Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz nagylaci32 #63595 üzenetére
"Külön kell választani a fő funkciót a kényelmi extráktól."
Valóban, de semmiféle kényelmi extrát nem említettem.
"Attól, hogy valami egyszerű és olcsó anyagokból készül, nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz."
Valóban nem, én sem állítottam azt, hogy rosszak, de attól még, ha megtehetem, nem vagyok hajlandó pénzt adni olyasmiért, ami egyszerű és olcsó anyagból készült.
Szerinted mit jelent, amit idéztél?
"függetlenül a hűtési/működési képességüktől..."
Segítek, ezt azt jelenti, hogy akár nagyon jók is lehetnek, de nem érdekel, ha kinézetre, tapintásra nem érik el azt a színvonalat, ami számomra megfelelő. Sharp hűtőszekrényem gyönyörű, szinte ipari műremek, a konyha dísze, ékköve. Alig várom, hogy kinyithassam valamelyik ajtaját a 4 közül és betegyek vagy kivegyek belőle valamit. Örömet okoz ránézni és használni. Ugyanezt várom el és tutira meg fogom kapni egy Miele mosógéptől.Amit a hangmérnök nyilatkozott, az úgy hülyeség, ahogy van!
Egy valóban jó hifi készüléken nincsenek színes gombok és az utóbbi 20 évben a faberakás sem divat. Nálunk ez számít kiválónak: [link]. Hangminőségben a pro cuccok fényévekre vannak elmaradva ezektől.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Sziasztok.
Most vákumfóliázóval kapcsolatban kérnék információt. Nem is magával a géppel, sokkal inkább a felhasznált tasakokkal vagy tekercsekkel kapcsolatban. Olvasgattam már ezt azt, ezért kérdezném: sok olyan tasak van, ami tisztítás után újra használható, akár hűtőben akár fagyasztóban stb. Ugye pl. ez utóbbiban sokféle méretű élelmiszer előfordul, de ugyanez igaz mondjuk szendvicsek vagy zöldségek csomagolására is. Ha feltételezzük, hogy szeretném újra felhasználni a tárolókat, akkor érdemes venni egyáltalán kisebb zacskó vagy tasak méretűeket ? Mert igaz, hogy talán 1 vagy pár darab szendvicset is meg lehet egyszerre vákumozni, de mikor felbontjuk azt, akkor ugye kisebb méretű lesz, mert le kell vágni az x cm-t. És persze igaz az is, marha furán nézhet ki 1 zsömle egy 28 cm széles tasakban
tényleg tapasztalatokat várok főleg ugye tárolás témában, de bármit elolvasok ez ügyben (mikró-beli felhasználás, húspácolás stb.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #73959936 #63603 üzenetére
Zsömlét nem tudsz levákumozni, mert negyedére összezsugorodik kb. Esetleg, ha olyan a vákumozó, hogy manuálisan tudod állítani a szívóerőt, de az úgy már nem lesz vákum. Tehát tartós tárolásra nem lesz alkalmas.
Zöldségre, gyümölcsre viszont kiválóan működik, de ott sem mindegyikre. Szőlőből pl mustot csinál, de almát, körtét, minden további nélkül.
A zacskót nem kell újra felhasználni, akkor már vannak "lifehackok" amivel a standard nejlont is alkalmassá teheted vákumozásra. Pl ilyen, ha beteszel a szájához egy szívószálat. (A gyári zacskó attól speciális, hogy dombornyomott érdes felület van az alján, amin keresztül ki tudja szívni a levegőt a gép. A sima nejlonzacskóra is van ezer trükk, egyik az előbb említett szívószálas)
De ennek sincs értelme, mert rollban vásárolva nem vészes az ára.
Szuvidálásra lehet még jól használni, ami egy főzési folyamat. (sous-vide) Itt nem szívja ki akkora mértékben a levegőt, és a húsokat a fűszerekkel együtt teszik a zacskóba, majd abban is főzik meg, relatív alacsony hőmérsékleten, hosszú főzési idővel.(ide azért nem használnék tescos szatyrotItt egy másik zacsihack, ehhez még szívószál sem kell, csak egy olló
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
törölt tag
válasz #48613632 #63605 üzenetére
Speciel arra gondoltam, hogy alacsonyabb (állítható gyengébb) szívóerővel a ma elkészített zsemlét, szendvicset hűtőben tárolva vasárnap is ugyanolyan frissen tudom felbontani, mint ha holnapután készíteném el
az utóbbi linket láttam, nagyon klassz dolog lehet...majd és persze az alacsony hőfokon történő főzést is, de azt hiszem nem azzal fogok kezdeni.
-
veterán
-
titán
válasz Donki Hóte #63608 üzenetére
Ez így fake news.
-
veterán
Itt azt írják, hogy tilos lesz forgalmazni.
Persze elméletileg a hagyományos izzószálas villanykörték forgalmazása is tilos, mégis lehet minden nagyobb áruházban kapni...
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
titán
válasz Donki Hóte #63610 üzenetére
Az egyszer használatos műanyag szívószálat.
-
törölt tag
válasz #73959936 #63607 üzenetére
Ahhoz elég egy zipbag, amiból kinyomokodod a levegőt. De ha mindenképp vákumozni akarod a szendvicset, akkor vákum dobozt vegyél, ne zacskót. Egyes gépeknek van erre külön csatlakozója, mint pl a mienknek is. Azt viszont nem tudom, hogy ez mennyire kompatibilis az edényekkel, nekünk ilyen egy darab sincs.
Ja, a vákum dobozok sajnos picit engednek, így pár nap alatt kiegyenlítődik a nyomás benne. Kínaiban ez lényegesen rövidebb idő, mindössze pár óra. Ezeket úgy mondták, de több helyről is alátrámasztották. Szóval nem árt naponta újraszippantani. Azt viszont nem tudom, mi a helyzet a márkásabb edényekkel, ha vannak ilyenek.Lauda
Jellegéből adódóan, minden műanyag szívószál egyszer használatos. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
De a linkelt youtube videókban pontosan olyat használnak
Egyébként milyen az a szívószál, ami nem műanyagból van és nem egyszer használható
A fültisztító pálcikát is betiltják, pedig az kétszer használható
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #63614 üzenetére
a műanyag fültisztító pálcikát...
-
titán
válasz Donki Hóte #63614 üzenetére
Papír szívószál már régóta létezik.
-
Met
nagyúr
-
Dorian
félisten
Feleségem szól, hogy iszonyatos brutális berregést produkál a mosógép. Nézem, stabilan áll, nem ér hozzá semmihez... Egy eldeformálódott fém melltartó-merevítőt bányásztam ki a szűrőből... Ilyenkor ez belül okozhatott valami problémát?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Digitalpimp
senior tag
Ne viccelj már, akkor te azt is simán elhiszed, hogy az infláció csak 3%? Mert a KSH azt állítja?!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket !
Lenne egy kis problémám a mosógéppel.
Cseréltem benne szivattyú motort , közben lehúztam a vastag és a vékony csővet a szivattyú házról .
Közben átnéztem a csőveket nincs e benne valami .
Leszedtem a dob aljáról a vastag gégecsővet mert koszosnak találtam.
Mikor lehúztam a dob aljáról kiesett belöle egy golyó és egy ilyen kúpos gumi rész ezt nem tudom hogy kell összerakni ,vagyis össze raktam ,de nem tudom , hogy jó e. Lerajzolom ,hogy raktam össze .
Helyes e a sorrend ? A gumi peremet és a golyót hogyan kell összerakni így jó vagy fordítsam meg a gumi peremet én így raktam bele ahogyan a rajzon van .
Előre is köszönöm szépen a segítséget !
Remélem valaki tud segíteni Bocsi a nem szakszerű rajzért. -
törölt tag
válasz Dorian #63578 üzenetére
„Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda”
Ismerős? Ezen szösszenet alapján kijelenthetjük, hogy a saját démonaiddal harcolsz. Én 25 éve összeállítottam egy számomra akkor is, most is elfogadható, már high-end rendszert, amikor úgy volt, vettem egy (az akkor éppen legolcsóbb, ráadásul akciósan ÁFA-mentes) Miele mosógépet. Anyagi lehetőségeim nem engedik meg, hogy minden területen olyan dolgot vegyek, ami tökéletesen megfelel az igényeimnek, elvárásaimnak. Ettől még nem kezdek „a sok hülye sznob mit veri itt a nyálát” típúsú hisztibe.#63581 Laca1212
Mint írtam, a máig sokak által etalonnak tartott, de ennél azért jóval kevesebbek által használt építőipari segédgépezet, a Minimat ára a maga idejében (a ’70-es évek végé, ’80-as évek elején 4-5 havi átlagkereset volt. (Persze akkor a kereseteken belüli szórás jóval kisebb volt a mainál.) Ma egy belépőszintű Miele mosógép 1 havi átlagkereset.#63580 Donki Hóte
Nem, egyáltalán nem értetted meg. Hiszen az általad linkelt cikkből is csak azt a részt választottad ki, ami a vélt igazad alátámasztására jónak tűnt, miközben BBéci ugyanonnan bemásolt szövege pedig azt mutatta, hogy kissé másképp van.
Egyébként megvetted a tesztet? Vagy csak a cikk alapján írtál véleményt? Látod, hogy a 75%-os vagy magasabb konkrétan mennyi?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
„Ha a csapágy beszarik, azt lehet cserélni a műanyag üstben is (ha olyanra készült nyilván az üst, hogy cserélhető bent a csapágy)”
Csakhogy ez nem jellemző, az olcsó gépeknél egyáltalán nincs ilyen lehetőség.#63593 Csabroncka
„Jó is ez, remélem aki 1 Millás mosogatógépet nézeget, az azért tudja, hogy ipari felhasználású gép is létezik”
Leszámítva persze az egészen más szabályokkal futó termékszavatosságot. -
d@minator
addikt
válasz #40553216 #63624 üzenetére
"Csakhogy ez nem jellemző, az olcsó gépeknél egyáltalán nincs ilyen lehetőség." - Már a drágáknál sem lehet csapágyat cserélni. Három most kapható elöltöltősbe néztem bele 140, 190 és egy 240 ezres Electrolux, Bosch, AEG. Ezekben ha elmegy a csapágy 70 ezer a javítás "gazdasági totálkár" vagy a fűrészelős megoldás de az sem olcsó. A Miele-ben lehet cserélni bár nem hiszem, hogy kellene. Akkor viszont zsebbenyúlós lehet ha nem utángyártott. Whirlpool, Indesit már rég nem csapágyazható LG, Samsung fronton nem tudom mi a helyzet...
-
Dorian
félisten
válasz #40553216 #63623 üzenetére
Milyen dèmonaimmal, hogy jön ide a hifi? Az pont nem arròl szòl, h tapasztalatlanul vegyünk rögtön egy hìgend rendszert.
Anyagi lehetősègem megengednè, hogy akár ma vegyek 3 Milla mosògèpet ha akarnèk. De minek. Minek költsek havi átlagkereset valamire, ha harmad annyièrt is van számomra teljesen megfelelő termèk?
A hisztit itt te ès azok csapják, akik sznobizmusukbòl fakadò elvakultságukban nem fogják fel hogy az emberek tùlnyomò többsègènek minden hètköznapi igènyèt kielègìti egy nem prèmium, nem tùlárazott termèk is.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Laca1212
őstag
Akit érint, újra 110e a Dyson V8 Absolute Emagon.
-
Attila2019
tag
Üdv.
Melyiket érdemes választani? Sajnos nincs tapasztalatom egyikkel se sose volt ilyen porszívóm.Dyson v8 absolulte + 360€ vagy v10 469€
Philips speed pro max 339€60m2 lakás, szőnyeg és laminált padló, házi állat nincs.
-
MODERÁTOR
válasz Attila2019 #63634 üzenetére
V10 sztem megeri a felarat, en azt valasztanam. Philips speed pronk van, de en megvarom a dyson v12/15-ot.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a mikrot szeretnem lecserelni egy jobbra. A legnagyobb problemam vele h 4 ev alatt berozsdasodott. Sokat melegitunk benne vizet, tejet eleinte foleg cumisuveg, cumi fertotlenites miatt, ami most hamarosan ujra aktualis lesz. En a kezdetektol utalom a kezeleset is es azt h uvoltve kell 5x jeleznie, hogy keszen van. A berohadas pecsetelte meg vegleg a sorsat.
Sokkal nagyobbatt nem szeretnek. Grill nem fontos, de nem baj ha van. Mindenkepp digitalis kijelzovel, hogy pontosan be tudjam allitani a mikorzasi idot. 30 ezernel nem szivesen koltenek tobbet ra, de ha par ezerrel meg kell dobni, hogy valoban jo legyen akkor nem halok bele. A GRX listat lecci ne linkeljetek, mert az nem segitseg.
Egyebkent ha mar GRX, akkor az ajanlason kivul erdekelne, hogy az ottani mikrok milyen allapotban vannak. Errol a webshopban nem irnak semmit, kepek nincsenek, de itt rakeresve a hutok kinezetere peldaul sokan panaszkodtak. Gondolom az ajanlasok miatt azert tobben vettek itt onnan mikrot.
Koszi a segitseget! -
pjen
félisten
válasz Attila2019 #63634 üzenetére
Szerintem próbáld ki mindkettőt.Van előnye és hátránya mindkettőnek.
-
Nagya21
addikt
válasz Tibicsucsu #63636 üzenetére
Hali!!
Én nemesacél belsejüt vettem, az nem rozsdáll.....
Ambiano (aldis) de messze több mint 30k(50)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Gömbike
senior tag
A Samunak kerámia bevonatos a belseje. Azt tényleg könnyű takarítani.
Nekem ez van: [link] , nyilván nem ilyet szeretnél vásárolni, de a 30 ezres Samunak is ilyen bevonatos a belső tere.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
fecus
őstag
Jól látom, hogy egyik mosogatógépnél sincs megadva a belső méret? 3 embernek elég lenne a 6 teríték vagy keskeny kivitel. De jó lenne ha a tepsi beleférne: 423 x 370 mm
Vagy lehet valahogy ferdén is beletenni?
Még sohasem volt mosogatógépünk azért kérdezek ilyeneket."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Szárítógép aljába való fekete szivacsot keresek. Erre van valami DIY olcsó megoldás?
27x13x2cm -es darabra lenne szükségem. egy darab szivacsért nem szívesen adnék ki 5-6 ezer ft-ot amennyiért a gyárit kínálják. Még bírja, de már erősen az utolsókat rúgja a mostani. Tehát kínából csak akkor rendelnék (arra is várok tippeket) ha itthon semmiképp nem oldható meg 1-2ezer ftból.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségere. Van egy Zanussi 2300 porszívónk. Ehhez szeretnék vásárolni autó takarításhoz autós porszívófejeket. Nézegettem sok félét de sajnos nem találtam olyat ami jó lenne méretben. Lemértem a csövet aminek a külső átmérője 41,5mm a belső átmérője pedig 27mm. Ilyen méretben nem találtam egyet sem. Néztem az univerzálisakat is ott is ilyen 32,35 mm körüliek vannak.
Az lenne a kérdésem hogy rosszul keresem vagy tényleg nincs ? Nincs ezekhez valami rendes átalakító ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
veterán
Szerintem ez azt mutatja, hogy az adott gépre a leírt hosszúságú csövek/vezetékek vannak gyárilag szerelve.
Tehát ha nálad nagyobb a szükséges csőhossz a leeresztő rendszerben, akkor venned kell egy hosszabbító gégecsövet.
-
simico
tag
Egyebkent ha mar GRX, akkor az ajanlason kivul erdekelne, hogy az ottani mikrok milyen allapotban vannak.
Amit én vettem az teljesen ép, sérülésmentes, hiánytalan. A dobozára is ez volt filctollal a nevem alá írva: "patika, fullos" A doboza is ép volt. Passzolom, hogy akkor miért volt olcsóbb... A sorban előttem is (másmilyen) mikrót vettek, mögöttem sütőt, azok is patika állapotban voltak. A kiállított hűtőkön voltak kisebb karcolások és pici horpadások. A tévék egy része mintha pixelhibás lett volna, szép függőleges csík(ok) formájában - ezeket mondjuk elképzelni nem tudom, hogy ki és miért venné meg, akármilyen olcsó is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest