Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Newton harmadik törvénye
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz DelArco #3051 üzenetére
Mi is ezt vettük, pár hetes csak, szerintem rendben van, az 1000 centri nem sok vizet hagy, van félprogram, meg a program végén befordítja a dob nyílását felülre, én elégedett vagyok. Nem igazán tudom, mit lehetne még róla mondani. Mi itt vettük [link]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Gorenje fagyasztószekrényekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
M_o_g_y_i
őstag
És itt is van, ráadásul jó áron!
Electrolux ZCX-64404db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Konflikt
addikt
sziasztok.
ismerunk valami hutoszekreny osszehasonlito oldalt? olyanra gondolok, mint a compare funkcio, ami mar a legtobb official hw oldalon megtalalhato.
amugy jelenleg 2 tipus kozott megy a dilemma: Zanussi ZRB 934 XL es Indesit NBA 13 NF NX (FR)
feltetelek voltak hogy az alulfagyasztos resze kb. 90 literes legyen 3 rekesszel, a felso fagyaszto pedig 200liter korul, mindez A, A+ -os energiaosztalyban.netan vannak a fenti tipusokkal tapasztalatok? velemeny is johet a temaban
koszi.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Sérnyovác
tag
Kérdésem lenne
Gorenje R6181KX, Bosch KSR34V42, vagy Samsung RR82PHIS1 hűtő lehet a jobb választás. Csak a samsung No Frostos a többi nem. Jó lenne ha ujjlenyomat mentes lenne. Van valakinek ezen hűtők közül valamelyik? A No-Frost nem túl hangos?
Esetleg Bosch SGI55E75EU mosogatógép?[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
nekem volna egy eladó samsung inox hűtőm, no frost-os. felül hűtő, alul fagyasztó.
ok, b villamossági besorolású és 3 éves tuti van, de újszerű, patyolat tiszta....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Locutus
veterán
válasz Sérnyovác #3064 üzenetére
A nofrostos hangosabb, nem is kicsivel. Az a kérdés, hogy hol lesz a hűtő.
Nekem olyan helyre került, ahol főleg a gyerekszoba miatt fontos volt, hogy halk legyen. Igy Boscht vettem, ami nem nofrostos, de minden mást tud, és legalább a belső elrendezése sem béna Őt sem mondanám teljesen halknak, állítólag amióta újfajta környezetbarátabb gáz van a hűtőkben, és ráadásul kevesebb is (kluntyogás), azóta mind hangosabb, mint a régiek. Viszont mivel A++ ezért ritkán kapcsol be, és olyankor sem vészes a hangja.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Kácsa
aktív tag
Üdv az Uraknak !
Van egy régebbi Whirlpool VIP27 mikróm (AVM 350/WP/WH típusú):Segítséget szeretnék kérni,hogy hol tudnék venni,Budapesten,bele való grill fűtőbetétet.Ugyanis azt vettem észre,hogy a fűtőszál borítása(valami fehér cső)meg van repedve és kis darabokban potyog. A betét 1000 W- os.
Amúgy rendesen működik,csak nem szeretnénk megenni.Csak az alkatrész kell,ki tudom cserélni.Köszönöm.ZoLee
-
Met
nagyúr
Jaja, hívd őket fel vagy írj nekik mailt (előbbi gyorsabb) mert nem mindig azon a típusszámon vannak fent a cuccok ha mondjuk utángyártott az alkatrész.
A Klauzál téren van egy Whirlpool szervíz, nem tudom, hogy alkatrészt lehet e ott venni.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Kácsa
aktív tag
Egy hasonló tudású (27 literes,mikró,grill,crisp funkció) 40-50 ezer.De azt tudjuk,hogy a régebbiek jobban meg voltak csinálva,ez már 8 éve megy.A mai darabok jó ha a garancia időszakát kibírják,utána kampec.Mivel ez mozgatja a gazdaságot,ha vásárolunk. Ráadásul ez még svéd gyártmány,nem kínai.
ZoLee
-
Kácsa
aktív tag
válasz csemberlen #3082 üzenetére
Igaz,Murphy törvénye(ami elromolhat,az el is romlik).Viszont van egy alternatíva,találtam egy hasonló fűtőbetétes (1000W,quartz),méretileg megegyező betéttel rendelkező mikrót (Electrolux),amit élőben is megnéztem a gazdaságosban.Ebből átszerelem és kész.Meg van oldva.Ha tönkremegy a Whirlpool,vissza a betét az újba és minden ok.
[ Szerkesztve ]
ZoLee
-
hajtömeg
aktív tag
Sziasztok!
Karos, eszpresszó kávéfőzőt keresgélek, olyan 10 ig, persze ha valami fenejót tudtok, lehet több is belefér.
Melyiket ajánlanátok?
Ezekről van tapasztalat?
[Szarvasi] FagorIlletve mégvalami. A Hauser ma reggel első adag kávé után már nem akart bekapcsolni.
Egyszerűen bekapcsolás után nem is villan fel a lámpa,ami jelezné,hogy beindult.
Érdemes ezzel szervizhez fordulni vajh, vagy úgyse úszom meg 5 alatt és jobb,ha újat veszek?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Üdv !
Anyám gondolkozik egy fagyasztószekrény, és egy bor hűtésére használatos hűtő beszerzésén. Jó lenne a kettőt kombinálni, hogy csak 1 gép legyen.
A teremgarázs melletti tárolóban lenne elhelyezve, magyarul elég hűvös helyen, télen szerintem van amikor csak 10 fok körül van lent.
Úgy tudom, a mai hűtők álltalában nem működnek ilyen alacsony hőmérsékleten.
Vagy ez csakis anyit jelent, hogy a kombináltaknál az 1 kompresszor miatt megzavarodik a szabályzás, és nem tudja egyszerre tartani a a sima és a mélyhűtő hőmérsékletét (egyik jócskán melegebb, másik jócskán hidegebb lesz a normálisnál)?A direkt borhűtők jól sejtem, hogy petriel alapú technológiával működnek, azaz jóval többet fogyasztanak ?
Ha ez így van, akkor pedig még inkább egy kombinált hűtőben gondolkoznánk.
A másik ok ugyanis, hogy borhűtés jó részt saját (vagyis családi) termelésű és kimérten vett termelői; vagyis 5 l-es műanyag palackokban lenne, ezért se lenne jó egy szokvány 0,7-es üvegekhez tervezett borhűtő.
Emellett nem közvetlen fogyasztás előtti hűtésre kellene, hanem tartós (több hónapos) tárolás közbeni hűtésre. Most nyáron ugyanis már volt olyan bor, ami megromlott lent (pedig még nem is volt olyan nagy meleg...).
Sima hűtőt is le lehet szabályozni, hogy akár csak 10-12 fokig hűtsön, nem ?
(Ezt kérdezem a fentebb írt hideg üzemelési hőmérséklet fűggvényében is !)Igazából egy olyan hűtő lenne jó, aminek a mélyhűtő része kb. 120-160 l közt van, a normál hűtő pedig ennek mondjuk 2/3-a.
Tehát a szokásos 140-160cm magas (ha jól sejtem hogy ez összesen ekkora lenne) kombináltaknak pont az ellentéte, a mélyhűtő legyen nagyobb.
Létezhet ilyen, kombináltan ? -
atesss
addikt
Még egy kérdés, porszívókról:
Fő kérdés: maga egy HEPA filter mennyibe kerül ?Barátomék néztem egy Bosh porszívót, aminek a háza (vagyis a szín kivételével) ugyanaz mint a mi kb. 4 éve 11-14e közt (MediaM/ ElectroW /Saturn közül valamelyikben) vett 1500W-os Sphera 25-ünknek: http://haztartasigep.teszvesz.hu/takaritogep_porszivo/bosch_sphera_25_porszivo_1457546960.html#product-images
Amiben jobb ez a mostani:
- 2000W
- HEPA filter
- Elegáns, fényes fekete-vajszinű ház, és kerekek
- Textil szívócső
- teleszkópos fém szivócsőrészCsakhogy 25e-be kerül. Érhet ez ennyit ?
Mennyibe kerül maga egy HEPA filter, vagyis az maga mennyit dob az áron ?
Illetve mi meg azon gondolkozunk, hogy ha nem drága, a mienkbe is be lehetne rakni egyet, mert a ház ugyanaz, tehát kompatibilis vele. -
hajtömeg
aktív tag
Szia!
Előrebocsátom,hogy nem vagyok szakértő,de pl én nagyon nem csípem a hepa filtert.
Az ára nem vészes, a mi elektroluxunkba 3ezer körül van,azonban -azon kívül,hogy takarékos megoldás,mert kb félévente-évente elég cserélni- nem igazán praktikus.
Oké,hogy nem kell porzsák,DE kujvaidegesítő állandóan mosogatni ezt a filtert.
A régi samsung porszívónkból úgy vettem ki a zsákot,hogy azzal a mozdulattal záródott is,minden tök tisztán ment.
Itt mire kimosom a filtert, még a plafon is poros lesz.
Ki kell venni a tartály közepéből,amit hiába ürítesz előtte, akkoris poros marad, darabokra szeded (egy vödörben nem is megoldható, inkább kád,amit szintén moshatsz ki), átmosod, a hepafiltert átzuhanyzod ,majd valahova odarakod száradni,hogy mégse összerakva aszalódjon a szekrényben vizesen...
Szal igazából szerintem nem praktikus és biztos inkább egy eldobható zsákos porszívót vennék, igaz ott a zsákra költhetsz gazdagon,de talán belefér... -
-
hajtömeg
aktív tag
Ja,aha,hát nemtom.
Nekünk ilyen porszívónk van és ebbe ez a fajta szűrő megy. (tescoban olcsóbb)
Nem igazán praktikus.[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Üdv ismét !
Egy sürgős kérdésem lenne:
Szomszédnak elromlott a beépített a hűtője, egy IKEA CB 602 W.
Alul a fagyasztó úgy néz ki működik rendesen, de felül a hűtő nem hűt.
A mai gépek már 1 kompresszorosak szoktak lenni, úgyhogy nem is értem mitől lehet ekkora differencia. Van valami ötletetek ? -
atesss
addikt
Nos közben kipakoltuk az egész beépített szekrényt a hűtővel együtt.
Leraktuk mellé, és visszakapcsoltuk, de nem hinném hogy várhatnánk tőle bármi használható működést még.Milyen nem beépíthetőt tudtok ajánlani, ami kb. hasonló méretű mint ez a Whirlpool - IKEA CB 602 W [link] ?
Alulfagyasztós, 162 + 65 l. És kb. 60 cm-nél nem lehet szélesebb, bár ez szerintem mindegyikre igaz, sőt talán szabvány is.
Persze valami jobb minőséget, kicsit drágábban is, csak azért nem a 100e+-os kategória legyen.
Bosch csak afölött lenne, nem ? -
Locutus
veterán
Ebben a méretben kb lesz vagy 20 féle
Az ár meg olyan dolog, hogy mennyire akarsz energiatakarékosat... BOSCH-ot is kapsz 100 alatt, csak nem a legújabb technikát. Ha 60cm-es a hely is ahova teszed, akkor pl a samsungok kiesnek, mert azok az oldalukon adnak le hőt...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
atesss
addikt
válasz Locutus #3094 üzenetére
Na de a márka lett volna a kérdés, hogy mi az ami felső, vagy min. felső-közép kategória minőségben. Tehát pl. kicsivel a Bosch alatt.
De újabb fejlemény van: mégsem a hűtővel van a gond.
Az első ami furcsa volt, hogy kb. úgy működött, hogy olyan 2-4 percre kapcsolt be a hűtő, és utána csak 1 óra múlva kapcsolt be megint.
A másik furcsaság, hogy amikor bekapcsolt, egy 30-40 másodperc múlva már nagyon meleg volt a hőleadó.
Amikor kikapcsolt pár perc után, akkor meg a kompresszor is nagyon forró.
Bedugtam a konnektorba dugható fogyasztásmérőmet (sajnos a multiméterem épp nincs itt), és azt hittem elromlott: 300-304V-os hálózati feszültséget írt ki.
Kiderült hogy nagyjából tényleg ennyi lehet, vagy még több, egy 60W-os izzós asztali lámpát bedugva úgy világított mint a veszedelem. Fél-egy perc után már volt egy kis égett szaga is.Azóta bedugtuk egy másik konnektorba egy hosszabbítóval a hűtőt, és egy fél óra pihenés (hűlés) után működik, úgy néz ki nagyjából túlélte az esetet.
Azt mondta a szomszéd, hogy már az elmúlt kb. 1 hétben sem hűtött jól.
És többször levágta a biztosítékot.
Kb. 3 éves a hűtő, és a ház is, amikor ideköltözött akkor vette. A hűtő belső lámpája már kezdetek óta nem jó. -
atesss
addikt
válasz csemberlen #3096 üzenetére
A hálózat felépítése 3 fázisú, de konkrétan a konnektorba elvileg csak a fázis és nulla kéne legyen.
Ha itt szakad a nulla, akkor nem zárna a kör, nem ?
Írtam a Hobby elektronika topicba is: [link]
Ha értesz hozzá jobban is, tudsz esetleg (szerintem ott) segíteni ?
Leginkább azt nem értem hogy jött ki 300V, és miért nem 380.Persze, felhívtuk, holnap reggel itt kezd a villanyszerelő.
Mármint aki csinálta a házban a kivitelezést, bár ezek után nem tudom nem-e kellene mást hívni... -
csemberlen
őstag
Képzelj el 2 fogyasztót sorosan, egyik végük közös,( onnan hiányzik a nulla vezető) a másik 2 végükön ott a 400V. Az ellenállásuk arányában oszlik meg rajtuk a feszültség.
Csoda, hogy még nem szállt el néhány elektronikai cucc.
Persze ha tényleg jól mér a fogyasztásmérőd.
lassan 30 éve foglalkozom villanyszereléssel, picit érek hozzá.Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok,
mosógép és porszívó vásárlás előtt állok.
Porszívóból látom nagyon népszerű a Electrolux ZCX-6440, majd megpróbálok beszerezni egyet..
Mosógépből viszont teljesen tanácstalan vagyok.
Kritérium: férjen bele 5kg ruha, és 60k körüli árra gondoltam.Köszönöm!
-
Locutus
veterán
válasz shouryuken #3099 üzenetére
Anyóséknak bejött a felültöltős Fagor, és kaptak rá 5 év gart... szerintem én is olyat fogok venni.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Androidos tablet topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Formula-1
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest