Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rekro
aktív tag
Nekem is lenne még 1-2 kérdésem az új ST50-emmel kapcsolatban;
Normál üzemmódban sima tvzéshet érdemes bekapcsolva hagyni a túlpásztázást és az ifc-t?( sima iptv van)
Filmezésnél meg kikapcsolni mind a kettő funkciót(korábban olvastam, hogy az ifc-t mindenképpen érdemes filmezésnél kikapcsolni)? -
Ijk
nagyúr
válasz gerolka #24304 üzenetére
A legnagyobb mennyiségben eladott méret 32", és ez dominálja a piacot. 50", ill. nagyobb méretben szerintem nincs előnyben az LCD, mondjuk jó lenne erről valami statisztikát látni. 42" szerintem a két technológia legnagyobb csatamezője, mert nincs a plazma árelőnyben, így ott valóban a marketing a meghatározó.
Ha bemész egy nagyáruházba alig találsz plazmát, mivel csak 3 gyártó foglalkozik vele. LCD-k viszont rengeteg márkanév alatt futnak, sokan vesznek egy Oriont vagy valami fapados LG-t itthon, ha több a keret akkor esetleg Samsung vagy Panasonic. Toshiba, Sharp, Sony már szóba sem jönnek. Egyébként jól jellemzi ezeknek az áruházaknak a kínálatát, hogy 98%-ban olyan készülékek vannak hogy inkább néznéd otthon a fehér falat. De más szórakoztató elektronikai cikkekből is olyannyira kommerszeket árulnak, hogy egyszerűen nem érdemes pénzt kiadni értük.
Én egyébként nagyon ellene vagyok ezeknek az áruházaknak, mert tönkretették a szaküzleteket. Jóformán már csak márkaboltok működnek. Nincsenek képzett eladók, nincs megfelelő tájékoztatás, alacsony színvonalú, mennyiségi a kínálat. Pont emiatt a kereslet is az olcsóbb, alacsonyabb kategóriás termékek felé mozdult el, így a gyártók is abba az irányba mentek el. Csak minőségromlást hozott ez a fajta kereskedelem.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-HajTömeg-
őstag
Nekem a "kedvencem" a MédiaM !
Hihetetlen primitív marketinggel, az 1 forintos kávéfőzőkkel elérték,hogy beállt az agyakba,hogy a MM az egy occsó hely!
Kész,ennyi, Marikanéni oda megy vásárolni.
Egyébként meg az árukészlet 10%-a van jó áron, a maradék 90% meg olyan kva drága,hogy az valami elképesztő!
Nem ritka,hogy valami háromszoros áron van.
Az eladók a plazma tévékről azt sem tudják,hogy egyáltalán van raktáron ilyesmi...[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
nagyúr
válasz tamáspapa #24305 üzenetére
"...rámentem egy focimecsre és megnéztem. Nem láttam. Az óta nem foglalkozom vele. Tedd Te is így, ha "nem focimecseknél" nem veszed észre...."
Jópofa vagy. Könnyű azzal nem foglalkozni, amit nem látsz, vagy nincs. Sajnos én láttam, van, és egyelőre nem tudom kiiktatni a kisagyamból, periférikusban is észreveszem, nem csak focimeccsen, egyszerűen ráállt az agyam-szemem. Most éppen zavar, de hangulatfüggő a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyyka
aktív tag
válasz -HajTömeg- #24312 üzenetére
Nálam tényleg fsza, kb. annyira bosszantó, mintha kapnék ajándékba egy kék Ferrarit és azon kattognek, hogy mér' nem piros?
Ja és a kedvenc szinem a kék.[ Szerkesztve ]
-
-
mp54
senior tag
válasz CoroStar86 #24288 üzenetére
Sztereó erősítő: Rotel 935 BX (szállítással 40 eFt, Vaterán) plussz HIVOX tuning (20 eFt), mert Bajnokpityu nagyon jó ár/érték arányúnak mondta és elhittem.
Sztereó álló hangdoboz pár: JM Lab Cobalt 816 (szállítással 160 eFt, DE ettől lényegesen olcsóbban is lehet jót kapni...)
Folyamatosan figyeld a HASZNÁLT hirdetéseket és linkeld ide a fórumra,l amit kiszúrtál magadnak (van HIFI topic is!) és a hozzáértők véleményezik! Hihetetlenül sok ismeret van egyes fórumtársak fejében, aki ezt nem használja ki, az megérdemli... -
kovadika
őstag
Az miért van, hogy a tévé(42ut50e) pcről játszva nem ismeri fel, hogy 24p-ben kéne lejátszania a filmet? Amikor az 50 gigás ISO fájlt próbáltam, akkor felismerte, ki is írta, hogy 24p, az intelligent frame creation átváltott smooth film-be, viszont amikor az ilyen 8-10 gigás mkv-ket(ezek is 24p-s filmek voltak) próbáltam akkor nem.
-
-
nagyúr
válasz kovadika #24321 üzenetére
A Power DVD nem tudja a frekvenciaváltást. Legalábbis a 11 biztosan nem, nekem az van meg, de szerintem a 12 sem tudja. Mindenki, aki frekvencia-helyesen akar lejátszani, XBMC-t vagy MPC-HC-t használ, megfelelő beállítás után átállítják a tévédet a helyes kadenciára.
-
Gabor970
addikt
válasz CoroStar86 #24288 üzenetére
vatera mellett az AVX adok-veszek fórumot ajánlanám, illetve Hifipiac honlapon is van adásvétel.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #24329 üzenetére
Mindenhol az XBMC-t tartják a legjobbnak, ezért én nem kísérleteznék semmi mással.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Kapcsold ki mindkettőt, alapesetben egyikre sincs szükség!
Túlpásztázást akkor kapcsold be, ha mondjuk olyat tapasztalsz, hogy pl. a TV-adás felső/alsó szélén fehér csíkok vannak, vagy ha nem tölti ki teljesen az adás a panelt.
Az IFC akkor jöhet jól, ha pl. gyors mozgásokkal teli sportközvetítést nézel, vagy pl. egyes természetfilmeknél. Más esetben művi hatást kölcsönöz pl. a mozifilmeknek.
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz DM-Fan #24331 üzenetére
Túlpásztázást ghost/beégés megelőzésére is lehet használni.
Ha valamit sokat és sokáig nézel (pl. mint a nyári Olimpia, vagy foci vb), akkor meg lehet azt tenni, hogy egy ideig kikapcsolod, majd egy ideig bekapcsolod. Pont annyit méretez a képen, hogy a problémás logo már máshol van, de nem annyit mint egy zoomolás.
Én is így néztem az Olimpiát. Egyik nap kikapcsoltam, a másik nap meg be.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
proof88
addikt
Megnéztem élőben aztán megrendeltem a TX-P42X50-t. Holnap fogják elhozni haza. Igyekszünk betartani az 1. hsz-ben leírt szabályokat. Kíváncsi leszek nagyon, hogy otthon hogy fog kinézni a 720p.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #24332 üzenetére
Igen, valóban lehet erre is használni, bár az olyan logók, amik nagyobb kiterjedésűek, sajnos mindkét állapotban is kitölthetik a panel ugyanazon részét ugyanazon színnel és akkor nem ér sokat a dolog. Mindenesetre sokkal többet érhet bizonyos esetekben, mint a pixeleltolás, ami kvázi semmikor sem ér semmit.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #24335 üzenetére
Nem próbáltam, mert kizárólag médialejátszóról nézek filmeket, én is csak mások elmondása alapján merem javasolni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kleroo
veterán
Üdv!
Nem pontosan a topikhoz való,de fontos kérdés.
Adott egy 42PX4RV TV.A hibajelenség pedig az,hogy HDMI-n csak a kép megy át,de a hang nem.
Mi lehet a bibi?
Xperia S-ről átmegy a hang is. Notebookról viszont nem (Ez a notebook viszont kinyomja a hangot is egy másik TV-re. Juhéé )Hodor. Hodor? Hodooor!
-
nagyúr
válasz WhiteWalker #24329 üzenetére
A KMPlayer szintén nem tudja a frekvenciaváltást. Ismétlem, XBMC vagy MPC-HC.
-
nagyúr
Neked ebben természetesen igazad van, az adott esetben viszont ehhez tartozik egy adalék. Az, hogy PC-s lejátszás esetén a PC alapértelmezett frekvenciáján játssza le az összes lejátszóprogi a mozgóképeket (kivéve azt a szoftvert, amelyik tudja a frekiváltást) általában 50 vagy 60 Hz-en, tehát a tévé az ég világon semmit nem ír ki lejátszás kezdetekor, hiszen már átváltott az asztal bejövetelénél a PC kadenciájára.
Ha neki ISO-lejátszás esetén kiírta, hogy 24p, akkor az azt jelzi, hogy valami miatt a lejátszóprogi mégis átváltott 24p-re. (Számomra rejtély, hogy miért.) Tehát ha a tévé kiírja a helyes kadenciát, 24, 50, 60 Hz-et, akkor azt a lejátszó miatt teszi, mert a progi felismerte és jelet küldött a helyes frekvenciáról a tévének. -
donceleger8
őstag
Hali!
3 nappal ezelőtt írtam az elkalibrált Samsung Plazmámról.
Szerencsére megoldódott a helyzet.
Mivel műszaki boltban dolgozom, így megnéztem egy ottani Plazma beállításait, lefényképeztem az értékeket és itthon ennek megfelelően állítottam be.
Most van nagy öröm, mivel teljes mértékben sikerült visszaállítani és olyan mint volt!
Soha többé szervizmenü!!!!!!!!!üdv.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Hsanyika1
senior tag
válasz donceleger8 #24343 üzenetére
üdv fotót fel tudod rakni ide?Lehet szüksége lesz még valakinek rá.köszönjük
-
spiky03
veterán
Érdekel valakit egy ilyen HDMI csatlakozó?
[link]
Megvettem, de sajnos nem jó felé áll a csatlakozó, így nem tudom használni.
A számlát meg sikeresen kidobtuk tegnap, amikor megvettem.Annyiért odaadom amennyiért vettem, mert használva sem volt.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Cha-b
senior tag
válasz donceleger8 #24346 üzenetére
Nekem nem hozza be a képeket.
Szerk.: Most már igen, valszeg az oldallal volt vmi.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
Hsanyika1
senior tag
köszönjük kellemes ünnepeket.
-
-HajTömeg-
őstag
-
nagyúr
Hol? Mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA