Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68901) Alan[HUN] válasza dqdb (#68896) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Nem, Discordon ismerem a PovertyKeys-es srácot, és mivel amúgy is rendeltem tőle, az egyik TaoBao rendelése mellé bedobta és egyben küldte a többi cuccal, most fizettem rá az áfát, mindennel együtt $60 körülre jött ki végül a szett.

@nyunyu: Ja az a Ins/PrtScr/Del elég érdekes választás, de amíg Home/End van, addig nagyon nem sír a szám, anélkül azért nekem is fáj a terminal. Nekem ekkore merítésem nem volt, ThinkPad E14-et simán veri nekem a HP, bár az tény, hogy nagyon rövid úton jár.

[ Szerkesztve ]

(#68902) micafighter válasza micafighter (#68886) üzenetére


micafighter
nagyúr

Más: egy érdekes problémába ütköztem Durock Silent Daybreak kapcsolókkal. Észrevettem, hogy az ASD sor a billentyűzeten jóval hangosabb, mint a többi, gyakorlatilag olyan hangos a bottom-out, mint ha egy sima lineáris kapcsoló lenne, nem halkított. A kupakok a kprepublic féle dye-sub PBT amihez van magyar kiegészítő. Ha minden igaz, ez a kupak Cherry profilos, tehát a kupakok nem egyforma magasságuak, és az ASD sorban a kupakok rövidebbek, mint a többi sor kupakjai, így a hang forrása szerintem ez lesz, ahogy a rövidebb kupak a kapcsoló házának tetejéhez ütközik.

Ahogy sejteni lehetett az o-ring tényleg segít. A problémát szerintem a kupakok Cherry profila okozza (az ASD sor kupakjai viszonylag alacsonak ennél a profilnál) illetve a kapcsoló bottom-out távolsága. A Durock Daybreak-nél vettem észre a problémát, de van több kapcsolóm is, pl a Gazzew Boba U4-nél ugyanez a gond nem jön elő, feltételezem ott rövidebb a bottom-out távolság, és a Cherry profil alacsony kupakjai sem érik el a kapcsolóház tetejét a Gazzew Boba esetén. Úton van már OEM profilú kapcsoló is, mivel ott magasabbak a kupakok, így nem hinném, hogy azokkal előjönne ez a gond, de tesztelgetek majd még.

Az o-ring kapcsán annyi aggályom merült fel, hogy az alacsony kupakoknál alapból rövidebb távolságon jár a kapcsoló (hiszen ezért ütközik a kupak a kapcsolóház tetejének), és ha teszek még bele o-ring-et is, akkor mégkisebb távolságon fog tudni járni a kapcsoló. Rendeltem most több féle vastagságú és keménységű o-ringet, aztán tesztelgetek.

[ Szerkesztve ]

(#68903) elite.cs11


elite.cs11
senior tag

Keychron.com-rol rendelt valaki? Nemzetkozi repteren mennyit szokott allni a cucc?

Utolso update a trackingeb az h 25en megerkezett a nemzetkozi repterre, azota semmi.

Jobban belegondolva lehet olyan is tudja, aki nem toluk rendelt, csak van hasonlo tapasztalata :)

[ Szerkesztve ]

(#68904) copass válasza micafighter (#68902) üzenetére


copass
veterán

cherry profil nagyon alacsony, ezért nem nyeli úgy el a hangot. pl: hiába van silent red alatta.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#68905) Alan[HUN] válasza elite.cs11 (#68903) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

@micafighter: A cherry interference sajnos egy ismert jelenság, north-facing (tehát a legtöbb nem épített RGB billentyűzet esetén) kapcsolókon a ház szélébe ütközik az R3 kupakok alja, de mivel annyira kis távolságról van szó, függ kapcsolótól és egyéni érzékenységtől is. U4 esetén szerintem a hangtompító mérsékli a dolgot, illetve long pole switchek esetén sem szokott gond lenni. Házi megoldás az o-ring, vagy a kapcsoló tetejének lereszelése.

Emiatt south-facing gyakorlatilag az összes épített, egyébkétn a north-facing előnye, hogy világítós kupakok esetén csak csak így tudod rendesen átvilágítani az egészet, south-facing esetén jóval kevesebbfény megy át, mivel karakterek nagy része felülre van igazítva.

Simán állhat 3-5 napot, kérdés, hogy melyik reptér. Ha indulási, akkor lehet, hogy nincs gép, amire felfér, vagy várják, hogy beteljen a konténer, ha érkezési, akkor vámeljárás, stb.

[ Szerkesztve ]

(#68906) dqdb


dqdb
nagyúr

[link] [link] [link]
Felkerültek az IKKI68 Aurora extrái MKEU-ra, ha valaki olcsón szeretne jó 68%-ost építeni.

micafighter: halkított JWK/Durock kapcsolóra nem tettem eddig Cherry profilos kupakot (KAT, MT3, SA volt/van anomália nélkül), Gateron gyártmányú Aliazra tettem, ott nem volt semmi probléma vele. Az O-gyűrű hátránya, hogy a puhább visszahozza a gumis érzetet. Ha van rugalmasabb anyagú plate-ed a mostaninál, akkor megnézném azzal is, ha rugalmas anyagú már most a plate, akkor megnézném, hogy nem bottom outol-e a nyák.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#68907) micafighter válasza Alan[HUN] (#68905) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nálam így néz ki a GMMK Pro, ez szerintem south-facing?

Ugyhogy itt szerintem nem ez lesz a gond, de javíts ki ha tévedek :) bár lehet a kupak tetejének a megreszelése itt is segítene, úgyhogy köszi a tippet, lehet kipróbálom majd :R Kicsit több tesztelés után azért az tulzás volt, hogy a silent Durock Daybreak olyan hangos lenne, mint egy sima lineáris. Így is viszonylag elég halk az ASD soron, de nem teljesen néma mint a többi sorban.

#68903 elite.cs11 nekem is állt pár külföldi rendelésem (nem pont a Keychron-tól, az még nem jár itt) több napot a reptéren, nem volt eddig sose gond. Szerintem csak a vámkezelést intézik, és a Keychron-ál elvileg már kifizetted vásárláskor, tehát nem lesz már plusz költséged, csak várni kell kicsit. De ha aggódsz akkor tudsz írni a postának is, feltételezem meg tudják mondani mi a helyzet a küldeménnyel.

#68904 copass Köszi szépen :)

#68906 dqdb Köszönöm neked is :R FR4 plate van perpillanat flex cutokkal, úton van már egy POM plate is, amint megjött azzal is kipróbálom (a gyári PC platen kicsit reszelni kéne szerintem hogy a rugalmasságát átadja, mert több ponton támasztja (csavarhelyek) a PCB-t akkor is, ha nem csavarozom össze. Az FR4-en ezek nincsenek rajta, a POM-on se lesznek. Kipróbálom majd akkor azt is, hogy kiveszem a ház aljából a szivacsot, szerintem amit stupidfishtől rendeltem, az vékonyabb szivacs, mint a gyári, úgy többet tud flexelni a PCB.

[ Szerkesztve ]

(#68908) elite.cs11


elite.cs11
senior tag

Koszi a valaszokat micafigther es Alan[HUN].

Ez meg a megrendelo orszag reptere, most fogja elhagyni (asszem) kinat. De koszi az infokat.

Csak kicsit elfiloztam egy QK65-on is...de igazabol mar mindegy, mert a keychron meglett rendelve ugyis :d

(#68909) dqdb válasza elite.cs11 (#68908) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha ISO lett volna a cél, akkor jól döntöttél, mert ugyan a QK65 támogatja az ISO-t, de a hozzáadott kupakok nem.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#68910) plehoczky


plehoczky
tag

Keychron kérdés:

Amelyik billentyűn nincs INS vagy PRTSC, ott mi a kerülő megoldás, ha a remap-hez extra programot nem telepíthetek a gépre?

Az átkapcsolás kábel és BT között megoldható valahogy hotkey-vel is, ha olyan gépen IS szeretném használni, ahol nem lehet BT?

ps: amúgy köszi a tippeket eddig is, a K6-hoz képest a Redragon tényleg olyan hangos volt, mintha kalapáccsal vertem volna az asztalt.

[ Szerkesztve ]

(#68911) dqdb válasza plehoczky (#68910) üzenetére


dqdb
nagyúr

Keychrontól a Q vagy Pro sorozatot kell venni, ami támogat QMK-t, és akkor a billentyűzeten magán történhet meg a mappelés. Másik lehetőség egy USB-USB konverter, de ennek az ára egyszerűen érthetetlen.

Az AutoHotkey-t nem kell telepíteni, otthon felteszed, összedobod a scriptet, lefordítod exe-re, és már csak az exe-t kell elindítani (ha legalább ez engedélyezett).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#68912) elite.cs11 válasza dqdb (#68909) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Nem nem, en az ANSIt preferalom. A numpad hianya jobban zavarna, de meg nem volt olyan billem. Majd egyszer lehet kiprobalom azt is

(#68913) nyunyu válasza plehoczky (#68910) üzenetére


nyunyu
félisten

Amelyik billentyűn nincs INS vagy PRTSC, ott mi a kerülő megoldás, ha a remap-hez extra programot nem telepíthetek a gépre?

Olyan billzetet dugsz rá, amin van.

Az átkapcsolás kábel és BT között megoldható valahogy hotkey-vel is, ha olyan gépen IS szeretném használni, ahol nem lehet BT?

Én ezen sem gondolkoztam, vezetékes billzetet vittem melóba.

Azt még nem tudom, hogy a 18€-s ócókínaiTKL marad (amire ráköltöttem még 50$-t pluszban, hogy csendes legyen), vagy visszasírjam valamelyik 1800-amat, mert óránként háromszor szopat az RSA token a 6 jegyű random számával.

Bár utóbbiakhoz új egér is dukálna, mert a kőszínű mekkmesterem máló+töredező burkolata látott már szebb napokat is.
(TKL mellé tettem egy 5 éve vett, de csak most kibontott feketét.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#68914) plehoczky válasza dqdb (#68911) üzenetére


plehoczky
tag

Kösz a tippeket.

A Q most még kicsit túlmutat azon, amit erre költeni tervezek, de gondolom, nem is nagyon lesz belőle low profil iso verzió. :)

Ha más nincs, a bekötést meg tudom oldani USB switchen vagy kvm-en át, de azzal ugye pont bukom a BT-t, ezért kérdeztem, van-e áthidaló megoldás, mint ahogy ahogy a logi egerek is tudnak váltva BT-n és unify-on csatlakozni.

Az exe security miatt nem opció, az AHK viszont akár jó is lehetne, az lehetne a céges gépen, csak egy ideje valami policy miatt nem futnak a scriptek, de ezzel lehet, futok még egy kört.

(#68915) elite.cs11 válasza elite.cs11 (#68908) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Amugy rakerdeztem emailben, meg arra var h feltegyek a gepre/induljon gep. Azt mondtak h a covid miatt nem tudjak garantalni, h a heten utnak indul...

(#68916) copass


copass
veterán

reddit merítés! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#68917) Alan[HUN] válasza copass (#68916) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Csak egy év? :DDD

(#68918) copass válasza Alan[HUN] (#68917) üzenetére


copass
veterán

írták is hogy 2 kellett volna. persze ettől még vicces! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#68919) looser


looser
addikt

Sziasztok!

Lecserélnék egy 10+ éves PS2 billentyűzetet. A cél leginkább irodai használat és olyat szeretnék, amelybe nem potyognak be a morzsák, por meg egyéb szemét :-) Úgy 2 évente szétszedem, kipucolom, mosószeres vízben ázik az elektronika kivételével minden, de most olyat szeretnék, ahol ez elkerülhető, vagy legalábbis kisebb eséllyel. A régi ilyesmi, a billentyűk közé könnyen bemegy bármi, de ha jól láttam, léteznek olyanok is, ahol külön "szigeteket" képeznek az egyes billentyűk, mint pl. ennél, ezt praktikusabbnak látom.

- a szín mindegy, leginkább fehér tetszene, de fekete is jó,
- hosszabb gépelésnél is kényelmes, nem beugrik-kiugrik, van "útja" a billentyűzetnek (ez rugós lehet?....),
- usb csatlakozós,
- numerikus paddal,
- multimédia gombok nélkül,
- angol nyelvű.
- legfeljebb 10e Ft-ig.

Köszönök minden tippet.

Üdv :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#68920) Buda76


Buda76
senior tag

Sziasztok!

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Nincs felső limit rajta, de mondjuk 50k környékén ha lenne jó az örömteli lenne.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

white shark spartan blue magyar - mert nem jó..
4.Mire használnád a billentyűzetet?

Játék, csetelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?

Mechanikus - szeretem a blue-t de brown is szóba jöhet
6.Van konkrét modell ami tetszik?

Nincs. Szívesen építenék is de a keychron-on lévő magyar capek közül egyik szín se tetszik igazán.
7.Milyen kiosztást szeretnél?

Csak magyar jöhet szóba - tudom ez a legnagyobb megkötés de a hosszú évek alatt hozzá szoktam nagyon és az ékezetek is elengedhetetlenek.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?

TKL - de ha nagyon nem megoldható akkor talán egy 60% is ok lehet.
9.Extra igények

Nincs

(#68921) elite.cs11 válasza Buda76 (#68920) üzenetére


elite.cs11
senior tag

kicsit off, de vehetsz keychron billentyűzetet és máshonnan (pl amazonról) keycapet hozzá
a leírásból az jön le mintha csak a keychronról vehetnél keycapeket

(#68922) Buda76 válasza elite.cs11 (#68921) üzenetére


Buda76
senior tag

A hangsúly azon volt, hogy szívesen mennék abba az irányba, de a magyar iso kiosztás tudom, hogy erősen limitál. Nem a beszerzés helye a gond.

(#68923) elite.cs11


elite.cs11
senior tag

Aki moddolt az mivel hangszigetelte a házat? Vettetek külön speckó cuccot vvagy valami random szivacs esetleg a csomagolásból?

#68922 Buda76: ha az fontos hogy á é meg ű stb karakterek legyenek nyomtatva a betűre akkor valóban eléggé limitál. Ha ez nem fontos akkor elég nagy a választék, gondolok itt akár german iso capekre

(#68924) Horvi


Horvi
őstag

Sziasztok,

Billentyűzet építésében szeretnék segítséget kérni, kitöltöttem hozzá azért az összefoglalós kérdőívet is.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Nem akarom rákölteni az éves GDP-t, de mivel építeni szeretnék így azért sejtem, hogy nem lesz olcsó.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Egy CM QuickFire Rapid(Cherry MX Green) billentyűzetet használok. A csere oka, hogy az asszonyt kiidegeli a hangja, cserébe ő meg engem idegel ki :DD
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Általános felhasználás lenne meg néha egy kis koca játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Csak is mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
A Keychron Q3 bejön pl.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ANSI
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
TKL
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Nincs külön extra max az, hogy viszonylag halk legyen.

A kérdésem az lenne, hogy milyen DIY kitet(case+plate+pcb) érdemes beszerezni ami viszonylag jó minőségű de azért nem horror áron van? A Keychron Q3 pl szimpi. Van más is ami jó választás lehet?

Kupakokból amit kinéztem az az MT3 susuwatari illetve a MT3 /dev/tty. A susuwatari jobban bejön viszont az ugye ABS a /dev pedig PTB és ahogy kutakodtam a dolog után a PTB elvileg jobb? Erről a konkrét típusról van valakinek tapasztalata?

És most a legnehezebb rész a switch. Ebből aztán tengernyi a választék. Van két mechám is (MX Blue és MX Green kapcsolókkal.) amiben clicky kapcsoló van. Ezt el tudom engedni még akár a taktilist is(annyira nem vagyok pro a touch type-ban). Mik az ajánlottak mondjuk taktilisben és lineárisban? A rugóerő jó lenne ha legalább olyan erős lenne mint az MX Blue de jobb lenne erősebb.

Bocsi kicsit hosszú lett a dolog. Ez lenne az első építésem és elég sok az infó. Remélem tudtok segíteni. Köszi :R

Hello darkness, my old friend...

(#68925) elite.cs11 válasza Horvi (#68924) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Részlegesen tudok (remélem) segíteni pár gondolattal.
Keycap - ABS is lehet jó minőségű és PBT is lehet rossz minőségű, de igen az az általános hogy a PBT jobb. Az ABS-el az a baj, hogy igen hamar ki tud fényesedni, zsíros hatása tud lenni a gomboknak. Ezzel szemben a PBT gombok jóval időtállóbbak.

Switch - valóban végtelen sok van... ami most nagyon felkapott az a Gazzew Boba U4 (itt is irták már meg máshonnan is hallottam róla) ami valamennyire keményebb mint az mx blue (68g-s is van belőle mig az mx blue az 60).

(#68926) copass válasza Horvi (#68924) üzenetére


copass
veterán

Keychron Q1-nél volt keycap probléma a nyilaknál. Q3-nál érdemes körbenjárni ha MT3-at szeretnél.
abs magasabb hang, pbt mélyebb. magas profilos keycap (mt3,sa) mélyebb, alacsonyabb (cherry) magasabb hang.
egy jó minőségű abs doubleshot pl. MT3 susuwatari felülete nagyon finoman érdesítve van.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#68927) Alan[HUN] válasza elite.cs11 (#68925) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Annyit tennék ehhez hozzá, hogy az ABS vs PBT alapvetően funkcionálisan jobb, de nem objektíven leszögezhető a dolog, van akinek az ABS élénkebb színei és a más hangja jobban megéri.

Általános használatra valóban jobb a PBT, ha ezek a szempontok nem számítanak annyit.

Viszont az U4 és az MX blue nagyon nem ugyanaz a kávéház, nyilván a nevek alapján ez nem derül ki, de az MX blue egy clicky kapcsoló, míg az U4 egy halkított taktilis (az egyértelmű rugóbeli eltéréseket leszámítva).

@Horvi: Így hirtelen az MX Black és a Gateron Yellow valamelyik variánsa ugrik be, de a többiek tuti fognak tudni még segíteni, főleg azzal kapcsolatban, hogy mi az ami könnyen el is érhető.

(#68928) elite.cs11 válasza Alan[HUN] (#68927) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Tudom hogy nem ugyan az a két kapcsoló, de a kolléga azt mondta, hogy most mx blue-at használ, és a clickyt le akarja cserélni, mert az asszonyt zavarja. és mondta hogy olyat akar amiben keményebb a rugó. ezért mondtam az u4et ami nem clicky, de tactile és a rugó is keményebb benne.

(#68929) Horvi válasza elite.cs11 (#68925) üzenetére


Horvi
őstag

Köszi akkor a keycapen még gondolkodom. Megnéztem viszont ezt az U4 switchet azért van egy ára annak is :DD de amúgy szimpatikusnak tűnik a dolog. Pláne, hogy elvileg silent és taktilis.

#68926 copass Köszi neked is. Akkor erre ránézek majd, előbb utóbb csak lesz róla infó, elvileg pár napja volt a start a Q3-nál. Alapvetően a mélyebb hangot preferálnám.
Itt a képen gondolom a jobboldali az MT3.

#68927 Alan[HUN] Köszi szépen megnézem azokat is. A Yellow már a látóterembe került a kutatás során.

Hello darkness, my old friend...

(#68930) copass válasza Horvi (#68929) üzenetére


copass
veterán

jah igen, a jobb mt3, bal SA.
nagyon jó ez az MT3.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#68931) Coyot


Coyot
őstag

Ez a varmilo va88m bill valami fenomenális így egy hónap használat után mégjobb :) Köszönöm még egyszer a segítséget :R

Egy kérdésem van még láttam itt olyan keycapeket amin az oldalán volt a felirat, lehet ilyeneket beszerezni külön? PBT vagy mi lenne jó ha jól értelmeztem. Ezeket a fnatic streak-re tenném. Szintén cherry red silent kapcsolókra

Má' nem

(#68932) plehoczky válasza Buda76 (#68920) üzenetére


plehoczky
tag

Nem vagyok profi a témában, de a saját tapasztalatom az, hogy a magyar kiosztás és a 60-65%-os billentyűzet nem igazán jó párosítás, akár ISO, akár ANSI, itt ugyanis az még a nullát is csak fn kombinációval lehet elérni, mivel az 1-es mellett az esc van. Ráadásul amíg ki nem próbáltam egy 65%-ost, nem gondoltam volna mennyire nehézkes tud az is lenni, ha az F1-F12 is csak fn segítséggel hívató elő.

A 70-80% keyboardoknál is érdemes megnézni, hogy nem pont az a gomb hiányzik-e véletlen róla, amit a legtöbbet használ az ember.
Ehhez képest a TKL-en pont ott van minden gomb, ahol 30 évvel ezelőtt volt.

(#68933) Horvi válasza copass (#68930) üzenetére


Horvi
őstag

Jól néz ki :DD Az milyen bill? K8?

Hello darkness, my old friend...

(#68934) copass válasza Horvi (#68933) üzenetére


copass
veterán

igen. Keychron K8.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#68935) micafighter válasza Horvi (#68929) üzenetére


micafighter
nagyúr

Az U4et én is tudom ajánlani, van itt mellette nekem Kalih Box Silent Brown, Zilent, Aliaz, Durock T1 Shrimp halkított taktilis kapcsolókból, eddig az U4 a kedvencem (bár a Durockot és az Aliazt még nem kentem meg). Kb 30k-ra jön ki 90db az U4bol szállítási költséggel és magyar áfával együtt, nem olcsó, de van drágább kapcsoló is.

Kíváncsi vagyok egyébként a Gateron CJ vagy Oil Kingből jön-e majd halkított kapcsoló mert ezek elég jól sikerültek és nem is őrülten drágák, bár ezek lineárisak.

(#68936) nyunyu válasza plehoczky (#68932) üzenetére


nyunyu
félisten

Ehhez képest a TKL-en pont ott van minden gomb, ahol 30 évvel ezelőtt volt.

Soroljon fel 3 különbséget egy 31 éves és egy 2-3 éves billzet között.

(Most a doubleshot ABS vs dyesub PBT vitát, meg az DIN-5 csati vs USB-t, német vs US kiosztást hagyjuk. :DDD)

(Gondoltam holnap beviszem az irodába az MX 1000-et büntetni, de sajnos nem fér be a hátizsákomba, meg Win+L-t is nehéz ütni rajta, ami meggátolná a fél irodának a távollétemben ingyen sört ígérő emaileket.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#68937) elite.cs11 válasza Coyot (#68931) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Lehet venni külön kupakokat set-ben, igen. PBT a jobb általában, igen.
Én pl amazonról rendeltem, itthoni boltokat nem ismerem. Amire figyelni kell h ugyan olyan kiosztás legyen (ansi vs iso) ls ha ledes akkor átengedje e a fényt (shine through) vagy nem.
a márkákat nem vágom, én 2 ymdk szettet szereztem be, de még nem jött meg

(#68938) Mephike válasza copass (#68930) üzenetére


Mephike
senior tag

A kedvenc csuklótámaszom. :DDD
Amúgy tényleg az egyik legjobb, pedig mostanában többet is kipróbáltam.

(#68939) Horvi válasza micafighter (#68935) üzenetére


Horvi
őstag

Köszi a tippeket. És ha a taktiliset elengedem és rámegyek a lineáris vonalra ott is van valami ajánlott? Igazából ott is a rugóerő lenne a mérvadó illetve, hogy azért halk legyen.

Hello darkness, my old friend...

(#68940) Mephike


Mephike
senior tag

Keychron Q3 teszt. Az intrón nagyon jót nevettem :)

(#68941) copass válasza Mephike (#68938) üzenetére


copass
veterán

kicsit már kezd undorító lenni, no de nem a rendeltetésszerű használattól....
a macska este rájár dagasztani! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#68942) micafighter válasza Horvi (#68939) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ha a halkság a cél azt érdemes hozzátenni a történethez, hogy a halkított taktiliseknek is van pici hangja, de nagyon minimális, főleg egy clickyhez képest (nálam Kalih Box Jade lett váltva). A leghalkabbak a halkított lineáris kapcsolók, ezekből a Gazzew Bobagum, Durock Daybreak és Kalih Box Fried Egget tesztelem jelenleg de még egyiket se merném nyugodt szívvel ajánlani, mert még pár napig tesztelgetem. A halkság függ egyébként a háztól, platetől, a mount típustól és a kupaktol is többek között. A Q3 jó választás lehet, mindenképp Cherrynél magasabb profilú kupakot ajánlanék. Illetve érdemes a billentyűzet alá is nézni valamit, én Hama Urage Lethality 150-et vettem a GMMK Pro alá:

Más: QK65 készlet 10 percig tartott, elég hamar elkapkodták az érdekesebb színeket. Úgy néz ki lesz majd második kör április vagy májusban, esetleges revízióval.

(#68943) elite.cs11 válasza micafighter (#68942) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Azert a 10 perc durva.

Lehetne egy olyan revizio, h visszapakoljak az F sort :DDD

(#68944) micafighter válasza elite.cs11 (#68943) üzenetére


micafighter
nagyúr

:DDD :DDD Annak kevés esélyét látom, de mivel ezt ilyen hamar elkapkodták hátha csinálnak majd nagyobb verziót is a jövőben. Amit említettek hogy szeretnének majd több színt ha meg tudják oldani, bár szerintem így is volt miből válogatni, csak hamar elkapkodták az érdekesebb szineket. E-white purple és a black chroma kevesebb mint 1 perc alatt elfogyott.

[ Szerkesztve ]

(#68945) dqdb válasza elite.cs11 (#68943) üzenetére


dqdb
nagyúr

A 10 perc inkább azt jelzi, hogy milyen sokat lassult a piac növekedése és mennyire nőtt az elérhető termékek száma az elmúlt 1 évben. Másfél évvel ezelőtt például a drága kategóriában ebből 36 másodperc alatt kelt ~400 darab (250 darab volt a cél, csak az egyik Shopify plugin elhasalt és csak akkor sikerült leállítani), 2 évvel ezelőtt még a kapcsolókért is hasonló harc volt.

75%-osban ott van a Q1.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#68946) micafighter válasza dqdb (#68945) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ez is lehetséges, de QK65 esetén a darabszámot nem tudjuk, csak azt, hogy "sok" darabbal készültek, így nem tudom mennyire lehet összehasonlítani. Kíváncsi vagyok egyébként ezt a piacot mennyire lepték el az automatikus rendelést lebonyolítani képes botok. A limitált kiadású cipők illetve a vga-k piacát pl lerabolják/rabolták a drágább továbbértékesítésés reményében, és a botokkal mezei ember nem nagyon tud versenyezni mivel másodpercek alatt checkoutol és fizet, főleg ha csak pár száz darab van a meghirdetett termékből.

[ Szerkesztve ]

(#68947) elite.cs11 válasza micafighter (#68944) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Na ja, hátha lesz olyan is...reménykedni szabad :D
Ha lenne F sor akkor szerintem 10/10 lenne nálam ez a board.

@dqdb: Nem tudom hogy a qk65ből mennyi fogyott, nehéz összehasonlítani. és igen az biztos, hogy rengeteget nőtt az elérhető termékek száma. A legtöbb hasonló dologgal ez történik az évek során.

edit: És jelenleg szállítás alatt van egy K4. Nem az hogy konkrétan 75%ost akarok, de ez a qk65 annyira elkapott...csak sajna nem tudnék F sor nélkül élni.

[ Szerkesztve ]

(#68948) dqdb válasza plehoczky (#68932) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem vagyok profi a témában, de a saját tapasztalatom az, hogy a magyar kiosztás és a 60-65%-os billentyűzet nem igazán jó párosítás, akár ISO, akár ANSI, itt ugyanis az még a nullát is csak fn kombinációval lehet elérni, mivel az 1-es mellett az esc van.
Ezért kell olyan billentyűzetet venni, ahol szabadon módosíthatod a kiosztást, nálam például az Escape kerül rétegre vagy más helyre (van 60%-osom kettéosztott Backspace-szel, ahol a jobb felső sarokban van az Escape). Az sem árt, ha az Fn helyét is tudod ízlés szerint variálni, 60%-os és TKL méretben számomra a Caps Lock és a kettéosztott jobb Shift jobb oldalán van az ideális hely.

Ráadásul amíg ki nem próbáltam egy 65%-ost, nem gondoltam volna mennyire nehézkes tud az is lenni, ha az F1-F12 is csak fn segítséggel hívató elő.
Amikor TKL van előttem, akkor is Ctrl+F4 helyett legtöbbször Ctrl+Caps+4 megy, mert kevesebbet kell mozgatni hozzá a kezemet. Persze ez egy tipikusan elhelyezett Fn-nel (Space-től jobbra a négyesben) nagyon nem lenne igazi.

A 70-80% keyboardoknál is érdemes megnézni, hogy nem pont az a gomb hiányzik-e véletlen róla, amit a legtöbbet használ az ember.
Inkább azt érdemes, hogy milyen szinten konfigurálható a billentyűzet, a kiosztást a kezedhez lehet-e faragni, hogy a billentyűzet alkalmazkodjon hozzád és ne te a billentyűzethez (a Keychron például a Kx Pro és a Qx modellekben hozza ezt a konfigurálhatóságot, a nem Pro K sorozatban nem).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#68949) elite.cs11 válasza micafighter (#68946) üzenetére


elite.cs11
senior tag

GPU buying PTSD intensifies

amúgy érdekes kérdés valóban. Szerintem itt nem annyira éri meg (még??) ezt csinálni, de ki tudja...

(#68950) dqdb válasza micafighter (#68946) üzenetére


dqdb
nagyúr

em tudom mennyire lehet összehasonlítani. Kíváncsi vagyok egyébként ezt a piacot mennyire lepték el az automatikus rendelést lebonyolítani képes botok
Nagyon, csak it scalper helyett flipper a használt szó. Minden limitált FCFS kör egy rakás refunddal zárul évek óta. Látszólag megoldás lehetne a gyorsaságot megcélzó FCFS helyett a raffle, de ezt utóbbi sokkal nagyobb munkaterhet ró a webshopra.

Az utóbbi időben több webshop fejlesztett saját FCFS/raffle/hibrid megoldást a botok elkerülésére (Cannon Keys hibrid megoldása, MKEU saját raffle oldala), és sikeresen növelni az elérhető mennyiségeket, hogy kisebb legyen a nyomás.

főleg ha csak pár száz darab van a meghirdetett termékből
Ez lényegében a limitált group buy-ok 99%-a :)

QK65 esetén a darabszámot nem tudjuk, csak azt, hogy "sok" darabbal készültek
Itt az 1000-2000 darab számíthat soknak és egyszerre kevésnek is. Az mindenesetre biztos, hogy a céljuk az állandó elérhetőség, szóval én nem aggódnék a kimaradók miatt, mert lesz újabb kör (vagy közben ráakadnak egy jobb ajánlatra).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.