Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48079) Fisha válasza Citroware (#48078) üzenetére


Fisha
őstag

Nehezen fogod tudni ezt letesztelni sajnos, mert szerintem kell hozzá 1-2 hét használat, hogy kiderüljön, hogy zavar-e téged az OLED interpoláció mentes képe, illetve hogy zavar-e a B gyengébb interpolációja. A nagyobb fényerőt szerintem nyugodtan elfelejtheted, én bevallom nem is teljesen értem, hogy hogy lehetne, ha egyszer a kijelző vezérlőelektronikája ugyanaz.

Esetleg jó tesztanyaggal tudok segíteni ebben. Pl. az umbrella academy első évadának legelső része nekem botrányosan nézhetetlen interpoláció nélkül. Interpolációval meg rengeteg az artifact. Ehhez az általam korábban linkelt jeleneteket is elviheted egy pendrive-on valahova, ahol meg lehet sasolni a tv-ket működés közben. Persze ez se egyszerű, mert nem biztos, hogy ott ismeretlenül annyira fogod tudni kezelni a tv-t, hogy ilyeneket gyorsan kapcsolgass, pendrive tartalmat megtalálj, lejátssz.

Így végiggondolva az interpolációs anomáliákat a tesztvideóimon láthatod. Nincs minden forrás esetén, valamiért bizonyos anyagok sokkal hajlamosabbak rá, és jellemzően pont ugyenezek az anyagok nagyon rosszak mozgásban nélküle. Ami hajlamos rá, ott 4-5 percenként számíthatsz valami hasonlóra, mint amiket beraktam.
Sajnos az interpolációmentes mozgásról nem sikerült nekem értelmes videót készítenem, mivel eléggé bekavar az újrafelvétel framerate-je. Szóval azt tényleg élőben kell megnézni. Csak ne hagyd magad olyanokkal etetni, hogy hát ha a foci jó rajta, akkor jó az, mert az jellemzően 60fps, és itt a 24-gyel vannak bajok.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.