Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
norral
aktív tag
Igen, forrásonként lehet mindent külön állítani. De csak 1szer kell mindent belőnöd. Igazából magam sem tudom, pontosan mire jó az overscan, de ezt találtam róla. Úgy érdemes belőni, hogy mindig a teljes képet lásd. Azaz a legtöbbször ki kell majd kapcsolnod.
Kezdő g30 manual nincs, nekem se ártana néha, mert csak 2 hete van meg. Javaslom olvasd el mindenképp az első hozzászólást, amit DM-Fan csinált. Utána pedig próbálj keresgélni az általad érdekes kulcsszavakra itt, és az archive topicban.
-
kbalazsa
senior tag
válasz fokukac #2744 üzenetére
Az artisjus címke sem kerül többe pár Ft-nál mégis pár ezer Ft-tal többért veheted meg januártól a merevlemezt, amin a flac fájlaidat tárolod...
Megjegyzem biztos arányosan jut el a Pink Floyd-nak az ebből származó bevétel...
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
norral
aktív tag
Sajnos az a baj, hogy (már a mai) netes technológia is elhaladt a szerzői jogi szabályozás mellett. Ez nem is filmeknél gond, mert azokat, ha más nem az általad írt módokon külföldről beszerezheti a user, ráadásul max 1-2 hónappal azután, hogy a vásznon kifutott. A sorozatok jelentenek gondot szerintem. Ezt semmilyen értelmes formában nem tudod viszonylag _naprakészen_ követni. Már pedig, miért ne kaphatná meg az egész világ egyszerre a sorozatát. Ja tudom... Mert akkor nem lehet milliárdokat lehúzni még a kábel tv-kről, melyek aztán ismételve nyomják orrba szájba azokat.
Egy két sorozat már eljut Magyarországra elég gyorsan, ráadásul még eredeti nyelven is. Azért nem teljesen kilátástalan a helyzet. Lásd HBO, de még az AXN is gyorsan hozza őket.
Most nem tudom, hogy (magyar) itunesban lehet e már sorozatokat kölcsönözni, de amerikában az egész évadot előre, vagy akár részenként is kiveheted egy napra, minden reklám, minden logó, minden őrület nélkül. Remélem ez lesz nálunk is nemsokára.
-
salapp
addikt
Ez nagyon szimpatikus megoldás. Mert mi éppen azért nem nézünk már sorozatot a ker csatornákon, mert elindul, lefut a bevezető a szereplők nevével, és páccs, egy ötperces reklámblokk (van, ahol kettőnek érzem), és folytatódik az epizód, aztán érzetre 5-7 perc után megint két-öt perc reklám/ajánló. A lényeg, hogy nem lehet belehelyezkedni a történetbe, mert folyton kizökkentenek.
Ehhez képest (akár angolul) epizód lekap, kávé lefőz, és nyugiban megnéz.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Én is mindig azt mondtam, hogy a fenébe is, van egy rakat tuti eredeti dvd kiadványom.
Miért nincs olyan lehetőség, hogy elviszem a kiadó magyarországi képviseletére az eredetit, leadom, és az azonos Bluray kiadványt 60-70% kedvezménnyel megvehetem? Na, az úgy korrekt lenne. Szerintem sokan élnénk vele.
Még szerencse, hogy az Alien quadrológia díszdobozból kiszedve egy lemezt, a plazmán egészen jól néz ki (az lcd-n siralmas volt a 24 centivel kisebb képátlón)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
DM-Fan
Topikgazda
"Még szerencse, hogy az Alien quadrológia díszdobozból kiszedve egy lemezt, a plazmán egészen jól néz ki (az lcd-n siralmas volt a 24 centivel kisebb képátlón)"
Én is azt gondoltam, mielőtt megvettem BD-n a négy filmet. Elsírnád magad, ha vissza kéne tenned a DVD-ket a lejátszóba, miután láttad a BD-k képét. A Nyolcadik utas és a Bolygó neve olyan képpel rendelkezik BD-n, hogy szabályszerűen az állam kerestem a földön. Mintha ma forgatták volna mindkettőt, abszolút referenciaszint, az egyik legjobb képpel rendelkező BD-kiadvány. De a harmadik-negyedik rész is igencsak rendben van. A DVD azokhoz képest egy jó VHS szintjét ha megüti. Sajnos a BD-doboz (pláne a tojás) nagyon drága volt, így szólóban vettem meg őket kb. 4 eFt-ért akcióban, ugyanazok a lemezek, amik a tojásban is benne vannak. Nagyon nem bántam meg!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Multibit
nagyúr
(#2755) salapp: Többek között ezért sem nézek kereskedelmi tévéket
(#2756) salapp: Ugyanígy vagyok én is. Szép számmal gyűjtöttem össze filmeket DVD-n. Nehogy azt gondolja bármelyik kiadó, hogy ezeket újra megvásárolom BD-n az elborult magyarországi árakon! Más kérdés, hogy sok olyan filmem van, ami jelenleg külföldön sem kapható BD-n.
-
nightshadow
veterán
"Persze most én is pipa vagyok kicsit hogy megtudtam, hogy a G30 nem tudja HDD-ről a 24p-t. :-("
Sajnos egyik TV beépített lejátszója sem tudja, nem véletlenül szoktam mindig a külső lejátszó felé terelni az embereket.
Ez csak a Panasonicra vonatkozik, vagy mindegyik tévére? Mert én mikor vittem 720p-és demo anyagot pendrive-on, s kipróbáltam boltban a Samsung D450-es plazmán, ott riceget a kép folyamatosan, s az a tévé ugye alapból nem tudja a 24p-ét. Az eladó pedig mindenáron egy Sharp LCD-ét (kb. 200k-ás árszintűt) akart rám beszélni, s azon is lejátszottuk a pendrive tartalmát, s azon biztos, hogy nem ricegett a kép (a speckók alapján a Sharp tudta a 24p-ét.)
-
bigdady
nagyúr
Jól gondolom hogy jobban megéri egy pana 42ux30 120 ért 3 év garival ,mint egy 42c3 110-ért 2 év garival? 3-3,5 méterről nézném scartos settopboxról a upc digitális tv-t meg divx filmeket? (utóbbit hogy lehet? kirakni a netbook képét hdmin?)
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #2760 üzenetére
Minden TV-re igaz! Ne keverd össze azt, hogy a TV tudja a 24p-t, illetve, hogy a belső lejátszó mit tud! A 24p támogatása ugyanis csak külső forrásról hajtva működik, de pl. a Samsung D450-nél ugye ott sem. Ha a Sharp képét folyamatosnak is láttad, attól nem biztos, hogy 24p módban ment, mert ugye pl. a Pana-k képe is hathat folyamatosnak belső médialejátszóval is, ha pl. bekapcsolod az IFC-t, de attól az még 60 Hz-en megy és nem 24p módban. Folyamatos lesz, de nem olyan, amilyennek kéne lennie. Szerintem ezt láttad a Sharp-on is, legalábbis én még nem találkoztam olyan TV-vel, ami 24p módban játszott volna le a saját médialejátszójával.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #2761 üzenetére
Ha 3-3,5 méterről néznéd és csak SD-tartalmakat néznél, akkor pont nincs értelme a fullHD 42UX30-nak. Bőven megteszi a 42C3 is, amiért érdemes lehet elgondolkodni, az a plusz egy év garancia, amit az UX-re kapsz. Egyébként képminőséget tekintve még úgy lehet, hogy a HD-Ready a megfelelőbb számodra. A DivX lejátszásra lehetséges módszer, amit leírtál, emellett beszerezhetsz olcsón egy DVD-lejátszót, ami kezel DivX-et is, valamint játszhatnak a külső médialejátszók is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
T-Tboy
tag
válasz bigdady #2761 üzenetére
Dec.-ben kellett volna venned TX-P42UX30E plazmát, akkor még 5év gari járt rá, de jan. 15-el bezárólag ez az akció sajna lejárt.
[ Szerkesztve ]
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
WolfLenny
aktív tag
UX30 és S30 között van képbeli különbség?
Láttam a táblázatot, de nem tudom gyakorlatban mennyit jelent hogy a mozgókép 900 1080 helyett. A média rész nem érdekel, úgyis laptopról fog menni. IFC sokat segít a kép minőségen?
-
DM-Fan
Topikgazda
-
DM-Fan
Topikgazda
"Dec.-ben kellett volna venned TX-P42UX30E plazmát, akkor még 5év gari járt rá, de jan. 15-el bezárólag ez az akció sajna lejárt."
Így van! Egészen pontosan: a 2011. december 31-e előtt megvásárolt készülékekre járt az 5 év garancia. A 2012. január 15-i dátum a regisztrálásra rendelkezésre álló határidő utolsó napja. Tehát a készüléket tavaly kellett megvenni, idén már csak regisztrálni lehet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rumkola
veterán
[link]
Logout S30e teszt[ Szerkesztve ]
-
WolfLenny
aktív tag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz WolfLenny #2773 üzenetére
Ha nem kellenek a plusz csatlakozók (pl. HDMI is), az USB-port, a LAN, a DivX-ekhez egyébként jól használható médialejátszó és a plusz bevonat, akkor elég az UX30 is. Ha mindez kell, akkor S30.
joey20: Korlátozottan (pl. nem 24p anyagokhoz, fotókhoz, stb.) azért használható, de valóban sokkal jobb alternatíva egy minőségi külső lejátszó. Én ha egyszer dugtam pendrive-ot a G20-am oldalába, akkor sokat mondok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
bigdady
nagyúr
Te melyiket vennéd az alábbiak közül és miért? (más véleményét is várom persze)
Pana 42c3 - 110 e 2 év gari
Pana 42u3 - full hd 120 e Ft 3 év gari
Samsung d450 - 100 e Ft 3 év gari, usb-t tud
Samsung d490 - 120 e Ft, 3 év gari, usb.t tud + 3DUtóbbi felé hajlok, bár nem tudom miért ennyire olcsó úgy hogy 3D is. Miféle 3D ez amúgy? (hol az átverés?) thx
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #2778 üzenetére
A 3D-nek HD-Ready felbontás esetén semmi értelme (szerintem a jelen formájában mondjuk fullHD-ban sem), nem lesz kielégítő, igazából parasztvakítás.
Tekintettel arra, hogy nekem fullHD-ra van szükségem, a Pana TV-i jól kezelik a 24p-t és fontos szempont a garancia is, én a négy felsorolt közül egyértelműen a 42U30-at venném. Más kérdés, hogy neked az-e a megfelelő választás. Szerintem a C3-hoz képesti anyagi többletet vastagon megéri, a fullHD panelt viszont ki kell szolgálnod minőséggel. Ez SD-anyagok esetében legalább egy minőségi HDMI-kimenetes DVD-lejátszót és egy digitális SD kábeltévé előfizetést követel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
salapp
addikt
válasz bigdady #2778 üzenetére
Mindenki azt mondja, hogy ilyen kis felbontásban a 3d gáz. És nagyjából még felesleges is, mert alig van forrás hozzá.
A Pana 42c3 meg tecsóban 99K. Tegnap láttam brosiban. Ha 2 méter vagy nagyobb a nézési távolság, sztem ez is untig elég a plazma technológia megszeretéséhez, aztán pár év és egy FHD-s nagyobb plazma úgyis igényed lesz.
u3 a legjobb ár/érték/gari arány egyébként ezek közül[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #2781 üzenetére
"c3-mal egy bajom van, hogy nem tudom rádugni a külső vinyóm usb-n és kész, amúgy tényleg jó."
Az U30-ra sem tudod!
"digitális sd kábelszolg alatt mit értesz? Upc digitális tv van jelenleg scartos set top boxal. az most akkor milyen?"
Az nem rossz, de célszerű lenne egy HDMI-kimenetes set top box-ot kérni!
Get Moded!
-
salapp
addikt
válasz bigdady #2781 üzenetére
[link]
tegnaptól írja az érvényességet, úgyhogy sztem még van, mert az átlag tecsó-vásárló az a "hööö...a plazma, az szar, meee' sokat fogyaszt meg beég, de itt ez a szép Technika lcd, és csak kicsivel drágább, és kicsivel kisebb, de nöm ég be"[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
kösz srácok.
ha nincs hirtelen más alternativa akkor c3-lesz tecsóból vszinüleg 99-ért (csak tudnám mennyi garanciát adnak rá) és mellé egy mediabox és usb megoldva Mediaboxot milyen ajánlatok mellé?
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Na, megoldottam, inkább közelebb ülünk a 42-eshez, csak ne kelljen levágni a fekete csíkokat. (Amúgy csak egy tesztidőszak volt, de tényleg látszik a képminőség romlás a benagyításnál már, és valóban elvész a rendező által megálmodott képkivágás)
-
batagy
őstag
Én is ezek között vacilálok : 42C3 /42UX30 / 42S30.
Most voltam a Tesco-ban, valóban 100eFt most, de csak (jövő) pénteken és szombaton van kiszállítás, és attól félek lutri hogy milyet hoznak ki. Nehogy valami visszavitt legyen.
DM-Fan: "Ha nem kellenek a plusz csatlakozók (pl. HDMI is), az USB-port, a LAN, a DivX-ekhez egyébként jól használható médialejátszó és a plusz bevonat, akkor elég az UX30 is. Ha mindez kell, akkor S30."
Nekem pl. nem kell a felsorolt egyik szolgáltatás sem, egyedül a Mono-Filtert és ezt a plusz bevonatot nem tudom, hogy milyen különbséget jelent?
Másik kérdésem, hogy az 42UX30 is tud 24p-t?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #2788 üzenetére
"Illetva ha csak 2 évvel adják c3-at akkor a samu 450 3 évgar miatt azért filózok, no meg usb-s is. Képe melyiknek jobb amúgy?"
A C3-at mindenhol csak 2 évvel kapod. A Samsung D450-et akkor se választanám, ha 5 év garanciát adnának rá, mivel képtelen a kadenciahelyes 24p megjelenítésre. Így nem sokat ér a beépített médialejátszója sem, de az a baj, hogy külső forrásból sem kezeli le normálisan a 24p anyagokat. Képminőséget tekintve is a C3 jobb egy hajszállal, a ghost-ra/beégésre való hajlama is kisebb, mint a Samsung-é.
"kadenciahelyes 24p-megjelenítés ? Magyarul?"
Magyarul ha ezt nem tudja a készülék, akkor HD-anyagok megjelenítésénél nem lesz folyamatos a kép, ricegni, akadozni fog a megjelenítés. Van, aki alig veszi észre, mást a halálba kerget. Szerintem olyan megjelenítőt már 3 éve sem volt szabad megvenni, ami ezt nem tudja.
"Nincs hd előfizetésen csak digitális tv adás. a upc settopboxokon csak a hd csatorna előfizetéshez adnak hdmi-set szerintem."
Majd KTTech kolléga megmondja, neki van némi köze a UPC-hez.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
"Nekem pl. nem kell a felsorolt egyik szolgáltatás sem, egyedül a Mono-Filtert és ezt a plusz bevonatot nem tudom, hogy milyen különbséget jelent?"
A Mono-Filter maga a bevonat. Akkor lehet jelentősége, ha világosabb/bevilágított helyen van a TV, ahol közvetlen fény éri. De egyébként ha megnézed egymás mellett a két készüléket, látható a különbség, szóval magad is meg tudod ítélni.
"Másik kérdésem, hogy az 42UX30 is tud 24p-t?"
A legalapabb Pana is tudja.
Get Moded!
-
T-Tboy
tag
válasz bigdady #2769 üzenetére
Igaz, de legkésőbb holnapig a tv számláját fel kell tölteni a Pana oldalára és max. 3héten belül kapsz mailben visszaigazolást ami a kiterjesztett 5év garihoz kell.
[ Szerkesztve ]
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
gotti
csendes tag
Tegnap vettem egy Panasonic 42g30-as plazma tv-ét. Milyen wifi sticket érdemes vennem hozzá, hogy működjön az internet?
-
DM-Fan
Topikgazda
Itt találod meg a választ.
A Panasonic oldal tanúsága szerint a horror összegbe kerülő Panasonic DY-WL10E-K WiFi modulon kívül a Netgear WNDA3100 v2. WiFi dongle hivatalosan is támogatott. Ez utóbbi jóval olcsóbb, 10 eFt alatt megkapható.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest