Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Üdv

Astra F 98 X16XEL Kombi.
Stabilizátor összekötők cseréje jön, ki lett cserélve talpas meg kormány összekötő gondolván "kutyacsont" még jó, futómű beállítva. Szilentek 1 éve voltak.
Aha jó volt 2 hónapig
Az új alkatrések feszessége kinyírta az öreget ami várható volt sajnos a kutyacsont.Ugye nem kell futóművel állítani újra?
Esetleg valami egy két jó tipp cseréhez? Nem nagy procedúra csak mondom hátha 
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Astra F hátsó fékdob, párban árulják őket vagy külön darabra?
Csak mert betétek ugye párban vannak, nem tudom hogy ez is abban van e.Előre is köszi

-
erikke17
őstag
válasz
erikke17
üzenetére
Ma lehámoztam dobot, mindkét betétről lepottyant a műsor és meg volt akadva.
Ráadásul el kellett vágnom kézifékzsinórt annyira feszült, plusz miközben kloffoltam dobod még jobban befeszült az egész.
Plusz mivel még válla is volt a dobnak eh :S Holnap megy fel új betét és fékzsinór is szépen
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy vasárnap leálltam ma szerettem volna menni de a jobb hátsó kézifékem beállt mint a cövek. Egy kétszer már csinált ilyet bár mikor állt 4-5 napot az autó eső után. Most egy nap is elég lett neki, nagyobb gáz kuplung csúsztatással kattant egyet aztán el is indult.
Na de az a szívóka most, hogy füvön állok az meg vizes. Eltoltam farát betonig a hátsó kereket hogy fogjon rajta de most meg kapar mint a büdösség. Sajna nem kicsit voltam pipa mert mennem kellett volna.
Fingom sincs mit csináljak vele még leütni se lenne egyszerű így dobot. Kerék le aztán "simogassam" meg dobot kívülről egy kalapáccsal?
-
erikke17
őstag
Vezérműszíj problémám megoldva

Kapott új szíjat szerelő szépen kitakarította, és a ludas a vízpumpa volt. Belevaló vízpumpát rendeltem anno de mégsem volt jó, valahogy más volt a fogasrész rajta. Nem feküdt szépen rá a szíj olyan mintha több helyett volna rajta egy fognak.
Szépen jár csendesebb is lett!

-
erikke17
őstag
Visszaírva mindenkinek a vezérműszíjammal kapcsolatban.
Fenetudja mi baja, hogy anyaghiba vagy elcseszett szerelés áldozata lett, de egyértelműen látszik hogy valamihez hozzá ért. Az írás meg attól kopott le ahogy súrolódik ahhoz a hajszerű akármihez. Szíjról a fog meg hogy miért jött le olyan könnyen meg repedezett meg meg evődött meg arra sincs tippem :S
Goodyear szíj volt egyébként, vissza meg nem viszem hozzá inkább...
Bizony jóhiszemben vagy hogy minden oké aztán egyszer csak kracch

Hétfőn vagy kedden kiderül minden megy szerelőhöz mivel se időm se helyem ahol kitudnám cserélni

-
erikke17
őstag
Üdv. Ilyet még tutin em láttatok. Zsír új vezérműszíjat kapott Opel nemsokkal előtte volt cserélve komplett minden, hogy miért kellett újat adni most nem írom le feleslegesen.
Utóbbi 2-3 hétbe inditás után furán zörgő hang jött ki motortérből. Mondom ez így nem kóser lekapjuk deklit vezérlés felső részéről.
Hogy mi fogadott a 5ezer kilométeres szíj után?No ez mitől lehet? Trehány szerelés, vagy selejtes áru? Csoda hogy nem ugrott át fogakat simán letépem kézzel ha akarom. Zörgő hangra még nem derült fény kitudja mi van alul.
-
erikke17
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Esélyes a dolog, holnap azt akarom megnézni. Mikor szétkaptuk felszilikonozni szelepfedelet, egyik kartergázcsőben állt a trutymó ami a vizes olajnál jutott bele. Nagyját kifolyattam belőle, de ezek szerint valahol még dugult a rendszer.
Tehát a nyomás ami a szelepfedélben van a dugulás végett nem jut be a szívócsőbe, egyszerűbb az olajbeöntő felé mennie neki.... -
erikke17
őstag
Meg kapta autó az új olajbeöntő kupakot. De egy idő után ugyan úgy kidurrantotta olajat... Ez most mi lehet?

-
erikke17
őstag
Nos tegnap szelepfedél szétszedve megtisztítva felszilózva összerakva állt 24 órát. Kerülőút alatt megint egy merő olaj a kipufogócsonk és füstöl ahogy folyik rá. Ilyen nem létezik, hogy ugyan ott ugyan úgy engedje...
Gyanús nekem ez a olajbeöntő, tekertem köréje rongyot motorról olajat letöröltem kerültem egyet, csodák csodájára motor nem olajos de a rongy igen! Hogy a 'csába ment ez tönkre egyik napról a másikra egy hengerfejtömítés cseréje alatt?
Olyan fura is mert ezelőtt totál másként záródott, simán emelek rajta 3-4mm-t zárt állapotban. -
erikke17
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen jól értelmezed

Alapjába hengerfejtömítéssel indult az egész mert beledobta olajba vizet. Egyúttal kapott új szelepfedél tömítést előtte csont száraz volt(nem akartuk öreget visszatenni), de ez az utángyártott valami enged...
Ezt orvosoljuk holnap szilóval.Plusz valamiért erőtlen lett a dög. Sok vizet beledobott kipuff rendszerbe is szó szerint csurgott belőle ami még mindig ég ki büdösít a zsíros fagyálló. Igaz már nulla ahhoz képest mint az elején. Erőtlenségre meg arra tippelek, hogy belehordta katalizátorba a feloldott kokszot kipuff rendszerből. Mert alapjába véve szépen muzsikál.
Gabis - Szelepfedél tömítés lesz az, ahogy diablo is írja. Szerintem nyugodtan kenjed be szilóval rosszat nem csinálsz vele csak tutibb lesz a dolog

-
erikke17
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Egyértelmű csak nem voltam benne biztos
Mikor összeraktuk akkor is nyomta, de azt hittük főtengely szimeringet nyomta ki mivel vezérlés felől volt olajos meg a lengőkar is. Kapott újat jónak is bizonyulta de aztán egy 20km után megint olajos lett.. Ekkor már tisztán látszott, hogy ott tolja ki a szelepfedélnél. De főként vezérműtengelyeknél ahol a félkör alakú tömítés van.De csórika picit erőtlen lett. Odalépek neki 3-ban fordulat 1500 aztán semmi, ugorni szokott. Arra tippelek, hogy a fagyállós víz kimosta kokszot kipuffból aztán beletolta katalizátorba.
(még mindig büdösít ahogy ég ki a zsíros fagyálló) pedig mint az óramű úgy jár pöcröff hidegen melegen nem rángat se semmi. Mást nagyon nem tudok...Pedig google is ad rá találatot

-
erikke17
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Az lesz holnap leugrok haverhoz szétkapjuk, zsírtalanítás aztán "piros szilikont" neki összedobjuk. Egy napot szárad aztán mehet a menet

Olvastam itt is ha a gyárit kiszeded utángyártottat már csak szilikonnal mert orrán száján folyni fog... Egyébként szelepfedél alatt vákuum vagy nyomás van ?
Ui. Bocsi a "hengerfejpakolásért"

-
erikke17
őstag
Üdv. Meg lett csinálva autó, kapott új szelepfedél tömítést de engedi a mocsok... Most ilyenkor mi ez ennyire jóminőségű alkatrészek?

-
erikke17
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Rozsdának nem mondanám inkább ahogy szarul égetett a henger lerakódás szerűség. Látszik hogy letakarítva okés
De az is fura, hogy az egyik szelep milyen tiszta, na meg a dugó is. Úgy látszik, hogy a fagyálló jól takarít 
Az a baj ez csak már akkor valósult meg előttem mikor gőzmozdonyra váltott és keverte olajba vizet. Előtte fogyott a víz de olyan minimálisan, hogy betudtam annak hogy szórja mert egy helyen csepegtette. Meg sem fordult ez fejemben. Sőt lezabálta 10e km-es vezérműszíjat is, ahogy visszafogta vezérműtengelyt startoláskor a hengerbe jutott víz csoda hogy nem ugrott át. Egy hetet ha álltam startolás után dadogott 3 hengerezett 5-10 másodpercet, sose jöttem rá mitől hát ettől és azt már 2 éve csinálta. Mindig azt hittem, hogy üzemanyagrendszer engedi el a nyomást.
akos86 - persze nem 100% hogy hengerfejpakolás, de nem árt vigyázni azért

-
erikke17
őstag
válasz
akos86
üzenetére
Esélyes a hengerfejpakolás. Nálam is víz tiszta volt viszont minimálisan fogyott(nem számítottam hengerfejpakolásra mert egy helyen szórta vizet picit). Amikor meg totálisan átnyomta pakolást már keverte olajba vizet dadogott motor és gőzölt mint egy mozdony.
Héten szét lett kapva ez fogadott: [link]
Látszik, ahogy első hengerbe régtől megy a víz mert eléggé tiszta

Ez magyarázatot adott a repedt hűtőmnek is meg a dzsuvás gyertyára is az emlitett hengerbe. Olyan brutális nyomást csinálta hűtőkörbe, hogy megrepedt a hűtőm ahol megy rá a cső. Hajszálrepedés, plusz ha kereszteződésbe álltam utolsó héten gyorsan felment a vizem 90 fölé de vissza is hűlt gond nélkül.
mohabá 007 - Egy új hengerfejpakolást, új vezérműszíjat, új szelepfedél pakolást szívósorpakolást meg olajat meg hűtőt meg hűtővizet és egy olajszűrőt

-
erikke17
őstag
Szét lett kapva a motor hengerfej pakolást nyomta ki képen látni. Az is látszik melyik hengerbe ment a víz. Már elég régtől csordogálhat bele...
Következzen egy kis horror:[link] -
erikke17
őstag
Ahh meg lett a dadogás hibája
Hengerfejes lett csórika most már úgy kiköpte a vért, hogy brutális gőz kipufogóból, vizes olaj... Kivettem gyertyát tiszta víz volt.
El is vittem dokihoz héten állnak neki mire számítsak?X16XEL
-
erikke17
őstag
Nyáron volt takarítva pillangó, alapjárati, meg EGR is. Holnap kisérletezek, lehúzom lambda szenzort mit csinál azt tud így szarakodni, hogy okádja torkába benzint, vagy szarul éget gyertya végett.
De az a érdekes, hogy olyan 2000 fordulat környékén mint ha kisimulna, elmarad a dadogás.
-
erikke17
őstag
Üdv. Egy érdekes problémával állok szemben.
Astra F X16XEL 1998. Pöccre indul hidegen melegen. De dadog a motor mint ha három hengerezne, marhára benzinszag jön kipufogóból, az alapjárat stabil nem ingadozik vagy fulladozik. Csak dadog és rázkódik, mondjuk messze nem úgy mint ha lehúzom egyik gyújtókábelt. Hibakód nincs OP-COM-al néztük.
Ami fura a hengerek kopogásához mind a négynek 0 értéket ír. (döglött kopogásszenzor?) Előgyújtás mértéke változik.
Holnap gyorsba megpróbálom gyertyákat kicserélni, hátha de mi a túró lehet ez?

Előre is köszönöm.
-
erikke17
őstag
Üdv, Astra F 98-as X16XEL hidegen 3 hengerezés 2-3 másodpercig, utána megy mint az óra, olyan 3 hónapja kezdte. Gyújtókábel és gyertyával kezdjem szerintetek?

Előre is köszi.
-
erikke17
őstag
F Astra, mennyire gázos a ködlámpa izzó cseréje? Hogy férek oda? Sárvédőn keresztül vagy alulról?
Tegnap előtt a tompított halt meg, tegnap meg a ködlámpa -.-

-
erikke17
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Mióta voltak ezek a nagy mínuszok nekem is valami sikít motortérnél. De csak hidegen 10-15mp-ig és elhalkul teljesen. Vezérlés kizárva nemrég volt cserélve. Generátor csapágyat gyanítom, mert mikor lent volt hosszbordás szíj és kézzel forgattam nyikorgott.
Mióta nálunk van 70 000-et rácsavartunk az 5 év alatt azóta nem volt generátorhoz nyúlva, meg előtte is kitudja mikor volt

Más: Áll egy hétig autó, fordítom kulcsot pöcröff, majd jön egy ki kék füst de tényleg csak ami startoláskor kijön. Utána már nem ha másnap vagy 2 nap múlva próbálom...
Mitől lehet ez szelepszár szimering? Vagy csak szimplán sűrű hideg olaj végett ami hengerfalon maradna meg a gyűrűk között? Mert nyáron ilyen eszébe sem jut..
Még valami
lassan negyedéve 99+-os szaftot kap, előtte néha elég köhögősen startolt sokat tekert elszokta engedni benzinnyomást fél nap után. Most meg semmi ilyesmi egyből röffen, úgy látszik kipucolta az egész rendszert. -
erikke17
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nálam kétfokozatú F Astra klímás, tudtommal csak azoknál van. Mivel 2 hűtőventilátor van, hőmérséklettől függően sorba, vagy párhuzamosan kapcsolja őket. Avagy félgáz és fullgáz

Órát meg valahogy így kell kiszedni: [link]
-
erikke17
őstag
Fejlemények.
Pénzt látni nem fogok, előbb felhívtam csak magyarázott össze vissza, hogy én nem azt mondtam neki ami kell mert akkor arra vigyázott volna. Mert valami stiftről magyaráztam neki, itt már tudtam hogy egy analfabétával van dolgom. Aki ész nélkül tákol gányol.
Egyszer azt mondta, hogy ő már azt úgy használta, utána lehet hogy neki durrant el véletlenül...
Akkor, hogy tegyem át a kapcsolót, de nem fogja fel az egy van építve...
Tanulópénz
-
erikke17
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Folytatás:
Azt hitte, hogy nekünk a öv kell nem a kapcsoló része ami az ülés alá van téve.
De a stiftet azt nem tette bele. Apósának vannak valami autói azok között megnézi van e Corsa B vagy Tigra vagy F Astra.Szétszedtem ezt amit adott, totál más a belseje a rugót fel sem tudnám használni...
-
erikke17
őstag
válasz
üzenetére
Ilyesmim volt nekem is, gyári csipogót kerestem, 2 hétig hitegetett, hogy küldi. Majd írt, hogy elküldte azóta is jön a csomag fél éve

mephi666 - Nekem az öv kapocsban törött el a rugó, nem kattan be ha be akarom csatolni... Vagy valahogy ebből rugót átműtöm, de olyan szinten össze van pattintva, hogy mikor enyémet szedtem szét inkább széttörött..
Ez meg a másik, hogy aranyáron adják a használtat... Ez 25euróért vettem. Volt olyan aki 45! eurót akart érte. Mivel Komáromban lakom SK, környékünkön meg egy szem értelmes bontó sincs. Csak arról hallottam, hogy Tatán van egy Opel bontó de Googlen semmit sem találok.
Még az ugrott, be hogy B Corsa és Tigra övfeszítője is talán passzolna. B Corsa meg egy rakás van amit széttárulnak környéken.
AMDPower - Lehúzós emberek... Pedig ennek a fickónak több autója is van amit alkatrésznek árul... 3kor megy haza megnézi másikban hogy van aztán felhív. Remélem lesz annyira korrekt, hogy visszaküldöm neki ő meg pénzemet. Mert legalább nem olyan hogy fel sem veszi(nem kiabálom el)...
-
erikke17
őstag
Kész katasztrófa.
1 éve neten találtam, hogy bontódik egy F Astra akkor vettem tőle jobb első lámpát kompletten. Most ugye elromlott biztonsági övem.
Gondolván lámpával sem volt baj veszek tőle ezt is. El is postázta megjött, bontom ki övfeszítő eldurranva, csodás ennek igy nem sok hasznát veszem. Ja és stift sem volt helyén, bár hogyan is.....
Hívom, ez igy hogy van? Ő így használta autót. Az oké de nekem egy működőképes darabra lett volna szükségem.Most valahogy kicsikarom belőle pénzem, mert sz*rt küldött nem azt amit megbeszéltünk

Nem tudja valaki, hogy Tata-Esztergom-Komárom környékén hol lehet autóbontó? :-/
-
erikke17
őstag
Hogy tetőzzük a napot

Jönnék haza, nem kapcsolódik be biztonsági öv.. Nagy nehezen beleerőszakolom akkor meg alig jön ki.
Szétbarmolom burkolatát mondom ezt már úgy is cserélnem kell, rugó kiugrott helyéről és a biztosító sem ugrik be helyére... Érdekes burkolat alatt a sárga műanyag, piros felkiáltó jellel háromszögben
Miért is ne komplett övfeszítővel lehet csak cserélni. Közelben bontódik astra hívom faszit, mennyiért adná? 13 500
Köszi nem 2000 pénzé van máshol inkább várok akkor postára 
Más: Ülés, hogy kell kikapni? Négy csavar azt kalap kabát?
Vezetőoldali...Előre is köszi..

-
erikke17
őstag
válasz
üzenetére
Nagyszerű köszönöm rápillantok majd!
Én 5 éve vettem autót azóta fotúmű ügyben nem nagyon volt hozzá nyúlva, csak lengőkaroknál volt egy szilent cserélve.Más:
Régebben írtam róla, hogy furamón csörögnek szelepjeim avagy inkább hidrotőkék. Teli nyomtam tankolásnál EVO 99+ benyával érezhetően fickósabb lett és megszűnt a hirdotőke csörgés is... Már ha az volt

-
erikke17
őstag
Üdv, ma vettem észre, hogy valami el kezdett kopogni a bal első keréknél..
Jobbára akkor hallani mikor bejáróra állok fel, tehát kormány balra kitekerve háromnegyedig lassú tempóval gurulok fel rá és kotty... Mi lehet szerintetek? Kormányösszekötő vagy talpas? Emelőn egyszerűbb lenne beazonosítani. De igy simán ha megcibálom kereket semmi kotyogás...Menet közben semmi hangja totál kussol :-/
-
erikke17
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Én már csináltam(kombi).
A oszlop műanyag takarókat le kell szedni, B oszlop műanyag takarókat, hátul ha jól emlékezem műanyag takarókat szintén + az biztonsági övet. Kapaszkodókat ajtó felett a villanyokat csomagtérnél a villanyt. Középen amik fogják műanyagok egyszerűen ki kell őket feszíteni/húzni.Öreg anyag le lett szedve, és új lett helyette téve. Mivel ismerős kárpitos megoldottuk könnyedén, nem lett elkontárkodva igényesen csináltuk meg

Ha kell dobok képet, hogy milyen lett. De mindjárt előkeresek egy oldalt igaz hogy cseh de van elég sok kép.
Tessék meg is van. [link]

-
erikke17
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Na most nekem is szórakozik megint...
3 hete csinált, majd abba hagyta de azért kitakarítottam. Iszonyat dzsuva volt benne, csodaszépen működött tegnapig. Városban egyszer csak elkapta dili 980-1000 körül tartotta fordulatot volt hogy felment 1200-ra majd vissza ment utána megint fel egyszer kaptam sárga lámpát is...
Hazafele megálltam unokatesómnál rányomtuk opcomra P0505 IAC nincs jelen... Tesztet lefuttatva IAC-ra szépen hallani ahogy dolgozik.
Érdekesség mikor jó alapjárat 14-19 lépést írt opcom 900 fordulatnál, van mikor lépés ugyan úgy 14-19 és fordulat meg 1000-1200.Legérdekesebb az volt amikor startolni akartam és csak hajtotta olyan mint ha alapjárati nem nyitott volna mert ahogy nem startoltam tovább azon nyomban lefulladt. 3 kísérlet után pöcröff.
Szórakoztunk vele egy fél órát aztán azóta megint jó...
Fingom sincs kitakarítva alapjárati szépen működik és dilizik az alapjárat.. Már gondolkodtam azon, hogy falsot szív de honnan ha meg se lett bontva motor...

-
erikke17
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Alapjárati motor elkoszolódás? Volt takarítva?
-
erikke17
őstag
Hú emberek, reggel mikor kinyitottam autó ajtaját meglepetés fogadott...
Este 6-tól egészen 8-ig rendesen szakadt az eső, helyenként úton biciklipedálig érő víz volt mert jöttem haza tudom
Úton ömlött a víz hordalék mindenhol...Ugyebár F Astrán pollenszűrő felett van az a műanyag burkolat amin hosszában gumitömítés van, nos 2 hónapja pollenszűrő cserekor nem jól lett visszatéve. Nem a helyére lett visszatolva hanem lejjebb így nem tömített és a víz egy része telibe rá a pollenszűrőre majd onnan ventilátoron keresztül be az utastérbe...
Egyből ronggyal felszívat amit lehet majd porszívóval fél órán keresztül szívattam a szőnyeget. Lett is a porszívóban még 2 deci víz biztos plusz még ronggyal is 2 decit kiszedtem... Sofőr lábterétől és anyósülés felől isFeltűnt nekem már máskor is hogy a gumiszőnyeg alja vizes szokott lenni egy picit eső de sosem értettem miért, mindig párára fogtam.

Sosem tettem vissza rosszul mert nem egyszer szedtem szét de most megszívtam...

-
erikke17
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Voltam ismerősnél rányomtuk opcomra, ott volt az EGR meg talán az alapjárati motor is tárolódva, szóval hétvégén szétkapom. Le lett tesztelve EGR az működik, ugye ott volt, hogy kívánt kipufogó gáz visszavezetés pl. 20% és a teljesítettnél szintúgy 20% teszt alatt hebegett ingadozott alapjárat majd utána beállt és szép selymesen járt...
Azóta nem mentem vele de mindenképp szétkapom alapjárati végett mert szerintem fordulat emelkedés attól volt.. Ha EGR lett volna akkor menet közben is dobott volna engine check hibát műszerfalon és csak alapjáraton kaptam mikor emelte fordulatot 2000-ig...
Vagy ha láttam h el kezdi emelni és mentem vel egy pár kilométert megállta utána jó volt szépen visszaállt fordulat...
Csak ne lenne olyan buta helyen az az EGR meg az alapjárati.. -.- X16XEL motornál...
-
erikke17
őstag
EGR kínlódás....
Utóbbi napokban nagyon el kezdett szórakozni fél éve nem hallottam felőle.. Felviszi fordulatot 1500-ig 2000-ig majd dob egy checkenginet lámpát.. Újrastartolok jó, a fordulat is, aztán lehet elkezdi megint vagy nem. De amikor érzem hogy kezdi emelni fordulatot és megyek vele nincs check engine, ma parkolóban meg nem akart startolni vagyis inkább nehezen. Tekerte, de volt már fordulatja mert töltés kialudt de ha visszaengedtem kulcsot pár másodperc múlva lefulladt, negyedikre elkapta azóta nem dilizett...Kivillogtattam EGR kódja jött ki de ma elmegyek ismerőshöz aztán rádugjuk opcomra mit mond. Megpróbálom még "kikormolni" esetleg, ha az se kiszedem ránézek...
Valami más ötlet?

Autó aláírásomban.
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
Én legutóbb akkor cseréltem amikor vezérműszíj is volt kb 2 hónapja. Mivel le kell hozzá venni szíjtárcsát, utána valami kampós cuccal kihúzni helyéről, újat bezsírozni mikor tolod vissza ki ne forduljon közepe aztán óvatosan visszanyomni helyére..
Szórta már ott az olajat mint az öregasszony, ahogy forgott még fröcskölte szét is olajra meg tapadt a por.. Mióta kicseréltem azóta semmi szivárgás..

-
erikke17
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Áááá faterral mennyit nevetünk ezen a Logan szitun, mindenki vásárolja olcsó meg új de olyan ocsmány egy autó hogy az hihetetlen...
Nem tudom mit tetszik benne egyes embereknek(ár
), belenézek utastér/műszerfal kiráz a hideg 
-
erikke17
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Éértem, nekem meg vízpumpámon érdekes fut a szíj közepe táján mintha púposítana egy picit és meg is kopott(inkább úgy mondom belekoptak a fogak úgy hogy mindenhová szépen illeszkednek) szíj tőle remélem tovább már nem koptat mert most már úgy egybekopott előtte búgós hangja volt de már kussol

Ma voltam szerelőnél szétkaptuk deklit aztán susztermódra lefüleltük görgőket meg spanolót darab vasrúddal amit fülünkhöz nyomtunk. Hát mondanom sem kell spanoló kattogott ment a veszett marha rendesen lehetett érezni a rúdon is fogással. Holnap megyek alkatrészért aztán hétfőn vagy kedden csere..
Remélem ez az SKF nem tol ki velem úgy mint az INA. Mondjuk spanoló rögzítőcsavarja is érdekes volt, trox-re van ugyebár húzzuk be nyomaték kulcsal az előírtra aztán elkeni a csavar közepében a ricceket
Kérdem én hol a minőség? Leszerelésnél hidegvágóval kell majd leütni csavarfejét, bár szerintem úgy fogja vinni mint a vajat mert nagyon puha anyagból van..De elmondásod alapján egykutya milyet veszel mint megadja magát egy idő után...

-
erikke17
őstag
-
erikke17
őstag
Üdv.
Körülbelül 3 hete írtam az egyik görgőm elkezdett kattogni csere után 2 héttel pedig zsír új, és nincs túlfeszítve.
Holnap megbontjuk szerelővel megint, hogy melyik az és cserélve lesz..
Jelenleg INA szett van benne, a két görgő közül valószinűleg a kisebbik csinálja, most webshopban féláron vannak(kiárusítás) ezek a cuccok, van Febi és SKF.
Melyik lehet a jobb? INA az nem akciós azért gondoltam Febire vagy SKF-re.Előre is köszi

-
erikke17
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Rengeteg más dologgal kapcsolatos felesleges körök zajlottak le... Ez sem lenne másként..

Más
De van itt más dolog is... 2 hete volt cserélve kompletten az egész vezérmű görgők stb.. Utóbbi 4-5 napban miután lemegy a "szívató" és beáll az alapjárat egy görgőm elkezd ciripelni, avagy inkább pattogó hangot ad ki magából. 900-2000 fordulat között hallatszik felette kussol, meg miután bemelegedett...
Nagyraktárról rendeltem egy ismerősön keresztül a cuccokat jutányos áron, vázoltam szitut ismerősnek h 2 hét után már ciripel az egyik görgő. Oké küldjem el neki ő küld egy újat helyette.. Na most hogy tudnám kideríteni valójában melyik is az?
Mert szétszedem hogy ez a rossz, ő aznap leküldi az 2 nap.. Nem akarok abba a hibába esni hogy véletlenül a másik lesz rossz.. Sőt meg autó nélkül se lenne jó, pláne ha ismerőshöz beviszem szervizbe magam csinálni vagy magam otthon. Ráadásul a feszítőgörgőnek a torx csavarja el lett "kenve" nyomaték kulcsal lett meghúzva az előírtra de a csavar nem bírta tehát a riccek elmentek mint a vaj.. Kiengedni lesz érdekes.. :SElég szomorú hogy 2 hét után avagy inkább 400km után behalt a vadi új görgő... Pedig nem is a legolcsóbbat vettem, INA szett ezelőtt is az volt rajta..
-
erikke17
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Az a baj szomszéddal rossz a viszonyunk mert egy szralak.. Ez egy zsugori egy fityinget nem fog fizetni, nincs kedvem vele harciaskodni, holnap lekezelem valahogy addig marad ilyen. Se a kölök se senki hogy elnézést vagy bocsánat... Nem egy nagy mert csavarhúzó volt de akkor is elég csúnya seb lett rajta..
Ennél már csak az jobb amikor az öreg papa beállt mellém parkolóba majd mikor tolatott ki jól meghúzta első sárvédőívet, gyorsan el is iszkolt onnan.. Arra lettem figyelmes hogy szól a riaszatóm meg vinnyog a pager.. Gyors utána megyek mivan mise, száll ki mankóval alig tud menni, gondolom magamba ilyen egészségi állapottal minek ül volán mögé.. Persze hogy nem fizetett se semmi.. Hogy ezt csak le kell fújni és kész, perszehogy a maga szénné rohadt autóján esetleg kivitelezhető..
Mindig ilyen barmokkal vagyok megáldva vigyázok óvom az autómat más meg tönkrebssza... -.-
Declare - anyámnak van ilyen szinű körömlakkja azzal több rétegen bepacsmagolom... Azzal szoktam ilyen kavicsfelverődéseket javítani..
-
erikke17
őstag
Ez a main nap kész katasztrófa..
Szomszédkölyök dobálta a csavarhúzót! Autó a mi udvarunkba állt mit ad isten nem eltalálta telibe a hegyével és persze laposfejú volt... Jobb hátsó ajtót, ja és át kellett dobni egy kis terasztetőn is hogy betaláljon szóval jól dobta..
Megyek ki, mi ez a csavarhúzó?? Nézem autót még az ütő is megállt bennem.. Szólok szomszédnak gyerekre ráüvölt aztán ennyi.. De nem direkt volt de stb, egyáltalán mi a fsznak dobálja azt a nyavajás csavarhúzót.. -.-Eredmény: [Kép]
Most ezzel mit kezdjek totál felpattogott festék és a lakkozás ez alá ha bemegy a víz vége..
-
erikke17
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Őőő nem kívülről terveztem, hanem a motort belülről olajcsere előtt amit szoktak csinálni..

Kívülről patyolat tiszta...
-
erikke17
őstag
Üdv.

Ma ki lett cserélve komplett a vezérműszíj, v.pumpa, görgők, feszítő és a hosszbordás is, ja meg a főtengely szimering is mert elkopott szórta az olajat mint az öregasszony..
Indítás után picit olyan búgós hangja volt vezérműszíjnak, nem lett túlfeszítve.. De már kezd "egybekopni" és halkul úgy látszik..
Hosszbordás cseréjek kisebb zsonglőrködést igényelt, mivel a klímakomp. a motortartó alatt van így az fel kellet engedni és úgy befűzni a tartón keresztül..
Holnap olajcsere, olajfilter, légszűrő meg pollen, benzinszűrő is. Aztán irány klímát tölteni(5éve nem volt de még mindig jó
) majd azt a kitisztíttatni..
Jövőhéten meg váltókulissza szimering csere és utánatölteni az olajat váltóba. Na meg hátsó lengéscsillapítókat se ártana mert már folynak..De a rejtélyes csilingelő hang még mindig megvan.. pl: ha megyek autóval 4-be 50-el de már nem gyorsítok csak tartom a tempót és ha jön egy kis emelkedő elkezd csörögni. Hidrotőkéket gyanítom.. Merjek egy motormosást? Hallottam már jó és rosszat is róla :-/
Vagy"kormoljam" ki, hátha nagyobb fordulatnál a nagyobb olajnyomás átjárja rendesen.. -
erikke17
őstag
Szerintetek az összes F-es Astra meg amit Vecra B-be pakoltak váltókat egyformák lehetnek a kulisszánál a szimeringek méretei? Elvégre csak a áttétel volt más hosszabb illetve rövidebb..
Nálam konkrétan F15CR-van.
Cserélnem kellene a szimeringet mert hányás a váltó ahogy tolja ki a szimeringnél az olajat, meg utána is kell töltenem szerintem.. :-/
Vagy netán ez egy szabványméretű szimering lenne? -
erikke17
őstag
válasz
bzoley
üzenetére
Első körben ezzel próbálkoznék mivel ez a legegyszerűbb és legolcsóbb... De sajnos az sem kizárt, hogy valamelyik injektor/ok engedik el a benyát. 3 Baros rendszernél a pumpában van a visszacsapó.. Motortérben csak a nyomásszabályozó van más semmi tehát valamiféle visszacsapó. :-/ Vagyis nem találtam mást..

-
erikke17
őstag
Üdv.
Ha már a motor "fuldoklása" a téma... X16XEL
Utóbbi 2 évben 10ből 8szor 1-2 napos (néha fél nap) állás után mikor startolok elindul köhög beindul a szekunder légbefúvó felmegy a fordulat aztán dadog még egyet majd beáll és oké.. Ha bedöglesztem utána pöcröff indul a masina, van mikor a maradék két alkalomkor is hosszabb állás után pöcröff..Mivel többpontos befecskendezés van 3 Bar-os igy az benzinpumpa csak startoláskor megy nincs nyomás köhög a motor... (miért is nem lehetett megoldani úgy, hogy gyújtáskor felnyomja a benzint
)
Tegnap megnéztem az injektorsoron a nyomásellenőrzőnél mikor benyomtam a szelepet nem jött a benzin nem volt nyomás.. Startoltam egyet bedöglesztettem vártam egy 10 percet volt nyomás mert spriccel a benya..
Gondolom benzinpumpában a visszacsapószelep szarozik hosszabb idő után visszaenged..Mivel lehetne ezt orvosolni szerintetek?
Újra cserélése nélkül
Visszacsapószelepet beiktatni? -
erikke17
őstag
Cserélt már valaki otthon vezérműszíjat?

-
erikke17
őstag
Rendben köszi!

Más:
Cserére érett a vezérműszíjam, komplett ez egész lesz cserélve görgők v.pumpa stb.. De azt nézem hosszbordásom is eléggé ramaty állapotban van tehát azt sem ártana ha már szétvan bombázva szereléshez..
A szíj még egész olcsó, de a hosszbordás feszítője 20 000 forint.. Hogyhogy olyan drága?
Illik ezt is cserélni ha szíj cserés? X16XEL 
-
erikke17
őstag
Üdv, nem próbálta valaki vagy nem tudja véletlenül ELM327 Bluetoothos OBD2 megy Astra F X16XEL típusú motorral?

Előre is köszi. -
erikke17
őstag
Akkor azt kell mondani hogy nálam F Astrába Caravan Club 99-es elég jól felszereltséggel van akkor

Kesztyűtartó alatti polcocska ha már ennyire ritka, légkondi és hűtött kesztyűtartó, elektromos tükrök és fűtöttek, gyári kp-i zár amire utólag egy 2utas Sentinel1100 lett csatlakoztatva, légzsák, szervó, motoros fényszórók, ködlámpa (annak számít
?) elektromos első ablakok és picit "zöldített" ablakok, hátsó lengéscsillapítók magassága pneumatikusan állítható, patronos biztonsági övfeszítő.
Talán a hátsó elektromos ablakokat, tempomatot, és egy MID kijelzőt még elviselnék amik nincsenek.Érdekesség képen: voltak gyárilag picit ültetett elejű f-es caravánok? Mert egypárat amikor látok szaladgálni nagyon fent van az orra enyémhez képest.

-
erikke17
őstag
Fog valaki menni jövőhét szombaton hungaroringre legendákra?

-
erikke17
őstag
Üdv, F astra gyárilag csak első ajtóba vannak hangszóróim, nyárig amíg nem cserélem le egy komolyabb komponens szettre szeretnék még egy pár gyári csipogót addig betenni eredeti helyére.
Bontóból tudok is szerezni, csak ennek hogy van a bekötése? Gondolom mivel a gyári hangszóró 4 ohmos meg a csipogó is 4 ohm beköthető 2 és 8 ohm-ra ugyebár, vagy mindenképp 4 ohm lesz?

-
erikke17
őstag
Üdv, 1999-és F Astra X16xel motorral mennyire lehet jó bele ilyen olaj: Liqui Moly 10W-40 API SJ/CG-04 ACEA A3-04/B3-04. Azt hogy szintetikus vagy félszintetikus nem tudom. De nagyn jó áron van most németországban. Ja meg fater úgy mondta hogy a dobozán Special még valami super leichtlauf van.
Mennyire lehet jó? Szabványok szerint elmélitelg jó arra jutottam.Előre is köszönöm.
-
erikke17
őstag
Végül nem került rá sor, volt vele munka bőven fél11-től fél3-ig dolgoztunk rajta..
Komplett levenni az egészet katalizátorral együtt, majd csavarokat levágni kifúrni, hogy újra fel lehessen csavarozni, mivel az eredeti csavarok berohadtak az évek alatt.. Középső rész kicserélve, végeredmény teljes csend
Tavasszal majd vezérműszíjcsere, főtengelyszimering (szórja az olajat) , hátsó lengéscsillapítók és nagyjából ennyi... 
-
erikke17
őstag
Üdv, ma fogom cserélni F astrán a középső dobot mert széthullott a közepe és zörög mint az állat..

Arra gondoltam h mikor szét van kapva kipufogó beröffenteni egy picit, hogy milyen vaddisznó hangja lehet úgy..
Lehet belőle valamiféle kár?

-
erikke17
őstag
válasz
fero02
üzenetére
Hmm értem, akkor nem hiába nincs nincs nagyon forgalomba.. És "egyszerűt" be lehet applikálni ha szintszabályzós esetleg nem lenne?
Háát felújíttatni nem nagyon, mert azok a gumik meg vannak rajta repedezve és ott engedi el a nyomást azaz nem lehet felnyomni sem. Na meg végük van nekik, ha jön egy kisebb bukkanó koppan mint az állat mert 0 csillapítása van... -
erikke17
őstag
Astra F hátsó lengéscsillapítóim döglöttek, keresek újat de nem találok olyat aminek tudom állítani a magasságát levegővel.. Gyárilag ilyen van benne. Vagy nem jól keresem vagy nincs
Hogy próbáljam keresni?Nyáron vezérműszíj cserére érett lesz, oda milyet ajánlotok? X16XEL

-
erikke17
őstag
válasz
adidas4death
üzenetére
Ez az érdekes csattogás nálam is megvan Astra F X16XEL szintúgy.. Faterral azt vettük észre hogy legjobban ilyen hidegebb időkben 9 és 15 fok között.. Mert érdekes mód nyáron +30 vagy 25 fokban kussol... Olyat olvastunk valahol hogy valamiféle membrán a hidegtől megkeményedik és azért olyan hangos..
Sőt legjobban olyan 1500 és 2000 fordulat között hallani amikor "szabadabban" fut a motor de ha odalépek megint kussol egyből..
Már megszoktam
Erővel nincs baj megy minta mérgezett egér, se hibakód se semmi.. Van 'asztkész" 
-
erikke17
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Belsőt na azt nem néztem még de szerintem annak is jónak kéne lenni...

proper - hát nem most volt cserélve, ha új lenne foghatnám rá, de már mikor vettem 3 éve azóta ezek a betétek vannak benne mert mielőtt megvettem akkor voltak cserélve...
Jim Tonic - Hmm köszi ezt majd lehet kipróbálom, de most azért nem szedem szét a féket
Ezt hagyom legutoljára 
Esetleg féktisztítóval befújatni? Vagy felesleges?

-
erikke17
őstag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Háát az nem valószinű szerintem, mert szemmel láthatóan vastag a betét

-
erikke17
őstag
Üdv, valamiért el kezdett az egyik első fékem fütyülni.. Mit lehet vele kezdeni?

-
erikke17
őstag
95-ös benzint tankolok, nincs benne arra a csatlakozóra semmi se kötve motortérben, ahol a hűtőfolyadékot kell utántölteni ott van.
Ezért gyanitottam a szelepek körül valamit.
Mondjuk én úgy tudtam, hogy van benne kopogás érzékelő..adidas4death - X16XEL szimfóniája ez vagy mi a fene?
Mondjuk érdekes, hogy nálad is jelen van.Lekameráznám és feltölteném de szélzajtól nem sok mindent lehetne hallani.. De azért teszek egy próbát majd..

-
erikke17
őstag
Üdv, Astra F X16XEL motor, csilingelő hidrotőkék.
Csak akkor csinálja ha pl 4-es fokozatban egy 1800 körüli fordulat és megyek fel partra vagy átjáróra hallani h csilingelnek.. Mikor úgy terhelődik egy picit a motor. Vagy ha tartom a sebességet majd hirtelen odalépek neki egy párszor csilingel aztán csendben is van..
Új olaj van benne Shell Helix HX7 10w-40, ezelőtt BP Visco 3000 10w-40 volt benne szintúgy azzal is csinálta.Mitől lehet ez? Vezérműszíj? Csak mert azután az olajcsere után jön a cseréje meg egy új főtengely szimering. Vagy csak simán hidrotőke csere?
Előre is köszi

-
erikke17
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Hát felni az karcmentes hibátlan állapotban volt.. Gondoltam megkérdem h úgy sérülhetett e de hálistennek nem.. De a gumit azt vászonig bevágta.. Avagy vászon nem sérült de látni őket.. Merjek igy járni vele amig nem lesz megcsinálva vagy új beszerezve? :S
bambano - Itt SK-ban nem tudom hogy működik nálunk :S Meg ez ingyenes út melletti parkoló volt
-
erikke17
őstag
Üdv, szerintetek felninek lehetett ettől baja?

[Kép]
Gumi az fél éves az mehet kukába még a számok is benne vannak a futófelületben.. Mindez ez tolatás ára ami parkolóhelyen volt egy méretes 20cm mély lyuk, de tükörbe nem volt látható.. Kannyát..
-
-
erikke17
őstag
válasz
fero02
üzenetére
Hm, hát én mindenhogy próbáltam...
De gondolod hol mondom?
Mert ugyebár felül van 3-4 pöcök amit le kell nyomni, ezekhez úgy lehet hozzáférni hogy motorháztetőt felnyitom. Majd van alul kettő nem is tudom mihez hasonlitsam csavar fej szerűség ami meg az ütközőbe van bele akasztva.
És még egy egy oldalanként odafogatva ami a fényszóró és a helyzetjelző b_u_ra közé van felfogatva.
Na ez a két pöcök nem akar engedni.. :S
[ Módosította: wwhy ]
-
erikke17
őstag
Egyszerűen nem tudom mi a titka annak, hogy kell Astra F-ről az első hűtőrácsot leszedni...

Felül kipattintom a füleket, alul ütközőbe van még kettő, de oldalát a lámpáknál is fogja. Nem tudok rájönni hogy kell kipattintani azokat..
Igazából jobb első fényszórót kéne kicserélni.. Bárminemű hasznos infót megköszönök
-
erikke17
őstag
Astra F-be jobb első komplett lámpa csere? Bonyolult? mit kell szétszedi elején hozzá?
Vagy valami leirás? megköszönném 
-
erikke17
őstag
Üdv, az mitől lehet Astra F-en x16xel motorral, hogy hideg motornál mikor startolsz ugyebár beindul a szekunder légbefúvó ami több levegőt nyom kipufogóba hogy hamarabb beinduljon a katalizátor. Ilyenkor magasabb a fordulat 1700-2200 között van, attól függően milyen hideg van kint. Nade mikor kikapcsol a légbefúvó néha elfelejt visszaállni az alapjárat, azaz visszaáll egy kis idő után. Ez akkor történik meg ha startolás után egyből indulsz és menet közben kapcsol ki, de ha megvárod álló helyzetben amig kikapcsol akkor szépen visszaáll az alapjárat.
Gondoltam megnézem vákuum csöveket meg alapjárati motort is.
Nos alapjárati motort nyárra halasztottam mert nagyon hozzáférhetetlen helyen van.De van egy kis fekete kütyü a tankszellőztető(igen halvány infókat találtam róla neten), ami nem tudom hogy működik pontosan valami aktívszenes tartályon keresztül enged levegőt a tankba. Nos arra a kütyüre amik mennek vákuum csövek egyik totál el van dugulva karter lerakódástól. Gondolom hátrafelé megy tankhoz valamerre, a csövet egy 15cm mélységig kikapartam belőle a redvát de ez nem akar elfogyni.. :S Hibakód nincs..
Előre is köszi hátha tud valaki valami okosat mondani
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Synology NAS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az új alkatrések feszessége kinyírta az öreget ami várható volt sajnos a kutyacsont.

Olyan fura is mert ezelőtt totál másként záródott, simán emelek rajta 3-4mm-t zárt állapotban.

Köszi nem 2000 pénzé van máshol inkább várok akkor postára