Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
2843-ra vki? Illetve általában mi a tapasztalat LG plazmákról?
Amúgy pana c3 kezeli a felirat fájlokat?
-
Voice24
őstag
válasz Daveyjones #2840 üzenetére
50S30-at nem hiszem, hogy láttál, g30-as lehetett az...
-
Cypresss
senior tag
válasz judzsin #2822 üzenetére
Bár az a tapasztalatom, hogy az ilyen gyűjtemény megbonthatatlan és szent a gyűjtő szemében.
Ez a lényeg. A gyűjtemény 10 hosszú év eredménye, kb 1500 film, soha nem adnék kölcsön egyet sem. Minden film tudatosan válogatva, és a család minden tagja vásárolt bele a kedvencei közül, fos és igénytelen filmek természetesen mellőzve.
Értelme pusztán annyi, mint egy 100milliós festménynek a nappali falán. A birtoklás tudata remek dolog.
(#2820) ZEN1TH: Köszi, igyekeztem.
[ Szerkesztve ]
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #2853 üzenetére
"Illetve általában mi a tapasztalat LG plazmákról?"
Az, hogy jobb, ha elkerülöd őket. Az árukat leszámítva nem sok előnyük van, tekintve, hogy képminőséget, feketeszintet tekintve is elmaradnak a másik két gyártó mögött, valamint a ghost-ra/beégésre való hajlamuk is ezeknek a legnagyobb.
"Amúgy pana c3 kezeli a felirat fájlokat?"
A C3 nemhogy feliratfájlokat nem kezel, de filmfájlokat sem igazán.
Get Moded!
-
dobista
tag
Ma voltunk először moziban, mióta megvettük a 42g30-at. Párommal mind a ketten azt állapítottuk meg, hogy már nem akkora élmény így a mozi, mint előtte. Valahogy több minden olyan terhesnek tűnt. Embereken kellett átmászni, nem tudtam rendesen elhelyezkedni, mert ültek mellettem, a mögöttem ülő az én székem háttámlájára akasztotta a kabátját, ami miatt intézkedni kellett, satöbbi. A lényeg, hogy olyan fordult meg a fejemben, ami korábban sosem: lehet, hogy jobb lenne otthon az ágyból nézni a filmet.
Elsősorban nem ez miatt írok. Tekintettel arra, hogy a film (Sherlock) nem hozta az elvárásaimat, elkezdtem kicsit más szemmel is nézni az anyagot.
Tapasztalat 1.: Pár nappal korábban kérdeztem, hogy normális-e az elmosódottság kameramozgásnál. Most végképp bebizonyosodott, hogy igen, mert a moziban is ugyanolyan elmosódott szar volt a kép, amikor mozgott a kamera. Nem értem, hogy ezt miért csak most tűnt fel nekem, mindenestre, most zavarni fog egy ideig, amíg újból meg nem szokom.
Tapasztalat 2.: a feketék nagyon összemosódtak. Zavaró nagy fekete felületek voltak. Ha emberek voltak a képen fekete ruhában, akkor csak egy nagy homogén fekete valamit lehetett látni, igazából csak az eszére hagyatkozva tudta az ember, hogy itt most fekete kabátokat lát.
Tapasztalat 3.: itt is kiszúrtam azt, amit a tv-nél eleinte azt hittem hogy porréteg, amikor nagyobb homogén világos felület mozgott a képen. A tévénél kiderült, hogy ez a panel inhomogenitása, itt gondolom, tényleg a felület volt poros.
Tapasztalat 4.: ez az ami sajnos nincs, mert azt elfelejtettem megnézni, hogy moziban is sávosan jelentkeznek e a színátmenetek. A tévénél még ezt vettem észre zavaró tényezőnek, lehet, hogy ennek van valami neve is, nem tudom. Arra gondolok, hogy ha példálul egy fekete égboltot mutatnak a holdal, akkor körkörös sávokban lesz egyre sötétebb a kép a holdtól egyre távolabb és nem jól látható átmeneti határok nélkül. Ezt biztos azért nem jutott eszembe nézni a moziban, mert ott nem volt ilyen, ami eszembe juttatta volna.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Kösz
-
< CyberBob >
őstag
válasz dobista #2858 üzenetére
Sajnos ezek a mai tv-k sávosodnak nekem is nagyon furcsa volt a crt után. Viszont a gyengébb tömörítésű filmek is rátesznek egy lapáttal.
Ja és a hivatalos neve: colour banding bér én csak 16 bites színmélységnek hívom mert arra emlékeztet.[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #2860 üzenetére
"Ja és a hivatalos neve: colour banding bér én csak 16 bites színmélységnek hívom mert arra emlékeztet."
Erősen örülnél Te annak, ha 16 bites színmélységet produkálna a plazmapaneled. Jó lesz az a felének is, vagy max. 10-nek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ZEN1TH
őstag
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
bandzsa
csendes tag
Még tavaly karácsonyra vettem a G30-amat. Beüzemelés utáni első tapasztalataimat akkor is magosztottam veletek: nagyon szép éles kép, szinte tökéletes fekete, de a fehér az nagyon messze van a fehértől, olyan minha " ottmaradt volna a gyárban".
Azt mondtátok itt a fórumon, hogy már pedig annak fehérnek kell lenni. Hát ha ez a plazmában a fehér, akkor nekem annyira nem is tetszik.
Kipróbáltam az összes gyári és jópár neten fellelhető beállítást, de csak nagyon felnyomott fényerővel és kontraszttal lett világosabb a kép, de úgy meg oda a szinek, meg a fekete. Maradtam inkább a sötétebb, általad megadott beállításoknál , legalább a sötétebb mozifilmek tökéletesek voltak.
Másik gondom az EPG ékezetekkel akadt, de erre itt a fórumon ma kaptunk egy szinte tökéletes megoldást. Ehhez vissza kellett állítani Gyári állapotra a tv-t. Visszakapcsolás után ért a döbbenet.
Mintha teljesen más tv-m lenne. a fehér az fehér, a sötét az maradt, a szinek is teljesen megélénkültek. Normál módba is észrevehetően világosabb minden, THX-ba kapcsolva meg szinte kisüti a szememet.
Nem tudom mi lehetett elállítva, de ezek után teljesen megnyugodva élvezem az NFL rájátszást. -
Xbboxxer
csendes tag
Sziasztok
Adott egy Samsung PS42C91HX-XEC Samsung plazma televízió.
Mivel ez egy régebbi típus,és nincs rajta USB meg ilyesmi,hogyan lehet ezen szoftvert frissíteni?Hátulján van egy jack dugó féle valami aljzat,alá írva,hogy service,de ehez milyen fajta kábel kellene?
És, hol találhatok hozzá esetleg frissítést?
Segítsetek kérlek!
üdv. -
HUTCHDB
nagyúr
erre esetleg valaki......
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz kisbalazs83 #2806 üzenetére
Megjegyzés: lehet hogy csak nálam "Vidanet Conax" lettek a csatornák 1000-től számozva. Ha másnál is ilyen, akkor használjon kedvencek csatorna listát, akkor 1-től lesznek a csatornák számozva.
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz HUTCHDB #2869 üzenetére
Szerintem a 42GT30-ért elég jó a 220 eFt-os ár, amit a Ferenc körúti üzlet kér érte, hivatalos garanciával. Viszont 50"-os méretben, hivatalos garanciával mindenhol magas az ára. Bolti garanciával nem javasolnám megvenni, úgy egyébként már 330 eFt-ért elérhető az 50"-os.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kisbalazs83 #2870 üzenetére
Ez azért lett ilyen, mert más országbeállítást választottál. Megoldásnak egyébként teljesen jó, ha a kedvenceket, vagy egyéb más egyéni csatorna-összeállítást használsz.
Get Moded!
-
psg5
veterán
-
junkpod
veterán
válasz kisbalazs83 #2806 üzenetére
pr telecom a szolgáltató esetleg?
ország váltás csak teljes újrabeállítással lehetséges?Box's don't touch!
-
Voice24
őstag
válasz < CyberBob > #2875 üzenetére
Hát nem tudom, pedig nem becsukott szemmel néztem korábban az lcd-t sem, de én a plazmán vettem észre először ezt a colour banding nevű akármit. Biztos, hogy volt (ha egyszer a tudorok azt mondták), de nekem soha nem tűnt fel. A plazmán viszont nagyon hamar észrevettem, jeleztem is itt a fórumban.
Salapphoz lenne egy kérésem: adj légyszíves néhány lejátszó típust, amiben az a chipset van, mert nagyon sok helyen ez nincs feltüntetve. 10-ért valóban jó lenne egy ilyen, de itt általában a 40-50 ezernél kezdődő típusok vannak ajánlgatva.
-
rgeorge
addikt
Ez a 10 bit az összes színre együtt értendő, vagy komponensenként (rgb)? Mert a 16 bitet szerintem a teljesre értette cyberbob.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz junkpod #2877 üzenetére
Vidanet Kaposvár a szolgáltatóm, de szerintem az mindegy, ezt a tv csinálja.
Igen, ország választás csak akkor jelenik meg ha a menübe csinálsz egy visszaállítást gyári állapotra. Beállítások->Rendszer menü->Gyári állapot[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
dobista
tag
Mi a túrót állítsak be, hogy a Planet Earth ne legyen szakadozott a kameramozgásoknál? Az a baj, hogy a lejátszó szerint ez egy 83,33 fps-es anyag, és ehhez fogalmam sincs, hogy milyen Hz-et állítsak be a lejátszón. Nekem csak a 50, 60 és a 24 Hz van. Ezek egyike sem jó. Próbáltam az IFC-vel is játszani a tévén, de nem igazán lett jobb.
-
salapp
addikt
válasz Tomika1981 #2863 üzenetére
Bocs, közben azért árfolyamelb.szódás+áfaemelés miatt 11K lett:
[link]
Én nem mondom, hogy ez a legjobb, mert az általam használtban is sigma van, és pazar a videó/audió teljesítménye, egyszerűen imádom.
Viszont az most 40K, ez a realtekes meg 11K, és ugyanúgy tudja az ISO-t, BD-ISO-t (talán ez utóbbit is menüvel..) Nekem nem lenne megfelelő sem hangformátum-kompatibilitásban, sem a számomra hiányzó további csatlakozók miatt, de egy tévé belső lejátszójánál biztos, hogy jobb.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
bandzsa
csendes tag
válasz kisbalazs83 #2870 üzenetére
A Vidanetes conaxnál tényleg 1000-től számoz, de gondolom mindenki átszerkeszti a listát, akkor meg olyan számot adsz a csatornának amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz kisbalazs83 #2882 üzenetére
Így mivel az ékezetes betűk hibája szolgáltató független, ezért szerintem a pana a hibás, hol lehet nekik szoftverfrissítést javasolni?
bandzsa: hát ez a csatorna sorrend szerkesztés egy rémálom a pana tv-n, nem is értem miért. ha átmozgatsz egy csatornát amikor fixálod akkor több mp is eltelik mire rögzíti az új listát...
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Hsanyika1
senior tag
2012 panasonic modellek [link]
-
bigdady
nagyúr
Megnéztem ma a tecsóban egy pana c3-at kirakva, rá volt kötve egy dvd amin intercom előzetesek voltak. Hát elég ratyi volt a képe az az igazság. Miért? Teljesen lelombozott, jelenlegi crt-m tudja ezt a minőséget. Mi lehet a gond (rendben hogy a háttérben mentek a blurayes előzetesek az lcd.ken de akkor is).
Lehet hogy viszek egy mkv-t sd-n vagy pendrivon rányomom a dvd lejátszóra hogy úgy is megnézzem vagy bemegyek egy pana boltba. Mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #2892 üzenetére
"Hát elég ratyi volt a képe az az igazság. Miért?"
Soroljam? Szar volt a lejátszó, szar volt az összekötés, szar volt a képanyag, szarul volt beállítva a TV, szarul volt beállítva a lejátszó, stb. és ezek tetszőleges kombinációja. A TV maga kiváló.
"Lehet hogy viszek egy mkv-t sd-n vagy pendrivon rányomom a dvd lejátszóra hogy úgy is megnézzem vagy bemegyek egy pana boltba. Mit gondoltok?"
Mondtuk már: azok a modellek, amik téged érdekelnek nem tudnak filmet lejátszani SD-ről, USB-csatlakozó nincs rajtuk, DVD-lejátszóba meg hiába nyomsz USB-n mkv-t, nem fogja azt lejátszani! Ahhoz minimum BD-lejátszónak kell lennie a TV-re kötve. Ha ez megvan, a legtöbb boltban engedik, hogy saját anyaggal teszteld.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
bigdady
nagyúr
Ez megnyugtat azért.
8 e ft od technika dvd volt scarton keresztül az tény
Be is megyek a pana boltba és megnézem, ha ott pöpec meg is veszem.
Azért még filózok a 2 év (100 e Ft) vs 3 év garis u30-on 125-ért. Ha hosszú távra gondolkodom, akkor utóbbit érdemes lenne szerinted (több hd adó lesz)[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz bigdady #2892 üzenetére
Az biztos, hogy rosszul volt beállítva vacak forrással, mert a c3-as nagyon jó képet ad (persze némi kompromisszummal). Viszont azon nem kell csodálkozni, hogy egy jobb crt-nek (nem 100 Hz-es) jobb képe van mint sok lapos tv-nek. A korábbi technológiának csak egy gondja van hogy nagyon kicsi.
Voice24: egy Sony trinitron monitor mellett használtam a monitoros fórumban agyon dicsért Dell ips 24 col 16:10 monitort. Pár nap múlva nem győztem elég gyorsan visszavinni a sávosodás miatt annyira zavaró volt a fél méterről is látszó pixelekről nem is beszélve. Aztán "megnyugtattak", hogy a háromszor annyiba kerülő Eizo-kon is lehet látni persze kevésbé.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
madgie
titán
válasz < CyberBob > #2896 üzenetére
A pixelméret miért az LCD technológia hibája?
-
dobista
tag
Akkor nem ugyanaz lehetett a hiba. A nálam lévő anyag szerintem biztos tökéletes lenne, ha 25 vagy 30 fps-es lenne. A lejátszó és a TV ezzel a 83.33 fps-sel nem tudott mit kezdeni érzésem szerint. Vagy pont ezért volt rossz az anyag mert ennyi volt az fps? Nem vágom ...
-
M@trixfan
addikt
Szerintem CyberBob nem a csatornánkénti bitszámra gondolt hanem a számtek világban jellemző összes szín megadására. A 16 bites kép az 65536 színt jelent. Mondjuk ebben várható előrelépés az új 50-es szériákban, elvileg ez lenne a "finer gradation".
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest