Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84601) iceQ!


iceQ!
addikt

Tegnap újraindult a tv-m miközben elindítottam egy filmet. Emby a media szerverem és egy notin fut. Idáig nem történt ilyen. Megmondom az őszintét a tv kicsit lassú, képek és videó résznél meg pláne. WebOS 3.5 van rajta. Bár szerintem nem is lesz gyorsabb :)

Lehet a média szerver a nem megfelelő?Ha igen ki mit használ?

Model: 55LH6047

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84602) TA68 válasza iceQ! (#84601) üzenetére


TA68
senior tag

Az LH6047-en WebOS 3.0 van.

(#84603) norberto_th


norberto_th
aktív tag

Kezdem bánni hogy bem samut vettem...de komolyan.
Egyébként hiába zárok be minden futó dolgt, akkor is kivág a yt memóriahiány miatt, na azért gyerekek nemár hogy egy yt app nem fut el, mert komolyan küldöm vissza az emagnak és inkább nézek valami samut, mert ez kezd vicc lenni.

 iPhone 8Plus Silver, iPad Air2 Silver - IOS 12, Apple Watch S3, LG 4K Active HDR - webOS 4.0 / Xbox One S /  Music

(#84604) #94529552 válasza koti (#84584) üzenetére


#94529552
törölt tag

Talán inkább törölte az alkalmazásokból? Akkor újra kell telepíteni a Content Store-ban. Ha nem sikerül, akkor nyomj egy TV visszaállítást, ez mindent nulláz.

norberto_th Csinálj már egy visszaállítást, és installáld újra a tévét, majd utána próbáld meg a YT-ot. Gyanítom, hogy a samsunggal is így jártál volna. Lan kábellel is próbáltad, vagy csak Wifin? Lehet a wifi rendszered, router vagy más probléma is.
Upc vagy digi net, ipv4-ben vagy ipv6-ban vagy ? Nálam több féle tv van, és egyik se tököl a yt-nál.

(#84605) norberto_th


norberto_th
aktív tag

Most állítottam be a tv-t, tegnap csomagoltam ki, máris állítsam vissza?! IPV6, upc connect box, egy nagyon klassz modem/router. Nemhinném hogy sok köze lenne a tv memóriahiányának. A samsungnál meg fogom nézni ezt a sávosodást a médiában, nagyon komolyan elgondolkodtam hogy visszaküldöm ezt a tv-t, mert eddig óriási csalódás. Konkrétan a régi tv-mnek jobb volt a képe élénk üzemmódban, itt meg le kell venni mindent hogy ne annyira latszódjon a sávosodás. Oké más tv-n is előfordulhat, de ha ennyire akkor inkább veszek a jófogáson egy régi tv-t. Most dühből írom ezeket mert tetszik az egész webOS meg minden, de nemhiszem el hogy nem tudták optimalizálni, hogy a memóriakezelése rugalmasabb legyen, ne kelljen már bezárogatni mindent, konkretan egy műsorújság van nyitva meg a yt, azért ez lássuk be LOL.
Ha a sávosodás nem kenne akkor még be is nyelném a többit, de mondjuk pont a yt miatt is vettem okos tv-t, de ha még ez sem jó rajta hát nem tudom.
Elnézést mindenkitől de így vélem. Ez egy 670V tipusú készülék, a 701V-nél is megvan a sávosodás.
Nagyon elveszi a képi látványvilágot, yt-on is. Filmeknél még el-el megy bár nem néztem végig egy teljes filmet mert nem volt rá időm, de ha ott is lebőg akkor körülnézek a samsungnál. Olyan mintha csupa folt lenne a tv. Azthittem megveszek valamit és jó, vagy legalább nézhető, vagy full hd tv-t érdemesebb venni? Elhiszem hogy nemsok 4k tartalom van még, de nem 2-3évre veszek tv-t.

 iPhone 8Plus Silver, iPad Air2 Silver - IOS 12, Apple Watch S3, LG 4K Active HDR - webOS 4.0 / Xbox One S /  Music

(#84606) vzsryl válasza #94529552 (#84589) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Próbáltam őket meg egy csomó másikat, kényelmetlen az összes megoldás. Szomorú vagyok, de akkor marad az átnevezgetés. Számomra még ez a legkényelmesebb.

Egyébként képes valaki TruMotion-nel nézni a TV-t? Én a kocsim után kötném azt, aki kitalálta, hogy alapértelmezett legyen.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#84607) iceQ! válasza TA68 (#84602) üzenetére


iceQ!
addikt

Pontosabban 3.3.3. Most akkor erre nem is lesz 3.5? Mindegy, most a DLNA érdekelne a legjobban... :)

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84608) amadeus11 válasza vzsryl (#84606) üzenetére


amadeus11
senior tag

Én Truemotion nélkül képtelen vagyok tévézni. Frászt kapok az akadozástól,a juddereket is egyből észreveszem. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha a szereplő egy filmben megrázza a fejét. Fura dolgokat látsz. A mozgásjavítás azért van, hogy használd. Persze alacsony fokozaton kell járatni. Az egyes és a kettes fokozat használható, hármasnál már jön a szappan :)

There is a star

(#84609) tompyka


tompyka
csendes tag

Eddig egy LB650 TV-m volt, de sajnos a közepén kiégett az egyik led ezért megjelent egy sötét folt.
Annak ellenére, hogy 3 éves korában tönkrement ismét az LG mellett döntöttem. Ár érték arányban nem találtam jobbat.
Egy UJ635v-t vásároltam. Hát, gyerekek ez egy rakás fos!
Komolyan mondom ,inkább nézem a másik szobában a foltos régi TV- mint ezt.
A hangja kb egy Audioton autórádió, a kép pedig szürke, sötét, foltos.
Állítgathatom ezerféleképpen, csak egyre szarabb. Azt írtátok fent, hogy ne legyen a háttérvilágítás 40 felett a fényerő pedig 50 felett. Ilyenkor olyan sötét a kép, hogy le kell kapcsolni a villanyt, hogy élvezhető legyen.
A sarkokon olyan erős a sötétedés amit még nem láttam.
A betekintési szög nem éppen IPS- hez méltó! A másik TV minden szögből megfelelő volt itt csak akkor ha pont a képpel egy magasságban vagyok. Ha felállok a szobában sötét a kép.
Ja és a színek.... vagy fakó vagy festményszerű szar.
Azt hiszem visszacsomagolom szépen és megy vissza a Telekomnak.

(#84610) norberto_th


norberto_th
aktív tag

Ugy látom nem csak én vagyok így ezzel. Eddig nekem a yt app is működött, de most egyfolytában kivág pedig csak a live playback fut, de azt is kilőttem, semmi változás. 64MB ram van ezekben a tévékben vagy mi? :W
Nem is értem 2017-ben hogy lehet ilyen tv-t gyártani, ez szégyen. Ha nem tudják megoldani a technológiát akkor ne csináljanak szart. :U

Konkrétan egy videót nem tudok végignézni. Még megvárom a hétvégét, ha további banális hibákkal találkozok visszaküldöm ezt a hulladékot az emagnak...

[ Szerkesztve ]

 iPhone 8Plus Silver, iPad Air2 Silver - IOS 12, Apple Watch S3, LG 4K Active HDR - webOS 4.0 / Xbox One S /  Music

(#84611) #94529552 válasza vzsryl (#84606) üzenetére


#94529552
törölt tag

Miről beszélsz? Ez egyáltalán nem kényelmetlen, szinte mindenki így használja, aki hálózatról akar filmezni.

Semmit se kell átnevezni. DLNA a megoldás. Ott van az összefoglalóban huncutka leírása, sztem eddig mindenkinek sikerült megoldani ahhoz hasonlóan a hálózatos filmezést. Serviio vagy bármely más szerver progit felraksz a gépedre, majd abba betallózod a (előzőleg megosztott) filmes mappádat, és kész. A tévén a Home/Smart menüből a Fénykép és video alkalmazásban kiválasztod a filmet és már nézheted is. Vagy a gépeden megkeresed a filmet, jobb klikk>lejátszás a tévén, és már indul is. Az összes tévén így működik, ez a praktikus, és tök egyszerű. Vagy a külső lejátszó, de azt is menedzselni kell először. Azért van TruMotion, mert sokan használják, hasznos dolog.
tompyka Küldd vissza. Két hete láttam én is egy 43" UH63xx tévét, és gyanús volt, hogy tényleg nem ips, vagy valami hibás panel. Mi van a hátulján a típuszámnál? Ez alapján azonosítsd be, kivéve, hogy az utolsó "G" az ips, csak elírták, mert tn paneles tv nincs.

(#84612) #94529552 válasza norberto_th (#84605) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ok, ha nem hinnéd, akkor ne állítsd vissza, és ne is kérd meg a szolgáltatót, hogy tegyen vissza ipv4-be, de majd másik tv esetén se :N . :F Csak tudnám, hogy akkor minek írod be a problémádat, ha nem hiszed, hogy segítünk, már amiben tudunk itt néhányan, még egyelőre.[link] [link] Ettől függetlenül lehet, hogy más egyszerűbb megoldás is van, ha valaki tud, akkor segíthetne, de én erről tudok csak. Esetleg upc topik.

"Most dühből írom ezeket"
Ilyentől megkímélhetnél minket. :o

[ Szerkesztve ]

(#84613) Dave567 válasza norberto_th (#84610) üzenetére


Dave567
addikt

Akkor bizony vidd vissza. :K
Kell a vélemény, jó helyen van itt. :R

[ Szerkesztve ]

(#84614) mexel válasza norberto_th (#84610) üzenetére


mexel
veterán

Ha jól olvasom Emagtól vetted. Én csak azért veszek online még ha személyesen is veszem át, ha ilyen van 14 napon belül simán visszaküldöm. Tedd ezt. Ez a tv nem jött be neked, lehet hogy nem is a legtökéletesebb darab, mindig lehetnek hibásak, lehet egy másik ugyanilyennel semmi bajod nem lenne. Ez sávosodik nagyon, YT nem megy, ki tudja mi lesz még. Ne szenvedj vele. Vagy rendelj másik LG-t ha ahhoz ragaszkodsz, vagy ha fontos a YT akkor vegyél egy droidos Sonyt (ha még kapsz 2016-os modellt az olcsóbbikból), a kép is jó és a droid is. Jó a Youtube, van sok választható mediaplayer és akár normális böngésző is telepíthető. Viszont nincs Timeshift ( amit egyszerűen nem értek, már az ősrégi stb-k is tudták)
De ezt küldd vissza ha nem működik rendesen.

(#84615) TA68 válasza iceQ! (#84607) üzenetére


TA68
senior tag

Biztos, hogy nem lesz rá webOS 3,5. Régebben az universal media servert használtam és korrektül működött.

[ Szerkesztve ]

(#84616) Klara_ válasza iceQ! (#84607) üzenetére


Klara_
őstag

Serviio, jol mukodik. Egyedul az zavar, hogy 4x-es sebessegnel tobbel elore-hatratekreni nem lehet.

(#84617) morfondőr


morfondőr
őstag

Üdv!
TV vásárlás előtt állok és egy LG 43LH615V-t néztem ki egyelőre, ez ajánlott kategória? Nem kell a sok extra, de elég gyakran menne rajta film usb-ről, kérdésem, hogy az ntfs fájlrendszert támogatja-e, illetve az általános formátumokkal megbirkózik (mkv, ac3, dts, stb)?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#84618) tompyka válasza #94529552 (#84611) üzenetére


tompyka
csendes tag

Y tehát , LG IPS.
Azt hiszem a költségcsökkentés áldozata lett a 6-os széria. Ennyi.

(#84619) vzsryl válasza #94529552 (#84611) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Plex volt eddig a legjobb a WMP után, de a WMP kezelőfelülete számomra sokkal átláthatóbb. Én valamiért abban reménykedtem, hogy erre az egészre a windowsban van valami profibb megoldás. Azt esetleg lehet tudni, hogy a win10 alapból jobb-e ebben a tekintetben? Eddig azért nem vettem meg, mert sok, nekem fontos app nem működött rajta megfelelően, de már kezdem azt érezni, hogy a win7 túl elavult...

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#84620) Klara_ válasza vzsryl (#84619) üzenetére


Klara_
őstag

Ha a 7et megvetted, tudod frissiteni.

(#84621) Jimmy66 válasza #94529552 (#84611) üzenetére


Jimmy66
senior tag

Nálam ez van a dobozokon:

49LH630V-ZJ.BEEGLJP
50UH635V-ZA.BEEJLJP

Ezt kell nézni? Ebből mi olvasható ki?

(#84622) Jimmy66 válasza Jimmy66 (#84621) üzenetére


Jimmy66
senior tag

Talán ez... ;)

BEEG CHI MEI Innolux IPS

BEEJ CHI MEI Innolux S-MVA

(#84623) pn4hvq


pn4hvq
senior tag

Adott egy LG 55UF695V_ZA tv, amin reggel 7-től este 6-ig fényképeket szeretnék levetíteni HDMI-n keresztül egy RBPi-ről. Reggel 7-kor bekapcsol, és kb. 8:55-kor lekapcsol a tv. Elvileg minden elalvásidőzítő ki van kapcsolva. Mit tudok még megnézni, amin átsiklottam és a kikapcsolást okozhatja?
Ugyanez a szituáció egy LG 43LF54-gyel is (azt nem tudom, ez mikor kapcsolt le).
Ha visszakapcsolom akármelyiket, akkor a képeket játsza tovább, nem a legelejéről, így az RBPi-t, mint okot kizárnám.

(#84624) TA68 válasza pn4hvq (#84623) üzenetére


TA68
senior tag

Az Eco mód-nál kapcsold ki az Automatikus kikapcsolást.

(#84625) TA68 válasza pn4hvq (#84623) üzenetére


TA68
senior tag

A 43LF5400-nál az automatikus készenlétet kapcsold ki.

(#84626) #94529552 válasza vzsryl (#84619) üzenetére


#94529552
törölt tag

Akkor használd HDMI kábellel.
Mint Klara_ mondja, ingyen frissítheted win10-re. De azért nézz utána, mert régebb sokan nem díjazták a 10-est, én elvagyok vele, és most már kipofozgatták azért valamennyire, állítólag a biztonsági dolgai sokkal jobbak például. Ennél a C-n levő filmeket meg tudom nézni a tévéről (nem fogok a C meghajtóra filmeket tölteni :N ), de 100x inkább Serviio és társai, most Plex-et használok, annak webes felülete van sok hókuszpókkal, kinek mi jön be. UMS is tetszik, de van, hogy egyik-másikkal gond van elsőre. Van a tévében is Plex, de elég a Fénykép és Video alkalmazással használni, mert sokkal gyorsabb.

Milyen az új tv? Van különbség a 43UH603V-hez képest?

[ Szerkesztve ]

(#84627) #94529552 válasza tompyka (#84618) üzenetére


#94529552
törölt tag

Hát ezt nem tudom, mert vannak mások, akik meg vidáman használják ezeket. (már az user error nélküliekre gondolva). Neki például a 43UJ6517 jött be. Vannak írások a 6307-ről, pl. itt 55-ösben.

morfondőr Megbírkózik velük, de vannak tapasztalatok a hasonló típusokkal[link] , mert ezek is olyanok, kivéve az idei LJ624-et, mert annál nincs Jack audio out csatlakozó.

(#84628) senki66


senki66
senior tag

Most már csak ebben a topikban nem kérdeztem meg a háromból, hogy ezek közül melyik lenne a legjobb választás (eddig úgy néz ki egyik se) akik a többi topikot is látogatják (és vannak páran) elnézést kérek, de hátha itt is hozzá tud járulni valaki a döntésemhez.

Samsung UE55MU6102 ez már változott Samsung UE50MU6102-re
LG 55UJ6307
Panasonic TX-55EX600E
Melyik ajánlható inkább?
Azért ezek, mert kamatmentes részletre vehetők, előre is köszönöm a véleményeket!
Eddig a Samus és a Panasonicos topikokban nagyjából a Samu, Pana, LG sorrend alakult ki, erre ma beszéltem egy szerelő ismerősömmel ő meg az LG-t ajánlotta :F

(#84629) OPiiPO válasza senki66 (#84628) üzenetére


OPiiPO
addikt

keres 55UJ6307

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#84630) senki66 válasza OPiiPO (#84629) üzenetére


senki66
senior tag

Ezeket nagyjából láttam, de van ezekben hideg is meleg is.
Viszont azt olvastam valahol, hogy tud 4k felskálázást, ez a gyakorlatban ér valamit, szebb képet ad FHD SD esetén?

(#84631) OPiiPO válasza senki66 (#84630) üzenetére


OPiiPO
addikt

Sajnos nem tudok segíteni, mivel nincs összehasonlítási alapom - nekem szépnek tűnik az SD és az FHD adás is (az előző TV amit meg leváltott az nem összehasonlítási alap).
Mondjuk 55"-on az SD adást kerülöm, a legjobb minőségű is annyira szemcsésnek tűnik számomra.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#84632) senki66 válasza OPiiPO (#84631) üzenetére


senki66
senior tag

De az igaz, hogy van felskálázás, mert ha igen, akkor valószínűleg ahhoz valamilyen menüpont is tartozna, minimum, hogy ki/be kapcsolni, vagy ez minden olyan készüléknél, ami tudja 100%-ban automatikus?

(#84633) huncutka1029 válasza senki66 (#84632) üzenetére


huncutka1029
addikt

minden 4K képes modell tud felskálázást.
A képbeállítások haladó, egyéb beállítosok pontjában van, szuperfelbontás néven.
ezt közepes, vagy magas képvezérlés értékre állítva nagyon "hűha" hatást tud elérni HD adás esetében. SD- adást is képes nézhetően FHD közelire felhozni. FHD tartalom pedig felskálázva sokkal szebben jelenik meg, mint sima FHD tv-n.
Én már 3 ik éve UHD -t nézek, pedig előtte nem sokkal még azt mondtam miaf@nak az.
Olvasd el az összefoglalóban az első tapasztalatok részt az UF 8517-ről.
;)
És azóta sokat fejlődött a technológia, és a webos is.

[ Szerkesztve ]

a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

(#84634) vzsryl válasza #94529552 (#84626) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Valami olyasmit hallottam, hogy ha arra hivatkozok, hogy valamilyen egészségügyi rendellenesség van, pl. feleségem szemüveges (tényleg az), akkor ingyenesen frissíthető, más esetben viszont ugyanúgy fizetni kell. Érdekes dolog, majd utána nézek, de kicsit félek tőle, mert a win7 brutál stabil, gyors és számomra jól átlátható rendszer. Az XP-t anno érdemes volt rá lecserélni, de a 7-et a 10-re már neccesebb kérdés.
C-re én se töltök le semmit, mivel az egy 120-as SSD, amin a játékaim vannak, illetve nem is adattárolásra való.

Plex nem rossz egyébként, nagy rá az esély, hogy maradok ennél a megoldásnál. Ma még adok neki egy esélyt.

A 43UH603V-hez képest gyorsabb a rendszer, de konkrétan összehasonlítani nehéz lesz, mert szüleim nem a szomszédban laknak, és így a képminőségbeli különbségeket - feltéve ha vannak - nem fogom észrevenni.
Ami rögtön megütötte a szemem, az a fényerő gyengesége és a fátyolosság. Kapásból felraktam élénkre, így már nagyon tetszik, persze csak Trumotion nélkül, mert azzal kínozni lehet engem. Annó a Hobbit-ot se tudtam megnézni 48fps-es verzióban, mert olyan volt, mintha szó szerint egy Új-Zéland-ról készült dokumentumfilmet néznék, gagyi TV-filmes kivitelben. Na, ez a Trumotion egy az egybe olyan érzést kelt bennem.
Az SD adások, illetve a kisebb felbontású filmek is jól néznek ki rajta. Nekem ez nagyon furcsa egy ilyen nagy felbontású megjelenítőtől. Le vagyok maradva az előző évtizedben, pedig a monitoromat tavaly vettem (2560x1080@29"), és hozzászokhattam volna valamennyire ehhez.
A hangzás is nagyon bejön, és ezt valószínűleg össze is tudom hasonlítani, mert nagyon vájt fülű vagyok, megjegyzek minden különbséget, akár évekig is. :D Mély hang visszafogott tiszta, nem tolakodó, középnek van ereje, de fátyolos, a magas van leginkább emelve tippre kb. 5khz-en, de ez sem olyan vészes, mintha pl. 10khz-nél emelne, a tere is meglepően jó. Hangtechnikát nem fogok rákötni, mert annyi időm és pénzem nincs (milliókról lenne szó), szóval be kell érnem a gyárival, ami számomra elfogadható. Ha igazán jó hangzásra vágyom, akkor ott a PC-re kötött fejhallgató lánc, amit inkább zenére használok, a filmek hangját nem tartom annyira fontosnak.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#84635) fecosrac


fecosrac
tag

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni.

PS4 4K HDR miatt szeretném bekapcsolni a TV-n a HDMI UHD Deep Colour funciót, de inaktív a menüpont.
Mi lehet az oka? :F

49UB850V típusú tv-m van.

A válaszokat előre is köszönöm.

(#84636) senki66 válasza huncutka1029 (#84633) üzenetére


senki66
senior tag

Bár már nem nagyon találok árat, de ez a UF 8517 szerintem nem belépő típus (volt)

(#84637) pn4hvq válasza TA68 (#84624) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Köszönöm a válaszokat :R .
Érdekesség, hogy délelőtt két óránál hamarabb lekapcsoltak, viszont miután visszakapcsoltam mindkettőt, 4ig biztosan mentek. Gyanús, hogy valaki szórakozik a lekapcsolásukkal, majd holnap kiderül, amikor egy nagyságrenddel kevesebben lesznek a tv-k környékén.

(#84638) #94529552 válasza OPiiPO (#84631) üzenetére


#94529552
törölt tag

Mint ahogy én is, az SD adást kerülöm, bár igaz, hogy a műholdas adás minőség és bitráta még gyengébb a kábelesnél is, de FHD tévén se szeretem az SD-t nézni, meg hát ahhoz azért kell a távolság, egy 55" tévének a 4 méter az ajánlók szerint. Szóval nézze, aki akarja. ;]

vzsryl :R Köszi.

(#84639) vzsryl válasza vzsryl (#84634) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Rápróbáltam most élesben a Plex-re, megnéztem a Guy Ritchie féle Arthur királyt, és pikk-pakk sikerült beizzítani, a TV-n pedig röccenés mentesen futott. Egyelőre maradok ennél a módszernél.

Btw. a feleségemet sikerült lenyűgözni. Azt kérdezte, hogy "a TV-nek ilyen jó a képe, vagy a film ilyen jó minőségű?". Mondtam neki, hogy "lehet bármilyen jó minőségű a film, ha nincs olyan megjelenítő, ami azt megmutatná". :)
Nem kellett csalódnunk az LG féle IPS-ben most sem, gyönyörűek a színei, a monitoromnál klasszisokkal jobb, ami kicsit elszomorít, mert azt kb. 10x többet nézem.

(#84626) Pumma: Egy valamire elfelejtettem reagálni: "Akkor használd HDMI kábellel."

Kizárt dolog, 10méter kábelt kellene vezetgetnem a lakásban. :N

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#84640) norberto_th


norberto_th
aktív tag

Először is bocsi a múltkori kirohanásomért, de már komédia ami ezzel a tv-vel van. A hétvégén eldöntöm mi legyen ezzel, mert már a yt se jó, lan kábellel összedugva, kivág memóriahiány miatt, nekem főleg a yt miatt is kellene. Van olyan lg modell aminél nincs ez a vertical bandid csodadolog? Mind ilyen? Hardver külömbség van e a tv-k között?! Mi lehet a gond ilyenkor, mi telíti a memóriát, esetleg a live playback? Minden be van zárva semmi sem fut a háttérben más.

 iPhone 8Plus Silver, iPad Air2 Silver - IOS 12, Apple Watch S3, LG 4K Active HDR - webOS 4.0 / Xbox One S /  Music

(#84641) Dave567 válasza norberto_th (#84640) üzenetére


Dave567
addikt

Vidd vissza, ne vacakolj vele.

(#84642) #94529552 válasza norberto_th (#84640) üzenetére


#94529552
törölt tag

Semmi gond. :) A Upc-re megvan a megoldás, már írtam, itt is ilyen gondok vannak másik márkánál is. Nem a Lan kábel a megoldás most. A tv nem tud diagnosztizálni, ezért látod a memóriahibát, de nem az a gond.
A másik dologra TA68 is írta, ez az LCD tévékre jellemző, kisebb-nagyobb mértékben. Ha zavaró a szintje, akkor tv csere(mint amit a papagáj is ismételget :DDD ) megint. Vagy 3 napos típuson belüli csere, vagy a 14 napos indok nélküli elállást választhatod. Elvileg az edge ledes csak kisebb mértékben érintett ebben, ezért próbálj olyat megnézni az üzletben. Ezek oldalról nézve sokkal keskenyebbek a direkt lednél. Itt 55"-tól váltanak edge ledre, vagy a tavalyi 7-es szériában is az van. Van itt is egy tipp az LCD tévék képi beállításához a jövőre nézve, de másnak is jól jöhet[link]..

[ Szerkesztve ]

(#84643) TA68 válasza norberto_th (#84640) üzenetére


TA68
senior tag

Még próbáld meg a böngészési adatok törlését. Lehet, hogy a böngésző teleszemetelte a memóriát. Például olyan weblapot nyitottál meg, ami tele van nagyméretű képekkel. De ez csak tipp.

-Nyisd meg a böngészőt
-Kattints a menü gombra>beállítások

Kattints a böngészési adatok törlésére>OK

Egy teljes gyári visszaállítással is törlöd a belső memóriát. Ha a fenti nem vezet eredményre, a visszaállítást mindenképpen csináld meg!

(#84644) mexel válasza norberto_th (#84640) üzenetére


mexel
veterán

Nem értem miért variálsz amíg még a 14 napon belül vagy és minden költség nélkül visszaadhatod. Ha nem teszed van esélyed hogy egy hibás darabbal fogsz szenvedni, garanciális szervizekkel szívni stb. Csomagold be, írj hogy jöjjenek érte és veszel másikat. Ennél egyszerűbb és praktikusabb megoldás nincs. Lehet hogy laplap vagy memóriahibás, bármi lehet. A kép sem jó, tehát ne sokat gondolkodj mert később még lehet nagyon megbánod. Ennél rosszabbat nem kaphatsz ha másikat rendelsz.

(#84645) TA68 válasza mexel (#84644) üzenetére


TA68
senior tag

A sávosodás miatt, ha zavarja, (zavaró mértékű) cseréltesse. Azt viszont nem hiszem, hogy a tévé hibás lenne a memória elfogyás miatt, mert nem csak nála jelentkezik, más is számolt már be ilyen jelenségről.

(#84646) mexel válasza TA68 (#84645) üzenetére


mexel
veterán

Attól függetlenül nagy a szórás műszaki cikkekben, azért nem alap hogy ennyi minden rossz legyen vagy ne működjön üzemszerűen. Választhat másik típust is ha ez nem jön be. Ez a lényege a 14 napos elállási lehetőségnek online vásárlásnál. Mi van ha valóban hibás? Sok alaplaphibával találkoztam informatikában amik random hibákat generáltak, de mégis működtek, vagy akár memória ( sőt tápegység ) is tud kínos meglepetéseket okozni és sokszor kiderült hogy a csere megoldotta a dolgot. Én biztos nem variálnék egy tv-vel, addig rendelnék amíg olyan nem lesz amit nézni akarok pár évig és használható is. De természetesen ő tudja, tanácsot kért én ezt adtam :)
Még minden ingyen van ha nem futott ki a 14 napból és még semmit sem veszíthet ha visszaküldi. Ha nem küldi akkor még veszíthet. Én biztos a kisebb kockázatot választanám mint 1 év múlva is azon gondolkodni minden hibánál és ránézésnél vagy gariztatásnál hogy " miért nem cseréltettem ki amíg lehetett?"

(#84647) fecosrac válasza fecosrac (#84635) üzenetére


fecosrac
tag

Senkinek semmi ötlete a HDMI UHD Deep Colour-ral kapcsolatban?

(#84648) #94529552 válasza mexel (#84646) üzenetére


#94529552
törölt tag

A lehetőségeivel ő is tisztában van, már írtuk neki többen is. De az ipv4 problémát nem akarja megérteni, pedig azt írják a upc-sek, hogy telefonon is lehet kérni, de bármire is cserél, szerintem megmarad a jelenség. De ha nem lenne igazam, akkor se veszít vele semmit, de legalább megpróbálta megoldani. De sokaknak segített a visszarakás, akik hallgattak másokra, hogy ez nem memória gond miatt van. Érdekes, te rögtön megcsináltad, amit mondtak tanácsként a beüzemeléskor. :R

fecosrac Eddig működött a dolog? A szokásos procedúra, bármilyen gond esetén: frissítés, majd tv visszaállítás meg volt? Vagy másik kábellel tesztelés.

[ Szerkesztve ]

(#84649) mexel válasza #94529552 (#84648) üzenetére


mexel
veterán

Ebben teljesen igazad van, érdemes megnézni aproblémát előtte. Én csak magamból indultam ki, ha valami nem jön be és az elején nem tetszik annyira ( új tv-nél bakapcsol és hűha) akkor vissza lehet küldeni. Ha LG-hez ragaszkodik akkor ott is van millió típus, és talán a felhősödés vagy sávozás vagy nem tudom mi baj volt a képpel, az is eltűnhet vagy jobb lehet egy másiknál. A YT-nak meg nyilván mennie kell, és ha a javasolt beállításokkal sem menne akkor valóban gyors visszaküldés. Amennyiben az megoldja a problémát - ahogy írod nagy eséllyel igen - akkor el kell dönteni hogy a képminőség megfelel-e hosszú távon. Az megint más kérdés lesz, csak fogy az idő ilyenkor nagyon :)
Én amikor szülőnek hazavittük most az új sony-t, első benyomásom az volt hogy de pocsék a kép. Magamban már döntöttem is hogy megy vissza és más típus lesz. Kis állítgatás után a kép jó lett ( ips-hez mérten is szerintem és plazma után szerintem oleden kívül semmi sem tetszik elsőre, sőt másodikra sem :DDD ) csak a gyári élénk beállítások voltak kicsit elrettentőek. Viszont a többi funkciót napokig állítgattam, mindenkitől tanácsot kértem a fórumban, és nyüstöltük a tv-t hogy ha valami gond lenne a 14 napba beleférjek és visszavigyem, ne garival kelljen bohóckodni ha valami nem stimmel. Nekem még a Timeshift funkció hiánya is visszavitel kategória szélén van, de a szülőnek így is jó. Kicsit bánom hogy előtte egy LG-t nem teszteltem, kíváncsi lettem volna a különbségekre, mondjuk az Android eléggé kellett így nem sok lehetőség volt. ( Kodi, Opera, MX player és jó Youtube)

(#84650) #94529552 válasza mexel (#84649) üzenetére


#94529552
törölt tag

Azt tudod, hogy a 24p-t(Valósághű mozi, Real Cinema) a tévés Kodi és MX sem tudja, vagy nem érdekes? Ahhoz egy külső eszköz kell, amin a Kodi is tökéletesen működik, meg minden okos funkció.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.