Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...kesztyűtartóból mögé lehet nyúlni?
...lehet könnyebb lett volna, de tényleg baromi szoros volt... imuszkulcsokat meg csavarhúzókat dugtam a lukaiba, volt ami görbült is a végére...van még egy "display safe" feliratom, amit jövő héten levarázsoltatok, ha opcom-os embert kerítek
-
Faterkam
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
gondolom, de akkor is haza kellene jutnunk. Na majd meglátjuk. Ünnepek alatt nincs ember, aki foglalkozna vele. De ez valahol érthető.
-
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
[link]
Ezt vettem legutóbb. De ne engem okolj ha nálad nem tűnik el a rángatás, mondom, placebo hatás is lehet
Viszont a korábbiak, a Kadett meg az F az nem rángatott, csak nem járt annyira egyenletesen, nehezebben indult, meg többet is evett másféle gyertyákkal.
Tudom hogy Bosch van benne, nem is rángat. Mint ahogy lemosva az autót sokkal jobban megy.
Van tempomatod? Én azt vettem észre, azzal gyorsítva sokkal jobban gyorsul mint gázra.
Pályán, 100-120-tól vagy fölötte érezni igazán.
Szerintem simán a programozáson múlik, hogy kijöjjön az EURO V-ös matek. -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Majd eldöntöd hogy mennyire placebó a dolog, valamint hogy mennyire fordított az ok - okozat...
Megvettem 6 évesen, 64k km volt benne.
Már akkor feltűnt, gyorsításnál számomra észrevehetően, utas számára szinte észrevehetetlenül rángat, 5-ösben leginkább, ahol jobban kellene az erő és nehezebben pörög fel.
Került bele mindenféle idővel, iridiumos, két pólusú, ngk, beru, maradt a rángatás.
Aztán bekakilt a trafósor, csere, jobb lett de rángatott.
Tettem bele bosch-t, nagyjából megszűnt az apró rángatás.Ezen kívül valaki írta fentebb (több éve), ezek a más gyártós gyertyák több vélemény szerint is tönkreteszik a trafósort.
Most 170 van benne, ERA trafósort kapott meg nem mondom mikor de 100-120 környékén, azóta, meg a bosch gyertyára váltás óta lényegében tünetmentes. -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Astra-ba nem lehet bekötni, egyszerű kis elemes lámpa, fel van ragasztva a műanyag kárpitra
Kb 600ft/db az alin. -
kory24
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi, mint írtam fb csoportban is ezt ajánlották.
Meg is vettem, 2 napja rajta van, járok az autóval, egyelőre nem jelentkezett a hiba. -
Sanki
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ilyen elég lehet vagy inkább vezeték legyen csináltatva?
Testelő szalag -
nrg.960
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nálam is teljesen nyomtatott darab van bent, eddig jó.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ja, de azért ha rajta a korlátozó elektronika, akkor nem kéne hogy kiszakítsa magát a csavarból pár hónap alatt, nem?
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Tőle vettem ezt ami most megkotlott.
-
rszp
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Indítás tökéletes. 1 éves akku 70Ah. Előzővel is ezt csinálta.
Meg nem mondom mekkorát mértem, de tökéletesnek ítéltem.
A fényszóró bekapcsolása esetén nem érzékelek feszültségesést, de néha 0.1V esés
összejön a szivatgyújtóban lévő mérővel. A motortér kábelezése jó, szerintem.Aminél mindig esik 0.2V -tot a féklámpa, a tolató lámpa. Közös vezetéken lehetnek és
vagy a verzeték nem elég vastag, vagy a testelés nem jó.Az ECU-nál nem látszik a 0.2V esés ami szivargyújtóban igen.
-
Honda567
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A komplett zsalu csak jobb, mert a ragasztás ha nem sikerül akkor csak le törik egy idö után.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Pécsi és Kiss Gergely a neve?
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
A "baromságot" akkor cáfold meg.
Ha nem tudod, csak fogd be és ne citálj oda a beszélgetésbe olyan dogokat, amik nem voltak ott soha.
Itt csak te vergődsz, mert nem vagyok hajlandó felülni a ragebait vonatodra.
Viszlát.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nézd már meg az Isten szerelmére, hogy mi a kiinduló poszt.
Hogy te mit és mihez hasonlítasz nem érdekel. Válaszoltál egy olyan sub-threabe amiben nem erről volt szó.
Akkor abban megegyezhetünk, hogy ennek nincs értelme.
Végeztem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Környezeti hőmérséklet, aktív-passzív hűtés, chipsűrűség.
Alma és körte összehasonlítani GU10-es ledes fényforrást H7 leddel és ugyanezt egy sofitával. Totál full atom mega tejesen más a felállás.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Attól ez az írás igen messze van, de rendben.

-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez érdekes, nem is tudtam. Azt tudom, h ez volt anno 45eft, volt ott 25eft körül is, csak arra valami 2500 lumen volt írva. Akkor megnyugtató, h valószinűleg a road legál is erősebb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nincs vita, egyszerű tények vannak, amik az alap fizikán nyugszanak és fognak is

-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát, az offroad verzió ugye teljesen más téma.
Ha már illegál, akkor inkább led. -
Tamy
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
A kompresszor nálam is dolgozik rendesen, meg hűt ahogy kell, azzal nincs gond. Jövő héten úgyis viszem szervizbe, akkor megemlítem majd nekik.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem is 1.7 van. Ettől még sajnos csak a modulok fele működik CAN előtti kocsikon.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, volt már korábban szó erről a leállítás utáni auto gomb megnyomásra. Akkor kipróbáltam, tényleg működik. De egyrészt majdnem 6 éves az aksim, nem kockáztatok, mert kevesebb mint 1 órát matattam az androidos fejjel, meg a menetrögzítő kamerákkal és már mehettem is a töltőért, egyszerűen zabálják az áramot azok a kis dögök
A másik meg hogy elolvastam az autó kezelési könyvét, és abban nem a használat utáni kiszárításnak írják ezt, hanem:
A légkondicionáló rendszer használata álló motornál: Álló gépkocsi és lekapcsolt gyújtás esetén a rendszerben tárolt hõ felhasználható az utastér hûtésére vagy fûtésére, pl. egy
vasúti átkelõnél történõ megállásnál. Kikapcsolt gyújtás mellett nyomja meg az AUTO gombot. Residual air conditioning on (Fennmaradó légkondicionálás bekapcsolva) felirat jelenik meg a kijelzõn. Álló motornál a légkondicionálás csak korlátozott ideig használható. A légkondicionálás kikapcsolásához nyomja meg az AUTO gombot.
Lehet hogy elvégzi a leszárítást, de számomra legalább annyira fontos hogy utána kiszellőztessek, ne maradjon bent a pára. És nem tűnik ez nekem akkora önszivatásnak, egyszerűen 2 gombnyomás és már kész is
Mellesleg ugyanígy csinálom a lakás klímával is. Délután hazaérek elindítom, megy reggelig folyamatosan, akkor összes ablakot kinyitom, a klímát olyan módra állítom hogy a kompresszor leálljon, a beltéri ventilátort pár percre maxra kapcsolom, és nincs büdös, állott levegő.Másik kérdésre nem a válasz. Nem piszkálom, egész évben 22 fokra van állítva, automata gomb mindvégig világít.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Attól függ mit használ, ezért nem tudtam neki én se specifikusabban leírni.
De igen kb index és rádió kód csere, ha van USB akkor én egy CDC40-et néznék meg egyéb esetben CD70.Tamy Írd fel most min vagy és el kell kezdj utána játszani a code indexekkel és a rádióval. Elsőre én egy 40-est néznék meg mert abból volt USB-s. Ha csak AUX-od van akkor mehet egy CD70, mindkettő elég safebet, hogy működjön.
-
Tamy
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Akkor mégse az indexet kell cserélni? Valaki leírhatná lépésről lépésre, mert erről sehol semmi infó. Ha CD30-at állítok be neki, akkor nem veszik el a többi funkció (aux, usb,...)?
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Észben tartom, köszi. Motul használat előtt hangoskodott az okoskereked?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nagyon köszönöm!
Akkor beigazolódott a gyanúm. Nem játszok vele a felesleges kockázatot elkerülendő.
Még folyamatban van a szivárgási pont felfedezése - leginkább mert állandóan elviszik a kölkök
. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha a tüskét kiütöd átteszed a kulcsot is, aztán az alis elektronikát 5p feltanítani.
-
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Azt mondták, az nem tud elég erős lenni ami nem veszett drága, de még a vezetékes elektromos se.
Én nem értek hozzá, így benzines lett ismét, amikor az előző benzines megadta magát.
Van amikor és ahol ez a benzines is erősen küzd, pedig figyeltem hogy erősebb legyen, ne a leggyengébb.
A tied oldalt kidobós vagy csak hátul, gyűjtős? A szomszéd vett egy hiper-szuper benzines önjárót, veszettül megtetszett neki, nem zavarta hogy csak hátul kidobós - gyűjtős.
Aztán az első nyírás után kivolt amikor elmehetett volna fradi-focistának mert az egész lába vastagon zöld volt a hátul, gyűjtő rátétele nélkül kidobott fűtől
-
peet137
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Na ezt nem tudtam, akkor lecsekkolom. Úgy legalább látszik a színe is.
Köszi! -
nrg.960
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nálam 2012-es modellben kb 1 hónapja cserélték a vezető oldalit.
Bár a csoportokban is azt látom mindenkinek csak azt cserélték.Izzócserénél a segítségem
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Dettó. Csoportokat elnézve csak a sofőrök lettek cserélve.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Német fórumokon láttam hogy már a 2008-as Astra-k is kapják a visszahívó üzenetet.
Az enyém 2006-os, német importból való, az említett linken megnézve az alvázszámhoz a szokásos üzenet:
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle. The Takata airbags recall is being implemented according to a staggered approach, to ensure safety first and service of all customers in the fastest and most efficient way: oldest vehicles are planned to be serviced first. We will send a dedicated safety notice for your vehicle in due time, providing all instructions needed. While we are operating a continuous monitoring of the behavior of Takata airbags, you are also invited to verify again on this webpage, to retrieve the most recent information in the fastest way.Szóval akkor még nem járnak a 2006-os évjáratnál azért nem szóltak eddig? Vagy hogy értelmezzem ezt?: but it is not included in any measure already launched
Mi az hogy nem része az intézkedésnek, de Takata van benne és majd szólnak ha elérkezik a visszahívás ideje?Amúgy azt olvastam hogy nem kis meló a két első légzsák csere, kb a komplett műszerfal, minden bizbasszal együtt kiszedni, visszaépíteni, marha sok óra meló.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Annyira komoly, h nekem nem küldött. Se a futómű visszahívásról.

-
tlala
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére

-
tlala
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, láttam, de lehet, hogy a hőtágulások eltérése miatt nem is keverném, hogy egyik része műanyag, a másik meg fém. Nem hiszem, hogy olyan kardinális kérdés, de na.
-
tlala
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
A termosztát ház is műanyag.
-
Bilux
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az meg inkább télen fontos hogy 0 olajat használsz. Van 0w40 dexos 2 olaj? Mondjuk 0w50 se sajnálnám az insignia opc-ből
-
tlala
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Oh...
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!Te akkor honnan olvasod ki ezeket a pontos hőmérsékleteket?

Ez a motorhoz való termosztát. (Bár ax16r-hez írja, de ezt dobja az én autómra is, a b16xer motorhoz.)
Tömítést azt adnak hozzá, ugye? -
Zola007
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem küld szerintem már CD-t, csak linket 😅
Itthonit vissza lehet küldeni 14 naposban ha nem megy?
A16XER Astra J és Z16XER Astra H -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszönöm, azért nem találtam mert a váltónál kerestem, de mindenhol differenciálház tömítésként szerepel.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Minden olyanba ami nem 7-es pint használ kommunikációra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Na akkor az az opcom se jó

Immoba én is simán belépek, teljesen másik pint használ erre. A 12-es pines modulokhoz te se férsz oda, nekem pedig kellene

-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Szóval megveszem a peppiről az 1.7-et, és honnan szerzek hozzá szoftvert? Eszközöm még nincs, de kiváncsiságból letöltöttem a honlapról az ott lévő magyar szoftvert, települt, betölt, úgy tűnik működne ha volna hozzá hardver. Sőt, még egy frissebb verzióra is updatelte magát
Jól gondolom, onnan letöltött szoftver a megoldás? -
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Egy B Corsa Instrument modult less meg majd. Kíváncsi vagyok rá

A többi megy, persze az nekem is megy, H Astra kijelző cserét is csináltam, de az teljesen más sztori és működés

-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az addig oké de mi a kocsi?
-
Tamy
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Én ezt vettem, teljesen jó, kicsit szívtam vele, mert a 2014-es szoftver nem kommunikál a kocsival, de a 2010-es jó.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Mondjuk én f@sz voltam, nem küldtem vissza, de én sem tudtam működésre bírni az enyémet. Ergo a verzióval van gondom.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
1.7 van itt is, teljesen jó amíg rá nem jössz, hogy van ami nem.
CAN cuccokhoz ez is patent és minden máshoz ami engine dettó. Aztán jönnek az érdekes bugyrok
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Dettó, konkrétan néma hidegindítva még télen is!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
A 0w már túlzás lenne szerintem. Az hibridekbe, meg új motorokba való. 5w a helyes megoldás szvsz.
-
peet137
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Azt is tudod, ki a gyári beszállító? Delphi, Vemo, Magnetti Marelli-t hoz gyári minőségre.
-
peet137
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi az infot, akkor ezt kell keresni.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Esetleg lehúzva is ki lehetne próbálni, csörög-e.

-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az enyém 2006-os és nekem is ezt írja:
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle.
Azt se mondja hogy hány zsákom Takata-s, csak hogy az van benne. Lehet be kéne gurulni egy pécsi szervizbe és megbeszélni. -
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Itthon 15+ év az autók átlagéletkora. Ez van.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Mi számít öregebbnek?
Látod a kolléga kocsija 2012-es és bár csúnyán néztek rá, de intézik neki
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez most mit akar jelenteni? Nem lesz visszahívás, vagy csak hátrébb vagyok sorolva?
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nálam gagyi banner van, viszont a gyári 72Ah helyett 100Ah-ás.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
A gyári gyerekülés nem olyan mint a becsületes politikus?
-
nrg.960
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
2012-es Astra H Classic III is érintett nekem, mind a 2 oldalt írja, voltam bent az Opelba, nem nagyon tetszett a munkafelvevőnek, hogy tudnak a népek róla (gondolom az ingyen munka miatt), de megrendelték nekem is hozzá az alkatrészt és majd csere.
-
Zola007
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem érintett
"Elvégzendő visszahívások
Elvégzendő biztonsági visszahívások
KBM - Kormány- és utasoldali légzsák (Takata)"Mi az ügymenet?
Márkaszervizt felhívom alvázszámmal, megrendelik majd ha megjött adnak időpontot és megvárható a csere? -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Megnéztem a J Astrát (legelső széria, 2009-es gyártás), azt írták, nekem is Takata van de még nem kerültem sorra nézzek vissza később
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Hidd el, amit tudtam, megtettem. Összenyomtam a kis drótfüleket az oldalán amennyire csak tudtam, és meghúztam lefelé. Az eredmény, hogy a csatlakozóban benne maradt a motor felső része, az alsó pedig a forgórész tengellyel együtt lejött
Egyszerűen nem fértem rendesen alá, pedig a krokodilt is alányomtam. De holnap remélhetőleg egy aknára ráállhatok és ott majd a csövet is picit lejjebb húzzuk, aztán berakjuk a fordítva működő unixosat. -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Legközelebb akkor megpróbáljuk lejjebb húzni a csöveket. De először kell egy ügyes ember, aki kihúzza a csatlakozót, mert én úgy tűnik nem tudom.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Dióhéjban: lakk itt ott megindult és nem akartam még többet költeni már rá. Elvitték, én meg nézek egy TwinTopot vagy egyik topik lakó A4 1.8T kabrióját.
Nálam tudod picit hobbi eszköz is lenne az autó, ehhez valami hétvégibb jobban fekszik majd
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Péntek délután kipróbálom.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Hali!
Most már lassan jön az az idő, amikor aktuális lesz ez a klíma kiszárítás. Kérdés, hogy ez a motor leállítás utáni 20 perc ventillátorozás mennyi áramot fogyaszthat? Nem veszélyezteti a beindíthatóságot? -
mrx1212
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszönöm a segítséget! Gyári olajhűtőt pl.hol tudnánk beszerezni? Sajnos mindent nekem kell megrendelni hozzá.
Szíj akkor ezek szerint Conti görögők pedig INA -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Utánanézve majdnem biztos hogy 20-as.
Gyári manual:
Netes fotó:
Az 240W.
Viszont most nézem, az inverter érdekes, ajándékba jön a temuról, 200W-os.
Namármost valaki azt írja, akkor ad le 220 voltot ha 24 voltot kap, míg 110-et ha 12 voltot kap
A kép alatt ugye 12/24 to 220 szerepel, meg is fogom reklamálni ha valóban csak 110-et ad le.
Max visszatérítik a 0 forintot
De létezik ilyen
A leírásban se szerepel, viszont másik eladóknál a leírásban ez van:
Majd olyan eszközzel kell használni ami tud 110 voltról is menni, mint pl. a töltők.
ha pl. a notebook töltő is ilyen, az már jó, majd kiderül ha megjön meg megnézek pár cuccot. -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
A szivargyújtónak vagy az inverternek?
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nincs letiltva, jártam korábban a menüben és engedélyezve van, és minden beállítás auto módban van, 24 fokra állítva.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nincs.
Más kérdés. Továbbra is H Astra az alany. IDS+ futómű van az autó alatt. November közepe óta van nálam az autó, és januárban egyszer, ezen a héten pedig két alkalommal jelzett hibát a reggeli indításkor. Motor beindítás után nem aludt el a sárga IDS+ lámpa, és kemény lett a rugózás (ahogy kell ilyenkor, ugye). Érdekesség, hogy kb 16 km-re van a melóhelyem, délután hazafelé minden rendben van, nincs hiba. Mintha a reggeli hidegre reagálna így, és délután amikor már plusz néhány fok van, akkor nincs baja. Vagy attól jön helyre, hogy megyek vele? De ezt nem tudom megerősíteni, mert menet közben végig világít a lámpa és a rugó is kemény. Mi a bánat lehet, hogy ilyen random módon előjön, majd jó lesz?
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Digit klímás, automata állásban van, de nem hallottam a kompresszort dolgozni.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Z18XER
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Pontosabbat nem tudok, mivel pont ez az. OPCOM nem tudja elvileg állítani csak Tech2, H Astra Magyarországban keress rá, ott találtam anno én is több posztban. Dani szerint elvileg pár perc szóval tippre csak megfelelő interface kérdése.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezt a ficsört nem írja még a kezelési sem, de kipróbáltam és tényleg tudja. Beszarás, mik voltak már 20 évvel ezelőtt is
-
Faterkam
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
2012-es ez már Classic III. néven ment, decemberig lehetett forgalomba helyezni az EU-ban.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezért írtam a regenerálásokat… meg kéne nézni. Ha gyakori és megszakított akkor 2-3000 alatt lazán felhigítja az olajat.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Sőt J astra csoportban azt mondják a hozzáértők, hogy a 12 utáni váltókba is a régi gyári piros olajat kell beletölteni.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
A luxus a fönntartasa. Nyilván egy b corsa relatíve olcsó, szinte már kivétel. De minden autóra van adó, kgfb, a gumi elöregszik/cserélni kell (esetleg téli-nyár, vagy 4 évszakos), tankolni, kopófogyó, folyadékok cseréje...
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Amit néztem, az gyárilag felújított bosch. Elvileg ez a gyárija.

-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Sajna 370ekm van benne. Nem akarom, h otthagyjon külföldön valahol. Automata, így csak trélerrel lehetne hozni-vinni, az meg rögtön drágább, mint egy csere most. Az ilyen eléggé tönkrebaszarinthatja a nyaralás hangulatát. Elég jól szerelhető helyen van, és nem is drága alkatrész.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, olvastam
Abban "reménykedem", h a febi-nél nem akkora sügér banda ül, h csak úgy odaírogatják a cikkszámokat random a termékeikhez (magyarán amit bele öntöttem az GL4/5-ös olaj) -
válasz
Markizmark
üzenetére
Ma nem csináltam - dolgozni is kell néha - holnap remélem otthon tudok maradni és megnézem, h meg tudom-e mozdítani fentről. A cikkszámot a Haynes könyvből néztem ki:

-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...GTK mert DTH-hoz pl lassan nincs épkézláb bontott F17

-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
FL előtti M32-be is ez kell, 3 litykó.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Azt azért biztosan tudod, h az opel nem gyárt olajat (se), ahogy a váltót is veszi valakitől.

-
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi az infókat

Közben lehet megvilágosodtam. GL-5 olajat töltöttem bele GL-4 helyet. Amit azért nem tudok hova tenni mert a FEBI hivatalos oldaláról van az infó, h mehet az autóba a 32590Gear Oil SAE 75W-90 GL-5
Az oldalon a GM cikkszámra keresve (1 940 768) is ezt dobja és egy GL-4-et (180073Gear Oil SAE 75W-80 (GL-4).
De ahogy tudom a GL-4 és 5 nem kompatibilis egymással akkor miért dobja az oldal?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
A te képedhez képest a középső jobbra van eltolva. Úgy van üresben ahogy a képeden?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ahogy mondod
Egyébként olaj az volt benne rendesen - még nem mértem le pontosan, de 2 liter megvolt (1,6 az előírás) - a túl sok olaj ahogy tudom nem probléma, fent a szuszogón kidolgozza.
Odáig jutottam tegnap, h lekötöttem a futóművet, motort rögzítettem - hát nem vagyok szerelő a látszik a sebességen
Az nemrég tűnt fel, 75w90-es olaj volt benne 75w85 helyett - ezt dobta a shop cikkszáma:
váltóolaj FEBI BILSTEIN 32590 - nem gondolnám, h ez volt a baj -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
1.6 B Zafinál nekem is 1.6litert mondott a szerelő, amikor észrevette a szivárgást: mondta is, hogy "ebben alapból nagyon kevés van, ezért érdemes azonnal foglalkozni vele, nehogy hosszabb utakon elkopjon először az olaj, majd valamelyik fokozat"

-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Szuszkába 1.5L helyett én is 2 litert öntök, nem fogom rakosgatni a felet. Egyedül az automatába töltök annyit, amennyi meg van adva.
-
hdanesz
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Kíváncsi leszek mi lesz nyáron. Vagy legalább jobb időben. Mondjuk nem használjuk agyon, de majd beiktatunk egy-két pályázást.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Most hogy eladom a J-t persze legálissá teszik
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez igen. Itt a full osram led kompatibilitási lista. Akkor insigniámba road legál lett, szuper.
-
törölt tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Igazad van, köszi az infót!
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...majd lefotózom a b zafit 400km rövidtáv után, amiből 1 etap se több 5km-nél
...nem mustáros -
marquuard
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Egy ilyen olcsóság megfelelő lesz? [link]
Nem zavarna különösebben ez a mocsok a beöntőkupakon, ha ezzel párhuzamosan nem szökne még valahol a víz, ezért gyanakszok hengerfejre. Nyomáspróba alatt nem ment el. Kell neki 30-40km, hogy elkezdjen csökkenni a vízszint, tehát meleg motornál szivárog. Azt olvastam, hogy a nívópálcának is ugyanilyen ocsmánynak/habosnak kellene kinéznie, egy helyi szerelő szerint pedig nem kellene, mert ott "eldolgozódik" ez az anyag, kupakon meg lecsapódik és ott marad.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
F-nél én gyorsan megéreztem, amikor 4 hengerből 1 elkezdett sztrájkolni és megcsappant a 60 ló
mértek kompressziót, azonnal megmondták hol és mi a baj... 8 éve se volt olcsó a művelet, ma bele se merek gondolni mennyit kérhetnek... rendesen robbantani kell mindent hozzá, órabérek is duplázódtak, gondolom a gépműhely is vastagabban számláz.... az akkori 80ezer körüli számla lehet most vagy 200?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
...lehet könnyebb lett volna, de tényleg baromi szoros volt... imuszkulcsokat meg csavarhúzókat dugtam a lukaiba, volt ami görbült is a végére

Ha már illegál, akkor inkább led.

Jól gondolom, onnan letöltött szoftver a megoldás?

Abban "reménykedem", h a febi-nél nem akkora sügér banda ül, h csak úgy odaírogatják a cikkszámokat random a termékeikhez (magyarán amit bele öntöttem az GL4/5-ös olaj)

Az oldalon a GM cikkszámra keresve (