Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43401) BusinessGuy válasza Pelican (#43400) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Nem. Lényegében szinte semmivel sem tud többet, és a hdmi2.1 is butított aminek meg vagy lesz eredménye a jövőben vagy nem.

(#43402) csucsu54 válasza salapp (#43372) üzenetére


csucsu54
tag

Természetesen,65SWT50 és 4K-s beltéri!Ja és anno ezt a képet küldtem!

[ Szerkesztve ]

(#43403) csucsu54 válasza rothfb (#43374) üzenetére


csucsu54
tag

Igaz,máshol járt az eszem,szétszórt vagyok kissé mostanában,sok a gond!

(#43404) Celtis válasza daneel_hu (#43398) üzenetére


Celtis
veterán

Ebből egyáltalán nem következik amit állítottál " ha egy alkatrész cseréje után meghibásodik ugyanaz az alkatrész gariidőn belül,..."
Sőt inkább az ellenkezője van odaírva.

kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne,

Tehát valójában ez egy gumiszabály. Semmiképpen nem jelenti azt, hogy bármely alkatrész második meghibásodása automatikusan jelentené a szerződéstől való elállás lehetőségét, ahogy azt sem, hogy a szerviz/gyártó akárhányszor javítgathat egy terméket akár ugyanazon akár más és más hibákkal.
Érdemes megjegyezni, hogy a fenti jog érvényesítése sem egyszerű.

Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, nehogy valaki úgy értse, hogy a TV második meghibásodása után verheti az aszalt, hogy neki visszajár a TV ára. Elképzelhető ilyen eset is, de csak nagyon indokolt esetben.

[ Szerkesztve ]

(#43405) daneel_hu válasza Celtis (#43404) üzenetére


daneel_hu
addikt

Egyátalán nem értek egyet.

Adott egy szerződés amely életbe lép a gyártó és közted abban a pillanatban amikor kifizetted és használatba helyezted a készüléket otthon, tehát megkezdted a tévézést.
Mind a két félnek be kell tartania a szerződést, tehát a gyártó meghibásodás esetén el kell hárítsa a problémát.

Ellenkező esetben életbe lép az a szitu ami nálam volt (szerződés előtti állapot visszaállítása), még csak nem is kellett kérnem, tudták mi lesz.

Amennyiben 1 panelcserén túl vagy , és a problémád a következő (panel)cserénél is fennáll, akkor érdeksérelem ér (nagyon szépen meg van fogalmazva a törvényben, hiába tartod gumiszabálynak).
Röviden szólva, szopat a gyár egy termékével.

Egyetlen dologban értek egyet, azzal, hogy ettől még nem fog egyértelműen viselkedni a gyár avagy az a cég aki képviseli a javítást. Megpróbálnak majd kibújni a kötelem alól - ez egyértelmű -, hiszen mindenki profitot akar termelni. Egy cég léterehozása nem azért történik, hogy csak az user járjon jól.
Amennyiben valaki érti ezt a fogyasztói törvényt akkor megvan a lehetősége rá, hogy érvényesítse a jogait. Ettől még xy szerviz vagy gyár nem fogja automatikusan felajánlani az usernek legjobban tetsző megoldást.
Magyarán, - szigorúan szerintem -, egy ilyen kétszeri panelcserés dolog esetében nincs az a bíróság aki a gyárnak fog igazat adni, minden esetben el fogják veszíteni a pert.

A gyártók mindig megpróbálnak kibújni a kötelmek alól, ez szintisztán látszik a manual PDF-ekben vagy kézikönyvekben. Ha nagyon meg akarnád kapirgálni ezt a beégéses, statikus elemes dolgot, akkor lévén tévékészüléket vettél, eleve szopórollerre lettél rakva. :)
Érdekes dolog a jog, nyilván lehet ezerféleképpen értelmezni, a saját értelmezésem is egy verzió amely lehet, hogy jobban él mint a tied.
Pontosan azért lett fogyasztóvédelmi törvény mert az átlag user nem ért a joghoz, fogalma sincs kinek milyen kötelezettségei vannak egy termék vásárlása után, - amíg adott esetben tart a garancia. Mindig, mindenki csak a manuallal jön, holott ez csak a gyártó ajánlása az user felé, a garanciális törvényi feltételeknek csak egy részét közli veled. :) Fura, nem?

Ez is egy jó cikk, bár a régi PTK-ra utal:
[link]

(#43406) daneel_hu válasza Celtis (#43404) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ebből egyáltalán nem következik amit állítottál " ha egy alkatrész cseréje után meghibásodik ugyanaz az alkatrész gariidőn belül,..."
Sőt inkább az ellenkezője van odaírva.

- kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne,"

Egyébként lehagytad a mondat végét, úgy lenne teljes. :)
De mégegyszer, mindenki úgy szopatja magát ahogy akarja, részemről erőszakosabb figura vagyok ha valami nem kóser a gyártó részéről. Van aki símán mindent benyel, van ilyen... Nem vagyunk egyformák.

(#43407) Celtis válasza daneel_hu (#43406) üzenetére


Celtis
veterán

Ok, szerintem nagyjából ugyanazt mondjuk.

Sült galambot nem kell várni, azaz egy második panelhiba után a szerviz nem a pénzt fogja küldeni magától. Ez nem jár. Ha viszont úgy érzed, hogy a termék a meghibásodások száma, jellege stb miatt nem az ami elvárható, akkor van lehetőséged kiharcolni az elállást is.

Én 9 hónapon át küzdöttem a Samsunggal (végtelen emailezés, két bevizsgálás, Békéltető testületi tárgyalás) és végül a kötelező jótállási időn kívül is elértem, hogy vásárolják vissza a tervezési hibás készüléküket, szóval nem gondolom, hogy ilyen szempontból kevésbé rámenős vagy tájékozatlan lennék. Pont ezért kaptam fel a fejemet az eredeti állításra.

(#43408) daneel_hu válasza Celtis (#43407) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ok, szerintem nagyjából ugyanazt mondjuk.
Sült galambot nem kell várni, azaz egy második panelhiba után a szerviz nem a pénzt fogja küldeni magától. Ez nem jár. Ha viszont úgy érzed, hogy a termék a meghibásodások száma, jellege stb miatt nem az ami elvárható, akkor van lehetőséged kiharcolni az elállást is."

Így... így...bizony így. :)
Egyértelmű, hogy erősnek kell lenni.

(#43409) sebgutkopf válasza Tengri (#43275) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ez mekkora már, hogy a frissen kiadott TV már az első naptól akciós! :DD
Bejentéskori ár lényegében csak a papíron létezik/létezett, élből minden 100-150 eFt-al olcsóbb, de legalább vonzóan lehet kínálni, mintha valóban akciós lenne egy soha nem létezett árhoz képest.

(#43410) MultiDoodad


MultiDoodad
aktív tag

Én sem találom a HBO GO appot... magyar régióra van állítva a tv, kerestem már több féle képen is de semmi. (LG B9)

[ Szerkesztve ]

(#43411) MultiDoodad


MultiDoodad
aktív tag

Ja és jól gondolom, hogy egy 55B9PLA-t nem érdemes lecserélni CX-re csak a 4k 120hz miatt?

(#43412) Tengri válasza sebgutkopf (#43409) üzenetére


Tengri
senior tag

Ez egy összetett dolog és nem kell mindjárt mögöttes vagy hátsó szándékot látni benne. A "soha" nem létezett ár is valamilyen szinten reális volt hiszen az egy évvel ezelőtt bejelentett C9-hez 50 ezer Forinttal volt olcsóbb. Tehát már ez is pozitívum, mert a rossz Forint árfolyamnál is képes volt az évek tendenciáját folytatni és alacsonyabb nyitóáron debütálni, mint az előző széria. Emellett a jelenlegi gazdasági, illetve piaci helyzet miatt az új széria rászorul egy kis "segítségre" hogy ne csak a boltok polcain porosodjanak így vonzóvá tették, hogy már ezt vegyék egy ilyen árengedménnyel. Amúgy is lett volna a nyáron kedvezmény, hiszen elég sok nagyszabású sportesemény került volna megrendezésre, csak a járvány keresztbe tett nekik.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#43413) adamssss válasza MultiDoodad (#43411) üzenetére


adamssss
veterán

Jol ;)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#43414) daneel_hu válasza MultiDoodad (#43411) üzenetére


daneel_hu
addikt

Csak akkor ha méretet növelsz 65-re, avagy a csere nem jár nagy ráfordítással.

(#43415) MultiDoodad válasza daneel_hu (#43414) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Nagyobbat egyenlőre nem, mivel így is eléggé előtte ülök, mivel pc-vel használom. Sokszor így is “elfárad” a nyakam mire elnézek egyik végéből a másikba :DD :DDD :DD

(#43416) chros válasza BusinessGuy (#43329) üzenetére


chros
őstag

> Ps pro menüböl kapásból 4:2:0-ra lőhető. ... Hdmi 2.0 óta szabvány a 4:2:0 is

> (#43330) janos666 : HDMI 2.0 óta már átmegy 4:2:0 is.

Koszi a helyesbitest, errol akkor lemaradtam :B
De az, hogy tamogatja a 4:2:0 atvitelt, finoman szolva szabadjara eresztett kijelentes, mert:
- HDMI 1.4 hivatalosan nem tamogatja
- HDMI 2.0 csak 4K + 50/60Hz eseten tamogatja! (forras: HDMI 2.0 spec, 7.1 pont, a Wikipedia HDMI bejegyzes erre ki sem ter, csak jelzi, hogy tamogatva)

Sajna 2.0a/2.0b/2.1 spec-et nem talaltam.
Ami erdekes, hogy Oppo 203 firmware-en is van mar 4:2:0 output beallitas, de ezt irja ra (jogosan): "Experimental feature only for UHD at 50/60Hz"

Ebbol arra kovetkeztetek, hogy ezt a modot, csak kompatibilitasi okokbol (!) kifolyolag engedelyeztek olyan eszkozokhoz, amik mar ycbcr 4:2:2-t mar nem tudnak 4k + 50/60Hz-en tovabbitani/kezelni megfeleloen.

> Ps pro menüböl kapásból 4:2:0-ra lőhető.

Igy mar ertheto, hogy miert valaszthato, de mint (#43330) janos666 is irja:
"A 4:2:0 sohasem optimális PC-hez vagy játékkonzolhoz, mert 4:2:2-vel is átfér 10bit (több nem kell). Egyedül filmlejátszásnál ..."

Es ahogy fentebb irtam (#43324) chros:
"Az LG (is) belul 4:2:2 adattal dolgozik. Pl van olyan, aki HDR-t ycbcr 4:2:2 10bit-el kuld ki PC-rol, mert ekkor van a legkevesebb problema a megjelenitett keppel."
Ez 2019-es es azelotti LG modellekre vonatkozik, az X-ekrol nem tudunk sokat egyenlore.

Magyarul sajna tesztelni kell az adott eszkozokkel / beallitasokkal, melyik a legjobb.
Pl, PC-rol filmnezesre nincs tokeletes megoldas, sajna mindegyiknek van nyugje.

[ Szerkesztve ]

(#43417) chros válasza Strezi (#43351) üzenetére


chros
őstag

Koszi, lattam, es itt van ugyanez Pana HZ1000-re is, remelhetoleg hamarosan jon a nagy teszt a 2 kozott.

> (#43360) janos666: "Chros nem cserélget évente"

:D Ez igy van. Amig nem lesz tokeletes TV film megjelenitesre PC-rol (mivel nem jatszok), addig marad a B8.

> (#43360) janos666: "én pedig már a C9-en is tudom ezeket babrálni CalMAN-el és/vagy madVR-el"

Szerintem, ezek kozul csak 1-2-t madVR-rel, Calman-nal egyiket sem, mert itt nem a TV beallitasait lehet valtoztatni, hanem a video folyamet on-the-fly.
Szerintem ezek kozul csak az elso 2 lehet (!) erdekes mezei user-nek, azok is csak akkor, ha a TV valami xar-t csinal alapbol :) Pl:
- colorspace: bt.2020 helyett dci-p3 valasztasa
- eotf: kivancsi lennek, hogy HDR-ben marad-e a TV, ha HDR10 folyam eseten gamma 2.4-et valsztunk :)

[ Szerkesztve ]

(#43418) GalaHU


GalaHU
őstag

Csináltam egy teljes visszaállítást, és rögtön mindent magyarra állítottam és végre megjelent az HBO GO a Contentek között. Szóval a C9-el sincs probléma. :)

Köszi a tanácsokat!

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#43419) MultiDoodad válasza GalaHU (#43418) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

A vicc, hogy nekem ugyan így oldódott meg most... :D

[ Szerkesztve ]

(#43420) janos666 válasza Pelican (#43400) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szinte biztos, hogy nem (kivéve, ha nagyon érdekel valami új feature, de eleve alig van ilyen).

(#43391) daneel_hu - A legtöbb hasonló ügyben, ahol nem lehet egyértelműen és objektíven számszerűsíteni jelentős dolgokat (olyat és olyan formában, amit egy totál laikus is megért és belát), szerintem többnyire a gyártó javára dönt a bíróság (ha indul egyáltalán per, bár amiket néha olvastam hírként, az is inkább USA-ba indul csoportos perként, nem EU-ban).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#43421) GalaHU válasza MultiDoodad (#43419) üzenetére


GalaHU
őstag

Látod, velünk van a baj! ;)

Amúgy nálam valószínűleg a régió okozott galibát...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#43422) Gaben360


Gaben360
senior tag

Jelenleg 585k a 65C9 media marktban és euronicsba is.
Lesz ennél még lejjebb, vagy inkább csapjak le rá most?
Tavaly mikor a B8-at vettem kuponnapokon,utána már nem ment lejjebb az ára.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#43423) GalaHU válasza Gaben360 (#43422) üzenetére


GalaHU
őstag

Nálam 6kiló volt a lelki határ, amikor az Alzán a múlt héten ugyanennyi volt rácsaptam. Már nem számítok ettől nagyobb áresésre...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#43424) Gtaati


Gtaati
őstag

Hát a tavalyi modellek kifutásánál volt pl a 65B8 350-ért meg 500 fölött a 65C8 és ha jól emlékszem az E8 600 alá benézett kicsivel.... én 600 körül szívesen vennék egy 65E9-t :))

(#43425) myl


myl
csendes tag

Sziasztok! Én Gaben360-hoz hasonló cipőben járok, csak az 55C9-cel szemezek az Euronics-ban a 378 ezres ár miatt. Úgy egy hónap múlva terveztem a vásárlást pont az új szériai miatti kifutó árakra várva, de ez a 378 ezres ár talán a legolcsóbb amit az elmúlt hetekben láttam. A kérdés az, hogy szerintetek ennél még várhatóan lesz olcsóbb vagy sem? Illetve a Euronics-tól még nem vásároltam, ezért kíváncsi lennék, hogy milyen tapasztalataitok vannak vele? Előre is köszi! :R

(#43426) Zirowe válasza Gaben360 (#43422) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Euronicnál az szerepel mindenhol, hogy bemutató/utolsó darab, mm-nél pedig jelenleg nem elérhető netről. :(((

Pedig 585k-ért most én is vennék egyet.

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#43427) szabeska válasza myl (#43425) üzenetére


szabeska
addikt

Nem nagyon "értek hozzá", én 400-ért vettem alzáról 2 hete, teljesen új volt ahogy kell. Ahhoz képest a 378 jó ár a 2 év gyári garival, ha tényleg új, fóliás képernyős.

F1

(#43428) myl válasza szabeska (#43427) üzenetére


myl
csendes tag

Igen, nekem is 400 a lélektani határ (a normál 2 év gyári garanciával, plusz gariért akár fizetnék még rá), éppen ezért megtetszett ennyiért, viszont utólag láttam, hogy csak bolti átvétel lehetséges, ami miatt nekem ugrik sajnos. :(

(#43429) Gaben360 válasza Zirowe (#43426) üzenetére


Gaben360
senior tag

Láttam, mire odaértem, hogy berendelem már nem volt elérhető a médiában.
Euronics meg csak bolti átvétel, és persze az se a közelben, úgyhogy várok, hátha a jövő héten lesz valahol. Aztán lehet hogy 55E9 lesz még a végén,ha nem lesz 65C9 jó áron.
B9 az bezzeg van,meg philips és sony jó drágán. :W

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#43430) TXT


TXT
őstag

Van valahol konkret osszefoglalo az elmult evekben ( B8, B9, C8, C9, E, G ...) megjelent LG Oled tv-k es a most megjeleno sorozat valos kulonbsegeirol, elony/hatranyairol, feature-okrol, ujitasokrol, tesztekrol stb? :U
55B8 tulajkent erdekelne a dolog.

(#43431) adamssss válasza Gaben360 (#43429) üzenetére


adamssss
veterán

Van konkret oka amiert mondjuk nem eleg egy B9?

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#43432) Batawanga


Batawanga
tag

Sziasztok, Euronics-ban 342ezer az 55B9, gondolom ez jó ár. Mi a tapasztalat az üzlettel, zsírúj cuccokat árul? Mert a készletnél látom, hogy sok üzletükben bemutató/utolsó darabot írnak. De akkor fel kéne legyen tüntetve a vásárlásnál is, hogy bontott termék, nem?
Amúgy, ígéretet kaptam még múlt héten a Telekomtól egy C9-re, de eddig nem jelentkeztek, a webshop szerint azóta már nincs is készleten, nem tudom mitévő legyek. :F

(#43433) Gaben360 válasza adamssss (#43431) üzenetére


Gaben360
senior tag

Az oka csak a jobb mozgás, amit itt már kitárgyaltak párszor, már ha nem csak placebo. ;]
Meg elvileg a C9 200 nittel többet tud hdr-be.
De már nem tudom mitévő legyek,játékra a B9 is jó lehet 2.1 hdmi-vel.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#43434) janos666 válasza Gaben360 (#43433) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

100 is sok, picit többet tud átlagban, de ezt szabad szemmel aligha veszed észre (még akkor sem triviális, ha egymás mellett van kettő.)
Sokkal számottevőbb az, hogy jobb a színekeverése HDR-ben (lesz, aki erre is azt mondja, hogy ő még egymás mellé téve se látja, én már anélkül is).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#43435) adamssss válasza Gaben360 (#43433) üzenetére


adamssss
veterán

Szerintem max 50-el adj tobbet erte de persze ha van penz lovera akkor c9 ;)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#43436) uszid94


uszid94
tag

Sziasztok!
Remélem tud valaki hasznos tanácsot adni. Gondolkozok Oled tv beruházásán, de tartok a beégés miatt. Kinek mi a tapasztalata ezzel? Feltétlen vegyen az ember hozzá kiterjesztett garanciát? Lehet jobb lenne később venni oledet mikor jobban tudják orvosolni a beégést? 55 colban érdemes venni oled tv t? LG B9 és a c9 típuson gondolkozok. Kinek mi a véleménye róla? Melyik a jobb és miért? Tényleg szembetűnöbb a különbség? Azt tudom, hogy a C9 ben jobb processzor van, de mint felhasználói szinten ebből érez valamit az ember?
válaszokat előre is köszönöm szépen!

(#43437) Celtis válasza uszid94 (#43436) üzenetére


Celtis
veterán

Feltételezhetően még a legutolsó hozzászólást sem olvastad el a kérdésed előtt, ezért javaslom, hogy csak pár napnyit olvass vissza és pontosabban tudsz kérdezni.

(#43438) sakal83 válasza uszid94 (#43436) üzenetére


sakal83
addikt

A velemeny az hogy sokat ne gondolkozz mert kiarusitas van. Altalaban az evvegi kiarusitasnak kb ket het alatt vege a keszlet miatt. Persze most lehet hogy a helyzet miatt nagyobb a keszlet de a trend eddig ez volt.

A kiterjesztett gari altalaban beegesre nem ervenyes. Es olcsobb ha lakasbiztihez kotsz kiegeszitokent.

[ Szerkesztve ]

(#43439) Monngoose válasza Pelican (#43400) üzenetére


Monngoose
aktív tag

A C9 és a CX közti különbségről itt találhatsz részleteket. Kiemelném a 120Hz-es BFI-t, a hardveres AV1 dekódolást, erősebb processzort, de sok egyéb is van még.

Ami a butított HDMI 2.1-et illeti:
a 4K @ 120hz 4:4:4 12bit helyett csak 4K @ 120hz 4:4:4 10bit-et tud. Ennyi.
Megjegyezném, hogy a panel is 10bit-es (ahogy a C9-é is).

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#43440) chros válasza Monngoose (#43439) üzenetére


chros
őstag

Itt van egy jo osszefoglalo, hogy mi a kulonbseg. [link]
Van egy olyan erzesem, hogy a DTS-t az mp4 DV miatt hereltek ki (kulso kenyszerre?)! :D

(#43441) Pelican válasza chros (#43440) üzenetére


Pelican
őstag

Ez komoly, hogy az eARC-on semmivel nem tud többet, mint bármelyik tv a sima ARC-on?
Az én mostani LG-m legalább a DTS-t és DD-t ki tudja küldeni.
Most akkor a C9 ki tudja adni a lossless formátumokat vagy sem?
Amire én várok már egy ideje, az egy 65" OLED tv eARC kimenettel, minél jobb képminőséggel és a számomra lélektani 600e Ft-os határ alatt. Az Alsánál majdnem vettem egy C9-et, de mire észbekaptam, már elfogyott.
Csak mozizásra kellene, PC, konzol nem lesz rá kötve.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#43442) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Sziasztok,

LG 55UJ6307 készülékről váltok LG OLED55C9PLA készülékre.
Korábbi is tökéletesen megfelelt, de gondoltam feljebb váltok egyel és remélem jó választás az OLED.
TV (digitális kábeles) és Laptop (FHD 120Hz G-Sync) ami használva lesz rajta HDMI 2.1 kábellel 1440p 120Hz G-Sync alatt. Tapasztalatokat majd keresek itt ezzel a TV-vel kapcsolatban, de majd írhattok is ezzel kapcsolatosan. :R
Remélem a jövő héten hozza is a futár. Csak azt sajnálom, hogy az LG nem 5 év gyártói garral adja ezt a TV-t, hanem csak 2-vel... (régen jobb volt az 5 év gyártói gar, mikor a LED pl. bejött)

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#43443) gu007 válasza Pelican (#43441) üzenetére


gu007
aktív tag

Belső lejátszó nem fogja kiadni a veszteségmentes hangokat még a hamarosan érkező frissítés után sem. Így részemről semmi értelme az eARC-nak.

(#43444) Pelican válasza gu007 (#43443) üzenetére


Pelican
őstag

Fel nem foghatom mi olyan teljesítmény igényes a lossless hangok egyszerű továbbításában, hogy a hiper csilivili Alpha9 nem tud megbirkózni vele.
Lehet, hogy kellett hagyni valamit a C11-nek is... :(

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#43445) Segal válasza GalaHU (#43423) üzenetére


Segal
veterán

Csak küld vissza az alzának és akkor bontottként jobb áron fogják adni, mi meg tudni fogjuk hogy minden rendben van a tévével ;] :P

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#43446) EasyLife válasza Pelican (#43444) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Nem áll érdekükben, hogy a torrentről letöltött filmekből akár az Atmost-is átadják a hifinek....

(#43447) Menotti válasza EasyLife (#43446) üzenetére


Menotti
aktív tag

És ha a tv beépített Netflixéről akarok Atmost hallgatni?:-))
Ezek szerint inkább a pcről menjen a netflix ha Atmost akarok hallgatni?

(#43448) EasyLife válasza Menotti (#43447) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Az eddig is átadta. :P

(#43449) GalaHU válasza Segal (#43445) üzenetére


GalaHU
őstag

Ja, majd megosztom serial-t is, hogy tutira menj! ;)

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#43450) Pelican válasza EasyLife (#43448) üzenetére


Pelican
őstag

Nekem nem teljesen világos, hogy akkor mit ad ki és mit nem a C9 és a CX?
Külső HDMI forrásból mindkettő kiad mindent? (Nekem ez lenne a fontosabb.)
Belső forrásból az appok (youtube, netflix, amazon, stb.), a tv tunerje illetve a tv saját lejátszója mit nem ad vagy nem ad ki?
Az appoknak és a tunernek egyáltalán lehet lossless hangja?

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.