Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2751) norral válasza lzs79 (#2747) üzenetére


norral
aktív tag

Igen, forrásonként lehet mindent külön állítani. De csak 1szer kell mindent belőnöd. :) Igazából magam sem tudom, pontosan mire jó az overscan, de ezt találtam róla. Úgy érdemes belőni, hogy mindig a teljes képet lásd. :) Azaz a legtöbbször ki kell majd kapcsolnod. :)

Kezdő g30 manual nincs, nekem se ártana néha, mert csak 2 hete van meg. :) Javaslom olvasd el mindenképp az első hozzászólást, amit DM-Fan csinált. Utána pedig próbálj keresgélni az általad érdekes kulcsszavakra itt, és az archive topicban.

(#2752) kbalazsa válasza fokukac (#2744) üzenetére


kbalazsa
senior tag

Az artisjus címke sem kerül többe pár Ft-nál mégis pár ezer Ft-tal többért veheted meg januártól a merevlemezt, amin a flac fájlaidat tárolod...

Megjegyzem biztos arányosan jut el a Pink Floyd-nak az ebből származó bevétel...

[ Szerkesztve ]

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#2753) norral válasza DM-Fan (#2749) üzenetére


norral
aktív tag

Sajnos az a baj, hogy (már a mai) netes technológia is elhaladt a szerzői jogi szabályozás mellett. Ez nem is filmeknél gond, mert azokat, ha más nem az általad írt módokon külföldről beszerezheti a user, ráadásul max 1-2 hónappal azután, hogy a vásznon kifutott. A sorozatok jelentenek gondot szerintem. Ezt semmilyen értelmes formában nem tudod viszonylag _naprakészen_ követni. Már pedig, miért ne kaphatná meg az egész világ egyszerre a sorozatát. :) Ja tudom... Mert akkor nem lehet milliárdokat lehúzni még a kábel tv-kről, melyek aztán ismételve nyomják orrba szájba azokat.

Egy két sorozat már eljut Magyarországra elég gyorsan, ráadásul még eredeti nyelven is. Azért nem teljesen kilátástalan a helyzet. Lásd HBO, de még az AXN is gyorsan hozza őket.

Most nem tudom, hogy (magyar) itunesban lehet e már sorozatokat kölcsönözni, de amerikában az egész évadot előre, vagy akár részenként is kiveheted egy napra, minden reklám, minden logó, minden őrület nélkül. Remélem ez lesz nálunk is nemsokára.

(#2754) salapp válasza fokukac (#2744) üzenetére


salapp
addikt

Men in Black
"K: -A cd utódja (felemel egy minidisc méretű optikai lemezt), megint kidobhatom a gyűjteményem."

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2755) salapp válasza norral (#2753) üzenetére


salapp
addikt

Ez nagyon szimpatikus megoldás. Mert mi éppen azért nem nézünk már sorozatot a ker csatornákon, mert elindul, lefut a bevezető a szereplők nevével, és páccs, egy ötperces reklámblokk (van, ahol kettőnek érzem), és folytatódik az epizód, aztán érzetre 5-7 perc után megint két-öt perc reklám/ajánló. A lényeg, hogy nem lehet belehelyezkedni a történetbe, mert folyton kizökkentenek.
Ehhez képest (akár angolul) epizód lekap, kávé lefőz, és nyugiban megnéz.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2756) salapp válasza DM-Fan (#2750) üzenetére


salapp
addikt

Én is mindig azt mondtam, hogy a fenébe is, van egy rakat tuti eredeti dvd kiadványom.
Miért nincs olyan lehetőség, hogy elviszem a kiadó magyarországi képviseletére az eredetit, leadom, és az azonos Bluray kiadványt 60-70% kedvezménnyel megvehetem? Na, az úgy korrekt lenne. Szerintem sokan élnénk vele.
Még szerencse, hogy az Alien quadrológia díszdobozból kiszedve egy lemezt, a plazmán egészen jól néz ki (az lcd-n siralmas volt a 24 centivel kisebb képátlón)

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2757) DM-Fan válasza salapp (#2756) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Még szerencse, hogy az Alien quadrológia díszdobozból kiszedve egy lemezt, a plazmán egészen jól néz ki (az lcd-n siralmas volt a 24 centivel kisebb képátlón)"

Én is azt gondoltam, mielőtt megvettem BD-n a négy filmet. Elsírnád magad, ha vissza kéne tenned a DVD-ket a lejátszóba, miután láttad a BD-k képét. A Nyolcadik utas és a Bolygó neve olyan képpel rendelkezik BD-n, hogy szabályszerűen az állam kerestem a földön. Mintha ma forgatták volna mindkettőt, abszolút referenciaszint, az egyik legjobb képpel rendelkező BD-kiadvány. De a harmadik-negyedik rész is igencsak rendben van. A DVD azokhoz képest egy jó VHS szintjét ha megüti. :( Sajnos a BD-doboz (pláne a tojás) nagyon drága volt, így szólóban vettem meg őket kb. 4 eFt-ért akcióban, ugyanazok a lemezek, amik a tojásban is benne vannak. Nagyon nem bántam meg!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2758) Multibit


Multibit
veterán

(#2755) salapp: Többek között ezért sem nézek kereskedelmi tévéket :(((

(#2756) salapp: Ugyanígy vagyok én is. Szép számmal gyűjtöttem össze filmeket DVD-n. Nehogy azt gondolja bármelyik kiadó, hogy ezeket újra megvásárolom BD-n az elborult magyarországi árakon! Más kérdés, hogy sok olyan filmem van, ami jelenleg külföldön sem kapható BD-n.

(#2759) salapp válasza DM-Fan (#2757) üzenetére


salapp
addikt

Hát, a helyzet az, hogy természetesen megvan a dir.s cut BD25-ben mindből, és az Egreat s100-ról besza-behu a képe/hangja. Azután betéve a dvd sírógörcsös tényleg.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2760) nightshadow válasza DM-Fan (#2739) üzenetére


nightshadow
veterán

"Persze most én is pipa vagyok kicsit hogy megtudtam, hogy a G30 nem tudja HDD-ről a 24p-t. :-("

Sajnos egyik TV beépített lejátszója sem tudja, nem véletlenül szoktam mindig a külső lejátszó felé terelni az embereket.

Ez csak a Panasonicra vonatkozik, vagy mindegyik tévére? Mert én mikor vittem 720p-és demo anyagot pendrive-on, s kipróbáltam boltban a Samsung D450-es plazmán, ott riceget a kép folyamatosan, s az a tévé ugye alapból nem tudja a 24p-ét. Az eladó pedig mindenáron egy Sharp LCD-ét (kb. 200k-ás árszintűt) akart rám beszélni, s azon is lejátszottuk a pendrive tartalmát, s azon biztos, hogy nem ricegett a kép (a speckók alapján a Sharp tudta a 24p-ét.)

(#2761) bigdady


bigdady
nagyúr

Jól gondolom hogy jobban megéri egy pana 42ux30 120 ért 3 év garival ,mint egy 42c3 110-ért 2 év garival? 3-3,5 méterről nézném scartos settopboxról a upc digitális tv-t meg divx filmeket? (utóbbit hogy lehet? kirakni a netbook képét hdmin?)

(#2762) DM-Fan válasza nightshadow (#2760) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Minden TV-re igaz! Ne keverd össze azt, hogy a TV tudja a 24p-t, illetve, hogy a belső lejátszó mit tud! A 24p támogatása ugyanis csak külső forrásról hajtva működik, de pl. a Samsung D450-nél ugye ott sem. Ha a Sharp képét folyamatosnak is láttad, attól nem biztos, hogy 24p módban ment, mert ugye pl. a Pana-k képe is hathat folyamatosnak belső médialejátszóval is, ha pl. bekapcsolod az IFC-t, de attól az még 60 Hz-en megy és nem 24p módban. Folyamatos lesz, de nem olyan, amilyennek kéne lennie. Szerintem ezt láttad a Sharp-on is, legalábbis én még nem találkoztam olyan TV-vel, ami 24p módban játszott volna le a saját médialejátszójával.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2763) DM-Fan válasza bigdady (#2761) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha 3-3,5 méterről néznéd és csak SD-tartalmakat néznél, akkor pont nincs értelme a fullHD 42UX30-nak. Bőven megteszi a 42C3 is, amiért érdemes lehet elgondolkodni, az a plusz egy év garancia, amit az UX-re kapsz. Egyébként képminőséget tekintve még úgy lehet, hogy a HD-Ready a megfelelőbb számodra. A DivX lejátszásra lehetséges módszer, amit leírtál, emellett beszerezhetsz olcsón egy DVD-lejátszót, ami kezel DivX-et is, valamint játszhatnak a külső médialejátszók is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2764) nightshadow válasza DM-Fan (#2762) üzenetére


nightshadow
veterán

Köszi a választ, mindig tanul valami újat az ember itt a fórumokon.

(#2765) kiki22 válasza norral (#2753) üzenetére


kiki22
senior tag

En is az itunshoz hasonlo megoldast varom mar.Mert a lemez pakolgatasbol mar elegem van :D

(#2766) bigdady válasza DM-Fan (#2763) üzenetére


bigdady
nagyúr

olcsó dvd lejátszó megvan de scartos :(

1 hozzászólás alapján valóban jobb lenne a hd ready de az egy év gari miatt örlődöm :W

(#2767) T-Tboy válasza bigdady (#2761) üzenetére


T-Tboy
tag

Dec.-ben kellett volna venned TX-P42UX30E plazmát, akkor még 5év gari járt rá, de jan. 15-el bezárólag ez az akció sajna lejárt.

[ Szerkesztve ]

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#2768) WolfLenny


WolfLenny
senior tag

UX30 és S30 között van képbeli különbség?

Láttam a táblázatot, de nem tudom gyakorlatban mennyit jelent hogy a mozgókép 900 1080 helyett. A média rész nem érdekel, úgyis laptopról fog menni. IFC sokat segít a kép minőségen?

(#2769) bigdady válasza T-Tboy (#2767) üzenetére


bigdady
nagyúr

14-e van!!

(#2770) DM-Fan válasza WolfLenny (#2768) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Számottevő nincs, de az S30 képe a Mono Filter miatt picit más. A mozgóképfelbontás tudtommal csak bekapcsolt IFC mellett lesz 1080 soros az S30-nál, márpedig az IFC-t legjobb kikapcsolni, mert egy művi dolog. Szóval ennek igazából nincs nagy jelentősége.

Get Moded!

(#2771) DM-Fan válasza T-Tboy (#2767) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Dec.-ben kellett volna venned TX-P42UX30E plazmát, akkor még 5év gari járt rá, de jan. 15-el bezárólag ez az akció sajna lejárt."

Így van! Egészen pontosan: a 2011. december 31-e előtt megvásárolt készülékekre járt az 5 év garancia. A 2012. január 15-i dátum a regisztrálásra rendelkezésre álló határidő utolsó napja. Tehát a készüléket tavaly kellett megvenni, idén már csak regisztrálni lehet.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2772) rumkola


rumkola
veterán

[link]
Logout S30e teszt

[ Szerkesztve ]

(#2773) WolfLenny válasza DM-Fan (#2770) üzenetére


WolfLenny
senior tag

Tehát a média lejátszó rész nem kell. Főként SD és HD adások, illetve laptopról minőségi filmek, akkor gyakorlatilag elég az UX30-as is ha jól értelmezem.
Csak azért mert ha nem kell, akkor nem adok ki rá +25 ropit azért amit gyakorlatilag nem fogok kihasználni...

(#2774) joey04 válasza DM-Fan (#2762) üzenetére


joey04
titán

Ezt én sem tudtam. Akkor ez még annál is haszontalanabb funkció, mint gondoltam...

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#2775) DM-Fan válasza WolfLenny (#2773) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha nem kellenek a plusz csatlakozók (pl. HDMI is), az USB-port, a LAN, a DivX-ekhez egyébként jól használható médialejátszó és a plusz bevonat, akkor elég az UX30 is. Ha mindez kell, akkor S30.

joey20: Korlátozottan (pl. nem 24p anyagokhoz, fotókhoz, stb.) azért használható, de valóban sokkal jobb alternatíva egy minőségi külső lejátszó. Én ha egyszer dugtam pendrive-ot a G20-am oldalába, akkor sokat mondok.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2776) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#2775) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Tapasztalatom az, hogy fotókat nézegetve a Popcornról sokkal jobb volt a kép, mint közvetlenűl a G20-ról.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#2777) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#2776) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ráadásul sokkal kevésbé körülményes a képek kezelése is Popcorn-ról. :K

Get Moded!

(#2778) bigdady válasza DM-Fan (#2763) üzenetére


bigdady
nagyúr

Te melyiket vennéd az alábbiak közül és miért? (más véleményét is várom persze)

Pana 42c3 - 110 e 2 év gari
Pana 42u3 - full hd 120 e Ft 3 év gari
Samsung d450 - 100 e Ft 3 év gari, usb-t tud
Samsung d490 - 120 e Ft, 3 év gari, usb.t tud + 3D

Utóbbi felé hajlok, bár nem tudom miért ennyire olcsó úgy hogy 3D is. Miféle 3D ez amúgy? (hol az átverés?) thx

(#2779) DM-Fan válasza bigdady (#2778) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A 3D-nek HD-Ready felbontás esetén semmi értelme (szerintem a jelen formájában mondjuk fullHD-ban sem), nem lesz kielégítő, igazából parasztvakítás.

Tekintettel arra, hogy nekem fullHD-ra van szükségem, a Pana TV-i jól kezelik a 24p-t és fontos szempont a garancia is, én a négy felsorolt közül egyértelműen a 42U30-at venném. Más kérdés, hogy neked az-e a megfelelő választás. Szerintem a C3-hoz képesti anyagi többletet vastagon megéri, a fullHD panelt viszont ki kell szolgálnod minőséggel. Ez SD-anyagok esetében legalább egy minőségi HDMI-kimenetes DVD-lejátszót és egy digitális SD kábeltévé előfizetést követel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2780) salapp válasza bigdady (#2778) üzenetére


salapp
addikt

Mindenki azt mondja, hogy ilyen kis felbontásban a 3d gáz. És nagyjából még felesleges is, mert alig van forrás hozzá.
A Pana 42c3 meg tecsóban 99K. Tegnap láttam brosiban. Ha 2 méter vagy nagyobb a nézési távolság, sztem ez is untig elég a plazma technológia megszeretéséhez, aztán pár év és egy FHD-s nagyobb plazma úgyis igényed lesz.
u3 a legjobb ár/érték/gari arány egyébként ezek közül

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2781) bigdady válasza DM-Fan (#2779) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kösz

c3-mal egy bajom van, hogy nem tudom rádugni a külső vinyóm usb-n és kész, amúgy tényleg jó.

digitális sd kábelszolg alatt mit értesz? Upc digitális tv van jelenleg scartos set top boxal. az most akkor milyen?

(#2780) salapp

melyik tacskóban láttad?

[ Szerkesztve ]

(#2782) rumkola válasza bigdady (#2778) üzenetére


rumkola
veterán

Honnan az árak? Ugyanezekben gondolkodom.

(#2783) bigdady válasza rumkola (#2782) üzenetére


bigdady
nagyúr

te ajánlottad őket tegnap :D
árgépről meg panashop amúgy

(#2784) DM-Fan válasza bigdady (#2781) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"c3-mal egy bajom van, hogy nem tudom rádugni a külső vinyóm usb-n és kész, amúgy tényleg jó."

Az U30-ra sem tudod!

"digitális sd kábelszolg alatt mit értesz? Upc digitális tv van jelenleg scartos set top boxal. az most akkor milyen?"

Az nem rossz, de célszerű lenne egy HDMI-kimenetes set top box-ot kérni!

Get Moded!

(#2785) salapp válasza bigdady (#2781) üzenetére


salapp
addikt

[link]
tegnaptól írja az érvényességet, úgyhogy sztem még van, mert az átlag tecsó-vásárló az a "hööö...a plazma, az szar, meee' sokat fogyaszt meg beég, de itt ez a szép Technika lcd, és csak kicsivel drágább, és kicsivel kisebb, de nöm ég be"

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2786) bigdady


bigdady
nagyúr

:) kösz srácok.

ha nincs hirtelen más alternativa akkor c3-lesz tecsóból vszinüleg 99-ért (csak tudnám mennyi garanciát adnak rá) és mellé egy mediabox és usb megoldva :) Mediaboxot milyen ajánlatok mellé?

[ Szerkesztve ]

(#2787) salapp válasza DM-Fan (#2784) üzenetére


salapp
addikt

Na, megoldottam, inkább közelebb ülünk a 42-eshez, csak ne kelljen levágni a fekete csíkokat. (Amúgy csak egy tesztidőszak volt, de tényleg látszik a képminőség romlás a benagyításnál már, és valóban elvész a rendező által megálmodott képkivágás)

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2788) bigdady válasza bigdady (#2786) üzenetére


bigdady
nagyúr

Illetva ha csak 2 évvel adják c3-at akkor a samu 450 3 évgar miatt azért filózok, no meg usb-s is. Képe melyiknek jobb amúgy?

(#2789) salapp válasza bigdady (#2788) üzenetére


salapp
addikt

Én a kadenciahelyes 24p-megjelenítés szempontjából okésabb és a beégésre/ghostra általában kevésbé érzékeny panát preferálnám ezek közül, még így is.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2790) bigdady válasza DM-Fan (#2784) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nincs hd előfizetésen csak digitális tv adás. a upc settopboxokon csak a hd csatorna előfizetéshez adnak hdmi-set szerintem.

(#2791) batagy válasza DM-Fan (#2775) üzenetére


batagy
őstag

Én is ezek között vacilálok : 42C3 /42UX30 / 42S30.

Most voltam a Tesco-ban, valóban 100eFt most, de csak (jövő) pénteken és szombaton van kiszállítás, és attól félek lutri hogy milyet hoznak ki. Nehogy valami visszavitt legyen.

DM-Fan: "Ha nem kellenek a plusz csatlakozók (pl. HDMI is), az USB-port, a LAN, a DivX-ekhez egyébként jól használható médialejátszó és a plusz bevonat, akkor elég az UX30 is. Ha mindez kell, akkor S30."

Nekem pl. nem kell a felsorolt egyik szolgáltatás sem, egyedül a Mono-Filtert és ezt a plusz bevonatot nem tudom, hogy milyen különbséget jelent?

Másik kérdésem, hogy az 42UX30 is tud 24p-t?

[ Szerkesztve ]

(#2792) rumkola válasza bigdady (#2788) üzenetére


rumkola
veterán

samu is 2 év, akármit írnak...

(#2793) bigdady válasza salapp (#2789) üzenetére


bigdady
nagyúr

kadenciahelyes 24p-megjelenítés ? Magyarul?

(#2794) DM-Fan válasza bigdady (#2788) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Illetva ha csak 2 évvel adják c3-at akkor a samu 450 3 évgar miatt azért filózok, no meg usb-s is. Képe melyiknek jobb amúgy?"

A C3-at mindenhol csak 2 évvel kapod. A Samsung D450-et akkor se választanám, ha 5 év garanciát adnának rá, mivel képtelen a kadenciahelyes 24p megjelenítésre. Így nem sokat ér a beépített médialejátszója sem, de az a baj, hogy külső forrásból sem kezeli le normálisan a 24p anyagokat. Képminőséget tekintve is a C3 jobb egy hajszállal, a ghost-ra/beégésre való hajlama is kisebb, mint a Samsung-é.

"kadenciahelyes 24p-megjelenítés ? Magyarul?"

Magyarul ha ezt nem tudja a készülék, akkor HD-anyagok megjelenítésénél nem lesz folyamatos a kép, ricegni, akadozni fog a megjelenítés. Van, aki alig veszi észre, mást a halálba kerget. Szerintem olyan megjelenítőt már 3 éve sem volt szabad megvenni, ami ezt nem tudja.

"Nincs hd előfizetésen csak digitális tv adás. a upc settopboxokon csak a hd csatorna előfizetéshez adnak hdmi-set szerintem."

Majd KTTech kolléga megmondja, neki van némi köze a UPC-hez.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2795) DM-Fan válasza batagy (#2791) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Nekem pl. nem kell a felsorolt egyik szolgáltatás sem, egyedül a Mono-Filtert és ezt a plusz bevonatot nem tudom, hogy milyen különbséget jelent?"

A Mono-Filter maga a bevonat. Akkor lehet jelentősége, ha világosabb/bevilágított helyen van a TV, ahol közvetlen fény éri. De egyébként ha megnézed egymás mellett a két készüléket, látható a különbség, szóval magad is meg tudod ítélni.

"Másik kérdésem, hogy az 42UX30 is tud 24p-t?"

A legalapabb Pana is tudja.

Get Moded!

(#2796) bigdady válasza DM-Fan (#2794) üzenetére


bigdady
nagyúr

thx

(#2797) T-Tboy válasza bigdady (#2769) üzenetére


T-Tboy
tag

Igaz, de legkésőbb holnapig a tv számláját fel kell tölteni a Pana oldalára és max. 3héten belül kapsz mailben visszaigazolást ami a kiterjesztett 5év garihoz kell.

[ Szerkesztve ]

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#2798) T-Tboy válasza DM-Fan (#2771) üzenetére


T-Tboy
tag

Látom közben már kijavítottál, köszi! Így van, ez a pontos megfogalmazás, ezt kell figyelembe venni.

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#2799) gotti


gotti
csendes tag

Tegnap vettem egy Panasonic 42g30-as plazma tv-ét. Milyen wifi sticket érdemes vennem hozzá, hogy működjön az internet?

(#2800) DM-Fan válasza gotti (#2799) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Itt találod meg a választ.

A Panasonic oldal tanúsága szerint a horror összegbe kerülő Panasonic DY-WL10E-K WiFi modulon kívül a Netgear WNDA3100 v2. WiFi dongle hivatalosan is támogatott. Ez utóbbi jóval olcsóbb, 10 eFt alatt megkapható.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.