Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
válasz KTTech #24096 üzenetére
Ha hibás volt egyáltalán az eladó...
Sajnálom Dexar007-et, de kicsit belegondoltam a másik oldal helyzetébe is, és szerintem, ha átakarta volna b.ni, akkor feleennyi levelezés nem lett volna (nekem úgy tűnt, h ő is próbálta megtenni, amit lehetett - elvonatkoztatva a ténytől, h gyári garanciával hirdette, ami nem volt)
Én mikor olvastam azt, hogy csak harmadszor sikerült átvenni a TV-t, és több száz (akár ezer) km-t is utazhatott addig, egyből arra gondoltam, h a futár helyében én mennyire örülnék egy ekkora csomagnak, amit már 2-er próbáltam kézbesíteni, és 3-or pakolom a kocsiba...[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Még el se küldtem neki a tv-t..csak felvázoltam neki,hogy milyen hibák fordulhatnak elő,vagyis hogy miket mondtak nekem a samsung szervizben.
Mivel ott arra jutottak,hogy mivel külsérelmi nyom nincs a tv-n, a bekapcsolás után pedig fekete csíkok vannak, és nem fehérek, ezért majdnem ki van zárva a panelhiba.Vagyis kizárásos alapon maradt az Y-buffer,ami a páralecsapódás miatt zárlatos lett.Gabesz26.:
Én is sajnálom szegény futárbácsit..de ha egyszer e-mailben közlik velem hogy KEDDEN jön a tv, és nem előtte 2 nappal,akkor nem számítok az érkezésére,és nem is vagyok otthon.Itt mail.: ,,A küldemény kézbesítésére, megbízásunk alapján várhatóan 2012.12.04 -n / 8.00 - 20.00 óra között kerül sor." Cserébe kihozták szombaton,mivel munkanap volt elseje,és utána még egyszer hétfőn..és persze pont úgy jött ki , hogy nem voltam otthon.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Viktor81
senior tag
válasz Dexar007 #24097 üzenetére
Sajnallak, de 2k-ert megtanultad, hogy:
1. nem veszunk nagyerteku dolgot latatlanban "kez alol"
2. telen tobb oran keresztul kibontva "szaritjuk" a muszaki holmikatAnnyibol nincsen miert idegeskedned, hogy ez a buli nem itt bukott el...
Kivanom, hogy legyen szerencsed es a panel jo legyen, akkor meg egeszen kis bukoval kijohetsz a dologbol.[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz Viktor81 #24104 üzenetére
Marad a reménykedés..most már fölösleges visszaküldeni a címre,ingyen úgysem csináltatja meg..felviszem Pestre a héten az LCD/plazma javítós topik házigazdájának aztán ha van egy kis szerencsém a szerencsétlenségben akkor 20-30 ból megúszom..és lesz egy javított viszonylag új samsung tv-m 1 évig,ha kihúzza addig.
Ha nincs szerencsém és panel..akkor..erre még nem gondolunk.@Cha
Először elkérem a kamu garilevelet, szeretném látni milyen sufniszervizhez szól..már ha van neki egyáltalán,mert az elvileg "véletlenül kimaradt a dobozból"
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Gabor970
addikt
válasz mayday00 #24092 üzenetére
nem nagyon értelek, bár néha már nem is akarok értelmet keresni a mondanivalódban.
Ahhoz képest, hogy Te cseszted el, nem garis téma egyértelműen, János666 felajánlotta, hogy megcsinálja egy kalibrálás áráért, Te magad örültél neki, és hogy ez nagyon klassz. Akkor mit parázol itt? Beszéld meg Jánossal, hogy mikor tud menni. Ha szerencséd van, még karácsony előtt.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
ketkedo612
tag
válasz Dexar007 #24091 üzenetére
Szia !
Sajnálom, hogy így jártál, de tényleg előfordulhatott, hogy 2 óra kevés volt a készülék teljes kiszáradásához.
Dec 4.-én elég hideg nap volt. A készüléknek volt ideje 0 fok közelébe lehűlni és a lakás páratartalma nagyban befolyásolja a kicsapódó nedvesség mennyiségét és a száradás idejét is. Amikor nekem megjött a TV a fóliát csak annyira megemeltem, hogy lássam a panel nem repedt, és már igazítottam is vissza, minnél kevesebb benti levegő érje a hideg készüléket.
Ettől, és attól is függetlenül, hogy mit mondtál az eladónak, a garancia igény elutasítása csak akkor lehetne megalapozott, ha a készüléken egyértelműen beazonosítható, hogy ilyen esemény okozta a hibát.
Egyébként is van tanúd az első csatlakoztatás idejére, Még az itteni fórum bejegyzésed is, illetve a futár is tanusíthatja, hogy a jelenlétében nem kapcsoltad be.
Tehát egy hivatalos garancia esetében az nem lenne elég, hogy akár ez is okozhatta, mert mondtál valamit. Feketén fehéren bizonyítani kell, hogy ez okozta.Más kérdés, hogy neked nem hivatalos, hanem "bolti" garanciád van és azt csinál az eladó amit akar, max perelheted.
A vízcseppnek és az általa okozott zárlatnak látható nyoma van, ha volt ilyen.Ha van ilyen nyom a készülékben, akkor kevés volt a 2 óra és neki van igaza.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Lehiñito #24076 üzenetére
Utána fogok járni, 5 percre van egy tuskó tölünk.
(#24078) dedy70
Köszönöm.Azt hittem ez bonyolultabb.Szerintem akkor fogok tudni választani.Ès ha már itt vagyunk.Összerakom a TV-t.Szeretnék megnézni egy HD filmet.Nincs lejátszóm még, csak az usb-s megoldás jöhet szóba.
Mit kell tennem hogy a legjobb élményben legyen részem?
Gondolok itt arra, hogy mondjuk van egy mkv file-om.Azt felteszem egy usb-s eszközre, és bedugom, már megy is a HD?
Vagy van az amikor más formátumot töltök le, amit számítógépen még sohasem használtam.Valami BD könyvtár van mellete vagy mi a szösz.Azt hiszem most elindítok egy lavinát, amit megont olyan nehéz lesz befogadni mint azt hogy a LED szar!
-
trident1
tag
Nekem is hasonló kérdésem lenne mivel még nincs médialejátszóm.
Erre gondoltam:
MSI CR600-as laptopot összekötöm hdmi kábellel a tv-t és valamilyen programmal lejátszok egy BD25ös filmet.
életképes szerintetek?
-
Gabor970
addikt
válasz z123456789 #24108 üzenetére
"szerezz be" egy 12-14 giga körüli 1080-as mkv filmet, tedd pendrivera és nézd kedvedre. Nem lesz rossz, ebben biztos vagyok Nincs egyéb teendő. 2,5 éve csak így nézek filmeket egy sokkal rosszabb tévén mint a tiéd.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabesz26
senior tag
válasz Dexar007 #24102 üzenetére
Azt eddig nem írtad (vagy csak átsiklottam felette), hogy emiatt lett csak 3-orra kézbesítve. Mint írtam tényleg sajnálom, h ilyen helyzetbe kerültél. És én nem is akarok az ügyben senkit sem hibáztatni.
A futárt sem sajnáltatni akartam, egyszerűen csak mindenki szemszögéből át akartam látni a helyzetet. A magyar valóság pedig arra enged következtetni, amit le is írtam (néhány ember a saját tulajdonával nem tud ahhoz illően bánni, hát még a máséval...) -
Dexar007
veterán
válasz ketkedo612 #24107 üzenetére
Szia,
most már teljesen mindegy..én 1 órát szoktam amúgy általában várni, ez a két óra is csak véletlenül jött ki..mert ugye a régit le kellett szerelni a konzolról,aztán az újat fel. Előtte meg ugye haveromat is át kellett hívni,mivel nem egy emberes munka felrakni a helyére,szóval elég gyorsan eltelt az a 2 óra.
Őszintén szólva már nagyon remélem,hogy igaza lesz az eladónak és tényleg ez a hibája.Más oldalról nézve.: Ha én esetleg eladom valamikor a Pana plazmám,( 3.5 éve működik nálam hibátlanul) aztán átvétel után közli velem a vevő, hogy szar.Akkor én erre csak azt tudnám mondani,hogy ,,így jártál,miért nem jöttél el érte személyesen?". Pénzvisszafizetés nálam is kizárva,mert tudom, hogy tökéletes állapotban adtam át a tv-t.
Jó persze az én helyzetem megint más,mert ezer sebből vérzik az egész..Nem is olyan rég volt egy hasonló esetem.:
iPhone 4 16gb gyári független-gari nélkül hirdetve.
Eladó személyesen jött el, megnézte, tetszett neki megvette, kifizette, elhúzott...rá 1.5 hétre felhív telefonon és ilyet szól.: ,, A telefon amit eladtál nekem, néha nem talál hálózatot..hogy szeretnéd elintézni?Vissza fizeted az árát,vagy megjavíttatod?" Hát mondom úgy intézed el ahogy akarod.Mégis mit mondjak erre 1.5 hét után?[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Gabor970
addikt
válasz z123456789 #24114 üzenetére
igen van, tudomásom szerint nem tudsz odahaza jobbat biztosítani, mint a BD. Az mkv eleve egy tömörített formátum. DM-Fan írásait nézd át, ő igazán részletesen taglalta számtalanszor a beépített lejátszók hiányosságait. Én azt mondom: próbáld ki, nem kerül semmibe!
[ Szerkesztve ]
-
Rekro
aktív tag
Na ma nekem is megjött az 50st50 és össze állt ígya házimozi egy Mede8er MED600x3d egy 50st50 egy kis onkyo set társaságában.
Üzemidő rendben volt, pixel hibát nem talátam, sávosodás vagy nincs vagy nem látom a panashoptól vettem a tv-t amúgy.
Első benyomások nagyon pozitívak egy kisebb lcd tv-ről váltottam és nagyon megérte.
Köszi mindenkinek a sok tanácsot a plazma/médialejátszó/erősítő topikokban!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz mayday00 #24048 üzenetére
Egyáltalán nincs túlárazva ez a konzol. Nekem pontosan ilyen van (igaz, én még ennél olcsóbban vettem), viszont ebben nem "3 deka fém" van, van abban jó 5-6 kiló is alsó hangon, igen masszív szerkezet, ráadásul menetes csapokkal szerelt és ennél fogva dönthető mechanikája van, nagy biztonsággal megtart (még döntve is) egy 65 kg-os TV-t is. Nem hinném, hogy ilyet összeraksz 2 eFt-ból, de úgy unblokk megnézem, hogy egy ilyen mechanikát milyen játszi könnyedséggel dobsz össze. Meg ne vedd sértésnek, de egy 300 eFt + értékű TV-t inkább akasztok egy ilyen, VESA-szabványnak megfelelő konzolra (nem véletlenül van rajta annyi furat és ott, ahol van), még ha 10-15 eFt-ba is kerül, mint egy sufnilakatműhelyben valami ipari tanuló első munkájaként összepontozott sz*rra.
z123456789: ezt a Harmantrade-et nyugodtan megveheted, az egyik legmasszívabb konzol, de ha sokallod az árát, akkor lehet olcsóbban is találni jót, pl. Vogel's, vagy akár a jobb Hama-k közül is. Lényeg, hogy legalább 35 kg-ot bírjon el és elég széles legyen ahhoz, hogy 50-60"-os TV-t ráaggass, plusz ugye VESA szabványú legyen - ez utóbbi a furat- és síntávolságok miatt fontos.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz salapp #24062 üzenetére
"(I)Ma reggel láttam nyeszkóban van beragadt Pana 50gt30, 10 havi nulla thm és 185K.
Ha van belőle bontatlan új, akkor javasolhatom neki?(/I)"
Ha van belőle bontatlan új ennyiért (szerintem kizárt), akkor az az évszázad üzlete lenne! Döbbenetesen jó vétel lenne, tekintve, hogy emlékeim szerint még a sima 50G30 utolsó hivatalos ára is 280 eFt körül mozgott a végén is, nemhogy az 50GT30-é. Szerintem tuti kiállított darab, azért kerül ennyibe. Az viszont nem ér ennyit se!
Get Moded!
-
Chrys_
addikt
Megjelent az első ghosting a a VT50-n kb. 800-900 óra működés után. A popcorn hour a-400 megosztott mappát böngésző képe (halványan 2 fehér csík kétoldalt és a kurzor csík középen) maradt rajta. No para, majd egy film szépen letakarítja
-
jlaudio
tag
A tegnap az uj pana TX-P42UT50E tipusu tevemet osszekotottem egy Hama HDMI kabelel egy LG Dvd lejatszoval de nincs hang, allitgattam en mindent de hang az nincs... Egy sima Scart kabelel osszekotve viszont van hang es kep is. A Hama egyebkent egy olyan lapos femcsatlakozos HDMI asszem 1.3-as. Mas is jart mar igy?
-
mayday00
őstag
Holnap jön hozzám janos666
bízom benne, hogy megoldódik a hiba.
Technikus kolléga a samunál azt mondta, hogy alaplap, vagy panel vagy milyen csere kell..Janos ezen jót röhögött
De mondtam neki, hogy azért kalapácsot is hozzon, mert lehet a végén szükség lesz rá..
ne csak a cuccait.."A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Hsanyika1
senior tag
A legjobb tévék 2012-ben – ajándék tippek[link]
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg az 50st50-em, és azért jelentkezett egy kisebb probléma. A mede8er lejátszó jukebox-a feketeképernyőn elég rövid használat után is "ghostol" fekete háttérnél látni a film poszterek körvonalait. Ez normális vagy rossz panelt fogtam ki ? Mennyire érdemes ezzel foglalkozni, esetleg a visszaküldésen elgondolkodni?
Igazából azért zavar a dolog mert szó sincs arról, hogy órákig folyamatosan a jukebox lett volna a képernyőn.;(
köszi
Ezt közvetlenül a médiaplayer kikapcsolása után tapasztaltam ez változtat valamit a helyzeten?
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Jut eszembe,,mi van azokkal a készülékekkel, amiket visszaküldenek..?
Újra csomagolják, minden ujlenyomatot stb letörölnek róla, s újra megy a raktárba, hogy utána más megkapja?
Másnak eladják.
Hogyan tudom én vásárlásnál, hogy tejesen új e készülék?"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
válasz Mezga Aladár #24132 üzenetére
Plazmának is van hátránya..azért..főként ezek, amik totál tönkre tehetik a tévét..
Nem nézhetek rajta simán tv adást, mert bele ég ez meg az..Vicces...Mikor semmilyen állókép nem lehet rajta szinte..Olyan filmet kell nézni, ami menü nélküli egyből a filmmel indul.
De mindezek ellenére, jövőre akkor is veszek plazmát.S menü nélküli filmeket nézek rajtuk csak.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Rekro
aktív tag
válasz mayday00 #24131 üzenetére
Lehet nézni bekapcsolások számát/üzemidőt
Mezga Aladár: köszi a gyors választ, nagyon ideges lettem rögtön, hogy miután minden rendben volt eddig valami hibát mégis találok.
Gyakorlatilag koromsötét van(1 monitor megy a tv-től 4m-re de egy irányba néznek;p), akkor ezekszerint ez normális.
Miután tapasztaltam ezt ment az eurosport 1percig kb. és utána a logot is láttam fekete háttérnél akkor azért már reménykedtem benne, hogy ez normális plazma jelenség(első plazmám) és nem fogtam ki ennyire rossz panelt.
Koromsötét szobában/fekete háttérnél akkor ez normál.
köszi mégegyszer tényleg nagyon megnyugtattál!
-
Gabor970
addikt
válasz mayday00 #24133 üzenetére
elég sok lükeséget össze tudsz hordani itt. 2,5 éves a tévénk, soha még csak zoomolni sem zoomoltunk, soha nem érdekelt mit és meddig nézünk rajt, szimplán csak használjuk, és nincs semmi gondja, ghost sincs. Lehet szerencsénk, hogy nem vagyunk ráragadva egyetlen csatornára, fullos UPC előfizetésünk van, ha minden nap másik csatornát néznénk, is eltartana pár hónapig, mígnem két nap ugyanazt látnánk. Retekklub és konzumidiótagyár társai zsigerből kilőve. PC egy délután volt rákötve, egy kis battlefieldezéshez, na az nagy élmény volt, de lustábbak vagyunk, mintsem a gyerkőc szobájából átcuccolnánk a böszme gépet.
-
-HajTömeg-
őstag
Kisebb,rövidebb ghostokhoz nem kell órákig ugyanazt a csatornát nézni.
Múltkor Xboxon végére értem egy játéknak,pár percig ment a stáblista stb,mikor kikapcsoltam, a fix képi elemek ott voltak benne, de max pár percig.
Ez a ghost olyan dolog,hogy érdemes figyelni rá,de tulajdonképpen,ha nem tudnánk róla,hogy ilyen létezik,szerintem az esetek 99%-ban észre se vennénk semmitmayday00
Nem vagy te egy kicsit hiperaktív?
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
nagyúr
Sziasztok!
Mit jelent ez :
"Nagysebességű HDMI kábel Ethernettel."
Csak az ethernet-et nem értem, a többivel még én is megbírkózok. Mi a fenének egy HDMI-be ethernet???
Köszönöm!
-
-
nagyúr
válasz trident1 #24109 üzenetére
"MSI CR600-as laptopot összekötöm hdmi kábellel a tv-t és valamilyen programmal lejátszok egy BD25ös filmet.
életképes szerintetek?"Ha az a "valamilyen" program XBMC, vagy MPC-HC, akkor igen. Tudniillik ezek a progik képesek megcsinálni a tévéden a frekvenciaváltást, a helyes kadencia beállítását. (Lehet, hogy van más szoftver is, én speciel nem ismerek több ilyen képességűt, és a legtöbben ezeket használják.) Más lejátszót is használhatsz, de valószínű minden anyagod 60Hz-en lesz futtatva. Egyébként sokan észre sem veszik, és így használják.
Az, hogy az integrált VGA, meg a CPU bírni fogja-e a HD lejátszást, egy egyszerű próbával kiderítheted. Szerintem vinnie kellene.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
-
nagyúr
válasz KTTech #24146 üzenetére
Köszi! Tehát ez egy olyan fejlesztés, amit egyelőre nem tudok használni.
Részben más :
Szerintetek milyen lehet, és mennyibe kerülhet egy ilyen HDMI? :
Hű, ez mindent tud, aranyozott, 4K felbontás, ethernet, high speed, 3D!
Ellenben így néz ki, :
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #24149 üzenetére
De tudsz! Ha van olyan eszközöd, amibe megy net LAN-on és az támogatja a HDMI-n keresztüli net-továbbítást, akkor pl. a TV-det is ki tudod szolgálni nettel a HDMI-n keresztül. Valamelyik eszközbe viszont muszáj vinned netet (akár kábelen, akár WiFi-n), az viszont tovább tudja adni HDMI-n.
Ez a Hama gagyi, hagyd a p*csába! Egy alap KáCsa kábellel többre mész! Vagy pl. ezzel. A lényeg egyébként, hogy high-speed legyen és hogy normálisan legyen árnyékolva. Minden egyéb nem számít, gyanítom az ethernet-et sem használnád.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája