Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
hello
Ajánlásért jövök én is. Néptáncot kell oktatnom egy kb. 40nm- es viszonylag üres teremben. Erősítő kellene és hangfalak. A keret 90-100k. Lehet használt is. Van azonban egy kis bibi, a lejátszás csak laptopról oldható meg.
Nekem pedig thinkpad x220 van ez pedig a hangkártyája: Conexant Cx20590 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-2]Meglehet ezt valahogy oldani Lapos -> erősítő -> hangfal. Jah persze sztereo. Árban az erősítőt helyezném a hangfalak elé. Régen én úgy tapasztaltam az fontosabb, bár lehet ez már változott. Szóval, mit? Ami megfelelő lehet népzenére és bírja is szusszal. Mert persze hangerő is kell. Sajnos az anyagi keret nem növelhető.
-
törölt tag
válasz MasterMark #54071 üzenetére
A laptop a gyenge láncszem?
Mert van egy régi Nakamichi deckem meg pár kazi is akad még talán.
-
törölt tag
Hello!
Olvasgattam itt, a technikai alapokkal már tisztában vagyok.+/- Persze pont a hifi az ahol ez nem sokat ér.
Ezeket néztem.http://olx.hu/hirdetes/canton-fonum-601-hangfal-ID2MMGj.html#ffe0d6bf56
http://olx.hu/hirdetes/yamaha-ax-700-sztereo-erosito-600w-ID2ZLgP.html#d554a49a2c
A keret 100. A helyszín módosult. 70 nm üres táncterem. 40 nm viszonylag üres nappali. Nyílván lesz egy csomó osztály buli, hangerő is kell. Összeillő egy ilyen párosítás?
-
törölt tag
válasz MasterMark #54155 üzenetére
Kilátásban van egy lejátszó is. Ha ez a gond. Rövidesen kiderül. A cucc a házamban lesz 90 % oda hifi kell.Teremben nem marad, félünk egy újabb rablástól. Hozom, viszem.
-
törölt tag
válasz MasterMark #54159 üzenetére
értem, köszi szépen.
lehet veszek valamit a körhintás cigányoktól, azzal biztos nem lehet baj, gyá more ez nagyon szól
Ha eltekintünk a táncteremtől, akkor a 40-es nappaliba elég? Passzol az oda elvártakkal?
-
törölt tag
Üdv a topiknak!
Rendszert építenék, próbaképp. Mondhatni, kísérleti jelleggel. Adva van egy nappali, ami akusztikai rémálom, de leszarom, mert zene meg kell. Innen a kísérleti jelleg. A helyiség kb.45-50 nm, visszhangos, erősítős, eltévedő hangú az egész ház. A nappali aljzat csak csempe, és egy fal szinte tiszta üveg. A forrás pc, dac/amp doboz ajánlás kellene. A keret max. 300k, csak használt. Beszerzési forrásként játszanak a Benelux államok is. Bodzal már napok óta beszéljük ezt, de most holtvágányra jutottunk ezért vagyok itt. A zenei stílusom, klasszikus és népi. Ezekhez passzoló darabokat keresek. Szeretem, ha a hangszereknek van testük, és minél jobban arra hasonlítson, ahogyan az életben szól. Szeretnék egy kiegyensúlyozott, nyugodt, nagyteres, részletes,reális cuccot, ami az összegből kijön. Ha valakinek ez segítség fejhallgatóban Meze99C nyúzok, Centrance dac/amp-al a legnagyobb megelégedettségemre. Bodz, fürkészte a hazai piacot, de a jelenlegi felhozatalból nem tud olyan mondani, amit vállana is. Több pénzt most én meg nem raknék bele, mert ha bukik a dolog az akusztika miatt, akkor mennie kell. Az eddig általam kinézett dolgok, laikusként.
Tannoy definition D300 gyári állapot 500 Eur
Castle Richmond Classic 7 i majdnem gyári ez is 360 Eur
Castle Chester Transmissielijn Luidsprekers 200 Eur képeken szép Tannoy revolution R1, R3, RC normál állapot minden egybe 300Eur
Fogalmam sincs ezek milyenek, de ha valamelyiket jónak tartjátok, behozatom és kész.
Újban, eddig [itt] tartunk. Minden más ajánlást tanácsot, szívesen veszek.Üdv:h
-
törölt tag
Tudom, ha beválik valamilyen szett, akkor lehet, jön is egy haza. De amíg nem tudom, hogyan szól itthon a cucc addig nem megyek 300k fölé.És ha az új marad, akkor pont az határ. Sűrűn néztem mostanában a honlapjukat, sztem készülnek valamire. Múltkor egy gyenge pillanatomban, rányomtam az m8-ra, erre azt írta a lap már nem forgalmazzák, másnap akkor már csak próbaképp, ugyan ez. Jönnie kell valaminek.
-
törölt tag
válasz Ear001 #79748 üzenetére
Ear! Gondolom a blog a tied, ha nem akkor ne veddmagadra. Valamelyik vasárnap, egész nap ott olvastam, nagy élvezettel. Jó stílusban írsz, érdekes dolgokról. Nem tudom ez a Magyarország legjobb hifis blogja, de a leg élvezetesebb, az biztos. Bocs, hogy így nyilvánosság elött arcba dicsérlek, de lusta voltam regelni WP-re. Írj gyakrabban.
Egyébként a topik, úgy en block, bekaphatja, mert szó nélkül hagytátok többek közt az én hsz-m is. De a teória az megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kezdőként.
1 Szoba. Ez lehet, nálam annyira, mint az összes többi egybe.
2. Dobozok, erősítés.
3. Kábelek, de ez egyenrangú a formátumokkal.
Ami kimaradt, azzal nincs még saját tapasztalatom. Viszont egyszer bevittem a 12 m² szobába, könyvek a falon, parketta szőnyeg, etc. Szörnyű volt,majd kihoztam a csupasz falas, üveges, csak kő burkolatos, négyszer nagyobb több beugrós nappaliba, és sokkal jobb.
-
törölt tag
válasz HUNNIA1920 #80366 üzenetére
Nálam Knight 5 van, mikor kivettem a gyári lemezt, és ment a helyére, a kábel gyári jumpja, jól észrevehetően, erősödött a kábelem karakterisztikája. Aztán, hogy akarom ezt, a fene tudja. Mindkettőt kipróbálnám a helyedben, és pls. a kettős bekötésről majd számolj is be. Conway-t meghallgatnám. Mit váltott?
-
törölt tag
válasz migabi24 #80428 üzenetére
Igen, itteni infó alapján választottam, de még nincs nálam, így tapasztalat nincs vele. A sejtésem arra alapozom, hogy a mostani réz-ben is sokalom a magast. És ez még sima kábelezés.
Amúgy is kábel mizériában vagyok. Elsődlegesnek az xxl 4 volt kinézve, a hozzávaló csatikkal. Viszont érthető okokból nem kaptam meg próbára. Gondoltam, látatlanban meg nem kell csak az anyag 60-ért. Meg egy csomó utánjárás, mire valaki azt szakszerűen be is forrasztja. Így rábeszéltem magam a 2x6 VDC-re, olcsóért, kezdésnek jó alapon, ennek a rendelését persze elbsztam, így a végére drágábbra jöttem ki vele, mint az Oehlbach-al. Közben volt nálam próbára ply 3.4, attól nálam jobb a vdc hifi, de összképe mégsem tetszik a magasok, miatt. Az sc-4 et meg már régebben berendeltem, mert 200 eur-ból megálok vele, 2x3 méterben, akkor ez jónak tűnt. Szóval, lehet szívás lesz ennek is a vége, és mégis réz kell. Közben meg a kettős bekötést is kipróbálnám és, hogy ez ne legyen elég, egyszer járt nálunk egy komoly régi Kimber, engem a kábel lepett meg, a tulaját meg a dobozok. Na azt a kábelt aláírnám, de lehet vagy 400 k. Bár utána nem jártam. Szóval, gagyi kábelemhez képest életet akartam, ekkor rendeltem az sc 4-et, majd(xxl híján) lett saját vdc, de olyan érzésem van nem illik a kastélyokhoz, szép és meleg nyugodt dobozaimat, felizgatja a magas kiemelésével. Kezd elegem lenni ebből a hifiből -
törölt tag
válasz fehér_ember #80432 üzenetére
Ez itt költői túlzás volt. Illetve nem. Mindenét aláírnám, dinamika, részletek, etc., de nekem akkor is sok a magas. Félre értés ne essék, jó kábel, de az ízlésembe nem passzol. Lehet az elvárásaim nagyok, mert fejhallgatós rendszeremet, ha osztályoznom kéne élvezet alapján 10/9 simán, vagy 10/10. Arról már lemondtam, hogy ezt dobozos rendszerrel elérjem. Kihozom amit ebből lehet, és élvezem, klasszikust meg majd fülesen nyomom. Egyébként ez az egy dolog változott a rendszeremben, hol kellene máshol keresnem a bibit? Vissza akarom adni, a hangfalaim sima, lekerekített karakterét, ennyi.
-
törölt tag
válasz #01758976 #80437 üzenetére
No, kérem, megvan. A dacon van süllyesztve két pici egyirányú kapcsoló, magas és mély kiemelés. A magas kapcsolója, úgy előre tolva, hogy nem látni, magát a kis pöcköt sem. A házon meg, eltűntetni próbált színes cerka nyomok… Most szétszedem, és próbálom visszaállítani a gyári állapotot.
-
törölt tag
Nem én vagyok, aki érdemben tud neked válaszolni, de mivel (megint) egy konkrét kérdésre, nincs válasz, egy kis infó morzsával szolgálhatok. Röviden: a castle tipikus angol iskola és mint ilyen, inkább az akusztikusok, mint elektronikus, rock, metal, bármi más. Dalit nem ismerem sajn , nem is tudom.
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #80497 üzenetére
Ehhez még tedd hozzá, ha nem otthoni környezetben tudod meghallgatni a kiszemeltet, szart sem ér az egész.
Ez itt kérem az általános hifi elméleti problémák szakértő topikja.
M3aN: Az összefoglalót ha lenyitod, sokat segíthetsz magadon, de tök mindegy az első rendszer, zsákbamacska?)
-
törölt tag
válasz fehér_ember #80531 üzenetére
Tiszta rézből az nem lehet! NEHOGYMÁ két rongy felett fizessek darabjáért, oszt még szaki is kő, aki rá heggeszti. Meg az ón… lófasz, kombinát fogó aszt mehet a muzsika. :- )
Amúgy, köszi, kábel kérdéseim elején, felmerült a szorítós, vagy 2 másodpercre. Egyébként, ha véletlen minőség lenne a foglalat, az akkor is, gány lenne, nekem. Meg hát, a rozsda?
-
törölt tag
topikgazda
+1 kammerer
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Múlt héten szervízbe került az erősítőm. Egy hibrid Xindak 6900. Bár még csak pár hónapos, de felmerült bennem egy cső csere. Gyárilag két db. Electro-Harmonix 6922 EH van benne, ezeket megtartanám, de kipróbálnék valami mást. Egyszerűen részletesebb hangot szeretnék, de mást hangban ne befolyásoljon. Ha lehetséges ez. Árat elsőkörben nem mondanék, de nagy javulást szeretnék. Egyáltalán a csövek cseréje hozhat ez irányban előrelépést?
-
törölt tag
válasz python1 #81453 üzenetére
Jól értem, össze kell hallgatni őket?
Mondjuk duál monóba elég logikus lenne. Vagy dobok a jobb oldalnak egy kis sistergést Akkor ez sem lesz egyszerű. Merre induljak, hol találhatok mérvadó infókat? Vagy egyáltalán, lehet már válogatott csöveket venni, hol?
Egyébként a karakterisztikán nem módosítanék, csak klasszikushoz jól jönne több részlet, de most már beizgultam csere lesz, lehet ez is ezerrel -
törölt tag
válasz python1 #81455 üzenetére
Köszönöm szépen. Beszélek az eladóval és majd ő javasol akkor valamit.
Kondikat meg mást sem babrálnék addig, míg garancia van, meg elégedett is vagyok. Tényleg csak a részletesség hiányzik klasszikushoz, ha az is meg lesz, mennybe leszek.Amúgy ez a CAV csinos kis darab.
Más: Mikor több órát megy naponta a zene, többször volt, hogy „kihűlt” a padló. Nézem, több órája nem megy a fűtés, 1 vagy két tizedet hűlt padló, de a hőfok meg változatlan a lakásban. Akkor ezt most, hogy? Hisz minden változatlan. A fasza kis Xindak begyújtott Vaz, ez a CAV lehet még mínusz 10-ben is kifűtené a házamat
Hülyeségét félretéve ez tényleg egy valós gond lehet. Kezdhetnek az amp építők erre is figyelni. Vagy mikor hő tervezel egy házat, ezt is be kell kalkulálni. És még nem is kell ehhez, egy hüde komoly ház.
-
törölt tag
Köszi a választ, meg van az első kiszemeltem, aztán uccu neki fakereszt, meg éljen Bercsényi
-
törölt tag
Jó kérdések.
1) Mióta megvan a cuccom, azon sírok, hogy nem tudom vele klasszikusokat hallgatni, mert.. (itt hosszas kifogások lennének), de egyszerűen, csak nem élvezem. Túl mélyen azonban még sem foglalkoztatott a dolog, mert eddig nem hallgatott, más zenék meg lenyűgöztek. Szóval nem jártam utána. Viszont most, amp hiány miatt kényszer fejhallgatós lettem. Itt meg csak klasszik, és szembeötlő volt a lényegesen jobb felbontás, és tisztaság, persze ez meg test nélkül nem az igazi. Ha a cső csere közelebb visz Bartókhoz, pitiáner ügy.
2) "Gondolta a fene." Azért kérdeztem itt.
Megjegyzem a te kérdésedből már több infó volt számomra a csövek szerepéről, mint eddig tudtam.
Az, hogy a hangra ez milyen befolyással van, meg nemsoká kiderül számomra. -
törölt tag
Hol találtál róla tesztet? Én csak lengyel oldalakat láttam, de fordítóval zagyva lett a végeredmény. A tesztekről meg. A fejhallgatómat csak meghallgatásra vettem, addig azt sem tudtam, hogy van ilyen márka. Így vásárlás után kezdtem teszteket olvasni, próbáltam részrehajlás nélkül tenni. Több teszteben is volt pár mondat, amit nem írtam volna alá. És nem ízlés kérdésben, (valószínüleg a hallásunk más). És ez egy egyszerü fejhallgató.
A cső csere csak kapóra jött, gondoltam, két legyet egy csapásra. Apró lépéseket mindig kész az ember tenni, ha azért jobb hangminőséget kap, mégha az utólag néha drága is. Ha meg nem változik semmi a láncomon, akkor is jól elvagyok. -
törölt tag
válasz DarrenS #82306 üzenetére
[A topikod,] és összefoglaló.
-
törölt tag
Segíthetek?
Hibrid? Az szar.
Toroid? Fos.
Csöves? Felecsd L
Kínai? ???Különben is 600K, legalább, használtban. Nem is ajánlom szívesen, de legalább van benne valami. Hallgasd meg, tényleg mozog benne valami. Van egy külön kiadás, na az igen, de kényes. Ezüst kábellel sokat javul. A kábeleket csak tömör látszó betonon vezesd. Azon szép. Hájend áram, feltétel. Ha lehet, dél elött hallgasd, usb-ről ne. Ketten menjetek érte, egyedül nem bírod. 12 óra fölé nem tekerjük. Na, azzal, azzal olyan szinergia van, térdre rogysz. Majd tuningolod, házilag, sima ügy. Ha meg nem jött be, mehet az avx-re. Duplájáért, a tuning felár, persze.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Red_Bull #82466 üzenetére
Majd számolj be róla, [de előtte.]
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #83477 üzenetére
Kalaplengetés Felcsút felől.
-
törölt tag
Sziasztok.
Egy Spendor A5-öt és egy Vincent 700-al hova lehetne kategorizálni? Közép, felső közép, vagy egyértelmű felső?
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #84201 üzenetére
Ok, köszi. Amúgy sv 700, igen.
-
törölt tag
-
törölt tag
Gyuri: háznál hallottam, mostanában hifi házaló lettem.
Snoop: Èn is ezt
tettem volna.Egy èven belül, úgy is leváltja az ember. ( Ha a forrásod kapna egy szakszerű táp tuningot, kiegèszítve a már meglévő apparátot.Könnyen lehet a mennybe kerülhetsz
, nem a hájendbe.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #84672 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem tetszik. Hanem azt, hogy csalódás.Hibrid xindakkal lett összehallgatva, bár hasonlatos nagyon az előadás, mègsem a sv700 nyert". Èn pedig naívan, azt hittem a neve miatt majd jól "nyer" a vinc.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #84676 üzenetére
Aprólèkosan èvekvalatt saját ízlèsère kièpített a rendszer. Ha ismered avxről a Budaörsi Petiè. Hozzá vittem az èn csőcserèlt erősítőmet. Neki sv 500 van.A 700-at az ő haverjánál hallottam. Az hozza azt, amit èn az 500tól vártam. Tènyleg jó, de èn előzetesbe azt hittem a nagy nevü V elmossa a nevenincset. Nem így történt. Meglepett a viszonylagos sv 500 gyengeség, nem csak engem. Ne èrts fèlre jó AMP az 500 is, de nekem bizonyos lett, hogy áráèrt nem azt választanám. Uff
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #84688 üzenetére
A hifi első szabálya. Nagyon sokminden nem függ össze semmivel. 😀 Ha èn nèztem be, akkor bocs. Telefon mellè szemüveg kène, csak nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest