Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2701) imi68


imi68
tag

Még egy kis F1 infó!!

Full HD-ban, a bokszutcából jelentkezik a Forma-1-gyel az MTV

http://www.f1hirek.hu/f1/20120112-full-hdban-a-bokszutcabol-jelentkezik-a-forma1gyel-az-mtv.html

[ Szerkesztve ]

Huawei P10 lite

(#2702) imi68 válasza imi68 (#2701) üzenetére


imi68
tag

Riskó megerősítette, hogy Palik László szerepeltetését viszont nem tervezik. "Engem is megdöbbent, hogy rengeteg ember várta Palik Lászlót, és rengeteg ember nem várta. Nekünk a közszolgálati televízióban nagyon fontos volt a hiteles arcokat megtalálni" - magyarázta a döntést. "Én azt gondolom, hogy új úton kellett elindulnunk, ezért nem lehetett szó Dávid Sándorról és Palik Lászlóról.

Huawei P10 lite

(#2703) < CyberBob > válasza salapp (#2698) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Ez teljesen így van, a többi csak mellé beszélés, csúsztatás, tudatlanság.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2704) Axi-Maxi


Axi-Maxi
tag

Szép estét

Vásárolni szeretnék egy S30-at , mindegyik típusú pana ugyanúgy vibrál, ha látnám?? folyamatosan kellene látom én ezt ,esetleg valami film alatt? Tesco,euronics van csak a környéken :S

Ut30 tescoba de az nem vibrált

Igyál vizet Axi fizet

(#2705) junior11 válasza Axi-Maxi (#2704) üzenetére


junior11
veterán

Nekem a NeoPDP egy picit jobban vibrál, de ez szerintem egyénenként változó...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#2706) lemmy9 válasza salapp (#2698) üzenetére


lemmy9
őstag

"A kulturált ember leszedi, megnézi, és nem is tárolja, mert minek. Ami viszont annyira tetszett, az eredetiben, akár díszdobozban ott figyel a polcon."

Tökéletesen egyetértek!!!
A médiaplayeren melyiket állítsam be 1080p 50 vagy 60 Hz?

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#2707) kiscéé


kiscéé
csendes tag

Nagyon rafkós ! :K

[link]

[ Szerkesztve ]

(#2708) lemmy9 válasza kiscéé (#2707) üzenetére


lemmy9
őstag

Szakállas. :)

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#2709) kiscéé válasza lemmy9 (#2708) üzenetére


kiscéé
csendes tag

De ötletes. :)

(#2710) bigdady


bigdady
nagyúr

Sziasztok.

Lcd tévéért nem vagyok oda a felhösödés miatt plazmában várnék töletek vmi tanácsot. plazmát jól látni oldalról illetve ha szembe van az ablakkal?

100—120 e környékén keresnék 40 col felettit jó ár érték arányban. 3,5 méterröl nézném upc digit meg hd filmeket. Ilyen távolról elég a hd ready is azt hallottam.

Köszi

(#2711) rumkola válasza bigdady (#2710) üzenetére


rumkola
veterán

amit eddig összeszedtem:
ablakkal szemben nem előnyös, jobban tükröződik mint az lcd
ilyen árban 42-es C3-as panasonic ill. 43-as d450-es vagy d490es (utobbi 3D-s) samsung
tutira jobbak mint az lcd-k

(#2712) DM-Fan válasza Gasparius (#2646) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A YouTube kliensnek addig semmi értelme, amíg nem tudsz HD-felbontásban videókat nézni vele. Onnantól kezdve, hogy a Popcorn-om ezt tudja, soha nem fogom használni a csak SD-t lejátszó "smart TV" funkciót.

Mindemellett én is annak a híve vagyok, hogy csoportosítsanak inkább nagyobb erőforrást a képminőség fejlesztésére és csak másodlagosak legyenek az online és aranyfüsttel bevont egyéb feature-ök. Nem vagyok ellenük, csak néha azt érzem, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak, mint az igazán lényeges dolgok és erre a legjobb példa a mostani CES, amin mindenhonnan csak a "smart TV" folyik. Mindemellett még mindig ott tartunk, hogy egyetlen TV sem kínál makulátlan beépített médialejátszót, amihez normális, rendszeres időközönként kiadnák a jól karbantartott firmware-t. Ha az az ára a makulátlan megoldásnak, hogy egy komplett mini HTPC-t kell beépíteni, vagy meg kell venni a gyártónak egy neves médialejátszógyártó készülékének licenszét, akkor tegyék. Ne hivatkozzunk már arra, hogy egy gyártó jogi kérdések miatt nem teszi bele. Akkor a HDI miért tudja gond nélkül gyártani és árulni a Dune-t, vagy a Syabas a Popcorn-t?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2713) rgeorge válasza imi68 (#2701) üzenetére


rgeorge
addikt

Sajnos a Mezei fogja közvetíteni, ez már biztos. Kár, mert se az F1-hez, se a közvetítéshez sem ért.

[ Szerkesztve ]

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#2714) bigdady válasza rumkola (#2711) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kösz. Esetleg full hd? Vagy 3 méter felett felesleges?

(#2715) DM-Fan válasza lemmy9 (#2668) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Viszont még mindig szívok az epg ékezeteivel. :((("

Melyik országot választottad a legelején, illetve mi lett beállítva készüléknyelvnek?

Get Moded!

(#2716) DM-Fan válasza fokukac (#2688) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Elméletileg gyakorlatilag mindegy kéne legyen, de olyan modellt keress, ami garantáltan tudja a DVB-C-t is. Én egy TechniSat Cryptoworks CX modult vettem a szolgáltatómtól anno 10 eFt-ért. Tökéletesen bevált.

Get Moded!

(#2717) T-Tboy válasza bigdady (#2710) üzenetére


T-Tboy
tag

"100—120 e környékén keresnék 40 col felettit jó ár érték arányban".

Esetleg, ezzel sem járnál rosszul szerintem ha a Full HD neked nem feltétel:
http://www.mall.hu/plazma-tv/panasonic-tx-p42cx3e:ranking

Ha mégis Full HD-s is megfelelne akkor ennyi pénzért pl.:
http://www.panabolt.hu/panabolt_s308/page/item/793966/panasonic_tx_p42ux30e_full_hd_600_hz_plazmatelevizio

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#2718) Omni válasza fokukac (#2688) üzenetére


Omni
aktív tag

Mind ugyanaz, kínaitól veszik és feliratozzák.

A kínai gyártó: http://www.smit.com.cn/

(#2719) fokukac válasza DM-Fan (#2716) üzenetére


fokukac
nagyúr

oké, köszi :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2720) M_AND_Ms


M_AND_Ms
addikt

Igények egy másik fórumról.
"Vettünk egy Samsung UE37D5000 led tv-t van bennet mpeg4 dvb t\c tuner.

Kérdésem az lenne hogy alkalmas e T-home digitális kábel tv vételére set top box nélkül ugy hogy rtl klub és tv2 is bejöjjön rajta."

No comment.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#2721) DM-Fan válasza Tomika1981 (#2685) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Lehet hogy nem 7-8 ezer lenne egy lemez ha mindenki megvenné és nem töltené le. Kár is ezen vitázni."

Most elmondanám, hogy már az új BD-megjelenések ára is sok esetben 6-7 eFt alatt van és pár hónap elteltével akcióban megvehető a kiadvány 3-4 eFt közötti összegért is. Sosem tudom, hogy melyik ujjamat harapjam és melyik akciós kiadványról mondjak le, mert mindig van miből válogatni, ami korrekt áron van. Ennek ellenére a legtöbb BD-kiadványból itthon pár százas nagyságrend fogy csak el, a nagyon nagy blockbuster-ekből nagyon szerencsés esetben esetleg olyan 500-600 darab, de pl. a hatalmas sikernek számító Avatar BD-ből fogyott eddig csak 1000 példány fölötti mennyiség itthon, semelyik másikból.
Lássuk be: a 3.500 Ft-os Xpress-es akciós BD-ár már például egyáltalán nem kibírhatatlan az átlagfizetés mellett sem (nyilván nem húsz darabot kell egyszerre hazavinni - mint ahogy azt mondjuk egy átlag amerikai teszi), ez alig több, mint két mozijegy ára (ha beleszámolom a moziba menet elfogyasztott benzint, hogy vesz az ember innivalót, rágcsálnivalót, stb., akkor még olcsóbb is a BD), igazán nem mondható elérhetetlennek, alig drágább, mint egy új DVD-megjelenés. Ennek ellenére sem fogy úgy, mint kéne. Mi ennek az oka? Több dolog is:

1.) Sok ember még mindig nem rendelkezik olyan TV-vel, amin igazán érzékelné a BD-nyújtotta előnyt. A CRT-k, a korábban vásárolt plazmák/LCD-k, alsóbb kategóriás készülékek nem kiáltanak az új formátumért, az emberek többsége ezekhez nem is vásárolta meg a BD-lejátszót, mert fele/harmada lett volna a TV árának. Nekik simán megteszi a DVD is, ami potom pénzért hazavihető (ez köszönhető az egyre silányabb, egy lemezes butított kiadásoknak, ami kifejezetten a magyar piac sajátossága - így lehet 990 Ft-ért hazavinni már szinte bármilyen filmet).

2.) Sokan egyáltalán nem hajlandóak filmre pénzt áldozni (semennyit), mert fel sem merül bennük, hogy azért fizetniük kéne, sajnos. Ezért részben okolható a letöltés is, de a régi beidegződések is: kikölcsönzi, kölcsönkéri, megvárja, míg leadja a TV, stb.

3.) Sokaknak egyáltalán nincs igénye gyűjtemény felhalmozására, csak szeretnék a filmet a moziban láthatónál jobb minőségben megnézni, de nem akarják azt megtartani.

4.) Rengeteg a szar film. De komolyan! Gondolj csak bele: Hollywood ontja magából a filmeket, több százat évente, amiből jó, ha 5-10 olyan film akad, ami tényleg képvisel értéket is és érdemes odatenni a polcra is. Márpedig BD-n leginkább a Hollywood-i filmek jelennek meg és nem a világ egyéb táján készült remekek. Konkrétan annyi ócska film készül és jön be hozzánk is korlátlanul, hogy az már fájdalmas. Ezen filmek nemhogy egy új BD-megjelenés árát nem érik meg, de konkrétan azét az 1 darab mozijegyét sem, amivel Te magad egyedül beülsz rájuk.

5.) Sokan nagyon szegények, olyannyira, hogy akármennyire viszed le az árat, akkor sem fogja megvenni a kiadványt, bármennyire szeretné is.

Namost innentől kezdve jön a csavar, amikor a letöltés adott esetben képes a dolgot fenekestül felfordítani - és ez már rég igazolt tény. Ugyanis manapság az ember egyre kevésbé szeret zsákbamacskát venni - márpedig az általad felvázoltak alapján is megállapítható, hogy egy kétgyerekes család számára egy mozi bizony 10 eFt fölötti kiadás is lehet. Mindezt egy másfél-két órás szórakozásért, aminek kimenetele kétesélyes. Ez azért eléggé zsákbamacska. Ilyenkor simán előfordulhat az, hogy az anyagilag amúgy sem elengedett családapa (de beszélhetünk akár bármelyik átlagemberről is) szerinted elítélhető módon letölti otthon a filmet, amiről így már meg tudja ítélni, hogy érdemes-e adott esetben elmenni rá moziba, vagy amennyiben tényleg értékes, időtálló alkotásról van szó - megvenni DVD-n/BD-n. Sok tanulmány foglalkozott már ezzel és egyértelműen kimutatták, hogy a letöltésnek fogyasztásgerjesztő hatása is van, a nyilvánvaló csökkentő mellett is.

De egyébként érdemes megnézni, hogy ha valami igazán nagy cím, blockbuster, vagy közönségsiker jön, akkor az emberek tömegesen megrohanják a mozikat és azon kiadványok jól is fogynak. Magyarán a filmstúdióknak azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy amit elveszítenek egy szar filmen, azt sokszorosan behozzák egy minőségi, jól összerakott alkotáson. Kicsit vissza kéne tehát venni a mennyiségből és a minőségre kéne koncentrálni, a sokadik részek és remake-ek/reboot-ok helyett. Ja, persze, ehhez meg kéne fizetni a forgatókönyvírókat is, hogy ne sztrájkoljanak, mint két éve tették és nem csak a film főszereplőjének kitömni a zsebét 20 (!) millió dollárral! :Y A kapzsi kiadókról már nem is beszélnék: érdemes lenne belátni azt, ami a zeneiparban már elindult: sok művész korlátozott ideig ingyen teszi elérhetővé a neten az új albumát, majd megjelenést követően potom pénzért meg lehet vásárolni online a művet, ráadásul akár dalonként (mondjuk 1 dollárért) - mert van, akinek nincs szüksége az egész lemezre, ha csak 2 dal tetszik róla. A filmeknél miért nem lehet ezt bevezetni?

De beszélhetünk itt az emberek fogyasztási szokásainak boncolgatása közben a mozik kriminális állapotáról is. Konkrétan az utóbbi évben legalább 8 olyan mozilátogatásomra emlékszek, amikor azon szentségeltem, hogy milyen hihetetlenül élvezhetetlen minőségben adták le az aktuális filmet. Spórolnak a vetítővel (pedig én nem vagyok a túlszaturált kép híve), koszos, sérült a kópia, életlen a kép, dobozhangja van a filmnek a térhangzás helyett, túlvezérelt és amiatt élvezhetetlen, stb. Mindezt 1300-1500 Ft-ért.
Nem beszélve arról, hogy próbálj csak beülni egy feliratos filmre: úgy kell vadásznod még itt Budapesten is, hogy sikerüljön, ha egyáltalán összejön! Nonszensz. Én rengeteget jártam moziban a '90-es és 2000-es évek első évtizedében is és soha nem volt ilyen siralmas a helyzet, nem csoda, hogy sokszor üresek maradnak a mozik. A moziüzemeltetőknek is érdemes lenne kicsit elgondolkozniuk, hogy milyen áron nyújtanak milyen szolgáltatást.

Egy szó mint száz: nem vagyok a letöltés mellett, mindenkit buzdítok a filmvásárlásra, tekintve, hogy okosan és jó helyen vásárolva - megvárva az akciókat, figyelve a boltok kínálatát - nagyon jó áron be lehet szerezni BD-n is a filmeket, a DVD-t meg lassan tényleg az ember után hajítják. Magam is havi több kiadványt megveszek, mert szeretem a kezemben tartani és a polcra tenni azt, ami érték. De be kell látni, hogy sok embernek sajnos ez sem adatik meg, mert hazaviszi a nettó 80 eFt-ot, a párja ugyanennyit és ebből kell eltartaniuk 2 gyermeket, fizetni a rezsit, a részleteket, az étkezést, ruházkodást. Sajnos nekik nem fog jutni még a 990 Ft-os DVD-re, de adott esetben még kábeltévé előfizetésre sem, mert ez mind luxus. Belegondoltál abba, hogy ezen emberekhez mi jut el a szabadon fogható adókon keresztül? Valóvilág, Fókusz, meg X-Faktor. Érdekes, nem? Azzal hergelik ezt a réteget, hogy villában ingyenélve, semmit nem csinálva is lehet a figyelem középpontjában az ember, illetve nulla tehetséggel és szakmaisággal, az életben szalmaszálat keresztbe nem téve celebként is lehet rivaldafénybe kerülni. A szerencsétlen, aki pedig egy kicsit is értelmes és nem azért keres 80 eFt-ot, mert nincs diplomája vagy esze, hanem azért, mert egyszerűen épp nincs más lehetősége, mert ezt hozta a sors, a gazdasági helyzet, a válság, vagy nevezzük akárminek, az nem fogja ezt a szemetet nézni, pláne nem a gyermekeit elé ültetni. Őt feltétlen meg kell fosztani attól, hogy a napi 8 órai munkahelyi és 6 órai otthoni robot után jusson néha 2 óra kultúrához is?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2722) einstein válasza Ijk (#2652) üzenetére


einstein
senior tag

Az Engadget szerkesztői a Sony Crystal LED2 képét "világosnak és gyönyörűnek" nevezték, de kiemelték, hogy a prototípus csak állóképeket jelenített meg.
Érdekes, szerintem félrefordították.
Mindenesetre itt látszik működés közben, és nem csak állókép megy rajta :)
[link]

(#2723) bigdady válasza T-Tboy (#2717) üzenetére


bigdady
nagyúr

Köszi

(#2724) T-Tboy válasza DM-Fan (#2721) üzenetére


T-Tboy
tag

Ebben sok igazság van. :K

https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi

(#2725) lemmy9 válasza DM-Fan (#2715) üzenetére


lemmy9
őstag

Próbálgattam mindent, - de ha van tipp azt megköszönöm - többek közt a skandinávokat, görögöt is.
Abban sok az Ő :DD .
Stb-vel jó volt, conax-al szar :(((
Pr telecom a szolgáltató megpróbálok reklamálni.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#2726) DM-Fan válasza einstein (#2722) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért az elég epic fail, hogy a képernyő közepén ott éktelenkedik egy vízszintes sávban a villódzó hiba egy fekete csík formájában. :U

Get Moded!

(#2727) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Vettem egy 40" Led Lcd-t.

Hát ezután a nappaliban tuti egy böszme Plazma lesz.

A 10 éves CRT-n jobb fekete van mint a Led LCD-n.

(#2728) DM-Fan válasza lemmy9 (#2725) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, nálam Svédország beállítással és magyar nyelvvel fut a G20 és a fent említett conax-modullal nincs gond az EPG-vel, jók az ékezetek.

Get Moded!

(#2729) einstein válasza DM-Fan (#2726) üzenetére


einstein
senior tag

Még csak prototípus. :DDD

(#2730) DM-Fan válasza einstein (#2729) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, ha ilyen a prototípus, bele se merek gondolni, milyen lesz egy átlag "kishibás" szériapéldány. :DDD

Get Moded!

(#2731) Ijk


Ijk
nagyúr

Érdekes hogy sorra találnak ki újabb és újabb technológiákat, de valahogy az istenért sem képes egyik se ringbe szállni.
Egyébként eljátszottam a gondolattal hogy mi lenne ha csak lcd technológia létezne, és idén kitalálnák a plazmát, méghozzá az új szériás panasonicok formájában és árazásában. Vajon hogy reagálna rá a piac?:)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2732) < CyberBob > válasza DM-Fan (#2730) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Furcsa, de a ledes panelek képét mindig kicsit lilás árnyalatúnak látom (a videóban szereplőt is).

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#2733) szepi77 válasza Killer01 (#2700) üzenetére


szepi77
tag

Az elfogadható árú lemezek szinte mind onnan jönnek.

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-P42S30E

(#2734) salapp válasza < CyberBob > (#2732) üzenetére


salapp
addikt

Akkor lehet, hogy mégse csak bemesélem magamnak ugyanezt?
Lehet, hogy a folyadékkristályokat megvilágító ledek hideg fényűek, és az adja ezt a "lilásságot"?

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2735) M_AND_Ms válasza salapp (#2734) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Vagy az UTE szív teszi lilává. A fradista zöldesnek látja, hidd el! ;-)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#2736) ZEN1TH válasza DM-Fan (#2726) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Az szigorúan a felvétel hibája szerintem. Itt egy másik videó LINK, továbbá eddig sehol nem láttam azt a jelenséget amit az AVS rögzített. Igaz a linken szereplő képen is van valami hiba, a videón viszont semmi ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#2737) ZEN1TH válasza Khaosz55 (#2727) üzenetére


ZEN1TH
őstag

:O

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#2738) Tomika1981 válasza DM-Fan (#2721) üzenetére


Tomika1981
tag

Én egyetértek veled!
Semmi bajom a letöltésekkel (nem mintha én nem tennék ilyet) csak azt utálom amikor valaki azt gondolja hogy normális dolog mindent letölteni és ingyen használni.
Én a legtöbb DVD-met 900 és 1990Ft között vettem, veszem. Akinek erre nem jut attól nem is sajnálom az ingyenes letöltéseket. Viszont az szerintem nem normális hogy pl egy avatart mint említetted néhány 1000 példányát tudják értékesíteni BD-n magyarországon, míg ha megnézed az egyik legnagyobb magyar torrent oldalon több mint 8000-en töltötték le csak fullhd-ben. Nem hiszem hogy azok töltik ezeket a formátumokat akik nehezebben boldogulnak az életben. Nekem sincs pénzem premier DVD-kre nem hogy BD-re de azét a polcomon a legjobbak mind ott vannak és nem töltök le ész nélkül!

Most is azt mondom mint amit már leírtam hogy nem a letöltéssel van a gond hanem azzal hogy az embereknek ez alapvető jog lassan és követelik hogy a TV gyártók mindezt támogassák azzal hogy minden letölthető formátumot ismerjenek a tv-k.

Persze most én is pipa vagyok kicsit hogy megtudtam, hogy a G30 nem tudja HDD-ről a 24p-t. :-(

Tomika

(#2739) DM-Fan válasza Tomika1981 (#2738) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Így van, az szerintem is bosszantó, amikor sokan - bár megtehetnék - életükben nem vesznek filmet, és jönnek azzal a dumával, hogy minek vegye, mikor ingyen hozzáfér. Nem, semmi nincs ingyen! Valahol ennek a következménye is az, hogy annyiba kerülnek a BD-k, amennyibe, mert köztudott, hogy itthon a kiadók azért is kénytelenek ilyen árat szabni, a kisebb példányszámú nyomás egy darabra eső költsége ugyanis mindig nagyobb, valahol pedig ugye be kell ezt hozni és természetes, hogy ezen felül kell a profit is, a kereskedői árrésről pedig akkor még mindig nem szóltunk. Ergo mi, a kiadványokat megvásárlók fizetjük meg azok helyett is az árát, akik ilyen-olyan forrásból levadásszák netről az adott tartalmat és soha a büdös életben egy petákot nem adnak bele a kalapba. Bezzeg a sírás az megy a részükről is, hogy azért nem vesznek filmet, mert bár megtehetnék, de nem adnak ki rá 4-5 eFt-ot sem. Pedig nyilvánvaló, hogy ha azok, akik megtehetik, megvennék a számukra értékes filmeket, akkor még lejjebb mennének az árak, ahogy az a DVD esetében is szép lassan kialakult. Persze ehhez kéne némi mértékletesség és nem annak kéne a szem előtt lebegni, hogy havonta 20 filmet megnézzen (megvegyen) az illető. Nem kell mindent odatenni a polcra, de az embernek tetsző, többször is megnézhető filmeket azért illene.

"Persze most én is pipa vagyok kicsit hogy megtudtam, hogy a G30 nem tudja HDD-ről a 24p-t. :-("

Sajnos egyik TV beépített lejátszója sem tudja, nem véletlenül szoktam mindig a külső lejátszó felé terelni az embereket.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2740) Tomika1981 válasza DM-Fan (#2739) üzenetére


Tomika1981
tag

Tudom hogy nem itt kéne megkérdeznem de kimondottan filmnézésre egy asus oplay mini megfelelő választás pana g30-hoz? Nem értek a medialejátszókhoz.

Nem szeretnék rá sokat költeni, és még egy külső HDD-t is kell vennem aminek mostanság igen borsos az ára.

Tomika

(#2741) lzs79


lzs79
csendes tag

Na megvan a drága. 42g30.
Eddig nagyon tetszik :K
Egyetlen problémám van vele: ha rákötöm a gépre, akkor kilóg a kép. most beállítottam 1776*1000 felbontásra, így jó. Ez mitől van?

(#2742) norral válasza lzs79 (#2741) üzenetére


norral
aktív tag

Kapcsold ki a 16:9 overscant. Picture -> Advenced rész -> 16:9 overscan.

Nézd meg úgy.

Letöltés témához:
Én megtehetném, hogy megveszem a sok-sok dvd-t, BD-t. Mégha nem is a premierkor. Igazából egy dolog akadályoz, nekem nem kell az adathordozó, csak az adat. Zenéket, mióta vagy magyar itunes store vásárolgatom (egyre többet), mert őszintén szólva, még ha hallom is a különbséget egy veszteségmentes adat és az itunes cucc között, nem különösebben zavar. :) Nem vagyok egy vájt fülű, és legalább azokhoz az előadókhoz, akiket igazán szeretek, talán még el is jut valami, persze csak miután apple meg a kiadók levámolták.

Tudom, hogy sokan szeretnek gyűjteni, de én az egyszerű, "üres" szobákat szeretem. Minél tágasabb a hely, annál nagyobb a boldogságom. :)

Igazából én egy olcsóbb, kölcsönzős típusú rendszerben biztos nagyon nagyon sok dolgot "vennék", de így sajnálom a pénzt magára a lemezre, nem a szellemi tulajdonra.

Egyetlen 1szer gondolkoztam, hogy vissza kéni kérni a pénzt, vagy sajnáltam, hogy miért mentem moziba, mikor a 2012-t néztük a westendben pár éve egy barátommal. Pedig azóta már egy raklap sz@r filmet láttam a vásznon, mert szinte minden hónapban megyek valakivel, ha más nem a barátnőmmel, de valahogy az a film kur... felidegesített azzal a kiskutyával, meg a sok töketlen nyomorult szereplővel, na mind1. :)

[ Szerkesztve ]

(#2743) Farkas82 válasza Tomika1981 (#2740) üzenetére


Farkas82
tag

Mint oplay mini használó tudok nyilatkozni: szigorúan mint médialejátszó alacsony áráért megéri, formátumtámogatása felveszi a versenyt a nagyokkal, viszi az MKV-kat ésszerű bitrátáig (értem ez alatt hogy a killa sample már blokkosodik, de az extrém darab), DVD isokat menüvel együtt, a BD filmeket is viszi, csak a menüt nem tudja megjeleníteni. Viszont semmiféle hálózati, vagy netes funció nincs benne, csak arra jó hogy az USB-be, vagy a kártyaolvasóba dugott eszközről lejátsza a "ráwarezolt :)) "tartalmat. Ja és a 24p kadenciahelyes lejátszást támogatja. Ezért nem is értem, miért nem lehet rendes médialejátszót építeni a TV-kbe, nem olyan drága egy alap realtek chip.

[ Szerkesztve ]

(#2744) fokukac válasza DM-Fan (#2739) üzenetére


fokukac
nagyúr

A gyártási költség minimális, egy lemez árából max. néhány száz Ft...

Amúgy bennem felmerült még egy kérdés, hogy hányszor kéne fizetnem egy szellemi termékért?
Láttam a filmet moziban, megvettem anno DVD-n 5-6 ezer Ft-ért, és most vegyem meg blu-ray-en is?

Ugyanaz, mint régen a zenékkel... Megvolt a Pink Floyd Dark side of the moon c. albuma bakeliten, kazettán és cd-n is. De egyiket se hallgatom, mert fent van a gépemen flac-ban. :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2745) BBéci válasza fokukac (#2744) üzenetére


BBéci
titán

Jogos felvetések. :C

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2746) Multibit válasza DM-Fan (#2721) üzenetére


Multibit
veterán

Ha már az Xpress szóba került. Tőlük és a DVD Futártól vásárolok filmeket. Sajnos nem általános, hogy a régebbi kiadványok olcsóbban hozzáférhetőek! Engem az AvatarTransformersStarwars stb. jellegű alkotások hidegen hagynak (ez az én bajom), viszont sok más olyan több éve kiadott film van, amit megvennék, de nem akar csökkenni az áruk, vagy már nem is kaphatóak itthon. Szomorú, de épp most rendeltem két filmet BD-n az amazon.com-ról, olyanokat amelyek itthon is kaphatóak, vagy nem rég kaphatók voltak. Itthon 7 ezer forint az áruk, onnan 3.7 ezerért rendeltem. Szállítási költséggel együtt is megérte! Ja, mindkettőn van magyar hangsáv és magyar felirat! S akkor még nem beszéltem a saját magam által "magyarított" BD kiadványokról (kép külföldi blu-ray-ről, magyar hang/felirat sajátkezüleg felrakva).

(#2747) lzs79 válasza norral (#2742) üzenetére


lzs79
csendes tag

:R

ez egyébként mire jó?
jól vettem ki, hogy forrásonként külön állítható be? legalábbis kikapcsoltam, amikor tv-t néztem, és amikor átmentem a gépre, akkor megint ki kellett kapcsolni.
ha igen, a többi forrásnál hogy érdemes tartani?

van valami leírás "kezdő g30-asoknak" ;]

(#2748) DM-Fan válasza Tomika1981 (#2740) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Alapvetően két lehetőséged van:

- olyan médialejátszót veszel, amely fogad HDD-t (akár beépíthető módon, akár USB/eSATA aljzaton keresztül),
- olyat veszel, ami hálózati lejátszó és PC-ről vagy NAS-ról szolgálod ki.

HDD-kapacitásra mindenképp szükséged lesz, kérdés, hogy a PC-be/NAS-ba teszed, vagy magába a médialejátszóba.

Az oplay mini egy belépő szintű lejátszó, semmi különös pluszt nem nyújt, de használható. Ha egy komolyabb funkciókkal is bíró lejátszót keresel, akkor árban azért följebb kell menni.

Get Moded!

(#2749) DM-Fan válasza norral (#2742) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Erre mondom mindig, hogy szerintem a felhőben való adattárolás a jövő, úgy még nemhogy a fizikai adathordozóra, de a digitális adathalmazra sincs szükséged a gépeden, simán nézheted online a tartalmat. Lenne egy adott kereted, amit feltölthetsz (pl. mint most a PSN Network-ön a wallet), vagy akár havi előfizetési rendszerben is működhetne a dolog, mintha csak egy HBO-ra fizetnél elő és annak fejében válogathatsz egy online tékából. Még azt is meg lehetne szabni, hogy adott értékű előfizetéssel a mennyire új/melyik stúdió filmjeihez férhetsz hozzá, így akár lehetnének olcsóbb és drágább csomagok is. Nem kéne letölteni sem, ráböksz a filmre és online stream-ben nézed a tartalmat. A netsebességek egyre nőnek, lassan nem lesz akadály a HD-tartalmak streamelése sem. Ésszerű tömörítés mellett ez már ma sem ügy és az emberek többsége úgysem veszi észre a különbséget sem, ahogy az általad említett itunes által kínált minőség is sokak számára bőven kielégítő. Szerintem erre nagyon sokan vevők lennének, ahogy a HBO-ra is nagyon sokan azok, csak ez még annyival többet is nyújtana, hogy akkor és azt nézed, amit csak akarsz és akár annyiszor egymás után, ahányszor akarod.
A sok idióta smartTV funkció helyett inkább fognának össze a TV-gyártók a filmstúdiókkal/forgalmazókkal és készítenének erre egy príma felületet/szoftvert, mögé egy nagy teljesítményű kiszolgáló hálózattal (vonják be a Google-t és szabják át erre a GoogleTV-t). Ennek talán értelme is volna és adott esetben még ők is jól járnának.

Multibit: mindig lesz olyan kiadvány, amit problémás beszerezni, vagy adott esetben olyan is, ami nálunk meg sem jelent/joglejárt lett, külföldön meg kapható és adott esetben még magyar vonatkozás is van rajta, mindezt a nagy mennyiség miatt olcsóbban. Én is rendeltem már így Angliából lemezeket potom pénzért, így lett pl. Casino Royale BD-m 4 fontból (kb. 1300 forintra jött ki) és csontra ugyanaz a lemez, mint itthon, ott figyel rajta az 5.1-es magyar szinkron és a felirat is, csak itthon mai napig 6-7 eFt között van az ára - mondjuk volt már akcióban 3,5 eFt-ért is). De például így lett Band of Brothers BD-fémdobozom kb. 7000 Ft-nak megfelelő fontból, itthon meg csak DVD-n adták ki, az is kb. 10 eFt volt a végén - most talán újra kiadták itthon a DVD-ket kartondobozban, 8 eFt-ért. BD-nek híre hamva sincs.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2750) DM-Fan válasza fokukac (#2744) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Abszolút jogos kérdés, nálam is jópárszor előfordult már, hogy többféle adathordozón is megvettem ugyanazt, ergo többszörösen fizettem meg a jogdíjat. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha pl. manapság csomó BD mellé beleteszik a tokba a filmet DVD-n is, sőt, még digital copy-ban is letöltheted a netről a lemez mellé adott kuponnal, akkor a korábban, adott esetben még egy magasabb áron megvett DVD mellé most miért nem jár az akkori vásárlóknak a BD verzió utólag, mondjuk anyagárban? Persze a kérdés költői, tudom a választ. :(((

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.