Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3151) Szólista


Szólista
senior tag

Sziasztok!

Úgy néz ki,hogy hűtőt kell vennem,mert a régi bemondta az unalmast. :O
A szempontok: 1személyre kell,tehát max 180l-nél ne legyen nagyobb
külön fagyasztórész nem lényeges,fagyasztórekesz elég
lehetöleg minnél jobb energiaosztály
keret max:50-60e-ig,de nem haragszom meg ha kevesebb :D
Milyet ajánlanátok?

Nem vagyok normális. Na és?!

(#3152) Laslow válasza Szólista (#3151) üzenetére


Laslow
senior tag

Konkrét típust nem tudok, csak a saját általános szempontjaimat írom le, hátha segítség ez is.

Lapos tetejűt vegyél, hogy rárakhass majd pl. egy mikrohullámú sütőt (nem tudom ki volt az az elvetemült dizájner, aki kitalálta a domború tetejű hűtőt). Ja, és sok-sok év garancia legyen rá, hogy nyugodtan alhass. Az sem árt, ha csendes, csak kétséges, hogy a különböző gyártók azonos módszerrel mérik-e a hűtőik hangerejét, így mennyire összehasonlíthatóak az adatlapokra írt dB értékek. A polcai inkább üveglaposak legyenek, mint rácsosak, mert idegesítő, amikor már megint beakad a répa vagy a Piros Arany tubusa a rácsok közé. Az oldalán jó ha elfér egy kétliteres kólásflakon az ajtó rekeszén., illetve egy borosüveg félig beledugott dugóval(!).

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#3153) Szólista válasza Laslow (#3152) üzenetére


Szólista
senior tag

Köszönöm a segitséget,jól összefoglaltad.Gorenje RBT3143 W elsöre erre gondoltam.Tudom van olcsobban is ez a típus,de itt elviszik a régit is.Nem kell avval is foglalkoznom,hogy mi legyen a régi,rosszal.

Nem vagyok normális. Na és?!

(#3154) Integra


Integra
titán

van ennél a most hirdetett új samsung g hűtő akciónál jobb? 5 év teljes körű garit adnak rá. illetve teljesen másként hűt mint a hagyományos kompresszoros megoldások.. vajon mit bírhat ez?

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3155) Locutus válasza Integra (#3154) üzenetére


Locutus
veterán

Jók azok, ha a hangja nem számít. Bár igazán halk hűtő ma már amúgy sincs az újak között, mert a takarékosságot részben úgy érik el, hogy alig van gázzal töltve, ami miatt kluntyognak...
Viszont a no-frost légkeringetése még erre is rátesz egy lapáttal.
Ezenkívül a samsungok az oldallapon is adnak le hőt. Szóval nem lehet teljesen beépíteni őket.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#3156) Integra válasza Locutus (#3155) üzenetére


Integra
titán

szándékosan úgy építettem a konyhát, hogy nem terveztem beépíthető hűtőt, hanem bármilyen különállót be lehet tenni, jobban is szellőzik, ráadásul szerintem jobbak is az önálló hűtők, szélesebb a választék és nem kell megfizetnem a beépíthetőséget. ja, és fehérben is vannak még hűtők szerencsére, ennek külön örülök :)
most is egy samsung inox-om van, valam b osztályos, de zajos, halkabbat akarok mindenképpen. ha összehasonlítom ezt a samu hűtőt a liebherr-rel, kb azonos decibelt ad meg mindkét gyártó. méretre is kb azonosak. és a samuban sokkal olcsóbb a jégkocka gyártós kivitel. a liebherrnél elment a gyógyszerük ebben a kérdésben és csak a legcsúcsabb gépeik érhetők el ezzel a funkcióval, ráaádsul inoxban. nekem meg fehér kell.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3157) DeFranco válasza Szólista (#3153) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nekünk gorenjénk van, igaz jóval nagyobb. Kb. két éves, és igaz külön konyhában van, de magának a konyhának nincs ajtaja. Ezzel a felállással egyáltalán nem halljuk, szép csendes. Ha mellette ülünk akkor sem tűnik fel, hogy működne. :)

(#3158) Peter Kiss


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van nekünk egy Samsung mikrónk, ami jól működik, egy dolgot leszámítva. Nem forog a tálcája, illetve forog, de csak nagyon lassan, küzdelmesen, sokszor megáll.
Mi csúszhatott szét benne? Alkatrészt hol találok? Javítási költség vajon mennyibe fájhat?

Köszi!

(#3159) Szólista válasza Szólista (#3153) üzenetére


Szólista
senior tag

Végül ez lett a befutó.Gornje RBT 4153W Ez egy kicsivel nagyobb mint az elöző,+az ajtón levő 2kis polc magassága állitható.Ha kell akkor 3-4db 2l palack is elfér az ajtóban.

Nem vagyok normális. Na és?!

(#3160) adalbert1


adalbert1
veterán

Hűtő téren mostanában mi a best buy (értve ezalatt az ár/értéket, a későbbi jó alkatrész ellátottságot és könnyű szervizelést)?
Egy alulfagyasztós készüléket tervezek venni, nagyjából ezek a márkák érdekelnek: Zanussi, Electrolux, ahogy néztem még a Liebherr és Bosch is az ajánlott márkák között szerepel ( habár ezeknek leginkább az alja férne bele árban, azok meg tudnak annyival többet az olcsóbb márkáknál hogy megérje őket választani)?
Illetve hol van mostanában olyan házhozszállítás hogy fel is hozzák az emeletre a cuccot? :)

(#3161) Integra válasza adalbert1 (#3160) üzenetére


Integra
titán

liebherr a legjobb minőségben (miele-nek ők gyártják a hűtőket), aztán a többi, amiket mondasz bosch, és csak aztán a többi, de liebherr horror áron tud menni, a bosch is hasonló, a samu meg megjelent egy 5 év teljes körű garis dobozzal, amivel ezen a téren odaver minden gyártónak, a liebherrnek is.
gorenjét nem ajánlom, anyuméknál pár évesen már válik le a szigetelőcsik az ajtón, nem zár rendesen, zajos, etc.. egy egy teljes hűtő, belül kis fagyasztó ajtóval, mert van külön fagyasztó szekrény (az már liebherr premium szerencsére).
nekem samum van, épp most sikerül megszabadulnom tőle hirtelenjében, gondban is vagyok mit vegyek és hol, mert jó drága minden, és most kicsit short of money vagyok.. :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3162) szeva000 válasza adalbert1 (#3160) üzenetére


szeva000
addikt

az átlag kategória körül mindenféleképp a gorenje,az olasz lomokat mindenféleképp hanyagold.electrolux szintén zenész.
LG hűtőt vett a haverom....4év alatt 3motorcsere:D
Az öcsémnek samu van...lekopogjam semmi gond.
A gorenje is tol ha jól rémlik most 5év gart....akkor meg nem is agyalnék...samu vagy gorenje 5év garral...addigra úgy is csere lesz a mostani hűtőkből:D
Ha meg komolyabb kell akkor Liebherr,Miele...olcsóbban bosch(de ez sem az igazi már)
Bár most nem értem,hogy alul fagyaszóson mit is gondolsz...(felül meg rendes hűtő?)...akkor mindenféleképpen 2motorost keress!

(#3163) canniball válasza szeva000 (#3162) üzenetére


canniball
nagyúr

Jól rémlik, de csak a hónap végéig.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#3164) adalbert1 válasza Integra (#3161) üzenetére


adalbert1
veterán

Kicsit szétnéztem, és már kezd valamennyire alakulni a dolog.
Zanussi túl fapados, Samsung 5 év garancia csak a magasabb kategóriás készülékekre érvényes - így kategóriáján belül már nem marad előnye. Viszont ahogy olvasgatok, mindenről van rengeteg pro/kontra vélemény :). Boschból nem igazán láttam jó ár/érték arányút (amit találtam az meg inox :( ), Liebherrnek még nem jártam annyira utána (mondjuk onnan az egész fapadosak férnek csak a keretbe, de első blikkre a 2721/3021 nem rossz - de hogy még a nemzetközi oldalukon is 1 kép van minden hűtőről az gáz), Siemensnek volt 1-2 jobb modellje, de szinte mindben volt valami felesleges extra... Gorenjének még nem néztem annyira utána.

szeva000: akkor szerinted az Electrolux hulladék? Ár/érték arányban kb. az tűnik a legjobbnak, persze ha javítani kell akkor egyből bukta...

Közben ezen gondolkoztam hogy mennyire jó a markabolt.hu-nál hogy videón egy palival végigmutogattatják a hűtőt, így pár modellt már kapásból kizárhatsz, egy ilyet elviselnék több boltnál is...

Szerintem holnap szétnézek kicsit, hátha lesz valami új támpontom.

Azért az elgondolkoztató hogy 2 évnél több garit egyik felső kategóriás márka se ad, ez szerintem absz. negatív üzenetet továbbít a fogyasztó felé.

(#3165) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziasztok. Gondoltam, hatha esetleg valaki itt keresne ertekes hozzaszolast a kovetkezo gepek egyikehez: 3 napja vettunk egy mosogatogepet, zanussi zds 105s. Az elso par mosogatasmosogatas utan met vagyunk vele elegedve. Ha esetleg gondom lesz vele beirom, ha nem 5 ev mulva jelentem a hibatlan mukodeset. Van egy zanussi zwg 685 mosogepunk is. Tokeletesen teszi a dolgat, ha baj lenne vele, arrol irni fogok, 5 ev mulva irok hogy minden rendben vele. Nqgyon csendes mindket gep, igaz nincsebek nagy igenyeink, de tarsashazban lakunk, es ejszaka nyugodt szivvel mosunk illetve mosogatunk, senkit nem zavqr, teglaepulet...

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#3166) Szólista válasza adalbert1 (#3164) üzenetére


Szólista
senior tag

A Gorenje alapból 3év garis,de vehetsz hozzá +2évet.Ha 60000Ft fölött vásárolsz hűtőt vagy fagyasztót aug 31-ig akkor alapból megkapod az 5év garit.

Nem vagyok normális. Na és?!

(#3167) adalbert1 válasza adalbert1 (#3164) üzenetére


adalbert1
veterán

A 3. helyen végül sikerült megtekintenem egy Liebherr CUP 3021-et, egész tetszetős hűtő, mondjuk teljesen alap (ez nem is feltétlen hátrány), de ha az alap funkciókat tudja megbízhatóan jó pár évig akkor jó lesz (ahogy néztem hasonló Electroluxnál olyan 20%-kal drágább, annyit még megér).

(#3168) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Sziasztok!

Mosógép után új tanács kellene (ja igen, mosógéppel belenyúltunk a tutiba, köszönet érte :) ). Szükségem van egy kenyérpirítóra. A nagy gond csak ott van, hogy 4000 huf a keretem, és ahogy néztem ez nem épp a csúcs. Bármi más adott témánál, ha én ajánlok, akkor sokszor mondom, hogy tégy hozzá egy kicsit, és inkább ezt. Sajnos ez most nem játszik, 4k van, holnap legkésőbb rendelnem kell. Nem kell semmi extra illetve extremitás(mondjuk mi az isten kerülhet egy kenyérpirítón 60 ezerbe...). Ne menjen tönkre, és pirítson jól kenyeret, ennyi.

Kérdésem a következő, tudtok-e ajánlani valamit? Illetve én ezt a kettőt néztem ki(őt és őt), legalább nem noname kategória. Vajon létezik jobb?

Előre is köszönöm :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3169) hoffman_ válasza hoffman_ (#3168) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Senki többet harmadszor? :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3170) Peethy válasza hoffman_ (#3168) üzenetére


Peethy
őstag

Nekünk az utóbbi van, eddig jól működik (1 éve). Bár az is igaz, hogy nincsenek nagy igényeink, pirítsa meg a kenyeret, oszt kész :D

Más: szeretnénk nyitni a gyülekezetünknél kávéházat. Körbenéztem a kávégépek környékén, van 10ezertől egészen 200ezerig. Jó lenne valamilyen támpont, hogy egy igényes, jó minőségre törekvő kis üzletbe milyet lenne érdemes venni? Szempont lenne továbbá, hogy az üzemeltetése is gazdaságos legyen, valamint megbízhatóság szempontjából se kelljen csalódni.

Nézegettem ilyen kapszulás kávégépeket, azt írják hogy ezzel elég jó minőséget el lehet érni, de a kapszulák elég drágák hozzá. Mi a véleményetek? Jó lenne egy részletes segítségnyújtás, hálás lennék érte :R

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#3171) adalbert1 válasza hoffman_ (#3168) üzenetére


adalbert1
veterán

Nekünk valami Tescos vacak van, eddig hibátlanul megy (remélem ezután is úgy fog). Szvsz egy pirító nem egy olyan bonyolult szerkezet hogy ebben a kategóriában nagy eltérések lehessenek.

Valaki nem tudja esetleg hogy műanyagárúból hol van normális választék? Akartam egy konyhai szemetest és még 1-2 dolgot venni, de a közelben lévő Baumaxxban alig volt valami...

(#3172) DeFranco válasza adalbert1 (#3171) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Háztartási bolt. A mechwart ligetnél tudok egyet. Csoda dolgok vannak nevetséges áron.

(#3173) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Köszi a két választ, jelenleg letettem róla egy időre. Next time :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#3174) Integra


Integra
titán

elvinnék a hűtőm, tök jó. csak a baj, hogynem tudom mit vegyek helyette, nincsen most hirtelen rahedli pénzem rá:(:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3175) adalbert1 válasza DeFranco (#3172) üzenetére


adalbert1
veterán

Köszi a tippet. Ugyan kicsit kiesik, de ha lesz időm (és addig véletlen nem találok normálisat), akkor jövő héten ránézek, vagy keresek valami közelebbit.

Integra: nekem tegnap hozták ki ezt. Igaz hogy semmi extrát nem tud, de baromira minőségi cuccnak tűnik.
Esetleg nincs a családban valami elfekvő hűtő amit addig használhatnál? Hitel esetleg?

(#3176) DeFranco válasza adalbert1 (#3175) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nekem itt van a szomszédban, mondd, hogy mi kell, és megnézem van-e egyáltalán, hogy ne kelljen potyára jönni.

[ Szerkesztve ]

(#3177) adalbert1 válasza DeFranco (#3176) üzenetére


adalbert1
veterán

Köszi. :R

Igazából egy 35-40 literes kuka kellene, a max méretek : 21cm széles, 55 cm mély, és a max magasság kb. 40 cm körül van. (amit találtam 25l-est az kicsi volt, az 50-es meg már pont nagy).

Illetve egy nagyobb edényszárító is érdekelne, ahol az alja rögzítve is van a tetejéhez (itt csak olyat láttam ahol nem volt rögzítve a két elem, az úgy túlzottan nem tetszett) max. 63 cmx 57 cm.

(#3178) DeFranco válasza adalbert1 (#3177) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Kuka fedeles, billenős, pedálos vagy nyitott? Kerek vagy szögletes?

Edényszárító műanyag vagy fém? Hagyományos fele tányér, másik fele pohár két kis fakkal az evőeszközöknek elrendezés? Ha az alja bepattintva rögzül pár ponton az még játszik?

(#3179) canniball válasza DeFranco (#3178) üzenetére


canniball
nagyúr

Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lyukas csokoládé... :DDD

Kéne a konyhába egy páraelszívó de abszolúte nem vágom a témát, fogalmam sincs miféle lehetőségek/funkcionális különbségek vannak közöttük. Tudnátok adni egy linket ahol ezek le vannak írva, vagy ha nincs olyan sok össze tudnátok foglalni pár mondatban?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#3180) Met válasza canniball (#3179) üzenetére


Met
nagyúr

Számít a méret mert ugye célszerű olyan szélesnek lennie mint a tűzhelynek.
Számít az elszívási teljesítmény mert ugye nem mindegy hogy 130-250 légköbméter/óra vagy 400.
Lehet benne cserélhető papírszűrő aminek pénzbe kerül a cseréje (meg kell venni) vagy valami fém szűrője van amit ki lehet mosni (elvileg).
Lehet rajta kihajtható páralecsapató lap (gyakorlatilag az elején egy kihajtható plexi lap) ami szerintem felesleges.
Lehet falra szerelhető, opcionálisan hozzá egy u alakú hosszú lemez amit a falnak támasztva el lehet vinni mögötte a csövet (mert ugye ezekre rá lehet kötni csövet amivel ki lehet vezetni a szabadba az elszívott levegőt, vagy kéménybe fújjnemszabad, vagy lakótelepi szellőzőbe fújjnemszabad) vagy lehet plafonra vagy konyhaszekrény aljára szerelhető.
Szerintem elég 3 szívási fokozat, világítás ha van az nem árt.
És ami a legfontosabb szempont a nőknek HOGY NÉZ KI :D

Nagyjából ennyi azt hiszem.
Találjátok ki mennyit szántok rá, milyen széles kell és válogassatok esetleg nem árt megnézni mennyi hozzá a papírszűrő és a szenes szűrő (a miénkben van egy szűrő amiben szén granulátum van) és hogy melyiket lehet felszerelni

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#3181) adalbert1 válasza DeFranco (#3178) üzenetére


adalbert1
veterán

Huhh, ennyire nem gondoltam át. :DDD
Kuka: szögletes, nyitott vagy billenős.
Edényszárító műanyag, ha bepattan az már jó, csak a semminél több valami tartsa. Igen, evőeszköztartó valamelyik végén, 1 sor a tányéroknak, illetve a poharas rész lehet egész nagy is, ugyanis csak egy egész kis mosogató van beépítve, így jó ha odafér 1-2 nagyobb edény is.

Köszi még egyszer előre is. :)

canniball:
Én itt nézgelődtem mostanában, hát van egy pár fajta. A designon kívül fontos különbség, hogy csak szűröd a levegőt és amit beszívott szűrés után ugyanabba a légtérbe kerül vissza, vagy ki is vezeted a helyiségből. Illetve van mennyezetbe építhető is, és külső motoros is, ahol a zajforrás így távolabb kerül. Ennél jobban nem ástam bele magam a témába. :)

(#3182) Peethy


Peethy
őstag

Erre valaki egy tanácsot?

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#3183) Joe bácsi


Joe bácsi
őstag

Segítség kellene!
Porszívót kellene vennem és nem tudom melyik márka a megbízható és melyiket merjem megvenni.
A porzsák nélküli jó lehet-e?

A keret 40 rugó alatt legyen. Száraz porszívó kell, semmi extra!

:R

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#3184) csemberlen válasza Joe bácsi (#3183) üzenetére


csemberlen
őstag

irtanm privit

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#3185) adalbert1 válasza Peethy (#3182) üzenetére


adalbert1
veterán

A kávégépeknél nincs megadva egy havi terhelhetőség (mint a nyomtatóknál), ami alapján tervezhető hogy mit válassz? Gondolom nem mindegy hogy 1 nap 10 vagy 100 kávét akarsz lefőzni. Esetleges szervizköltségekről meg szerintem tudsz informálódni a gyártótól.

(#3186) canniball válasza adalbert1 (#3181) üzenetére


canniball
nagyúr

Köszönöm a linket, van ott néhány tanács is. :K

"...külső motoros is, ahol a zajforrás így távolabb kerül."
Ezt hogy kell elképzelni? A konyhán belül távolabb vagy esetleg a falon kívülre?

Met!
"Számít az elszívási teljesítmény mert ugye nem mindegy hogy 130-250 légköbméter/óra vagy 400."
No ez az amivel kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok. Azt hittem az számít hogy a tűzhely felett milyen magasan van elhelyezve az elszívó (ez nálunk 75-80 cm lenne), de az adalbert1 által adott linken (LÉGSZÁLLÍTÁS) azt írják a légköbmétert kell figyelembe venni; az itt ~50m³ tehát ha ez így van kapásból a legerősebb gépekből kéne válogatni. Ugyanakkor édsanyámnak (igaz fele ekkora konyhára) van egy kb. 20 éves (nagy valószínűséggel nem a top kategóriába tartozó) elszívója és mióta ki lett vezetve az udvarra az is gyönyörűen megoldja a feladatot. Szóval a kérdés: mennyire kell komolyan venni amit a linken írnak?

"Lehet rajta kihajtható páralecsapató lap..."
Most már legalább tudom mi az, eddig el nem tudtam képzelni hogy mi célt szolgálhat. :)

"Lehet falra szerelhető...vagy lehet plafonra vagy konyhaszekrény aljára szerelhető."
Tehát ez nem opcionális, hanem vagy ilyen vagy olyan? Azt hittem van ezeken mindegyikféle felfogatás aztán úgy van felszerelve ahogy tetszik.

"... opcionálisan hozzá egy u alakú hosszú lemez..."
Nem tudom mire gondolsz, nincs erről egy kép? :B Azt vágom hogy amit kifúj az vagy a gép seggén van kivezetve úgy hogy közvetlenül mögötte a falban van a nyílás, vagy pedig az elszívó tetején és akkor el lehet vezetni/másol lehet a falat átfúrni, de ezt az u alakú lemezt nem tudom hová tenni.

"És ami a legfontosabb szempont a nőknek HOGY NÉZ KI :D"
Nálunk minden konyhai gép egyszerű fehér kivitel, úgyhogy ezzel szerencsére nem lesz gond. :N

Jól látom hogy a kihúzható gépek max. 420-430mm mélységgel bírnak? Ez igencsak elmarad a tűzhely 60cm-s mélységéhez képest... Vagy ezek spéci főzőlapokhoz valók?

Illetve a kétmotoros elszívóknak mi az előnye az egymotorosokhoz képest? Nagyobb szívóteljesítmény?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#3187) canniball válasza canniball (#3186) üzenetére


canniball
nagyúr

Pont kifutottam a mod-időből...
A külső motoros kérdésre a választ megtaláltam, mivel a külső elhelyezést nem javasolja szvsz oly' mindegy hogy a konyha melyik részén hangoskodik.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#3188) Met válasza canniball (#3186) üzenetére


Met
nagyúr

Annyira nem kell komolyan venni az ajánlott légszállítást, ha ki van vezetve a nyílt térbe jóval hatékonyabb mintha csak a belső levegőt keringtetné.
Szerintem vegyél egy közepes teljesítményűt, vagy ha árban még belefér akkor a jobbat.

Sajnos a felszerelés nem olyan, hogy úgy szereled ahogy kényelmes, persze fel lehet fúrni a felső szekrény aljára csak akkor kell lukat vágni a kivezető csőnek.

Ilyen lemezre gondoltam, gyakorlatilag azzal takarod el a kivezető csövet.

Azoknak a kihúzható cuccoknak értelmét nem látom, trendi menedzser lakásokba való akik egy évben kétszer teát főznek, éppen ezért egy 2 lapos főzőlapjuk van.

Jó de fehér és fehér között is van különbség, meg milyen a formája stb. :DDD

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#3189) csemberlen válasza Met (#3188) üzenetére


csemberlen
őstag

Azért nem árt tudni, hogy a megadott légszállitást csak akkor tudja, ha az adott készülékhez lévő legnagyobb kicsatlakozó csonknak megfelelő mérettel megy végig a légcső.
Nálam ki kellett cserélnem 150mm-re, hogy megfelelő legyen a teljesitmény.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#3190) SLYM


SLYM
veterán

sziasztok. használ valaki köztetek robot porszívót? néztem egy ilyet, de addig nem merem megrendelni amíg nem tudok ezekről kicsit többet

(#3191) canniball válasza Met (#3188) üzenetére


canniball
nagyúr

"Szerintem vegyél egy közepes teljesítményűt..."
Komolyan mondom mindjárt eldurran az agyam... Van itt minden: Teljesítmény - Teljesítmény szabad kivezetés - EN 61591 szabvány szerinti teljesítmény - Motor teljesítmény, van hogy ugyanazon boltnál mást-mást adnak meg az egyes gépekre én pedig hasonlítsam össze őket... :W
Itt van pl. a Cata P-3050 B, itt 150 m3/h, itt pedig 200/320 m3/h. No sebaj majd a gyártói oldalról megtudom...olyat meg nem találok... Milyen márka ez egyáltalán?

Gorenje oldalát nézem, ott olyan kategóriák vannak hogy 60cm-től felfelé, illetve 60cm alatt, utóbbi akkor biztos jó lesz nekem az 50cm széles tűzhelyhez...fészkes fenét, az is itt van ami 59,5cm. :O

"Sajnos a felszerelés nem olyan..."
No de akkor a furatok és kiömlő nyílások mindig megvannak minkét irányba? Alapvetően falra szerelhetőt keresek, de ha adott esetben egy aláépíthető darab tetszik meg azt is fel lehet rakni a falra (vagy csak a szekrény aljára lehet rögzíteni)?

"Ilyen lemezre gondoltam..."
Szóval dísz/takaróléc, miért nem ezzel kezdted? :DDD

"Azoknak a kihúzható cuccoknak értelmét nem látom..."
Első blikkre azt hittem 40cm-ről 60cm-re húzhatók, így lenne értelme: 40cm-s felső szekrénysor alá betolva passzol, kihúzva pedig a 60cm-s tűzhelyhez.
Jut eszembe: azt jól látom hogy mindegyik gép csak 50cm mély?

"Jó de fehér és fehér között is van különbség, meg milyen a formája stb. :DDD"
Dehogy van: a fehér az fehér, a páraelszívó pedig páraelszívó formájú. :D

csemberlen!
Ha jól látom ezekhez az egyszerűbb darabokhoz mindegyikhez 120-as cső kell; de ezt amúgy is igazítjuk majd a géphez.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#3192) kangool válasza canniball (#3191) üzenetére


kangool
tag

Itt rendesen le van írva, hogy milyet érdemes venni páraelszívóból. Cata egy spanyol márka. Hivatalos oldal Egyébként a legjobbak között van a Teka mellett.

(#3193) Integra válasza kangool (#3192) üzenetére


Integra
titán

ejj, ezek a design fali elszivók....
még mindig a fentről szivó kürtős az igazi :)

az meg szvsz egy ökörség, ahogy megadja, hogy milyen főzési szokáshoz meg hány emberhez milyen m3 mennyiséget elszivni képes elszivót vegyen az ember. egyedül nem ugyanazt és ugyanúgy főzöm és ugyanannyi ideig, ugyanazokkal az eszközökkel mintha focifalkát kajáltatnék? ugyanúgy tele a lakás a kajával gyenge elszivó esetén. na mindegy...

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3194) canniball válasza kangool (#3192) üzenetére


canniball
nagyúr

"Itt rendesen le van írva..."
Itt kb. ugyanaz jött ki mint adalbert1 linkjén: 5-600 m3/h légszállításút kéne vennem, de ilyet egyszerűen nem találok abban a kategóriában amit nézek (hagyományos, 50cm széles, fehér, mosható fém zsírszűrővel), a legerősebb modellek is háromszáz-meg-egy-kicsi teljesítményűek, úgyhogy ha akarom ha nem ezeket az ajánlásokat nem fogom tudni betartani.

"Cata egy spanyol márka. Hivatalos oldal"
Nem tudom guglival miért nem találtam. Előrébb ugyan nem jutottam vele, csilli-villi gépekkel teli van az oldal de a hagyományos elszívókat meg sem lehet találni...

Azért köszönöm a segítséget!

Integra!
Azért egy "focifalkának" gondolom nagyobb mennyiséget főznél mint egymagadnak, az pedig hosszabb időt is jelent. Persze ettől még az utolsó mondatod igaz.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#3195) SLYM válasza SLYM (#3190) üzenetére


SLYM
veterán

senki se használ ilyet?

(#3196) csemberlen válasza SLYM (#3195) üzenetére


csemberlen
őstag

[link]
hátha ebből okosabb leszel

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#3197) kangool válasza canniball (#3194) üzenetére


kangool
tag

Legjobb tudásom szerint ilyen speckójú készülék nem létezik. Szabad kivezetéses, 60 centisben már tudnék mondani. Egyébként sokat lenne használva?

(#3198) canniball válasza kangool (#3197) üzenetére


canniball
nagyúr

"Legjobb tudásom szerint ilyen speckójú készülék nem létezik."
Épp ezért vagyok úgy vele hogy akkor ~3xx m3/h-s lesz és le van sajnálva az ajánlás.

"...60 centisben már tudnék mondani."
De a tűzhely 50cm-s...

"Egyébként sokat lenne használva?"
Heti két-három sütés-főzés, ketten vagyunk így nincs nagy ereszd el a hajamat. Negyed/fél évente ha vendégek jönnek akkor van nagyobb fennforgás.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#3199) ngabor2


ngabor2
nagyúr

mennyire normális, hogy bő félig rakott, 7kg-t befogadó elöltöltős mosógépben a ruha foltokban száraz marad? indesit iwde7125 a típusa, és az ajtó pereméig is alig szokott érni a víz. legutóbb a mosókapszulát se oldotta be rendesen, 2-3 ruhán rajta maradt a héja (gusztustalanul bír kinézni :P).

(#3200) Integra válasza ngabor2 (#3199) üzenetére


Integra
titán

az szerintem semennyire :( ott valami nagyon nem stimmel

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.