Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56401) lowzor válasza BBéci (#56367) üzenetére


lowzor
veterán

Én egy Rowenta porzsák nélküliről váltottam C2-re, mert 1,5 év után már annyira utáltam, hogy muszáj volt lecserélnem egy normális porzsákosra. Utáltam a tartályát üríteni, mert nem csak hogy mindenfelé repült a por, hanem a rátekeredett hajszálakat is kézzel kellett letépegetni. Plusz minden második porszívózás után battyoghattam ki vele a kukához, mert nagyon hamar megtelt. A szűrő kimosása után nagyon hamar elvesztette a szívóerejét, kb 1 porszívózás után már érezhetően gyengébb volt. A szűrőjét nagyon szar volt mosni, rengeteg ideig tartott mire a legtöbb mocskot kipiszkáltam belőle a folyó víz alatt, és iszonyat büdös is volt, utána meg legalább egy napig nem lehetett használni, mert min 24 órát kellett száradnia, néha még annyi sem volt elég. Az anyagminőségéről már nem is beszélek, mert 1 év után már törtek le róla a vékony fröccsöntött műanyag elemek. A szervizt a megjárta 1 év után, mert tönkrement benne a motor, de azt kicserélték a gariban.
Évente egyszer a szűrőit is cserélni kell, ami kb 8000Ft-ba kerül, tehát még az üzemeltetése is drágább, mint a C2-é.
Többet a büdös életben nem vennék porzsák nélkülit, max multiciklonost, de azzal nincs semmi tapasztalatom még.
Az árukeresős vélemények persze erről a Rowentáról is nagyon jók. :D

[ Szerkesztve ]

(#56402) st6969 válasza lowzor (#56401) üzenetére


st6969
őstag

"Az árukeresős vélemények persze erről a Rowentáról is nagyon jók."
Persze, hogy jók. A gyengéi nem fognak kijönni az első porszívózás után. Joli néni pedig örül, de nagyon, hogy végre van egy "jó" porszívója. És mivel egy kicsit "dörzsöltebb", megvárja a második porszívózást is a véleményével. És mivel nyilván még mindig jó, ad rá öt csillagot. De sok olyat is olvastam, hogy öt csillag, zárójelben: még nem bontottam ki (!) :Y . Vagy ajándékba lesz...csak tudnám, ilyenkor mi a ló....-t pontoz?! Azt, hogy meghozta a futár?!
Óvatosan az árukeresős, és egyéb oldalak értékeléseivel. Bizonyára vanna olyan termékkörök, ahol relevánsabb értékelést lehet leadni egy-két használat után. Az olcsó porzsák nélküli porszívó nem az :N
Én is megjártam ezt a létrát. MIndenáron porzsák nélkülit akartam, de olcsót. Örültem, hogy megszabadultam tőle. És nem Mielére cseréltem. Húszezres (akciós) Boschra, de porzsákosra. Egyik legjobb döntés volt.

(#56403) Elemental válasza lowzor (#56401) üzenetére


Elemental
addikt

Nagyon elvakult porzsák imádó vagy ;]

(#56404) peppe79


peppe79
senior tag

Néhány nap tapasztalata a Xiaomi handheld 1C-vel: szívóerőben picit elmarad az előző porszívómtól, így leginkább a motoros fejekkel hatékony.

A két szűkítőfejen lévő, kitolható kefe sörtéje nagyon vékonyka (4-5 milliméter), és ritka elrendezésű. Emiatt pedig elég sok levegőt mellészív. Egyelőre még nem jöttem rá, hogy hol venném így a kefének hasznát. :F Még szerencse, hogy megtartottam a másik porszívóm bútortisztító fejét, amin kellően vastag (20 milliméter), és sűrű elrendezésű a sörte. Ezzel már hatékonyan eltávolja a port a bútorokról.

A motoros padlótisztító fej nagyon könnyen navigálható, viszont ennél is érzek némi hiányosságot. Jó lett volna például, ha a burkolat elejét és oldalát ellátják valami gumiszerű "övvel", vagy más koptató anyaggal, ami védi a mosólábazattól, és tompít, ha nekikoppan valaminek. Tartok tőle, hogy ha egyszer véletlenül, az áttetsző műanyag burkolat, picit erősebben nekikoccan például az alu szekrénylábak élének, akkor lepattan belőle egy kis darabka, vagy megreped. De amúgy más gond nincsen vele, szépen fel lehet vele takarítani a hidegburolatot.

Ja, és bitang jól tudom használni az orrszi porszit! Tudom, erre a célra inkább egy olcsó, leharcolt porszívót kellene bevetni, amiért nem kár, ha netán leég a motorja. De megmondom őszintén, a gyerek orrának leszívásához eleve utáltam elővenni a vezetékest...főleg, amikor már lefekvéshez készülődtünk, és még ki kellett vennem az előszoba szekrényből a porszívót, átgörgetni a hálószobába, bedugni a vezetéket, a gégecső közelébe leültetni a gyereket... A kis Xiaomival nincs ilyen vesződés.

Összességében, arra a célra, hogy kiegészítse a robotot hidegburkolaton, illetve hogy portalanítsam a bútorokat, könyveket, eltávolítsam a pókhálót, eddig bevált. Viszont a szűkítőfejeken lévő, keskeny sörték lényegét továbbra sem értem.

(#56405) peppe79 válasza st6969 (#56402) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem lenne gond az árukeresővel sem, ha lenne lehetőség "update"-elni, mint például az amazonon.

(#56406) lowzor válasza st6969 (#56402) üzenetére


lowzor
veterán

Nem is értem, hogy miért adnak el ilyen konstrukcióval porszívókat. :(
Én is megvettem sajnos utánanézés nélkül, és használat közben derült ki, hogy ez nem lesz túl jó.

(#56407) Zeki válasza Elemental (#56403) üzenetére


Zeki
nagyúr

Zsák nélküliben a drága a jó. Zsákosban jobb az olcsóbb is, de ott is lehetnek konkrét ipari hulladékok. Nekem egy 50 ezres vietnámi samsung volt a minden szempontból az úgy szar ahogy van minőség.

(#56408) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

Remélem a szárítógépes sztori után mindenki kezdi érteni a mikroműanyag problémakörét és a mennyiség mibenlétét (mondjuk , hogy a ruhaipar valóban mekkora környezetszennyező). A probléma abból adódik, hogy a szervezetben nem tudjuk hogyan viselkednek, nem maga a műanyag (mert az ebből a szempontból inert), hanem az abban lévő egyéb anyagok (nehézfémek, lágyítók, .....) A probléma nagy, a válasz még igen messze van....

"in medias res"

(#56409) Grande Ale


Grande Ale
őstag

Arra gondoltam, talán érdemes ebben a vírus helyzetben ozonos tisztitassal foglalkozni itthon. Van valakinek tapasztalata, milyen gépet érdemes venni?
Ez milyen lehet vajon?
[link]

(#56410) Nagya21 válasza lowzor (#56401) üzenetére


Nagya21
addikt

Na ez az a fajta porzsáknélüli amit nem szabad megvenni, én se elsőre jutottam el a multiciklonhoz, végigjártam a szamárlétrát.... :DDD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#56411) lowzor válasza Nagya21 (#56410) üzenetére


lowzor
veterán

Igen, jó tanulópénz volt. :D

(#56412) Csabroncka válasza Grande Ale (#56409) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Röviden ne! HEPA-s légszűrőt érdemes használni és szellőztetni.

Természetesen senkit sem akarok erőszakkal meggyőzni!

Röviden elmondom, ha esetleg a gyerekszobába raknád ezt a lámpát, de felnőtt mellé is rakhatod.

maradandó szaruhártya károsodás
bőrrák
az ózon miatt tüdővizenyő és egyéb légzőszervi károsodás

"in medias res"

(#56413) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Sziasztok!

Valamikor jövő tavasszal, nyáron lenne aktuális néhány háztartási nagygép beépítése, de ha lesz addig értelmes, valódi akció megfelelő gépre, beszereznénk és addig tárolnánk.

Amire szükség lesz:
- tűzhely: villanysütő (alsó, felső fűtőszál, légkeverés, kelesztő funkció), gáz főzőlap, vagy indukciós főzőlap (3×16 A adott már).
- hűtő: normál kb 60×60 cm alapterület, alul fagyasztós (3 fiók), felül normál hűtő 180-200 cm magassággal

Most Whirlpool van, anno 2+4 év garival vettük, indukciós főzőlap, villanysütő. Tetszik, elégedettek vagyunk vele. 5 év gariban gondolkodunk.

Milyen gyártót, típust javasoltok? Elkezdem nézni most az árakat, hogy a Black Friday és Karácsony környéki akcióknak ne dőljek be. Egyösszegű bankkártyás vásárlást tervezünk, mindegy, hogy online, vagy személyesen.
Gáztűzhelyből a Mora gyártmányokkal elégedett voltam, Bosch gyártmányt semmiből sem szeretnék.

Köszi! :R

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#56414) Grande Ale válasza Csabroncka (#56412) üzenetére


Grande Ale
őstag

Ez nem semmi! Köszönöm a választ!

(#56415) koxx válasza macilaci78 (#56413) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Hűtőből én Liebherrt vennék, de sztem jók az LG-k is, indukciós lapból Neff, villanysütő Teka, Neff, Elux. Neffet azért kell figyelni mert elég sokszor van 2+3 év garis akciójuk, nem mellesleg rohadt jó cuccokat gyárt.
Mi bajod a Bosch-sal?

(#56416) macilaci78 válasza koxx (#56415) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Bosch ipari felhasználásra minden bevált, háztartási vonalon minden elhalt.
Vonatkozik ez fúróra, flexre, vasalóra, sütőre, mosógépre. Inkáb kerülöm.

Ránéztem a Neff indukciós főzőlapokra, szűk 250k a legolcsóbb, a Whirlpool főzőlap és sütő együtt volt kb ennyi 6-7 éve. Asszem, nem a Neff-et keressük. :U

Még egy fontos kritérium az indukciós főzőlaphoz: ne legyen fém kerete.

Jelenlegi sütő és főzőlap.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#56417) BBéci válasza macilaci78 (#56416) üzenetére


BBéci
titán

Nálunk jó néhány Bosch készülék üzemel, szeretjük mindegyiket, a jövőben is fogunk olyanokat venni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56418) bul07


bul07
nagyúr

Nézegetem a mosógépeket

Milyen minőséget képviselnek ezek a márkák?
Navon
Heinner
Elin
Star-Light (Eről talán azt tudom hogy román márka emag részére)

És ha kellene egy sorrend akkor ki hogy rendezné ezeket:
Indesit
Whirlpool
Candy
Sharp
Beko

Ugye én inkább az alsó régióban nézelődök

Eddig ez a kettő szinaptikus
Whirlpool AWE 66610 [link]
Whirlpool FreshCare+ FWSL61052W EU[link]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#56419) solyom76


solyom76
senior tag

Sziasztok. Segítséget kérnék,hátha találkozott valaki hasonlóval. Indesit innex mosógép,elkezdett folyamatosan 3 at csipogni.. utána olvastam mi lehet.. lecseréltem a vízcsővet,mert kevés volt neki a víz.. ez kb 3 hétig jó is volt,most megint elkezdte a csippogást,mosás- centri közben is..a program az végig megy ,de kb 3 percdnként 3 at csipog.. mi lehet ami nem tetszik neki?
Ha van értelmes ötleted kérlek írd meg..
Köszönöm.

Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..

(#56420) cd930 válasza bul07 (#56418) üzenetére


cd930
aktív tag

Whirlpoolból SOHA ne vegyél felültöltőset, kitakaríthatatlan a mosószer-öblítőadagolója ráadásul a teteje nagyon rohad.
Az Electrolux felültöltőse sokkal jobb, inkább azt vedd be a listába, ha teheted.

20+ éve a Prohardveren

(#56421) Teaway válasza macilaci78 (#56416) üzenetére


Teaway
veterán

Tele vagyok zöld Bosch-okkal, egy svájci, egy liechtenstein-i és két magyar gyártású, köszönik szépen jól vannak.

Nincs itthon csokid??

(#56422) bul07 válasza cd930 (#56420) üzenetére


bul07
nagyúr

Whirlpool felültöltőset ismerem, olyan van most
És azt is tudom miért rohad az ajtaja

Pár hónapja szedtem szét és rozsda átalakítóztam le és festettem le
Azért rohad mert a pára kicsapódik az ajtó lemezére(Belül a műanyag meg a lemez között) és mikkor felnyitja az ember akkor lefolyik a kis peremre

Cseréltem csapágyat meg szíjat
De most megint kezdni, egyre többször áll le hiba kóddal, és most már csinált olyat is hogy mosás indításánál veszett centrifugába kezd bele
Meg dübög is én arra tippelek hogy lengésscsílapítók is gyengék már

Takaríttassál nincs gond, kicsi áztatás majd fogkefe

Így készülve a jövőre nézegetem kínálatot

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#56423) BBéci válasza bul07 (#56422) üzenetére


BBéci
titán

Olyat válassz, amit nem kell folyton javítgatni! Emiatt a Whirlpool azonnal kilőve.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56424) bul07 válasza BBéci (#56423) üzenetére


bul07
nagyúr

Az hogy javítani kell nem gond csak sok idő után keljen meg lehessen is javítani, olcsón
Most 2csapágy, szíj volt szállítással együtt 10e Ft, de könnyen javítható

Tavasszal egy Indesit IWSE 61251 ([link])
Flexszel kellet körbevágni a műanyag dob házat egy csapágy cseréhez
Nem is sikerült jól az összecsavarozás valahol szivárog a víz belőle
Igaz csak egy csapágy árában van mert ki akarták dobni és ingyen a miénk lett, tartalék gépnek szántam, de megint szétszedni meg nincs kedvem
Tehát ilyet még javítani se lehet normálisan (olcsón)

Tehát a lényeg hogy legtovább bírja és olcsó legyen javítani, és lehessen javítani roncsolás nélkül

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#56425) BBéci válasza bul07 (#56424) üzenetére


BBéci
titán

1997-ben vásárolt, folyamatosan használatban lévő Zanussi Turbodry mosó/szárítógépemre eddig egy forintot sem kellett költeni, egy lelazult bilincset kellett meghúzni, azt 15 perc alatt megoldottam. Ha végleg bedöglik, olyat szeretnék venni helyette, ami nagyon sokáig hibátlanul fog működni. Erre a legnagyobb esélyt a Miele termékeknél látom. Nem olcsók, de szerintem megéri. Nem mellékesen a mosási és centrifugálási képességei is a legjobbak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56426) ribarszki válasza BBéci (#56425) üzenetére


ribarszki
őstag

Sajnos általános jelenség. Szüleimnél az 1993-as GoldStar mikró a mai napig tökéletesen működik. A 2001-ben vásárolt Whirpool mosogatógép mint a svájci óra. Majd a 2000-es évek közepén történt valami, s a használati idő néhány évre csökkent. (Nálam néhány év alatt márkás hűtő, mosógép, mosogatógép, mikró hullott el, de a szárítógép is kezd agonizálni)

Két éve pont ezért vettünk mi is Miele mosógépet. 3 kisgyerek mellett rendese ki is használjuk. Remélni tudom, hogy hosszú éveken, évtizedeken át szolgálni fog minket. Azt én is alátámasztom, hogy a mosási minősége tényleg a legjobb. Feleségem erre minden mosáskor rácsodálkozik. Pedig őt aztán teljesen hidegen hagyja, hogy mi a márkája, vagy mit tud a gép, de ha ő azt mondja, hogy ezután csak Miele mosógépet venne, akkor van benne valami. Ráadásul a legalapabb, belépő modell.

[ Szerkesztve ]

(#56427) cd930 válasza BBéci (#56425) üzenetére


cd930
aktív tag

A Mielére egy szavazat a minősége miatt (állítólag főleg a régebbi modellek voltak örök életre gyártva), az ára miatt meg egy kis mínusz szavazat, de mi is mellette döntöttünk.
Hat éve dolgoztatjuk az alapmodellt (csak az időzített indítással tud kevesebbet az eggyel drágábbnál), mi is 3 gyerekre mosunk nem keveset, nagy megelégedésünkre.
Annyira stabil monstrum, hogy összeszerelő keret nélkül van rátéve a szárítógép, meg sem moccannak.

[ Szerkesztve ]

20+ éve a Prohardveren

(#56428) BBéci válasza ribarszki (#56426) üzenetére


BBéci
titán

Engem sem vet fel a pénz, ám már serdülőként megtanultam, hogy olcsó húsnak híg a leve, de idézhetnék több hasonló jelentésű mondást.
1995 táján vettem egy Fiskars késkészletet a boltihoz képest harmadáron, a mai napig használatban vannak, de sajnos az anyaguk serbliacél, nem győzöm élesíteni. Ha akkor Zwillinget vagy hasonlót vettem volna, tizedannyit sem bosszankodnék. Spórolni akartam, ráfaragtam. Ugyanakkor vettem egy Gerber multitoolt és egy kétdarabos olló szettet, (szintén harmadáron) azok rendben vannak.
Szinte várom, hogy a Zanussi elhalálozzon és végre Miele mosógép legyen a házban! Ha lehet, ne mostanában történjen, mert a SARS-CoV 2 miatt össze kellett húznom a nadrágszíjat!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56429) BBéci válasza cd930 (#56427) üzenetére


BBéci
titán

Ezt néztem ki, mert vannak olyan funkciói, amiket az olcsóbbak nem tudnak. Quick Power Wash, Outdoor, TwinDos.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56430) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Nem kell bizonygatni, hogy a Bosch fasza, nem írtam én sem mást, csak hogy nem vált be. Használjátok egészséggel! :R

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#56431) BBéci válasza macilaci78 (#56430) üzenetére


BBéci
titán

Vagy az elvárásaid nem álltak arányban a Bosch készülékek képességeivel, vagy peched volt és hibásakat fogtál ki.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56432) cd930 válasza BBéci (#56429) üzenetére


cd930
aktív tag

Én is hajlamos vagyok megvenni a pár szolgáltatással többet tudó készüléket, mert mindig csak egy kicsivel kerül többe egy kis plusz, aztán a végén azért jóval drágábbra jövök ki, mint eredetileg terveztem.
Mosógépnél, mosogatógépnél, szárítógépnél és sütőnél a marha sok programból mindig csak 1-2 ég be a használóknál, a többi program meg csak néz ránk szemrehányóan, hogy bennünket miért vettél meg? :F
Nem beszéllek le a többet tudóról, mert engem sem lehetett.. ;]

20+ éve a Prohardveren

(#56433) BBéci válasza cd930 (#56432) üzenetére


BBéci
titán

Nagyrészt egyetértünk, de amiket felsoroltam, azok most nagyon hiányoznak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56434) macilaci78 válasza BBéci (#56431) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Elismerem, a Bosch gáztűzhely alulmúlta a várakozásainkat. Nem fogok Boscht venni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#56435) BBéci válasza macilaci78 (#56434) üzenetére


BBéci
titán

Bármelyik gyártó termékei között akadnak hibás darabok, pont kifogtatok egyet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56436) bul07 válasza BBéci (#56429) üzenetére


bul07
nagyúr

Ez szép is jó de ennek az árán 4gépet(alap) simán lehet venni
És ha a gépek csak 4évet bírnak akkor az már 16év és csak új gép van 4évente

Értem én hogy tartós na de ezért az árért legyen is az

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#56437) ribarszki válasza bul07 (#56436) üzenetére


ribarszki
őstag

Ott nem kapod meg azt a szolgáltatást amit itt igen. Kímélő dob, mosási minőség, pótvíz 3 lépésben minden programhoz!, olyan masszív gép ami egy ezred mm-t sem moccan centrifugáláskor. És ezek csak a legfontosabbak.
Én részben a pótvíz funkció miatt vettem a gépet. A mosáshoz víz kell, nem A+++++ minősítés.
Szóval nem olya egyszerű a matek, hogy ebből 4db gépet veszek.

(#56438) ribarszki válasza bul07 (#56436) üzenetére


ribarszki
őstag

Kimaradt, hogy a belépő modellt akcióban 220-230.000 Ft körül meg lehet kapni. És minden olyan funkciót is tud amit felsoroltam. Úgy azért már más ár/érték arány is.

[ Szerkesztve ]

(#56439) polonic válasza ribarszki (#56426) üzenetére


polonic
félisten

Mi is Miele mellett döntöttünk mosógép és mosogatógépnél.
Feleségem is mondja, hogy a mosási minőség kimagasló.
Múltkor sport ruhák mosását indított el rajta. Kapszulát tett be hozzá. De elfelejtette kiválasztani a kapszula funkciót. :D És az egyik folt így is majdnem eltűnt. De aztán észrevette, hogy azért a foltok ki szoktak jönni. Mondtam is, hogy mosószer...

(#56440) Csabroncka válasza bul07 (#56436) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Én részben kényszerből álltam vissza kommersz mosó gépre. Itt azt a fontos elkönyvelni, hogy ha van rá pénzed akkor mit érdemes venni!

A fórumon senkinek sem célja, hogy a másikat erőszakkal meggyőzzük valamiről! Ha tényleg eljátszottál egyáltalán a gondolattal, hogy ilyet vennél, akkor előtte nézd meg élőben, tapizd meg, beszélj egy szakértővel pl a Szeteiben. A Miele elég sok innovációt belepakol a gépeibe, mosógépben verhetetlen az innovációban, mosogatógépben és porszívóban van (lehet) alternatíva, a többi háztartási gépe már nem ennyire egyértelmű.

"in medias res"

(#56441) Szállító76


Szállító76
tag

Sziasztok!
Sokat olvasva erre a szárítógépre eset a választás BOSCH WTR85V00BY.
Most elég jó árban tudnám megvenni. Akinek esetleg ez a típus van írhatna egy pár sort az eddigi tapasztalatokról
Köszönöm. :)

(#56442) do3om


do3om
addikt

Tesconál az elektrolux li-21 porszívó milyen?
Meg van még 11e ért hausmaster vagy mi
Kézi aksisak nyéllel.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#56443) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok

Elöltöltős, keskeny mosógépet keresek (szárítósat nem akarunk nagyon, de ha van ajánlat ennyiért akkor meghallgatom).

Ár: max 150.000 Ft, kimaxolni nem kell ha van 100.000 Ft-ért akkor megveszem azt.
Fontos:
- hang áztatás/centrifuga közben--> legyen árhoz mérten halk
- rövid programok 30 fokos mosásra, illetve jó ha van nem fél napos 60 fokos mosás is, illetve
jó ha van mindenféle vegyes program

Töltősúly: 5-6 kg elég, inkább a több kisebb mosás a jellemző

Ami nem érdekes: okos funkciók

Csak ÚJ jöhet szóba

Nézegetem a MM és társai oldalakat, van sok féle már a 100.000 Ft-s kategórián belül is, jelenleg valami Beko van, a hangon kívül más negatívum nem nagyon van.

Illetve kérdés mennyire éri meg kimaxolni a 150.000 Ft-t, hiszen családon belül az a tapasztalat, hogy ekkora árnál igazából nem ad úgy semmi extrát egy drágább, nem örökre vannak tervezve és inkább a maradék pénzt beforgani a következő árába.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#56444) ribarszki válasza szabonagyur (#56443) üzenetére


ribarszki
őstag

Én biztosan LG DD gépet néznék.

(#56445) koxx válasza szabonagyur (#56443) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Én most behúztam egy LG mosó-szárító gépet 147k-ért. Tudom, hogy ez a fajta nem ajánlott, de alapvetően csak nagyobb lepedők, törölközők szárítása miatt kell. Sajnos nagyobb gép nem fér el így a Mielék kiestek.

[ Szerkesztve ]

(#56446) peppe79 válasza peppe79 (#56404) üzenetére


peppe79
senior tag

...és ma próbára tettem, mint autóporszívó. Hát, azt kell hogy mondjam, ehhez sajnos szerény a teljesítménye. A motoros fejjel szépen végig lehet menni az üléseken, de a "manuális" szűkítő fejekkel, a keskeny résekben, a filc padlóborításon már elmarad a szívóteljesítmény. Persze, egy napi szinten is patyolat tisztán tartott autóban, ahol csak "néhány porszemet" kell eltávolítani, oda elég lehet. Nálunk viszont van gyerek is, kutya is, úgyhogy feladja a leckét. Kár érte, mert több szabadságot ad, mint egy vezetékes porszívó, de sajnos nekünk erre a célra kevésnek bizonyult.

(#56447) szabonagyur válasza ribarszki (#56444) üzenetére


szabonagyur
félisten

Na és akkor mondjuk melyik?LG F0J5WN3W vagy LG FH2J3WDN0?

Előbbi több programot tud ahogy nézem, utóbbi talán több funckiót, bár nem tudom kell e nekem.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#56448) Csabroncka válasza szabonagyur (#56447) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

LG FH2J3WDN0, az 1000RPM-s centri halottnak a csók!

"in medias res"

(#56449) zoleeno1 válasza Csabroncka (#56448) üzenetére


zoleeno1
addikt

:DDD Évek óta nem visszük feljebb 1000-nél a centrit (1400-et tudna), köszönik szépen a ruhák, megszáradnak... 10-15 évvel ezelőtt ilyen 500-as gépek voltak forgalomban, akkor sem járkált senki vizes ruhában...

Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu

(#56450) szabonagyur válasza Csabroncka (#56448) üzenetére


szabonagyur
félisten

Van itt még ilyen is, szintén 1200-as centrifugával és ha jól látom ezek is keskenyek:
F2J5WN4W F2J6WY1W

Ezek milyenek az általad írthoz képest?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.