Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz #58092032 #96596 üzenetére
Akkor egy nagyon alap kérdés de nem tudom a választ. Hogyan csatlakoztatod a CD lejátszót az erősítőhöz hogy az erősítő saját DAC-ja dolgozzon és hogyan hogy a CD lejátszóé? Észre veszel különbséget a Denonoknál?
Az a bajom hogy a TIDAL/Spotify okozta kényelemről nem szeretnék lemondani. Ehhez mindenképpen kell egy +eszköz.
-
Dorian
félisten
-
python1
veterán
válasz #58092032 #97003 üzenetére
Jó mikrofon kell hozzá, egy szoftver lehet REW is, néhány mérés, és azonnal látod, hol kell összelőni a szubot a fronttal.Lehet nálad a helyiség akusztikája is befolyásol, de azt is lehet DSP-zni, ahhoz viszont kell mérés, és az akusztikát is kezelni kell biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz #58092032 #97189 üzenetére
Alá tudom támasztani. Mióta hangsugárzókat barkácsolok, 80%-ban monóban hallgatom a hangfalakat. Sztereó forrás monósítva. És van térbeliség érzet.
Sőt ez erősen függ a közép-magas és a mély tartományok hangnyomás különbségétől, sőt függ attól is a magason milyen kondi van. -
Ébri
senior tag
válasz #58092032 #97614 üzenetére
Köszi, igen, ilyesmiket találtam, de a sláger 256 kilobitjén buzdultam fel, hátha akkor van még tovább is. Eszerint nincs . (Most néztem a Klasszikot, az 192, de az még hallhatóan rosszabb 320 kbpsnél.) Persze nekem tökjó a tidal, de rádiónál más válogat helyettünk.
-
robi-k
őstag
válasz #58092032 #97862 üzenetére
Ezt először az A-S3000 és az A-S2100 sorozaton vezették be (az én A-S2000 erősítőmön még nincs).
A feladata az, hogy a szimmetrikus bemenet érzékenységét -6dB csökkentse, amire azért van szükség, mert vannak olyan forráskészülékek, amik 4V RMS szintnél nagyobb jelszintet adnak ki az XLR kimeneten, ami torzításokhoz vezethet (ilyen pl. az OPPO UDP-205 XLR kimenete is 0dB vagy Fix értékre állítva a hangerő szabályozót).
Amikor 205-öst kötöttem az A-S2000 erősítőmre, kénytelen voltam a hangerőt levenni ahhoz, hogy ne torzítson, de nem minden forráskészüléknél lehet ezt megtenni. -
fehér_ember
addikt
válasz #58092032 #98387 üzenetére
Passzolok mivel a heco850-eseimbe is pozdorjacsavaroztam és a center aljába is (amúgy van fehérben is).
De mivel a hangdoboz súlya úgyis ránehezedik, ezért ha mindig emelve mozdítgatod a hangdobozokat, akkor kb. ami a gumit a helyén tartja amíg vissza nem fordítod (felhelyezésük után) vagy amíg megemeled a hangdobozokat. Szóval bármi, ami kicsit is ragad. Persze a heco-kat volt hogy "léptetgetve" mozdítottam/állítottam pozícióba.
Amúgy van barkácsboltban is erősebb kétoldalas ragasztó, de nálunk néha pl. lidl-be is szokott lenni. Én a pici (hármas) pozdorjacsavarnak 2-es fúróval fúrtam elő.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #58092032 #99507 üzenetére
Az új, nyers kábelt felesleges elvinned, biztos, hogy sz.r lesz. Sok óra bejáratás, mire elnyeri a rendes hangját, addig a sokkal drágábbak is idegesitően pocsékok tudnak lenni.15-20 ezerért kereshetsz Supra, Wireworld, stb kábeleket, használatn jók tudnak akadni ennyiért (árukhoz képest), az AVX-en kutass körbe ( AVX.hu) vagy hifipiac.
-
dinnye1960
csendes tag
válasz #58092032 #100199 üzenetére
A KEF Q350 hangfalad frekiátvitelét a gyártó süketszobában mérte és dokumentálta, neked viszont az otthoni helyzeted teljesen más, kiemelések kioltások stb, keletkeznek./ A szobaakusztika helyrehozásától csodát nem lehet várni, mert ha annyira rossz, akkor csak azt lehet csinálni amit, de ebben az esetben hi-end hangfalat is teljesen felesleges venni, majd az írásom végén kiderül miért./
Nekem az elac hangfal gyártó által megadott frekiátvitele egészen kitűnő, amikor viszont a lakásban mértük teljesen más jött ki.
A szobaakusztika mérése, korrigálása nálam így történt:
- a mérést végző kolléga a lakásban kipakolta az eszközöket, laptop, kábelerdő, mérőmikrofon, és még más is, de már mindenre nem emlékszem.
- a kolléga a zenehallgatási helyemen mérőmikrofonnal megmérte a hangfalaim - szoba kombó frekvencia átvitelét, a laptop adta a mérőjelet,
mély hangokkal kezdve a magasokkal befejezve.Mindezt grafikus formában /hz-db/ megjelenítve,- köszönő viszonyban sem volt a gyári frekimenettel, főleg a mély hangoknál. kb.0-1000hz között.
- majd a láncba bekötötte a minidsp-t. Ez ahogy magyarázta nekem olyan mint egy programozható passzív eq.
- a szükséges helyen /kiemelésnél/ lecsökkentette a jel nagyságát, majd frekimenetet mért.
- ezt vagy hússzor megcsinálta, mire megkapta a legjobb kompromisszumot.
- az utolsónál már a frekimenet elfogadható volt.
- a minidsp közvetlenül az erősítő előtt van.
/aki csinálta egy audiobolt vezetője, kb. öt éve ismerem, mindig maximálisan segített, most is látszott, hogy szívvel lélekkel csinálja.
180 km-t utazott hozzám. A szobaakusztika is úgy került szóba, hogy telefonon jeleztem neki, hogy szeretném az elacjaimat lecserélni, nála akartam venni canton reference 9k-t. Azt mondta, hogy az elac bs 244. 2 hangfalaim egész kitűnőek, ha nem vagyok velük megelégedve akkor a szobaakusztikával van gond.
Igaza volt. Más simán eladta volna a cantont./
Ha valamiben tudok szívesen segítek.[ Szerkesztve ]
-
dinnye1960
csendes tag
válasz #58092032 #100217 üzenetére
Hogy hangzásban mi a különbség, azt nehéz megmondani mert értelemszerűen vaktesztet nem lehetett csinálni.
Ami tény:
- a szoba-hangfal kombo első frekimenet felmérése durva kiemelésekkel kioltásokkal volt tele. Ezt a laptopon hz-db kordináta rendszerben megjelenítve jól látható volt.
- a beállítások elvégzése után lényegesen egyenletesebb a frekimenet, persze nem lett vízszintes.
A személyes tapasztalatom az, hogy egy szobaakusztikai mérést meg kell csinálni, ha valakinek jó a forrása, jó a lánca, és valami még sem jó. -
ozzy711
őstag
-
Orlin
addikt
válasz #58092032 #101540 üzenetére
Köszi megnézem.
Az alap búgást még el is viselném de ez a ritmikus kikerget a világból.
De ez...
Milyen típusú erősítőt kellene esetleg néznem hogy ne jelentkezzen?
Idén húzták újra az egész házban az elektromos vezetékeket ez is ok volt,hogy talán megszűnik az új vezetékeknél és a régi 60 éves vezetékek voltak érzékenyebbek.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
wrathchild
tag
válasz #58092032 #102504 üzenetére
Köszönöm a választ (denesdr kollégának is)!
Ez jól hangzik. De felmerül még pár kérdés
1:
a beillesztendő sztereó erősítőnek rendelkeznie kell valamilyen "extra" technikai specifikációval ehhez? Vagy ami sztereó erősítő RCA csatlakozóval, az megfelel?
2:
ha jól értem, a házimozi erősítő ezek után "csupán" centert és háttérhagfalakat hajt (5.1 esetén), a frontokat többé nem. Így laikusként azt gondolnám, majdnem fontosabbá válik a sztereó erősítő minősége?... A használt piac lesz gondolom a megoldás, esetleg lenne javaslat a keresés szűkítésére? Milyen korú ás márkájú sztereó erősítőt érdemes még nyugodtan bevállalni és mely márkák passzolhatnak ELVILEG a X3600H Denonhoz?
(Quadral Ascent 80 frontok)
Magamtól biztosan Denon-Marantz indulnék
70 örül érdemes már nézelődni, vagy ez zsebbenyulósabb lehet?
3:
amennyiben kiegészült a rendszer, a jövőben a hangerőt külön-külön kell majd állítgatnom mozizás esetén a két erősítőn?
4:
tudsz/tudtok esetleg olyan használt kereskedőt (elsősorban budapesten), ahol letétért elhozható kipróblásásra 1 napra használt sztereó erősítő?
KÖSZÖNÖM!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest