Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sityupityu #63199 üzenetére
Ba...meg csak olvasok, de nem értelmezek!
jaso fd!!!!!!! De nagy marha vagyok, még furcsálltam is, hogy nem hallottam róla.
Este 11 van és hulla vagyok. Vállalom a F@szságot amit írtam minden következményével együtt.
-
válasz
sityupityu #63198 üzenetére
Bocsánat, ezt elfelejtetem:
Egy dologra vagyok csak igazán kíváncsi. Már az előzőekben is rá akartam kérdezni csak ez kiment mindig a fejemből.(#63191) persuader "a jaso fd olajak az utcara legjobb 2T olajok"
Amikor kérdezték korábban, én szándékosan nem mertem írni egy márkára olyat, hogy a legjobb, mert szerintem nem lehet. De csak szerintem!
Ha ennyire otthon vagy az olajtémában akkor kérlek válaszolj arra, hogy mi alapján nevezed a fent említett olajat a legjobbnak?
A száraz adatokat kérlek most hagyjuk, a gyakorlatban mi támasztja alá, hogy ez az olaj más márkáknak a hasonló termékei fölé emelkedik? Esetleg valami adathalmaz birtokában vagy amire alapozod ezt az állítást? -
válasz
Topiccsendőr #63197 üzenetére
Hm. Átjött a cinizmusod, válaszolok.
Abban a "szogegyszeru szerkezetben" pont egy szög egyszerű dolog mehet tönkre. Mondjuk ugye egy büdös szóval nem mondtam, hogy a legegyszerűbb szerkezetek mennek tönkre egyfolytában, de a hibalehetőség természetesen azokban is benne van.
És mi van ha azt a szög egyszerű szerkezetet esetleg szíj hajtja? Ugye teljesen ki van zárva, hogy azzal a szíjjal bármi is történjen? Mindegy a lényeg, hogy te még nem találkoztál ilyennel. Ezzel én most nem tudok mit kezdeni.Menjünk arrébb a pumpától, lépjünk az egyszerűbb dolgok felé. Egyébként abba igazat adok, hogy sokszor a legtöbb hiba nem is magával a pumpával szokott előfordulni, hanem a csővel. Valami miatt eldugult cső, lejövő cső illetve a karburátorban közvetlen az olajcső bemenetnél találkoztam már problémákkal. A lejövő cső (robogóknál a pumpa felől vagy a karbiról jött le a nagy rezonanciától a rossz rögzítés miatt, illetve egyéb okok miatt.) hibával találkoztam a legtöbbször.
A megragadásra látom lecsaptál, megjegyzem jogosan, mert valóban helytelen dolgot írtam. Az előzőleg is már leírt megragadás szó benne maradt a fejemben gépelés közben, beállást szándékoztam írni.
A beállás ugye egy gyűjtő "népszó", sok mindent magába foglalhat.
Én csak otthon szerelgetek magamnak a kis műhelyemben, illetve a barátaimmal kb 12-14 éves korom óta (most vagyok 37), és ezáltal természetesen jó esély van arra, hogy közel nem rendelkezek olyan tapasztalattal mint ha ezt valaha is főállásban csináltam volna. Egy nem Magyarországon szelelő emberrel meg végképp nehezen kellhetnék versenyre.
Én amit magamnak csinálok azzal tökéletesen meg vagyok elégedve, és számomra ez a lényeg. Természetesen segítségért is szoktam fordulni a nálam tapasztaltabb ismerőseimhez ha valamivel sehogy sem boldogulok.
Életem során azért találkoztam nem egy-két olyan emberrel, akik ezerrel lökték a szakzsargont, és a szakmai irodalmat kívülről fújták profi módon, de amikor tenni is kellett valamit, kézbe kellett venni a szerszámot, akkor az elméleti tudásuk hirtelen megbicsaklott, és nem húzta ki őket abból a bizonyos valamiből. És bizony nem egyszer láttam ilyet.
Ezt az utóbbit véletlenül se vedd magadra, csak megjegyeztem, hogy nem egy ilyen emberrel találkoztam már.Mindenki csinálja azt amit tud, és legyen azzal elégedett. Ez a legfontosabb szerintem.
Én holnap szerelek, de csak holnap mert több időm a héten nincs erre. Hétvégén meg motorozás, jó időt mond. Nem robogóval.Lehet, hogy egyszer majd olajtémában kikérem a véleményedet, hogy a gyártó illetve az elmélet állítása megegyezik e a valósággal.
A részemről valóban befejeztem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
sityupityu #63196 üzenetére
dehat most is vitatkozol
ez, amit csinalunk az ugynevezett vitatkozas. te nem vitatkozni nem szeretnel csak indokolni nem szeretned a velemenyedet. bar nekem igy is oke, csupan az olaj tema tobbek kozt a kedvencem. nehanyan tudjak...
itt meg nem lottem el annyiszor.a cross motorok nem utcai hasznalatra szant motorok.--> nincs olajpumpa.
az olajpumpa nyelgazon 1:33 kevereket nyom, mig alapjaraton 1:100 at. tokeletes olajsporolas, kornyezetvedelem, es nyelgazon ha megnezed, azt a kevereket nyomja, amit egy magasfordulatu verseny 2T nek adni kell (bar a rotax gokartok 1:40 el mennek, es forognak 15 ot) . a baj az, hogy a fullszint olaj nem nyujt akkora vedelmet, mint a ricinus alapu. es a ricinus nem tiszta.te a klasszikus gondolkodas nelkuli sztereotipiakat soroltad az olajokra. ezert mereszeltem megemliteni, hogy alapvetoen az olajpumpa nem szokott ludas lenni
(bar erdekelne, hogy konkretan milyen alkatresz ment tonkre abban a szogegyszeru szerkezetben, amikor a majd 30 eves dt-mben vagy az eddigi 4 darab 20 eves jogomban, vagy a jelenlegi ugyancsak majd 20 eves adress v 100 asomban sem akar tonkremenni sosem, de nem akarsz konkret peldakat hozni, illetve amikor meg magyarorszagon szereltem, valahogy sosem sikerult ilyennel osszefutnom)
erdekes... nalam amikor egy 2T a veget jarja nem fog megragadni. ha a veget jarja a dugattyu szoknyaja torik, vagy hajtorud a legtipikusabb hiba, nem a megragadas, az az elejen ragad meg leginkabb, vagy barmikor, rengeteg valtozo miatt. legsurusegre kene fuvokazni pl. a megragadas az mindig klasszik detonalas miatt van.dehat ezt te is tudod, hiszen rengeteg tapasztalatod van. -
válasz
Topiccsendőr #63195 üzenetére
Távol áll tőlem, hogy én itt bárkinek ilyet mondjak, hogy "kussolj". De abban igazad van, hogy vitatkozni nem fogok.
Felesleges indokolgatnom, mert nekem is meggyőződésem van egy dologról és neked is."Eletemben nem.lattam beszart olajpumpat."
Én bizony már láttam, nem is egyet. Ne gyári széria cuccokat nézegess, ott jóval kevesebbet láthatsz.
Pár dolgon már túl vagyok az életem során, mindig is így csináltam-csináltuk, és ezután is így fogjuk ha ezt látjuk megfelelőnek."Szarul osszerakott blokkot annal tobbet, ami megragadt. Es az olajpumpara fogtak az agysebeszek."
Kikötött, illetve nem kikötött olajpumpás motor sem ragadt még meg nálam az élete elején. Hogy másnál mi történt, vagy hogy sz@rul raktak össze valamit az meg engem nem érdekel.
A legtöbb motor ami beállt alattam azok 2T crossmotorok voltak (ugye itt gyárilag amúgy sincs különolajozás), de hát ez benne van a pakliban.
Bár nem is a kenés miatt ragadtak meg, hanem inkább már az üzemórájuk végét járták. Már szétszedésre voltak eleve ítélve.
Azért felesleges a vita, mert valamiről te is úgy gondolod, hogy jó mert azt tapasztaltad, és én is úgy gondolom egy másik dologról, hogy az a megfelelő mert az én tapasztalataim meg azt mutatják.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
sityupityu #63192 üzenetére
A vitat azzal elkezdted, h szerinted ez mashogy van, de nem irtal semmilyen indokot. Attol, h a vegere odairod, h nem vitazol, azt gondolom azert van, h kussoljak.
En az rs 125 osomben, amit csak palyara hasznalok, nem iktattam ki, csak miutan versenyolajokat hasznaltam. Lenyomtam vele egy szezont versenykorulmenyek kozott. Kiszamoltam, h mennyi olajat kever, es tokeletesen tette azt. Regebben volt egy rs kupas srac, o sem vette ki. Semmi nem tortent. Amugy nagyobb kompresszioviszonnxal mentem, mas prestavval, arrow kipuval, mas gyujtassal.
Eletemben nem.lattam beszart olajpumpat.
Szarul osszerakott blokkot annal tobbet, ami megragadt. Es az olajpumpara fogtak az agysebeszek. -
válasz
Topiccsendőr #63191 üzenetére
"versenyolajok altalaban ricinus alapuak, es nagyon suruk, amit nem tudnak az olajszivattyuk nyomni. csak ezert szoktak kiiktatni az olajszivattyut, nem azert, mert megbizhatatlan lenne."
Nem értek egyet. Igen is szoktak kiiktatni különolajozást biztonsági okok miatt, de ezen nem vitázom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
sityupityu #63171 üzenetére
a jaso fd olajak az utcara legjobb 2T olajok, ezek teljesen szintetikus olajok, es semmi baj nincs az elegetesukkel. a gond ott van, hogy a versenyolajok altalaban ricinus alapuak, es nagyon suruk, amit nem tudnak az olajszivattyuk nyomni. csak ezert szoktak kiiktatni az olajszivattyut, nem azert, mert megbizhatatlan lenne.
ezek a versenyolajok rakodnak a legjobban. castrol a 747, elf htx 976 pl
ezek az olajok mind instabilak a hofok magassagaval aranyosan. es lebomlanak mas esztervegyuletekre, amik sokkal jobb kenest biztositanak. de cserebe rakodnak.
epp ezert kell utcara alacsony hamutartalmu szintetikus olajat hasznalni, azaz a legjobbat -
kcsa
veterán
Pedig elég egyszerű a döntés B125 és A között.
Nézd meg az árkülönbséget egy 125-ös és egy hasonló állapotú 150/180-as robogó között. Vagy semmi árkülönbség nincs, vagy (és ez jellemzőbb) a 150-es olcsóbb, mert B125-el nem lehet vezetni, az árkülönbséget meg hozzáteheted jogsihoz.
-
tween
őstag
Még mindig ezen a B125-ön vakarózok, hogy kell e nekem... Az 50-70ccm elég gyenge, szeretnék nagyobbat, de ugye ez a 125ccm se egetverő. 38 vagyok lehet a korlátlanon kellene agyalni... De ez a B125 meg gyorsan és aránylag olcsón megszerezhető. Nem is tudom.
-
Chereiose
addikt
válasz
benceman00 #63183 üzenetére
Ennél is szebb ez, most akadtam rá [link] csak nem tudom, hogy ez injektoros-e.
-
Chereiose
addikt
válasz
benceman00 #63181 üzenetére
Köszi, akkor azt inkább hanyagolom is...
Ahogy nézem ezen sincs berúgókar, szóval injektoros..Ez sem tűnik rossznak nekem, bár érdekes az a 2008-as évjárat..de ez legalább nem injektoros [link]
-
benceman00
tag
válasz
Chereiose #63180 üzenetére
Olasz injektor felejtős!
Ennél nem karbi csinálja a levegő/bezin keveréket hanem injektor amit elektronika vezérel és kb 20ezernél beszarik és mocskos drága bele az új, mert javítani nem lehet. Ha tuningban gondolkozol akkor még jobban felejtős, mert injetor térképet nem sokan tudnak módosítani
Olasz robogókon figyeld a berugókart, amelyiken nincs az injektoros.
A lényeg: olasz injektort KIS robogóba SOHA! -
Chereiose
addikt
Szerintem ez is szép állapotú Sr 50, és még jól is néz ki
[link]
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Robogóvásárlás előtt állok, Yamaha Vino -t tervezek vásárolni. Volt már ilyen robogóm.
Megnéztem ma több darabot is, 95% -ra tudom már, melyikre esik majd a választásom.Azt esetleg tudja -e valaki, hogy a Vino -k alvázszámának az első karakterei miért különböznek? Abban, hogy honnan importálták? Lefotóztam mindegyiknek az alvázszámát, van, ami 5AU -val, van, ami pedig SA10J -vel kezdődik...
-
gabe_
őstag
válasz
sityupityu #63171 üzenetére
Á, én nem akarok verseny olajat, normál 2t robogóm van, semmi tuning. Olcsó legyen, és ha van olyan, ami kipufogva nem annyira erős szagú, akkor olyat.
-
tween
őstag
Az mitől van/mi a hibaforrás, hogy a kilométeróra csak 20-30km/h-t mutat, azt is ugrálva és ha nem húzom neki, akkor visszaesik nullára, pedig gurulok vagy 60-nal?
-
NORBl
aktív tag
Ilyen, vagy ehhez hasonló riasztót rendelt már valaki ? Mik a tapasztalatok ?
-
Szerintem felesleges itt márkákat felsorolni, mert mindegyikből lehet venni jót, vagy akár versenyszintű olajat is.
Az emberek gyakran abba a hibába esnek, hogy "túl jó" olajat akarnak venni. Értem ezalatt azt, hogy széria robogókba belevesznek olyan csúcskategóriás, 2T coss-ba vagy erősen tuningolt robogókba való versenyolajokat, amiket azok valójában el sem tudnak égetni. Ugyanis ezek jóval nagyobb hőfokon égnek csak el. Ezáltal szépen lerakódnak a rendszerben. Igen, a teljesen szintetikus olaj is le tud rakódni, mivel nem ég el.
Szerintem átlag, vagy enyhe tuningal rendelkező robogókba márkától függetlenül tökéletesen megteszik a 2-3 ezer forint közötti olajok.(#63167) urbi73 Azt így szerintem nem lehet megmondani, talán a kommenteket végigolvasva kiderül.
Na, ezekbe a robogókba kell a drágább olaj. -
gabe_
őstag
Vennem kell 2T olajat, van ezekből valami kevésbé büdös, esetleg szagtalan fajta?
(A rágógumi illatút kihagynám) -
urbi73
senior tag
Ezen a kék fehér Aeroxon milyen kipu lehet [link]
-
Chereiose
addikt
válasz
korpicschess #63164 üzenetére
Hát igen a kereskedés már csak ilyen...Azért ez ennyiért csak nem lehet olyan rossz
-
dzso22
senior tag
válasz
Tothgera30 #63163 üzenetére
kipufogóban szokott lenni egy szűkítés,(ha nem találni van hogy az első dobban van) és a légszűrőháznál.
De érdemes a karbit is átnézni. -
korpicschess
veterán
válasz
Chereiose #63162 üzenetére
Azért kereskedés. Motorikusan jó a motorom, de pl. első lámpát tartó idomot 4 gumi tartja amik elöregedtek, ebből csak 2db-ot cseréltek ki, mert annyi a muszáj, a többit vegye az meg aki megveszi a motort, a gumik is öregek és gagyik voltak rajta.
Persze ebben a hirdetésben egy egész más fajta motor van, mert az állapota nagyon szép. Amit beszámoltak tőlem robogót azon azért egészen sokáig dolgoztak, mire felrakták hirdetni.Egyébként nincs tapasztalatom velük, mert azóta nem voltam náluk, a hátsó féket ők csak horror pénzért újat tudtak volna rendelni, más bajom meg nem volt.
-
-
Chereiose
addikt
válasz
korpicschess #63161 üzenetére
Most eléggé tetszik ez a liberty, szép állapotú, meg akarom nézni, bár pestről elég messze van. Azért annyira nem egy kókler kereskedés ugye?
-
korpicschess
veterán
-
Chereiose
addikt
válasz
korpicschess #63158 üzenetére
Innen vetted te is ebből a kereskedésből?
-
dzso22
senior tag
válasz
Tothgera30 #63156 üzenetére
Nekem a Rieju RR50 jön be a legjobban.
Nagyon jók az am6-os blokkok. Tud mosolyt csalni az ember arcára,hát ha még az összes fojtás ki van szedve
Viszont nagyon meg kell nézni a gépet vásárláskor ha am6-ba ruházol be.
Rettenetesen sok a hamisítvány és nehéz kifogni egy eredeti blokkos gépet. -
Redneck
nagyúr
válasz
korpicschess #63155 üzenetére
Ezt írtam, csak dátum nélkül. Nagyon jó blokk, kicsit magasabb tartományban dolgozik mint a Minarelli. A lényeg hogy márkát és állapotot kell nézni. Én is Sendát akarok, csak még nem volt időm megnézni egy konkrét példányt.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
Tothgera30 #63151 üzenetére
Az Apriliákat szerelték régebben, illetve pár olcsóbb gyártó koppintott AM6 blokkot használ. A Yamaha DT-ken japán blokk van. A Derbiken (Senda és GPR) Derbi EBE/EBS. Az újabb Derbi blokkok kódját nem tudom, de azokat rakják egy ideje az Aprilia SX/MX/RS motorokra is.
Mindegyik jó 50-es blokk, állapotot kell venni, és a kínai másolatokat kerülni kell!
Nem minden 6 sebességes 50-es blokk Minarelli. Sok tulaj ezt gondolja tévesen.
-
NORBl
aktív tag
Robogónál, meg úgy általában a hátsó tengelynek mekkora ellenállása kell, hogy legyen ? Mennyire kell húzni a hátsó kereken ? Most ha lábbal tekerek egy lazát, akkor egy fél, 3/4-et fordulatot forog, haver robogójához képest feszülősnek tűnik, de lehet az övé laza, mert kicsit lötyögős is. Most volt amúgy benne kihajtás (vagy mi) cserélve, agyal együtt. Szaki azt mondta, hogy azért kophatott el, mert nem volt eléggé meghúzva a téma. Másik szakinak leadva a drótot meg is húzta, légkulcsal. Jól jártunk el ? Igyekszem nem is nagyon használni a fékeket, mert van akkora ellenállása, hogy normális sebességről, egy jó 50 méter alatt lefékezi annyira a motort, hogy kényelmesen be lehessen venni a kanyart. Ez így gáz ?
Szerk.: Jah igen, más... Robogó lassú gáz adásnál ilyen rázós, lötyögősen indul. Viszont húzva rendesen. Sokat állt mostanság, úgy érzem régen valahogy jobban ment. Mi lehet kb. ennek az oka ?
-
Chereiose
addikt
válasz
dave93 #63150 üzenetére
Azt az SR-t szerintem felhívom. A liberty tényleg nagyon szép, mondjuk az ára kérdéses megéri-e még alkuval is. Másik meg, hogy nagyon messze van, bár ha csak ezen múlna valahogy megoldanám. +ausztriából való ott úgy tudom nem nagyon veszik ki a fojtást, szerintem ebben is benne lehet még.
-
Szétnézegettem a váltós 50ccm-es endurok között is. Gyümölcsösbe, erdőbe járni ez lenne a legideálisabb. De én vagyok hülye, vagy ezek szinte mind Am6-os Minarelli blokkal vannak? Hogy mennek ezek? Derbi Senda DRD nagyon tettszik, 2011-12 utáni évjárat érdekelne!
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Crypto Trade
- sziku69: Szólánc.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest