Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50002) peppe79 válasza mephi666 (#49992) üzenetére


peppe79
senior tag

Persze, a célnak tkp. bármilyen sütő megteszi. De ha adott a lehetőség, és nincs is jelentős árkülönbség, miért ne vegyen az ember egy komfortosabbat, vagy az igényeinek megfelelőt?

"275 fok mire kell?"

Pizzasütésre. Tulajdonképpen még ez is kevéske, de a 250 °C-tól mindenképpen jobb. A pizza sütésének ideje, ideális esetben mindössze cirka 3 perc, egy ~350 °C-os kemencében sülve. A tészta ilyenkor kellőképpen lágy marad, csak a peremének kérge lesz vékonyan roppanós, a szósz és a feltétek nem száradnak ki, a tészta nyúlós lesz, a teteje nem keményedik meg.

Ha az otthoni sütőket vesszük alapul, egy olcsó légkeveréses sütő legmagasabb hőfoka 250 °C...mármint elméletileg. Ha hozzászámolod a hőingadozást is, akkor csak olyan 240 °C, vagy talán attól is kevesebb. Ha valami oknál fogva még ráindítod a légkeverést is, onnantól meg már csak kb. 220 °C. Egy - elméletileg - 275 °C-os maximumra képes -, hőlégbefúvásos sütővel mindenképp egy fokkal jobb eredményt kellene elérni, legalább is pizzasütés terén. Persze a tészta elősütését vélhetően így sem lehet megúszni, de a feltétek talán kevésbé száradnak ki.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.