Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43251) torma1981 válasza tylerddd (#43248) üzenetére


torma1981
veterán

Igen. LG.

(#43252) salapp válasza tylerddd (#43248) üzenetére


salapp
addikt

Hivatalosan egyik gyártó sem. A kezelési útmutatóban külön kitérnek a statikus képelemekre. Egyelőre a gyakorlat még azt mutatja, az LG tolerálja a beégetést és cserél. Nincs semmi kőbe vésve.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#43253) tylerddd válasza salapp (#43252) üzenetére


tylerddd
veterán

Értem, köszi! Én is így informálódtam máshol, hogy dokumentum szinten is le van írva az LG-nél, hogy a technológia velejárója lehet a dolog, viszont cserélik, de pl. a többi gyártó állítólag elküld vele a fenébe.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#43254) alaves válasza szabeska (#43236) üzenetére


alaves
addikt

Janos majd elmagyarázza LG-n hogy kell beállítani.

Philips-nél a peak brightness ~= HDR perfect. SDR-nél mindenképpen kikapcsolni. HDR-nél viszont már minimum álláson is láthatóvá teszi számomra a színárnyalat átmenetek megjelenítési problémáját (OLED pixelek teljes kikapcsolása/visszakapcsolása adott helyeken a tökéletes fekete miatt, amely végtelen kontrasztot eredményez). UHD BD-től kicsit tovább tömörített anyagoknál is látom, ezért én kikapcsoltam. Szerintem ez is csak rontja a képet, mint a többi szűrő. Tovább akarja fényesíteni a fehéret és a világosabb árnyalatokat.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#43255) sakal83 válasza tylerddd (#43253) üzenetére


sakal83
addikt

A panasonic markaszervizzel beszeltem es elmodasuk szerint ok is cserelik beeges eseten a kijelzot ha lefutottak a kompenzacios ciklusok (nem volt aramtalanitva) es normal uzemido van benne. (Napi 8-10 ora) Kiolvassak az adatokat ezekrol.

(#43256) salapp válasza tylerddd (#43253) üzenetére


salapp
addikt

A lényeg, hogy senkinek ne hidd el, aki ex katedra kijelenti, hogy "LG: beégésre cserél és pont"
Árnyaltabb a dolog, ahogy utánam is írják.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#43257) kisjimy válasza salapp (#43235) üzenetére


kisjimy
aktív tag

Hali!

Szóval ha kb napi 12 órát megy vegyes tartalommal akkor kb 4 év és kuka?

(#43258) daneel_hu válasza salapp (#43252) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Hivatalosan egyik gyártó sem. A kezelési útmutatóban külön kitérnek a statikus képelemekre. Egyelőre a gyakorlat még azt mutatja, az LG tolerálja a beégetést és cserél. Nincs semmi kőbe vésve."

Kumulatív elhasználódásról egy szó sincs az lg-féle kezelési útmutatóban, pl bemondónő piros ruhája szép lassan beégeti a panel közepét, holott ilyen esetben nem beszélünk statikus elemről. :) Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hiába kerülöd a statikus elemeket, attól még lehet inhomogén a képernyő pár év alatt.

Persze a legjobb a logók, statikus szirszarok kerülése, és az alacsony oled-fény.

(#43259) daneel_hu válasza kisjimy (#43257) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem hiszem.

65E8-asban itthon már 4500 óra van, a karantén miatt :D felugrott 8 óra fölé a napi használat.
(utóbbi időben kicsit játszottam is rajta)

Teljesen homogén a kép, szerintem 2 év múlva is ilyen lesz.
Megy rajta sima tv-adás is, bár inkább fehér és átlátszó logókkal.
Be kell állatani rendesen a tévét kb 20-30-as oled-fényre.

(#43260) rothfb válasza daneel_hu (#43259) üzenetére


rothfb
veterán

Az a vicc, hogy megy a hiszti ezzel a beégés dologgal, de ha normálisan használod, még magas üzemóra mellett is évekig, talán még évtizedig is (tudom, hogy öregszik a panel, a fényerő csökken) jól működhet egy oled tv. Te pl jó példa vagy, legalábbis kezdesz lenni.
Csak annyi a feltétel, hogy ne csak m1, vagy duck tv fusson rajta egész nap.

(#43261) salapp válasza kisjimy (#43257) üzenetére


salapp
addikt

Nem gondolom, hogy feltétlenül kuka, csak előfordulhat, hogy olyan tartalmakat nézel, amik miatt (daneel által is említett összeadódó jelleg) bizonyos nagy összefüggő és/vagy egyszínű képi elemek megjelenítése közben látszik majd néhol egy-egy kisebb-nagyobb folt. Alacsony oled fénnyel lehet ez ellen tenni, de úgy, mint annak idején egy plazmánál (változatos tartalmak nézése folyamatos homogenizáláshoz), nem lehet helyrehozni az ilyeneket.
Lesznek olyan felhasználók, akiknek mondjuk négy év után egy ilyen képernyő nem fér bele és vesznek helyette másikat.
Valószínűnek tartom, hogy ha a gyártók végre tényleg előállnak egy ilyen hibától mentes, de bitang képű technológiával, az oledek varázsütésre tűnnek el a kínálatból. De addig az oled a csúcs.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#43262) MultiDoodad


MultiDoodad
aktív tag

Sziasztok
Körülbelül fél éve vásároltam egy LG 55B9 Oled tévét amit rettenetesen imádok, viszont egy két érdekes problémát eltekintve van egy eléggé zavaró is. Szóval általában akár Ps4-ről akár pc-ről játszom nem szokott különösebb probléma megjelenni, ellenben most már kicsit zavaró, hogy ha nem HDR-ben (bár itt némelyik játéknál a hdr is problémás a túlszaturált színek miatt) játszom némelyik játékot akkor (például a warframe- ps4) zavaróan sötét, ha meg magas képvezérlésre állítom a fekete szintet aránylag rendbe jön viszont fakóbbak picit a színek és ilyen enyhe fehéres de nem túl zavaró fátyol keletkezik rajta.
Esetleg bárki aki ért hozzá vagy netán maga is használ ilyen készüléket, tudna nekem segíteni a megfelelő beállításban?
A válaszokat előre is köszönöm, további szép estét mindenkinek.

(#43263) MultiDoodad


MultiDoodad
aktív tag

Ja és nekem a kezdetektől fogva maximumon van az oled fényerő, eddig nem tapasztaltam be égést. Többször ellenőriztem már, mivel féltem hogy monitorként használva hamar csúnya lesz. Szerencsére eddig semmi probléma.

(#43264) Mathiask


Mathiask
senior tag

Egyébként ez a beégés itt oled esetében más mint plazmánál? Más jellegű, vagy erősebb jelenség, könnyebb előidézni, mint plazmánál?

(#43265) poli27 válasza sakal83 (#43249) üzenetére


poli27
veterán

Szerintem ez hülyeség, linkeld ezt a törvényben... ha pont azért megy el a kedved tőle mert elromlik, nehogy már ne állhass el tőle...

(#43266) poli27 válasza BearZak (#43238) üzenetére


poli27
veterán

Szerintem várd meg a garit.... 15 perc kicserélni a panelt kicsavarja becsavarja kb 15 csavar.... és máris hibátlan kijelződ van...

(#43267) salapp válasza Mathiask (#43264) üzenetére


salapp
addikt

Plazma: minél jobban gerjesztett a panel egy része, (fehér színű elemek különös n), annál jobban visszamarad (ghost), ha statikusan jelen van. Ha váltogatod a tartalmakat, lehetősége van a panelnek homogenizálódni, a ghost halványul és eltűnik. Ha hosszú órákon át ugyanott van ilyen képelem, akkor tartós lehet a képvisszamaradás. Változatos tartalmakkal (akár agresszív logós csatornákkal is) évtized után is lehet egységesen öregedett, (szemre méterekről még) homogén paneled.
Oled: elsősorban a telt sárga, piros és zöld kepelemek öregítik a panelt. Úgy, mint a plazmánál, hogy rögtön a megtekintés után egyértelműen látszik a helye, nem marad vissza. Viszont mindegy a panelnek, tekintve, hogy eltérő öregedés, hogy egyfolytában ugyanott volt a képelem, vagy mondjuk naponta nézed ugyanazt az adót, játszod ugyanazt a játékot akár rövidebb ideig, az öregedési ciklusok összeadódnak, ami egyszer majd már bizonyos esetekben feltűnhet. Ha csak filmeket nézel, akkor előbb pukkan el bármi más okból, minthogy inhomogén legyen. De ha mondjuk minden nap nézel hírcsatornát egy órát, amiben pl a hírolvasó pultban végigfut egy világító vörös sáv, akkor az már akár egy év múlva látszik adott tartalom mellett. Sokak szerint elég, hogy a hirműsorokban nagyjából mindig ugyanolyan pozícióban helyezik el a műsorvezetőt, egyszínű öltönyben/ruhában.
Én lényegében gagyi magyar műsorokra ill második tévének megtartottam egy jó kis sony lcd-t, hogy ne szenvedjen az oled. Tulajdonképpen az oled csak esti film/sorozat nézésre, illetve néha korrekt német szatellit adókra van.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#43268) daneel_hu válasza rothfb (#43260) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Az a vicc, hogy megy a hiszti ezzel a beégés dologgal, de ha normálisan használod, még magas üzemóra mellett is évekig, talán még évtizedig is (tudom, hogy öregszik a panel, a fényerő csökken) jól működhet egy oled tv. Te pl jó példa vagy, legalábbis kezdesz lenni.
Csak annyi a feltétel, hogy ne csak m1, vagy duck tv fusson rajta egész nap."

Azért van problémám azzal, hogy a gyártók részéről ez hogyan van lekommunikálva.
Szerintem nem elégségesen.
Az azért nem normális, hogy hw-fórumokon tájékozódj egy vásárlás előtt, majd miként kell biztonsággal használni egy tv-készüléket. ;]

(#43269) salapp válasza daneel_hu (#43268) üzenetére


salapp
addikt

Jó, hát gondoljunk bele a helyzetükbe. Végre szeretnének lóvét szedni a tévéikre, a (be)kiégés nekik olyan, mint a USR-nak Lanning doktor halála. "Can't blame you though, who wants some old guy going bad in the lobby?"

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#43270) sakal83 válasza poli27 (#43265) üzenetére


sakal83
addikt

Kicsit pontositok felre ertemezheti Erre hivatkozva nem allhatsz el. En mar jartam igy. Alaplap hibas volt. Bementem mondom hibas. Akkor garancia. Mondom kellene helyette penz vagy termek. Erre: mivel rossz garanciaba be kell vizsgalni es azt kovetoen kaphatok ujat vagy penzt vissza. Bevizsgaltak es visszaadtak a penzt egyebkent.

Indokolas nelkul erdemes elallni barmennyire csunya. Bar a Telekomnal sok sikert mundenkinek ehhez:) keves rugalmatlanabb felagyu ceggel talalkoztam. Parodiatura az ugyintezesuk. Az eladok pedig egy vezanult szoveget mondanak mint egy papagaj. Ha nincs a scriptbe akkor ott vege a vilagnak.

https://www.baon.hu/gazdasag/hazai-gazdasag/ha-hibas-a-neten-rendelt-aru-a-bolt-koteles-kicserelni-1423806/

(#43271) Mathiask válasza salapp (#43267) üzenetére


Mathiask
senior tag

Akkor jól értem hogy oled esetében fokozottabban kell figyelni, mint plazma esetén?

Amúgy jó pár éve plazmám van és nem zavara beégés. Korábban játszottam is rajta és pl akkor a HUD-on megjelenített felhasználónevem kontúrja sokáig megmaradt. (persze csak akkor látszott ha egyszínű pl fehér hátteretet jelenítettem meg) Mostanában a Sport tv logójának kontúrja maradt ott mikor 3-4 órás NFL meccsek mentek. De ezek csak akkor láthatóak ha egyszínű a háttér és figyeli az ember. Filmnézés közben, nem látható, nem zavaró.
Ha ilyen az oled is, akkor nekem beleférne, ha érzékenyebb a beégésre, vagy film közben is látható lenne akkor azért zavarna. Jut eszembe a film feliratokkal nincs gond?

(#43272) szabeska válasza MultiDoodad (#43262) üzenetére


szabeska
addikt

Szia! Én új tv-vel szórakoztam egy darabig emiatt. Mint kiderült, a fátyolosodással nem kell foglalkozni, ha jól van beállítva minden, akkor csak a szemnek tűnik rossznak elsőre, amikor váltogatsz a magas-alacsony fekete szint között, de valójában az a jó beállítás.Én így használom a ps-t:

TV:
Játék képmód hdr és sdr esetén is az input lag miatt, játékkonzol címkével.
SDR esetén MAGAS feketeszint
HDR esetén ALACSONY feketeszint (ezt ugye akkor állítsd be, amikor hdr játék fut éppen)

PS4:
Videókimenetnél minden automatán (szín, hdr, stb), így automatikusan vált amire kell. Nagyjából ennyi.

Igaz csak sdr-nél működik ps-en a böngésző, de nyisd meg [link] ezt a teszt képet, és láthatod, ha jó az sdr beállítás. Hdr-nél pedig az alacsony a tutijó.

[ Szerkesztve ]

F1

(#43273) MultiDoodad válasza szabeska (#43272) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Imádlak!!! Tudod mióta keresek már válaszokat?! Külföldi fórumokon is böngésztem már és mint ha senkinek nem lenne ilyen tv... (pedig állítólag 2020 tavaszának megszavazott legjobb game tévének van meghirdetve). Nagyon szépen köszönöm :DD :DD . Még egyetlen egy kérdés. Te HDR-ben gondolom 100-as Oled fényerővel használod, viszont SDR módban mennyi a max amin szoktál játszani netán filmezni?Annyira nem félek a be égéstől mivel körülbelül egy év múlva lecserélem, viszont attól igen, hogy a következő egy évben látható módón és egyben zavaró módón tűnjön fel..

(#43274) MultiDoodad válasza szabeska (#43272) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Ja és még egy dolog, ne haragudj hogy zaklatlak ilyenekkel de erre sem találtam még válasz (vagy csak rettenetesen buta vagyok hozzá). Például Ps4-en amikor God of War-ral játszom, ott a tűz HDR-ben erősen pirosas színű (kicsit túlszaturáltnak tűnik) viszont ha kikapcsolom a HDR-t akkor szép sárgás pirosas (amilyennek lennie kellene) színű (viszont itt is kicsit erősebb a tűz gamma ereje). Dinamikus kontraszt ki van kapcsolva.

(#43275) Tengri


Tengri
senior tag

Az MM-ben megjelentek az idei szériás OLEDek.
LG OLED55CX3LA 649999 Ft
LG OLED65CX3LA 979990 Ft
LG OLED55GX3LA 829990 Ft
Ahogy nézegetem ebben a rossz árfolyamban is 50k-val kevesebb a nyitóár.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#43276) szabeska válasza MultiDoodad (#43274) üzenetére


szabeska
addikt

Minden képjavítót kikapcsoltam, dinamikus izék, stb stb. Logó védelem magas, gamma 2.2, színskála automatikus, hdr-nél 100 oled, sdr-nél 30 oled egyelőre, mivel közepesen világos a nappali. Amúgy javarészt rtings beállítással használom, de nekem c9 van. Így jónak kell lennie. Itt a beállítási segédlet, ha kellene a c8-hoz: [link]

[ Szerkesztve ]

F1

(#43277) MultiDoodad válasza szabeska (#43276) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Ugyan ezen az oldalon állítgattam az én tévé et is. Amúgy nekem B9 van abból is az 55”-os. Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat.

(#43278) junior19 válasza MultiDoodad (#43262) üzenetére


junior19
senior tag

A fekete szint beállítása attól függ, hogy a forráskészülék milyen videójelet ad ki.
RGB esetén a magas opciót, YCbCr esetén az alacsonyat kell választani. Miután ki van választva a helyes fekete szint, ezután kell a fényerő csúszkával a helyes fekete szintet beállítani.

Ha magas képvezérlést választod, akkor a tévé rgb jelet vár, de ha a forrás YCbCr jelet küld, akkor lesz fakóbb a kép, de látod a fekete részleteket, de nem ez a helyes fekete szint.
Ha pedig az alacsony opciót választod, akkor a tévé YCbCr jelet vár, s ha ilyenkor RGB jelet küldesz rá, akkor sötét lesz a kép.

codec project

(#43279) MultiDoodad válasza junior19 (#43278) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm ezt a fontos információt. Na látod, ezt nem is tudtam. A fura számomra, hogy pc-n hiába állítom RBG-re vagy YCbCr-re az nvidia panelbeállításaiban, akkor sem történik semmi. Minden esetre akkor is király, hogy ezt megtudtam mert későbbiekben is segíthet.

(#43280) MultiDoodad válasza junior19 (#43278) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Tévedtem, AC odyssey-ben HDR-ben túlszaturált volt a tűz, most viszont hogy az nv panelben átállítottam YCbCr 444-re a színt, tökéletes lettek a tűz effektek. Hálám örökké üldözzön ezért. Azt megtudod mondani nekem, hogy így azt írja a színkezelésnél hogy korlátozott színtartomány... ez befolyásol valamit azonkívül, hogy így elvileg kevesebb a megjelenített színek száma? Ne haragudj tudatlanságomért, de elég nehéz utána olvasni konkrét irományoknak erről.

(#43281) chros válasza MultiDoodad (#43280) üzenetére


chros
őstag

Ugyan konzolokrol nem tudok semmit sem, s PC-n nem jatszok (csak medai lejatszas), de PC-rol full RGB (0-255), a TV-n Magas a jo.

#43275) Tengri: ezek nem tul alacsony nyito arak :)

(#43282) Tengri válasza chros (#43281) üzenetére


Tengri
senior tag

Alacsonyabbak, mint a C9-ek megjelenéskor.
2019. 04. 13-án az LG OLED55C9PLA 699900 Ft-al jelent meg az MM-ben.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#43283) salapp válasza Mathiask (#43271) üzenetére


salapp
addikt

Ugyanezeken nyűglődtem én is .
Inkább úgy mondanám, hogy egy bizonyos szinten túl nem tudsz figyelni, illetve felesleges (alacsony oled fényen kívül).
Nézd úgy, hogy (mostanra igen korrekt áron) 400 környékén már tudsz venni egy 55-ös oledet, ami fantasztikus képi világot ad (a legutolsó és legjobb plazmákat idézve, 4K-ban, HDR-ben túlmutatva, plazma-vibrálás és várhatóan tápcicergés nélkül). Távértékesítés keretén belül rendeld. Alaposan nézd át a csomagolását, hogy valóban gyári újat kaptál, nem visszaküldöttet. Nézd meg a káva illesztéseit, karcmentességet, stb. Ha ezek rendben, hagyd, hogy "beálljon" a panel négy-öt nap alatt, utána nézd meg kicsit alaposabban, hogy ne legyen rajta téglalap-hiba, tinting (erre keress rá a fórumban, képekkel, ez a legidegtépőbb hiba nekem), számodra elfogadhatatlan mennyiségű hibás pixel. Ha ezek sem jelentkeznek, akkor élvezd a képet, jelenleg ez a csúcs. Könnyen lehet, hogy öt év múlva sem lesz rajta számodra durva színelváltozás.
Ja, és szerintem jelenleg egyetlen igazi (nemSamsung kúúú-va-led) alternatívája van lcd-ben, a Sony XE/F/G/H(?)9XXX, ami viszont oldalról nézve fakulni fog, feketéje nem lesz oled, és 4-5 év alatt ugyanúgy kimehet benne a ledsor vagy mittomén.
Szóval vedd nyugodtan az oledet, esetleg te is vegyél gagyi tévézésre, aggodalmas PC/konzol felhasználásra Sony VA/120Hz/10bit tévét, és kész. De itt sokan ezzel sem vesződnek, és úgy mondják, köszönik, minden oké.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#43284) BusinessGuy válasza MultiDoodad (#43280) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Teljesen felesleges Ycbcr 4:4:4 hdr-ben pláne hogy szarabb képet kapsz, az egy korlátozott jel 8biten.
Az összes média tartalom (filmek,játékok) 4:2:0-n készülnek. HDR tartalom esetén a legjobb választás ha manuálisan beállítod a pc-t vagy konzolt, One X például hajlamos hibásan HDR alatt 4:2:2-re rakni a képet ami fakóságot okoz, de ps is hajlamos rá. HDR esetén mindig 4:2:0-ra célszerű állítani a motyit, sdr esetében pedig 4:4:4 rgb. 4:4:4 esetén eleve nem fogsz 10 bites színt kapni HDR alatt (sem) jelenlegi hardvereken maximum borzalmasan alacsony képfrissítéssel.

A black level beállítások pedig amellett hogy Rgb vagy Ycbcr, még fontos hogy az milyen. Teljes jel vagy korlátozott.
Vagyis ha az rgb korlátozott akkor a magas black level beállítás hibás, alacsony kell. Ha viszont teljes akkor a black level high.

Tehát a jó megoldás:

Rgb Full (Expanded) - Black level High
Rgb Limited - Black level low
Ycbcr 4:2:0 Full/Limited: Black level low

Helyes jelek
SDR esetén: RGB 4:4:4 Full (8bit)
HDR esetén YCbCr 4:2:0 Full (10 v 12bit)

HDR esetén game módban C9-en legalábbis állítgatós a dolog hiába állítasz jó jelszinteket mert alapesetben black crushol míg game módon kívül (például cinema módban) nem.

[ Szerkesztve ]

(#43285) MultiDoodad válasza BusinessGuy (#43284) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Istentelenül rendesek vagyok! Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg segítséget. Végre sikerült rendesen beállítani a tévét.... egyszerűen most fantasztikus. Félre is raktam most a Acer ips led monitort pedig sz 144 hz-n megy és 1440p... Köszönöm még egyszer.

(#43286) chros válasza BusinessGuy (#43284) üzenetére


chros
őstag

> One X például hajlamos hibásan HDR alatt 4:2:2-re rakni a képet ami fakóságot okoz, de ps is hajlamos rá. HDR esetén mindig 4:2:0-ra célszerű állítani a motyit

Errr, nincs konzolom, de: HDMI szabvany 4:2:0 atvitelt nem tamogat, ezert allitjak 4:2:2-re (mert ezt mar igen). Igy nemtom mi tortenik valjobaban.

[ Szerkesztve ]

(#43287) szabeska


szabeska
addikt

Olvastam c9 tesztnél, hogy a kontrasztot 80-ra véve nem üt be az abl. Én 30-as oled fénynél használom 90-es kontraszttal, de szerintem ekkor sem üt be, legalábbis chrome új lapnál nem redukálódik a fényerő, vagy olyan gyorsan csinálja hogy nem is látom :D Lehet, hogy a 30 elég "alacsony" ahhoz, hogy kikapcsolja?

F1

(#43288) blakey válasza BusinessGuy (#43284) üzenetére


blakey
titán

Pontosabban így néz ki a dolog: [link]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#43289) MultiDoodad válasza blakey (#43288) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Akkor egy kis érdekesség. Mivel én pc-ről tolom így 1440p-bennmegy a tévé mert hogy úgy engedéjezi a 120 hz-t és az azonnali játék funkciót (így bekapcsolhatom a g-sync-t). Viszont nekem pc-n a legszebb (például a -ban) még most is a RGB teljes, a YCbCr 4.2.2-ben 10 és 12 biten is csúnya fakó az egész (próbáltam a feketével játszani de nem lett jobb).

(#43290) szabeska válasza MultiDoodad (#43289) üzenetére


szabeska
addikt

Nekem is rgb fullon van, igaz nem pc címkével hanem hdmi címkével. Azt feltételezném, ha pl Odyssey-t indítok hdr-ben, csak átvált magától 4:2:0-ra a vga/játék/akármi. Bár még nem teszteltem a színeket és a feketét, csak elindítottam próbaképp, 1 hete van meg a tv. Filmezni madvr-mpchc-vel szoktam, ott magas sdr és hdr is, szóval csak a hdr játék feketeszintje a kérdéses, de kb semelyik játékban nincsen értelmes brightness settings kép, valami hülyebiztos, csak egy fotó van odab@szva...

[ Szerkesztve ]

F1

(#43291) MultiDoodad válasza szabeska (#43290) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Számomra meglepőbb, hogy 100 Oled fényerőn még nincs beégés, pedig fél éve szinte minden nap megy. Volt hogy egy játékot majd egy hónapig nyomtam, napi 4-5 órát.

(#43292) szabeska válasza MultiDoodad (#43291) üzenetére


szabeska
addikt

Véletlenül LCD panel kerülhetett bele ;] Ez mondjuk megnyugtató, de változó is, volt akinek pár nap alatt beégett egy hud. Én elrejtettem a windows tálcát, full fekete a háttér, és semmi sincs rajta hagyva érintetlenül sokáig (játék pause menü pl), akkor inkább kikapcsolom a tv-t. Reméljük nem lesz baja így, csak évek múltán.

[ Szerkesztve ]

F1

(#43293) MultiDoodad válasza szabeska (#43292) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Azért a pár nap alatti beégés nagyon csúnya, én nem azért vettem ezt a gyönyörű tévét, hogy aztán csak akkor használjam mikor valami jó filmet szeretnék megnézni. Mindent ezen csinálok, ha csúnyán beég akkor beég... Ebben az esetben hanyagolom majd ezt a technológiát amíg nem lesz jobb... Én eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.

(#43294) blakey válasza MultiDoodad (#43289) üzenetére


blakey
titán

Számítógép esetében az RGB a megfelelő beállítás, amennyiben valamilyen lejátszó programot használsz filmekhez és van lehetőség az állítgatásra akkor az yCbCr a megfelelő. Külső médialejátszók, Blu-ray lejátszók esetében az yCbCr Limited a megfelelő. Nem véletlen, hogy a gépeden játék közben az RGB a megfelelő.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#43295) DVlad válasza salapp (#43267) üzenetére


DVlad
őstag

" Ha csak filmeket nézel, akkor előbb pukkan el bármi más okból, minthogy inhomogén legyen."
Kivéve, ha nem 16:9 arányú filmeket nézel, ugye.

(#43296) salapp válasza DVlad (#43295) üzenetére


salapp
addikt

Na jó, extrém esetben... De szerencsére nem rikipirosként jelennek meg az alsó-felső sávok.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#43297) poli27


poli27
veterán

Nah eddig tartott a kijelző a B7V ben, megjelent rajta egy pixelhiba, és pont a képernyő közepénél, folyamatosan zölden világítva... most hívtam a szervizest, azt mondta visszahív megkérdezi ilyenkor mi van. :W :W :W

Update: Visszahívott jelentsem be újra és kicserélik megint a kijelzőt :)

[ Szerkesztve ]

(#43298) Gtaati válasza poli27 (#43297) üzenetére


Gtaati
őstag

Ajajj pfff, hát ez szép :(

(#43299) BusinessGuy válasza chros (#43286) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Én úgy tudom tv függő hogy megtalálja-e a jó beállítást legalábbis a One X-en annó avfórumon ezt tapasztaltuk,mindenesetre hdr-re az optimális a 4:2:0 10 biten.

MultiDooDad: Felejtsd el a 4:2:2 beállítást. Nem véletlenül lesz fakó. Sdrtartalom esetén teljes rgb 4:4:4 8 bit, hdr tartalom esetén ycbcr 4:2:0 10 bit. És ezekhez mérten állítsd a feketét a tv-n.

[ Szerkesztve ]

(#43300) MultiDoodad válasza BusinessGuy (#43299) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Sajnos a gépen nincs lehetőség 4:2:0-ra való beállításra. Köszi szépen az állandó segítséget.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.