Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31851) Vanir válasza holozis_HUN (#31850) üzenetére


Vanir
veterán

Full sellout a tag, és annyi bődületes faszságot mond, hogy az valami kritikán aluli. Ráadásul kegyetlen idegesítő stílusban bír beszélni. ;]

(#31852) 5150head


5150head
senior tag

Tudnátok ajánlani 30e körül Cherry BROWN billentyűzetet?

(#31853) Domonkos válasza 5150head (#31852) üzenetére


Domonkos
Ármester

igen.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31854) Vanir válasza Domonkos (#31853) üzenetére


Vanir
veterán

;]

[ Szerkesztve ]

(#31855) 5150head válasza Domonkos (#31853) üzenetére


5150head
senior tag

Szuper. :P
Te mit ajánlanál? Az előbb elfelejtettem írni, hogy jó lenne ha magyar, és nem szükséges világítania és itthon (Magyaroroszág) meg tudjam venni.

(#31856) holozis_HUN válasza Domonkos (#31853) üzenetére


holozis_HUN
veterán

Neeeee :DD :DD :R :Y :C

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#31857) nyunyu


nyunyu
félisten

Innen szép nyerni.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31858) -FreaK-


-FreaK-
veterán

Kéne írni egy ilyen táblázatot már az ajánlott billentyűzetekről, és berakni a topic tetejébe,valami jól látható helyre hogy mindenki könnyen megtalálja. Nem 5150head?

;]

(#31841) Domonkos: Újat szeretnék leginkább és brown switch-el. Rá is néztem azért aprón, de nincs csak red meg blue-val sajna.

[ Szerkesztve ]

(#31859) Domonkos válasza 5150head (#31855) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ha most szeretnek venni valami hasonlo billencset, akkor en inkabb a .5-2 eves hasznaltak kozott kersnek. Ennyit siman kibir egy-egy darab jelentosebb minosegbeli romlas nelkul es akar 10-20k-val is olcsobban adjak oket. Tovabba a magyar kiosztashoz, sot az ISO-hoz sem ragaszkodnek, mert ha szoftveresen magyaron hagyod a kiosztast, akkor semmi valtozast nem fog tapasztalni, egy-egy billentyu leutese utan, mert a kupakra festett szimbolumtol fuggetlenul ugyanazt a karaktert fogja bevinni. Raadasul megszokni is konnyu. Az ANSI meg kenyelmesebb az ISO-nal :K
De akkor amit nagyjabol ajanlani tudok:
cherry mx board 3 - vekonyka
tesoro durandal gn1 - belepo szint
ozone strike battle - volt par amit gariztatni kellett

Emlekeim szerint mindegyikbol van magyar kiosztasu is - es ha jol latom, akkor jelenleg kaphatoak is. Nem a legjobbak, viszont meg ezekkel sem lehet nagyon egy lapon emlegetni szinte semelyik membranos billentyuzetet. :K

(#31858) -FreaK-
Na ja. Viszont nagy banatom, hogy a tesorokon kivul nencs olyan magyar kiosztasu mecha, amit nagyon jo szivvel ajanlanek. Meg a tesorok is egy kicsit olyan meh.. :(

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31860) nagyArc válasza Domonkos (#31859) üzenetére


nagyArc
tag

Tovabba a magyar kiosztashoz, sot az ISO-hoz sem ragaszkodnek, mert ha szoftveresen magyaron hagyod a kiosztast, akkor semmi valtozast nem fog tapasztalni, egy-egy billentyu leutese utan, mert a kupakra festett szimbolumtol fuggetlenul ugyanazt a karaktert fogja bevinni. Raadasul megszokni is konnyu.

Akkor te miért írsz ékezet nélkül? :DD

(#31861) Domonkos válasza nagyArc (#31860) üzenetére


Domonkos
Ármester

Mert egy, a programmer dvorakon alapulo, sajat kiosztast hasznalok, ahol a magyar karaktereket az altgr-retegre szamuztem. A kenyelem es lustasag eme kombinacioja meg nem adja az ekezeteket a gepelt szovegeimhez. Szerencsere munkaba sem kell oket hasznaljam, igy fullba tolhatom a carpe diem-et. :D

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31862) RaGi91 válasza Domonkos (#31861) üzenetére


RaGi91
senior tag

Húúú nagyon raj! :o ;]

[ Szerkesztve ]

(#31863) nyunyu válasza Domonkos (#31861) üzenetére


nyunyu
félisten

Nem is tudom.

Sokáig arra hivatkozva fórumoztam ékezetmentesen, hogy ugyan 8-9 éve használom a magyar kiosztást (főleg ANSI US billzeten), de az ékezetes karakterek használata felezi a gépelési sebességemet.
Aztán valaki tavaly április környékén komolyabban beszólt itt a topikban, hogy akkor meg mit sírok itt a quest for the holy hungarian keyboard témakörben, ha nem még arra sem vagyok képes, hogy rendeltetésszerűen használjam.

Akkor dühömben nekiálltam ékezetezni, aztán egy-két hét után kiderült, hogy nem az agy-kéz koordináció gátol a megfelelő wpm elérésében, hanem a gondolatokat mondattá konvertáló szerveimmel van baj, azok limitálnak keményen. :DDD

Majd ha feltalálják az anti-fogalmazásgátlót, akkor könnyebben fogok oldalakat irogatni.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31864) dqdb válasza nyunyu (#31863) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nekem például sosem lesz ANSI billentyűzetem, mert több körben próbálkozva sem tudtam rászokni a AltGr+J-re. Egyszerűen nem tudja az agyam hová tenni, hogy a többi ékezetes betűhöz egy billentyűt kell lenyomni, de az í-hez kettőt, ráadásul ebből nem Shift lenyomásával lesz nagybetű, hanem másik billentyűt nyomva (ez utóbbit AHK-val áthidaltam, de kevés volt). Pedig a speciális karakterek is mennek mindkét kiosztáson, de az Í kifog rajtam.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#31865) nagyArc válasza nyunyu (#31863) üzenetére


nagyArc
tag

Én nem tudtam sehogy megszokni az ANSI-t, és fél évnyi szenvedés után komolyan mondom, hogy megváltás volt visszatérni a magyarhoz. Az ékezetes betűkkel még nem is lenne baj, de ha meghagyod a magyar kiosztást egy angol billentyűzeten, akkor vagy teljesen vakon kell gépelned, vagy ha néha mégis le kell nézned, minduntalan azzal szembesülsz, hogy Y = Z, a nulla a kilences után van, a zárójelek máshol vannak, a = jel máshol van, a vesszők és idézőjelek máshol vannak, stb., stb. Én programozó vagyok, és ezek a speciális jelek (<>&@{}[]$; is teljesen máshol vannak feliratozva. Ugyanakkor a magyar ügyfeleknek nem írhatok ékezet nélküli emaileket. Szóval szerintem nem annyira zökkenőmentes az átállás a magyarról az ANSI-ra, az én agyam nagyon tiltakozott az ellen, hogy mást látok a billentyűzeten, mint a képernyőn, és emiatt sokkal lassabban tudtam írni. Bár a programozásnál elég másodlagos dolog a wpm.

[ Szerkesztve ]

(#31866) Domonkos válasza nagyArc (#31865) üzenetére


Domonkos
Ármester

Programozo letedre nem tudsz vakon gepelni? :F

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31867) nagyArc válasza Domonkos (#31866) üzenetére


nagyArc
tag

Sajnos nem tudok teljesen vakon gépelni.

(#31868) RaGi91 válasza nagyArc (#31867) üzenetére


RaGi91
senior tag

Egyszerű. Eldöntöd, hogy többet nem nézel oda és mindent úgy csinálsz. Az elején tovább fog tartani, de hamar behozod. Legalábbis én így csináltam. Kb. 2-3 nap gépelés után már úgy ment, mint előtte mikor odapislantgattam.

(#31869) nyunyu válasza nagyArc (#31865) üzenetére


nyunyu
félisten

Én fordítva voltam, '92-től ANSI US kiosztást használtam, legtöbb itthoni billzetem US kivitelű.
(Leszámítva a korábban megénekelt Mitsumi E99AC-t, ami valamilyen furcsa 102 gombos ANSI/ISO hibridre sikerült UK feliratozással: Bigass Enter, rövid Backspace (Lásd ANSI Model F PC)+rövid bal Shift. (Rendes F terminál, vagy összes ISO Model M))

Aztán 2005 körül melóhelyen az lett az egyik feladatom, hogy a forgalmazott szoftverünket kéne honosítani, azt meg elég nehézkes ékezetek nélkül.
Így egy-másfél évig szenvedtem az otthon amerikai, melóban magyar kiosztás miatt, hiába próbálkoztam a 101 gombos magyarral (QWERTY!), repülő ékezetes nemzetközi angol kiosztással (melyik barom találta ki, hogy a "+o az rövid ö? Biztos a hülye németek, azok is szoktak hosszú ékezetet tenni az alapvetően mindig rövid ö-jükre.), amerikain Alt+161-es ASCII bevitelre.

Meló közben (helyett?) fórumozáshoz viszont kellettek a spéci írásjelek, onnantól persze teljes lett a káosz, mert vagy Alt-Shiftelem amerikaira, de akkor meló közben kevertem össze a hülye Z-Y-t, vagy magyaron keresgélhettem az AltGr-F/G-t a bracketekhez.
Előbb-utóbb muszáj volt megtanulni az AltGr layert.
Kb. 07-ben jött el az a pillanat, hogy itthon is átállítottam magyarra a Win alapértelmezett kiosztását, hiába volt akkor MS Ergo4000-em.
Aztán 10-ben cseréltem egy szintén US Ergo4000-re (mást nem lehetett kapni. :DDD), majd jött a most is használt kínai cseresznye.
Mondjuk utóbbit már 3/4 éve magyarra feliratozott kupakokkal használom.

Közben akadt egy-két magyar billzet is, anyámnál jóideje leselejtezendő L Value Keyboard, vagy nálam a napelemes ajtótámasz, vagy a mecha építése idejére ideiglenesen vett Genius KB-110X, de azokból hamar elegem lett, annyira csapnivalóak.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31870) nyunyu válasza nagyArc (#31867) üzenetére


nyunyu
félisten

Melóban nehezítésül másfél évig olasz HP billzetet használtam, mert a kényelmes magyar billzeteimet a kollégáim mindig lenyúlták/elhagyták/ezvoltkéznél/stb.

Így muszáj volt nagyjából vakon gépelni.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31871) nagyArc válasza RaGi91 (#31868) üzenetére


nagyArc
tag

Levélírásnál vakon írok. A programozás egy más dolog, ha ott elírok egyetlen karaktert, akkor lehet debugolni.

(#31872) nyunyu válasza nagyArc (#31871) üzenetére


nyunyu
félisten

A programozás egy más dolog, ha ott elírok egyetlen karaktert, akkor lehet debugolni.

Sikerült leragadni az ábécé harmadik betűjénél? :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31873) kelna91 válasza Vanir (#31848) üzenetére


kelna91
senior tag

Szintúgy. Egy másodperc alatt kilőttem a videót, a címet sem olvastam el. Kiütésem van tőle. Idegesítőbb, mint PDP, ami nagy szó.

(#31874) Stigma.HC válasza dqdb (#31864) üzenetére


Stigma.HC
senior tag

Én elég hamar megszoktam. Ott tartok, hogy amikor egy magyar billentyűzet előtt vagyok ott is AltGr+J-vel írok automatikusan. :D

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#31875) kelna91


kelna91
senior tag

Létezik magyar kiosztású lapos billentyűs barna kapcsolós mecha? :U

(#31876) Domonkos válasza nagyArc (#31871) üzenetére


Domonkos
Ármester

syntax highlighting? auto completion? :B
nekem sokat segitenek :K

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31877) Domonkos válasza kelna91 (#31875) üzenetére


Domonkos
Ármester

Pontosan mit ertesz az alatt hogy lapos? Majdnem az osszes gyarto barna kapcsoloja egyforma magas es a billentyuut is ~4mm mindenkinel.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31878) Varoz válasza Domonkos (#31853) üzenetére


Varoz
őstag

Én szoktam így válaszolni, asszony nem szereti. ;] :DDD

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#31879) Brett001


Brett001
aktív tag

Én 1988-tól dolgozom az IT-ben, mainframes operátorként kezdtem és még sem tudtam soha megtanulni vakon gépelni. Egyszerűen nekem látni KELL, hogy mit nyomok le. Még a mai napig vannak bizonyos ritka karakterek, amit keresnem kell. :D Nem véletlen voltak (vannak?) gyors és gépíró középiskolák. Ezt hónapokig kell tanulni. Próbáltam magamtól de sohasem ment, vizuális típus vagyok rossz memóriával. :(

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#31880) Domonkos válasza Brett001 (#31879) üzenetére


Domonkos
Ármester

das keyboard * ultimate nem tetszik? :)) Az felgyorsitana a tanulast!

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31881) Brett001 válasza Domonkos (#31880) üzenetére


Brett001
aktív tag

De! Szerintem egy hét múlva az ideggyogyóban kötnék ki. :)

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#31882) kelna91 válasza Domonkos (#31877) üzenetére


kelna91
senior tag

Hogy a gombok nem olyan magasak, mint a többinél, hanem laposabbak, hasonlóan egy laptopbillenytűzethez.

(#31883) nyunyu válasza kelna91 (#31882) üzenetére


nyunyu
félisten

Veszel egy G80-3850LXBDE-2-t, meg egy G80-3850LYBHU-2-t és kicseréled a kupakjaikat?

Alternatív megoldás a magyar MXB3-ban a piros lineáris stemek kicserélése taktilisre (120db Gateron Brown 30$?), ha már egyszer nincs plate az MXB2/3-ban, és könnyen variálhatóak a kapcsolóik.
Tipp: hagyd benne az eredeti Cherry rugót, ne cseréld a Gateronéra.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31884) Domonkos válasza kelna91 (#31882) üzenetére


Domonkos
Ármester

De akkor csak dizajn miatt? Mert a billentyu mozgasa nem lesz rovidebb - talan meg hangban is benabb...
Ugy erted hogy "be vannak sullyesztve a hazba"?

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31885) nyunyu válasza Domonkos (#31884) üzenetére


nyunyu
félisten

MXB2/3-nak teljesen rendben van a kupakja, hangban simán kenterbeveri a magas és vékony vackokat.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31886) kelna91 válasza nyunyu (#31883) üzenetére


kelna91
senior tag

Kösz a tippet, a kapcsolócsere esetleg szóba jöhet.

Domonkos: Itt leírtam, hogy mi a bajom a normál kupakkal.

(#31887) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Előfordulhat, hogy az elkövetkező időszakban lecserélném a szeretett Shine 2-met. Sajna már elég sűrűn duplázza a space-t, és még néha másik betűt is.

A kérdés, hogy mire lenne érdemes cserélni? A Shine 2 Ansi kiosztású, de lehet, hogy inkább akkor már ISO-ra cserélnék. Persze ha nincs megfelelő, akkor marad az Ansi.

A Shine 2 Cherry MX Blue switch-es, valszeg maradnék is ennél, mert számomra bevált. :)

Gaming dizájn nem szükséges, főként a Shine után. Főként gépelek, játszok, fogalmazzunk úgy, hogy jelenleg 60/40 arányban, mert manapság erre van idő, de ez inkább 50-50. Erre Nekem nagyon bevált a blue switch.

Használt lehet, hogy szóba jöhet, mivel a Ducky is használt volt annak idején.

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#31888) nyunyu válasza hackeeeee (#31887) üzenetére


nyunyu
félisten

Nem lehet, hogy csak egy alaposabb takarítás kéne neki?

Vagy ha úgy sem jó, akkor újraforrasztani a rendetlenkedő kapcsolókat?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#31889) Domonkos válasza hackeeeee (#31887) üzenetére


Domonkos
Ármester

A javitassal en is megprobalkoznek a helyedben! Bar plate mounted az osszes kapcsolo rajta, egy egy unatkozo mernok ismerosod tuti meg tudja csinalni kello mennyisegu sorert cserebe! :K
Vagy ha mast nem is, akkor a keycapet leszedve, a stemet benyomva megkuldenem egy kis nagynyomasu levegovel. Egy probat mindenkepp meger! Jo az a billencs! :)

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#31890) hackeeeee válasza Domonkos (#31889) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Az utóbbi időben volt takarítva, bár igaz, csak a cap-eket szettem le, és takarítottam ki, jobban nem szedtem szét. De akkor lehet, hogyha lesz rá egy kis időm, akkor szétbontom, kitakarítom teljesen, aztán hátha annyi elég lesz neki. ha nem, akkor forrasztás.

Mondjuk tény és való, hogy sajnos poros a levegő felénk, vagyis elég gyorsan le tud porosodni, sajnos.

Az a "gond", hogy mondhatni csak a space az, ami fixnek mondható, de az is teljesen random mód dupláz, ezen kívül szoktak lenni betűk, de abból mondhatni nincs fix, az teljesen véletlenszerű.

Teszek egy próbát, hátha. :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#31891) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

Valaki meg tudná mondani, hogy a Logitech K800 esetében mit jelent a PN 920-002394 verziószám? Mert idáig azt gondoltam, hogy magyar billentyűs és már majdnem meg is rendeltem, de most elbizonytalanodtam. Ez csak annyit jelentene, hogy az "í" betűnek van hely, mert kicsi a bal Shift gomb?
Létezik egyáltalán még magyar billes verzió?

[ Szerkesztve ]

(#31892) Entaro válasza Poplacsek (#31891) üzenetére


Entaro
tag

A kép sokszor csalóka. Én valószínűsítem, hogy magyar a felirat is. A kapcsolatnál üzenj nekik, elég hamar reagálnak.

(#31893) eagleberg válasza Brett001 (#31881) üzenetére


eagleberg
tag

Én otthon esténként lusta voltam felkapcsolni a villanyt és a laptopom billentyűzete nem világított. Ezért hát megtanultam vakon gépelni. :)

(#31894) Grafirka válasza Poplacsek (#31891) üzenetére


Grafirka
őstag

Kep alapjan nem szabad rendelni. G810 billentyuzetnel a dobozon (csomagolason) levo kep ASCI a billentyuzet pedig ISO volt.

(#31895) Poplacsek válasza Grafirka (#31894) üzenetére


Poplacsek
senior tag

Az OK, én a termékkód alapján rendelném, de pl. emagon is ugyanezzel a termékkóddal hírdetik és két napja írt be rá egy vásárló, hogy nincsenek rajta ékezetes betűk. Rákérdezek a logitech supportnál.

[ Szerkesztve ]

(#31896) #28752640


#28752640
törölt tag

Egy kis segítség kellene.
10-30eft körüli összegben keresnék billentyűzetet.
Játék, net, Tv hez is ,bár nem tudom a samsung oprendszerét tudja e valamelyik kezelni. Vezeték nélküli a multifunkció miatt bár ez meg nem tudom mennyire lehet jó a játékhoz. Igaz online játékot nem játszom.
Gépelés csak fórumozáskor. Csendes és háttérvilágításos ami fontos lenne még. Magyar billentyűzet, ha van ilyen lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#31897) cukimajom


cukimajom
tag

Melyik billentyűzetet vegyem? Genius Scorpio G215-öt vagy Kolink KBV8-at, vagy egyiket sem? 3-4 ezer forintos árkategóriában keresek!

Siemens A40 --> Sony Ericsson K610i --> Nokia 5230 --> Alcatel POP C7 --> Vodafone Smart Prime 6 --> Xiaomi Redmi Note 3 Pro --> Xiaomi Mi 6 --> Redmi 7 --> Xiaomi Mi 9

(#31898) Ringman válasza cukimajom (#31897) üzenetére


Ringman
nagyúr

ennyiért nem lesz megváltás egyik sem.

akkor inkább ezt, amit múltkor linkeltek: [link]

hogy az eladó vállal-e garanciát, azt nem tudom

(#31899) Poplacsek válasza Poplacsek (#31891) üzenetére


Poplacsek
senior tag

Még egy kérdés: egy UK layoutos Logitech K800-on ha kicserélem a magyaros billentyűket a mostani magyar K800-amról, akkor az teljes értékű magyar lesz miután a windowsban kiválasztottam a 105-gombos magyar kiosztást? Ugyanott lesznek a magyar ékezetes betűk, ahol a mostanin? :F
Ja és mennyire cserélhetők ezek a billentyűk, nem törnek rajtuk a pöckök, mint a ropi?

[ Szerkesztve ]

(#31900) Entaro válasza Poplacsek (#31899) üzenetére


Entaro
tag

Akkor is "teljes" értékű lesz, ha nem cseréled ki, csak a felirat a kupakon más lesz, mint amit lenyomáskor látni fogsz a képernyőn. Itt látod hogy megy, ha cserélni akarsz.
Meg itt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.