Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #28397 üzenetére
1. Catharsis CE-SP Solid UP-OCC, 3 x 1.65 mm keresztmetszetű 1.75m hosszú
2. Habia 1.5m hosszú
3. Audioquest type4-ből készült, 1.5m hosszú
Mindhárom bals és shutter dugókkal.Aha Myotis előtt van, de majd még próbálgatom máshol is. Lehet már túlszűrt a rendszer!
(#28398) tlac: hangkártyának. Én ubuntut használok, így hirtelen nem tudok ilyesmit mondani, na meg a közelemben sincs. Nekem amúgy nincs túl sok 24/192-es hanganyagom. Mivel 50e-s cuccot szándékozol összerakni szerintem a Te szemszögedből sincs túl nagy jelentősége.
-
Patice
nagyúr
Habia be van járatva?
Szerintem pont, hogy olcsóbb rendszeren szólhat jobban a nagy felbontású zene.
(#28402) tlac:
Így van, tapasztalatok alapján.
Semmibe nem kerül PC-n átállítani a kimeneti felbontást. Főleg ha adott a lehetőség az alaplapon a koax kimenet használatához.[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #28403 üzenetére
Jelenleg a Catharsis van a Myotisnál, AQ-et megkapta a Jungson, a Habia-t meg a számítógép (remélem nem lesz túl szögletes hangú a kváziszinusztól ). Járatom még mindhármat, elvileg nem mentek még túl sokat. Majd pár hét múlva megcserélgetem őket, aztán lehet valamelyik eladósorba is kerül.
"Szerintem pont, hogy olcsóbb rendszeren szólhat jobban a nagy felbontású zene."
Miért? Persze jó hogy jobb a jobb... de miért pont olcsónál lenne "nagyobb haszna"?
Szerintem a 16/48 is elég jó tud lenni. (másrészről 24/192-ből is találni sz@rt bőven, főleg ha csak felkonvertált). -
bajnokpityu
félisten
Nézd,ha a jó lánc 16bitből, 44kHzn is meg tudja csinálni nagy torzitások nélkül a sinust(tippeljük,h a zene sinus), akkor jó. Ha meg tozulna a jel az olcsóság miatt, akkor jól jön neki a nagyobb mintavételezési freki. Ez egy elméletem, nem tudom,h mi a valóságalapja, de, amikor tetszik itthon, amit hallok, kisebb differenciát hallok a felbontások között.
Egyszer szándékosan elkábeleztük Tonyoval a láncot. Amig kegyetlenül szarul szólt. ÉS próbálgattuk a felbontásokat, felvételeket, amig vissza nem raktuk az eredetit. Ez a tapasztalat is megerősítette az elméletet. Aztán ez még midnig az alsóház, amiről beszélek, túlsó végen már valszeg nem így van.
eladó topping dac
-
Patice
nagyúr
"Szerintem pont, hogy olcsóbb rendszeren szólhat jobban a nagy felbontású zene."
Miért? Persze jó hogy jobb a jobb... de miért pont olcsónál lenne "nagyobb haszna"?Olcsóbb rendszeren több az információveszteség, kevesebb jut el a hallgatóhoz. Ha nagyobb felbontást játszik le az ember (főleg ha jól is kevert anyagról van szó), akkor több a kiindulási információ, amiből szintén elvész valamennyi az átvitel során, de a sima CD felbontáshoz képest több is juthat át.
Drágább rendszereknél ugye egyre kevesebb a veszteség, amit az átvitel okoz így már a CD felbontás is k.jól szól, ill. nem hallasz olyan nagy különbséget a 16/44.1 és a 24/192 között.
Szerintem a 16/48 is elég jó tud lenni. (másrészről 24/192-ből is találni sz@rt bőven, főleg ha csak felkonvertált).
Egyet értek. Sőt 16/44.1 is tud nagyon jó lenni. A CD minőségnek van elég tartaléka, csak a mai maszterelési trendek, loundess war, hangmérnökök hozzá nem értése, felsőbb utasítások, nem szakmabeli emberek alkalmazása felvételnél, végső keverésnél, stb. mind elcseszheti a zenét.
Ilyenkor mindig eszembe jut az a kérdésem + a válasz, amit Xtremetuning láncát hallgatva feltettem neki:
Én:
- Milyen felbontású anyagot hallgatunk?
Xtremtuning:
- Sima CD[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
(#28407) Patice & (#28406) bajnokpityu:
Értem, végülis logikusan hangzik. Erre ebben a formában nem is gondoltam. -
Patice
nagyúr
Hát van kész megoldás is olcsóbbért. De ez nem biztos, hogy olyan jó választás. (Ilyenem van a gépemre kötve jelenleg még optikain a tuning Genius 1250x előtt. )
Amit linkeltél, ahhoz nem kell még táp + ház?
A következő lépcső már sokkal többe kerülne.
-
Alpee
aktív tag
(#28404) bajnokpityu: Nem a 8805-re gondoltal
Szerintetek miert van az, hogy ha 24 bitet valasztok ki, meg sem nyikkan a hangkartya, 32 biten meg siman megy minden... (ubuntu + alsa + audatious)
-
sting2
addikt
válasz #71562240 #28347 üzenetére
Sztereó : Marantz PM 66 SE, Marantz CD 63 MK2 - K. I.Signature Edition
RCA : Kácsa OCC Line,
Hangfal : ELAC FS 58.2 - Kábel : Catharsis CE SP 0310
Lassan építkeznék, de mint tudjuk nyáron kell hifire költeni, ekkor vannak kihagyhatatlan vételek.
A Denon az egyik ilyen számomra ha megtudok egyezni.
A PM 66 addig maradna míg nem találok a CD-hez való vasat.
A hangfalak maradnak, szeretem a hangját, minőségi kommersz.
Szerencsém van mert mindkettő komponens jól tartja az árát és viszonylag keresett is, ezeken már nem lehet nagyot bukni.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
törölt tag
válasz sting2 #28420 üzenetére
Ha a későbbi továbbépítkezés a szándékod, akkor persze érdemes ezt a Denont megvenni, de hangsúlyozom, hogy csak abban az esetben, h ha szükséged van SACD-lejátszóra. Ha csak CD-t hallgatnál rajta, akkor inkább sima CD-játszóba érdemes beletenni a pénzt, mert a DCD-1500AE árának és értékének jelentős részét képezi az SACD-képessége.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Deadzone41 #28428 üzenetére
Szerintem az erősítőben lévő tápszűrés "csapja agyon" az egészet. De mint írtam majd próbálkozom még.
-
Diablo18
senior tag
Egyébként mi a cél ? milyen rendszer(lánc) létrehozása mert ha nincs cél sosem lesz vége
meg ha valaki meg hallaná az enyémet tuti máris jobban értékelné a sajátját
és nem kellene rá több 100 ezret áldozni ,mert vissza térne a gyökereihez fülben lélekben honnan indult és most hol tart máris jobb lenne a hangzás
Ez szerintem csak az emberi természet ami játszik veletek
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Diablo18 #28430 üzenetére
Elég egyszerű (elméletben). Reális elvárásokkal rá tudjam mondani, hogy na ez nekem így tetszik! Nem a "tökéletességre" törekszem, az számomra nem fér bele anyagilag.
Pl. a 15e Ft-ért vett Cantonra rá tudom mondani, hogy szívesen hallgatom. A másik lánc ennek többszöröse, ott már szeretnék azért kevesebb hibát elnézni. -
Patice
nagyúr
Én a "gyökereket" is ápolom...
Anno 2007-ben az első saját PC-m mellé vettem egy pár Genius 1250x-et. Aztán lett még egy pár belőle. Most a passzív dobozok külön életre keltek. Tuningoltam őket saját szakállra. Eddig az eredeti áruknak megfelelő összegbe fájt a tuning.
A módosított bobozok egy külön kis erősítővel kerülnek a PC mellé majd. Az erősítő beszerzése folyamatban van.
Vannak hibái, ismerem hol hazudik, de így szeretem.
-
andorra
őstag
Egy kicsit máshonnan közelíteném meg a kérdést. Hajlandó vagy-e 10-20 cm-el arrébb tenni a hangfalaidat ha ott jobban szólnak, még akkor is, ha a szobád esztétikus berendezésének a kárára mennek? Egyáltalán megróbáltad-e? Ha igen, akkor felnézünk rád, bármilyen gyenge rendszered van jelenleg. Ha nem, akkor ezzel még várunk egy kicsit.
-
ozzy711
őstag
válasz Patice #28432 üzenetére
Igen, láttam a tunig bejegyzést a logout-on
Gondolj bele, ha még érdemben változtattál volna a váltó karakterisztikáján és meredekségén, még jobb is lehetne. Pl. a mély közvetlenül kapja a jelet is érdekes, mivel azt csak nagyon precíz hangsugárzóknál alkalmazható normál esetben!
Ilyen volt pl. anno a Tannoy 631-es, ( 13 cm-es mélyközéppel ) de az MKII-es verzióban már ott is volt tekercs.
A magas sugárzóra ragasztott kondi, meg tényleg érdekes volt!Egyébként az egész történetről az a véleményem, hogy elsősorban a hangsugárzóra kell a legnagyobb fejlesztést fordítani, mondhatnám azt is, hogy legalább 50%-ban az határozza meg a minőséget és az összes többi komponens a másik 50%.
Annak idején hiába hallgattunk méregdrága elektronikákat, olcsóbb kategóriás dobozok lenyomták.
Fordítva viszont már egy összesen 50-100 k-s erősítő/cd játszó ( pl. egy Pioneer A400 + Marantz CD63 ) egy közép kategóriás hangfalkábellel már klasszis hangot produkált pl. egy Infinity Kappa 7.2-vel. ( ára akkor a 90-es évek közepén-végén kb. 300K volt ).
Lejjebb haladva a dobozokkal ( kipróbáltunk rengeteget ), már eltűnt az a bizonyos monumentális "fíling", így akkor ez volt a határ ami alatt már érezhető volt a doboz korlát.
Ebben az esetben tehát kb. kábelekkel együtt a "front end" került 150 k-ba ( új árak ) a doboz pedig 300-ba, amikor azt mondhattam, hogy ennyit tud az elektronika.
Ha a rendszer össz. árát nézzük akkor az 50% kb. a hangsugárzó árához képest jön ki, a többi komponense úgyhogy fentebb még jóindulatú is voltam!Persze, itt már a kompromisszum mentes ( már normál hifista szemszögéből nézve ) zenei reprodukcióról van szó. Főleg mély hiányos rendszert olcsóbb dobozokkal is össze lehetett volna állítani, de a cél a határ meghúzása volt.
Tehát véleményem szerint a lényeg a hangsugárzó.
Van egy remek példám arra, hogy a kábel mennyire fontos: annak idején ( lehet, hogy most is ) az Audio Note az azonos méretű és driverrel szerelt dobozait különböző kábelekkel adta ki. Emiatt több 100 k-s különbségek voltak közöttük a kábelek miatt.
Ez alátámasztaná a kábelek fontosságát, mégis úgy gondolom, hogy akkor már egy magasabb kategóriás dobozt érdemesebb megvenni "szerényebb" kábelezéssel, mert egy idő után, már csak marketing a kábel ára és a tényleges különbség elenyésző ahhoz képest, mintha magasabb kategóriás dobozt vennék. -
bajnokpityu
félisten
válasz ozzy711 #28434 üzenetére
Véleményem szerint meg a forrás, beleértve dacok esetén a koax forrást is.
Nálam az össz költség kb 10%a a hangfal. Így is ő a leggyengébb láncszem,de ha 50%,akkor is ő lenne. És kb a hangfalam az egyetlen gyári, az összes előtte DIY. tehát még lehet harmadolni...
eladó topping dac
-
ozzy711
őstag
válasz bajnokpityu #28436 üzenetére
Ezt a gyakorlatban is kipróbáltad ( drágább dobozzal hallgattad a rendszered )?
Csak abba gondolj bele, hogy ott az a fánya torzítás. A legjobb dobozok is 1% körül torzítanak ( legalábbis amilyen méréseket eddig láttam ), hát még a rosszabbak!
Ehhez képest a többi komponens a maga 0,..... torzításával már nagyságrendekkel kisebb mértékben szól bele a jel ( hang ) alakjába![ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz ozzy711 #28434 üzenetére
Nem publikáltam, de azóta a Geniusok átestek egy második körön is.
Kaptak egy normálisabb lapra szerelt banándugó párost a doboz hátuljára + belső kábelnek CAT7-es ereket használtam, forrasztáshoz 2%-os ezüstös ónt. A szintetikus csillapító anyag kikerült és természetes gyapjú váltotta fel, sokat javítva ezzel az amúgy jelentős (100-300 Hz közötti) kiemelésén a doboznak.
Gondolkoztam, hogy érdemes-e belenyúlni a "váltóba". A költségek viszonylag alacsonyan tartása miatt eltekintettem a hangszórók egyedi bemérésétől + számolgatástól.
Így is profitáltam még egy kicsit ezzel a tuninggal. Sokkal több már nem hiszem, hogy lenne ebben a dobozokban. Úgyhogy inkább úgy döntöttem, hogy tovább nem megyek.
Így is árához képest nagyon jól szól szerintem.
Az okfejtésedet értem, el is hiszem, hogy ha a doboz többe kerül, mint az elektronika, akkor nem az lesz a szűk keresztmetszet.
De az arányokat olvasva feltennék egy kérdést:
Mennyire általános gyakorlat az, hogy valaki egy új sztereó rendszer vásárlása esetén, ha mondjuk csak erősítőt, hangfalakat (+ kábeleket) vesz, akkor az erősítő árának többszöröséért vásárol/választ hangfalat?
Mert lehet, hogy sokkal jobb hangzást érnének el az emberek egy drágább hangfal vásárlásával, de nem hiszem, hogy átlag esetben valaki egy kb. 70.000 Ft-os alap erősítő mellé 210-280-350 ezerért vesz hangsugárzókat. És még csak alap szintű erősítőről beszéltem. Szerintem gyakoribb az az eset, amikor az erősítő új árával közel megegyező árú hangfalat vásárolnak. Ez persze kompromisszum is.
A NAD C315-ös erősítőm egyik tesztjében is anno egy Dali Ikon 2 MKII-vel párosították, ott azért meg is volt a többszörös ár, de a teszt végén is pont ezt írták, hogy nem túl gyakori, hogy valaki az erősítő árának többszöröséért választ hangsugárzót mellé. De a kis NAD esetében pont erre buzdították a népet, ahogy te is javasoltad.
Azt írtam is, hogy fontolgatom a hangfalak cseréjét, de az nem most lesz szerintem. (Meg asszony mindig kiakad, amikor használtan 100.000-ért, vagy akörül akarok hazavinni monitor dobozokat.)
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
Értem hát így már világos
jah igen azt meg nem mondtam hogy annyira szörnyű és gyenge a rendszerem csak azt mondom popsi füst a tiétekhez képest .)
Bár hallom a hibáit mégis szívesen hallgatom 2 okból
1 nincs pénzem egyelőre rá
2 meg nem minden zene számnál vehető észre akkora hibameg hát szám minősége is ugyebár nagy szerepet játszik szóval azért vannak track-ek amik egészen jól szólnak
meg persze van olyan ami ó borzalom
-
ozzy711
őstag
válasz Patice #28438 üzenetére
" Mennyire általános gyakorlat az, hogy valaki egy új sztereó rendszer vásárlása esetén, ha mondjuk csak erősítőt, hangfalakat (+ kábeleket) vesz, akkor az erősítő árának többszöröséért vásárol/választ hangfalat? "
Éppen ezért írtam le a tapasztalataimat, mivel ez nálam kb. 5 év fülelése, tesztelése, kb. 20 féle hangsugárzó cseréje után jutottam erre a következtetésre!
Egész egyszerűen szerintem sokkal nagyobb jelentősége van a hangsugárzó minőségének, mint a lánc összes többi elemének együtt és ezt vallom már 10 éve.
Annak semmi értelme, hogy egy 70 k-s ( tegyük fel best buy ) erősítőhöz ugyanannyiért keress ( tegyük fel szintén best buy ) hangsugárzót, mert egész egyszerűen nem lesznek egy szinten, hiába azonos az áruk.
Bizony az kb. egy 150 k-s hangsugárzóval lesz egy szinten.
A legegyszerűbben egy kereskedőnél lehet ezt kipróbálni, ( én is így tettem ) de nem tudom, hogy mostanában mennyire preferálják ezt a fajta kipróbálási lehetőséget!? -
fntastic
aktív tag
Havernak van két passzív hangfala, szeretne mellé egy mélyládát, Z-2300 mélyládájára gondolt, mert abba bele lehet dugni 2 hangfalat, tehát van kimenete, csak ezek RCA-sak ugye.
Ezt rálehet valahogy kötni? Vagy nem bírná a mélyláda erősítője? Meg milyen átalakító kell ehhez? -
Patice
nagyúr
válasz fntastic #28444 üzenetére
Rá lehet kötni a mélyládára passzív dobozokat, csak venni kell egy pár RCA csatlakozót, ami tud fogadni elég vastag hangfalkábelt, beforrasztod és kész.
A mélyláda erősítője meg fogja tudni szólaltatni, de nem ártana tudni, mekkora az a két passzív hangfal, mennyi az impedanciájuk pölö. (Ha például 4 ohm, akkor lehet melegedne az erősítő rész nagyobb hangerőnél és ez nem biztos, hogy tetszene neki hosszú távon.)
Másrészt hogy hangolod össze a mélyládát a passzív dobozokkal, hogy egységesen szóljon? Netán a mélyen lehet állítani crossover frekit? Esetleg ez fix frekvenciára van belőve?
-
törölt tag
válasz ozzy711 #28443 üzenetére
Miközben persze elismerem azon igazságot, hogy (legalábbis az alsó-közép árszinteken) a hangdoboz minőségével (tehát árával) lehet legtöbbet hozzátenni a rendszerhez, az utóbbi tíz évben én már azon az állásponton vagyok (legalábbis elvi szempontból, merthogy a gyakorlatban nem feltétlen tudom megvalósítani), hogy a legtöbb pénzt a forráskészülékre költöm, utána jön az erősítő, és csak azután a hangdoboz. Számos tapasztalatom alapján arra a következtetésre jutottam, hogy egy kiváló forrás-jó erősítő-alap hangdoboz rendszerből általában több zene tud kijönni, mint a fordítottjából. Emlékezetes volt számomra (mivelhogy nem akartam elfogadni az eredményét) a Hi-Fi Magazin kísérlete annak idején, amikor a tesztelők egy része szintén a "forrásközpontú" megközelítés fontosságára voksolt két ellentétes megközelítésű lánc összehasonlítása után, miközben az addigra már több évtizedes vitában azért nemzetközileg inkább a "hangdobozközpontú" megközelítés volt túlsúlyban a "forrásközpontúval" szemben (azóta egyébként sokat változott az arány a "forrásközpontúság" javára). Ezügyben maga Darvas László is damaszkuszi utat járt be Saulus-Paulusként, amíg odáig jutott, hogy ő mégiscsak a "forrásközpontú" elv mellett teszi le a szavazatát, felülbírálván a korábbi álláspontjaival. Sokáig (bő húsz évig) én sem akartam meghajolni, de most már évek óta abban "hiszek", hogy inkább a forrás az elsődlegesen fontos, azután az erősítő.
A mért harmonikus (esetleg intermodulációs) torzítási adatoknak a hangdobozok kárára mutatott nagyságrendnyi eltérésével nem érdemes megtámogatni a "hangdobozközpontú" elméletet, mert ezt a tényt akár az ellentétes elmélet szolgálatába is be lehetne állítani akár logikai alapon is, másrészt régről tudjuk, hogy az ismert mérési módszerek adatai mennyire esetleges összefüggésben állnak a hallott hangminőséggel, lásd például csöves vs. tranzisztoros erősítők kérdése. Ezzel természetesen nem akarom állítani, hogy ne lenne üdvös dolog a készülékek torzításának minél alacsonyabb szintre szorítása adott készüléktípusokon belül, ám a különféle működési logikájú, illetve a lánc különböző helyein levő készülékek torzítási adatai nem igazán összevethetőek, és ezekből szerintem nem igazán vonható le következtetés a lánc elemeinek súlyozására vonatkozóan.Szerk.: a lényeg tehát, hogy egy jó ideje én "forrásközpontú" "hívő" vagyok, de én is Saulus-Paulusként, tehát korábbi álláspontomat feladva.
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz #71562240 #28446 üzenetére
Az erősítők torzítási tényezőjét más módon kell megközelíteni. A csöves-tranzisztoros különbséget egy régi cikkben szerintem nagyon jól körül írták, ugyanis a tranzisztoros erősítőknek van egy ún. termikus torzítása, tehát a hőmérsékletük függvényében változik, ( ami innentől kezdve szinte mérhetetlen ) ami a csöveseknél ugye nem létezik.
Ez tehát teljesen más mint a hangsugárzók torzítása...Nagyon egyszerűen lehet(ne) ezt tesztelni: kiválasztunk egy közepes minőségű lejátszót etalonnak ( tehát erről menne a zene mindkét alkalommal ). A kábelezés legyen ugyanaz.
Egyik rendszer lenne: egy 300 k-s doboz ( most tekintsünk el a típustól ) és mondjuk egy 80 k-s erősítő.
A másik rendszer legyen egy 80 k-s doboz egy 300 k-s erősítővel.
Borítékolom az eredményt![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ozzy711 #28447 üzenetére
De én inkább arról a helyzetről beszélek, és általában is az a helyzet képezi a "filozófiai" vita tárgyát, hogy az erősítő legyen egy "átlagos-közepes", mondjuk 150ezres "etalon", azaz a lejátszó és a hangdoboz között legyen meg a 300ezer versus 80ezer forintos ár. Nem borítékolom az eredményt, de a saját választásomat erősen valószínűsítem a drágább lejátszójú rendszer javára! Biztos, hogy a hangdobozközpontú rendszer hangja lesz a "több", informatívabb, látványosabb, de a forrásközpontú rendszeren fogok tudni órákon-napokon-hónapokon át zenét hallgatni belefáradás-megcsömörlés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
...a tranzisztoros erősítőknek van egy ún. termikus torzítása, tehát a hőmérsékletük függvényében változik, ( ami innentől kezdve szinte mérhetetlen ) ami a csöveseknél ugye nem létezik.
Ez csak majdnem van így. Nem az erősítő hőmérséletváltozása okoz egy plusz torzításfajtát, hanem az ilyen erősítők fő elemei, a félvezetőknek van az az átkos tulajdonságuk, hogy egyes paramétereik változnak a jel pillanatnyi amplitúdója által generált hő miatt. Ez anélkül is megtörténik, hogy az átlaghőmérsékletük a tokon belül változna. Elektroncsövek esetén a fűtőszál és indirekt fűtésű katód 800-1000°C-os hőmérséklete termosztátként viselkedik és így az anódot bombázó elektronok nem képesek érzékelhetően változtatni a hőmérsékleten és ezáltal a paramétereken.
...ami innentől kezdve szinte mérhetetlen...
Ugyanúgy mérhető, mint bármilyen torzítás, mert a hullámforma torzulásáról van szó. De nem szoftveres húkuszpókuszokkal, hanem erre kifejlesztett célkészülékkel.
-
blattida
nagyúr
Szerintem ez nem borítékolható.
Ugyanis vannak jó hangú 80 ezres hangdobozok és relatíve rossz hangú 300 ezresek is, és ez az erősítőkre is igaz, csak ott kisebb a hangi differencia.
Nálam mindegyik komponens fontos és egyenrangú, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy a hangdobozok között van a legnagyobb hangi változatosság és minőség béli különbség és sokan ezért helyezik a fő hangsúlyt a hangdobozokra.kammerer[/B
]Ebben nem értek egyet.
Lehet akár milyen zenei, hiteles és audiofil a forráskészüléked, ha az adott hangsugárzó hallgathatatlan, fárasztó információkat szór magából...[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest