Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
válasz
tothjozsi96 #63296 üzenetére
Az Elux-ra is 2 év gari van. Törvény írja elő, hogy 100.000 ft felett kettő év jár.
(mondjuk törvény írja elő a lopást büntetését is, de nagyjaink mégis megússzák😪)
Én az Eluxot vennèm.
-
Gömbike
senior tag
válasz
kiskaloo #63295 üzenetére
Mi kettő cica mellé ezt vettük [link] , akcióban 17 körül szokott lenni.
100 négyzetmétert kell neki takarítani, ami számára gyerekjáték. Vettünk hozzá animal zsákot, 3-4 hónapig elég egy zsák.
Ár/érték arányban nagyon ott van. A többi lehet szép meg okos, de ez számomra már bizonyított, hogy tudja dolgát.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Pár napja írtam szárítógéppel kapcsolatosan, akkor két Electrolux volt a kiszemelt.
Voltam a helyi üzletben, ott sajnos egyik Electrolux sincs, rendelni lehet, viszont volt Beko.Electrolux EW8H357S
Beko DF-7439 SXIgazából nem sürgős a dolog, tehát rendelhetnék Electrolux-ot is, de a Beko-ra 5 év garancia van, illetve van raktáron tehát el is lehetne hozni, ellenben az Electrolux-al, arra csak 1 év jótállás van. Hogyha a Beko-ra esik a választásom rosszabbul járok?
Köszönöm.
-
kiskaloo
csendes tag
Sziasztok!
Egy új porszívó vásárlása előtt állunk, mert a régi elromlott. A házban szőnyegek vannak, a
keret 40000 Ft, s mivel 3 kutyus is lakik velünk, így a kutyaszőr ősi ellenségünk.
Mindenképp porzsákos verzió a nyerő (allergia miatt), és kb. 50 négyzetméter területre.
Kinéztünk 2 porszívót - természetesen ha van jobb ötlet részetekről, azt szívesen vesszük -,
de nem tudunk választani.- Electrolux EPF61RR PowerForce
- Hoover TX50PET
Köszönünk minden segítséget! -
pjen
félisten
válasz
Donki Hóte #63291 üzenetére
Biztos jók.Én pár éve két háznál is szereltem még elemes nyomóst az szar volt.
-
Astery
senior tag
válasz
Köszönöm. Meg is rendeltem.
-
arcsin
senior tag
válasz
Nálunk is ilyen kinetikus van szülőknél kertes házban.
PCX-en vettük, anno ott volt a legolcsóbb.
-
Többféle van, van piezo elven működő, ez itt egy dinamó elven működő.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Hátha elmegy háztartási gépnek ... Vezeték nélküli csengőt keresek beltérre. Ami fontos lenne: itthoni beszerzés mert ajándék lesz 1 hónap múlva, 1 nyomógomb és 2 csengő. Ami jó lenne: elem nélküli működés a gomb esetén és konnektorba dugható csengő. Van rengeteg ha rákeresek de előtte megkérdezem hátha van vkinek tapasztalata ilyennel. Köszi.
-
Bazsee71
őstag
válasz
einstein #63275 üzenetére
Steamcrisp változatot használunk, nagyon bevált. Azóta csak a bundáskenyeret sütöttük olajban, minden más a sütőben készül. Kovászos kenyér is készül időnként otthon, ahhoz is használom a gőz funkciót, illetve BBQ-t is tolok vele, egész jó eredménnyel (szmókeresek ezt nem olvasták, jó?). Külön edény és cső készlet csak extra, nem nagyon érzem hiányát.
Van egy 3,5 decis mérőpoharam, abból 2 adag fér a tartályba, kb. 1 órára elég. Így is szoktam belőni, és hagyom, hogy elfogyjon a sütés vége előtt akár 5 perccel, így nem kell ürítgetni. Viszont mindenképpen lágy vízzel érdemes használni, különben - értelemszerűen - nagyon gyorsan vízkövesedik a rendszer. -
Gömbike
senior tag
válasz
Viperator #63276 üzenetére
A kombi gép CSAK szükségmegoldás. Ha elfér, mindenképp két külön gépet vegyél.
Jobban halad a munka velük, a kettő kevesebbet fogyaszt együtt, mint a kombi magában, főleg vízből
, s a végeredmény is nagyságrendekkel jobb.
A kombi nem tudja szöszteleníteni a ruhát, kevesebb fér bele szárításkor, stb.
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Melyik változattal járok jobban?
Mosógép + szárítógép egyben vagy Külön mosógép, külön szárítógép
Melyik változatnak van jobb előnye?
(ahogy nézem, hogy mosógép+szárítógép már 160ezertől kezdődnek, viszont külön-külön akár össz 200ezertől kezdődhet. De nem lényeges a keret nagysága, csak ne legyen túl drága, inkább jó legyen)
Samsung mosógépnek általában 3-4 órás mosási ideje (normál változat) van
(minek ennyi??), viszont az LG-nek másfél - két óra között van a mosási ideje.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv! -
einstein
senior tag
Gőzsütőkkel kapcsolatban van tapasztalat?
Electrolux / AEG vonalon nézelődtem. Arra gondoltam, megpróbálnánk, de elég lenne az egyszerűbb - kenyérsütéshez használható - verziók, Steambake néven futnak. Aztán rájöttem, hogy itt is csak arról van szó, hogy van egy medence a sütő aljában amit felönthetsz vízzel. Van ennek értelme?? Ezt bármelyik sütőben megcsinálom.
Az eggyel komolyabb vonalon (Steamcrisp, stb) már van saját víztartály. De ott meg azt látom, hogy egy külön edénykészlet kell + cső, amivel belevezetem a gőzt? Vagy ez csak opció? Ezt nem igazán értem.
A másik, hogy a használatija szerint mindig le kéne engedni a víztartályt. Hát ez a kettő így elég macerának tűnik, ennyire azért nem érdekel a téma. Kivéve, ha ezekre valójában a napi használatban nincs szükség. -
einstein
senior tag
Én is konyhaberendezés előtt állok. A mosogatógép kapcsán szerintem nézd meg, hogy pontosan melyik programon fogyaszt ennyit a gép, illetve mennyit fogyaszt a többin. Amit én korábban összehasonlítottam (szintén két Bosch), kb csak az Eco program között volt érdemi különbség. Az energiatakarékosabb gép valami elképesztő, 4,5 órás Eco programmal fogyasztott ennyit. A kevésbé energiatakarékoson pedig 3,5 órás volt az Eco.
Most egy szabadonálló Siemens gépünk van, kb ugyanezekkel a programokkal. Eco-n a lehető legritkább esetben megy. Szinte mindig Auto, illetve valamilyen gyorsított programon használjuk.
Amúgy én is Serie 4 13 terítékeseket néztem ki, de azok 120-130 között voltak. Múltkor egy akciós Serie 6 gép majdnem "elcsábított", az volt 185. Sajnos elfogyott elég gyorsan (MM). 185-ért már lehet nem vennék Serie 4-et. De ez persze pszichológia, mert nem tudom hogy a technikában mi a különbség
Csak annyit tudok, hogy a Serie 6-os gépek nehezebbek, ebből meg a hozzám hasonló egyszeri ember azt gondolja, hogy akkor biztos "több bennük az anyag". Azt persze, hogy további s bírja majd, nem tudom.
-
ribarszki
őstag
válasz
Joccc07 #63265 üzenetére
Hivatalosan nincs Dysonra felmosó fej. Kínai utángyártott, erősen megkérdőjelezhető minőségű felmosó fejek vannak.
Az én kérdésem inkább az, hogy a feleséged miért szeretne ilyen öszvér megoldást? 220k-kért nagyon durva Dyson v11 akksis porszívót lehet venni. A felmosós gépek csak maszatolnak pár dl vízzel, egy tenyérnyi moppal amit közben ki sem mosol. Inkább egy frankó akksis porszívó, mellé pedig vödör és vipera felmosó. Ez tuti. -
-
Joccc07
addikt
Sziasztok,
Segítségeteket kérném. Szeretnék egy felmosós porszívót venni ami az alábbi kritériumoknak kell megfeleljen:
Forgókefés felmosó
Minimum 0.5liter tartály
Vezetékes vagy vezetéknélküli az mindegy
Max 200.000FtRemélem tudtok benne segíteni. Rengeteget megnéztem már de az asszony mindenre azt mondta, hogy nem jó.
Köszönöm -
BBéci
legenda
válasz
newmoonlight #63254 üzenetére
A plusz 6 akkor talán elfogadható lenne, ha a hűtőszekrény fél fokos tűréssel folyamatosan tudná tartani. De ez nem jellemző, 2-3 fokos ingadozás simán előfordul, ami 8-9 fokot jelent, az élelmiszerek többsége számára sok.
Sharpomat 3-ra állítottam, így 2-6 fok között ingadozik a belső hőmérséklet. Amikor 2-3, a sört 4-5 percig a konyhapulton pihentetem és utána bontom fel. -
aldebaran
addikt
Köszi srácok!
-
laszak
tag
Főzőlap és elszívót érdemes egy márkából választani, hogy "jobban összedolgozzanak"?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest