Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2301) DM-Fan válasza junior11 (#2298) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Így van! Bár rég néztem, de emlékeim szerint az USA modellek között már tavaly sem volt sima G-szériás, csak GT, szóval szerintem nálunk Európában ugyanúgy lesz idén is G, meg gyanítom 42"-os méret is.

Azt meg nagyon elharamkodott kijelentésnek mondanám, hogy semmi változás nincs, mivel a Pana pont képminőségjavulást ígért, ami meg ugye a speckókban nem feltétlen látszik. Szóval szerintem várjuk meg ezzel a kijelentéssel a készülékeket/első komolyabb teszteket. De az már szemre is látható, hogy teljesen más a design is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2302) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#2301) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Hát a 42"-es méret majdnem hogy megszűnt...

Merjünk nagyot nézni.

(A svájci témához annyit, hogy amíg mások vagyonából élünk, addig könnyű jól élni. Nekünk ez az idő már rég elmúlt, talán sohasem volt igazán. De a 2400 frankos bért én is elviselném itthon)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#2303) salapp


salapp
addikt

Remélem, minél több szériához adják a háttérvilágításos távot, mert az nekem pl. ezerszer többet ér, mint a cockbook, amin nem is vagyok magánszemélyként, meg egyéb netes cowboy-vakítások, mint a fantasztikus 22 mm-es vastagságú (úúúúúhhbbbbrrrrrdelúdbőrösen komoly lehet a hólyagrázó mély, amit produkál) subwoofer a panel hátulján.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2305) lemmy9


lemmy9
őstag

Hová tűnt a 40-es széria? :DDD

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#2306) junkpod válasza < CyberBob > (#2299) üzenetére


junkpod
nagyúr

hát igen, lényeges a felbontásbeli különbség egy fullHD 42" és 50" között, biztos, hogy nem csak fajlagosan (m2-ben) hanem abszolút értékben is drágább egy 42"-est legyártani, mint egy 50"-est. Ha hozzátesszük, hogy még olcsóbban is lehet csak eladni, akkor tényleg jogos a kiesése.
Remélem azt az árrés hiányt amit a 42-esen vesztettek és az 50-esen pótoltak, azt most nem kell már az 50-esben érvényesíteni... Lehet kár volt tavaly év végén 42-est venni? :Y

Box's don't touch!

(#2307) rgeorge válasza DM-Fan (#2234) üzenetére


rgeorge
addikt

Érdekes ez a nézési távolság dolog. Ugye házimoziról beszélünk, tehát ezt az "igazi" mozihoz kellene viszonyítani. Mondjuk a Corvin-ban egy teremben van 12 sor, mindegyikből ugyanazt a vásznat nézik a nézők, két sor mondjuk 1 méterre, vagy még többre van egymástól, tehát legalább 12 méter van az 1. és 12. sor között. A nézési távolság itt hogy néz ki? A 12. sor van a max. határon, tehát aki közelebb ül, az túl közel ül, kül9nösen az 1. sorban ülők? Vagy középre van van belőve az optimum, és akkor a 12. sor már túl messze, az 1. megint csak túl közel ül?
A hozzászokás pedig független a mérettől, hacsak nem vesz valaki akkora megjelenítőt, aminél már a fejét kell forgatnia, hogy a szélét is lássa, minden méretet meg fog szokni, és nem azt fogja rá mondani, hogy na, ez tényleg már elég nagy, hanem hogy ez megfelelő méret, hiszen megszokta. Nyilván a nagyobb után a kisebbet már kisebbnek látja.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#2308) M@trixfan


M@trixfan
addikt

Azért örültem volna ha képátlóban történik egy kis növekedés, de úgy látszik nem fért bele az árszintbe :( Viszont a "24,576 Steps of Gradation" hozhat előrelépést az árnyalatok megjelenítésében, még a VT szériának is vannak hiányosságai ezen a téren a tesztek szerint. Árazás oldalról jöhetne valami jó meglepetés, végül is a VX professzionális széria változása tükrözhetne valamit. Ejj, azért de jó lett volna 70" fölé menni. Kb. innen kezdené a perifériás látást is fedni kép és lassan átváltozna a TV nézés moziélménnyé.

rgeorge:

Hidd el, vetítés után bármilyen TV nagyon "össze van menve"! Jó szándékkal tanácsolja mindenki, hogy a lehetőségekhez képest a legnagyobb TV-t kell venni, szinte úgy sem lehet elég nagy. Hetekben nézegettem, hogy milyen lenn a 65"-os átló és cinemascope aránynál (legtöbb BD film) még mindig nem elég. Pedig negyedannyi macera nincs egy plazmával mint a vetítéssel és képminőségben, azonnali használhatóságban nagy előnyei vannak.

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#2309) salapp válasza rgeorge (#2307) üzenetére


salapp
addikt

Bocs, de ezen az aláírásodon felröhögtem, ezért idekívánkozik a feledhetetlen Walken bácsi tolmácsolásában:

"I hid this uncomfortable hunk of metal up my ass for two years. Then, after seven years, I was sent home to my family. And now, little man, I give the watch to you."

Amúgy én, bár már egyre ritkábban, ha megyek moziba, mindig a leghátsó sorok valamelyikébe, lehetőleg középre ülök. Hogy befogadhassam a teljes vásznat.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2310) kiscéé


kiscéé
csendes tag

Érdekes dolgot fedeztem fel a g30-on tegnap képernyő törölgetése közben! Ha hófehér kép van, akkor egy légypiszoknyi (vagy annál is kisebb) helyen picit szürkésebb árnyalatú, kb 10 cm-ről figyelve észlelhető, ha közelebb, illetve távolabbról vizslatom egyáltalán nem lehet semmit látni!
Nagyon apró és nagyon kell sasolni , ráadásul csak nagyon világos képnél jelentkezik!
Vajon mi lehet ez?

(#2311) rgeorge válasza salapp (#2309) üzenetére


rgeorge
addikt

Nem kell bocst kérni. A film szinte minden szövege aláírásba való, az a Walken-monológ a maga teljességében üt nagyot, viszont az kicsit hosszú lenne aláírásnak.
Most nézem éppen egy bolt hátizsák-kínálatát: zedbike.hu. Zed's dead, baby. Zed's dead.
És milyen igaz? Nincs náluk az a zsák, amit kerestem...

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#2312) salapp válasza kiscéé (#2310) üzenetére


salapp
addikt

Odaszart a légy, túl savasat evett előtte, és gyomorrontása lett. :D

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2313) DM-Fan válasza junkpod (#2306) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Mondom, ne kezeljük már kész tényként azt, hogy nem lesz 42"-os méret! Majd meglátjuk, hogy mit hoz az európai paletta.

rgeorge: Azt se hagyd ki a számításból, hogy ha a mozi leghátsó sorában ülsz is le, még akkor is sokkal közelebb ülsz arányaiban, mintha egy 50"-os TV-t akár másfél méterről nézel is! A mozi első sorában leülni mindig egyértelműen rossz, teljesen előnytelen minden szempontból (kép és hang szempontjából is).

Get Moded!

(#2314) rgeorge válasza DM-Fan (#2313) üzenetére


rgeorge
addikt

Igaz, de már a 12. és mondjuk a 8. sor között is nagy a távolság, minimum 5-6 méter. A jegyárak pedig ugyanazok.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#2315) salapp válasza rgeorge (#2311) üzenetére


salapp
addikt

Hát, igen, a jó ég küldte nekünk QT-t, hogy elkészíthesse a Pulp Fiction-t.
És a Panasonicot a plazmáival, hogy csodás képpel nézhessük meg rajta ezen művet újra meg újra.
És DM-Fan-t a plazma topikjával, hogy annak hatására vékony és csilli-villi lcd helyett mégis inkább a plazmát válasszam.

Köszönet mindegyiküknek a remek munkáért!!! :R

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2316) Ijk válasza DM-Fan (#2313) üzenetére


Ijk
nagyúr

"Azt se hagyd ki a számításból, hogy ha a mozi leghátsó sorában ülsz is le, még akkor is sokkal közelebb ülsz arányaiban, mintha egy 50"-os TV-t akár másfél méterről nézel is!"

Ez attól is függ milyen mozi, de alapvetően szerintem nem igaz. De most nem fogom kiszámolni a képátlóból és a távolságból adódó látószöget.:)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2317) lzs79 válasza lzs79 (#2264) üzenetére


lzs79
csendes tag

senki :F

(#2318) DM-Fan válasza kiscéé (#2310) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Gyári panel inhomogenitás. Nem tudsz vele mit kezdeni!

Get Moded!

(#2319) kiscéé válasza salapp (#2312) üzenetére


kiscéé
csendes tag

Bakker miféle legyek vannak felénk :Y

(#2320) kiscéé válasza DM-Fan (#2318) üzenetére


kiscéé
csendes tag

Köszönöm! És ez rosszat jelent, vagy a későbbiekben lehet ebből baj?

(#2321) salapp válasza kiscéé (#2319) üzenetére


salapp
addikt

Biztos a Bingó Margit pörcös csuszájából nyallintott, aztán meg tudatlanul rátolt valami Corbi update-es reformcuccot. No, azok aztán jól összebalhéztak odabent. Szegény pára...

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2322) DM-Fan válasza Ijk (#2316) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig ez a legtöbb mozira igaz, számolj utána! A vászon szélessége sok esetben majdnem kitölti a termet, a termek meg általában négyzet, vagy hátrafelé enyhén nyújtott téglalap alapúak. Magyarán még a hátsó sorokban sem ülsz igazán messzebb, mint a vászon átlója (ami ugy jóval nagyobb, mint a termet keresztben amúgy is közel kitöltő szélessége). Egy 50"-os TV-nél ez 127 cm-es nézési távolság, ha a képátlót vesszük annak. De vegyünk 150 cm-es nézési távolságot 50"-nál, az már mindenképp fedi a moziét, sőt szerintem az már távoli is ahhoz képest.

Get Moded!

(#2323) < CyberBob > válasza GeneraL_XTX (#2300) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Én már korábban is láttam nagyobb lcd panelokat csak értelmetlen áron. Amúgy a klasszikus lcd-t már nincs hova fejleszteni ez már a tavalyi éven is látszott. A ledes világítás fénye és elhelyezése csak rontott a képminőségen viszont már kevésbé mossák a képet, de ennél már nem lesz jobb. A plazmáknál is csak optimalizálás folyt az elmúlt évben, de remélem majd most "összekapják" magukat. Szerintem nem véletlenül kezdtek vakarózni végre az oled környékén.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2324) Tomics


Tomics
addikt

Megvan az erősítő a G30-hoz :C
Denon AVR-1604 + Dali concept 2 polcfrontok és egy concept center egyelőre. Később majd bővítem subbal, meg dali concept 1 sorrundokkal. Ennyi pénzem volt, de idén várhatóan meglesz a többi komponens is :K De már így is ég és föld a különbség, egy philips mini hifit váltott

PH! addikt since 2004

(#2325) GeneraL_XTX válasza < CyberBob > (#2323) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Hát amíg van foszforlag addig nálam a plazma felejtős. Nem tűnik úgy, hogy ezen az idei széria bármit változtatott volna. Lehet nem is tudnak rajta változtatni.

(#2326) < CyberBob > válasza GeneraL_XTX (#2325) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Azért remélem, hogy lesz előrelépés viszont a működéséből adódik a jelenség bár a c3-as fele annyira produkálja mint a g30. Viszont ez egy jó példa, hogy hiába a foszfor az alapja a plazmának és a crt-nek is nem sok közük van egymáshoz.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2327) Gabor970 válasza spiky03 (#2296) üzenetére


Gabor970
addikt

"Akkor ha elfogytak az üzletek raktáraiból a G30-ok, utána már nem is lehet majd kapni?"

ez egészen biztosan így lesz! Ami nincs a raktárban azt az istenért sem lehet megvenni. 42. évemet taposom, de máshogy nem volt az elmúlt 42 évben :)

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#2328) DM-Fan válasza GeneraL_XTX (#2325) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Mi alapján mondod, hogy az idei széria nem hoz előrelépést foszforlagban (vagy bármi másban akár)? Hány GT50-et láttál/hány tesztet olvastál róla? Pár órája tudjuk csak, hogy egyáltalán milyen modellek lesznek (ráadásul azok sem a mi régiónkban). Ne legyünk már ennyire megalapozatlanok!

Get Moded!

(#2329) GeneraL_XTX válasza DM-Fan (#2328) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Ha hozott volna, azt a marketingesek biztos hogy világgá kürtölik. Nyugi van ;]

[ Szerkesztve ]

(#2330) rumkola


rumkola
veterán

Rendesen ráparáztam erre a foszforlagos dologra. Főként konzoljátékokra használnánk a TV-t amit tervezünk megvenni:
Samsung PS-43D450

Bele merjek vágni, vagy hagyjam a fenébe? LCD-nél az utánhúzás, a szar színek, és az input lag, itt a plazmánál meg ez a foszforlag....

Van itt 43D450-es tulaj?

GeneraL_XTX: Neked is ilyesmi bajod volt ugye?

[ Szerkesztve ]

(#2331) GeneraL_XTX válasza rumkola (#2330) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Nekem is ilyesmi bajom volt jah. De egyáltalán nem biztos hogy a te szemed is érzékeny rá. De ha látod akkor az őrületbe kergethet, főleg a Panasonic mert az sokkal jobban csinálta mint a Samsung.

(#2332) GeneraL_XTX válasza rumkola (#2330) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Nézz körül az IPS paneles LCD-k körül, én is ott találtam meg a plazma utódját. Jó színvisszaadás, alacsony utánhúzás tág betekintési szög jellemzi őket.

Input lagról meg annyit, hogy én elvileg egy nagyon magas értékű tv-t vettem de a valóságban meg se érzem....

(#2333) hoffman_ válasza rumkola (#2330) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Én 42S30 tulaj vagyok, ezen fejeztem be a Portalt, és semmi gond nem volt vele, nem éreztem semmi ilyesmit. Ellenben brutál nagy volt, és nagyon szépek a színek :)

GeneraL_XTX:

Azért 60-80ms egy multiban érezhető... Single-re meg úgyis mindegy.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2334) stifi82


stifi82
aktív tag

Az s20 plazma rá vn kötve notira hdmivel 60hzen és közben bevillannak fekete vizszintes csíkok ez mitől van? köszi

(#2335) DM-Fan válasza GeneraL_XTX (#2329) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Milyen marketing? Most jelentették be a modelleket. A tavalyi széria álal nyújtott pozitívumok, hibajavítások sem voltak részei a kezdeti (és a későbbi) marketingnek.

hoffman_: nekem sincs bajom foszforlag terén a G20-szal, pedig konzollal is játszok.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2336) < CyberBob > válasza rumkola (#2330) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Ha érzékeny vagy rá azonnal észreveszed és zavarni is fog, ha viszont nem látod akkor ne keresd meg. :)

GeneraL_XTX: még nem találkoztam olyan lcd monitorral sem amin nem vettem volna észre a különbséget a crt monitorhoz képest utánahúzás is input lag tekintetében. Akkor már el sem merem képzelni milyen lehet az lcd tv amit eleve nem erre hegyeztek ki.
Ha játék akkor fps. :)

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2337) Gabor970 válasza rumkola (#2330) üzenetére


Gabor970
addikt

nekünk PS50C430 van, 1,5 év alatt egy alkalommal vettem észre foszforlagot. Játszani ugyan csak egy délutánnyit használtuk (Battlefield online multiban) de ott nem láttunk ilyent, pedig kerestem a hibákat.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#2338) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Na már jönnek az év eleji b@romságok: 2012 végre az okostévé éve lesz .
Mi lenne ha 2012 az értelmes fejlesztések éve lenne? :)
Pl.: [link] .

szijartg: Mondjuk néhány vásárlónál tényleg okosabb a tv-je. :D

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2339) szijartg válasza < CyberBob > (#2338) üzenetére


szijartg
senior tag

De jó, hogy megvettem novemberben az S30-at. Bőven elég nekem az a készülék. Egyáltalán nem kell nekem ilyen nagyszerű okos tv. :W
Talán majd a 2013-14-es évben végre rámennek arra a gyártók, hogy ne legyen ennyi pixel hibás és egyéb bajos tv. Meg neki állnak jobban a normálisabb fejlesztésnek.

[ Szerkesztve ]

(#2340) madgie válasza < CyberBob > (#2338) üzenetére


madgie
titán

Az összes user 1.0 ismerősöm oda meg vissza van az okostévéktől, ez van. Nekem sem tetszik túlzottan, szerintem a Popcorn Hour-on is kínszenvedés bármi ilyesmi (facebook meg mittomén), de ha ez kell a népnek a jobb kép helyett...

(#2341) Tomika1981


Tomika1981
tag

Van egy olyan gondom a g30-al hogy nem tudom a DLNA-t üzembe helyezni. win7-en mediaplayer/adatfolyam mediafileok automatikus lejátszását engedélyeztem a hálózaton. A g30 látja is a gépen lévő filmeket, zenéket, képeket, de bármit el akarok indítani a PC azonnal kifagy és csak a resetgomb segít rajta. Nem értem az okát. TV is meg a PC is kábelen van összekötve a routerrel.

Ha a mediaplayer nem jó rá, akkor milyen programot használjak a dlna megosztáshoz?
Fontos lenne mert még nem vettem külső HDD-t, se mediaplayert, és nem is tervezem amíg egy 1T-s HDD 30ropi.

Tomika

(#2342) < CyberBob > válasza madgie (#2340) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Ha ez tényleg így van (környezetemben csak nevetnek az ilyen funkciókon na meg a 3d effekten) akkor erre is igaz, hogy a többség mindig rosszul dönt.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2343) GeneraL_XTX válasza DM-Fan (#2335) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Ott vannak a modelleknél szépen kifejtve az új fejlesztések. A foszforlag nincs kiemelve( pedig ha jelentős előrelépés történt volna ezügyben itt biztos h kiemelték volna) szóval úgy tűnik a szokásos évenkénti előretoporgáson kívül sok minden ezügyben nem változott.

(#2344) madgie válasza < CyberBob > (#2342) üzenetére


madgie
titán

"a többség mindig rosszul dönt."

Erről szól az egész demokrácia :D

GeneraL_XTX: egyetértek, fps-nél a 60-80 ms többszöröse, mire odapöckölöd a kis analóg karokkal a fegyvert az ellenség fejéhez :))

[ Szerkesztve ]

(#2345) GeneraL_XTX válasza hoffman_ (#2333) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Azért 60-80ms egy multiban érezhető... Single-re meg úgyis mindegy.

Én biza nem érzek különbséget a plazmához képest. Mondjuk ilyen atomreflexet igénylő multi fps-eket inkább PC-n játszok, nem erre való a konzol:)

(#2346) M@trixfan válasza GeneraL_XTX (#2345) üzenetére


M@trixfan
addikt

Konzolnál már a játékvezérlés feldolgozásánál nagy input lag van az alacsony fps-hez szinkronizáltság miatt, maszkolja időben a TV input lag-ját. Eurogamer-es mérésekben 133 ms sem ritka. Úgyhogy nyugodtan lehet a legatomabb fps játékokat nyomatni konzolon, ott mindenkinek jó magas input lagja van :)

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#2347) rumkola válasza < CyberBob > (#2336) üzenetére


rumkola
veterán

az a baj, hogy ilyenkre háklis vagyok, azt megmondom ránézésre, hogy a CRT TV 50Hz PAL vagy 60Hz NTSC-ben megy :O

(#2348) < CyberBob > válasza rumkola (#2347) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Jó tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen. :D

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2349) T.Peter


T.Peter
őstag

Sziasztok. Érdeklődnék, hogy mi miatt van az, hogy egyik plazma feketéje csak 0,16 cd/m2, amikor egy másik feketéje például 0,06 cd/m2? Próbáltam körbenézni oldalakon, de erre vonatkozó információkat nem találtam. A képalkotási technikáját ismerem a plazmának, de így hirtelen nem jöttem rá, hogy ez mitől van, és érdekelne. Jó egy sima link is, ahol el van magyarázva.

[ Szerkesztve ]

(#2350) ham_ válasza T.Peter (#2349) üzenetére


ham_
tag

Hogy a 0,06-ost drágábban lehessen eladni ;]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.