Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109501) gordonfreemN válasza Dißnäëß (#109500) üzenetére


gordonfreemN
addikt

A 96-ból lehozottat (44.1/16-ra) vélte jobbnak, mint a 48/24 -> 44.1/16-os konverziót ? az volt a kérdés (csak átfutottam én is, lehet nem leszek pontos) hogy melyik konverzió ad a CD 16bit /44,1kHz-ére konvertálva észrevehetően jobb eredményt. A 96kHz vagy a 44,1 egész számű többszöröse a 88,2kHz. Nem lehetett hallani különbséget a 96 és 88,2 közt, ezért mindegy melyikből áll vissza a CD 44,1kHz-ére.
a filterek már fülünk számára milyen filterekre gondolsz pontosan?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#109502) fererencz89 válasza #10726912 (#109499) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Még egyszer: két azonos típusú hangszóró hangja között is nagyságrendekkel nagyobb különbség van (gyártási szórás), mint azoknál, amiket emlegetsz. Ha ezekből a hangszórókból még komplex dobozokat is építünk (tekintsünk el a passzív alkatrészektől, hogy értsd a doboz maga, a váltó és vezetékek), még rosszabb a helyzet, tehát nem alkalmas az általad vázolt tesztre.

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#109503) liszi70 válasza #10726912 (#109499) üzenetére


liszi70
nagyúr

"teljesen felelseges csak kábelek hatását, csak dugók, csak felvételek hatását hallgatni"

Na de könyörgöm, a "hallási" tapasztalatok megosztása is kábelek, dugók, felvételek hatásáról szól, természetes, hogy a rá jött reakciók is arról szólnak. Ezt a "rendszert teszteljünk, mert azt hallgatunk" elméletedet már sokszor leírtad, de ez NEM arról szól, amit te mindenáron bele akarsz keverni.

"pár dedós szinten hifiző egymást vállveregetve paskolja a másik popóját"

Remélem érzed, hogy ez azért a másik oldalra is igencsak igaz lehet. :)
Tévedés, hogy az a szint a "nem dedós", ahol mindenki abba ringatja magát, hogy a saját érzékelése a megfellebbezhetetlen igazság egyedüli letéteményese.

[ Szerkesztve ]

(#109504) #10726912 válasza Dißnäëß (#109498) üzenetére


#10726912
törölt tag

A stúdióban annyit kellene, hogy tegyenek, hogy a rögzítéskori hibákat kikupálják olyan szinten, hogy az a valóságra hasonlítson.
Tudod, 20 ezerért van olyan lehetőség, hogy meghallgatod az élő előadást, ami erősítéstőlmentes, erről csinálnak masterfelvételt, amit megkapsz, hazaviszed s ösaze tudod hasonlítani a felvételt otthon..ennyi lenne tömören a lényeg. Amit én hókuszkodok, az törekvés arra, hogy a kütyüjeim hibái ( s majdan a szoba akusztikája) minnél kevésbé befolyásolják a kapott eredményt.
Amit linkeltél, az egy üzlet, egy piachoz igazodó megmondás sorozat: nesze, ezt vedd, ez jó, ezt kapod, ennyi! Megmondás, ami kényelmes lenne , aztán találkozik a hifimugri egy jó hifirendszerrel, s eltátja a száját...
Nem a te videód adta ezt a posztom, hetek óta nézem a szint mélyrepülését...s mindenkinek: nálam a hifi nem személyeskedés alapja, hogy ez hülye, mert ezt mondta, csak vitaalap, eltérő véleményekre a sokafik felajánlásom, hogy bátran jöjjön mindenki, s megyek én is, hifizzünk, hallgassunk közösen zenét, azon, ami valaki szerint jó, legyen kölcsönös és ennyi.

(#109505) Dißnäëß válasza gordonfreemN (#109501) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Egyharmad tájra ha legörgetsz. [link]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#109506) fererencz89 válasza liszi70 (#109503) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

De ki a másik oldal????? :D :D ;] :R

Nem szotkam hibázni.

(#109507) #10726912 válasza liszi70 (#109503) üzenetére


#10726912
törölt tag

Fêlremagyarázod.
Itt senki nem emlegeti a rendszert, csak eszközöket. Én emlegetek itt rendszertesztet. Áll az ajánlat. Dedónak tartom egy-egy kábel tesztelését vakra, felvétel felbontást, stb, mindezek együttes hatása a lényeges. Dedónak tartom a vaktesztet is, de a kontrollt nem, s a legjobb kontroll az átlagember, aki nem hifizik, jó neki atelefonról szóló hangforrás is. A miértje egyszerű, azt se tudja, mivan...nincs előítélet benne, oda ülteted, cseréled az összes kábelt, s.megkérded a véleményét. Vagy csak egyet, de nem mondod meg, hogy mit tettél, tettél e valamit. Nincs benne megfelelnivágyás, nincselőítélet, nincs tudása semmihez. Van a rendszer s a mezei fül. A legjobb kontrol, teszt. S igazad van, van dedó mindkét oldalon, sőt, jelen esetben én is ezen a szinten vagyok ezzel az egésszel. De a felajánlás s a feltételek elég felnőttesen komolyak.

(#109508) Dißnäëß válasza #10726912 (#109504) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:K Értelek.

Ami még mindig kapar az agyamban:
minnél kevésbé befolyásolják a kapott eredményt

Azt a kapott eredményt, amit valamibôl készít egy eszköz- és ember lánc. Aminek köze sincs az ilyen jellegû optimalizálásokhoz. Tehát az az infómaximumod, amit a forrásod anyagként megkap, digiben, LP-n, bármin. Ettôl Te csak kevesebbet reprodukálhatsz otthonra, óhatatlanul, kérdés ennek a mértéke, hogy mi mennyit romlik. Itt még el is tudom fogadni mindazt, amit csinálsz, mert Te így próbálsz minimalizálni e romlásokon, ami MINDENKINÉL bekövetkezik.

A logikai csavar számomra ott van, hogy: ha a stúdióban elképesztôen jó minôségi szintet elérnek tuningmentes eszközökkel, akkor otthon miért kell a buhera ? Mármint, miért kell tápkábeleken rugózni, ha a stúdió esetén is pofánbasz a produktum minôsége, 20 darab "PC tápkábeles" kütyün átmenve is ? Akkor otthon miért kell ezzel görcsölnöm ?

Egyetlen okot látok rá: mert érzékeny a kábelre az eszközöm.

És ez miért van ? :U

(Bocs!!). :R

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#109509) Dorian válasza #10726912 (#109504) üzenetére


Dorian
félisten

A mélyrepülés pont ennek az ellentéte, amikor valakik azt mondják, h én ezt hallom, tehát így van.
A stílusodból meg vegyél vissza, mert nagyon alpári.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#109510) liszi70 válasza #10726912 (#109507) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Dedónak tartom egy-egy kábel tesztelését vakra, felvétel felbontást, stb, mindezek együttes hatása a lényeges."

Ha egy-egy kábel vaktesztelése dedónak minősül, akkor egy-egy kábel meghallgatás útján való tesztelése is dedó kell legyen az elméleted szerint.

"De a felajánlás s a feltételek elég felnőttesen komolyak."

Nem, ne haragudj, de ez nem felnőttesen komoly, hanem gyerekesen komolytalan. Mégpedig a megvalósíthatatlanság miatti irracionalitás miatt.

"azt se tudja, mivan...nincs előítélet benne, oda ülteted, cseréled az összes kábelt, s.megkérded a véleményét. Vagy csak egyet, de nem mondod meg, hogy mit tettél, tettél e valamit. Nincs benne megfelelnivágyás, nincselőítélet, nincs tudása semmihez. Van a rendszer s a mezei fül."

Látod, gyönyörűen megfogalmaztad, hogy miért jó a vakteszt. Pontosan ezért! Ugyanazt éred el vele, mint amit te írsz és követendőnek tartasz, hogy egy "átlagember" hallgassa meg, aki nem hifizik. Pontosan ugyanezt éred el egy jól kivitelezett vakteszttel: "Nincs benne megfelelnivágyás, nincselőítélet, nincs tudása semmihez. Van a rendszer s a mezei fül."
Ez az "átlagember" te is lehetsz, és nem kell egy másik embert egzecíroztatnod miatta. :D
Érdekes, hogy két hasonló célú metódus közül az egyiket tűzzel vassal irtandónak és dedónak gondolod, a másikat meg követendőnek. :F

[ Szerkesztve ]

(#109511) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Nem akarom a kiváló kis vitafórumot így telibegázolni, de egy kis retro disco vki ? :B Ez flac-ból nagyon ütős amúgy.. kistökös koromban ezt nyomatták szülők elég gyakran, szerintem becsípődött nekik anno.. Na, szóval nekem a bige is adja, de ez egyéni preferencia ugye. ;] :P Szép volt.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#109512) ozzy711 válasza Dißnäëß (#109498) üzenetére


ozzy711
őstag

elkezdem szétkapni a csövikét és pucolok ki belőle potit, biztit, mindent.

Ne tedd! :N

(#109513) gordonfreemN válasza Dißnäëß (#109505) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nem találtam továbbra sem amire gondoltál, mind1. :R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#109514) Bali27 válasza Dißnäëß (#109508) üzenetére


Bali27
addikt

"A logikai csavar számomra ott van, hogy: ha a stúdióban elképesztôen jó minôségi szintet elérnek tuningmentes eszközökkel, akkor otthon miért kell a buhera "

Mert otthon nem a milliós studiócuccokat használom?
Az erősítőknek is más-más stílusuk van, a hangfalaknak is,a párosítás lehetősége végtelen.Az Oberonon nem azt hallom mint a Focallal, és még a kismegszakito cseréje is hozott :) és folytathatnám a sort.

[ Szerkesztve ]

(#109515) liszi70 válasza Dißnäëß (#109511) üzenetére


liszi70
nagyúr

Törölve...
Offtopik poén volt, de nem igazán jó. :D

[ Szerkesztve ]

(#109516) gordonfreemN válasza Dißnäëß (#109508) üzenetére


gordonfreemN
addikt

És ez miért van ? :U

Amint már írtam:
Szerintem van létjogosultsága mindkét iránynak, de inkább én a videón elhangzottakkal értek egyet.
A tápkábel ha átviszi a zajt, az nem várt modulációs torzításokat okozhat akkor, ha a tápegység (és végső soron az erősítő fokozat, de jobb lenne ha annak nem ezzel kellene foglalkoznia) nem tudja kezelni/eliminálni azt.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#109517) denesdr válasza #10726912 (#109507) üzenetére


denesdr
addikt

Nem kell külön rendszereket (de ugyanolyan hangsugárzó stb) vaktesztelni. Ha hallani vélsz különbségeket mondjuk tápkábelek között, akkor biztos jártál már úgy, hogy a meglévő rendszeredben kicseréltél egy tápkábelt és hallani véltél változást, amit az új tápkábelnek tulajdonítottál. A vaktesztnek az lenne a lényege, hogy bizonyítsa, hogy a hallani vélt különbséget a tápkábel cseréje okozta vagy valami más.
Továbbá azért kell vaknak lennie a tesztnek és csak a hangra hagyatkozni, mert a hallani vélt különbséget a kábelcsere tudata is okozhatja. Több példa is van rá, hogy a tesztalanynak azt mondják (vagy úgy tudja), hogy volt változtatás a rendszeren és máris hallani vél különbséget, de közben teljesen ugyanaz a rendszer szól (ugyanazokkal a kábelekkel stb), mint előtte.

[ Szerkesztve ]

(#109518) VoidXs válasza Dißnäëß (#109508) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ha érzékeny egy kábelre az eszközöd, ott nagyon nagy gáz van, és javítani kell vagy kidobni. Tipikus példa a kiszáradt tápszűrés (ilyenkor ha bármi ráncigálja a hálózatot, kijut az eszközre), esetleg a rosszul csatlakoztatott földelés, amikor váratlanul sok zaj megy át a kábelen, akár digitálison. Persze az a vicces, hogy ezek is csak annyiban függnek a kábeltől, hogy abban pl. melyik oldalon húzza le a shield-et, anyagminőségtől nem.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#109519) Dißnäëß válasza liszi70 (#109515) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Már úgyis öreg ez a politikai vonal, ha jól látom. Labdába se rúgnánk egymásnál. :))

Bali27: ezzel 2 baj van. 1) nem a pénz határozza meg egyértelműen. 2) Meg tudjuk haladni őket otthoni eszközökkel. 3) továbbra is él, hogy ők nem érzékenyek a kábelcserékre, de ha ott is hallanátok ezeket a cseréket, akkor is elfogadnátok, hogy "koszos vacak ipari" kábelekkel produkálnak Nektek otthon a "tiszta delej" világába zenét ?

Számolni pedig nem tudok.. :U

Szerk.: gordonfreemN, amúgy én is, csak feszegetem a témát, hogy megértsem a "mások" gondolkodását. Tigrissel "szemben" nem a túloldali falra vagyok feltapadva, csak inkább 2/3 arra. Meg én amúgyis megyek hozzá hallgatózni - elvileg - úgyhogy nem akarom nála kihúzni a gyufát... :)) :N :B ;) :DDD Na jó ez szar volt..

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#109520) Dißnäëß válasza VoidXs (#109518) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Átadom !

;]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#109521) #10726912 válasza Dißnäëß (#109508) üzenetére


#10726912
törölt tag

A valós hanghoz képest. Nem érdekel az analog digital. Szerezni kell tapasztalatot, minnél több valóságos hangot ( gitar, zongora, hegedű, előadótermek), s arrafelé terelni a rendszert.
Dorian: még mindig mérni akarsz. Hallgasd a mérőműszert, ami valahogyan mér. Ja, a vakteszt is méréssel megy? Alpári vagyok? Wow...
Liszi: az az irracionális, hogy egyesêvel akartok mindent megvaktesztelni. Majd jól bekapcsolom a hfkábelcsatlakozó című dsd-t, s meghallgatom🤗 Aztán bekapcsolom az rca szonátát és meghallgatom. Ja, csak a kábeleken hova teszik a kapcsolókat!? :F Vakteszt ellenes lennék? Dehogy. Feleslegesvakteszt ellenes..s nem tehetek róla, hogy a hifizés, zenehallgatás számomra az előadás pillanatától terjed addig a pillanatig, amikor is meghallom a hangot a rendszerből...
Irracionális?
Van a hifi. Egy pohár kávé. Minden vaktesztelni kívánt dolog egy kristálycukorszem. Én azt mondom, ezek a kristálycukorszemcsék egyesével vajmi keveset érnek, tedd bele mindet, s megédesíti a kávét. Te aztmondod, belerakod egyesével és egy apró szemnek a hatását vizsgálod! Mi az irracionálisabb??
Disznész: ez beteg vid.🤣

[ Szerkesztve ]

(#109522) gordonfreemN válasza #10726912 (#109521) üzenetére


gordonfreemN
addikt

De akkor hogyan tudod összeválogatni a rendszered elemeit, ha annyi változást visz be a rendszerbe, mint egy csésze kávéba egyetlen darab cukor kristályocska?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#109523) Bali27 válasza Dißnäëß (#109519) üzenetére


Bali27
addikt

Ha jól tudom ők azt ott elsősorban felveszik, és főleg fülessel tesztelik. Eddig amiket hallottam és ismerőseimmel beszéltem, kb 400 ezres erősítőkig mindenhol volt értelme a tápkábelcseréknek. Fölötte meg nincs tapasztalatom...

[ Szerkesztve ]

(#109524) denesdr válasza #10726912 (#109521) üzenetére


denesdr
addikt

Nem kell mindent egyesével vaktesztelni, hanem vakteszten bizonyítani mondjuk két tápkábel állítólagos hangzásbeli eltérését, hogy elébe mehessünk további fölösleges időtöltésnek.
Persze ezen a ponton szokott jönni, hogy a kábelhalló nem akar senkinek sem bizonygatni semmit, meg, hogy a vakteszt nem realisztikus hallgatási állapot, ezért nem adhat reális eredményt.

[ Szerkesztve ]

(#109525) fererencz89 válasza gordonfreemN (#109522) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

10 kanál valami a kavéba. Ebből 3 cukor, 1 só, 6 meg iztelen por. A végén édes lett. Tanulság: Mind édessé tette. :)

Nem szotkam hibázni.

(#109526) Tamoo válasza #10726912 (#109521) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ha kész a tökéletesen szinergikus rendszer és abban kicserélsz egy tápkábelt pc-s drótra, akkor felborul a tökéletes szinergia ugye? Ergo lehetne egy kábellel vaktesztelni. Vagy csere után szentelt víz meg egy hét járatás kell, hogy visszaálljon a hangja? :D

[ Szerkesztve ]

(#109527) nLali


nLali
senior tag

Múltkori akusztikás téma elindítottam bennem a bogarat, hogy a már kész paneljaimat elképzelt helyükre tegyem. Reméltem változást, be is jött.
Elnézést a szánalmas rajzért, sajnos nem vagyok ügyes rajzoló.
A képen a zenehallgatási helyem látszik. A kékkel színezett részeken a fal 5cm vastag kőzetgyapottal töltött "képkerettel" van burkolva. A pirossal színezett rész szintén gyapotos tábla. A piros került fel tegnap, a többi 2 éve ott van.

Egyből feltűnt, hogy "mitől lett ilyen halk a zene". Hangerő poti kényelmetlen helyen, bőven a monitor mögött. Sem véletlenül, sem szándékosan nem piszkáltam.
Kb hasonló hangerőhöz ~1 "órányit" kellett feltekernem a hangerőn. Elképzelhető, hogy a közeli visszaverődések annyira felerősítették az egészet?
Valaki tudna Paks környékén kölcsönözni egy mérő mikrofont? Mostmár kíváncsi vagyok, hogy panellal, panel nélkül, illetve különböző korrekciókkal mit lehet elérni.

[ Szerkesztve ]

Eladó Sundara : https://hardverapro.hu/apro/hifiman_sundara_closed_back_elado/hsz_1-50.html

(#109528) Bali27 válasza fererencz89 (#109525) üzenetére


Bali27
addikt

A végén felment a vérnyomásod.. meg a cukrod😆

(#109529) fererencz89 válasza Bali27 (#109528) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Arra akartam célozni, hogy függetlenül attól, hogy mi a nagy igazság, ha logikai buktatók vannak egy állítás "alátámasztásában", az nem éppen hiteles. :)

Nem szotkam hibázni.

(#109530) Dißnäëß válasza Bali27 (#109523) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Szomorú tény, hogy ez még mindig az a határ, amikor nincs normális táp az eszközhöz :D

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#109531) migabi24 válasza Dißnäëß (#109530) üzenetére


migabi24
nagyúr

Felette is van, másképp kinek csinálnák a milliós tápkábeleket :D

(#109532) liszi70 válasza #10726912 (#109521) üzenetére


liszi70
nagyúr

Én értem a te rendszer-elméletedet, azonosulni lehet vele, de te nem érted, hogy mi az ellentmondás a mondataidban a teszteléssel kapcsolatban. :)

(#109533) Dißnäëß válasza migabi24 (#109531) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Jogos.. :W :D

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#109534) #10726912 válasza gordonfreemN (#109522) üzenetére


#10726912
törölt tag

Onnan, hogy eldöntöd, hogy Cukrot teszel bele. Azaz olyan dolgok összességét, amiben kételkednek nagyon sokan. Mondták nekem, hogy gyűszűvel a tengert egy rca dugó kihagyása...és az összes rca fugó kihagyása? Mind egy szem cukor. Egy elv.
Denesdr: nem egy kábelt hallgatsz. Hanem rendszert. Egy kábel tesztelése még mindig dedószint.
Ferencsz89: kb ezen a szinten, de minnrl édesebb a kávé, annál jobban kijön a só íze. Az íztelen pedig nem oszt nem szoroz ( elvileg). A lényeg, hogy édes kávét iszol. De mindez átvitt értelwm, bár elég találó.
Az más kérdés, hogy ha pl kiveszed az összes tápdugót és bekötöd direktre, s kiveszed a készülék felőli csatlakozó aljzatot, s a lehető legkevesebb dolgot hagyod a tápkábel és a készülék között, akkor mindez a sokórás munka annyi javulast hoz, hogy örülsz...egy tápkábel cseréje nem. S még mindig a hatások iránya, a javulás összessége a mérvadó, nem egyetlen dolog. Hogy mennyi íztelen port teszel...ha ismered a rendszered, akkor a legcsekélyebb mértékű változást is meghallod, mi nél tisztább a rendszer, annál jobban..az rlfogulatlanság pedig ömérdek ( ezt sosem érti senki), hisz az én érdekem, hogy jó rendszert hallgassak..nagyon egyszerű lenne az életem, ha a srmmi nem számít világban élhetnék, ha megelégedhettem volna ennyivel.
Tamoo: nem egy dolgot nem tesztelünk. Rendszert tesztelünk. Felvétel pillanatától a hang meghallgatásáig mindent egyszerre. Ha egy tápkábelt tesztelsz, akkor a tápkábelen keresd a playgombot. Adjon a tápkábel hangot neked. S válsz olyanná, aki szerint nincs hatása egy tápkábelnek mert ( elnyomja a biztosíték, a szar dugók, a többi sz.r kábel torzítása, fázishibák, hangváltó hibák, készülék hibák) nem hallod vaktesztelve, vagy leszel kábelfüggő, mint a másik oldalon, akik folyamatosan cserélgetnek mindent, kábelt, eszközt, stb. Egyik se jó irány. Rendszer van, azt hallgatod, azt teszteled. Ennyi.

(#109535) VoidXs válasza #10726912 (#109521) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ez pont az az érvelés, ami szokott lenni. Ha senki nem kérdőjelezi meg, akkor ilyesmi diskurzusok mennek:

Viszont amint előkerül, hogy ez milyen abszurd állítás már, esetleg bizonyítani kell, vagy valaki elbukja a vaktesztet, a következő történik:

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#109536) #10726912 válasza liszi70 (#109532) üzenetére


#10726912
törölt tag

Te sem akarod érteni az én elméletem. Te egy dolgot tesztelsz, én a rendszert nézem. Bárki jöhet majd fülelni, ha akar..bár 4n zenét akarok hallgatni, nem kábeleket, nem eszközöket, hanem a rendszer összességét. Te is play gombot keresel egy eszközön, egy kábelen. Nincs. Van egy felvétel, s onnan kezdve minden egyszerre számít, a készülékalátéttől kezdve a hangulatodig minden. S a dedó emlegetése nem sértegetés, pusztán egy szint: gyermeteg dolog egy kábel, egy felbontas, egy bármi hatásának a vizsgálata.

(#109537) fererencz89 válasza #10726912 (#109534) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Nem érted, amit írtam, de magasabb szinten mindent. Értem. Nincs ezzel gond.

Nem szotkam hibázni.

(#109538) denesdr válasza #10726912 (#109534) üzenetére


denesdr
addikt

Oké, nevezzük dedószintnek, teljesen irreleváns, nem ez a lényeg. Tamoo példájával élve, ha mondjuk a saját rendszeredben kicserélnél egy szerinted oda passzoló tápkábelt egy full mezei fekete PC-s tápkábelre, hallanál különbséget? Ha igen, akkor ezt bizonyítani is tudod vakteszten, ha meg nem, akkor a rendszert elhagyó hang szempontjából teljesen fölösleges PC-s tápkábelnél "jobb" kábelre költeni.
Az egész kábelesdi most abból indult ki, hogy egyáltalán van-e hangi különbség pl tápkábelek között, mert erre semmi bizonyíték nincs, csak állítások, hogy "én hallom, tehát van különbség".

(#109539) VoidXs válasza #10726912 (#109536) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Szóval kicsit sem vizsgálódsz utána, hogy mibe megy a pénzed, csak vakon öntöd kábelekbe? Ez nem olyan hozzáállás, amire promóciót alapozunk.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#109540) liszi70 válasza #10726912 (#109521) üzenetére


liszi70
nagyúr

"az az irracionális, hogy egyesêvel akartok mindent megvaktesztelni"

A rendszer-elméleted kizárólag a vaktesztelőkre vonatkozik? :) Azokra miért nem érvényes, akik a hagyományos módon, látó teszten hasonlítanak össze kisebb-nagyobb összetevőket? Még sosem olvastam tőled ilyet, hogy : Na de X.Y., miért nem rendszerben gondolkodsz, miért hasonlítasz össze és hallasz másnak usb-kábeleket, azok csak apró cukorszemecskék, amik egyesével vajmi keveset érnek! :D

#109536Tiger.huhhhh

"Te sem akarod érteni az én elméletem."

De! Értem! Nem érted, hogy értem? :D

[ Szerkesztve ]

(#109541) #10726912 válasza VoidXs (#109535) üzenetére


#10726912
törölt tag

Nem. Sosem észleltem ilyesmit. Mindig apró hatásokat éreztem. Ezért örülök minden apró javulásnak, s hallgattam vissza, amit csak lehet. A végeredmény másképp mérhető, rendszert tekintve. A fél méteres kábel vs másfél méterest sosem tapasztaltam.

(#109542) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Rogers dobozok: [link]

Nem szotkam hibázni.

(#109543) Dorian válasza #10726912 (#109536) üzenetére


Dorian
félisten

Én azt nem értem, h a szted az egyes változások nem okoznak hallható hatást, akkor hogyan döntöd el, hogy a rendszerben a 100 változó 100x100 (10.000) változtatási lehetősége közül melyikeket választod ki?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#109544) VoidXs válasza #10726912 (#109541) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nem, de ugyanezt csinálod. Tettél egy merész állítást, hogy egy kábel is változtat, aztán oda változtattad meg az érved, hogy jaaaa, hát ezek csak együtt jók. Mindig ez szokott lenni, a hosszos példa a házimozi topikban volt, amikor kb. 10 ember egyszerre bukta el a HDMI tesztet, és ezzel magyarázkodtak maguknak és másoknak.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#109545) #10726912 válasza VoidXs (#109539) üzenetére


#10726912
törölt tag

Volt vizsgálódás kicsiben, azaz tápkábelek, rca és hf kábel illetve elosztó. Amikor elindultam a hifizés ösvényén, akkor vettem belépő szintű kábeleket ezekből. Összeraktam a rendszert, hallgattam, majd szóltam a mentoromnak, hogy ha ez a hifi, sz.rok bele..aztán vásároltam 2 nap alatt 240 ezerért kábeleket használtan ( főként régi Taralabsot), bekötöttem, azóta hifizek, ugyanezek vannak meg, kivéve az rcat, abból Kondo ksl 2 lett, mert a tara rca rendre kikerült hifiszeáncokon..de a kondot már nem cserélgetem, arra tolta el a rendszer hangját, amerre pl a biztosíték kiszedése is teszi. Írtam, hogy kontroll kell, de azokon kell kontrollálni, akik nem hifisták, s őket is egyszerre több dologgal.

(#109546) ozzy711 válasza fererencz89 (#109502) üzenetére


ozzy711
őstag

Még egyszer: két azonos típusú hangszóró hangja között is nagyságrendekkel nagyobb különbség van (gyártási szórás), mint azoknál, amiket emlegetsz.

Azért ez nem minden gyártóra igaz, ne általánosítsunk!

(#109547) denesdr válasza #10726912 (#109545) üzenetére


denesdr
addikt

Végülis lehetne úgyis csinálni a vaktesztet, hogy a teljes kábelezést cserélgetni. Én a tétet elhagynám, szerintem sokkal lényegesebb, hogy mi is az igazság, mint az, hogy kinek van igaza.

(#109548) #10726912 válasza Dorian (#109543) üzenetére


#10726912
törölt tag

Okoznak. Jól ismert rendszered vizsgálva hallhatod egy egy apró hatását, s ez van, mikor napokig hallgatod, vizsgálod, sőt, zsákutca is lehet, vagy rossz hatás. Ez egy másik történet, ahol önmagaddal vitatkozol. Másokon tesztelve ezekből a kishatású változtatásokból egyszerre több dolgot rakok bele. Vagy megkérem hogy hasonlítsa ő össze, hogy van e hatása, történik e valami. Az apró dolgot is nézve. Mindent nem lehet tesztelni...vagy mégis?
De ilyenkor jön a kérdés: a biztosíték foglalatának acélja nem szól bele a hangba, akkor egy acélszög hogy szólhatna bele a hang útjába téve? Ez mar tesztelhető..
A vaktesztelhető hatást az apró hatások, amiket ideológiák és elvek mentén keresel, ezen apró hatások összessége adják, ezért kell rendszert tesztelni.

(#109549) #10726912 válasza denesdr (#109547) üzenetére


#10726912
törölt tag

Ebben benne vagyok, a teljes kábelezés elég hatasos ( jó kábelekkel nézve), de egy minimum tisztítás itt is kell. ( Pl biztosítékok kiszedése,az nagyon sok zajt okoz).

(#109550) Kacsasült


Kacsasült
junior tag

Analog es digitalis kimenet kozt van hangzasbeli kulonbseg? Errol talan meg nem volt vita az elmult heten...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.