Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56101) Piftuka válasza Teaway (#56089) üzenetére


Piftuka
veterán

"17 éves Aristonra (kombi)"

Annyit beszéltek itt fentebb a melyik gyártó melyik autómárka minőségének felel meg analógiáról, és BBéci megjegyzését is látva, úgy olvastam, hogy "17 éves Astra (kombi)".... :P :DDD

Nem is értettem, hogy jön az a hűtőgépek ventilátorával kapcsolatos beszélgetéshez. :)

"Aquila non captat muscas."

(#56102) FerNandor válasza Teaway (#56100) üzenetére


FerNandor
őstag

Hát az elég gáz lenne. Kb legolcsóbb gépen is látható a folyamat. Ez meg igaz, hogy nem egy csúcs gép, de nem is az electrolux legalja. Hamarosan hívom a boltot azért.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#56103) Piftuka válasza FerNandor (#56084) üzenetére


Piftuka
veterán

Az öblítő illatának hiánya nem biztos, hogy hiba. Talán jobban átmossa a ruhákat, mint az említett másik gépek. Hasznos akkor, ha valakinek a bőre érzékeny a hagyományos (nem "sensitive") öblítőkre.

Nekem elöltöltős Electrolux gépem van, és csak éppen annyira érezni az öblítőt a ruhákon, amennyire szükséges.

A mosási fázisokat viszont a legjobb tudomásom szerint nem jelzi. Ha megfigyeled, kicsit "pórias" az Electrolux mosógépek kezelőfelülete pár más konkurens (tipikusan LG és Samsung) mosógépekhez képest.

Írja, hogy mennyi ideje fut a mosás (avagy mennyi idő van még hátra), és annyi.

"Aquila non captat muscas."

(#56104) FerNandor válasza Piftuka (#56103) üzenetére


FerNandor
őstag

Igen, valóban, köszi. Most megvilágítottam a kijelzőt és nem is a folyamatok ábrái vannak ott, az említett részen, hanem plusz elemek részei, pl "mix", gőz meg ilyenek... akkor ez ilyen pórias. Hát érdekes... :Y

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#56105) Piftuka válasza FerNandor (#56104) üzenetére


Piftuka
veterán

Hozzátéve, hogy nekem személy szerint nem hiányzik ez a funkció. (Két "extrának" amúgy külön visszajelzője van azért; a plusz, külön öblítésnek, és még egy másiknak - talán "csepegtetés" -, amelynek nevére most nem emlékszem.)

Számomra az a lényeg, hogy miután elindítottam a mosást, tudjam, hogy mikor jár le. :) Ahhoz pedig elegendő az idő visszajelzése. :K

"Aquila non captat muscas."

(#56106) Nagya21 válasza Piftuka (#56103) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Nekem az elöltöltős keskeny elux a fordulatszám mellet villogó ikonokkal jelzi hogy éppen hol tart(mosás-öblítés-centrifuga), és persze irja mennyi idő van szerinte vissza.

Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#56107) FerNandor válasza Piftuka (#56105) üzenetére


FerNandor
őstag

Igen. Annyira engem sem zavar, inkább a páromat. Nekem csak simán fura. Olyan ez nekem, mint némelyik autó fordulatszámmérő nélkül vagy vízhőfok visszajelző nélkül. Köszi az öblítős dolgot is. Lehet, hogy tényleg az van, hogy jobban kiöblíti az öblítőt a gép. Ami ugye nem baj, csak fura volt az előző után, hogy alig van valami illata, az is inkább a mosószeré. Így meg igaziból kár drágább, tartós illatú öblítőt venni, ha amúgy sem lehet érezni.
De jó amúgy a gép. Nekem tetszik. Szépen mos. Remélem jó lesz. Mosás után áttöröljük az ajtót, hogy az oda pörgettett víz ne folyjon le, 2 mozdulat hála a lenti mosószeradagolónak és talán nem fog rohadni sem majd.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#56108) T J válasza Teaway (#56089) üzenetére


T J
tag

Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy a ventilátor kihallatszik a gumitömítéssel lezárt fémdobozból? Ezen elvileg segíthet, ha építek köré szekrényt.

Viiktor1989
Mikor a boscht vettem, megnéztem a miele belépő szárítógépét is. Ami szerintem jobban van megoldva a mielénél: szenzorok elhelyezése a dob két "lapátjában" (szemben a többi gépnél, ahol elől az ajtó alatt vannak), és a szűrő formája, ami csak egy lap, ezért nem kell nyitogatni a tisztításhoz, és nincs hajtogatós "zsanér" ami elfáradhat. Csak úgy voltam vele nekem ez nem ér meg egy százas felárat, egy egyébként jó minőségű géphez képest.
Az egyetlen panaszom a boschra, hogy az ajtó tömítése nem olyan mint a mosógépeknél (mielénél erre már nem emlékszem), ezért kifúj egy kis levegőt és párát, és érezni az öblítő szagát a lakásban. Ezért az egyért haragszom, hogy sikerült elbaltázzanak egy olyan dolgot, amire már több évtizede van megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#56109) Elemental válasza st6969 (#56091) üzenetére


Elemental
addikt

Be lehet dugni a töltő a porszívóba is és a dokkolóba is. Én egyelőre úgy használom, hogy csak akkor töltöm, ha lemerült, nincs állandóan a töltőn.

(#56110) farkas-j válasza #94529552 (#56094) üzenetére


farkas-j
őstag

Egyetértek! Csak az a probléma, hogy egyesek a fórumban meg egy Beko-s negatív esetet általánosítanak az összes Beko gépre. Ez szerintük a Beko-nál így elfogadható, de más "márkás" gépeknél ezt kikérik maguknak.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#56111) Teaway válasza FerNandor (#56107) üzenetére


Teaway
veterán

A tetejét hagyd nyitva, amíg csak lehet.

Nincs itthon csokid??

(#56112) Zeki


Zeki
nagyúr

Ez a robotporszívó megéri?
link

(#56113) st6969 válasza Elemental (#56109) üzenetére


st6969
őstag

Valószínűleg én is alkalmanként tölteném.
Kétségtelen, hogy nagyon kényelmes, hogy a dokkolóra feltéve rögtön tölt, nem kell "dugdosgatni", és mindig 100%-on van. Akkumulátor töltés tudtommal elég kényes dolog, emiatt merült fel bennem, hogy biztosan jó az, ha folyamatosan töltőn van? Alkalmanként 1-2-10-20-30 percre használatba veszem, aztán megy vissza? Lényegében az ideje 99%-át a töltőben tölti, hogyan befolyásolja ez vajon az akksi élettartamát?
Telefonoknál pl. van, aki arra esküszik, hogy 20-80%-os töltöttség között érdemes tartani, ha hosszú életű akksit szeretnénk, de semmi esetre se hagyjuk éjszaka rajta a töltőn. :F

(#56114) ribarszki válasza Zeki (#56112) üzenetére


ribarszki
őstag

Én dobnék hozzá, hogy egy Xiaomi Mi Robot kijöjjön. Már ha neked kell otthonra.

De robotporszívó topikban lehet van/volt valakinek. Gyere át.

[ Szerkesztve ]

(#56115) Dluinet válasza Zeki (#56112) üzenetére


Dluinet
nagyúr

csak LIDAR rendszerűt vennék, a többi csak pattog
topikja

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#56116) FerNandor válasza Teaway (#56111) üzenetére


FerNandor
őstag

Igen, köszi. Azt úgy hagyjuk nagyon sokáig, csak mosás után, felnyitás után egyből meg is töröljük, hogy ne folyjon le a víz nagyon a zsanérok felé.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#56117) static00


static00
csendes tag

Sziasztok!

porszívó szervizt keresek, egy 5-6 éves elecrolux porszívó, nem indul be, vagy kábel vagy motor, meg kéne nézni egy hozzáértőnek, pesten milyen szervizt ajálatok?

köszönöm

(#56118) Zeki válasza static00 (#56117) üzenetére


Zeki
nagyúr

Olyan szerviz árak vannak, hogy veszel egy új gépet.

(#56119) Piftuka válasza static00 (#56117) üzenetére


Piftuka
veterán

Nagy valószínűséggel ennél olcsóbban a szervizeléssel sem jössz ki sajnos!

(Viszonyításként... a szívócső, és a szívófej, együtt ~16.000 forint, ha megrendeled.)

Fentebb beszélgetünk nemrég éppen erről a típusról... Érdemes elolvasnod. Azóta még 5.000 forinttal olcsóbb lett. Ennyiért szinte ajándék. (Eredetileg egy ~50.000+ forintos gépről van szó.)

Hátha megfelelő alternatíva számodra a javítás helyett. Azért hívd fel az Electrolux Magyarország képviseletét! Korrektek, segítőkészek... tudnak ajánlani szervizpartnert is.

"Aquila non captat muscas."

(#56120) Teaway válasza Piftuka (#56119) üzenetére


Teaway
veterán

Ezeknek elmentek otthonról... :Y

Nincs itthon csokid??

(#56121) Zeki válasza Teaway (#56120) üzenetére


Zeki
nagyúr

Minden ilyen a nem éri meg kategória.

(#56122) Teaway válasza Zeki (#56121) üzenetére


Teaway
veterán

:F Ha mindenhol 50, itt meg 20, az miért nem megérős?

Nincs itthon csokid??

(#56123) koxx


koxx
MODERÁTOR

Megvolt az első teszt fogmosás a Philips 4300-assal, nem jobb vagy rosszabb szerintem mint az OralB 8900-am, csak más. Mindkettővel ugyanolyan tisztára tudom mosni a fogamat. Tetszik a Philipsben, hogy csak zümmög, sokkal halkabb mint a másik. Nagy hátrány sztem, hogy iszonyat drágák a fejek hozzá. 12k-t talán megért, idővel kiderül. Philips oldalán regelve mostantól 3 év gari is van rá.

(#56124) Teaway válasza koxx (#56123) üzenetére


Teaway
veterán

Majd küldök hozzájuk lektort; fordításban még van mit fejlődni:
„Fogmosási idő: Akár 2 hét” :D

Nincs itthon csokid??

(#56125) BB9000 válasza Piftuka (#56119) üzenetére


BB9000
senior tag

Nekem bejött ez a porszívó. Egy nagytakarításon vagyok túl vele. Két összehasonlítási alap: Samsung 12 éves és a Rowenta 1,5 éves készüléke. A két készülék jó tulajdonságait egyesíti.
Előnyök:
1./ Hordozáskor marokra lehet fogni, (Rowenta ujjpercbedugós)
2./ jól gurul (Rowenta összevissza)
3./ A kábele elég hosszú és nem túl vékony (Rowenta csenevész)
4./ A cső klikkes és nem jön szét. (Rowenta gyakran széthullik)
5./ A kimeneti szűrő normál árban van. (Samu 11K Ez 2K)
6./ Tényleg halk és már a második fokozatban is elég erős. (kb mint a Samu)
7./ A fej nem tapad le keménypadlón. (a lakás 95%-a keménypadlós)
8./ A villásdugó törésgátlója jó hosszú és annál fogva jól ki lehet húzni a konnektorból.
Hátrányok:
1./ A szőnyegekre letapad. Mindkét állást kipróbáltam a fejen és egyik se túl jó.
2./ Kissé büdös "kínai ragasztó" szaga van. Remélem majd elmúlik. Ezt a másik két porszívónál korábban egyáltalán nem tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]

(#56126) koxx válasza Teaway (#56124) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Jaj ugyanmár :D csak kicsit pontosítani kellene.

(#56127) Zeki válasza Teaway (#56122) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem a gép, a javítás.

(#56128) Teaway válasza Zeki (#56127) üzenetére


Teaway
veterán

Ja, értem, de én a linkre reagáltam.

Nincs itthon csokid??

(#56129) cd930 válasza koxx (#56123) üzenetére


cd930
aktív tag

Időnként ki lehet fogni 1000 Ft/db ár körül az alap fogkefefejet hozzá, 8 darabos gyűjtőben a Philips oldalon, kuponozva.
Ennyi a DM-ben kapható utángyártott fogkefefej is (legalábbis egy éve annyi volt).

[ Szerkesztve ]

20+ éve a Prohardveren

(#56130) Piftuka válasza Teaway (#56122) üzenetére


Piftuka
veterán

Mondjuk egy olyan aspektusa lehet ennek az egésznek, hogy kicsit "gyanús" ez a leárazás. :)
A nővéremnek is említettem, és rögtön azt kérdezte, hogy "hol a buktató?".

Előbb volt 54.000 forint náluk, majd leárazták 29.000-re, majd 25.000-re, immár ~21.000...

Persze alapvetően valószínűbb, hogy ebből a típusból sok maradt nekik raktáron, és/vagy egyike a "vevőcsalogató" akcióiknak. Tudod... rengeteg az ún. "impulzusvásárló".

Aki ha meglátja ezt a hirdetést, ha már "ott jár", vásárol mást is. :)

Aki pedig vesz egy ilyen gépet, és jól működik nála, az jól jár. Mert ennyi pénzért "épkézláb", modern porszívót más márkától nem is nagyon lehet kapni.

"Aquila non captat muscas."

(#56131) Piftuka válasza koxx (#56123) üzenetére


Piftuka
veterán

Nekem a fogorvosom váltig állította, hogy ezekkel a szónikus fogkefékkel hatékonyabban lehet tisztítani a fogakat, mint a forgófejes megoldásokkal.

Mondjuk én csak utóbbit használtam még (szintén Oral B), de az egyik kollégám vett egy olcsóbb, "Müller brand" szónikus fogkefét (mert ahhoz olcsók a pótfejek is), és ódákat zengett róla.

(Hozzátéve info-ként, hogy az illetőnek 32 sérülésmentes, érintetlen, egészséges foga van 45 évesen. Nagyon szerencsés...)

"Aquila non captat muscas."

(#56132) hodostamas válasza Piftuka (#56130) üzenetére


hodostamas
addikt

Nekem tegnap jött meg, kipróbáltuk. Egyenlőre nem találtam meg a buktatót :)

(#56133) Viiktor1989 válasza T J (#56108) üzenetére


Viiktor1989
tag

És egyébként meg vagy elégedve a szárítógéppel? Nem mentek benne össze a ruhák?

(#56134) canniball válasza ribarszki (#56061) üzenetére


canniball
nagyúr

Köszi a választ!

1. Wow! Ez a képekről nem látszott, azt hittem ez is úgy működik mint (ezek szerint) a Dyson. Újabb plusz pont.

2. Remek!

4. Pedig azt hittem a Miele-den is motoros fej van. Mindenesetre a miénken sincs, így viszont pontos az összehasonlítás.

5. Na ennek tükrében megint holtpontra jutottam. Lassan szeretnék venni egy robotot is, akkor viszont lehet elég lenne egy olcsóbb "nyeles" is arra az esetre ha valamit gyorsan fel kell takarítani, így olcsóbbra jönne ki a kettő együtt. De ha többet rászánnék, akkor a Dysonnal ezek szerint kb. el lehetne felejteni a nagy porszívót. Már megint nem tudom mi legyen...

(#56069) Nagya21!
Nálunk nincs ilyen durva szőnyeg, csak egyszerű szőnyegbolti (valami ilyesmi) és takarítógép sincs csak egy "sima" porzsívó (ami ugyan jól szív, de nem takarítógép és motoros feje sincs).

(#56068) st6969!
Jól tudod. Én is hasonló célra azért vettem ilyen "hordó porszívót", mert milyen jó, hogy nem kell hozzá zsák. Aztán az első ürítésnél pofára estem, mert ugyan működik zsák nélkül is, csak épp amit nyerünk a réven azt vesztjük a vámon a szűrő tisztításánál. Itt pl. 12 darab vásárlása esetén 783Ft/db az ár és ingyenes a szállítás.

(#56085) BBéci!
Egy kutya, csak az ár más...

(#56115) Dluinet!
Van amelyik optikai szenzorral is tud szisztematikusan dolgozni. ;)

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#56135) #94529552 válasza farkas-j (#56110) üzenetére


#94529552
törölt tag

Köszi, rendben. Bár azt még hozzátehetjük, hogy nem mindegy, hogy egy pár hónapos garis mosógépről van szó, vagy egy rég nem garis 4 éves hűtőről, és azért a Bekónál nem is egyedi esetekről van szó, hogy vezérlőegység hibásak lettek a mosógépek. Tehát mosógépekről van szó, és nincs általánosítva mindenre.

(#56136) #94529552 válasza FerNandor (#56116) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem is kell azt törölgetni, mi sose szoktuk, és még makulátlan. Csak majd a későbbiekben évente kb. tisztítani, és néha egy 90 fokos mosást is csinálni. A WP-nél annál sűrűbben, mert nemrég csekkoltam az ismerősét, ami 3 éves Whirlpool felültöltős, és már fel van hólyagosodva a tető rajta egy ideje. Annál minden mosás után le kellene pattintani a mosószer adagolót, hogy kiszáradjon rendesen. Meg elmosni, mert bele volt ülepedve a mosószer és öblítő keveréke, pedig nem szokták túltölteni, amint azt a WP szerviz vagy üfsz. mondja.

(#56137) farkas-j válasza Zeki (#56112) üzenetére


farkas-j
őstag

Ma már szerintem csak olyat szabad venni, ami lézeres érzékelővel fel tudja térképezni a helyiséget. Érdemes utánajárni a típusoknak a tudásuk és a pótalkatrészek miatt. Nálunk a családban 2db Xiaomi Mi van. Teszik a dolgukat és az Aliexpressen olcsó a pótalkatrész hozzájuk (pl. szűrő kefe).

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#56138) kismedve1982 válasza #94529552 (#56135) üzenetére


kismedve1982
tag

Nekem Beko 7kg keskeny mosógépem van. 4 éves, kb 140e-es kategória. Elkezdett folyatni vízbetöltéskor a jobb oldalon (szemből a bal). Szétszedtem, nagyon szép tiszta mindenhol, egyedül a mosószer adagoló háza volt vízköves, azt nem lehet megbontani, így vízkőtelenítettem. Összeraktam, most megint jó. Egyszer már csinálta. A vízkő miatt másfele szórhatta az apró lyukakon keresztül a vizet, így mehetett mellé kb 1-2deci. (Szerintem) Kapott egy esélyt, de nincs kedvem fél évente ezt eljátszani.

(#56139) Hzi válasza koxx (#56123) üzenetére


Hzi
aktív tag

Hali, én Aliról rendeltem, sokkal olcsóbban.
Van eredeti fejünk is, nem igazán érezni a különbséget.

Hogy vagy te itt? Jóóóól!

(#56140) Piftuka válasza BB9000 (#56125) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm, hogy megírtad! ;) Örülök, hogy bevált nálad a porszívó! :K

A szőnyeggel kapcsolatos megjegyzésed jogos. Én éppen emiatt adtam oda a nővéremnek anno. Az én szőnyegemen nagyon "akadt"; nehezen tudtam mozgatni.

Ő viszont remekül tudja használni, és elmondása szerint a kutyaszőrt is rendkívül hatékonyan tudja vele felszedni.

"Aquila non captat muscas."

(#56141) Piftuka válasza hodostamas (#56132) üzenetére


Piftuka
veterán

:R

Kívánom, hogy maradjon is így! ;)

"Aquila non captat muscas."

(#56142) #94529552 válasza Zeki (#56112) üzenetére


#94529552
törölt tag

Van róla egy itteni cikk, hátha még nem láttad. Én meg ezt néztem ki: XIAOMI MIJIA Mi G1 A Haiernél drágább, de a tudása miatt talán megéri.

(#56143) peppe79 válasza ribarszki (#55801) üzenetére


peppe79
senior tag

Rendeltem én is egy Xiaomi handheld 1C-t. A Xiaomi robot miatt a Vorwerk porszívónkat már csak a nagytakarítások alkalmával használtuk, úgyhogy hiányzott egy könnyű állóporszívó, ami mindig kéznél van. Kíváncsi leszek rá...

(#56144) ribarszki válasza peppe79 (#56143) üzenetére


ribarszki
őstag

Szuper! Írj majd róla. :C

(#56145) Zeki válasza #94529552 (#56142) üzenetére


Zeki
nagyúr

Köszönöm!
Az a baj, hogy a xiaomi ára már túl sok. Ez 31-ért barátibb. De még ez is kérdéses.

(#56146) st6969 válasza peppe79 (#56143) üzenetére


st6969
őstag

Honnan rendelted, ha nem titok? Én is gondolkodom rajta erősen, de filózok, hogy a Black Friday-t megvárjam-e...

(#56147) Galahed válasza Zeki (#56145) üzenetére


Galahed
senior tag

Megette a tehén hogy barátibb, ha egyszer nem takarit ki rendesen mindenhol, véletlenszüren meg össze-vissza a szobában és a szívóereje is nagyon kevés. Kidobott pénz lesz.
Olcsó húsnak híg a leve szokták volt mondani.

(#56148) ribarszki válasza Galahed (#56147) üzenetére


ribarszki
őstag

Igazat kell adjak. Nem jó ilyen gépekkel belekóstolni a robotozásba, mert elmegy a kedve is tőle.

(#56149) T J válasza Viiktor1989 (#56133) üzenetére


T J
tag

De előfordult műszálas kötötteknél (Orsay-es kardigánok és műszál tartalmú zoknik).

(#56150) Teaway válasza T J (#56108) üzenetére


Teaway
veterán

„Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy a ventilátor kihallatszik a gumitömítéssel lezárt fémdobozból?”

Fogalmam se nincsen.
A egyik alkatrész kereskedőnél a Liebherr ventilátor motorok két nagyobb csoportból kerülnek ki. Az egyiket valamilyen Swiss made feliratú cucc gyártja, a másikat pedig az ebm-papst Slovenija.

Nincs itthon csokid??

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.