Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz #01758976 #109244 üzenetére
Én ilyen ellentmondásos ember vagyok , a stílus : ahogy öregszem egyre több komolyzene , de ott a rock , a jazz , stb. szóval egy mindenes.
Árban : 500-600 max. , de nem bánnám ha egy jó vételt sikerülne kifogni valahol , akár külföldön is.[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Dißnäëß #109251 üzenetére
Nyugalom: nem vagyok egy mai padawan .
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
fehér_ember
addikt
válasz Jorgi Kormi #109253 üzenetére
Nézz Németbe valami eredeti állapotú T+A Criterion TMR 160-ast (vagy várj rá itthon) - mindenes - végállomás - és ahhoz képest nem is drága.
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz fehér_ember #109245 üzenetére
szép jószágok, de ennél jóval szerényebb dobozok is zavart okoznak az ember életében. amikor összetettem a kis Elac 147-et a CXA80-nal jó pár éve, akkor reggel inkább később mentem dolgozni, mert 1 órácskát még inkább bömböltettem. később, amikor az i22-t rákapcsoltam az ELAC 403-ra és utána a 249.3-ra, akkor ugyanez + azon gondolkoztam, hogy inkább kiveszek 1 napot. ebből a tapasztalatból kiindúlva a Velát már akkor vettem meg, amikor tudtam, hogy szabin leszek
#109243Jorgi Kormi : ezeket elég könnyen meg tudod élőben is hallgatni. vigyél pár neked kedves számot, és győzzön a jobbik.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #01758976 #109235 üzenetére
Ez csak gúnyolódás a magas lóról.
Nincs olyan, hogy két tábor. Amivel gúnyolódsz, hasonlót csak VoidXs-től olvastál, de neki meg olyan tapasztalata van ezzel, amilyen egyikünknek sem (így az ilyen jellegű kijelentéseit, én sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom). A topik 90%-nak a DSP csak három betűt jelent, de megy az ész osztás, hogy miért nem jó.
Én pl. senkit nem próbáltam meg itt rábeszélni, hogy "DSP-zzen", mert tudom hogy valószínűleg csak olyan hangot tudna összehozni vele, ami biztosan nem tetszene a megszokotthoz képest.
Kivéve ha sub is van a rendszerben. Ahhoz elengedhetetlen, ahhoz mindig ajánlom.Max a begyepesedett előítéleteket próbáltuk valamilyen szinten lerombolni. Nem hittérítés, tények. De mint kiderült, egy hifisnek az a hanghű, ami neki tetszik.
#109241 ozzy711: Ne csináld már! Mi ez a skála? SPL legyen 50-100-ig!
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz johnywalker #109242 üzenetére
Én is ezen filózok gyakran.. Gedeon is pl.. hogy meddig bírja vagy lesz.. szóval.. éhenhalós szakma, mint a fotózás is pl.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Eugene Roe
őstag
válasz Dißnäëß #109258 üzenetére
Ha nem teszik oda magukat szolgáltatás oldalán, akkor így jártak. Miért vennék valamit 300 helyett 330-ért a sarokról, ha még a garancia érvényesítése is cigányabb?
Ha mosolyogva hallgathatok meg náluk több eszközt, esetleg szakszerűen összeszerelik az általam odavitt csatlakozót és már blankolt kábelt egy reális áron (pl.: 2000ft / kábel / 15 perc), akkor az már más. De ha még le is akar beszélni a mogami vagy van damme kábelemről egy akármilyen, kb ugyanannyit, vagy annyit se tudó, de legalább 5* drágább audioqest javára (mert csak azt árulja), akkor ÍJ.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
denesdr
addikt
Miért is halljuk vékonynak, mélyhiányosnak a hallgatói pozícióban mért teljesen lapos átvitelt Sean Olive szerint:
"A flat in-room target response is clearly not the optimal target curve for room equalization. The preferred room corrections have a target response that has a smooth downward slope with increasing frequency. This tells us that listeners prefer a certain amount of natural room gain. Removing the room gain, makes the reproduced music sound unnatural, and too thin, according to these listeners. This also makes perfect sense since the recording was likely mixed in room where the room gain was also not removed; therefore, to remove it from the consumers' listening room would destroy spectral balance of the music as intended by the artist."
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
Közben megnéztem a multirock áramlási ellenállási értékét: 28 -as testsűrűség mellett 6000 az érték, ami a kalkulátor szerint a legoptimálisabb. Ez a cég legolcsóbb terméke, ki érti ezt? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ozzy711 #109263 üzenetére
Én mondjuk a multirock-ot nem raknám be szobába (a gyártó sem ajánlja!). Pedig az van itthon bőven. Tele a padlás.
Egyébként nincs ebben semmi meglepő. Célhoz kell választani az anyagot. Nagy vastagságban basszuscsapdáknak jobbak az alacsony áramlási ellenállásúak.#109264 denesdr: Nem is arról van szó, hanem az ideologizálásról. Egyszerűen csak azt kell mondani, hogy így hallgatom, mert nekem ez tetszik. Abba nem köt bele senki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tamoo #109257 üzenetére
Burkoltan [Ludas Matyiztam] , de gondolom korodtól fogva nem volt ilyen a kezedben. De remélem nem veszed te sem komolyan azt a hsz-t.
Ahogy írták, hallgatni, hallgatni. Ez már komoly lové, nem kéne elszórni. A helyedben látva a stílust maradnék Tannoy vonalon xt6f szerintem neked és hozzád ideál, és minőségben is én a leírtak fölé helyezem, bár mindet nem hallottam. Ha picit több időm lesz körbenézek egy jó árért, de hallgatni, hallgatni....
-
törölt tag
válasz Jorgi Kormi #109243 üzenetére
Az Evo 4.4 nagyon szép hangfal, de oldalt/hátul kell neki a hely, hogy jól kifussa magát. Ha a Monitor Audio Silver 500 lenne a befutó, innen vette az egyik fórumtárs is, kb.300 ezret spórolsz.
-
fehér_ember
addikt
válasz Jorgi Kormi #109243 üzenetére
Én is mondok még egy másik Tannoyt is: Precision 6.4 (340k)
Nekem a silver 500-as hangképében az az állandó tompa brummogás egy pillanat alatt az agyamra menne, és amúgy is kissé fedett középtartomány se az én világom. Az említet két tannoy pl. levegősebb, nyíltabb, pontosabb számomra. De az is lehet rosszul emlékszem, vagy hallom[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #109272 üzenetére
Jorgi Kormi #109243
Amúgy tök mindegy ki mit mond, úgyis az a lényeg hogy neked tetszen. Szóval vásárlás előtt el kell menni megfülelni az ajánlottakat/kinézettet. Nem szabad csak bemondásra vásárolni.
Persze ha jó áron van (használtan vagy az említett példában újonnan) akkor nem fogsznagyotbukni egy esetleges továbbértékesítéskor.Amúgy biztos nem egyformán vagyunk érzékenyek erre-arra. Valakit ez, mást meg amaz zavar/bánt jobban.
És hát az erősítő is sokat számít. De szerintem általánosságban a használhatóbbak közé tartoznak a Yamahák, úgyhogy azzal nem vagy nagyon mellélőve.
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
De az is lehet rosszul emlékszem, vagy hallom
Előfordulhat, mert Gordon-nak ilyen dobozai vannak úgy emlékszem és semmi ilyet nem mondott róluk!
Tamoo: A multirock-ot én sem, marad az LD geotextil borítással, ( van belőle több színben is ) az megfelelően légáteresztőnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz fehér_ember #109273 üzenetére
Ezt Yamaha erősítők kintről szereztem bagóért (kb. 70 ropi volt , itthon meg 150 körül volt 6-7 éve) minden hol dícsérik ( teszt , fórumok) a cd lejátszó szintén az egyik legjobb àr / érték versenyző volt ( és tényleg finoman muzsikálnak együtt ) Lehet , hogy maradok a Tannoy vagy a belőle kivált Fyne Audio vonalnál . Meg akarom hallgatni természetesen a kiszemelteket. ( A kábelt egyelőre meghagyom :Gale XL 315 )
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz ozzy711 #109274 üzenetére
Ha valaki azt akar venni, nem is próbálnám meg lebeszélni róla; úgyse lehet, ha már a fejébe vette. Csak a nagyon akciós ne legyen már önmagában érv (akkor se ha mellette szép is és új is).
Mondjuk nem is értem miért kér valaki véleményt. Meg kell nézni a méréseket és egyből kiderül melyik szól jobban.
Utána meg már csak a szobát kell rendbetenni és minden OK lesz.
Persze tényleg a legegyszerűbb és olcsóbb meg az volna ha a jelenlegi dobozai + cavern (esetleg egy olcsó szub melléjük pluszba).[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz #58092032 #109271 üzenetére
Én is néztem ezt a céget , gondolom más is a google fordítót használja ( román nem az erősségem) , mert angol nyelvű választási lehetőség nincs itt. Ezeknél az előre utalás vagy inkább a bankkártyás netes fizetés a jobb, praktikusabb , ajánlottabb. Van náluk egy Wharfedale Evo 4.3
is igen jó áron , úgy látom ki lehet itt fogni más jó áron lévő hifi cuccot is .( Pl. erősítők között is van néhány igen kedvező áron)Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
ozzy711
őstag
válasz fehér_ember #109276 üzenetére
Mondjuk nem is értem miért kér valaki véleményt. Meg kell nézni a méréseket és egyből kiderül melyik szól jobban.
Gondolom ez csak irónia volt.
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #109276 üzenetére
"Mondjuk nem is értem miért kér valaki véleményt. Meg kell nézni a méréseket és egyből kiderül melyik szól jobban."
Ennyi. Topik zárható. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz #01758976 #109267 üzenetére
Néztem van ebből még egy utccsó pár egy itthoni üzletben , de fehér színben és hát az otthoni enteriőrbe nem nagyon passzol és ahhoz képest le sincs nagyon árazva . ( Fekete az űber f@sza)
-
törölt tag
válasz Jorgi Kormi #109277 üzenetére
A honlap sajnos csak románul kommunikál, de az angol levélre válaszolnak, illetve van, aki beszél is angolul. Bankkártyával kell fizetni, én is vettem tőlük már, és ideért rendben két nap alatt. (utánvétet akartam, de a felhívtak, hogy a DPD nem engedi). Sok minden van, nagyon jó áron. Én Wharfedale Linton hangfalat vettem tőlük. Az Evo is jó áron van.
-
fehér_ember
addikt
válasz Jorgi Kormi #109281 üzenetére
Ilyen pici dobozokkal akarsz nyomulni 45m²-en? Hát nem vagyunk egyformák az biztos.
Végülis kisebb lépésekkel is lehet haladni, csak többször kell lépni.[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz fehér_ember #109283 üzenetére
A 45m2 picit más mint máshol( nem egy klasszikus téglalap , vagy kocka alakú szobát kell elképzelni) és ezek a jelenlegi " dobozok " is , ha kakaót adok rájuk ( pl.: Deep Purple : Child in Time ) brutál h.b hangulatot teremtenek , nem minden a méret.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Abban a helyiségben lehet, hogy brummogtak a Silver 500-ak, egy audio kiállításon ritkán hallasz optimális hangot az adott készülékektől.
Az említett TMR160-as meg hasonló oldtimer dobozoknál nem okoz gondot a ferrofluid? Mert ahogy nézem a magasban meg a középmagasban is van. Ennyi idősen gyakran beszárad már.
-
denesdr
addikt
válasz fehér_ember #109286 üzenetére
Ha be van száradva a ff, annak azért egyértelmű jelei vannak általában. Gondoltam, hogy újhoz nem tudtat viszonyítani, lol. Éljen a My-Fi!
-
ozzy711
őstag
válasz denesdr #109287 üzenetére
azért egyértelmű jelei vannak általában.
Pl. a magas-sávban megnő a torzítás, de ezt sem mindenki hallja meg.
Egy ismerősömnek utólag jeleztem, miután bemértem, hogy az egyik magas-sugárzója, amit hónapokig elégedetten hallgatott, kb. 2 %-ot torzít 6-7 khz felett.
Ezek után gyorsan ki is cserélte és mondta, hogy majd eladja valakinek, úgysem lehet hallani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #109283 üzenetére
+1 nagyon pici, pézt nem ér
Kormi: Pont úgy mint a TV-nél, de lehet itt még jobban számít.
A Fyne Audiotól pont a kiszemeltedet halottam, de egy szoba majdnem közepén is mély súlyos volt, és mindenre rá is ült. Ha közelítesz velük a fal felé, hát sok jó nem lesz belőlük. Valami modern diumdisuhoz tudom elképzelni fiataloknak. Attól pontosabb, színezetlenebb a Tannoy, és klaszikra az nem hátrány, meg semmire sem. Mondjuk valami hely azt XT6-nak is kéne. Gyorsba rájuknéztem most a hifishark-on, de 900 körül van egy érdemleges példány, magán úton, csak hát az ideszállítással már nem egy árérték bajnok a vásár. Bár a használt árukat nem ismerem. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz #01758976 #109289 üzenetére
A végén megint egy állványos lesz , ha így haladók vagy valami karcsú álló . A basszus mennyisége nem annyira prioritás , inkább legyen kevesebb , de szebb .
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz s4tch #109280 üzenetére
"Ennyi. Topik zárható. "
Nem ezt mondtam mindig is?
Danibátyó (nem gyulai, hanem Recklinghausen) pedig valami oltári nagy balfék lehetett, ha egyáltalán felmerült nála, hogy nem a megfelelő dolgot méri, ráadásul ez a kérdés gyakran csak meghallgatás útján dőlhet el. Hát mérnök az ilyen?! -
törölt tag
válasz Jorgi Kormi #109290 üzenetére
Állványosra azért vigyázni, meg a keskeny állókkal is. Ha tényleg helyhiány van jó lehet egy állványos, bár nekem erős fenntartásaim vannak velük kapcsolatba. Ökölként annyi elmondható minél szélesebb egy doboz eleje, annál jobb. Ala jó monitorok. Hallgass meg minél többet, lehetőleg otthon, 5-600k rizikóra sok.
-
bta1
őstag
válasz Jorgi Kormi #109290 üzenetére
Állvánnyal lényegesen jobb is lehet, de rosszabb is. Sosem felejtem el, hogy az első (még a HS40-hez) hegesztetett állvánnyal milyen sokáig kellett szenvednem, hogy ne rontson más dolgokban közel annyit, mint amit definícióban, térérzetben, és a basszus "megfogásában" javít.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ami állványom van az szintén egyidős ( 24 éves lesz a nyáron) a hangfalammal , három tüskés alul/ felül ( ha jól tudom made ín itthoni) ha nem muszáj nem cserélném le , ez a Tannoy sem kicsi ahhoz képest , hogy "polcos " .( ): 203 x 380 x 270mm. )
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz #01758976 #109292 üzenetére
Keskenyebb álló azért lenne jobb nálam , mert a tévé nem középen van a két hangfal között ( de azért , ha nagyon akarom , még tudok pár centi pluszt egy szélesebb állóhoz) ez a szoba és a bútorok elhelyezkedése miatt van így
és a tv 65-ös méretű , amit nem szándékozom falra rakni . Polcosra nem szánok , csak max . 400-at .Egy két véleményt , ajánlást elolvasnék még szívesen pl. Quadral , Elac , Focal dobozokkal kapcsolatban is . ( Quadral német fórumokon igen jó fényben tündököl , igaz made ín német cucc )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jorgi Kormi #109295 üzenetére
Quadral- sosem hallottam, de dgyuri írásai alapján kerülném
A másik két márkából konkrét típusok kellenének, hogy kapj valami támaszt. Focal-ból volt szerencsém "ha ez hifi, akkor azt köszi, de nekem nem" meg iszonyat jót is.
A végér még egy tipp Castle Avon lehetőleg az ötös széria.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #109297 üzenetére
Van aki szereti a Quadralt. Mozis topikban ott az egyik "szaktekintély", aki szintén imádja a hangjukat.
Meg kell hallgatni, "mintha mégis... hátha mégis"
De a Castle sem rossz alternatíva.."csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest