Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55451) DomToretto


DomToretto
tag

Üdv.

Képben van valaki villanybojlerek témában?
Szakmai/technikai segítségre lenne szükségem Hajdu Z120 Smart típussal kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#55452) Zeki


Zeki
nagyúr

Baromság arról beszélni, hogy melyik mosógép a tartósabb, Egyik sem arra készül. Beszállítók, minőségellenőrzések, költségkeret. Fogyasztói társadalom, tőzsde, értékesítési mutatók.
Majd ha olyan világ jön, hogy a javíthatatlan vagy csak nem gazdaságosan javítható és ez miatt kidobott termékeket kell lejelenteni és az számít a tőzsdén ki gyárt kevesebb hulladékot, jön a más, nem szemetelő, nem mindent felélő világ.

[ Szerkesztve ]

(#55453) asdf_ válasza Zeki (#55452) üzenetére


asdf_
veterán

Annyit kéne csak előírni az EU-ban,, hogy tartós háztartási fogyasztási cikkek esetében minimális jótállási idő hűtőgép és fagyasztószekrény: 8 év, mosogatógép: 6 év, televízió: 4 év, mosógép: 5 év, gáz és villanytűzhely 5 év, gázcirkó, gázkazán, bármiféle villanyfűtés, klíma, napelemes cuccok és tartozékaik (inverter pl.), 5 év, valamint az ezekhez elérhető legdrágább szervizalkatrész ára nem lehet magasabb, mint a készülék vásárláskori árának a fele (helló hegesztett üstös gépek dob+üst kombója csiliárdokért, bár ha már itt vagyunk, elő lehetne írni a szerelhetőre gyártás kötelezettségét, így simán csak nemes egyszerűséggel betiltani a hegesztett üstöt).
Tudom, bili...

[ Szerkesztve ]

(#55454) pjen válasza asdf_ (#55453) üzenetére


pjen
félisten

Volt egyszer egy nagy gazdasági világ válság.Az amerikai elnök arra biztatta az embereket:vásároljatok.Ha a dolgok 30 évig tartanának egy csomó munkanélküli lenne.

(#55455) asdf_ válasza pjen (#55454) üzenetére


asdf_
veterán

Ötévente kib**ni mindent a szeméttelepre mennyivel jobb?

(#55456) peppe79 válasza pjen (#55454) üzenetére


peppe79
senior tag

"Ha a dolgok 30 évig tartanának egy csomó munkanélküli lenne."

A Föld népessége jelenleg közel 8 milliárd fő. Ebből a házartási gépek gyártósorain dolgozók hány főt alkotnak?
Nem azon fog múlni a munkanélküliség, hogy 5 év helyett 10 évig használható egy mosógép, hanem azon, hogy mennyire sikerül végre megfékezni a Föld túlnépesedését.

(#55457) Zeki válasza peppe79 (#55456) üzenetére


Zeki
nagyúr

Főleg hogy egyre nagyobb a munkaerő hiány sok helyen. Oké, ennek betett némileg a vírus, de akkor is. Tehát sok országban nem az a gond, hogy nem dolgozna xy ha tartós lenne a fogyasztási cikk, ha a ruhák (cipők) évekig bírnák. Ez becsapás. Fillérekért megvarrott ruhákat sok ezerért adni, aztán ami marad elégetni, az pazarlás. És olyan gyors a váltóütem, hogy épp szezonra már nincs a szezonális ruhából. A KIK-ben már most van hellówien, meg mérikrisztmasz dekor halomban.
Ez is olyan mint az egész éves blekkfrájdéj.
A cégvezetőséget meg a részvényeseket csak az eladott darabszám és ez abből befolyt haszon érdekli. Hogy ki kit néz közben hülyének, meg mennyi a szemét, az a pontleszarom kategória.

Amúgy nem tudom ki hogy van akinek gyereke van, NÁLUNK mindig abból a méretből nincs vagy kevés, ami épp annak a gyereknek kellene. Kisebb-nagyobb orrba-szájba.

[ Szerkesztve ]

(#55458) BBéci válasza asdf_ (#55453) üzenetére


BBéci
titán

Miért csak 4 évet adnál egy televízióra? Nincs benne mozgó alkatrész, simán tovább kellene hiba nélkül üzemelnie, mint egy mosó/mosogatógépnek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55459) Zeki válasza BBéci (#55458) üzenetére


Zeki
nagyúr

Jaja, amiben nincs mozgó alkatrész, annak épp tovább kellene bírnia.

(#55460) asdf_ válasza BBéci (#55458) üzenetére


asdf_
veterán

Tőlem lehet 5 is, de az okosrészre gondolva, ott simán lehet, hogy most olyan arm-os procit raknak bele, ami 4 év múlva már rég nincs gyártásban.

@Zeki: igen, egészen addig, amíg nem rakod körbe feszstabbal meg hasonló hőt termelő izékkel az elkókat, amíg nem kétgrammos bordával, egy kvázi teljesen zárt házban passzívan "hűtesz" egy másfél gigahertzen ketyegő processzort, meg emellé a célprocesszorokat amik a HW decode-ot meg az image processinget csinálják (mintha nem lenne kib**ottmindegy, hogy 4 centi vastag a kávája a tv-nek vagy 6) ésilyesmik. És akkor van még a jó kis ólommentes forrasztás is (no meg ennek kettőse, a nem hűtés+ólommentesen forrasztott mittomén 150 érintkezős BGA chipek) ...

[ Szerkesztve ]

(#55461) BBéci válasza asdf_ (#55460) üzenetére


BBéci
titán

Akkor hiba esetén bele kell tenni egy éppen aktuális processzort. Ez sok cégnél eleve így működik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55462) asdf_ válasza BBéci (#55461) üzenetére


asdf_
veterán

Ez nem így működik, nem számítógép, ugyanazt rakhatod csak bele. A telefonodban sem cserélsz SoC-t. Ami később jön ki más a lábkiosztása, más nanométeren készült, emiatt más feszültségen és órajelen működik stb...

[ Szerkesztve ]

(#55463) BBéci válasza asdf_ (#55462) üzenetére


BBéci
titán

TV esetében nem csak SoC cseréről lehet szó, hanem komplett vezérlő panelről, ha az nem lehetséges, akkor új készüléket kell kapnia a vásárlónak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55464) natë


natë
nagyúr

Sziasztok,

melyik lenne a jobb választás?

[link]

[link]

Köszönöm

(#55465) arcsin válasza natë (#55464) üzenetére


arcsin
senior tag

A gorenjére 3 év garit adnak. Szerintem egyértelmű.

(#55466) pjen


pjen
félisten

Kis segítség kéne.Rokon porszívót akar,70 négyzetméter vegyes hideg meleg burkolat és némi szőnyeg.Ebből kb 50 négyzetmétert minden nap porszívózik.Álló motoros kefés akumlátorost vagy hagyományos porzsákost ajánlotok.Hagyományos porzsákosból is motoros kefést szeretne.Mieléből melyikben van vagy lehet hozzá venni motoros kefét?Esetleg melyik porzsákos hagyományos van még motoros kefével.Egyálltalán szerintetek alkalmas egy aksis porszívó napi 50 négyzetméter takarítására? :R

(#55467) Elemental válasza Gömbike (#55142) üzenetére


Elemental
addikt

Nutribullet.

Valóban jó kis gép, én is csak ajánlani tudom.

(#55468) ribarszki válasza pjen (#55466) üzenetére


ribarszki
őstag

Akksisat vegyen, bőven elég ekkora területre. Ha csak némi szőnyeg van, akkor értelmetlen a motoros fejes Miele, mert az csak szőnyegre jó. Akksis gépeknek van motoros keménypadlós fejük, na az a királyság.
A Xiaomi Dreame V11 multiciklon gép, egészen jó adatokkal. Ez 100k-ból megáll EU raktárból. De nincs gari...
De ha bőven szánna rá, akkor természetesen Dyson. V8 120k körül kifogható. Normál módban ez is elég ekoora területre. De persze ott a V11, ami már elég durva gép, és évekig meglesz vele.

(#55469) pjen válasza ribarszki (#55468) üzenetére


pjen
félisten

Köszönöm.Több helyen is azt mondták szaküzletben,hogy inkább kiegészítőnek való.Nekem van egy Hoover meglepően jó.De látszik rajta,hogy nem egész lakásra tervezték.

(#55470) ribarszki válasza pjen (#55469) üzenetére


ribarszki
őstag

Az olcsóbbak valóban csak kiegészítő. Pl. egy Ergorapido, de egy Dyson, Xiaomi Dreame nem. (Igaz zsebbenyúlós... A Dyson V11 230k) De ezek bőven kiváltanak egy hagyományos gépet. Nálam a Dyson V8, Miele C3 90%-10% arányban van használva. A Dyson V8-tól felfelé már rendben van üzemidőben. Normál módban 25 percet tud elektromos fejjel, ami elég egy takarításra. A Dreame V11 pedig ennél is többet tud. Én simán kipróbálnám a Xiaomit itthon. Első Dreame ami tetszik. De az is igaz, hogy a Dyson nagyon más ligában focizik..

[ Szerkesztve ]

(#55471) pjen válasza ribarszki (#55470) üzenetére


pjen
félisten

Nézegettem közben Philipset,Boscht.Itt voltam az MM ben,tényleg jókat mondtak azokról is.Szerencsére nem nekem kell dönteni.Mieléhez egyálltalán nincs kemény padlóhoz motoros fej?Nekem Hooverhez van és tényleg nagyon jó.

(#55472) ribarszki válasza pjen (#55471) üzenetére


ribarszki
őstag

Nincsen. Csak szőnyegre van motoros feje. Az meg nem jó padlóra, mert nagyon hamar elégnének a sörték a súrlódásról. Meg esetlen és nem is takarítana jól, pluszban brutál hangos lenne. Szóval.nem arra találták ki. Van ügyes ParquettTwister feje, ami sima parketta fej, de ügyesen mozog. Viszont hatékonyságban össze sem mérhető a Dyson kemény padlós, motoros, plüssös Flufgy fejével.

(#55473) BBéci válasza ribarszki (#55472) üzenetére


BBéci
titán

Mit nem szed fel egy Miele Parquett fej, amit a Dyson motorosa igen?
Nekem csak Electroluxom van, de annak a feje mindent felszív, utána benyálazott ujjammal szoktam ellenőrizni. Ezután szokott következni a pörgettyűs Viledával felmosás.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55474) ribarszki válasza BBéci (#55473) üzenetére


ribarszki
őstag

Természetesen a Miele Parquett fejjel is maradéktalanul fel lehet porszívózni, és nagyon szeretem is, de nyilván többször húzod át egy egységnyi területen. Úgy értettem, hogy egyetlen tolással a Dyson feje már csak az adottságai miatt sokkal alaposabb. Egy puha plüsshengert forgat egy elektromotor, amiből 2 sorban puha karbonszálak is kiállnak. Így esélytelen, hogy bármi ottmaradjon a földön egy áthúzás után is. Akár nagyon apró, liszt szerű anyag, akár nagyobb darabok.

(#55475) Csabroncka válasza BBéci (#55473) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Tecsóban volt 2-3 hete akcióban ez a leifheit szett, 10 rugó volt akcióban két fejjel együtt. Gyorsan begyűjtöttem anyámnak meg anyósomnak is egyet, iszonyat jó.

Ezt csak megjegyzésnek szánom, mert a Vilda sem rossz, de a Leifheit egyenesen felüdülés. Én nem tudom hogyan rakják össze a szövetet, de a fantasztikusan ocsmány, rücskös járólapunkkal (amit előbb utóbb cserélünk) csodát művel, ami eddig kézi dörzsi szivacs + vileda felmosó kombóval ment.

"in medias res"

(#55476) BBéci válasza ribarszki (#55474) üzenetére


BBéci
titán

Világos, már értem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55477) BBéci válasza Csabroncka (#55475) üzenetére


BBéci
titán

Rühelltem felmosni, ám amióta megvan a pörgettyűs Vileda, morcos leszek, ha feleségem használja, nem én. Alaposan ki lehet nyomkodni a fejből a koszt, tudom szabályozni a benne maradó nedvességet,szóval maximálisan elégedett vagyok vele.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#55478) lehella


lehella
senior tag

Sziasztok, tervezek vásárolni egy Candy CS4 H7A1DE-S szárítógépet. A helyszűke miatt esne a választás erre a típusra, hőszivattyús masina. Alapból két év garit adnak rá de kiterjeszthető +3al is. Megéri rá kötni plusz éveket, vagy nem az a meghibásodós típus?

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#55479) #40553216 válasza lehella (#55478) üzenetére


#40553216
törölt tag

Hali! Kicsit feljebb volt szó a markabolt.hu közlése alapján, hogy nemsokára lesz gyári +3 év garipromó. Hogy Electrolux vagy AEG, majd kiderül.

(#55480) H.lacika


H.lacika
tag

Sziasztok

Vízforralót milyen ajánlotok?
Esetleg aki mostanában vett, nem melegszik fel az oldala előny, philipsem picit eltörött , szeretném cserélni, ebben van kis szürő a kiöntő nyilásnál az mindneképpen kellene, kb 1.5-1.7literesre gondoltam, köszi

(#55481) st6969 válasza H.lacika (#55480) üzenetére


st6969
őstag

Szia,
én mindenképpen olyat keresnék, amin a teljes forraláson kívül legalább még egy alacsonyabb hőfok is beállítható, ill. rozsdamentes (felmelegszik a fala, engem nem zavar), legalább 1,7l-es, 2kW feletti teljesítményű. Nekem egy Tefal van, olyan 10 éve vettem 10k körül outletben. Örök darab(nak tűnik).

(#55482) Degeczi válasza st6969 (#55481) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pont egy hónapja volt a Lidiben 7e-ért üvegfalú (praktikus, jobb szeretem mint ha csak egy résnyi kémlelőn látni mennyi víz van benne, vagy pláne ha még az sincs és föl kell nyitni) 2,4kW-os típus, amin ugyan beállítani nem lehet alacsonyabb hőfokot, de a megvilágítás színváltásával jelzi az aktuális értéket, így könnyen kikapcsolható pl. ott, ami a zöld teához ideális.

(#55483) Teaway válasza Degeczi (#55482) üzenetére


Teaway
veterán

Ez az? ► kép

Nincs itthon csokid??

(#55484) Degeczi válasza Teaway (#55483) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igen, csak nekem fekete a füle. Korrekt a kép, a zöld teához valóban pont ez, a lila fokozat ajánlott (ilyenkor már 70 fölött, de még 80 alatt van a víz)

(#55485) hzsolee


hzsolee
őstag

Üdv!
Ezzel az Ikeás indukciós lappal van tapasztalata valakinek? Igazából egy dologra lennék kíváncsi.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#55486) tibbike01 válasza hzsolee (#55485) üzenetére


tibbike01
őstag

365 napon belül bármikor visszaviheted, 5 év garancia...szerintem ne agyalj rajta, vegyed (ha még találsz készleten).

Általában Elektrolux és whirpool gépeket árul az Ikea.

[ Szerkesztve ]

(#55487) arcsin válasza tibbike01 (#55486) üzenetére


arcsin
senior tag

Esetleg a haszálati kézikönyv is tud választ adni a kérdésedre. De én is venném vinném a 2eset, bár a sima egyes mobil, felakaszthatós is praktikus.

(#55488) hzsolee válasza tibbike01 (#55486) üzenetére


hzsolee
őstag

Mármint ha nem tetszik simán visszaveszik? Sajnos a működési mechanizmusára nem találtam leírást. Olvastam egy másik típus értékelésében, hogy nem szabályozza a teljesítményt, hanem a maximumon üzemel, csak ki be kapcsolgat folyamatosan. Nem tudom ez mennyire általános, nem volt még ilyen cuccunk.
Pillanatnyilag egyik üzletben sincs, de azt írja jövő hónap elején újra elérhető lesz.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#55489) tibbike01 válasza hzsolee (#55488) üzenetére


tibbike01
őstag

Igen, indoklás nélkül is vissza veszik 365 napon belül. Érdmes személyesen vagy telefonon keresztül érdeklődni a termékről. Az ott dolgozók sokat szoktak tudni az Ikeás termékekről.

[ Szerkesztve ]

(#55490) arcsin válasza hzsolee (#55488) üzenetére


arcsin
senior tag

Szerintem ez hülyeség. indukciós főzőlap így működik :D Ilyen kis impulzusokat lehet hallani amikor megy. De igen, Ikea kártyával(ha azt fizetéskor átnyújtod) vagy blokkal vissza tudod vinni 1évig.

(#55491) hzsolee válasza arcsin (#55490) üzenetére


hzsolee
őstag

Mondom, nem tudom ez mennyire általános. Lehet így működik. Végül is a ledek fényerő szabályozása is ilyen, azt hiszem.
Mondjuk van egy ezeréves hordozható indukciós a családban, az leszabályoz....

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#55492) arcsin válasza hzsolee (#55491) üzenetére


arcsin
senior tag

Tegyük fel, leszabályozással és a maximum "löketekkel" való működés mellett sem ég le az étel közepes/alacsony fokozaton, akkor mindegy szerintem. Ezt kipróbálni teljesen jó az 1 éves csere. Olyan is lehet hogy kis zománcos bögrét teszel rá és azt nem minden helyzetben veszi be a lap(mértanilag pontosan középre kell tenni), akkor tud olyan hogy zümmögteti hangosabban talán, de egy idő után megunja és kikapcsol.

(#55493) hzsolee válasza arcsin (#55492) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát ja, ha visszaveszik simán jó. Árban amúgy sem rossz, meg az 5 év gari is jól hangzik. Remélem valóban lesz köv. hó elején, aztán benevezünk egyre. :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#55494) arcsin válasza hzsolee (#55493) üzenetére


arcsin
senior tag

A biztonság kedvéért azértnézzétek meg a termékelérhetőséget az ikea oldalán áruházra szűkítve. Mi pld kanapéval jártunk úgy hogy még kiállítási darab sem volt az Örsön belőle, nem hogy konkrétan megvásárolható darab.

(#55495) st6969 válasza arcsin (#55490) üzenetére


st6969
őstag

Mi a hülyeség? Hogy ki-be kapcsolgat folyamatosan? Mert az nem hülyeség, létező dolog, engem kifejezetten zavar. 1-9 skálán 1-5-ig ezt csinálja a legtöbb indukciós lap (sokak szerint mindegyik, mert így működik). De 6-ostól normálisan szabályoz.
Nagy mennyiségnél nem veszed észre, de ha mondjuk csak 3-4dl vizet, vagy mártást próbálsz kis "lángon" főzni, akkor az lesz, hogy ki-be kapcsolgat, forr - nem forr - forr - nem forr...Engem ez baromira zavar. Ettől még ugyanúgy indukciósat választanék, de én is megpróbálnék utánajárni, mint hzsolee, hogy hátha van olyan modell, ami már nem így működik.

(#55496) hzsolee válasza st6969 (#55495) üzenetére


hzsolee
őstag

Na, ez az ami idegesítő. Volt egy hot-pan szerű szarság, ami így működött. Sült benne a kolbi, aztán megállt, aztán megint rotyogot aztán megint kikapcsolt. Nem volt hosszú pályafutása..... Mondjuk ott ez hőfokérzékelés alapján ment, itt meg gondolom az adott értékhez van rendelve egy "freki". Ez biztos kifinomultabb megoldás.
Mindegy, ha visszaveszik ki lehet próbálni hogyan csinálja.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#55497) hzsolee válasza arcsin (#55494) üzenetére


hzsolee
őstag

Néztem egyikben sincs, és mindegyikben ugyanazt az érkezést prognosztizálják. Amúgy kollegám és én is jártunk már úgy, hogy indulás előtt weben megnézve volt a kinézett termékből, polcon aztán mégsem. Eladó megézte, nála is volt még a gépben, de a polc üres... Hát kosárban volt valószínűleg a pénztár felé. Ez benne van a pakliban. Van itt is(ikea) ilyen, hogy megveszem neten, majd boltban átveszem?

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#55498) arcsin válasza hzsolee (#55497) üzenetére


arcsin
senior tag

Van boltos átvételes lehetőség is, igen. Bár én nem próbáltam még őszintén soha.

[ Szerkesztve ]

(#55499) hzsolee válasza arcsin (#55498) üzenetére


hzsolee
őstag

Én sem. Mentünk és vásároltunk. De azért vidékről árnyékra vetődni.... :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#55500) natë válasza arcsin (#55465) üzenetére


natë
nagyúr

Van Bekoból 5 év garanciával is, kicsit drágább modell. Úgyis a Gorenje? Jobb minőségű, vagy 1 kutya? :R

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.