Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100169) dbius


dbius
veterán

Sziasztok!

Csatlakoztam én is a táborhoz egy 60UM7100PLB-vel. Igaz, hogy ez csupán a belépő szint, de a korábbi 32"-hoz képest minden téren előrelépés. Hétvégén a csatornákat is sikerült helyrepofozni az itt ajánlott Chansort szoftverrel. Egyébként még ismerkedünk :)

Olyan jellegű kérdésem viszont máris lenne, hogy van-e valamilyen program az LG storeban, amivel a tv képes lenne hálózati megosztott mappákat kezelni és azokból lejátszani videókat? Nem igazán találtam a neten erről semmit, így a válasz valószínűsíthetően az lesz, hogy nincs, de gondoltam azért megkérdezem, hátha, biztos tapasztaltabbak vagytok.

Erre azért lenne egyébként szükségem, mert a dlna az ugyan szépen megy. DE van egy sokunk által ismert, óriási hiányossága magának a dlna-nak, mégpedig az, hogy csak és kizárólag a streambe ágyazott feliratokat képes továbbítani, a film mellé külön srt vagy más formátumban tárolt feliratfájlokat nem, így ebből adódóan a tv sem érzékeli és megjeleníteni sem tudja értelemszerűen.

Az pedig kicsit kényelmetlen, hogy minden egyes filmet, vagy sorozatrészt, amihez külön feliratfájl van pendriveon nézzem, vagy mkvtoolnix használatával egyenként beágyazzam a feliratokat a videóba.

Egyébént Kodit használok az otthoni médiák streamelésére, megosztására, de Kodi kliens sincs sajnos jelenleg webos-ra, így azzal sem tudom áthidalni ezt a feliratos problémát.

Ha látná a TV a hálózaton megosztott mappákat valamilyen programmal, akkor megoldható lenne. Ha erre nincs mód, akkor másképp kell áthidalnom, akkor egy 15m-es hdmi kábellel fogom a szerverként üzemelő gépet rákötni a tv-re és a natív kodi frontendet kezelve lesz megoldva a dolog.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.