Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AMD Power
titán
Első teszt magyar utakon - Mit tud az új Corsa?
Teszt: Opel Corsa E 1,4 TurboA teszt alapján elég vegyes lett.
-
Skizz
addikt
Nna, voltam autónézőben, meg elvittem szervízbe. Kívülről hátsó sárvédőívek rozsdálnak, nem szép, de nem is vészes. Alja rozsdamentes, futómű egy jobb első gömbcsukló kivételével patika (az se szar, csak az lesz középtávon - 5k), fék harap, abs darál. Motor pöcc-röff, szépen jár, szépen húz, szép hangja van. Vezérléscsere leszen max. 25e km múlva, nem vészes. Kipuff nem gyári, fiatal, hibátlan.
Külseje az említett rozsdától eltekintve hibátlan. Itt-ott egy-egy díszcsíkot kell megragasztani, de ez nyilván tökmindegy. Belül egy alapos takarítás után a legnagyobb probléma a bal első hangszórórács szakadása, de ha nem rúgok bele, akkor a helyén marad. Ill. az ajtóbehúzók vannak körbetekerve szigszalaggal, hogy miért, nem értem. Rádió szól, CD-s, fűtés van, amennyire ilyen rövidtávon éreztem, hűtés most nyilván irreleváns. Aztán a többi mind szép és jó, korához képest a kosz jelenleg a legnagyobb baja.
Úgyhogy nagyon szimpi... szerelő szerint a rozsda elhanyagolható, még ha el is indul jobban, belátható időn belül csak esztétikailag fontos a lakatolás, mivel az alja rendben van. De így első körben akkor se lesz pénzem megcsinálni, úgyhogy mindegy is. Összességében olaj-szűrő-légszűrő-gömbcsukló lesz a közeljövőben cserélve, ha megveszem, aztán szerintem jövőre vezérlés, azon kívül, gumi, fékbetét, többi apróság... Alkualap így nem is igen volt, még egyszer nekilendülök, hátha, de 4 kilóért jó vétel, még, ha nem is a legjobb, mert a legjobb meg úgyis csak a mesében jön szembe.
Amiről akartam érdeklődni, hogy a jóember említett egy üzembentartóit biankó adásvételivel. Azóta rohanok, így nem volt időm beleásni magam a témába, esetleg mit tudtok erről mondani? Elvetendő?
Ebben az esetben az üzembentartóival a nevemre kerülne a forgalmi, csak a törzskönyv marad az előző tulajnál? (bár azt mondta, hogy odaadja azt is, így csak az eladásnál kell majd véglegesítenünk) -
gban
Közösségépítő
Ha minden frankó, nem rossz vétel.
Kipuff nem gyári - senki nem rak rá olyat szerintem, korából adódóan meg eredeti nem nagyon lehet
Vagyis nem nagyon találsz olyan 8 évesnél (de lehet hogy 4-5 évesnél) idősebb autót amin GM a hátsó dob. Az első viszont nálam 13 éves koráig bírta.
Amin sokan csodálkoztak itt, de meg is erősítették, az eredetvizsgát viszont az eladó dolga intézni - intézheted te is, csak akkor ez jelentkezzen az árban is.
(Ez mondjuk így logikus is, neki kell igazolni hogy minden rendben van az autóval, és csak ezután adhatja el - sokan azzal példálóztak, vettek több autót is, de mindig ők intézték. Az lehet, de attól még nem nekik kellett volna.)Postázást nem vállalok.
-
nagyúr
hat nem tudom, szerintem ez nem igy van en amikor eladtam a suzukit fel se merult bennem, hogy erdetisegvizsgat csinaltassak, csinaljon a vevo ha akar (tudom hogy muszaj neki )
masreszt amikor en vettem a hondat akkor viszont egyertelmu volt szamonra, hogy az eredetisegvizsgat nekem kell allnom, kvazi az atiras reszekent
de eddig a csaladban minden adas-vetelnel igy zajlott
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gzbotii #36118 üzenetére
eredetiseg vizsga. az auto atirasahoz kell, tegyuk fel ha veszel valakitol egy autot, nem eleg a kitoltott adasveteli, hanem miutan elhoztad a volt tulajtol el kell vinni egy muszaki vizsgaallomasra ahol negcsinaljak az eredetvizsgat. 17.000 Ft ha jol emlekszem. korbemerik a festekvastagsagot, felirjak a km allast, megnezik az alvaz illetve motorszamot hogy nem-e lopott az auto vagy az a motor van-e benne ami a forgalmiban. ha megvan ez a papir is akkor az okmanyirodaba leadod az adasvetelit + eredetpapirt, torzskonyvet, aztan kapsz uj forgalmit
[ Szerkesztve ]
-
Ivan15
senior tag
válasz tboy93 #36055 üzenetére
most nalam is ez a helyzet a tel miatt, sok rövidtav -illetve hajnali kesö esti minusz fokok miatt lassabban eri el a 2 x 15 km alatt a kivant 80-85 fokot, es az olajat most neztem 1 oraja, a maximumon lett ösz ota -pedig nem ott volt, hanem alatta, es a meredekebb 10-12%° emelkedökon/emelkedön ahogy vesszük az olajsapka alol sajnos mar kifolyik az olaj -ezert neztem most ra, mert erezhetö volt az olajszag, hogy honnan jön. ..
-
gban
Közösségépítő
válasz tboy93 #36114 üzenetére
Pont erre utaltam, mindenki azzal jön, hogy ő így csinálta mindig.
Amikor az asszonynak vettünk egy autót, akkor is így akarta az eladó, de szóltunk, hogy annak nem ez a rendes módja - egyből bevállalta, tudta ő is hogy ez az ő dolga, az más kérdés hogy mi az elterjedt népszokás.
Korábban pont azt írta valaki, hogy ha az általad vázolt sorrendben intézik az adásvételt, mit csinálsz ha már kifizetted az autót, de bukik az eredetvizsgán?
Autód nincs (illetve az még lehet hogy van, de akár el is vehetik, de forgalmid tuti nincs), pénzed nincs, és könnyen lehet hogy nem is lesz.
Még ha jóindulatú is az eladó, meg nem is tudott róla hogy gázos az autó mert ő is így vette, nem tudsz sokmindent tenni ha pl. azonnal befizette a lakáshitelét, és nem maradt egy fillérje se.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
nagyúr
perelsz. minden auto adas vetelnel alap hogy fotozol szemelyit, lakcimkartyat, vannak tanuk stb ha gebasz van a birosag 100% hogy a javadra dont.
hat ha egy vevo nekem azzal jott volna hogy alljam az eredetvizsgat akkor szepen hazakuldtem volna mondjuk nalam ez az eladott auto ertekenek a 10%-a lett volna kb, lehet hogy egy 5M-es autonal belementem volna abba, hogy ha megveszi elengedem az eredetvizsga koltseget
-
-
nagyúr
persze, ertem mire gondolsz
de! azert ugye legtobb esetben, en legalabbis, mindent megteszek az ugy erdekeben hogy ne basszanak at egyszoval meg vasarlas elott megnezem az auto motorszamat, alvazszamait es osszevetem a forgalmiban levo adatokkal. utana meg biztonsag kedveert ugye szemelyi + lakcim foto. persze erre is mondhatod, hogy mi van akkor ha profin atutottek vagy ha lopott, igen, erre is van esely, kb 0,01%
en szeretek veszelyesen elni
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Tudjatok, itt mennyi volt az atiras? Van egy TEIL1 es egy TEIL2 papir. A teil2 asszem az a kis zöld, ami olyan, mint otthon a forgalmi, ugyan az is kb. A TEIL1 meg a "kulcs az autohoz" , egy ilyen nagy zöl a4 es papir . Akinel van a TEIL1 papir, aze az auto...mondtak, hogy ezt altalaban valami safeben tartjak a nemetek....szoval ha a kezemben van a teil1, akkor azzal beballagok az irodaba, ahol kb fel ora leforgasa alatt nyomtatnak nekem egy forgalmit a nevemmel, cimememmel, adnak egy rendszamot es viszont latasra.....nem kell adasveteli, eredetiseg ellenörzes, semmi....autot meg se nezik, hogy megvan e......szoval eleg ellopni a teil1 papirt es hivatalosan tied az auto
-
Ivan15
senior tag
válasz Declare #36126 üzenetére
persze igy van. Mert amint atirod, fizetni kell a gepjarmüadot +biztositast, minel többet irsz a nevedre annal jobban "örül" az adohatosag, ezert nem ellenörzik, hogy tenyleg van e mögötte auto. Ez teljesen logikus sztem (A Teil 1 melle ezert kell a szemelyid, a lakcimed, a sepa-s bankszamlaszam mert ezek kellenek az adobehajtashoz es a TÜV vizsgalat dokumentuma; azon is rajta van az alvazszam)
[ Szerkesztve ]
-
-
erikke17
őstag
F Astra, mennyire gázos a ködlámpa izzó cseréje? Hogy férek oda? Sárvédőn keresztül vagy alulról?
Tegnap előtt a tompított halt meg, tegnap meg a ködlámpa -.-
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Markizmark
addikt
A kalkulátor is az átírás költségei közé számolja az eredetvizsgát. De ettől függetlenül szerintem is a vevő költsége. Minden autónkat így vettük. És az nem kevés darabra se. Számokat meg kell nézni, ha kánya van az a bíróság dolga. Inkasszó vagy bér levonás. Mindent be lehet hajtani vagy így vagy úgy. De nagyon ritkán fordul elő ilyen szerintem.
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
zolikaDB
veterán
válasz mephi666 #36078 üzenetére
Ez erdekes tapasztalat, de en koszonom. Nem tudom, hogy volt pontosan, de tegnap ez tortent velem. Lefujtam, belul meg lejegesedtem... Ameddig oltoztem, klima ment fullon 10 percet, es leszaritotta...
Gban: tapasztalatom, h egy rakat kakit nem er ez a fujkalos "paramentesito". Plusz amit elvileg mentesit, az a para mashol csapodik le...
Haddent: ebben is van igazsag. Az enyem pl k.vara parasodik, tenyleg, akarmit csinalok. Uvolt a ventillator, akar ugy, h klima is megy, na, ugy kilatok elore, meg van 2 lőrés oldalt. Hatul meg folyamatosan megy a szelvedofutes, amugy visszaparasodik. -
gban
Közösségépítő
Eredetvizsga - Az eredetvizsgálat az eladó feladatai közé tartozik, a szerződő felek azonban gyakran abban állapodnak meg, hogy a vevő végezteti el.
Mondom, az hogy mi a népszokás, és miért terjedt el (nepperek pl. ott fognak rajtad ahol tudnak) úgy ahogy, az más kérdés.
Másik oldal - Azt nem írja elő a vonatkozó rendelkezés, hogy kinek kell elvégeztetnie az eredetiségvizsgálatot és kinek kell megfizetni ennek díját, de amikor erre vonatkozóan nem születik külön megállapodás, az eladónak kell állnia ezt a költséget.Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz zolikaDB #36139 üzenetére
Illetve először áttöröltem, de a magam kárán tanultam
Csak elkenődött, lehetett tovább törölni, aztán szerintem nem maradt semmi rajta.
Most viszont régóta jó így ahogy van.
És még egy, ahogy írtam is, ez nem megvéd a pára lecsapódásától, lecsapódik az, elvégre a fizikával szembe menni azért ez sem tud (ha telített a levegő, kicsapódik a víz, ha az ablak hideg, akkor arra).
Csak nem pára formájában, átláthatatlanul, hanem nagyon apró cseppek, vagy vízréteg formájában.
Ebből következik hogy meg tud fagyni - meg is fagyott nálam ahogy írtam.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
trassher
addikt
válasz haddent #36107 üzenetére
Én viszem,autókozmetikás barátomhoz. Én nem tudnám úgy megcsinálni mint ő lévén olyan szereim és felszerelésem sincs mint neki. A program ez szokott lenni:
-Külső mosás sterimóval majd szivaccsal. Utána wax, öblítés, áttörlés.
-Felnik tisztítása hozzá való szerrel.
-Belül porszívózás, ha kell tornádózás. Portalanítás, ablakpucolás. Szőnyegtisztítás.
-Műanyagápolás.
Múltkor mutattam egyik ismerősnek mikor kész volt, azt mondta kb enni is merne a kocsiból.
Időjárás és koszolódás függvényében 1-2 hetente viszem.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz Bati0501 #36144 üzenetére
Külső + belső 3500 ha valaki bemegy az utcáról és nem olyan az autó mint amit most ástak ki a föld alól. Láttam már pár ilyet is. Nekem baráti alapon 3000.
Az is hozzátartozik hogy ez egy kisváros, debrecenben egy ilyen akcióért simán elkérnek 5-6000 forintot is.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
tixem
addikt
Hali!
G Astrába melyik a legjobb olaj és ha vezérléscserérről van szó, a gyárin kívül melyik a legjobb gyártó ilyen tekintetben?
Jelenleg Febi Bilsten van rajta, de mivel muszáj szerelőhöz vinni a gépet (jobb első spirálrugó ist kaputt) és a vezérlésben is csak cirka 15 ezer km van így azt is cserélnénk.
Köszi!
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
trassher
addikt
Akkor olyan mint az enyém. Nekem nem kellett vezérlést cserélni mert a szerelőm szerint nemrég cserélhette az előző tulaj, mintha vadi új lenne. Pedig a pakkban vittem neki a conti vezérlés szettet meg az ina vízpumpát. Azt mondta két olajcserét simán elmegyek még ezzel.
Redmi Note 7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest