következőt, ha nem használsz valami letöltés vezérlőt.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#24790) proof88


proof88
addikt

én ezen a héten vettem meg a TV-t és kiszállítást kértem és 3 ezret fizettünk érte. azt mondták 3 ezer lesz, 5-öt biztosan nem tudtunk volna fizetni érte mivel én nem voltam itthon, anyámnak meg 4 ezret hagytam itt biztos ami biztos alapon. furcsállom hogy miért lett 5 ezer, lehet hogy a csávó saját zsebre is dolgozott :D

(#24791) Voice24 válasza Hsanyika1 (#24785) üzenetére


Voice24
őstag

A korrekt szállítás jó dolog, de a vevő átverése már nem annyira. Ha egyszer a panashop honlapján is 3.000-ft a szállítási díj, akkor ne akarjon a szállító többet kérni érte. Én biztos nem fizettem volna ki a többlet igényt (ami nyilván zsebbe ment, és nem a céghez).
Persze a leírás alapján ez lehetett akár személyes vásárlás is, a 3.000 pedig a netes vásárlásokra vonatkozik. De végülis tök mindegy, ha megállapodás történt a szállítási díjról, attól egy korrekt boltnak nem illik utólag (főleg felfelé) eltérnie. A szemüveges dolog szintén érdekes, szerintem egy normális boltban látják a készletet, így azt is, ha már nem tudnak adni. Ha szemüveggel együtt ígérve adták el a tévét, és mégsem érkezett vele, akkor az a szemüveg jó eséllyel vagy egy jó ismerősnél, vagy magánál az eladónál landolt.

Jobban belegondolva, van az esetnek egy kis "vatera-fílingje"... :D

[ Szerkesztve ]

(#24792) salapp válasza Voice24 (#24791) üzenetére


salapp
addikt

Az online vásárláshoz, fizetéshez:
Én gyakran vásárolok online, és ún. internetkártyával fizetek, amin mindig csak az az összeg van, amit az aktuális vásárlás előtt oda átvezetek. Ha valaki valami csoda folytán el is lopná az adatait, onnan lerúgnák, ha próbálkozna leszipkázni róla. Ennyi az egész.

Ma én is eljutottam a budaörsi tacskóba, és ahogy Khelben is írta korábban, csakugyan az st30 van kint 185K-ért nulla thm-re. Délibáb volt csupán.
Ahogy Kern bácsi mondaná: Eeeez van.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#24793) rappit4 válasza mayday00 (#24749) üzenetére


rappit4
őstag

Neked valami baj van ott fennt...

(#24794) anonym1s válasza Dexar007 (#24737) üzenetére


anonym1s
őstag

Miert kell neked 6db telefon? Telefon boltod van?

(#24795) Kernel válasza Warpig (#24774) üzenetére


Kernel
nagyúr

És egy személyautóval érkezett a tv...

Elfelejtetted megemlíteni, hogy állítva vagy fektetve?

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#24796) mayday00 válasza Kernel (#24795) üzenetére


mayday00
őstag

Kis távolságnál is van jelentősége ennek a állítva szállításnak?
Pár km.Mert minek adjak ki 3ezer ft ot, mikor kevesebből is megvan.
Szerintem ha fektetve viszem, lassan megy a sofőr semmi baj nem lehet..
Rakok alá már pár pokrócot, akár hungarocelt..

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24797) DM-Fan válasza mayday00 (#24796) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Kis távolságnál is van jelentősége ennek a állítva szállításnak?"

Tartósan hibamentes TV-t szeretnél? Ha igen, akkor van! Ha beefér, hogy megreped a panel, vagy esetleg sérül a kapillárisszerkezet (nem garanciális probléma), akkor spórolj 3 eFt-ot és bukj el 250 eFt+-ot!

Tudomásul kell venni: plazmát csak állítva szállítunk. Ha csak 10 utcával odébb, akkor is!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#24798) Hsanyika1 válasza mayday00 (#24796) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Fekve szállítással az a baj hogy nagy üveg felület a kijelző ,és félő hogy saját súlyánál fogva feszültség keletkezik benne és sérülhet belső szerkezete.Üveget csak állítva szállítunk!Kellemes ünnepeket!

[ Szerkesztve ]

(#24799) mayday00 válasza DM-Fan (#24797) üzenetére


mayday00
őstag

Akkor csak állítva.De mire Japánból, vagy honnan ide ér a tv a gyárból, van arra garancia, hogy valahol nem volt fektetve szállítva?
Ki tudja hány helyen megy át, mire a kereskedőhöz ér.
Vagy erre azért figyelnek?
Biztos a út között is figyelnek a szállításra.

Másik kérdés.
Van itt olyan ember, aki szokott eladni tv-t?
Pl megunja s jövőre eladja a 50ST50 et, vesz helyette újat.
Pl ha én használt, de megbízható embertől, pl fórum tagtól szeretnék venni hibamentes tv-t arra lenne esélyem?
Csak kíváncsiságból kérdem.

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#24800) Hsanyika1 válasza mayday00 (#24799) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Nem japánból jön.Hanem csehektöl raklapon állítva körbe fóliázva villás targoncával mozgatják nagy tételben.Igen ritkán szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.