Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
havri1 #158245 üzenetére
Nekem meleg motornál csinálta, hetente (500 km-enként) 1-2 alkalommal. Mentem nagyjából egyenletes tempóval, egy pillanatra megtorpant, EPC-t feldobta.
Amikor mindez egy eleve necces előzés kellős közepén történt - elég emlékezetes volt - akkor léptem: kapott szoftverfrissítést márkaszervizben, majd közvetlenül utána vegyszeres (BG) tisztítást. Ezután még egy évig használtam az autót, problémamentesen. -
Csabadi
tag
válasz
Mágus2 #158227 üzenetére
Szia,passat generátor,ugye irtam,hogy bajlódok vele,múlt7 pénteken teljesen megállt.Kiderült hogy a forgórész adta meg magát(nem a szabadonfutó)Mindegy is most került bele egy vadi új forgórész és kinoztam kicsit a generátort.Hidegen 14.4 körül tölt melegen 14 viszont ha az összes fogyasztót bekapcsolom(lámpa,klima(annak is a kinti ventilátor a max fordulaton ment),2x ülésfűtés,hátsó ablak fűtés.Na ilyenkor olyan 13.4körül töltött alapjáraton.Ez normálisnak számit,vagy valami még nem kóser?
A másik pedig az octavia,ugye irtam hogy nagy nyomás van a tartályba ha kinyitom üzemmelegen.Viszont ma megnéztem a hütöre menö két vastag csövet és az alsó hideg volt.Néztem uj termosztátot és ami anyósékéba kell az 105C° nyit.Elképzelhető hogy nem nyit a termosztát és azért uralkodik az a nagy nyomás?Köszi -
Mágus2
Közösségépítő
Nektek még hármat kell aludni, mi már itt vagyunk.
-
Morris
veterán
Ha erős láncos kerregést hallasz, akkor az lánc.
Ha a kipufogó környékéről jön és közben a pillanatnyi fogyasztás 5 liter körüli, akkor az normális. Kb fél percig tart. Utána szépen elhalkul.
Ez az euro5 miatti feature. Nyit egy szelepet ami miatt hamarabb felmelegszik a katalizátor.
Ha egyből leállítod és hirtelen újraindítod, akkor már nem fogja csinálni.Ugyanilyen autóm van.
-
havri1
félisten
Nekem is ilyen van, caxa. Kokszról én is olvastam, de egyelőre nem tudom milyen tünetei vannak, ha jelen van a probléma. Prémiumot tankolok mindig, és néha kipörgetem, aztán majd kiderül.
Lánc viszont jellegzetes az első hidegindítás alkalmával, pár mp, aztán megfeszül. Enyémben 86e van, még bontatlan a motor. Nagyon ritkán hallani már a láncot. De még nem cseréltem én sem. Majd meghallgatom, ha hazaérek. -
Amarton
tag
Valaki rendelt már direktben a Ross-Tech-től VCDS kábelt?
Milyen gyorsan érkezik meg, illetve milyen postaköltséggel kell számolni?
Engem a 199 dolláros változat érdekelne (3 autóra le van korlátozva, azért ilyen olcsó) -
nofi
addikt
Sziasztok!
Van egy 2011-es évjáratú Golf Plusom (1,4 TSI - 122 LE ~ 105.000km). Nagyon meg vagyok elégedve vele, de az utóbbi időben két dolgot is észrevettem rajta amit ugyan jeleztem a szerviznek ahová hordom, de ott nem találtak semmi normálistól eltérőt. Nem hagy nyugodni a dolog és mivel még pár évig biztosan szeretném használni inkább több helyen is rákérdezek.
1. Néha hidegindításnál elég hangos a motor kb egy percig. Nagyjából egy régi dízel hangot ad ki úgy heti 1-2 indításkor. Kb ilyesmi: [link]
2. Eszi az olajat. Lehet ez VW sajátosság, mert a régi Polom is szomjas volt, de itt fél év alatt már egy literes olajat utántöltöttem.
Tudtok olyan szervizest aki ismeri jobban ezeket a TSI motorokat és Budapest/Pest megyén belül érdemes lenne megmutatni neki az autót?
-
SeatZola
őstag
Srácok!
A napokban veszek egy Passat B8-at. 2015-ös gyártás. Gyári navigációs, de hiányzik az SD kártyája. Milyen kell hozzá konkrétan és honnan beszerezhető?
-
bul07
nagyúr
Visszahívás
A visszahívás a Tiguan városi terepjáró és a Touran egyterű tetőablakkal és hangulatvilágítással felszerelt új modelljeire vonatkozik.
[link] -
válasz
lacos001 #158182 üzenetére
Nekem nem egy új autóm volt és mindegyikben 1000km után cseréltettem olajat, váltóolajat. Ráadásul olyan szervizeket kerestem ahol ott lehettem minden kötelező szerviz elvégzésénél, hova tovább minden folyadékot én vittem az autókhoz, természetesen a gyári előírásnak megfelelőt. Azt is el kell mondanom, h nem nagyon örültek ennek, volt olyan szerviz, ahol ezért emelt óradíjért vállalták a szervizelést. Nem nagyon értették az ezres cserét, bizonygatták, h nem kell, nem szükséges, de megcsinálták, szervizkönyvbe bevezették annak tényét. Az előző új autómban (Mitsubishi), leengedéskor olyan volt a motorolaj mint a víz. Még a szervizes szakik is csak a fejüket vakargatták. Az 1000km-t az átvétel utáni napon egyből bele is toltam, a következő napon már olajcsere. Sőt a gyári előírást nem betartva, korábban vittem a kocsikat olajcserére. Nem volt ez gond, hisz a szervizeknek ez bevétel.
A kérdés felmerül, h hasznos volt-e? Nemtom, de soha semmi bajom nem volt egyik autómmal sem míg használtam őket.(#158183) tomcsi23:
Én idáig a CC-ben 12k-t cseréltem a légszűrőt, üzaszűrőt annak ellenére, h mindkettőt 90k-ra tolja ki a gyártó.
A légszűrő ez idő alatt alig volt koszos, az üzaszűrőt nem tudtam megítélni. A 12k-t letolom cc. 2-3 hónap alatt. Arra jutottam, h a légszűrőt minden második (24-25K) olajcserénél, az üzaszűrőt minden harmadiknál cserélem. Azt érzem, h fölösleges sűrűbben, a 90k-t én is túlzásnak tartom. A pollenszűrőt viszont cserélem minden alkalommal. -
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #158195 üzenetére
Szakad így upgrade
Kellene valami normális, nem szétült, elrohadt helyette. -
.Farkas.
tag
Golf 4 1.9 TDI
Sziasztok valaki tudja klima kompresszornal mit jelent a K és F betű?
1J0 820 803 K van most de megment és használtan 1J0 820 803 F-et találtam.
-
-
Morris
veterán
1.4 tsi caxa
2 kattanásos tele tankból eddig 850km-t mentem (klímával, csomagokkal, 2 fő) és még nem világít a csóróság jelző.
Asszem jól fogyaszt a drága!Pedig sokszor elgurult a gyógyszer
-
Kicker
őstag
válasz
rob210 #158194 üzenetére
Castrol magnatec 5w40, 4literesből szoktam venni 2 db-ot, ha rá kell tölteni legyen... 15000km alatt kb bele is megy a maradék. 1.6 bse, / sokáig használtam mobil1 5w30-at is. 10-15ezer km-es cserében ezek mind jók, ha utántöltöd minimum szintnél./ 7 éve használom a verdát, 130ezer km ment bele...
-
zsolt19900
őstag
válasz
i-sti #158207 üzenetére
erre a kérdésre (azon felül, hogy annyival el van intézve, hogy: "egyenesen fog menni az autó, egyenes kormánynál) általában a válasz a következő szokott lenni: kell kb 1000-1500km, hogy a gumi bekopjon és vagy az út úgy is dől egy picit jobbra (normális helyeken vízelvezetés stb.) és így mindig egy picit jobbra fog menni (ezeket a válaszokat mondjuk egy másik műhelyben kaptam)
-
i-sti
senior tag
válasz
zsolt19900 #158206 üzenetére
Nem volt próba kör mielőtt elhoztad?
-
zsolt19900
őstag
Rugókat kivéve teljes futóműcserén esett át a Passat elől (lengőkarok meghúzása tehermentesítve/megemelve/ráemelve kihogyhívja történt).... elmentem beállíttatni és most azt veszem észre, hogy elengedett kormánynál elcsuklik egy nagyon minimálisat jobbra a kormány és el is megy az autó jobbra, amennyiben fogom a kormányt "egyenesen" úgy pedig elkezd balra menni az autó
Beszéltem az állítást végzővel, annyit mondott, hogy első gumikat cseréljem fel és ha ez megoldja akkor gumiprobléma van (futómű csere előtt nyíl egyenesen ment az autó elengedett kormánynál is) (és nem tudom miben romlanának el a gumik azalatt az idő alatt, hogy e miatt elhúzzon az autó?!)
Persze azt is mondta, ha a gumi felcserélése nem oldja meg, akkor természetesen elmehetek hozzá és ránéz még egyszer....
Cseréljem fel a gumit, vagy menjek egyből vissza hozzá, mert lehet rajta finomítani azért?
köszi
-
-
honeker
őstag
A mercédesz támadta a ferarit mert tul sok olajat égdt a versenyeken...3 ezer km 3 liter olaj ez sem semi vw bse
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest