Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2051) tpeter77 válasza batagy (#2041) üzenetére


tpeter77
addikt

sziasztok,

" ha egy médialejátszót HDMI-vel összekötjük a TV-vel, és ha valaki nem használ külső Hifit, akkor a TV-n megjelenik a hang? "

ugyanez lenne a kérdésem a Samsung, LG és Sony plazma és lcd tévéire is.
batagy elfelejtette megkérdezni a többi gyártót, csak a Panát irta be a kérdésbe :)
Mi úgy gondoljuk, a többi tv-nek is hasonlóan kell működnie.
Ezt jól gondoljuk, vagy van eltérés egyes gyártók hdmi hang tv-n történő lejátszásában?

üdv, Péter

[ Szerkesztve ]

(#2052) Tomika1981 válasza lacos001 (#2046) üzenetére


Tomika1981
tag

Azért baromságokat ne írjunk már le!
Tudod te hogy egy kazán bekötésének milyen feltételei vannak? Tudod hogy egy mai kazán milyen biztonsági berendezésekkel van ellátva? Nézz utánna és ne írogass hülyeségeket. Ha szeretnéd linkelek neked pár kazán bekötési, használati utasítást. Biztonsági előírásokat.

Én még mindig tartom a tegnapit hogy napi 2 óra RTL Tv-nézéstől úgy hogy beiktatunk 1-1 egyéb csatornát meg fimet, nem fog beégni vagy ha igen akkor az nem rendellenes használatra hanem garanciális hibára utal.

Amit nem értek viszont hogy míg pont az említett kazánnál maradva a gyártó odafigyel hogy megelőzze a bajt és a butauser ne tudja pl:felrobbantani magát, addig a Pana nem tesz eleget a beégés ellen. (feltételezvén hogy minden user akinek beégett bármi, igazat mond és tényleg csak alig nézi az adott logót, karikát stb.-t)

[ Szerkesztve ]

Tomika

(#2053) DM-Fan válasza bogabi (#2049) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem azt mondom, hogy életszerű (bár szerintem az igazán körültekintő, tudatos vásárló így tesz - persze, ehhez kell némi előrelátás, de mint tudjuk a net pontosan a korlátlan lehetőségei miatt a legnagyobb találmány a világon), de a lehetősége megvan rá, nyitva áll előtte, úgyhogy ne hivatkozzon már egy hibajelenség bekövetkezése után (amire mellesleg a használatiban is felhíják a figyelmét) arra, hogy csak vásárlás után fért hozzá a használati utasításhoz. Egyébként is, ha utána is férne csak hozzá (ami ugye nem igaz), akkor is, azt használatba vétel előtt kell elolvasni, hiszen mint a neve is mutatja, arra vonatkozóan tartalmaz utasításokat.

De ami nálam teljesen kiverte a biztosítékot, az ez:

"Nálam jobban nem tájékozódik senki vásárlás előtt az tuti . Inkább 1 hónappal később veszek meg valamit , de mindent akarok tudni róla mielőtt megveszem."

Most őszintén mondd meg, ebbe ugyan nem férne bele az, hogy elolvassa előre a használatit - mert szerintem vastagon. De tegyük fel, hogy ennyire azért nem volt alapos, akkor is, hacsak 1 hónapig fórumozik, alapvetően nem nagyon marad olyan dolog, ami elkerülhetné a figyelmét. Ez a dolog meg annyira alap, hogy kb. mindenkinek ez az első kérdése a technológiával kapcsolatban, hogy "MÉG MINDIG beég?", mert kb. 5-8 éve ez az első és legelterjedtebb sztereotípia a plazmákról.

Ebben vastagon benne van, hogy nem nézett ő utána semminek, még a használatit sem feltétlen olvasta el (csak utólag), mert ha betéved egy ehhez hasonló topicba, első körben értesült volna a dolog létezéséről. Csak utólag könnyebb másra verni a balhét, asztalt borogatni a gyártónál.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2054) DM-Fan válasza tpeter77 (#2051) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"ugyanez lenne a kérdésem a Samsung, LG és Sony plazma és lcd tévéire is.
batagy elfelejtette megkérdezni a többi gyártót, csak a Panát irta be a kérdésbe
"

Természetesen, minden gyártónál alapvető, hogy a HDMI képet és hangot is szállít, ezért hívják high definition multimedia interface-nek (HDMI).

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2055) lacos001 válasza Tomika1981 (#2052) üzenetére


lacos001
senior tag

Látom te is megragadtad a lényeget apukám.........
Itt arra céloztam,nyilván nem pontosan idéztem,és nem is értek hozzá,ha valaki nem szól rád,hogy erre-arra vigyázzál a vásárolt termékeddel kapcsolatban,és tájékozatlan vagy,akkor bizony van esély rá,hogy megszivod.
Nem a kazán bekötéséről irtam,hanem a rossz,nem rendeltetésszerű használatáról,nem mind1.

Sokmindenkinek.......
Amúgy ha baj van a ghosttal,beégéssel,nem ide kellene irogatni,hanem oda,ahonnan származik a termék.Itt ugyan megvitatni meglehet a különböző nézeteiteket,de sok értelme nincsen a hsz vadászaton kivül.

[ Szerkesztve ]

(#2056) Tomika1981 válasza lacos001 (#2055) üzenetére


Tomika1981
tag

Nem értesz hozzá! Ennyi. Akkor ne hozd fel példaként mert pont rossz volt a példád! Éppen egy olyan termékkel példálózol amit szándékosság nélkül nem lehet tönkretenni!!! Illetve ha tönkremegy mindig van egy következő védelmi rendszere. Sőt legtöbbször a biztonsági rendszer épp a usertől védi a terméket.

Ha figyeltél volna a tegnapi előzményekre akkor tudnád hogy itt nem arról folyik a vita hogy tönkre lehet-e tenni egy plazmát, hanem arról hogy normál körülmények között mi az esélye hogy tönkremegy és ha tönkremegy akkor az ellen miért nem tesz eleget a gyártó. Vannak akik szerint eleget tesz és vannak akik szerint nem. A téma amúgy már tegnap le lett zárva azt hiszem.

Tomika

(#2057) szepi77


szepi77
tag

Én egy ehhez hasonló tájékoztatást tartanék korrektnek a gyártó részéről. Elég lenne, ha a használati utasítás utolsó tételeként, mintegy kiegészítésként mellékelnék, ha már egyszer nem volt elég tájékozott a vásárló és megvett egy plazmát, akkor legalább egyértelműen értesüljön a veszélyről és főleg annak megelőzésének módjáról. Így senkit nem érne meglepetésként egy-egy beégett logó, ami bizony lényegesen csökkenti egy ilyen nagy értékű készülék értékét, még ha a gyártó ezt nem is tekinti hibának.

Íme a cikk:

[link]

Lehet vitatkozni a benne szereplő számadatok valószínűségéről (mint pl :" egy kontrasztos kép akár 50 óra alatt nyomot hagyhat maga után.", de alapjában véve sok hülye kérdéstől kímélné meg a hülye user a tapasztalt felhasználókat. ;)

Panasonic TX-P42S30E

(#2058) lacos001 válasza Tomika1981 (#2056) üzenetére


lacos001
senior tag

Idéznék előző irományomból !

"nincsen leirva a használati utasitásában,hanem a szerelő mondta/javasolta,hogy erre nem árt odafigyelni!!
Nem velem történt közvetlenül ez az eset,hanem ismerősömmel........."

Tehát hallottam a mesét,nyilván nem szakszerűen előadva.Ne haragudj,hogy a te ismereteiddel ellentétben leirtam valamit nem pontosan úgy,ahogyan azt elvárnád.ennyit lovagolni ezen,beszarás :DDD
Legalább lett 2 plussz hszünk !!

[ Szerkesztve ]

(#2059) Tomika1981 válasza lacos001 (#2058) üzenetére


Tomika1981
tag

Akkor most ki szemeteli a topikot baromságokkal??? Butaságot írsz majd kikéred magadnak! :W

Tomika

(#2060) DM-Fan válasza szepi77 (#2057) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A használati utasítások így is, hogy szűkszavúságra törekszenek is, baromi hosszúak. Ha mindent ilyen részletességgel írnának le, még kevesebben olvasnák el.

"de alapjában véve sok hülye kérdéstől kímélné meg a hülye user a tapasztalt felhasználókat."

Ez nagyon nem igaz! Olvasd el az archívumot és láthatod, hogy igen gyakran vertük a fejünket a falba, mert olyan alapvető dolgokra kérdeznek rá rengetegen, ami a használati utasításnak már csak az átlapozása után is egyértelmű volna. Szóval nagy eséllyel teljesen mindegy, hogy milyen ékesszólóan írnák bele a problémát az utasításba, ugyanúgy meglennének az értelmetlen asztalcsapkodások, mert általános tapasztalat, hogy az emberek nem olvassák el az utasítást (nem vétetlenül alakult ki a netes szlengben a RTFM betűszó sem). Az értelmes, körültekintő embernek meg semmi szüksége rá, mert ő már előre tájékozódik és ahogy te is megtaláltad ezt a leiratot vagy e topicot, úgy ő is meg fogja.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2061) bogabi válasza DM-Fan (#2053) üzenetére


bogabi
senior tag

Szerintem itt alapvetően az a baj, hogy sokan hiányolják a manualból 46-os betűmérettel kiírva, hogy nem csak a statikus képek, de a statikus képi ELEMEK is beéghetnek, illetve hosszan tartó ghost-ot okozhatnak. Ebben van valami. Az, hogy ezt nem írja bele a Pana (más gyártó nem tudom, hogy miként áll a témához), azon lehet vitatkozni, hogy jól teszi-e, vagy sem....

Ha mondjuk előtte egy hónapig valaki a vásárláson pörög, akkor nem hiszem, hogy ne ütközött volna bele ebbe a még most is meglévő problémába (ha már plazmát nézett ki magának).

Amíg új volt a G20-am, engem is zavart, ha egy-egy műsor után még láttam a halvány csatorna logót, vagy eredményjelzőt, ma már egyáltalán nem foglalkoztat a téma. Elfogadtam, hogy ez egy használati tárgy, és nem nekem kell őt szolgálni, hanem ő szolgál engem. Ha mindig azt sasolnám, hogy ugyan hol maradt egy kis ghost, akkor valószínűleg soha nem élvezném a TV nyújtotta képminőséget, mindig ott lenne a bogár a fülemben, és soha nem lennék elégedett a vásárlással.

Persze, kis odafigyelés soha nem árt, de ne ez határozza meg a mindennapokat TV nézés esetén.

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#2062) szepi77 válasza lacos001 (#2058) üzenetére


szepi77
tag

Mondjuk azért nem elhanyagolandó tény, hogy gázos, vagy vegyes tüzelésű kazánról beszélünk. Én vegyes tüzelésűként értelmeztem. Ha gázos, akkor ahogy Tomika is mondta úgy tele van pakolva biztonsági elektronikával, hogy nem tudsz benne kárt tenni, még akkor sem, ha magasról letojod az egészet, legrosszabb esetben kikapcsol az egész és esélyed sincs tönkretenni.

Panasonic TX-P42S30E

(#2063) DM-Fan válasza bogabi (#2061) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Álljunk meg: a Pana teljesen szakszerűen írja bele a manual-ba a dolog mivoltát, más kérdés, hogy valaki, aki egyébként sem értett a témához magyartalanul fordította. De a legcsekélyebb logikai érzékkel (adott esetben egyébként értő olvasással is) azért rá lehet jönni, hogy a TV-nek az árt, ha valami folyamatosan ott van a panelen. "Tipikus állóképnek" (nem képelemnek) nevezi a magyar manual a csatornalogót is, tehát innentől nem értem az értetlenkedést.
De erre jön az, amit Te magad is mondasz: normális esetben az ember utánanéz annak, hogy mit vesz, pláne ha az a termék egy 100-200-300 eFt+ értékű készülék, mert ez magyar viszonylatban igencsak nagy pénz. Aki meg nem néz utána, az nagy eséllyel a manual-t is leszarja.

"Persze, kis odafigyelés soha nem árt, de ne ez határozza meg a mindennapokat TV nézés esetén."

Pontosan erről van szó és ennél sokkal több egyébként nem is kell ahhoz, hogy makulátlan maradjon a TV-d.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2064) lacos001 válasza szepi77 (#2062) üzenetére


lacos001
senior tag

Tegyük offba a szemetelésünket ! :D

Ezt regélte a srác.Az,hogy ezt hülyén adta elő,vagy kamuzott,vagy netán igaz,nem érdekel,nem is tudom titeket miért.Persze legyek én a hülye,mert leirtam más szavait :D

A lényeg az lett volna,hogy neki sincsen minden leirva a kazán használati utasitásában,igy ha nem súg neki a szerelője,akkor lehetett volna valami bibi a termékkel.........

Értsd.:- ha a laikusnak,aki még hírből sem hallott a plazma technológiáról,és a velejáróiról,hogy mire kell/kellene figyelni,persze nem kötelező,az majd észrevesz dolgokat,ghost,beégés stb.
sztem van a két tartalom között egyezés...

Sokminden cuccomról dolgokat nem is tudtam volna meg,ha csak az user manualt olvasom el.....

(#2065) szepi77 válasza DM-Fan (#2060) üzenetére


szepi77
tag

Akkor van a baj, ha az user nem a geeks oldalát találja meg, hanem ezt :

[link]
Ezért mondjuk, hogy az internetes tájékozódás kétélű dolog. Kinek higgyen egy laikus ember?

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-P42S30E

(#2066) DM-Fan válasza szepi77 (#2065) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A hátrányok közé a beégést, a kisebb fényerőt, valamint a nagyobb fogyasztást sorolhatjuk számított. Vegyük ezeket egyből sorjában a Panasonic G20-as esetében. A beégésről sajnos nem nagyon tudunk nyilatkozni, de a gyártók állítják, hogy ez a hibajelenség már a múlté. Mi ezt apró kitétellel hajlamosak vagyunk elhinni: fix tartalmakat – pl. egy játékkonzolról futó menüt – nem hagynánk rajta órákig egy helyben állni a képernyőn."

Hát, én ezek alapján is arra jutnék, hogy a dolog nem egyértelmű, ezért jobban utánanéznék. De biztos én gondolkozom rosszul.

De egyébként a plazma szót a Google-be írva ez a topic a negyedik találat és előtte csak a Wikipedia, illetve két bolt van.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2067) szepi77 válasza DM-Fan (#2066) üzenetére


szepi77
tag

A gyártó oldalán egy sort nem találsz sem a beégésről, sem a ghostingról. HA jobban utánnanézel, megint csak azzal találod szembe magad, hogy minden második cikk ellentmond egymásnak. Ebben a cikkben az az érdekes, hogy pont a gyártóra hivatkozik, aki szerint ez a jelenség már a múlté.

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-P42S30E

(#2068) Tomika1981 válasza DM-Fan (#2063) üzenetére


Tomika1981
tag

Ma elolvastam az angol használatit is. Valóban magyartalan a magyar fordítás viszont megdöbbentem hogy az angol verzióban sehol nem találtam a burn-in kifejezést. Ezek után
az angol használati úgy is értelmezhető hogy a kimerevített kép benne marad a képernyőben de ez nem garanciális (hiszen csak ghost és el fog tűnni).

Szepi 77: azért ne hasonlítgasson már senki egy kazánfelrobbantásához szükséges szándékos cselekményt egy úgyfelejtett csatornához a plazmatv-n. Aki felrobbant egy kazánt az hülye! Aki beéget egy plazmát az ............... ! (ha nekem beég megmondom :) )

Tomika

(#2069) DM-Fan válasza szepi77 (#2067) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Dehogynem! A gyártó oldalán ott a manual! Nyilván nem a marketinganyagok közé fogja rakni a figyelmeztetést, hogy milyen korlátai vannak a technológiának. A gyártó meg szerintem sehol nem mondott ilyet, hogy ne maradna ghost, vagy ne keletkezne beégés. Márcsak azért is fura lenne, mert a használatiban meg hivatkozik rá és amúgy is az a perdöntő.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2070) szepi77 válasza DM-Fan (#2069) üzenetére


szepi77
tag

A manual? Ami hibásan van fordítva? :C

Panasonic TX-P42S30E

(#2071) Tomika1981 válasza lacos001 (#2064) üzenetére


Tomika1981
tag

Tényleg ne szemeteljük tele a fórumot. Éppen arra panaszkodnak itt a fórumon hogy a pana miért nem tájékoztat mégjobban mint teszi. Mondjuk úgy mit egy kazánnál! (persze azért az is túlzás lenne mert akkor kapnánk a panaplazmához egy 400oldalas használatit!)

Tomika

(#2072) DM-Fan válasza szepi77 (#2070) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem, ott az angol is! De egyébként ÉRTELMES ember a magyar alapján is felfogja, hogy mi van.

Get Moded!

(#2073) DM-Fan válasza Tomika1981 (#2068) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Valóban magyartalan a magyar fordítás viszont megdöbbentem hogy az angol verzióban sehol nem találtam a burn-in kifejezést. Ezek után
az angol használati úgy is értelmezhető hogy a kimerevített kép benne marad a képernyőben de ez nem garanciális (hiszen csak ghost és el fog tűnni).
"

A burn in egy konyhanyelvi szó, köznyelvben használatos, ahogy a ghost is, a szakszerű megnevezése az "image retention", magyarul "képvisszatartás/képvisszamaradás" (ezt fordították képkimerevedésnek) ami lehet átmeneti és végleges is, függően attól, hogy milyen intenzitású kép, milyen hosszan volt jelen és közben milyen beállításokkal ment a készülék.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2074) salapp


salapp
addikt

Van valamilyen netes lehetőség, ahol legalább néhány napra előre látható, hogy a magyar adóknak (m1-2-duna és world) melyik műsora lesz majd hd-ben?

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2075) DM-Fan válasza salapp (#2074) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Van: port.hu

Get Moded!

(#2076) Tomika1981 válasza szepi77 (#2070) üzenetére


Tomika1981
tag

Szerintemnem feltétlenül van hibásan fordítva. Az angol leírásban sem ghostról meg Burn-in ről beszél hanem bevezetett egy ("image retention”) szót. Nekem olyan mintha ott is mellébeszélés lenne kicsit. A beégés tudtommal egyértelműen a burn-in! Meg sem jelenik a használatiban.

Hozzáteszem, most én is kukacoskodónak érzem magam.

Tomika

(#2077) dozó válasza DM-Fan (#2063) üzenetére


dozó
tag

A Pana ezt írja Ne merevitsen ki állóképeket hosszabb ideig, a nagy kérdés mennyi a hosszabb idő?, M1, M2 5-6 óra TV nézés után se marad hosszantartó látszó nyoma RTL már 2-3 óra folyamatosan is elég a bajhoz, a leg egyszerűbb az lenne ha a gyártók elő írnának egy ISO szabványt a logokal kapcsolatban amit ők ki tesztelnek, napi 6-7 órán keresztül, csak sajnos ez pénzbe kerülne, ezért egyszerűbb a ne merevítsen ki állóképeket hosszabb ideig.

(#2078) szepi77 válasza DM-Fan (#2072) üzenetére


szepi77
tag

Ne személyeskedjünk, mert törölve lesz a HSZ-ed. :D Én értelmes embernek tartom magamat, Tomikát is, a belinkelt hsz íróját is és még valószínűleg sok száz embert aki valószínűleg úgy értelmezi az user manualt, ahogy én, amiről Te is beláttad, hogy hibás a fordítása. Azt meg végképp ne várd el senkitől, hogy végigolvassa az angol manualt, amikor ott a magyar használati útmutató is.
Lásd be, hogy zsákutcába értünk a témával, mert egyre keszekuszább érveket sorakoztatsz fel a gyártó védelmében.

HA még mindig ragaszkodunk a manualhoz, akkor tekints meg az illusztrációként feltüntetett virág fotót, ami egyértelművé teszi, hogy a manual valóban állóképre gondolt, magyarul kimerevített "fényképre."

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-P42S30E

(#2079) Tomika1981 válasza DM-Fan (#2073) üzenetére


Tomika1981
tag

Köszönöm! Megint tanultam valamit! Előző hozzászólásom így kérem figyelmen kívül hagyni!

Tomika

(#2080) DM-Fan válasza szepi77 (#2078) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Most minden személyeskedés nélkül erre mondjam azt, hogy 4 év alatt ez senkinek nem okozott eddig problémát, pedig kb. alsó hangon is több száz vásárlóval váltottam már itt gondolatokat? :U

A linkelt HSZ írójára meg inkább nem hivatkoznék, mert kb. semmiben nem volt igaza, amire hivatkozott, ezt ott is megírták neki.

Nem ragozom tovább a témát, ehhez nem lehet már mit hozzátenni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2081) DM-Fan válasza dozó (#2077) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Tegnap már leírtam, hogy miért nem tud konkrét időtartamot beleírni a manualba: soktényezős a dolog. Olvasd vissza és meglátod!

Get Moded!

(#2082) salapp válasza DM-Fan (#2075) üzenetére


salapp
addikt

Köszi!

Már legalább 10 éve nem vettem kézbe tévéműsort. Most is az m1 honlapját böngésztem, de ott nem derült ki, melyik hd. Port.hu-t meg csak moziműsorra használtam eddig.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#2083) DM-Fan válasza salapp (#2082) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nincs mit! Tényleg az a jó benne, hogy egy klikkel tudod egy csatornára szűrni az infót, így az elkövetkezendő 5 nap műsorát részletesen teszi képernyőre és jelzi is, ha HD-adás van, pl. m1 esetében így néz ki.

Get Moded!

(#2084) ketkedo612


ketkedo612
tag

Üdv!

Nem a tegnapi témát kívánom ismét indítani beégés ügyben, csak tájékoztatásként szólok, hogy szepi77 2045-ös hozzászólásápan linkelt panasonic beégés történet csereutalvánnyal végződött.

Úgy tűnt ezt senki nem olvasta a végén. :))

(Egyébként az én G20 panelemen is ott van az RTL nyoma, ha nagyon keresi az ember, de csak egyes világos árnyalatokon. Szóval használat során szinte soha nem látható )

Amennyiben a panaszfalas történet hiteles, akkor úgy tűnik akinek problémája van a beégés miatt, annak érdemes próbálkozni, lehet sikerrel jár és cserélik.

Ha a hazai plazma forgalmazókat tömegesen zaklatni kezdik a felhasználók ezzel a problémával, és esetleg kiderül hogy 10-ből 8-on a magyar RTL logó díszeleg, akkor talán Ők is szólnak a csatornának, hogy tegye áttetszőbbé a fehér téglalapot.
Vagy beírják a kezelési útmutatóba nagy fekete betűkkel, hogy az RTL műsorainak megtekintése maradandó károsodást okozhat a készülékben. ;]

(#2085) bandzsa


bandzsa
csendes tag

Nektek ez a Viera Connect mindig működik? Az utóbbi 2 napon már 3.-szor nem mutat semmit. Hálózati teszt lefuttatva, minden ok, serviion keresztül működik a szerver, DLNA is ok, Viera remote is, csak a Connect nem működik. Valakinek hasonló tapasztalat?

(#2087) DM-Fan válasza ketkedo612 (#2084) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Amennyiben a panaszfalas történet hiteles, akkor úgy tűnik akinek problémája van a beégés miatt, annak érdemes próbálkozni, lehet sikerrel jár és cserélik."

Hát, ha azt a huzavonát valaki végigcsinálja, amit ő, az meg is érdemli a csereutalvány. Amiből aztán vehet egy másik plazmát, vagy egy rosszabb LCD-t. Én ezt egyszer az egyik mobilgyártóval csináltam végig - én nyertem, de nem kívánom senkinek azt az ideget, amit megeszel alatta.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2088) KTTech válasza dozó (#2077) üzenetére


KTTech
veterán

A TV állókép esetén kb. 5 perc múlva erősen csökkenti a fényerőt és a kontrasztot a beégés elkerülése végett. Azt, hogy egy permanensen kint maradó kép mennyi idő után hagy maradandó nyomot 1000 cigányasszony se tudja megjósolni...
Hozzáteszem, pár éve volt teszt: 24 órás permanens kép után 48 óra folyamatos fehérmosással nem maradt maradéknyom az akkori plazma panelen...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#2089) szepi77 válasza ketkedo612 (#2084) üzenetére


szepi77
tag

...és tényleg :D

A fene gondolta, hogy van több oldala is. Köszi az infót :R

Vagy beírják a kezelési útmutatóba nagy fekete betűkkel, hogy az RTL műsorainak megtekintése maradandó károsodást okozhat a készülékben

Ott a pont! :DD

(de azért az első verzió megnyugtatóbb lenne)

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-P42S30E

(#2090) szepi77 válasza DM-Fan (#2087) üzenetére


szepi77
tag

Az első dolog, amiben egyetértek veled...

Panasonic TX-P42S30E

(#2091) KTTech válasza szepi77 (#2090) üzenetére


KTTech
veterán

(de ez csak a Pana nagyon jó indulatán múlt... nincs az a hatóság, aki erre kötelezte volna törvény szerint, ezt azért tudni kell...)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#2092) szepi77 válasza KTTech (#2088) üzenetére


szepi77
tag

Akkor csak jó valamire az a fránya fehérmosás ;)

Panasonic TX-P42S30E

(#2093) DM-Fan válasza KTTech (#2091) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Gyanítom elegük lett belőle, mert igaza nem volt, az is biztos. Sokszor az a legegyszerűbb, ha ráhagyják.

szepi77: igen, arra, hogy megfőzd vele a panelt, meg az elektronikát. Nem ajánlanám, hogy otthon 48 órán át fehérmosást csinálj! Maximum a mosógépben, de szerintem még az sem köszöni meg.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2094) Tomika1981 válasza KTTech (#2091) üzenetére


Tomika1981
tag

Ne kezdjünk róla vitatkozni de nem hiszem hogy pusztán jóindulat volt!

Én azért ha lenne rá keret, meg nem sajnálnék rá 5-10 tv-t elpocsékolni, csinálnék egy beégés tesztet. pl. 5 pana g30-at elindítanék egy kimerevített képpel azonos beállítások mellett. Ha mondjuk 5 óra merevítés után csak 1 ég be akkor biza az garis hiba!

[ Szerkesztve ]

Tomika

(#2095) KTTech válasza DM-Fan (#2093) üzenetére


KTTech
veterán

Ahogy a G30-ban implementálva van, úgy használható a dolog, huzamosabb ideig is... egyszerre csak a panel kis (kb. 12-13cm-es részén van kint a mozgó fehér csík, ilyenkor 160W-ot kajál be, ECO nélkül az 50-es).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#2096) DM-Fan válasza Tomika1981 (#2094) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az a baj, hogy még egy ilyen tesztből sem tudnál messzemenő következtetéseket levonni, pont azért, mert az egyes példányok minőségében is van szórás, ez is tapasztalat. Belátható, hogy ilyen tesztelésnek nem lehet kitenni minden példányt, így is adunk már a legyártásukkal is az üvegházhatásnak gazdagon. A vevő által előidézett beégéssel kapcsolatban meg az a probléma, hogy azt tényleg előidézhette nem megfelelő használattal is - pl. úgy, hogy az automatikus kontrasztcsökkentést megkerülte azzal, hogy interaktált a készülékkel minden 5. percben, vagy csak egyszerűen otthagyott egy brutál csatornalogójú adót a panelen napokra.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2097) Tomika1981 válasza KTTech (#2095) üzenetére


Tomika1981
tag

A fehérmosást mikor érdemes használni, ha ghost van? Vagy bizonyos időközönként érdemes futtatni?

Tomika

(#2098) KTTech válasza Tomika1981 (#2094) üzenetére


KTTech
veterán

De az volt. 1x évig dolgoztam szervizben, jópár fogyasztóvédelmi üggyel találkoztam ez idő alatt. Az eseteg 99.95%-ban elutasította a fogyasztóvédelem a felhasználói panaszokat, de sokszor ez után is cseréltünk, hogy csöndben maradjon az illetékes végre.

Hozzá teszem, nem tudnád lefolytatni a tesztet, mert a TV védi magát ilyen ellen :DDD 5-7 perc után leveszi a kontrasztot minimumra... innen kezdve amit csinálsz az ugye nem a gyártó előírásainak megfelelő üzemeltetés, mert felhívják a figyelmet rá a használati útmutatóban. Tetszik vagy nem tetszik ez a tényállás, és jogilag megkérdőjelezhetetlen a dolog.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#2099) DM-Fan válasza KTTech (#2095) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Persze, az úgy nyilván más, mint a teljes képernyős fehér tartalom, amit klasszikus értelemben vett fehérmosásnak ismer szakzsargon. :K Nyilván hatásfokban is gyengébb, de ez kell ahhoz, hogy hosszan tartóan is alkalmazható legyen és ne főljön meg a TV. Mondjuk hozzáteszem, hogy fölöslegesnek tartom, egy teljes képernyős változó képtartalomnál jobb nem kell az újrahomogenizálásra és a ghost eltüntetésére. Közben még hasznosan is használja az ember a készüléket és nem a vándorló fehér oszlopot figyeli.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#2100) dozó válasza KTTech (#2088) üzenetére


dozó
tag

Azt, hogy egy permanensen kint maradó kép mennyi idő után hagy maradandó nyomot 1000 cigányasszony se tudja megjósolni...

ezzel tisztában vagyok ép ezért kellene a gyártóknak ki tesztelni, mi az ami 6-7orán át nem hagy maradandó károsodást a plazmában és kötelezni a TV társaságokat olyan logók készítésére.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.