Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38998) kisi


kisi
aktív tag

Sziasztok!

Régebben elkezdtem egy erősítő építését, amihez segítséget kértem itt a fórumon.
Jó ideig félre kellett tennem a dolgot, időhiány miatt. Mivel talán most lesz elég időm összeépíteni, így újra elkezdtem tervezgetni a dolgot, de pár kérdésem felmerült a kapcsolásokkal.

A dologról pár szóban egy összefoglalás:
6 csatornás erősítő, egy régi samsung házimozi rendszer kihalt erősítőrésze helyett, azok hangszóróinak a felhasználásával. Mivel nem akarok több száz wattot, illetve a hangszórók minik, bár adatlapjuk szerint 40, illetve 50 wattosak, ezért a végfokokat TDA2030-al építeném meg, a mélynyomót hídban, a többit egy-egy sima gyári alapkapcsolással. Előerősítő négy darab TDA1524A lenne.(Mély, és a center hangerőszabályzása külön, azért 4 db.)

A kérdésem az lenne, hogy ITT (plusz utána pár hozzászólás)kibeszéltük a tápja felépítését, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyire befolyásolja a feszültségszabályzóra jutó feszültséget az előtte lévő kondi?
Azaz, +-19 voltra lett tervezve a trafó, a szabályzók pedig 15 voltosak. A trafó tekercselésénél bele kell számolni a kondik miatt megemelődött feszültséget, vagy jók a 19 voltos kimenetek a trafón? (ugye, az egyenirányítón is esik egy kis feszültség..)

A másik kérdés pedig az lenne, hogy elvileg a TDA 1524A-n feszültséggel vezérelt a potik bemenete, itt meg lehet e csinálni azt, hogy egy ATMEGA 328 vezérelje azokat?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.