Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) hoffman_ válasza szepi77 (#2200) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Köszönöm a gyors választ :R

És ezek szerint fotóztad? Mert ha igen, az megkönnyíti a dolgomat.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2202) DM-Fan válasza hoffman_ (#2197) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

1. A számlát szkenneld be! Ne bohóckodj másolattal (minek?), az eredeti számlát szkenneld és kész! Ha nem tudsz szkennelni, akkor egy jó minőségű fotót lőjj!

2. Regisztrálnod kell 2012. január 15-ig, nem megkapod a kiterjesztést, szerintem ez teljesen egyértelmű!

3. Ha tudsz, akkor mindent szkennelj be egy doksiba és úgy tötsd fel, de igazából nekik a számla a lényeg, abból látják, hogy hol vetted és mikor! Természetesen a csere során kapott új készülék gyári számával regisztrálj!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2203) hoffman_ válasza DM-Fan (#2202) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ahogy írtam, számla nincs. A gyári számot hol keressem, mert papíron nem találom sehol, se nyugtán, se cserepapíron.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2204) DM-Fan válasza hoffman_ (#2203) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A gyári szám a TV dobozának oldalán alul található, de a TV hátulján, középen egy 3D bárkód társaságában is ott figyel, mint Serial No., közvetlen a Model No. alatt. Többnyire úgy kezdődik, hogy FE- és egy hétjegyű szám.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2205) hoffman_ válasza DM-Fan (#2204) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Köszi szépen :R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2206) szepi77 válasza hoffman_ (#2201) üzenetére


szepi77
tag

Persze. Egy jó géppel símán kenterbe vered a szkennert :)

Panasonic TX-P42S30E

(#2207) CSorBA válasza szepi77 (#2206) üzenetére


CSorBA
őstag

Én mobilos képet csináltam :D És az sem sikerült túl jól, de elfogadták :)

(#2208) szepi77 válasza CSorBA (#2207) üzenetére


szepi77
tag

Gondolom nem fognak szarozni a felbontáson, csak jól olvasható legyen rajta minden.

Panasonic TX-P42S30E

(#2209) dobista válasza WolfLenny (#2182) üzenetére


dobista
tag

Én a logóktól nem félek az én tévézési szokásaim mellett, aztán remélem nem cáfol rám az élet ...

A legtutibb az lenne, ha egymás mellett megtudnám nézni SD, HD felbontásokat és úgy már tudnék dönteni..

Én pont egy ilyen alkalommal döntöttem el, hogy nekem plazma kell. Media Marktban nézegettük a TV-ket párommal és volt egymás mellett egy samsung D6000 (nem biztos, de az ára ugyanannyi volt mint a g30-nak) és egy g30. Mind a kettőt álállítottam m1-re, ahol éppen valamilyen porté műsor ment. Na hát nekem nagyon egyértelművé vált a választás! A G30-on láthatóan tisztább is volt a kép és sokkal természetesebb színe volt a portré alanyának is (a színprofilt is mind a kettőnél normálra állítottam). Feleségem LED párti volt (egyszerűen az a berögzülés miatt, hogy az újabb, szélesebb körben elfogadott technológia biztosan jobb is), de ott Ő is azt mondta, hogy rendben, neki is megfelel a plazma. Azért érdemes MM-be tévéket nézni, mert ott kint vannak a távirányítók is, és a promó anyagról át lehet váltani másik csatornára és a beállításokat is tudja babrálni az ember egy kicsit.
Egyébként sokat adnék én is azért, ha normál körülmények között hasonlíthatnám össze a tévémet egy hasonló kategóriás lcd tévével (csak, hogy igazolva lássam a döntésemet). Ha csak nagyáruházi tv fal alapján kellene dönteni, és nem lenne semmi előképzettségem, akkor az alapból futó promo anyagok alapján én is biztos, hogy led-et vennék. Sokkal feketébb a fekete (volt is pofára esés, amikor mondtam a páromnak, hogy majd meglátja a plazmának mennyivel szebb lesz a feketéje, aztán amikor ott álltunk az áruházban akkor meg csak értetlenkedni tudtam), nyugodtabb a kép és ráadásul élesebb is.

Mondjuk a kérdés nálunk azon dőlt el, hogy teljesen véletlenül belefutottunk egy Euronics akcióba, és így 140-ből meglett a 42-es G30 (eladtuk az xbox-ot). Kihagyhatatlan ajánlatnak tűnt és mi nem is hagytuk ki.

A G30-nak nem sok hibája van, ami engem zavar (fenti hozzászólásban írtakon túl): nincs a távirányítón direkt gomb az elalváskapcsolónak, ... meg volt még valami apróság, de most nem jut eszembe.

Én nem merném felvállalni, hogy konkrét ajánlást tegyek számodra, abból kifolyólag, hogy nincs összehasonlítási alapom. Nem tudom például, hogy mennyire látnám csunyának egy lcd képét, ha otthon nézném a plazma helyett, de úgy hogy nincs mellette a plazma. Lehet, hogy semmi bajom nem lenne vele, csak egy fokkal felhőtlenebbül nézném a filmeket és kevésbé bosszantana, hogy megint úgy aludtam el, hogy ment a tv és biztos egy csomó áramot megevett.

Tudom, hogy nem az jön le a hozzászolásaimból, hogy én egy elégedett plazma tulaj vagyok, de pont ez miatt feltétlenül hozzá kell tennem, hogy nagyon szeretem a tv-t, és szinte nem telik úgy el nap, hogy ne mondanám egy SD adás nézése közben, hogy basszus, de szép képe van ennek a tévének. Nem tudom, hogy ezt egy lcd-nél is mondanám-e, de az biztos, hogy ennél a plazmánál még egy hónap után is mindig eszembe jut. Most éppen elegem van ugyan abból, hogy a szükséges odafigyelés miatt nem tévézhetek felhőtlenül, de remélem, hogy ez hamarosan elmúlik majd, és nem csak egyre jobban belelovalom magam. Ha utóbbi, akkor egyszerűen minimális haszonnal túladok a tévén és veszek egy másikat ...

(#2210) DM-Fan válasza junkpod (#2164) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"-közép tájban van egy függőleges inhomogenitás csík, ami svenkeknél egyre jobban zavar"

Sajnos mostanság én is egyre több példányon látok ilyesmit, többnyire viszonylag széles inhomogén csíkok ezek. Tényleg tud zavaró lenni, ha nagy felületű, világos homogén háttér svenkel.

"3 év alatt még egy pixelnyi ghost sem volt, de mióta ugye 16:9 az RTL is, meg itt is kitört a ghostok háborúja, nagyon félek, hogy az újabb generációsok hajlamosabbak lesznek ghostra"

Sajnos a saját bőrömön is ezt tapasztalom, hogy a 3 évvel korábbi modellem kevésbé ghost-olt, mint az új, de igazából simán elviselhető ennek is a mértéke. Amit meg képminőségben pluszban nyújt (meg úgy unblokk mindenben), az bőven kárpótol ezért az apróságért.

Get Moded!

(#2211) dobista válasza norral (#2193) üzenetére


dobista
tag

Köszi az ötletet!

(#2212) DM-Fan válasza Cheesy (#2165) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ne ott vegye, hanem a Panashop-nál! Ott most a 42UX30 van raktáron és igaz, hogy 124.990 Ft, viszont 3 év garancia van rá! A két készülék gyakorlatilag teljesen ugyanaz!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2213) dobista válasza DM-Fan (#2210) üzenetére


dobista
tag

És ezzel a függőleges inhomogenitással lehet kezdeni valamit? Úgy értem, hogy ha nálam ebből több széles függőleges sáv is van, akkor ez lehet garanciális indok?
Nem zavar annyira, hogy ezzel feltétleül kezdeni akarjak valamit, de ha ez olyan mértékű hiba, ami cserére adna okot, akkor lehet meglépném.

(#2214) DM-Fan válasza dmon (#2177) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Természetesen működik a DVB-C az U30-ban is. Nem Finnországot, hanem Svédországot kellett választani, nyelvnek pedig a magyart. De tudtommal az idei szériáknál már akkor is megy a dolog, ha Magyarországot választasz, de ez nem feltétlen biztos! Ha mégsem jó Magyarországgal, akkor válaszd Svédországot, nálam az 50G20-nál az tökéletes, nyelvnek meg mehet a magyar nyugodtan!

Get Moded!

(#2215) DM-Fan válasza dobista (#2213) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem nem, de egy próbát megérhet. Ez kb. olyan, mint a pixelhiba, ha nem jelzed a boltnak, akkor később igazából nincs nagyon apelláta, mert a készülék amúgy hibátlanul működik minden funkciójában, a panelek minősége meg köztudottan hullámzó. Sajnos ez bármiben benne van, hogy rosszabb minőségűt fogsz ki.

Get Moded!

(#2216) hoffman_ válasza DM-Fan (#2210) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Én tökre örülök, mert ilyen téren az elvárásaimnál sokkal jobban teljesít a gép. Igazából nem is kell "vigyáznom" rá, a napi használatom is bőven optimális neki, szóval örülök nagyon :) Imádom, nagyon jó választás volt. Szégyellem magam, de már elég hamar úgy éreztem, hogy biza nagyobbat is el bírnék viselni, pedig a 26" --> 42" azért nem kis ugrás 2,2 méterről :D

szepi77:

Jogos, akkor holnap meg is csinálom. Köszi még egyszer :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2217) Hoffer


Hoffer
őstag

Sziasztok!

Van egy panasonic plazma kijelzőm, amin megsérült a képernyő felülete! Úgy látom mintha valami fólia lenne rajta és csak az sérült meg!
Valóban lehet ez így? Leszedhető ez?

:R

(#2218) marciart11 válasza Hoffer (#2217) üzenetére


marciart11
aktív tag

A fényvisszaverődést gátló réteg sérült meg, általában gőzölik ne próbáld meg eltávolítani!

(#2219) DM-Fan válasza dobista (#2179) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A furcsa talán csak az, hogy én ezidáig nem a logóktól féltem, hanem a homogenitástól. Ennek megfelelően eddig a tv-adásokat nem zoomltam, és erre nem is vagyok hajlandó! Erről a részről az a véleményem, hogy ha reklámokkal, csatorna váltásokkal is beég majd a logó, akkor ne merje a Panasonic TV-nek hívni a készülékeit, tegye egyértelművé, hogy a készülék csak erős kompromisszumok mellett, csak kiegészítő lehetőségként alkalmas a tévézésre. Írtam, hogy az odafigyelésből már kicsit elegem van. Ez a mozifilmek nézésére vonatkozik, ugyanis nem tudok felhőtlenül filmet nézni 21:9-es képmérteben."

Pont fordítva kéne csinálnod! A csatornalogók az igazán nagy veszélyforrások, de igazából ott is csak az RTL-éhez hasonlóan túlzó logók. A többi, normális, áttetsző logók nyugodtan ott lehetnek a panelen, azt az 1-2 csatornát, aminek meg ilyen elb*szott van, azt simán feláldozza az ember. Amúgy erről ment a "vita" az elmúlt 3 napban: a Pana pont felhívja a figyelmed a manual-ban a kompromisszumra. Most azon lehet vitatkozni, hogy miért nem írja oda az óriásplakátos hirdetésre, de ugye érzed magad is, hogy ez azért kicsit nonszensz lenne. Az ember tájékozódik vásárlás előtt és ez az első, amit a plazmákkal kapcsolatban negatívumként hall. Ha meg ennek ellenére belefut és nem tetszik neki, nos, akkor ez volt a tanulópénz. Eladja, vesz másikat.

A 2.40:1 és hasonló arányú mozifilmektől abszolút nem kell tartanod. Feltételezem, hogy ezeken kívül bőven nézel teljes képernyős tartalmat is és nem nézel meg 3-4 mozifilmet egyhuzamban úgy, hogy közben ne futna mondjuk 10-20 percnyi teljes képernyős anyag, ami homogenizálni tudná a panelt. Gondolom, hogy a felhasználásod aránya sem 100%-ban szélesvásznú filmek megtekintéséből áll. Nálam elég nagy arányban filmnézési céllal üzemel a plazma, de abszolút nincs ilyen szintű inhomogenitás a szélesvásznú filmek miatt, tekintve, hogy még azért a mai mozifilmek között is bőven akad 1.78:1 (tehát valós 16:9 képarányú), illetve 1.85:1 arányú film is.

"Fenit bölcsességem egy szempillántatás alatt romba dőlne, és teljes mellszélességgel dicsérném a plazmatechnológiát, ha megnyugtatóan tudná azt számomra bizonyítani valaki, hogy a 21:9-es filmeket nem kell nagyítanom, évek múlva sem fogom annak jeleit észrevenni a TV-n."

Megnyugtatlak: ez az, ami már évekkel ezelőtt óta is sokkal kevésbé probléma, mint a csatornalogók kérdése.

"Mert ez igenis bosszant, hogy a mozizásra és filmnézésre kitalált megjelenítőn nagyítva kell néznem a filmeket."

Egyáltalán nem kell, sőt! Én pont ezt nem tudnám elviselni, szemben a csatornalogó kizoom-olásával. Igazából teljesen hidegen hagy, hogy egy dokumentumfilmnek nem látom teljesen az alját/tetejét, vagy hogy a híradóbemondónak a feje búbja nem látszik, csak a homlokától lefelé, viszont azt maximálisan elvárom, hogy a "filmvásznat" teljes egészében lássam egy mozifilmnél. És szerencsére ilyen kompromisszumot nem is kell kötni. Arra figyelj oda, hogy két mozifilm között tarts egy negyedóra szünetet, hogy kiegyenlítődjön a panel!

A mérettel kapcsolatban: mi vagyunk fanatisták? :Y Mit szólnál, ha benéznél egy projektor topicba, ahol 120"-150"-os vásznakat néznek az emberek ugyanilyen távolságról! :K
Hidd el: megjelenítőből nem tudsz elég nagyot venni és alapvetően abból indulj ki, hogy a legtöbben tényleg házimozizás céljából veszik a plazmát és csak másodsorban TV-nek, márpedig moziélményt még az 50"-os mérettel sem nagyon lehet elérni, csak ha 1,5 méterre ülsz. Tapasztalatból mondom. Nekem is volt 42"-os, most 50"-os van, de a 65"-t is lazán el tudnám viselni, de az már tényleg aránytalan ár/érték arányban, ezért inkább vászon fog kerülni az 50"-os plazma elé idővel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2220) lzs79 válasza lzs79 (#2168) üzenetére


lzs79
csendes tag

Valaki?

(#2221) dobista válasza DM-Fan (#2215) üzenetére


dobista
tag

Köszi, de azt hiszem nem foglalkozom vele. A képminőséggel nagyon meg vagyok elégedve, leszámítva ezt a föggőleges csíkozódást, ami kb 5 óránként egyszer ha feltűnik egy pillanatra. Ha ez nem lenne, akkor azt mondanám, hogy tökéletes a képe a tévének.

Egyébként hihetelen hogy ezt mondom azok után, hogy az első pár napban nagyon nem votam megelégedve. Az új tévétől azt vártam, hogy tűéles képek és ragyogó színek legyenek, alig vártam például, hogy megnézzem az új tévén a Forma1-et és elájuljak majd attól amit látok. Mondanom sem kell, hogy nagyon nem így történt.
Ehhez képest pár napja megnéztem egy haver Dsokezres LED tévéjét és nem telt el fél perc már fájt a fejem tőle, és egyáltalán nem tetszett a képminőség. Mondjuk ez megint nem hiteles összehasonlítási alap, mert belementem a tv menűjébe és kiderült, hogy az üzletben használt beállításokkal használta a srác a TV-t, kiemelt színprofil és hideg színhőmérséklet ...

(#2222) DM-Fan válasza WolfLenny (#2182) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Ne nézzek meg rajta egy jó filmet, mert beég a logó?"

Nyugodtan megnézhetsz, mert a legtöbb logó maximum ghost-ot képez (valamelyik még azt sem), de a brutál logók tényleg kerülendők. De úgy őszintén: mikor láttál Te az RTL-en utoljára JÓ filmet? :F De ha adnának is ilyet: most jó neked, hogy az egyik sarokban a logójuk, a másikban egy "márcsakhuszonkilencóravanazx-faktorkövetkezőgigabrutáladásáig" logó a visszaszámláló órával, a harmadikban meg egy korhatárkarika van, a negyedikbe is odabiggyesztenek talán valamit, mindezt megfejelik a kiváló SD-képminőséggel. Inkább vedd meg 990 Ft-ért az első kezedbe akadó DVD-t, azzal is jobban jársz és valószínű jobb filmet is látsz!

"És mi van pl. HBO-val? Ott nincs reklám."

Viszont a HBO-nak teljesen plazmakomform logója van.

"A legtutibb az lenne, ha egymás mellett megtudnám nézni SD, HD felbontásokat és úgy már tudnék dönteni.."

Ha az SD is fontos szempont, akkor egyértelműen plazma, a keretedből egyébként is csak azt tudsz normálisat venni.

Get Moded!

(#2223) hoffman_ válasza DM-Fan (#2222) üzenetére


hoffman_
nagyúr

200Ft-os DVD is megteszi, annyiért vettem a Kill Billt 2-őt ;]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2224) marciart11 válasza DM-Fan (#2219) üzenetére


marciart11
aktív tag

Nekem volt egy LG 42PC55 típus plazma TV ém és azon is néztem 1.78:1 illetve 4/3 as képet, semmi beégés nem volt rajta! Pedig egy igen régi típus!

(#2225) DM-Fan válasza dobista (#2221) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Az új tévétől azt vártam, hogy tűéles képek és ragyogó színek legyenek, alig vártam például, hogy megnézzem az új tévén a Forma1-et és elájuljak majd attól amit látok. Mondanom sem kell, hogy nagyon nem így történt."

Sajnos közel sem minden lesz makulátlan. A nagy felbontású és nagy méretű TV-vel ez is együtt jár: minőségi anyaggal kell etetni. Az F1-gyel várd meg, míg átkerül az m1-re, ugyan nem tudom, hogy ténylegesen HD-ben fogják-e adni, de nem, akkor is jobb minőségű lesz, mint az RTL-en!

Get Moded!

(#2226) DM-Fan válasza hoffman_ (#2223) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A Kill Bill-ek már BD-n is csak 2.990 Ft-ba kerülnek. :U

szerk.: Hoppá, PH! nagyúr lettem! :C

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2227) hoffman_ válasza DM-Fan (#2226) üzenetére


hoffman_
nagyúr

De azért egy átlag DVD még mindig mondjuk 3k, hiába egyre több az ezerforintos lemez - sokszor meglepően komoly címekkel. Egy BD meg 4-6k, ehhez képest a 3k nem olyan jó, mint 1k-hoz a 0,2k :D

mod:

Ma mintha már végig annak láttalak volna, de erre nem esküdnék. Gratula :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2228) szepi77 válasza DM-Fan (#2222) üzenetére


szepi77
tag

Az a baj, hogy a MM kivételével a Tv falakon ugyanaz a full HD-s animált baromságot nyomatják, és ha megkéred az eladót, hogy ugyan kapcsoljunk már rá egy kis analóg adást, vagy legalább digitális SD tartalmat akkor csak ennyit kérdez a szemével: "Hülyének nézel"?- (és azt válaszolja, hogy olyan adást sajnos nem tud rákapcsolni) :DDD

Panasonic TX-P42S30E

(#2229) DM-Fan válasza hoffman_ (#2227) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

De mondjuk minőség terén sem mindegy, hogy DVD-t, vagy BD-t nézel. :N

Amúgy rengeteg kiadvány van már 3,5 eFt-os áron BD-n, és olyan kaliberű filmek is, mint a Batman: Kezdődik/Sötét lovag (utóbbi megszórva brutális képminőségű IMAX-jelenetekkel), Gladiátor, stb. Az Xpress-en is mindig van akció (most is), ahol ilyen áron lehet kifogni filmeket, nem keveset. De bemész egy MM-ba és ott is igencsak sok BD-t, köztük igen jó filmeket lehet találni 3 eFt körüli áron és ne felejtsük el, hogy megjelenéskor inkább 6-7 eFt (a 3D-verzióknak 9-10 eFt) az ára. Ahhoz képest azért elég jó ár a 3,5 eFt. Persze nyilván még ez is fog lejjebb menni, mert azért még ilyen áron sem feltétlenül pakolja tele az ember velük a polcot, de ez már azért korrekt ár. A DVD-k csak közvetlen megjelenéskor kerülnek 2.990 Ft-ba (valamelyik már akkor is csak 1.990 Ft) és nagyon gyorsan leesnek az 1.990 Ft-os, illetve 990 Ft-os kategóriába. Csak az igazán nagy blockbuster-ek tartják az árukat, bár ilyenből is vettem már steelbook-os DVD-kiadást 990 Ft-ért.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2230) hoffman_ válasza DM-Fan (#2229) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Igen, ez jogos. Sajna BD lejátszóm nincsen, de hát ahhoz kell tárca is, hogy etessem. De nagy álmom egy jó nagy kupac original lemez, többnyire BD a kedvenceimből. Csak hát az egy valag píz, még dévédből is...

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2231) szepi77 válasza hoffman_ (#2230) üzenetére


szepi77
tag

Talán a legolcsóbb megoldás lehet egy 16 gigás pendrive, amire egy jó nettel pár óra be tudsz szerezni kisebb méretű HD filmeket. Én is ezen agyalok egyelőre. :B

Panasonic TX-P42S30E

(#2232) dobista válasza DM-Fan (#2219) üzenetére


dobista
tag

A logóktól azért nem félek (nem azt jelenti, hogy nem figyelek rá, csak az nem "bánt"), mert ilyen szempontból nagyon pozitívak a tapasztalataim, semmi jelét nem látom, hogy fennállna ennek a veszélye. Lehet, hogy azért, mert most még a TV őrület miatt sok mozifilmet nézek 16:9-ben és ez szépen mossa a képernyőt ...

Kicsit félreértettél, de én nem fogalmaztam világosan. Szerintem sem kellene minden plazma tévét felcimkézni ezzel az áruházakban, én arra akartam utalni, hogy ha az én odafigyelős, sok 16:9-es filmet nézős TV használatom mellett is lesz beéges, akkor az már tényleg azt jelenti, hogy csak akkor nem lesz valakinek logó beégve valamelyik sarokba, ha kizárólag zoom2-vel nézné az adást. Ne ez már viszont durva lenne, amit már tényleg ki kéne cimkézni: " A készülék károsodása nélkül csak a sugárzott adás 5/3-a nézhető a készüléken". De a félreértések elkerülése végett: én is úgy gondolom, hogy a szükséges odafigyelés mellett nem szabad, hogy beégés legyen.

Szuper, hogy nem kell tartanom a 21:9-től, a köztes homogenizálás abszolult megoldott. Mindenesetre még egy ideig zoomolom a filmeket.

A mérettel kapcsolatban csak azt szerettem volna elérni, hogy legyen a fórumban más vélemény is azon kívül, hogy 3 méterre minimum a 46-os de inkább az 50-es kell. Teljesen elhiszem, hogy a nem lehet elég nagyot venni elmélet itt is működik, csak szerettem volna tudatni, hogy van olyan, hogy valaki boldog a 3 méteres nézési távolság mellett is a 42-es tévéjével.

Mondjuk azza éppen nem értek egyet, hogy a legtöbben házimozi céljából veszik a plazmát, az én ismeretségi körömben senki nem vett még tv-t házimozi céljából. Mindenki egyszerűen csak egy új tv-t vesz, amit aztán kisebb vagy nagyobb (inkább kisebb) mértékben használ házimozinak is. Nyilván nagyon más merítésből nyerjük a tapasztalatainkat.

(#2233) hoffman_ válasza szepi77 (#2231) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Nem kell, itt a gép :DDD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2234) DM-Fan válasza dobista (#2232) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Sokáig én is 42"-t néztem akár 3 méterről is, különösebb bajom nem volt vele, de már 2 héttel a vásárlás után éreztem, hogy "összement" és mikor pár év elteltével lecseréltem 50"-osra, akkor is azt éreztem, hogy nagyobb ugyan és hogy ez már sokkal jobb, de még ez sem az igazi - nem kellett egy nap sem, hogy megszokjam a jót. A 42"-os most szüleimnél üzemel, akik meg inkább 5 méterről nézik, de persze nekik is felüdülés a 82 cm-es CRT után, a korábbi 59-es után meg pláne.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2235) dobista válasza DM-Fan (#2225) üzenetére


dobista
tag

Igen, erre én is rájöttem. Leginkább akkor amikor kolléganőmék új pana ledjét segítettem beüzemelni és teljesen el voltam ájulva, hogy milyen ocsmány képe van. Tényleg nincs rá jobb szó, förtelmes volt. Akkor aztán főleg úgy éreztem, hogy nagyon jól jártunk a g30-cal, ami ráadásul még jelentősen kevesebből is jött ki. A beállítások nézegetésekor viszont rájöttem, hogy minden csatorna analóg adás volt, valami ősrégi kábel TV szolgáltatásuk volt jó drágán.
Miután hazarértem, leszedtem a tévét az 1500 forintos tesco szobaantennáról és átvittem a másik szobába, ahol rádugtam a UPC műholdas adását. Na az is botrányos volt. Össze sem lehetett hasonlítani a földi sugárzású DVB-T-vel és ráadásul nem is lehetett úgy zoomolni az adásokat, hogy az jó legyen. Egyszerűen nem tudtam úgy belőni az adásokat, hogy azok a teljes képernyőt kitöltsék de mégse legyenek torzultak.
Ezek után telefonáltam kolléganőmnek, hogy ne a TV-t dobják ki (a férj első reakciója kb ez volt, és igazából meg tudtam érteni), hanem sürgősen szerezzenek be valami normális minőségű szolgáltatást, ha mást nem, akkor egy tescó beltéri szobaantennát.

(#2236) GeneraL_XTX válasza dobista (#2221) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Azért lehet bőven élvezni egy LCD képét is a plazma után, megvannak az előnyei is. Én pl most váltottam plazmáról, és mondhatom hogy eléggé meg vagyok elégedve az LCD-m képével. Még SD felbontásban is élvezhetőbb a dolog mint gondoltam főleg ha normális minőségű az adás. HD tartalomnál meg alig látok különbséget. Színei gyönyörűek ( 2 alatt van a deltaE ez LCD-től kitűnő eredmény) nincs floating black, cicergés,villódzás és beégés miatti félelem.

Egyedül talán sötétben nem az igazi, dehát LCD...

[ Szerkesztve ]

(#2237) #75912448 válasza GeneraL_XTX (#2236) üzenetére


#75912448
törölt tag

Na, mondtam én, hogy az LW-t vedd :) Media playerből érkező HD tartalom alatt milyen beállítással éred el a legjobb mozgóképet judder/de blur tekintetében?

(#2238) WolfLenny válasza DM-Fan (#2222) üzenetére


WolfLenny
senior tag

A keret extrém esetben felmehet 150-ig.

Ezért is nézegettem az S30-ast is. Ma voltam MM-ban, igaz nem nagyon tudtam plazma vs. LCD-t nézni. Általában azonos film ment azonos technológián.
Azonban ha jól emléxem UX30-as volt egy Samu D450-s mellett. Hát nekem a samu képe jobban bejött. Nem villódzott. Bár lehet beállítással ez kompenzálható lett volna.
Ez is a baj. Mikor elkezdtem lapozgatni és állítgatni, akkor rosszallóan néztek rám.
Igaz mert volna szólni. Ha már 150-et otthagyok előtte hadd tesztelgessem már.

És még mindig nem tudom eldönteni.... :)
Ami LED TV-nél szóba jöhet az a Samu UE40D5000 cucca. Annál feljebb nem tudok menni árban.

Ha plazma, akkor UX30 és az S30 között vacillálok.. 25 ropi a különbség....

RTL-nél nem szoktam nézni a trash műsorokat, mert attól hányok. Azonban néha van 1-2 film amit épp rákapcsolva végig nézem. Nem sűrűn, de akkor 1-2 óra ott megy.

U.i.: Lehet csatornánként lementeni, hogy melyiknél milyen beállítások legyenek. Pl.: zoom?

(#2239) GeneraL_XTX válasza #75912448 (#2237) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

2/5 beállítással alig-alig hibázik, és nincs szappanopera effekt.

(#2240) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

(#2241) DM-Fan válasza WolfLenny (#2238) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Azonban ha jól emléxem UX30-as volt egy Samu D450-s mellett. Hát nekem a samu képe jobban bejött. Nem villódzott. Bár lehet beállítással ez kompenzálható lett volna."

Az UX30 fullHD, a D450 HD-Ready, természetes, hogy utóbbi kevésbé villog, de a Samsung egyébként is valamelyest kevésbé villódzik. Képminőségben az UX30 a jobb, vitán felül.

A 150 eFt-os keretből az S30 a legjobb vétel, ennyiből LED-et én nem javasolnék.

Get Moded!

(#2242) Mathiask


Mathiask
senior tag

A G30/S30-nál ha hdmi kábelen jön a hang digitálisan, akkor gondolom kirakja a digitális optikai kimenetre. De vajon ha az analóg audio inre kötök valamit azt is kirakja a digitális optikai kimenetre?

(#2243) joey04 válasza Hsanyika1 (#2240) üzenetére


joey04
titán

hát ezt így olvasva... jó felé mennek ezek a TV-k? valahogy nem érdekelnek ezek a smart funkciók, meg 1mm káva, meg 3D gesztusok, meg stb. :F
--------------

5:00PM ET Samsung press conference [link]
6:00PM ET Panasonic press conference [link]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#2244) WolfLenny válasza DM-Fan (#2241) üzenetére


WolfLenny
senior tag

U30-nál nincs mono filter. Az pontosan mit csinál?
1 hsz-ban nem találtam, hogy az S30-as HDD-ről tud lejátszani filmeket? Azt látom, hogy van USB.

Hmm.. Ha az S30 mellett döntök, akkor jobban jártam volna év végéig. 5 év garral és lehet olcsóbb is lett volna.. :(

(#2245) Hsanyika1 válasza joey04 (#2243) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Remélem Panák elő rukkolnak valami pioneer kuró titkokkal :DD

(#2246) DM-Fan válasza joey04 (#2243) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem egyáltalán nem jó az irány. Nagyon örülök, hogy techdemóznak a 4k TV-kkel, de őszintén: hol érdekeli ez az átlag (sőt, mi több, akár a power) user-t? Még a BD-k sem mondhatók általánosan elterjedtnek - pláne itthon, mikor az 1000 példányszámos eladás egy filmből már nagyon rekordnak számít és inkább a 300 példányos eladások a jellemzőek egy-egy filmből. 4k anyaghoz még netről sem nagyon fér hozzá az ember.

A másik halálom a vékonyítási mánia - pláne úgy, hogy ez lemondással is jár, pl. a hang terén. Pont nem érdekel, hogy 3 cm a TV mélysége, vagy 3 mm. Nem az élét nézem, fönt van a falon, tőlem akár 15 cm is lehetne a mélysége, a lényeg, hogy brutális képet adjon. De ez még ok, valakinek fontosabb a design, hogy tudjon villogni a haverok előtt (ez már az ő lelki szegénysége), legyen.

3D gesztusokkal üzemelő játékok. Hát, ez nagyon kell egy megjelenítőbe, tényleg.

"Természetesen az okostévék is nagy szerepet kapnak. A megújult platform igazi áttörő újdonságot nem hoz, viszont letisztultabb (és feketébb) felhasználói felületet igen, amelynek nagy előnye, hogy szinte teljesen testreszabható lesz a tartalma."

Ehhez megint csak gratulálni tudok.

"Egyébként az LG okostévé platformjára már 1200 alkalmazás érhető el 80 országban."

Gyanítom kishazánk ebből a körből ismét kimarad.

"Szemüveg nélküli 3D viszont nem lesz csak notebookban és monitorban."

Az egyetlen értelmes fejlesztés persze kimarad.

Szóval szerintem se feltétlen ezt az irányt kéne erőltetni.

Get Moded!

(#2247) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

már csak 3 óra jobb oldalt megy vissza számlálás.[link]

(#2248) alien0903


alien0903
tag

Üdvözlet mindenkinek!

Panasonic G30 tv-t próbálok netre kötni, ethernet kábelen közvetlen a modembe dugva az alábbi üzenet fogad: "A kiszolgálóhoz való csatlakozás megszakadt. (008) "

Tud valaki valami tippet, segítséget?

(#2249) DM-Fan válasza alien0903 (#2248) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Router-en keresztül is próbáltad? Vagy nincs is router?

Nem kell esetleg fix IP/átjáró/DNS-beállításokat csinálnod ahhoz, hogy netre tudj menni? Mert ha igen, akkor azt a TV-n is be kell állítani!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2250) dozó válasza alien0903 (#2248) üzenetére


dozó
tag

Tudtommal csak router-be lehet, egyből modembe nem megy.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.